Hoe vloog de bal – 01 april 2017

Hoe vloog de bal …… zaterdag 1 april 2017.

De eerste competitiedag buiten op het (kunstgras)veld begon met een beetje miezer maar later op de dag klaarde het op en werd het steeds beter korfbalweer. Dat was ook te zien aan de diverse uitslagen, wat dacht je van 29-26 bij het 1e, 22-23 bij het 3e, 31-5 bij het 5e26-9 bij A1 en 20-14 bij B1. Allemaal doelpuntrijke wedstrijden waarbij je bijna zou denken dat het zaalwedstrijden waren i.p.v. op het veld. Het 1e ging, ondanks een heel korte voorbereidingsperiode, eervol met 29-26 ten onder tegen koploper KCR 1 in Ridderkerk. Zeer verheugend vond ik de 8-4 overwinning thuis van A3 op Vriendenschaar A2, na in de zaal alles te hebben verloren was dit een leuke en welkome opsteker. Maar ook de twee nieuwe teams E4 en F3 wonnen hun eerste wedstrijd, klasse! Van de 21 gespeelde wedstrijden werden er 12 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 8 een nederlaag. De grootste overwinning van de dag kwam op naam van het 5e dat met maar liefst 31-5 van Vriendenschaar 5 won terwijl de topscoorders van de week, Dirk Rijneveld in het 3e en Tom Dukker in het 5e, maar liefst 10x wisten te scoren en dat op het veld, klasse mannen! De resultaten:

KCR 1 – IJsselvogels 1   29-26 Na vorige week in de zaal nog een degradatiewedstrijd te hebben gespeeld had het 1e maar 1 week de tijd om zich voor te bereiden op de veldcompetitie. Zonder Jary, die gestopt is vanwege verhuizing, en zonder Nathan, die eerst van zijn blessure(s) af wil komen, begon het 1e aan de wedstrijd met als invalkrachten Peter Berlijn en Christiaan Verwoerd en als dan ook nog eens koploper KCR 1 op het programma staat dan zijn de verwachtingen niet al te hoog zou ik me zo in kunnen denken. Des te verrassender is het als dan blijkt dat het 1e tot 7-5 uitstekend mee kan komen. Daarna helaas een demarrage van KCR naar 13-5 maar een goed tegenstand biedend 1e weet terug te komen en dankzij o.a. 4 doelpunten van Hannah wordt de ruststand 16-11. Het 1e geeft zich niet gewonnen, blijft goed spelen en meescoren en weet de achterstand zelfs te verkleinen tot 16-13, dit verschil van 3 punten blijft gehandhaafd tot 20-17 waarna KCR weer uitloopt naar 24-17 en het gat denkt te hebben geslagen. Opnieuw kruipt het 1e dichterbij om uiteindelijk eervol met 29-26 ten onder te gaan dankzij liefst 6 doelpunten van Hannah en Karen, 5 van Peter, 4 van Christiaan, 2 van Leon en 1 van Kimberley, Kevin en Manon. De nieuwkomers Peter en Christiaan kunnen terugzien op een prima wedstrijd! A.s. Zaterdag om 14.00 uur thuis IJsselvogels 1 – Achilles 1 (Den Haag).

De wedstrijd Merwede 3 – IJsselvogels 2 werd uitgesteld vanwege personele problemen bij ons.

