Hoe vloog de bal – 01-maart-2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 1 maart 2014).

De zaalcompetitie loopt bijna ten einde en terwijl ik dit zit te tikken schijnt er buiten een heerlijk zonnetje en zou je bijna weer gaan verlangen naar de 2e helft veldcompetitie. Gelukkig duurt dat nog enkele weekjes en hebben we nog 2 weekenden zaalcompetitie te gaan.  Jammer dat G1 op één puntje het (gedeelde) kampioenschap niet kon binnen halen, de 100% taart zal er niet minder om gesmaakt hebben hoop ik.  A1 behaalde een overtuigende 5-20 overwinning binnen op Merwede A1 in Sliedrecht en kan zich gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd a.s. zaterdag thuis tegen Vitesse A1, aanvang 14.50 uur in de Zuidplas! Het 1e speelt a.s. zaterdag zijn laatste thuiswedstrijd thuis tegen Tjoba 1, aanvang 17.30 uur, en kan zich dan gaan opmaken voor de beslissingswedstrijd wie er gaat degraderen uit de Overgangsklasse naar de 1e klasse. Van de 19 gespeelde wedstrijden werden er 8 gewonnen waarbij er alleen al 7 bij de A en de B-teams vielen te noteren, 1 speelde gelijk terwijl de overige 10 wedstrijden werden verloren. De grootste overwinning kwam op naam van A1 dankzij een 5-20 overwinning op Merwede A1 terwijl Christiaan Verwoerd uit A2 topscoorder van de week werd met liefst 8 doelpunten. De resultaten:

IJsselvogels 1 speelde in Den Haag de zware uitwedstrijd tegen nr. 3 HKV/Ons Eibernest 1. Met een niet geheel fitte ploeg werd de wedstrijd begonnen. Jasper en Victor waren net terug van wintersport, Dirk had vrijdagavond zijn vrijgezellenavond terwijl Kirsten op de plaats van Hannah (of Manon) speelde. Na 3-0 achter werd het 3-2 maar daarna liep de tegenstander uit naar 11-3 en 16-7 waarna het 1e net voor de rust terugkwam tot 16-11. Na de rust werd het gelijk 16-12 en zelfs 19-17 maar daarna liep HKV/OE toch weer uit naar een ruime 23-17 voorsprong om uiteindelijk met 27-20 te zegevieren ondanks 7 treffers van Jasper, 5 van Dirk, 4 van Kevin en 1 van Marina, Mariska, Karen en invalster Hannah. Nog 1 thuiswedstrijd tegen Tjoba 1 uit ’s Heer-Hendrikskinderen voor de boeg en dan de alles beslissende degradatiewedstrijd tegen ……. (op dit moment nog niet bekend).

Zaterdag 8 maart 2014   aanvang 17.30 uur   IJsselvogels 1 – Tjoba 1   in de Zuidplas   Kom dat zien!

Het al gedegradeerde IJsselvogels 2 moest het in Hardinxveld-Giessendam opnemen tegen Vriendenschaar 3. In deze afdeling kunnen zowel de nr. 2 (PKC 4 met 14 p.) als de nr. 7 (Vriendenschaar 3 met 10 p.) nog degraderen. Van het begin af aan achter de feiten aangelopen en ondanks 4 doelpunten van Tom, 3 van Berry, 2 van Gert-Jan en 1 van Lieke stond er bij het laatste fluitsignaal een 20-10 eindstand op het scorebord.

IJsselvogels 3 ontving thuis kampioen VEO 3 uit Voorburg. Ook hier  kon een 0-3 achterstand niet meer worden goed gemaakt hoewel er bij 2-4 en 3-5 nog wel aansluiting was. Ook de 5-8 ruststand gaf nog genoeg hoop op een positief resultaat. Na 7-11 werd er door VEO 3 uitgelopen naar een 7-16 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 9-20 met 3 doelpunten van Anneke en Erwin, 2 van Ineke en 1 van Leon. Jullie zijn in ieder geval veilig en dat is al een prima prestatie. Het deed me goed om bij binnenkomst in de sporthal weer o.a. een Suzanne Vermeulen en Casper Hofman te zien die de korfbalschoenen weer eens hadden aangetrokken. Hopelijk smaakt het naar meer.

