Hoe vloog de bal – zaterdag 1 februari 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 1 februari 2014).

Helaas kon ons vlaggenschip de stijgende lijn van de laatste weken niet vasthouden. Nieuwerkerk 1 was de betere ploeg en won verdiend. Gelukkig verloor TOP 1 ook en blijft de achterstand beperkt tot 2 punten met nog 3 wedstrijden te gaan. De eerste kampioen is bekend! Door zelf met liefst 2-10 van WION F2 te winnen en doordat Korbis F2 onverwachts met 0-1 van Nieuwerkerk F5 verloor is F3 onbereikbaar geworden voor de concurrentie. Van de 24 gespeelde wedstrijden werden er 13 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 9 een nederlaag. Topscoorder van de week werd Hendrik Rijneveld die in het 4e liefst 7x scoorde. De grootste overwinning van de dag was voor A3 dankzij een 6-18 zege op Gemini A2 maar ook de overwinningen van het 4e, 22-11 op Thor 2, en van G1, 11-1 tegen WION G2, mochten er wezen. De resultaten:

Zou de Zuidplasderby Nieuwerkerk 1 – IJsselvogels 1 net zo spannend worden als de vorige in Moordrecht toen ons 1e nipt met 1 doelpuntje verloor. Zat Nieuwerkerk niet in een kleine dip na 4 achtereenvolgende nederlagen terwijl ons 1e de laatste 2 wedstrijden wist te winnen.  Coach Edwin en zijn ploeg hadden het strijdplan al klaar, Pieter en Gert-Jan in de basis laten starten en bij het eerste fluitsignaal gelijk wisselen voor Jasper en Kevin waardoor bepaalde koppeltjes werden vermeden. Helaas pakte dit direct verkeerd uit door een slim uitgelokte en makkelijk gegeven strafworp binnen 15 sec. En hoewel ons 1e zich hierna knap herstelde en zelfs een 2-3 voorsprong wist te nemen was al snel duidelijk dat het 1e het schot had thuis gelaten in Moordrecht. De rebound was voor Nieuwerkerk waardoor zij veel vaker, en bovendien zuiverder, schoten en uitliepen naar een 5-3 voorsprong. Tot 8-6 kon IJsselvogels de aansluiting behouden maar daarna was het over en sluiten. Nieuwerkerk liep uit naar een 12-6 voorsprong en een 16-9 ruststand. Ook in de 2e helft had Nieuwerkerk het betere van het spel en de overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar, 26-17. Kevin 5x, Jasper 3x, Hannah, Karen en Dirk 2x en Marina, Mariska en Victor 1x scoorden de doelpunten.  Doordat zowel Nieuwerkerk als Tjoba wonnen zijn zij praktisch uit beeld geraakt. Alleen TOP, dat nipt van Avanti verloor, is nog in zicht maar met nog maar 3 wedstrijden te gaan wordt het steeds moeilijker maar ….. het kan nog steeds! Ondanks dat er op de overwinning van Nieuwerkerk niets viel af te dingen moet me toch van het hart dat ik blij ben dat er bij ons niet zo’n  “opvallende” speler speelt als in Nieuwerkerk en dat zo’n speler zonder een gele kaart het einde kan halen. Scheidsrechter J. Goeseije floot zeker niet zijn beste wedstrijd en durfde niet op te treden wanneer dat nodig was en dat was diverse malen. Zijn  grensrechter, sorry, assistent-scheidsrechter J. Groenendijk had een vlag in zijn hand maar wist niet waar deze voor diende. Waar Nieuwerkerk  voor  doordringen strafworpen kreeg in plaats van een vrije bal tegen werd bij IJsselvogels (Jasper en Kevin) opvangen beloond met doordringen in plaats van zuivere strafworpen. Wel moet ik toegeven dat deze “opvallende” speler  een belangrijke rol vervulde in de overwinning van Nieuwerkerk door zijn sterke rebound en het goede afmaken van de kansen, eerlijk is eerlijk.