KCR 3 – IJsselvogels 3   22-23. Helaas heeft IJsselvogels 3 het kampioenschap in de zaal net niet gehaald. Met een nette 2e plaats, 1 punt achter de nummer 1 gaat het 3e met vertrouwen naar de 2e helft van de veldcompetitie. Ook daar doet het 3e het niet onverdienstelijk. Met een zeer goede en belangrijke overwinning op Oranje Wit, in de laatste wedstrijd van de 1e helft veldcompetitie, is er ook op het veld nog van alles mogelijk. Ook op het veld staat het 3e 1 punt achter de nummer 1. Kortom, alles in eigen hand. Al zal dit geen makkelijke weg zijn. Het 3e mocht de 2e helft van de veldcompetitie beginnen met een uitwedstrijd bij KCR 3 in Ridderkerk. Thuis werd er 18-16 gewonnen, waarna de conclusie was: KCR 3 gaat nog veel punten halen dit seizoen. Dit bleek echter niet zo te zijn, met maar 2 punten staat KCR 3 nog steeds op een 7e plek. Onderschatting mocht er niet zijn! Helaas begon het 3e zeer zwak aan de wedstrijd. Veel fouten in de passing, veel onrust en veel onenigheid met de scheidsrechter (welke absoluut niet van wereldniveau was), Echter de kern lag echt bij het 3e zelf. Door het slechte begin ging KCR er dan ook vandoor met de voorsprong. Al snel was het 4-2, 6-4, zelfs 7-4 en 8-6. Hierna leek het 3e wakker geschud en werd er orde op zaken gesteld. Met als resultaat een 9-10 voorsprong in de rust. Na rust wist KCR nog één keer langs zij te komen op 10-10. Controle in verdedigend opzicht schepte rust en tijd om uit te kunnen lopen. Deze kans greep het 3e dan ook met beide handen aan. 10-13, 12-13 en uiteindelijk 13-17 was het gevolg. Met 13-18, 14-19 en 15-20 kwam het 3e niet meer in gevaar. Op 19-23 en nog 2 minuten op de klok wilde het 3e de wedstrijd uitspelen. Hier liggen echter nog wat aandachtspunten, welke zaterdag met een lach op het gezicht besproken konden worden. Een wijze les en een 22-23 die wat geflatteerd is. Wederom de conclusie: KCR gaat nog punten pakken! Doelpuntenmakers: Dirk 10!, Pieter 5, Erwin en Kirsten 3 en Bas en Lieke 1. Groeten Pieter.

IJsselvogels 4 – KOAG 5   12-16. Wat gingen we (IJsselvogels 4) van start afgelopen zaterdag, binnen no-time naar 4-1 door doelpunten van Cindy, Linda, Gert-Jan en Rob en zo stonden wij ook weer met 4-5 achter tegen KOAG 5. Na de 5-5 van Rob was het voor enkele onder ons helaas einde wedstrijd. Rob ging met een dikke enkel van het veld en niet veel later stond Cindy stil met rugklachten. Mike en Nikki kwamen erin en Mike prikte de 6-8 binnen waarna Leonie de ruststand op het bord zette 7-9. Nog niets aan de hand en alles in eigen hand. Maar het van scoren afhouden van de heren van KOAG was niet éénvoudig en de lengte tegen werd funest. KOAG kon te vaak meerdere kansen achter elkaar nemen en na 15 minuten in de 2e helft stond er een onoverbrugbare stand op het scorebord 8-12 waarbij Stef de 8-10 maakte. Gert-Jan en Linda werden preventief gewisseld na hun lange blessure periode voor Aniek en Tom en normaal gaat het minder met het niveau als je teveel heb gewisseld, maar hierna konden wij gelukkig wel mee blijven scoren middels Marit, Mike (2) en slotaccoord van Wilco welke de eindstand op het bord schot (12-16). Genoeg om over na te denken en alle invallers bedankt voor het reserve staan en bijdrage in de wedstrijd. Invaller Mike Dukker scoorde 3x, Rob 2x, Gert-Jan, Cindy, Marit, Linda, Leonie, Stef en Wilco allen 1x.