In Bodegraven speelde IJsselvogels 4 tegen het al kampioen zijnde Vriendenschaar 4 en dat werd een doelpuntrijke wedstrijd. In de 1e helft zag het daar nog niet naar uit met een 7-6 ruststand. Na de rust kon het 4e redelijk in het spoor blijven en hoewel Vriendenschaar 4 steeds een kleine voorsprong had bleef het tot 17-16 spannend. Daarna werd het gaatje geslagen naar 20-16 en was de wedstrijd gespeeld, eindstand 21-17 ondanks 5 doelpunten van Edwin, 4 van Hendrik, 3 van Sander, 2 van Laura en 1 van Denise, Deborah en Joost. Namens coach Matthijs toch grote complimenten aan het hele team en zeker voor de vele invallers, bedankt!

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels G1 kwam deze dag 2x in actie en nog wel 2x thuis in de Zuidplas. Na 6 gewonnen wedstrijden in andere sporthallen moest het vandaag thuis gaan gebeuren. De eerste wedstrijd tegen het jonge PKC/Hagero G1, dat op pupillenpalen mocht spelen, ging niet vanzelf. Jeroen zette G1 op een 0-1 voorsprong maar PKC/Hagero G1 maakte daarna 1-1. Ondanks dat G1 heel erg zijn best deed lukte het niet meer het winnende doelpunt te scoren. De laatste wedstrijd was tegen het sterke Korbatjo G1 uit Oud-Beijerland  dat op 1 punt achterstand op de 2e plaats stond. De ploegen kenden elkaar door en door en de opstellingen werden daar ook op aangepast. Uit een mooie doorloopbal scoorde Paul 1-0 en kreeg zelfs enkele mooie kansen op 2-0. Toen sloeg het noodlot toe, Paul kreeg tijdens de wedstrijd helaas een aanval en dat had zijn weerslag op de hele ploeg. Ze waren allemaal een beetje uit hun doen. Korbatjo profiteerde hiervan en liep uit naar een 1-3 voorsprong. Nog even kwam G1 terug tot 2-3 dankzij een doelpunt van Issam maar toen Korbatjo 2-4 scoorde was het over en uit en kreeg Korbatjo te horen dat zij kampioen waren geworden. IJsselvogels G1kreeg na afloop de dik verdiende 100% taart en ik hoop dat deze, ondanks de nederlaag, toch lekker smaakte.

Voor de wedstrijd was ik er nog niet zo zeker van. Een gespannen IJsselvogels A1 waarvan de meesten pas 1e jaars junior zijn en dan uit in Sliedrecht tegen het stugge Merwede A1 waarvan thuis moeizaam met 17-14 werd gewonnen. Gelukkig liet IJsselvogels A1 zien dat er maar 1 team recht op het kampioenschap heeft. Eer Merwede A1 wist dat de wedstrijd was begonnen stond het al 0-8 via onder meer 4 doelpunten van Hannah. Ook hierna behield A1 het betere van het spel en hoewel Merwede A1 af en toe tegen scoorde stond er bij het laatste fluitsignaal een afgetekende 5-20 zege op het scorebord. Trainer/coach Peter noteerde 5 doelpunten van Hannah en Nathan, 3 van Schalk en Aron, 2 van Kimberley en 1 van Jeanine en Esther. Jullie kunnen je nu op gaan maken voor de kampioenswedstrijd thuis tegen Vitesse A1, aanvang 14.50 uur, supporters laat je zien en horen!!!!!

IJsselvogels A2 kwam thuis tegen het nog puntloze Valto A2 uit De Lier al snel met 0-2 achter maar stelde daarna orde op zaken door uit te lopen naar een 8-2 voorsprong en een 17-9 eindstand. Net als in de heenwedstrijd een makkelijke overwinning dankzij liefst 8 goals (!) van Christiaan, 4 van Leon, 3 van Alex en goals van Stan en Laura.

