Hoe vloog de bal – 02-02-2019

Hoe vloog de bal …… zaterdag 2 februari 2019.

Een sombere dag voor de selectie, daar waar zowel het 1e als het 2e een goede slag hadden kunnen slaan bleven beiden met lege handen en verslagen achter. Na de goede prestatie van 2 weken geleden was ik overtuigd van overwinningen van zowel het 1e als het 2e. Helaas heeft het niet zo mogen zijn en gaan beide teams nog 6 ontzettend belangrijke wedstrijden tegemoet om zich in de 2e klasse te handhaven. Hulde daarentegen voor C1 dat de aanval van nr. 2 OVVO / de Kroon C1 uit Maarssen op de koppositie gedecideerd afsloeg, heel knap! Ook verheugend was het eerste punt dat C2 in de wacht wist te slepen door na 4-1 voor en 4-6 achter toch nog met 6-6 gelijk te spelen. Van de 17 gespeelde wedstrijden werden er 8 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 8 een nederlaag. De grootste overwinning van de week kwam (weer) op naam van F1 dat in Mijdrecht met 14-29 afrekende met Atlantis F1. De topscoorder van de week kwam ook uit dit team want Noortje v.d. Broek wist in deze wedstrijd maar liefst 16x te scoren, klasse Noortje! De resultaten:

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van B2, C2, E3, E4, E5 en E6, kleine moeite, groot plezier!

IJsselvogels 1 – Atlantis 1   15-20     De zaal vol supporters, klappende (plastic) handjes, zwierende sjaals, tromgeroffel en een leuk aanmoedigend spandoek gemaakt door de D1. De vereniging was in ieder geval klaar voor de wedstrijd van IJsselvogels 1 tegen Atlantis 1! Ons doel was dan ook om deze energie met dezelfde hoeveelheid enthousiasme om te zetten in een mooie wedstrijd. We begonnen scherp en kwamen al snel op een 1-0 voorsprong dankzij een mooie doorloopbal Kimberley stijl, met één handje. Desalniettemin bleef Atlantis fel terug bijten en zo bleven we om en om scoren totdat het 3-3 stond. Steeds net 1 goal voor om vervolgens weer gelijk te komen en net niet dat gewilde gat te kunnen slaan. Op dit moment van gelijkspel leek er een onzichtbaar dekseltje op onze korf geplaatst te zijn. Achterblijvend met scoren kon Atlantis wel uitlopen tot 3-8… Nog niets verloren en nog veel tijd over om te spelen gingen wij ons zeker niet gewonnen geven! De aanvallen liepen soepel, we konden elkaar goed vinden wat resulteerde in een vrije bal van Christiaan en drie achtereenvolgende korte kansen door Lieke, Christiaan en Anouk die IJsselvogels 1 weer dichterbij bracht. De stand, 7-9. Tot de rust liep het scoorvermogen vrijwel gelijk op met nog 3 goals van Atlantis en 2 schoten op de naam van Christiaan en Kimberley. Hierdoor konden we wel mee, maar er net niet overheen waardoor we met 9-12 de rust in gingen. Gebaseerd op verhalen van ooggetuigen had ik vernomen dat we vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft het verdedigend maar liefst 14 min. dicht hadden gehouden. Heel netjes! Maar omdat wij ondanks goede aanvallen niet scoorde ging de tegenstander dat op een gegeven moment wel doen. We bleven zoeken voor die goal zonder geluk. Die bal leek er simpelweg niet in te willen! Hierdoor scoorde de heer van Mike, die zo blij mee was alsof het leek dat hij normaal gesproken niet zo veel geluk had, z’n 4de en 5de goal wat de stand op 9-15 bracht. Een poging om ons uit deze ‘sleur’ te krijgen bracht Glenn de Vries, na eerder al Heidi te hebben gebracht, nu ook Leon, Jeffrey en Daan in zodat we een ander soort spel gingen spelen. Dit werkte! Jeffrey scoorde gelijk de 10-15. Tegelijkertijd hielden ook onze meiden de loepzuivere dames van Atlantis onder de duim zodat daar de gehele tweede helft geen goals meer van hen werden geïncasseerd. De combinatie van Christiaan en Daan zorgde ook voor vele kansen, want door hun heren op te zoeken creëerde ze doorloopballen, vrije ballen en korte kansen met als gevolg 3 goals! Gecombineerd met nog 2 schoten van Jeffrey en handje vol tegengoals kwam de uiteindelijke stand op 15-20. Genoeg drive om de wedstrijd te winnen, maar dat mocht niet baten en dus blijft voor ons de vraag waarom de goede kansen niet vallen. Aan de sfeer kan het niet hebben gelegen, daarvoor iedereen die was komen kijken en aanmoedigen, bedankt!! Volgende week spelen beide teams, zowel IJsselvogels 2 als IJsselvogels 1 uit tegen Refleks. We hopen daar enkele enthousiastelingen weer terug te zien en anderzijds weer te zien bij de eerstvolgende thuiswedstrijd op 9 maart tegen Reeuwijk. Lieke.