IJsselvogels 5 – Vriendenschaar 5   31-4 Ook het 5e mocht het veldseizoen afgelopen zaterdag openen. Van tevoren hebben we gesproken over verschillende doelen: het winnen én het leuk hebben binnen het team, maar ook individuele doelen zoals het aangaan van duels of het nemen van voldoende (juiste) kansen. Dit werd direct goed meegenomen de wedstrijd in. Het eerste doelpunt viel snel, helaas niet aan onze kant. Een 0-1 achterstand zegt echter niets over de rest van de wedstrijd, die al snel naar de kant van IJsselvogels werd getrokken. Met een ruststand van 17-2 was de wedstrijd al aardig besloten, maar dit betekent uiteraard niet dat er niet meer gewerkt moet worden voor elkaar. Wederom is er in de rust over doelen en uitdagingen gesproken, en het was duidelijk: het team ging voor de 30 doelpunten. Toch merk je dan direct na de rust de moeilijkheid van een praktisch uitgespeelde wedstrijd: hoe blijf je gefocust en gemotiveerd om het spel nog steeds van hoge kwaliteit te houden? En in hoeverre kan je zeggen dat je zelf goed speelt; is de tegenstander niet gewoon veel slechter? Na de wedstrijd kunnen wij concluderen dat IJsselvogels gewoonweg beter spel vertoonde en dus verdiend gewonnen heeft. Alhoewel het begin van de tweede helft wat rommelig begon, werd de concentratie ietwat later weer gevonden. Het 5e nam meer risico, wat goed uitpakte. Dit resulteerde dan ook uiteindelijk in een einduitslag van 31-4. Al met al een wedstrijd waarin een team samen sterk stond, voor elkaar vocht en elkaar de glorie gunde. Dit is iets waar menig ander team nog wat van kan leren. En als je dan ook nog eens verschillende trainingselementen (diepe ballen, wegtrekballen etc.) terug laat komen in de wedstrijd, maak je de twee trainsters zeer trots. Gemaakte doelpunten waren deze week van Tom (10), Mike (8), Peter (6), Roos (3), Sam (2), Aniek (1) en Dave (1).

IJsselvogels A1 – Oranje Wit A3   26-9. Afgelopen zaterdag moest de A1 tegen Oranje Wit A3. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op naar een stand van 3-3. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, dus we gingen even wat gas bij geven. Door de doelpunten van Jeffrey, Merel en Wietze kwamen we op een voorsprong van 7-3. Vanuit daar ging het door naar een ruststand van 13-6. Na de rust gingen we er weer tegenaan en uiteindelijk heeft dat geleid tot een eindstand van 26-9. We zijn het veldseizoen weer goed begonnen! Invallers bedankt! De doelpunten zijn gemaakt door: Wietze 4x, Jesse 7x, Jeffrey 4x, Merel 1x, Anouk 3x, Laura 3x, Daan 4x. Groetjes Merel en Karlijn.

IJsselvogels A2 – DES A2   12-11. De eerste veldwedstrijd speelde IJsselvogels A2 tegen DES A2. Ondanks matig spel in de 1ste helft leek A2 geen problemen te gaan krijgen met deze tegenstander. Het verschil in kwaliteit was duidelijk zichtbaar en dit resulteerde in een 9-4 voorsprong in de rust. Van de 4 tegengoals waren er 2 strafworpen bij wat te wijten was aan slecht voorverdedigen. Boodschap in de rust was duidelijk: beter voorverdedigen en aanvallend zorgen voor een hoger baltempo en meer diepte om daarmee de score uit te breiden. Helaas lukte het niet om dit uit te voeren. DES kwam terug van 9-4 naar 9-8 en ging er weer in geloven. A2 had vooral moeite om een goed aanvalsspel op te zetten en daarmee tot scoren te komen. Gelukkig ging A2 wel weer mee scoren en bleef daardoor toch op voorsprong. Tot aan het eind van de wedstrijd bleef het spannend maar uiteindelijk wist A2 toch de punten in Moordrecht te houden door met 12-11 te winnen. Hopelijk lukt het de volgende wedstrijd weer om ons “oude” niveau te halen. Mick en Lisa worden bedankt voor het reserve zitten. Doelpunten: Sam 6, Jelle 3, Stefan 2 en Dyonne 1. Van Stef.