IJsselvogels 2 kon het, net als in de thuiswedstrijd, niet bolwerken tegen Nieuwerkerk 3 en keerde met een 15-9 nederlaag huiswaarts. De gebroeders Berry en Mark scoorden 2x en Eva, Kirsten, Peter en Pieter 1x terwijl achter 1 doelpunt een vraagteken stond. Verder helaas geen gegevens, betreffende de wedstrijd, ontvangen.

IJsselvogels 3 behaalde thuis een nipte, maar uiterst belangrijke overwinning op Excelsior 3 uit Delft waardoor het praktisch zeker is van handhaving in de Res. 2e klasse. Nog 2 punten uit de resterende 4 wedstrijden zou mooi en moet mogelijk zijn. Het begin was goed en leverde een 7-4 voorsprong op, daarna stagneerde het aanvalsspel waardoor de voorsprong in de rust was omgebogen in een 8-9 achterstand. Na de rust bouwde Excelsior de voorsprong uit naar 10-13 en 11-14 maar het 3e toonde karakter, gaf niet op en haalde op tot 15-15 om bij 16-15 weer voor te komen en bij 18-16 de wedstrijd definitief te beslissen, eindstand 18-17 met 6 doelpunten van Erwin, 4 van Wilco, 3 van Pieter, 2 van Ineke en Bas en 1 van Heidi. Dat was een dure en zwaar bevochten overwinning 3e!

Ook IJsselvogels 4 leverde een prima prestatie door thuis na een 13-5 ruststand met 22-11 van Thor 2 uit Rotterdam te winnen waardoor ze nu op 3e plaats staan. Na een snelle 4-0 voorsprong kwam Thor 2 nog even terug tot 4-2 maar daarna liep het 4e uit naar 9-2 en was de strijd gestreden.  Het huwelijk doet Hendrik blijkbaar goed want hij scoorde deze wedstrijd maar liefst 7x. Edwin 6x, Stef 4x, Stefan 2x en Deborah en de  invallers Linda en Leon 1x scoorden de overige doelpunten.

IJsselvogels 5 moest vrijdagavond uit in Sliedrecht spelen tegen Merwede 11 waarvan thuis flink werd verloren. In het begin was het steeds het 5e dat aan de goede kant van de score zat, halverwege de wedstrijd stond Merwede een paar keer 1 doelpunt voor maar na 6-6 liep het 5e uit naar 6-8 om deze voorsprong niet meer uit handen te geven en uit te lopen naar een verdiende 8-12 overwinning. Coach Cindy noteerde 3 doelpunten van Renee en invaller Stan, 2 van Denise en Sylvester en 1 van Lies en Marc. De 3e plaats is nog steeds haalbaar hetgeen een uitstekend resultaat zou zijn.

En dan komen we bij het STERRENTEAM van de dag, IJsselvogels G1. Ik had vrijdagmiddag nog bij F3 gezegd dat G1 zaterdag de taart kwijt zou raken omdat zij tegen het sterke Korbatjo moesten spelen waar zij nog nooit van hadden gewonnen. En dan eerst met  maar liefst 1-11 winnen van WION G2 en vervolgens met 0-6 winnen van het sterke Korbatjo G1 is een ongekende en uitstekende prestatie, klasse G1! Tegen WION G2 uit Ommoord kwam G1 met liefst 0-9 voor eer de tegenstander de eer kon redden, 1-9, waarna G1 uitliep naar een ongekende 1-11 eindstand dankzij 4 doelpunten van René, 3 van Paul en Ruud en 1 van Janita. Ook stond deze dag de topper tegen het eveneens nog ongeslagen Korbatjo G1 uit Oud-Beijerland op het programma. Korbatjo wint alles met net wat meer doelpunten dan onze G1 en tot nu toe wist onze G1 nog nooit van hun te winnen. Door heel goed naar elkaar over te spelen, goed te verdedigen en goed als team te blijven spelen won G1, na een 0-1 ruststand, met 0-6 van Korbatjo G1. Janita scoorde 0-1, Robert 0-2, Issam 0-3 waarna Nicolien met maar liefst 3 doelpunten de eindstand op 0-6 bepaalde.

