Goed herstel van IJsselvogels 4!

IJsselvogels 4 heeft zich hersteld na de nieuwjaarsdeceptie van vorige week. Gisteravond versloeg de ploeg in ’s-Gravenzande ONDO 4.

De prestaties van het 4de zijn de overige IJsselvogelsleden opgevallen. Zodra het wedstrijdschema het toelaat staan onze spelers reserve bij het 3e, spelen zij in het 2de of staan reserve bij het 1ste ;). Het coachen van Matthijs en het trainen van Marco, Govert, Pieter, Berry en Hans werpt zijn vruchten af. Bedankt mannen!

In de eerste confrontatie van dit seizoen tegen ONDO speelde het 4de een leuke wedstrijd met een hoog (bal)tempo en een hoop goals. Gisteravond was dat niet anders. Na een 1-0 en een 3-2 achterstand liep het 4de uit naar een 3-6 voorsprong. Rob was in deze fase goed op schot en nam de helft van de productie voor zijn rekening. Vanaf de 20ste minuut werd er in (bijna) elke minuut door één van de beide ploegen gescoord. Met een 7-10 voorsprong gingen we de rust in. Op dat moment hadden al 6 spelers een doelpunt achter hun naam staan.

Omdat de wedstrijd ruim een half uur te laat begon (21.30 uur!) mocht het 4de een minuutje uitblazen in de rust. Na paar tactische aanwijzingen en aanmoedigingen van Hans scoorde Sascha in de 2de minuut haar eerste goal. Een belangrijke, want de voorsprong van 4 punten werd behouden tot een stand van 10-15. Daarna begon ONDO steeds scherper te worden. Hun rendement ging omhoog en het leek of zij beter met de vermoeidheid omgingen. Waar wij slordig werden in de passing, begonnen zij beter te schieten van een grotere afstand. Ook het voordeel van meerdere wisselspelers was duidelijk zichtbaar. ONDO kwam terug tot 13-15 en uiteindelijk zelfs tot 16-17. Toch heeft het 4de, ondanks het sterke slotstuk van ONDO, terecht gewonnen.

Doelpunten gemaakt door: Rob (4), Alex en Ernst (3), Stef en Sascha (2), Marieke, Lydia en Hans (1). Monirah kwam nog heel dichtbij haar goal, maar miste net. Volgende week komt Oranje Nassau op bezoek. Na een gelijkspel op het veld en een verloren uitwedstrijd zijn wij gebrand op een overwinning.