[Persbericht toernooiorganisatie] Hardinxveld-Giessendam – Op tweede paasdag, maandag 21 april 2014, vond bij korfbalvereniging Vriendenschaar het HollandsWerk regio-paastoernooi plaats. Met ’s ochtends een lekker voorjaarszonnetje erbij, werd het terrein aan de Sluisweg redelijk drukbezocht door de jeugdspelers en diverse supporters van alle deelnemende verenigingen. Het was een succesvol toernooi waarbij jeugd uit de regio kon sporten en de korfbalsport heeft gepromoot met fanatieke, spannende en sportieve wedstrijden.

Aan het toernooi werd dit jaar weer door 5 verenigingen deelgenomen; naast Vriendenschaar waren plaatsgenoot HKC uit Boven-Hardinxveld, IJsselvogels uit Moordrecht, het Sliedrechtse Merwede, en Vitesse uit Barendrecht aanwezig.

Om 09.30 werd het toernooi geopend door de C- en D-jeugd. Na de poulewedstrijden eindigde bij de D-jeugd Vitesse op de 1e plaats, Merwede op de 2e plaats, Vriendenschaar op de 3e plaats en werd HKC 4e.

Bij de C-jeugd won Vitesse C1 al haar wedstrijden en werd hiermee 1e. Vriendenschaar werd 2e, IJsselvogels 3e, Merwede 4e en HKC 5e in de C-poule. ’s Middags waren de velden het speelterrein voor de A- en B-jeugd. Bij de de B-jeugd werd wederom de ploeg van Vitesse 1e, 2e werd Merwede, Vriendenschaar 3e, IJsselvogels 4e en HKC 5e.
In de poule bij de A-jeugd was de 1e plaats voor IJsselvogels met 6 punten. Er haalden 3 ploegen 4 punten waardoor op doelsaldo de rangschikking in deze poule verder bepaald moest worden. Merwede werd 2e, Vitesse 3e en Vriendenschaar 4e. Op de 5e plaats eindigde in deze poule HKC.

De verenigingsprijs (voor de verenging welke het meeste wedstrijdpunten heeft gehaald in alle poules) inclusief wisselbeker ging dit jaar naar Vitesse met in totaal 24 punten, waarbij de ploegen van Vitesse in 3 van de 4 poules 1e was geworden.

Heel veel foto’s vind je hier.

A1  B1


Eindstand poule A-jeugd
1. IJsselvogels A1
2. Merwede A1
3. Vitesse A1
4. Vriendenschaar A1
5. HKC A1

Eindstand poule B-jeugd
1. Vitesse B1
2. Merwede B1
3. Vriendenschaar B1
4. IJsselvogels B1
5. HKC B1
Eindstand poule C-jeugd
1. Vitesse C1
2. Vriendenschaar C1
3. IJsselvogels C1
4. Merwede C1
5. HKC C1

Eindstand poule D-jeugd
1. Vitesse D1
2. Merwede D1
3. Vriendenschaar D1
4. HKC D1

Verenigingsprijs:

1. Vitesse 24 punten
2. Vriendenschaar 19 punten
3. Merwede 16 punten
4. IJsselvogels 12 punten
5. HKC 5 punten

IJsselvogels bedankt Vriendenschaar (H) voor de prima organisatie!