Een geluk bij een ongeluk, zo mag je de onverwachte 16-13 nederlaag van koploper IJsselvogels A1 tegen het laaggeplaatste DeetosSnel A2 uit Dordrecht wel noemen want ook concurrent Oranje Wit A1, eveneens uit Dordrecht, leed een onverwachte 18-13 nederlaag tegen HKC A1 waardoor onze A1 met 1 punt voorsprong aan de leiding blijft. Na 1-0 achter nam A1 een 1-3 voorsprong maar in de rust stond het al weer met 8-6 achter. Hierna werd het gat 4 punten, 12-8 en 14-10 maar lukte het A1 niet om dichterbij te komen, eindstand 16-13. Positief was dat Yoran, na een blessure, weer zijn eerste speelminuten maakte. Christiaan 4x, Jeanine en Nathan 3x en Hannah, Coen en Yoran 1x scoorden. Jullie hebben alles nog steeds in eigen hand maar dan geen “domme” misstappen meer maken.

IJsselvogels A2 behaalde thuis een nuttige 11-8 overwinning op ODO A2 uit Maasland. Na een goede 1e helft waarin liefst 6 verschillende spelers scoorden stond A2 al met 6-2 voor. In de 2e helft liep A2 uit naar 8-3 en leek de wedstrijd gespeeld. Niets was minder waar want ODO A2 wist op te halen tot 8-7 waarna Leon en invaller Jeffrey (2x) de wedstrijd op slot gooiden, eindstand 11-8. Leon scoorde 3x, invaller Jeffrey en Lisa 2x en Marit, Stan, Christiaan en Alex 1x.

IJsselvogels A3 liet in Gouda tegen Gemini A2 zien niet voor niets koploper te zijn. Na een aarzelend begin, 1-1, werd uitgelopen naar een 1-8 voorsprong om uiteindelijk met 6-18 te winnen. Coach Bas zag Remon en de gebroeders Tom en Mike 4x, Eline 3x, Peter 2x en Nikki 1x scoren.  A.s,. zaterdag staat de lastige thuiswedstrijd tegen KCC/Delta Logistiek A4 op het programma, als jullie die weten te winnen staat niets een kampioenschap meer in de weg, succes!

IJsselvogels A4 was vrij.

In Hendrik Ido Ambacht speelde IJsselvogels B1 de zware uitwedstrijd tegen ongeslagen koploper DVS ’69 B1 waarvan thuis werd verloren. Na een snelle 0-2 voorsprong en een 2-3 voorsprong in de rust liep B1 na de rust uit naar 2-4. Hierna brak even een “slechte” periode aan waarin DVS de achterstand omboog in een 6-4 voorsprong. Het pleit voor de juiste mentaliteit van B1 dat ze niet opgaven en een 7-5 achterstand wisten om te buigen in een 7-7 gelijkspel hetgeen het eerste verliespunt van DVS betekende. De coaches Stef en Victor noteerden 4 doelpunten van Noël, 2 van broer Jesse en 1 van invaller Mike. De dames krijgen de complimenten voor het uitstekende voorverdedigen waardoor de schutters van DVS nauwelijks in stelling konden worden gebracht.

IJsselvogels B2 behaalde thuis een prima overwinning op nr. 2 Ventura Sport B1 uit Strijen. Wietze zette B2 op een 1-0 voorsprong. Na de 1-1 waren het achtereenvolgens Robert, Louanne en opnieuw Wietze die voor een 4-1 voorsprong zorgden. Hierna werd er helaas niet meer gescoord waardoor de  tegenstander tot 4-3 kon naderen, toen volgde gelukkig het eindsignaal. Verdiend gewonnen!

IJsselvogels B3 speelde thuis de belangrijke wedstrijd tegen KCC/Delta Logistiek B3 waarvan uit werd verloren. Deze wedstrijd moest worden gewonnen om nog kampioen te kunnen worden.  Na een spannende en gelijk opgaande 1e helft die eindigde in 5-5 kon het de 2e helft alle kanten op. Bij 9-8 voor het laatst voorgestaan om uiteindelijk na een doelpuntrijke wedstrijd met 11-14 te verliezen. Leidster Lisanne zag Dani en Joris 3x, Maaike en Maarten 2x en Thirza 1x scoren. Jullie hebben het nu niet meer zelf in de hand en zijn afhankelijk van de resultaten van de concurrenten.