IJsselvogels 2 – Triaz 2   17-18     Het 2e speelde de belangrijke wedstrijd tegen Triaz 2 uit Amsterdam waarvan uit met 14-19 werd gewonnen. Na 5 achtereenvolgende nederlagen had Triaz 2 de laatste 2 wedstrijden verrassend gewonnen, een waarschuwing voor ons 2e om er niet te makkelijk over te denken. Het 2e had 5 en tegenstander Triaz 2 dus 4 punten. Een overwinning was dus noodzakelijk om een beetje uit de onderste regionen weg te komen want 6 van de 8 teams zitten dicht bij elkaar. Stan zorgde al snel voor 1-0 en na 1-2 achter was het Daan die 2-2 scoorde. Hierna liep Triaz uit naar een 2-5 voorsprong. Daan 3-5, Tamara 4-5 en Dyonne 5-5 zorgden weer voor een gelijke stand waarna Triaz weer demarreerde naar een 5-8 voorsprong en een 6-9 ruststand. Het gebrek aan schotkracht nekte het 2e. Gelijk na de rust liep Triaz uit naar 6-11. Het 2e gaf zich nog niet gewonnen en via Wietze 7-11, Daan 8-12 en Wietze 9-12 wist het 2e de schade nog een beetje te beperken.  Met Jeffrey en good-old Dirk in het veld begon iedereen er weer in te geloven, er werd weer geschoten om te scoren. Jeffrey 10-13, Dirk 11-14 en 12-14 en Jeffrey 13-14 zorgden weer voor de aansluiting en dat na nog met 6-11 te hebben achtergestaan. Toch lukte het niet om Triaz op de knieën te krijgen. Het bleef steeds een kleine voorsprong behouden en het lukte het 2e niet om een keer op gelijke hoogte te komen. Stan 14-16, Jeffrey 15-16, Tamara 16-18 en Jeffrey 17-18 konden met hun doelpunten de nipte en vooral dure 17-18 nederlaag niet voorkomen. Jeffrey 4x, Daan en Wietze 3x, Tamara, Stan en Dirk 2x en Dyonne 1x scoorden vandaag de doelpunten.  Zaterdag staat in Rijswijk de zware uitwedstrijd tegen gedeeld koploper Refleks 2 op het programma waarvan thuis met 16-21 werd verloren. Tijd voor revanche, succes 2e!

IJsselvogels 3 – Maassluis 3   28-19     Zaterdag 2 februari speelde IJsselvogels 3 tegen Maassluis 3. De vorige keer werd hier 16-28 van gewonnen, dus vandaag was de hoop op de winst groot. Winst zou in ieder geval helpen om de nare smaak van de week ervoor, het verlies tegen KOAG, weg te spoelen. Het derde kwam al snel op een 5-2 voorsprong door goals van Dirk, Erwin en Edwin, maar de kans om de voorsprong te vergroten kwam maar niet. Maasluis speelde sterker dan de eerste wedstrijd en konden zo toch bij benen. De ruststand was 13-9. Na de rust lukte het wel om de voorsprong te vergroten, en na tien minuten stond 3 met 20-13 voor. Hierna bleven de goals ook maar vallen, met uiteindelijk een eindstand van 28-19. De goals kwamen van: Dirk (5), Erwin (5), Edwin (4), Jelle (4), Kirsten (2), Victor (2), Bas (2), Anne (1) en Heidi (1). Van Jelle.