IJsselvogels A3 was vrij.

IJsselvogels A4 ontving thuis KCR A4 uit Ridderkerk en dat is één van de tegenstanders waarvan A4 moest kunnen winnen. Daar zag het na de 1e helft nog niet naar uit want in de rust stond het pas 2-3 in het voordeel van KCR A4. Blijkbaar hielp het praatje in de rust van coach Marco. Er volgde in ieder geval een veel betere 2e helft waarin veel werd gescoord en een 3-4 achterstand werd omgebogen in een 6-4 en 8-5 voorsprong om uiteindelijk met 11-8 te zegevieren dankzij 4 doelpunten van Daan, 3 van Dennis en 2 van Jodie en Mike. Klasse gespeeld A4!

IJsselvogels B1 speelde in Papendrecht tegen het stugge PKC/Hagero B3 dat bij winst de 3e plaats van onze B1 zou overnemen. Zo ver liet B1 het niet komen want vanaf het begin was het B1 dat het spelbeeld bepaalde. Een 0-3 voorsprong werd uitgebouwd tot 2-7, na 4-10 kwam PKC nog wel terug tot 7-10 maar daarna bepaalde Noël de eindstand op 7-11. Jesse 4x, Noël 3x, Jeffrey 2x en Laura 1x scoorden terwijl achter doelpunt 4 geen naam stond. Met nog 1 thuiswedstrijd tegen Vitesse B2 voor de boeg kunnen jullie op een gedeelde 2e plaats eindigen.

IJsselvogels B2 sloot de zaalcompetitie af met een keurige en ruime 9-4 overwinning op hekkensluiter Albatros B2 uit Zwijndrecht. Na een 2-2 tussenstand liepen ze uit naar een 4-2 ruststand. Na de rust werd het eerst nog 4-3 maar daarna werd het gat geslagen naar 7-3 waarna de eindstand op 9-4 werd bepaald. Wietze 3x, Dave 2x en Donald,, Louanne, Robert en Karlijn 1x scoorden de doelpunten.

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels B3 tegen KOAG B1 dat bij winst op gelijke hoogte kon komen. B3 begon scherp en scoorde in de 1e minuut gelijk de 0-1. Daarna stagneerde het een beetje gezien de 0-2 ruststand. Ook in de 2e helft waren de doelpunten schaars maar dankzij 2 doelpunten van Maarten en 1 van Maaike en Joris werd er netjes met 1-4 gewonnen en zijn jullie zeker van de 3e plaats waar ik eigenlijk een klein beetje op een kampioenschap had gerekend.

IJsselvogels C1 liet zich in Zoetermeer van z’n goede kant zien door net als thuis van Phoenix C1 te winnen waardoor ze bij winst in de laatste wedstrijd, thuis tegen hekkensluiter Velocitas C1, zelfs nog misschien op de 5e plaats kunnen eindigen. Wel kwam C1 eerst met 2-0 achter maar daarna was het heer en meester. Na 2-3 voor werd het nog 3-3 maar daarna bepaalde de ploeg van trainer/coach Hans de eindstand op 3-7. Sam scoorde 3x, Stefan 2x en Lars en Roos 1x. Volgens mij hebben jullie thuis tegen Velocitas C1 uit Leiderdorp nog wat goed te maken want thuis tegen jullie behaalden zij hun enige overwinning.

IJsselvogels C2 had goede zaken kunnen doen als het thuis van Maassluis C3 had gewonnen. De 3e en misschien nog wel de 2e plaats was dan haalbaar geweest. Net als in de uitwedstrijd had C2 moeite met de lengte bij Maassluis C3 dat in de laatste 10 minuten toesloeg. Na 0-1 waren het Luc en Casper die 2-1 voor IJsselvogels scoorden. Na 2-3 achter scoorde Siebe de gelijkmaker waarna Maassluis C3 in de laatste 10 minuten alsnog de 3-5 overwinning veilig stelde.