In Capelle ad IJssel leed IJsselvogels C1 een, volgens coach Hans,  onnodige nederlaag tegen nr. 2 KCC/Delta Logistiek C2. In het begin steeds voorgestaan, 1-3 en 2-4, maar daarna de tegenstander langszij zien komen om uiteindelijk met 7-6 te zien winnen ondanks 3 doelpunten van Roos en Sam. Wat meer geloof in eigen kunnen en jullie zijn tot veel meer in staat dan jullie nu wekelijks laten zien.

Een uitstekende prestatie leverde IJsselvogels C2 door uit in Ommoord nipt met 3-4 te winnen van koploper WION C1 dat hiermee zijn eerste nederlaag leed. De coaches Cindy en Peter wilde heel veel inzet zien en dat is gelukt. C2 begon heel scherp aan de wedstrijd en 2 doelpunten van Luc zorgden voor een onverwachte 0-2 voorsprong. Na de 0-3 van Casper en de 1-4 van Siebe leek de overwinning een feit maar WION C1 gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam knap terug tot 3-4. De coaches schreeuwden de longen uit hun lijf, gelukkig bleef het 3-4 waardoor de beide punten mee naar Moordrecht gingen. Cindy en Peter vonden het een topwedstrijd, en terecht natuurlijk als je uit van de koploper weet te winnen.

Het nog puntloze IJsselvogels C3 speelde thuis tegen titelkandidaat KCC/Delta Logistiek C3 en dat verschil was te merken. Toch bood C3, zeker de 1e helft, goed tegenstand en bleef de schade tot de rust tot 0-4 beperkt. Na de rust werd er meer gescoord maar gelukkig ook door IJsselvogels want Anna scoorde volgens mij haar eerste doelpunt en zorgde zo voor 1-6 waarna Diederik de 2-9 en Frank nog de 3-10 wisten te scoren. Eindstand 3-12. Hoewel de tegenstander veel groter en veel balvaardiger was kon ik toch genieten van een Diederik, Edo en een Anna die ervoor bleven gaan en zich niets aantrokken van de grotere en betere tegenstander. Er is nog steeds een taart te winnen als jullie van die hatelijke 0 weten af te komen dus zet ‘m op C3!

IJsselvogels D1 had het thuis moeilijk tegen Maassluis D1 dat over een veel completere ploeg beschikte. Zij waren voortdurend allemaal in beweging, waren continue aanspeelbaar waardoor ze een hoog baltempo hadden en veel gevaarlijker waren. Dankzij Remmert en Louisanne bleef D1 tot de rust op gelijke voet en het was jammer dat Maassluis net een paar seconde voor de rust 2-3 scoorde.  In de 2e helft wist Maassluis het overwicht beter uit te drukken en hoewel na 2-5 Louisanne nog 3-5 scoorde werd de eindstand 3-7 voor Maassluis D1.

IJsselvogels D2 was vrij.

Hekkensluiter IJsselvogels D3 speelde in Waddinxveen tegen ongeslagen koploper Korbis D2 en dan weet je dat het een zware wedstrijd gaat worden. Na 4-0 achter lukte het Tom om de achterstand tot 4-2 terug te brengen, ruststand 6-2. Na 7-2 was het Iris die 7-3 scoorde waarna de tegenstander de eindstand op 11-3 bepaalde. Toch moet er bij jullie meer uit te halen zijn, geloof erin. Leider Dennis ziet vooruitgang in het positiespel dus misschien zaterdag thuis een overwinning tegen Reeuwijk D2?