Twist 5 – IJsselvogels 4   4-11     Wanneer je de uitslag leest en ziet dan een senioren wedstrijd eindigen in 4-11, dan mag je zeker twijfels hebben of dit juist is ingevoerd. Tuurlijk speel je tegen de nummer laatst met 0 punten en weet je dat Twist 5 alleen maar achter verdedigd en al het tempo uit de wedstrijd wil halen. IJsselvogels 4 kon in het begin van de wedstrijd nog wel de motivatie opbrengen om direct het verschil te maken, maar al heel snel was duidelijk dat de 2 punten mee terug naar Moordrecht zouden gaan. Verdedigend was alles prima op orde en kon Twist absoluut niet onder de druk uitkomen. Alleen de bal wilde er maar niet in en de doelpunten kwamen moeizaam tot stand, 0-1 Manon, 0-2 Rob, 0-3 Wilco, 0-4 Leonie, 0-5 Manon, 0-6 Rob en hiermee werd de ruststand op het scorebord gezet. Ik kan er een heel lang verhaal van maken, maar in de 2e helft gebeurde er eigenlijk niets, behalve dat er nog 9x werd gescoord door beide ploegen (0-7 Melvin, 0-8 Wilco, 1-9 Rob, 2-10 Wilco en 2-11 Stef) en konden de 2 punten worden bijgeschreven zodat plek 3 werd ingenomen op de ranglijst. Deze wedstrijd snel vergeten en aankomende zaterdag tegen WION 4 weer een echte wedstrijd spelen. De doelpunten werden gemaakt door Wilco (3), Rob (3), Manon (2), Leonie (1), Melvin (1) en Stef (1).

NIO 5 – IJsselvogels 5   13-12     Toen ik aanbood dit keer het wedstrijdverslag te schrijven, kreeg ik het vriendelijke verzoek om geen scheldwoorden te gebruiken. We hebben namelijk, subtiel gezegd, niet al te best gespeeld zaterdag. Maar voordat ik over de laatste wedstrijd begin eerst even een korte terugblik op dit korfbaljaar van het 5e. Aan het begin van het veldseizoen heb ik aangegeven ‘wel een keer’ een wedstrijd te willen coachen en inmiddels zijn we halverwege het zaalseizoen en ben ik er, afgezien van 1, alle wedstrijden bij geweest. Dit was niet altijd even leuk: we hebben een wisselvallig veldseizoen gehad, waar we onnodig wedstrijden hebben verloren -naar mijn mening o.a. door een gebrekkige voorbereiding- en nogal de neiging hadden om op elkaar te gaan zeuren wanneer het niet zo lekker liep. Erg frustrerend, want tijdens andere wedstrijden liet het team zien wel degelijk een balletje te kunnen gooien en als team sterk te staan. Gelukkig verloopt het zaalseizoen een stuk beter en behalen we ook goede resultaten: we hebben pas 1x verloren en maken dus nog kans op het kampioenschap, wat in mijn ogen volledig verdiend is. Ik geloof dat dit team elke tegenstander uit de poule kan verslaan wanneer we daar met z’n allen voor gaan en ieder z’n mannetje staat. Wanneer je dan voor de wedstrijd te horen krijgt dat de koploper heeft verloren, is dat zeker geen slecht nieuws. We moeten lekker ons ding blijven doen en de wedstrijd winnen en we nemen de koppositie over! Toch blijkt ‘je eigen ding doen’ niet zo makkelijk wanneer je pas om 20.50 speelt. Daar heeft -afgezien van trouwe invalster Annelie- eigenlijk niemand zin in. Tijdens het beginpraatje worden er dan ook nog volop grappen gemaakt, maar we weten wel waar we voor gekomen zijn en voor de wedstrijd wordt er goed warmgelopen en zuiver ingeschoten. Deze voorbereiding lijkt een voorbode van een goede wedstrijd. De opdracht is eigenlijk redelijk simpel: we moeten vanaf het begin het voortouw nemen, oftewel fel verdedigen en onze aanvallen snel opzetten. Al snel wordt duidelijk dat we niet helemaal lekker in de wedstrijd zitten, maar we komen toch redelijk makkelijk 0-3 voor te staan en dat geeft hoop om de wedstrijd gewoon uit te spelen. Helaas zakt het spel verder in en spelen we lang niet zo goed als normaal gesproken. We zijn niet fel/gretig genoeg, maken onnodige plaatsfouten en zijn slordig in de afronding. De mooiste korte kansen worden gecreëerd, maar als de bal niet aankomt of de afronding is slordig heb je er alsnog niks aan. Het wordt 3-3, we staan nog even voor met 3-5 en gaan uiteindelijk teleurgesteld de rust in met 6-6. Het is voor ons allemaal duidelijk dat we veel beter kunnen, maar het is toch lastig om om te schakelen en de tweede helft verloopt wederom wisselvallig. De wil is er duidelijk wel, maar het komt er simpelweg niet uit. Van 7-9 voor gaan we naar 9-9 gelijk en 11-10 achter. Het wordt nog 11-11, 12-12 en in de laatste minuut wordt het 13-12 en is de wedstrijd afgelopen. Zo is deze wedstrijd compleet anders verlopen dan verwacht en sta ik ook met mijn mond vol tanden. We kunnen lang of kort praten over het niveau van deze wedstrijd, maar we weten allemaal dat het niet goed was. De teleurstelling overheerst en zo vergeten we om te kijken naar wat wél goed ging en hoe mooi het was om te zien dat we de hele wedstrijd als team hebben gespeeld. Er is niet op elkaar gezeurd, maar duidelijk naar elkaar gecommuniceerd en ook de reservespelers leefden mee en gaven tips. We hebben dus met zijn allen gespeeld en helaas ook met zijn allen verloren. Hoewel ik het natuurlijk liever anders had gezien, is dit wel een van de betere manieren waarop je kunt verliezen (positief genoeg, Remon?). Dit keer helaas een teleurstellend resultaat, maar we gaan met opgeheven hoofd verder en er komen nog genoeg wedstrijden aan. Volgende week spelen we tegen de koploper en ik ben vol vertrouwen dat we er dan wederom met zijn allen staan en een mooie wedstrijd gaan neerzetten. Tot dan! Goals Tom 5x, Dennis 2x, Louanne 2x, Boas 1x, Mick 1x, Remon 1x. Denise.

