gedragsregels-300x201

Gedrags- en omgangsregels

Vorig seizoen zijn we begonnen met het op papier zetten van gedrags- en omgangsregels. In de veranderde wereld ontkomen we daar niet aan.

Het bestuur heeft met aanvullingen en uiteindelijke goedkeuring van de vertrouwenspersonen Sandra en Peter Sinot, nieuwe gedragsregels en omgangsregels opgesteld.

Niks echt nieuws onder de zon, maar wel goed om ons weer eens bewust te zijn van ons gedrag op en rond de velden.

De gedragsregels, aangevuld met de omgangsregels en zijn een richtlijn voor de omgang tussen sporters enbegeleiders. De omgangsregels gelden breder voor iedereen die betrokken is bij IJsselvogels, zoals  als speler, coach, trainer, scheidsrechter, vrijwilliger, ouder, toeschouwer of bezoeker.

Voortkomend uit de gedragsregels willen wij dat iedere begeleider die betrokken is bij de omgang met sporters onder de 16 jaar of personen met een verstandelijk handicap en zelf ouder dan 18 jaar is, dat zij in het bezit moeten zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze VOG dient iedere 5 jaar vernieuwd te worden. Vanuit de vereniging wordt de aanvraag van de VOG gratis gefaciliteerd voor de betrokken begeleiders.

Wat zien wij dan als begeleiders? Dit zijn de trainers, coaches en fysiotherapeuten/verzorgers.

De komende periode zullen wij de aanvragen v0or de Verklaring Omtrent Gedrag ingang gaan zetten. Je krijgt als betrokkene vanzelf bericht van ons om de verdere afhandeling daarvan voort te zetten.

Als je nog vragen of opmerkingen hebt…. Laat het ons dan weten. Je kan ons altijd mailen: bestuur@ijsselvogels.nl of schiet 1 van ons aan op of rond het korfbalveld.

Andre, Arie, Hans en Anita