Het 1e verrast koploper!

Afgelopen zaterdag 13 december was de dag dat het door weerslag.nl gesponsorde vlaggenschip aantrad tegen Pernix. Deze ploeg uit Leiden had na 5 duels nog geen enkel puntverlies geleden en gaat stevig aan kop. Knappe winstpunten werden al gehaald door deze ploeg die vorig jaar nog in de 2e klasse acteerde. IJsselvogels keek na de gewonnen partij tegen Vitesse vorige week weer omhoog. Vraag was of onze jonge ploeg dit door kon trekken tegen een ervaren koploper als Pernix.

Om 19:50 floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd in een goed gevulde sporthal de Zijl. De start was direct voor Pernix die een strafworp wist te forceren en de stand op 1-0 zette. Karen schoot direct daarna de 1-1 binnen van verre afstand. De gehele eerste helft waren het dezelfde Karen en Hannah die hun tegenstander letterlijk eraf schoten met samen 4 rake afstandschoten. Via een vrije bal van Pernix en Jasper werd de stand 2-2, welke gelijk opliep naar een tussenstand van 4-4. Vanaf dat moment kon IJsselvogels een voorsprong pakken via Karen, Jary en Eva naar 4-7. Dit leek een kantelmoment in de eerste helft. Vooral de Pernix heren hadden het op de scheidsrechter voorzien door het fysieke spel van onze heren. Reboundduels en duels bij afvallende ballen werden voornamelijk gewonnen door de Moordrechtenaren. Inzet en felheid waren de toverwoorden voor ons vlaggenschip. Aanvallend kon men een vuist maken tegen de Leidenaren door de vooraf bedachte tactiek van coach Edwin Visser. Daarnaast speelde in het ene vak invalster Eva Haasbroek een wereldpartij voorin het vak en glorieerde Kirsten door haar dienende rol. In het andere vak waren het de eerder genoemde Karen en Hannah die veel gevaar stichtten. Helaas voor IJsselvogels was het de onoplettendheid in de verdediging die ervoor zorgde dat Pernix vlak voor rust aan kon haken tot een rustand van 9-10 in het voordeel van de Moordrechtse ploeg.

Direct na rust was het Jasper die met een afstandschot ervoor zorgde dat IJsselvogels een gat van twee punten sloeg. Via onder andere een korte kans van Kevin, een schitterende doorloopbal van Eva en doelpunten van Pernix ging de stand eveneens als de eerste helft gelijk op tot 13-15. Het was Hannah die met een schot de 13-16 maakte en een stunt leek mogelijk tegen een wankelende koploper. Helaas voor Kevin moest hij het veld verlaten wegens ziekte en maakte Tom v/d Burgt zijn opwachting in het 1e. Binnen 5 minuten na deze wissel leek ook Nathan door een onbesuisde actie rond de korf  de wedstrijdlijnen te verlaten door een enkelblessure, maar gelukkig kon hij de wedstrijd hervatten. IJsselvogels leek hierdoor van slag maar door een mooi schot van Jary zonder enige rebound en een weergaloze aanval van het andere vak over verschillende schijven bepaalde Nathan de stand op een 16-19. Het meegereisde publiek met onder andere Rene Boere, Families Plooster, Klijn, Marck en Berghout, Hans, Anita en Mariska ging op het puntje van de stoel zitten voor het spectaculaire slot van de wedstrijd.

IJsselvogels behield zijn voorsprong tot 18-20. Vervolgens scoorde Pernix  via een vrije bal de 19-20. Het was Eva die daarna een strafworp tot tweemaal toe verdiende bij een doorloopbal maar tot woede van coach Edwin Visser, die ongeveer bij de strafworpstip zelf stond, kreeg zij deze niet. Toch wist dezelfde Eva Haasbroek een weergaloos afstandschot te maken. Pernix kroop met nog 1 minuut te gaan dichterbij met een afstandschot, maar Karen maakte direct daarna een einde aan de illusies van de Leidenaren. Via een goed uitgevoerde vrije bal bepaalde zij de eindstand op een 20-22 in het voordeel van ons vlaggenschip!

Vreugde en blijdschap heersten bij de ploeg na de winst op de koploper. Het eerste puntverlies voor deze ploeg was een feit. IJsselvogels liet zien dat teamwork, inzet, passie en strijd leidde tot een overwinning van formaat. Het toonde karakter tegen een ervaren ploeg als Pernix. Het was mooi om te zien dat ook het gehele 2e team van IJsselvogels was meegekomen, ondanks andere verplichtingen. Zij zorgden voor de nodige steun. Na 8 punten van de selectie in twee weken kan men uitkijken naar de twee laatste wedstrijden in

2014. Beide ploegen kunnen door te winnen ook na de winterstop meespelen in de top van hun poule. Gezien deze belangen hopen zij beiden op uw/jouw steun as zaterdag. Het 2e zal starten om 15.30 waarna het 1e om 17.00 aantreed tegen Roda uit Westzaan wat evenveel punten bezit. KOM ALLEN AANMOEDIGEN!!!