IJsselvogels G1, A1, A2 en B1 waren vrij.

IJsselvogels B2 – Fortuna / Delta Logistiek B5   7-2     Het op de 3e plaats staande Fortuna / Delta Logistiek B5 uit Delft was vandaag de tegenstander van onze B2. Het werd helaas geen hoogstaande wedstrijd en uitgevoerd, mede door een langzaam spelende tegenstander,  in de laagste versnelling. Zaak voor B2 om juist het baltempo omhoog te gooien en niet mee te gaan ballen in het trage tempo van de tegenstander. Na 0-1 achter scoorde Tim de 1-1 waarna Sander en Lisa de ruststand op 3-1 bepaalden. Ook in de 2e helft bleef het tempo te laag, werd er te weinig geschoten en te lang “gebreid” eer tot actie werd overgegaan. Anna en Tim scoorden kort achter elkaar uit mooie afstandsschoten 4-1 en 5-1. Fortuna deed nog wat terug, 5-2, waarna Lieneke en Tim de eindstand op 7-2 bepaalden en B2 weer 2 punten aan haar totaal kon toevoegen.

IJsselvogels C1 – OVVO / De Kroon C1   15-12     Een trotse coach! IJsselvogels C1, een team met 9 enthousiaste, gemotiveerde en leuke korfballers. Op het veld zijn we helaas net aan geen kampioen geworden. Nu in de zaalcompetitie staat de C1 nog ongeslagen bovenaan. Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels het opnemen tegen de nummer twee OVVO. Wanneer IJsselvogels de wedstrijd weet te winnen, dan vergroot het de voorsprong met vier punten. Bij een verliespartij komt OVVO op gelijke hoogte te staan. Een leuke maar ook zeker spannende wedstrijd! Leuk om te zien dat zo veel ouders, ooms, tantes, opa’s en oma’s iedere thuiswedstrijden komen kijken om IJsselvogels C1 aan te moedigen.  Het was een wedstrijd waar in de beginfase beide ploegen elkaar aftastte. IJsselvogels begon beter aan de wedstrijd en wist het openingsdoelpunt te maken. Door aanvallend veel kansen te creëren wisten de spelers mooie en belangrijke doelpunten te maken. Iedereen probeerde kansen te creëren waardoor we aanvallend gevaarlijk waren. Verdedigend werden de taken goed uitgevoerd waardoor OVVO C1 moeilijk tot echt goede kansen kwam. Hierdoor kwam IJsselvogels op een mooie voorsprong te staan. Laatste tien minuten van de eerste helft wist OVVO het heft in handen te nemen en kwam nog maar op een doelpunt achter te staan voor de rust. In de rust zag ik dat alle spelers en speelster gebrand waren om de wedstrijd te winnen. De koppies waren wat gespannen maar stonden allemaal dezelfde kant op! WINNEN DIE WEDSTRIJD! Ook de tweede helft had alles wat een spannende wedstrijd zou beloven. Een hoop doelpunten, strijdlust voor de bal en af en toe een overtreding. Uiteindelijk toonde IJsselvogels het betere van het spel en wist meer doelpunten te maken dan de tegenstander. En daar win je wedstrijden mee! Eindstand was 15-12. Het was mooi om te zien hoe elke speler afgelopen zaterdag boven eigen niveau uit steeg. Anne die geweldig voor stond te verdedigen, invaller Wesley (de kleinste man van het veld) die alle rebound had zowel aanvallend als verdedigend, Jesca die met een aantal doelpunten en haar verdedigende kwaliteiten de ingevallen B1 dame volledig wist vast te zetten. Maar natuurlijk ook alle andere spelers en invallers deden het fantastisch! Zoals ik vaker heb gezegd: We doen het met z’n alle! Het seizoen is nog lang, maar het zou leuk zijn als we deze flow en enthousiasme weten vast te houden en de bovenste positie plek weten veilig te stellen. Peter. P.S. De doelpunten werden deze wedstrijd gescoord door Tim 5x, Jesca 3x, Joran 2x en Anne, Rosa, Willem, Benjamin en invalster Lisa 1x.

