schoolkorfbal2016-11

Afgelopen woensdag werd voor de 48ste keer het schoolkorfbaltoernooi gehouden dat gesponsord  werd door Rabobank Gouwestreek. Met 20 teams op de middag van groep 3 en 4 en 31 teams ’s avonds van groep 5 t/m 8 mochten we opnieuw spreken van een uitstekende deelname door de Moordrechtse en Gouderakse basisscholen. Al had de Achtbaan hier met maar liefst 21 teams wel een erg groot aandeel in.

Hoe zou het weer zijn? We hadden de afgelopen weken al zulk mooi weer gehad, dat moest een keer opraken dacht ik een week van tevoren. Gelukkig waren de weersvooruitzichten voor deze woensdag ook nu weer bijzonder gunstig zodat ik me daar in ieder geval geen zorgen om hoefde te maken.

Voor het toernooi hadden we op Gouderak alle kinderen korfballes mogen geven in plaats van gymles en waren alle kinderen uit Moordrecht, die zich hadden opgegeven, een keer op het korfbalveld geweest om training te krijgen van diverse senioren, junioren en zelfs aspiranten. Bedankt hiervoor!

Woensdagochtend alles klaar gezet en opgehangen en om 12.10 uur kwam Ray, de ballonnenman en goochelaar, al aanzetten. Hartelijk bedankt Global Bedden en Matrassen, alias Wim Hofman, klasse!

Met Lianne en Andrea als wedstrijdleiding liep het ’s middags op rolletjes. Er waren 5 poules met 4 teams zodat alle teams 3 wedstrijdjes speelden. Het maken van doelpunten tijdens de wedstrijd bleek toch moeilijker dan gedacht al ging het, naarmate het toernooi vorderde, steeds beter. Alle teams kregen een beker en alle kinderen een vaantje.

“s Avonds was de wedstrijdleiding in handen van Ineke en opnieuw Lianne en die hadden wel een stukje drukker dan ’s middags denk ik. Ook nu liep alles van een leien dakje en zonder problemen kon onze voorzitter Henk Jan Bos de prijzen uitreiken. Alleen de nrs. 1 en 2 kregen een beker. Bij groep 7 en 8 plaatsten de Lallemanschool en de Kranepoort uit Gouderak zich voor de finale. De Lallemanschool had in de poule nipt met 2-1 gewonnen van het sterke de Achtbaan en was in de finale met 5-0 duidelijk te sterk voor de Kranepoort en mag Moordrecht in juni 2017 vertegenwoordigen op het Zuid-Hollands Kampioenshap. Bij groep 5 en 6 ging de finale tussen De Achtbaan 7 en de Kranepoort 2, deze werd met 1-3 gewonnen door De Kranepoort 2 zodat ook zij in juni 2017 naar het Zuid-Hollands Kampioenschap mogen.

Er werden in totaal precies 80 wedstrijden gefloten, verdeeld over 30 op de middag en 50 op de avond. De medewerking wat de scheidsrechters betreft was voortreffelijk, nogmaals bedankt!!

Verder bedank ik nog Hendrik Rijneveld die ieder jaar weer voor het geluid zorgt en dit vlekkeloos doet, Ton de Jong, onze vaste verzorgen bij het 1e, die heel de middag en avond de EHBO voor zijn rekening nam en volgens mij waren er geen grote of noemenswaardige blessures en natuurlijk de mensen achter de bar die op zo ’n dag als dit onmisbaar zijn.

 

Hieronder vind je alle uitslagen van het Rabobank schoolkorfbaltoernooi 2016. Alle poules zijn vermeld. Lalleman 1 en Kranepoort 2 gaan Moordrecht/Gouderak vertegenwoordigen op het Zuid-Hollands kampioenschap schoolkorfbal. Alle deelnemers (en alle meesters, juffen, ouders, toeschouwers, scheidsrechters, organisatoren en overige IJsselvogels) bedankt! Wil je na dit toernooi een paar keer meetrainen om eventueel lid te worden van IJsselvogels? Klik dan HIER voor nog meer informatie!

Bij deze bedank ik (nogmaals) iedereen die heeft meegeholpen dit Rabobankschoolkorfbaltoernooi opnieuw tot een groot succes te maken.

Wim Slingerland

 

eindstandenrbsk2016

Enkele foto’s van het avondprogramma:

schoolkorfbal2016-1

schoolkorfbal2016-2schoolkorfbal2016-3schoolkorfbal2016-4

schoolkorfbal2016-5
schoolkorfbal2016-6
schoolkorfbal2016-7
schoolkorfbal2016-8
schoolkorfbal2016-9schoolkorfbal2016-10schoolkorfbal2016-11schoolkorfbal2016-12schoolkorfbal2016-13schoolkorfbal2016-14

Nog meer foto’s? Volg IJsselvogels ook op Facebook!