Ui tegen KCC/Delta Logistiek E1 werd tot nu toe het enige puntje behaald. Zou er vandaag meer in zitten voor IJsselvogels E1 tegen deze zelfde tegenstander. De 1-0 van Lieneke en de 1-1 ruststand deden hopen op meer. In de 2e helft liep KCC echter uit naar 1-4 en ondanks dat Sijmen 2-4 en 3-5 scoorde was het toch KCC/Delta Logistiek E1 dat er met een 3-6 overwinning vandoor ging, jammer!

IJsselvogels E2 ontving thuis Nieuwerkerk E3 en daar moest van kunnen worden gewonnen. Ondanks dat E2 veel beter was en veel meer kansen kreeg lukte het maar niet om deze kansen te verzilveren. Na 1-0 door Kirsten maakte Nieuwerkerk 1-1 en dit leek ook lange tijd de eindstand te worden totdat Martin enkele minuten voor het einde alsnog het winnende doelpunt scoorde, 2-1.  Als jullie zaterdag uit van Maassluis E2 weten te winnen staan jullie gedeeld 2e, succes!

IJsselvogels E3 speelde thuis tegen het iets hoger staande KOAG E3 uit Krimpen ad IJssel. Ook hier werd het een spannende wedstrijd. Na 0-1 achter scoorde Tim de gelijkmaker, 1-1. Hierna nam KOAG E3 een 1-3 voorsprong maar E3 gaf zich niet zo maar gewonnen want dankzij doelpunten van Duncan en Kars werd de stand weer gelijk, 3-3, hetgeen ook de eindstand werd. Goed gespeeld E3!

IJsselvogels F1 was vrij.

In Nieuwerkerk speelde IJsselvogels F2 tegen de plaatselijke F2. Beide teams stonden op een gedeelde 2e plaats zodat het wel eens een heel spannende wedstrijd kon worden.  Gezien het scoreverloop werd het inderdaad een heel spannende wedstrijd. Na de eerste periode stond F2 met 1-2 voor maar in de rust was het Nieuwerkerk F2 dat een 3-2 voorsprong had. Na de rust had F2 een sterke fase waarin het uitliep naar 4-6. In de laatste periode werd het nog erg spannend doordat Nieuwerkerk 5-6 maakte maar gelukkig maakte Stijn aan alle onzekerheid een einde door de eindstand op 5-7 te bepalen. Rosa 3x en Finn en Stijn 2x maakten de doelpunten voor F2 dat nu alleen op de 2e plaats staat. Het korfschieten werd helaas met 4-2 verloren ondanks doelpunten van Rianne en Stijn.

IJSSELVOGELS F3 KAMPIOEN! Door zelf, na een uitstekend gespeelde wedstrijd, met 2-10 van WION F2 te winnen en doordat nr. 2 Korbis F2 onverwachts verloor is IJsselvogels F3 onbereikbaar geworden voor de concurrentie maar omdat jullie a.s. zaterdag niet hoeven te spelen maken we de wedstrijd van zaterdag 15 februari uit tegen Korbis F2 als een soort kampioenswedstrijd. Tegen WION F2 speelde F3 een heel goede wedstrijd waarin dit keer wel goed werd geplaatst waardoor F3 veel kansen kreeg. Invalster Jesca scoorde liefst 6x, Levi 3x en Simone 1x terwijl invaller Jesse het goed deed maar een goed jongetje tegen zich had. Het korfschieten werd eveneens gewonnen want dankzij 2 doelpunten van Simone en Levi en 1 van Jesca werd het 1-5 voor F3.

Thuis tegen Movado F1 uit Dordrecht speelde IJsselvogels F4 een leuke en goede wedstrijd. Als jullie iets sneller gaan overspelen en iets langere afstanden durven te gooien dan gaat het nog veel beter, let maar op. Hetgeen wat jullie afgelopen vrijdag van Anita hebben geleerd zag je volgens de leidsters al terug in de wedstrijd. Dankzij 3 doelpunten van invaller Benjamin  en 2 van Storm werd de wedstrijd keurig met 5-0 gewonnen. Iedereen kreeg kansen en dat was te danken aan het goede samenspel.  Ook het korfschieten werd gewonnen want via opnieuw 3 doelpunten van Benjamin en 2 van Lienke werd een nipte 5-4 zege behaald.