IJsselvogels C2 – Korbis C2   6-6     Een duel tussen de nrs. 6 en 7 van de ranglijst. IJsselvogels C2 wacht nog op het eerste puntje terwijl Korbis C2 thuis alleen van onze C2 had gewonnen met 11-7. De start was duidelijk voor IJsselvogels C2 dat iedere kleine kans (en dat waren er niet veel) wist te benutten. Thomas scoorde 1-0 gevolgd door Finn die de 2-0 voor zijn rekening nam. Toen Stijn even later 3-0 scoorde leek de eerste overwinning in de maak. Korbis scoorde 3-1 maar Quinty maakte een mooi doelpunt hetgeen 4-1 betekende, Jammer dat C2 aan het eind van de 1e helft wat (kleine) foutjes maakte waardoor Korbis de kans kreeg om zich terug te knokken in de wedstrijd met een 4-4 ruststand als gevolg. Na de rust wilde het niet echt meer lukken, de inzet was er wel maar her creëren van kansen liet te wensen over. Korbis nam voor het eerst een voorsprong, 4-5, en even later scoorden ze zelfs 4-6. Daar gaan de punten dacht ik. Flo was intussen als invalster in het veld gekomen en scoorde fraai 5-6, het kon nog. Vlak voor het einde was het opnieuw Flo die van korte afstand 6-6 wist te scoren hetgeen ook de eindstand werd. Het eerste puntje was binnen, de hatelijke “0” was weggepoetst. Marijn bedankt voor het goede fluiten!

IJsselvogels C3 was vrij.

IJsselvogels D1 – Korbis D2   17-8    Eerste aanval: Eline, Lieke, Sven en Lucas. Eerste verdediging: Nora, Flo, Stijn/Finn en Marnick. Luna en Eline zaten allebei reserve, Stijn en Finn vielen in voor Timo Finn speelde de eerste helft voor Timo Stijn de tweede. De eerste helft ging super, het begon met een schot van Eline en ja hoor hij ging erin. Toen scoorde Lieke de 2-0.  WISSELEN. Toen een doelpunt tegen 2-1. Daarna scoorde Stijn nog een mooie bal en helaas wel weer eentje tegen. Marnick scoorde er nog eentje. Daarna gooide Stijn er weer een in. Toen weer eentje tegen en was het 5-3. Toen was Flo weer aan de beurt om te scoren en die ging er ook weer in. Nora had ook een paar mooie kansen maar ze gingen er maar niet in. Marnick scoorde de 7-3 toen kreeg Stijn er nog een in. Toen Marnick twee keer achter elkaar een doelpunt je zou denken dat de eerste helft erop zat maar nee hoor; Flo scoorde er nog even een en toen was het rust. De coaches zeiden dat we niet te vroeg moesten juichen. Luna ging erin voor Eline en Finn ging erin voor Stijn. Luna scoorde gelijk de 12-3 toen ging er bij Sven nog eentje in en scoorde Luna ook nog. Helaas toen twee tegen 14-5. Toen ging er bij Lucas nog eentje in. Finn scoorde ook nog. Helaas nog twee tegen. Het eindsignaal, we hebben met 17-8 gewonnen!!!!!!!! Scheidsrechter Boaz en coaches Tamara en Christiaan bedankt (Mike ook bedankt voor de heerlijke donuts!) Van Nora.