IJsselvogels C3 was vrij.

IJsselvogels D1 moest het thuis opnemen tegen ongeslagen koploper Korbis D1 uit Waddinxveen waarvan uit al met 14-6 werd verloren. Na 0-2 achter was het Dano die 2x fraai scoorde en de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Hierna liep Korbis uit naar een 2-9 voorsprong en was de strijd gestreden. In de laatste fase bleef D1 redelijk meedoen waardoor de eindstand 5-11 werd dankzij 4 doelpunten van Dano en 1 van Remmert. Dit was jullie laatste zaalwedstrijd en volgens mij had er meer in kunnen zitten dan de (gedeelde) laatste plaats. Meer succes buiten op het veld!

IJsselvogels D2 was vrij.

Ra, ra, ra, thuis met 13-0 van Vriendenschaar D3 winnen en dan enkele maanden later van deze zelfde tegenstander met 5-0 verliezen ??? Dat overkwam IJsselvogels D3 dat de kansen niet wist te verzilveren en langzaam maar zeker het geloof in eigen kunnen verloor met als gevolg een ruime 5-0 nederlaag. In de laatste 5 minuten wist Vriendenschaar de voorsprong van 2-0 naar 5-0 uit te bouwen. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

IJsselvogels E1 was vrij.

IJsselvogels E2 speelde in Krimpen ad IJssel tegen KOAG E2 waarvan thuis, na een leuke en gelijk opgaande wedstrijd, met 6-3 werd gewonnen. Nu had KOAG E2 maar liefst 3 heren uit de E1 erin staan en die staan bovenaan in de 1e klasse, lekker sportief!!!! Tot de rust hield E2 knap stand, 2-2, al was dat meer de verdienste van het falen van KOAG dan van het goede spel aan IJsselvogels kant. Er werd slecht vrij gelopen, niet goed geplaatst, er ontbrak een stukje felheid kortom ….. ik heb jullie wel eens beter zien spelen maar dat kwam mede door de invallers aan KOAG zijde.  In de 2e helft liep KOAG uit naar een 7-2 eindstand ondanks doelpunten van invalster Cécile en Marije. Snel vergeten!

IJsselvogels E3 speelde dinsdagavond een eerder uitgestelde wedstrijd tegen Korbis E2 in Waddinxveen. Onder leiding van gelegenheidscoach Stefan speelde  E3 een leuke en goede wedstrijd die met 0-3 werd gewonnen dankzij doelpunten van Duncan, Cars, die zijn eerste wedstrijd gelijk bekroonde met een doelpunt, en de laatste van Nils. Het valt op dat jullie onderling een leuk team hebben dat goed met elkaar omgaat en zo hoort het ook in teamsport, klasse!

IJsselvogels F1 was vrij.

Waren de spelers en speelsters van IJsselvogels F2 vrijdagavond wezen stappen of zo ……, er was maar 1 ploeg die liet zien te willen winnen en dat was Nieuwerkerk F2 vandaar dat de 5-8 overwinning ook terecht was. Pas na 2-7 begon F2 ineens te scoren en haalde het keurig op tot 5-7 waarna de tegenstander de eindstand op 5-8 bepaalde. Finn scoorde de eerste 3 doelpunten en Stijn en Olivier de overige. Het korfschieten werd gelukkig wel met 6-4 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Rosa en Olivier en 1 van Rianne en Finn. Leuk detail was dat de leider van Nieuwerkerk F2, Tom v.d. Burgt die bij ons nu in het 2e speelt maar waarvan zijn dochtertje in Nieuwerkerk F2 speelt, na een uitbal voor Nieuwerkerk IJsselvogels opdracht gaf om de tegenstander vast te zetten hetgeen tot hilariteit op de tribune leidde. Zo zie je maar weer Tom, dat wit rode hart blijf je houden!

IJsselvogels F3 was vrij maar kan a.s. zaterdag de 100% taart in ontvangst gaan nemen omdat zij nog de enige ploeg zijn die geen punt heeft laten liggen.