Gezocht: een stukje van je tijd!

Het veldseizoen is gestart en dat betekent altijd weer meer buitenactiviteiten en daarmee vrijwilligers die we zoeken. We zoeken vrijwilligers die bij een eenmalige activiteit willen helpen en we hebben een paar taken op een rijtje gezet waar we vrijwilligers voor zoeken. We snappen dat je niet altijd kunt helpen en we helpen je graag met starten als vrijwilliger. Helpen jullie ons ook?

Zo zijn er in juni 2018 twee belangrijke evenementen voor ons als vereniging:

  1. De afsluitdag op zaterdag 16 juni: elk jaar sluiten we als vereniging het seizoen met elkaar af door een mixed toernooi te organiseren, spelletjes, eten etc. Hiervoor zoeken we mensen die mee willen helpen met het organiseren en uitvoeren van deze slotdag.
  2. Het Rabo fietsevenement op zaterdag 30 juni: ook voor deze dag zoeken we mensen die mee willen helpen met het organiseren en uitvoeren van deze fietsdag!

De diverse mensen die zich hebben gemeld (bijv via de enquête) dat ze een keer willen meehelpen met eenmalige activiteiten gaan we tevens benaderen voor deze 2 evenementen.

Naast deze 2 éénmalige activiteiten zoeken we ook versterking in een aantal commissies. Op een rij:

  1. Coördinator schoonmaak kantine: de barcommissie zoekt iemand die, tijdens het veldseizoen, 1x per zoveel tijd de schoonmaak wil coördineren van het clubhuis. Dat betekent een moment prikken, de schoonmaak ouders informeren en op de ochtend/middag van de schoonmaak de boel coördineren. Er is een lijstje met ouders aanwezig die bereid zijn om te komen schoonmaken. Uiteraard is extra aanvulling van schoonmaak ouders altijd welkom.
  2. Een gedreven persoon die korfbalvereniging IJsselvogels kan uitdragen en afspraken kan maken met (toekomstige) sponsoren. Bedrijven in de regio dan wel bestaande sponsors benaderen of zij ons als vereniging willen sponsoren met een bord, advertentie of anderszins. Ivm drukte bij andere leden is het actief benaderen van sponsoren momenteel te weinig in beeld.
  3. Promotie/flyer team, we willen als vereniging korfbal op de kaart zetten. Door te flyeren in Moordrecht en in de nieuwe wijk Westergouwe hopen we nieuwe leden te werven. Deels zal dit bij de teams gelegd gaan worden om een wijk te flyeren maar wellicht kunnen meer mensen helpen. Deze actie wil het bestuur in het nieuwe seizoen opstarten.
  4. Mensen die een keer een bardienst willen draaien of mee willen helpen in de schoonmaak. Voor de bardienst zal u 2x per veldseizoen ingedeeld worden en de schoonmaak duurt per keer 2 uur.
  5. Ondersteuning van de korfbal technische commissie, zoals het organiseren van oefenwedstrijden, een jeugdtoernooi en wedstrijdsecretariaat.

 

Wat hebben we bereikt?
Er zijn in de afgelopen maanden weer diverse mensen bijgekomen voor de bar bezetting. Dat is mooi!
Daarnaast hebben we iemand gevonden die het materiaalhok gaat beheren (opruimen, herindelen). Niet onbelangrijk om goed met onze spullen om te gaan.
Voor het beheren van de ledenadministratie hebben we een nieuwe vrijwilliger gevonden.

De nieuwe leden vullen een aanmeldingsformulier in waarin gevraagd wordt of ze bereid zijn iets te willen doen voor de vereniging. Hierdoor heeft zich een ouder bereid gevonden om bij het G-team te helpen met trainen en coachen. Ook hebben ouders zich bereid gevonden voor bardienst en schoonmaak. Super bedankt voor jullie aanmelding!

Als we met zijn allen allemaal een stukje doen worden we sterker en beter als vereniging. Helemaal als je het met een groepje vrienden doet of bijv met die andere ouder uit het team van je kind! Op die manier kun je een taak nogmaals verdelen.

Wie zitten er in de vrijwilligerscommissie?
Als je ons kunt helpen of vragen hebt mail dan naar vrijwilligers@ijsselvogels.nl of schiet ons even aan:
Marloes Blom-Lubbers
Patrick van der Ham
Ineke Reichard
Stefan Rijkaart van Cappellen