IJsselvogels D2 – Avanti D3   6-7     Vandaag moest de D2 het opnemen tegen Avanti. Uit werd gelijk gespeeld en samen met Phoenix zijn Avanti en de D2 kampioenskandidaten. We stonden 1 punt los voorafgaand van de wedstrijd, dus dankzij een overwinning zouden we het meer in eigen handen krijgen. Dankzij een felle start stonden we met 4-1 voor, maar Avanti kwam steeds beter in het spel waardoor het in de rust 4-3 stond. In de tweede helft was Avanti net wat sterker dan IJsselvogels waardoor ze op een voorsprong konden komen en die niet meer weggaven. Eindstand 6-7. Doelpuntenmakers: Ayoub 3x, Maya 2x en Julian 1x. Stefan.

IJsselvogels D3, E1 en E2 waren vrij.

IJsselvogels E3 – KCC / SO natural E2   8-7     Het duel om de 2e plaats achter koploper Nieuwerkerk E6. Uit had E3 nipt met 6-5 verloren van KCC E2, wat zou het vandaag worden. Helaas heb ik de wedstrijd niet gezien en heb ik geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Wel weet ik dat KCC / SO natural E2 bijna heel de wedstrijd het betere van het spel had en na de 3e periode met 4 doelpunten voor stond. Het pleit voor E3 dat ze de moed niet opgaven en dankzij een uitstekende laatste periode deze wedstrijd zelfs met 8-7 wisten te winnen, klasse E3! Jullie hebben door deze fraaie overwinning de 2e plaats weer overgenomen van KCC / SO natural E2. Nu proberen deze vast te houden en wie weet is er nog een verrassing mogelijk.

Twist E3 – IJsselvogels E4   0-4     In Vlaardingen ontving nr. 4 Twist E3 onze E4 dat op de 3e plaats stond. Bij een nederlaag van E4 zouden beide teams evenveel punten hebben, dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. Verdedigend zat het bij E4 fantastisch in elkaar want er werd geen doelpunt doorgelaten. Zelf scoorde E4 gelukkig wel waardoor er keurig met 0-4 werd gewonnen, helaas heb ik niet doorgehad wie de doelpunten hebben gemaakt. Met 10 punten uit 7 wedstrijden staan jullie op een keurige 3e plaats en misschien zit er nog weel een verrassinkje in, succes E4.

IJsselvogels E5 – Korbis E5   4-11     E5 ontving thuis Korbis E5 waarvan het uit met 10-1 had verloren. Nu zeg dat natuurlijk niet alles maar geeft wel aan dat het een moeilijke wedstrijd zou worden en dat werd het. Ondanks dat E5 goed haar best deed was Korbis toch al wat verder in het samenspel waardoor er met 4-11 werd verloren. Wie er scoorden ……. ik zou het niet weten, helaas!

“t Capproen E2 – IJsselvogels E6  5-2     Je zal al om 7.45 uur moeten vertrekken om al om 9.00 uur in Hellevoetsluis te moeten spelen tegen ’t Capproen E2. Dat overkwam onze E6 afgelopen zaterdag. Thuis werd eerder dit zaalseizoen met 1-6 van deze ploeg verloren, nu werd het 5-2 voor de tegenpartij. Helaas weet ik niet wie de doelpunten scoorden.