IJsselvogels A3 – Vriendenschaar A2   8-4. Wint A3 na ruim 5 maanden eindelijk weer eens een wedstrijd ontvang ik geen wedstrijdverslag. Een prima prestatie A3 en een beloning voor jullie doorzettingsvermogen. Of …… zal er iets aan de hand zijn bij leidster Laura?

Nieuwerkerk B1 – IJsselvogels B1   20-14. IJsselvogels B1 speelde zaterdag uit tegen Nieuwerkerk B1. Tot nu toe hadden we 2 keer gewonnen en 2 keer verloren. De wedstrijd werd echter niet zo goed als gehoopt. We kregen in de beginfase veel (onterechte) vrije ballen en strafworpen tegen die allemaal werden afgemaakt door Nieuwerkerk. Daardoor hebben we ons gek laten maken. We zijn niet echt goed in de wedstrijd gekomen of geconcentreerd geweest. De tweede helft hebben we het geprobeerd op te pakken en is dat vrij goed gelukt. Na 11-3 in de rust toch nog 20-14. De doelpunten werden gemaakt door Sam 5, Lars 3, Roos 2, Angela, Thirza, Remmert en Patrick 1. Van Remmert.

Valto B2 – IJsselvogels B2   12-8. IJsselvogels B2 moest uit tegen Valto B2 in De Lier spelen. Tussen de kassen in het Westland werd onder een flauw zonnetje gespeeld.  Er werd vooral geschoten. Helaas was Valto beter op schot en werd er verloren met 12-8. IJsselvogels was qua spel zeker niet minder alleen de schoten vielen minder goed dan die van Valto. Doelpuntenmakers waren Patrick, Amber (2x), Lotte (2x), Thomas en Remon. Volgende week tegen Dijkvogels B2 die deze week met 4-4 gelijkspeelde tegen DES B2

Twist B2 – IJsselvogels B3 3-5. Zo scheen afgelopen week nog geregeld de zon, maar vandaag was het vooral de miezer die goed doorkwam. Al zeer vroeg in de veren vertrok IJsselvogels B3 richting Vlaardingen met de wetenschap dat dit op papier de makkelijkste tegenstander zal zijn op basis van wat iedereen in de zaal heeft gedaan. Nu op het veld is de B3 gepromoveerd naar de 4e klasse en moet het opboksen tegen tegenstanders die in de zaal al 4e klasse hebben gespeeld: spannend dus. De miezer bleek inderdaad geen meewerkende factor te zijn. Het goed plaatsen van de bal en het vangen ging zichtbaar minder goed. Wel was het Kim met een schot en Sylvia met een doorloopbal die de 0-2 voorsprong pakten. IJsselvogels kreeg een vrijebal tegen (1-2) maar door een schot van Rens en een doorloopbal van Sylvia stond tijdens de rust de stand op 1-4 voorsprong. Na de rust was het opnieuw Sylvia die een doorloopbal scoorde (1-5). Het bleef lang puntloos, maar uiteindelijk was het Twist B2 die door middel van een schot en een stip de eindstand bepaalde: 3-5 winst voor IJsselvogels B3. Als coach ben ik blij met de winst, maar qua spel is er nog wel het e.e.a. winst te behalen. Dat wordt de komende twee weken goed trainen om zaterdag 15 april RWA B1 te kunnen verslaan. Op naar het kampioenschap! Van trainer/coach Wouter.

KOAG C1 – IJsselvogels C1   15-4 Via Annelies kwam C1 tegen titelkandidaat KOAG C1 op een 0-1 voorsprong maar daarna bleek KOAG C1 toch een maatje te groot hoewel onze C1 best een goede wedstrijd speelde. Het heilige vuur moet er wel zijn om beter te willen zijn dan je persoonlijke tegenstander. Je tegenstander teveel vrijheid geven dan vraag je om tegendoelpunten en die kwamen dan ook want ondanks 2 doelpunten van Annelies en 1 van Evi en David werd het uiteindelijk 15-4.

