Hoe vloog de bal – zaterdag 1 september 2018

Hoe vloog de bal …… zaterdag 1 september 2018.

A.s. Zaterdag 8 september gaat de 1e helft veldcompetitie van start van het seizoen 2018-2019.

Laten we met zijn allen weer proberen de niet meer weg te denken rubriek “Hoe vloog de bal ….” te vullen met leuke wedstrijdverslagen. Deze hoeven echt niet lang te zijn, kort en krachtig is voldoende!  Indien een wedstrijdverslag maken te veel gevraagd is stuur mij dan in ieder geval het scoreverloop van de wedstrijd door zodat ik aan de hand van deze gegevens een wedstrijdverslag kan maken.

Ik reken op jullie medewerking.

Insturen voor maandagavond 20.00 uur naar s.slingerland@planet.nl.

Van Timo v.d. Ham kreeg ik een leuk wedstrijdverslag van de oefenwedstrijd die D1 afgelopen zaterdag speelde. Laat dit een voorbeeld zijn voor alle andere teams.

IJsselvogels D1-Achilles D1 10-4

We vonden het best wel spannend, de eerste wedstrijd van het seizoen. Onze tegenstander, Achilles D1, gaat in de hoofdklasse spelen. Voor een aantal van ons was het de eerste echte wedstrijd in de D, leuk dus! Na een bespreking met onze oude coaches, Sam en Dano (Christiaan, Mike en Tamara konden vandaag helaas niet aanwezig zijn), begonnen we de wedstrijd. Vrijwel gelijk scoorde Lucas een mooie one-hander. De wedstrijd was spannend omdat de twee teams erg aan elkaar gewaagd waren. In de rust stonden we 2-1 voor na nog een mooi punt van Luna. Na een korte bespreking en wat drinken begonnen we aan de tweede helft. Iedereen deed flink zijn best maar de bal viel er maar niet in. Maar door het mooie doelpunt van Eline kregen we weer energie. Dat was ook echt waar, want Lucas maakte vlak daarna de 4-1. Maar Achilles gaf niet op en scoorde twee mooie doelpunten. Het werd dus nog wel spannend. Maar door een mooie diepe bal van Sven kon ik een doorloopbal scoren. Daarna scoorde Luna nog en maakte Achilles 6-4. Door 2 mooie doelpunten van Eline en Sven werd het 8-4 en was de wedstrijd al bijna beslist. Luna kreeg de eerste strafworp van het seizoen. En… Jammer, mis! Maar gelukkig ving Lucas de bal af en speelde hem door naar Marnick, die een assist gaf aan Luna en natuurlijk scoorde ze die. Lucas zorgde met een mooi doelpunt voor de eindstand van 10-4. De scores: Lucas (3x), Luna (3x), Eline (2x), Sven (1x), Timo (1x). Helaas hebben Marnick, Nora en Lieke niet gescoord maar ze hebben enorm geholpen in de wedstrijd. Maar zonder de hulp van onze coaches en de support van de ouders was het ons nooit gelukt. We hebben enorm genoten. Groet, Timo.