Atlantis F1 – IJsselvogels F1   14-29     Vandaag weer een wedstrijd die niet echt om de hoek was. Dit keer Atlantis in Mijdrecht. Vorige keer hadden we ruimschoots van deze tegenstander gewonnen, maar bij het inschieten zagen de F1 spelers zelf ook in dat de tegenstander was gegroeid. Ze schoten er veel ballen in en wisten goed de ballen af te vangen. Vandaar dat we nog hard aan de bak moesten. Dit hebben we in de eerste helft in de aanval ook zeker gedaan. We vingen meer ballen af en we keken goed wie er vrij stond om te schieten. Zo wisten we er in de eerste helft 13 keer te scoren. In de verdediging hebben we wel wat steekjes laten vallen, waardoor zij er ook 7 hebben gescoord. In de rust afgesproken vooral beter te verdedigen. Dit ging in de eerste 10 min van de tweede helft veel beter! Ook het ons aantal doelpunten nam snel toe (10-22). Doel van de laatste tien minuten was om de 30 te halen. Helaas is dat net niet gelukt, maar jullie hebben wel weer de punten weten te pakken! Toppers! Eindstand 14-29. Doelpunten van Fleur 1x (gelijk in de eerste minuut van de wedstrijd!), Ayub 4x, Daan 3x, Thijme 5x en Noortje 16x (als zij geen topscoorder van de week is weet ik het ook niet meer haha). Groetjes Nikki.

IJsselvogels F2 – Fortuna / Delta Logistiek F2   6-10     Vandaag wachtte ons een moeilijke tegenstander genaamd Fortuna Delft . Dit was onze eerste tegenstander in onze F2 carrière . Ondanks we goed begonnen krijgen zij het toch voor elkaar om een gaatje te vinden in onze verdediging. Wij hadden af en toe geen antwoord op 1 speler die wat grof speelde, zo werd het gauw 0-2 in het eerste kwart  na wat overleg gingen onze boys Timo en Wessel ook wat fysieker tegenstand  bieden en kwam de F2 in het tweede kwart snel weer terug tot 2-2 beide gescoord door Wessel … het werd een wat hardere wedstrijd want we gaan Fortuna het dit keer niet makkelijk maken toch werd het 2-3 maar kwamen dankzij gast speelster LILLY op 3-3. Fortuna begon te wankelen, zouden we ze dan toch kunnen verslaan…? Derde kwart. Nee helaas , we verloren het overzicht en de controle  en al heel snel werd het 3-6 Wessel kreeg eindelijk zijn strafworp naar mijn mening had hij er al een aantal moet hebben maar goed … mooie strafworp Wessel 4-6 vierde kwart al gauw 4-8 laatste stuiptrekking van onze zijde 5-8 Timo , 6-8 Wessel, kom F2 het kan nog maar weer geen vertrouwen en werd de uiteindelijke eindstand 6-10. Maar wat een wedstrijd heeft onze F2 gespeeld. Als je de eerste wedstrijd zo bent weggespeeld (17-0) en je daarna het Fortuna zo lastig hebt gemaakt mogen we alleen maar trots zijn op ons zelf en weet zeker dat we nog vele punten gaan pakken in onze zware poule… Korfschieten  hebben we maar effe met 6-0 weten te winnen  F2 houd vertrouwen en vooral in elkaar. Met vriendelijke groet, Mark Langerak.

Reeuwijk F1 – IJsselvogels F3   4-3   Zaterdag moest de F3 tegen Reeuwijk F1. We hadden onze eerste wedstrijd ook tegen hen gespeeld, maar jammer genoeg toen verloren. Ze stonden maar één plaats boven ons waardoor we een grote kans hadden om te winnen. We begonnen met een achterstand van 1-0. Even later maakte Eva een mooi doelpunt wat de 1-1 werd. Daarna liep het wat minder waardoor Reeuwijk de 2-1 en de 3-1 maakte. Daarna maakte Floris een mooi doelpunt waardoor de stand 3-2 werd. Het werd erg spannend maar, Reeuwijk maakte weer een doelpunt wat de stand op 4-2 bracht. In de laatste minuut maakte Floris weer een mooi doelpunt waardoor de eindstand 4-3 werd. We waren blij om te zien dat jullie zo vooruit zijn gegaan want, de eerste wedstrijd tegen Reeuwijk hadden we met 5-10 verloren maar door veel te oefenen met lange ballen gooien ging het steeds beter waardoor we er deze keer een mooie score van hebben gemaakt. Gelukkig ging het met het korfschieten een stuk beter. We begonnen namelijk gelijk met een voorsprong van 0-1 door Mila. Daarna maakte Eva de 0-2 en ook daarna nog eens de 0-3. Carice maakte de 0-4 en als slot maakte Reeuwijk nog een doelpunt met als eindstand 1-4. Erg goed gedaan maar, we gaan zeker nog veel oefenen om sneller te schieten en goed leren gelijk de bal te vangen. Het is leuk om te zien dat jullie steeds beter worden! Cécile & Iris