KCC / Natural C2 – IJsselvogels C2   11-4 Over de 1e helft zullen we maar geen woorden vuil maken want die was niet al te best. Pas bij 6-0 scoorde Sijmen 6-1 waarna KCC de ruststand op 8-1 bepaalde en dat was niet de verdienste van het goede spel van KCC maar meer dankzij de geringe tegenstand die C2 bood. In de 2e helft gelukkig een veel beter C2 dat liet zien wel degelijk te kunnen korfballen en dankzij nog 2 doelpunten van Sijmen en 1 van Yana werd de 2e helft keurig met 3-3 gelijk gespeeld en de wedstrijd, helaas, met 11-4 verloren.

IJsselvogels C3 was vrij.

IJsselvogels D1 – KVS D1   4-9. Jaja dat is dan weer andere koek in de overgangsklasse met allemaal goede ploegen en teams die een tempo hoger spelen. Vandaag KVS op bezoek en ook deze ploeg speelt een fysiek type korfbal en daar hebben we vanuit IJsselvogels volgens mij over de volle linie problemen mee om dan ons in het ‘gevecht’ te mengen en ons mannetje te staan. Ook vandaag  was dit zichtbaar in de wedstrijd en spelen we vooral ‘lief’ en als de scheidsrechter dan veel fysiek toelaat heb je het gewoon erg zwaar. Maar deze 6 wedstrijden in de overgangsklasse staan vooral in het teken van veel leren en omgaan met de emotie van verliezen en daar weer kracht uit zien te putten… en om dan een lang verhaal maar kort te maken, daar hebben we nog veel stappen in te maken. De wedstrijd begon aardig met de 1-0 door Willem en de eerste helft konden we het goed bijhouden en zorgden Benjamin en Wesley voor de 3-4 ruststand. De tweede helft was KVS een maatje te groot en werd de fysiek beter toegepast. We speelden niet slecht maar ook niet goed genoeg. Veel schoten werden gemist en met een beetje meer geluk waren er meer goals mogelijk geweest. De tegenstander stugger en sterker en meer wil om alles te doen om te winnen en een scheidsrechter die (te) veel door liet gaan. En dat maakt dan het verschil. Geen man overboord maar wel een terechte nederlaag met nog een goal van Wesley voor de 4-9 eindstand. Niet getreurd, leren omgaan met de nederlaag en volgende keer weer beter doen en meer anticiperen op hoe tegenstanders spelen en dan van je afbijten zijn de lessen van vandaag. De komende weken hard trainen om het verschil met de andere ploegen in deze poule kleiner te maken.  Van André.

Maassluis D3 – IJsselvogels D2   6-10 De D2 had tijdens de eerste trainingen op het veld en de oefenwedstrijd prachtig weer gehad, maar vandaag stond er een koude en regenachtige wedstrijd op het programma bij Maassluis. Al snel werd duidelijk dat deze twee punten met ons mee naar huis zouden moeten gaan. Een mooi doelpunt van Stijn opende de wedstrijd, maar Maassluis antwoordde snel. Toen was het de beurt aan Isa en Olivier om een gat te slaan en stonden we 1-5 voor. Toch wisten we Maassluis de ruimte te geven voor een 3-5 ruststand. In de rust even de scherpte terug: de tegendoelpunten waren niet allemaal nodig en de concentratie was er in de aanval wel een beetje uit. En waarom vangen we de bal niet? De bal is nat en glad, de vingers zijn koud, maar verder is het spelletje niet anders. Vol goede moed speelden we een goede tweede helft. Maassluis moest slimmere acties bedenken om door onze verdediging heen te komen en onze aanvallen waren beter opgezet en geconcentreerd. Dit resulteerde in een mooie 6-10 overwinning! Een goed begin van ons veldseizoen dus, goed gedaan D2! Doelpunten: Olivier 4x, Stijn, Isa, Simone, Amber, Tim en Lisa. Groetjes, Nikki en Karin.

KCR D2 – IJsselvogels D3   7-4 De D3 stond om kwart over 8 klaar om naar Ridderkerk te gaan. Vorig buitenseizoen zijn we kampioen geworden en we zijn van plan dat nu buiten weer te worden. Omdat we een klasse hoger zijn gaan spelen was het weer even wennen aan de tegenstander. In het begin van de wedstrijd kwamen we al vrij snel achter. We stonden 5-0 achter en toen begon de D3 pas met scoren dankzij invaller David. Jesse scoorde nog de 5-2 en daarna was het rust. In de 2 helft scoorde Jesse en Nina nog. De einduitslag is 7-4. Het was jammer dat we vlot 5-0 achter stonden anders hadden we er nog echt een wedstrijd van kunnen maken. Verder hebben we hebben goed gespeeld. David bedankt voor het invallen. Groetjes Aniek en Anouk.

KOAG E1 – IJsselvogels E1   4-11 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen zodat ik jullie verdere informatie helaas schuldig moet blijven.

IJsselvogels E2 was vrij.

KVS E4 – IJSSELVOGELS E3. Op zaterdag 25 maart speelde de E3 in Scheveningen een oefenwedstrijd tegen de E4 van KVS. Een mooi lentezonnetje zorgde voor een gezellige sfeer op de velden. Sahra, Flo, Timo en Marnick speelden de wedstrijd. Helaas was Tiddo geblesseerd, maar wel aanwezig om zijn teamgenoten aan te moedigen. In het eerste kwart ging de wedstrijd gelijk op. Het was KVS dat op 1-0 kwam, maar Flo maakte de 1-1. Ook in het tweede kwart waren de verhoudingen gelijk. Eerst zorgde Timo voor een 1-2 voorsprong, maar het was KVS dat voor de rust weer op gelijke hoogte kwam: 2-2. Na de pauze scoorde KVS in het derde kwart de 3-2. Er waren kansen over en weer, maar het leidde niet tot scores. In het vierde kwart maakte Flo weer gelijk: 3-3. Ondanks een licht veldoverwicht en een aantal mooie aanvallen voor IJsselvogels kwam de ploeg niet meer tot scoren. Niettemin kan het team terugzien op een leuke en sportieve wedstrijd.

IJSSELVOGELS E3 – KVS E3. Op  zaterdag 1 april speelde de E3 thuis de eerste wedstrijd van de veldcompetitie tegen de E3 van KVS. Helaas liet de zon zich niet zien en vielen er af en toe wat miezerige regendruppels. In het veld stonden afwisselend Sahra, Flo, Timo, Marnick en Tiddo. In het eerste kwart begon de E3 fanatiek en zorgde Timo al snel voor de 1-0 met een fraai schot. Helaas kon deze flitsende start niet worden doorgetrokken in het tweede kwart. KVS kwam hierin namelijk twee keer tot scoren: 1-2. Ook in het derde kwart was KVS de bovenliggende partij en wist het team twee keer te scoren, waardoor het vierde kwart begon met een 1-4 tussenstand. De E3 bleek het kruit te hebben opgespaard voor het vierde kwart. Eerst zorgde Marnick met een mooi schot voor de 2-4. Daarna ging het opeens snel. Sahra en Timo trokken door goede scores de stand weer gelijk: 4-4. KVS toonde daarna toch weer veerkracht door op 4-5 te komen. Gelukkig was het opnieuw Timo die de 5-5 binnenschoot, waardoor de E3 toch met een tevreden gevoel de wedstrijd afsloot. Van Arjen U.

OZC E3 – IJsselvogels E4   1-3. Zaterdag mocht ik mee met IJsselvogels E4 om hun eerste wedstrijd te coachen. Het spel begon erg goed en E4 speelde goed over en kwam eigenlijk al snel op een 2-0 voorsprong dankzij twee mooie doorloopballen van Lucas. Hierna zakte het een beetje in. We gooiden niet meer goed naar elkaar en liepen ook niet goed vrij. Veel ballen belandden in de handen van de tegenstanders, die hierna gelijk snel gingen aanvallen en zo twee stippen mee wisten te krijgen door verdedigende fouten. Hier ging er 1 van in en toen stond het 2-1. Bij OZC was het spel ook rommelig en IJsselvogels was duidelijk beter, maar wist het gaatje niet meer te vinden. Er waren wel veel kansen, maar ze vielen net niet. Pas tegen het einde van de wedstrijd wist Kaya nog een mooi schot te maken, waardoor de wedstrijd gewonnen is met 3-1. Voor dit team was het de eerste wedstrijd die ze met elkaar speelden en ze deden het ontzettend goed. Nog iets beter kijken naar het vrijlopen en letten op het gooien en vangen, en dan kan dit een erg leuk seizoen worden! Groetjes, Denise.

IJsselvogels F1 – ONDO (G) F1   12-11 Afgelopen zaterdag mocht de F1 het opnemen tegen ONDO F1. Na een paar minuten was al duidelijk dat deze wedstrijd niet makkelijk zou worden. ONDO schoot loepzuiver en van flinke afstanden, F1 kwam op 0-3 achterstand. Dat was in het hele zaalseizoen al niet meer gebeurd! Doordat we beter over speelden, beter verdedigden en de ballen er tussen uit pakten, wisten we mee te scoren, op voorsprong te komen en ook de rest van de wedstrijd te blijven. Sven en Luna wisten veel ballen te onderscheppen en er werd door Lara en Lieke ook goed vrijgelopen, zo konden we heel vaak schieten. De laatste 10 minuten gingen wel wat moeizaam en het einde werd dat ook nog ontzettend spannend. De ouders aan de kant noteerden 10-7 aan het begin van de 4e 10 minuten, en 11-11 aan het einde. Gelukkig had de scheidsrechter 12-11 op zijn briefje staan en bleven de punten in Moordrecht! Score: Sven 2x, Lieke 2x, Luna 7x. Korfschieten: 7-6  (doelpuntenmakers niet bijgehouden). . Van Myrthe.

IJsselvogels F2 – Korbis F1   4-2. Zaterdag moest IJsselvogels F2 thuis tegen Korbis F1. Nadat we in de zaal kampioen waren geworden in de 3e klasse, mochten we nu op het veld in de 2e klasse spelen. Omdat de tegenstanders in de 2e klasse beter en ook nog is groter zijn, moest er vandaag extra geconcentreerd gespeeld worden. In het begin was het nog zoeken in de aanval en ook verdedigend waren de spelers niet helemaal scherp. Gelukkig was de tegenstander dat ook niet altijd. Na een mooi schot van David stond het na heel lang spelen eindelijk 1-0. Daarna waren het Timo S en Floortje G die er 2-0 en 3-0 van maakten. De wedstrijd was gespeeld. De eindstand werd uiteindelijk 4-2. De F2 heeft heel goed  en vooral ook heel geconcentreerd gespeeld en veel inzet getoond! Heel knap als je gelijk je eerste wedstrijd op een hoger niveau wint! Top F2! Sam.

IJsselvogels F3 – Nieuwerkerk F5   4-1 Een heel nieuw team compleet met de nieuwe leidsters Roos, Angela en Loisanne en dan gelijk je eerste wedstrijd winnen, klasse F3. Er werd al goed naar elkaar overgespeeld waardoor bijna iedereen wel meerdere kansen kreeg. Xavi scoorde 2x en Eline en Sil 1x waardoor er keurig met 4-1 werd gewonnen. Als de leidsters in het vervolg zelf een stukje schrijven is dat veel leuker voor de kinderen.