cat_hoevloogdebal

Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 2 juni 2018

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 2 juni 2018.

IJSSELVOGELS 1 EN 2 (dankzij het 3e) HANDHAVEN ZICH EN IJSSELVOGELS F3 KAMPIOEN! Door zelf in Vlaardingen met 12-17 van concurrent Twist 1 te winnen speelde het 1e zichzelf in veiligheid en ontsnapt het aan een degradatiewedstrijd of zelfs rechtstreekse degradatie. Dankzij het 3e degradeert het 2e niet maar is het 3e nu het kind van de rekening. Beide teams spelen in de Res. 2e klasse en omdat het 3e niet hoger mag spelen dan het 2e blijft het 2e in de Res. 2e klasse en gaat het 3e volgend seizoen Res. 3e klasse spelen. IJsselvogels F3 kampioen, dankzij een 3-8 overwinning in en op Nieuwerkerk F5, kwamen beide teams met 10 punten uit 6 wedstrijden op een gedeelde 1e plaats te staan maar omdat jullie een veel beter doelsaldo hebben staan jullie bovenaan op de ranglijst. D1 won in Krimpen ad IJssel de topper tegen ongeslagen koploper KOAG D1 met 6-7 maar dat was net niet genoeg om zich op doelsaldo kampioen te mogen noemen, jammer, jullie hebben gevochten voor wat jullie waard waren (en dat was heel veel!). Ook E1 kon het net niet bolwerken en moest in Rhoon nipt met 8-7 zijn meerdere erkennen in RWA E1 dat zich nu tot kampioen mocht laten kronen, toch hebben jullie een uitstekend en leerzaam jaar achter de rug. Van de 26 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er 13 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van E4 dat thuis met 19-3 van Sperwers E3 wist te winnen. Topscoorder van de week werd Rico de Jong uit E3 met liefst 9 doelpunten. De resultaten:

Twist 1 – IJsselvogels 1   12-17     Voor een (heel mooi) uitgebreid verslag van deze wedstrijd, gemaakt door speelster Kimberley Verbeek van Mourik, zie onze site. Voor het 1e was het vandaag erop of eronder. In een rechtstreeks duel met Twist 1 zou bekend worden wie zich zou handhaven of op een beslissingsduel           was aangewezen met voor ons 1e zelfs nog de mogelijkheid op rechtstreekse degradatie als Vitesse 1 zou winnen en wij zouden verliezen. Alle mogelijkheden lagen open. In de 1e helft waren de doelpunten schaars getuige de 4-7 ruststand (in ons voordeel). Ook in de 2e helft bleef ons 1e steeds aan de goede kant van de score met steeds een gaatje van 2 á 3 doelpunten en wat was iedereen blij toen Lieke de eindstand op 12-17 bepaalde. IJsselvogels 1 had zich op eigen kracht gehandhaafd, een groot compliment voor de ploeg en trainer/coach Mark Glissenaar die rustig zijn gebleven en er (bijna?) altijd in zijn blijven geloven, klasse 1e! De doelpunten werden vandaag gescoord door Christiaan en Coen 4x, Eva en Stan 3x, Kimberley 2x en Lieke 1x. Gefeliciteerd 1e!

Twist 2 – IJsselvogels 2   12-13     De laatste wedstrijd van het seizoen, de kampioen tegen de degradant oftewel de nr. 1 tegen de nr. 8. Thuis met 15-17 verloren, wat zou het vandaag worden? Na 2-0 achter zorgde Tamara voor de aansluiting, 2-1. Twist liep uit naar 4-1 waarna invaller Jelle 4-2 scoorde en na 5-2 was het Wietze die de 5-3 voor zijn rekening nam. Hierna lukte het een kwartier niet om te scoren waardoor Twist kon uitlopen naar een 7-3 voorsprong waarna Jeffrey in de laatste minuut voor een 7-4 ruststand zorgde. In de 2e helft zorgde Wietze er al in de 1e minuut voor dat het 2e weer dichterbij kwam door 7-5 te scoren. Mike scoorde 8-6, Tamara 9-7 waarna Twist 10-7 scoorde. Hierna brak een ijzersterke fase van het 2e aan. Mike scoorde 10-8, Jeffrey 10-9, Wietze 10-10 waarna invalster Roos het 2e voor het eerst op voorsprong zette, 10-11, en Mike voor 10-12 zorgde. Twist scoorde 11-12 maar Wietze, met zijn 4e treffer, zorgde weer voor een verschil van 2 door de 11-13 binnen te schieten. Met nog 4 minuten te spelen verkleinde Twist de achterstand tot 12-13 en dat werden nog 4 heel spannende laatste minuten waarin er gelukkig niet meer werd gescoord. Een mooie afsluiting van het seizoen voor het 2e onder leiding van trainer/coach Wim Korving. Zeker toen bekend werd dat het 3e zich had gehandhaafd waardoor niet het 2e maar het 3e naar de Res. 3e klasse degradeert (het 3e mag niet hoger spelen dan het 2e). De laatste wedstrijden geven vertrouwen voor volgend seizoen waarin jullie je zeker op eigen kracht moeten kunnen handhaven en wie weet …… De doelpunten vandaag kwamen van Wietze 4x, Mike 3x, Tamara en Jeffrey 2x en de invallers Roos en Jelle 1x.

WION 3 – IJsselvogels 3   20-19     Na wéken weer een wedstrijdverslagje van IJsselvogels 3. Excuses aan onze trouwe lezers (en in het speciaal aan Wim), voor het nalaten van insturen van wedstrijdverslagen. Het zou zonde zijn als ‘Hoe Vloog De Bal’ verdwijnt door te weinig inzendingen, dus wij gaan dat volgend seizoen weer trouw elke week doen! Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels 3 haar laatste wedstrijd spelen tegen WION 3. Vorige week al veilig gespeeld tegen RWA 4, waardoor KOAG 3 (IJsselvogels heeft 2 punten meer en beter onderling resultaat) en ADO 2 de terechte degradanten uit de poule zijn. Zo stond er zaterdag niks meer op het spel. Dat was wel te merken ook.. De scheidsrechter kwam 10 minuten te laat aankakken en liep zonder schaamte zo door het (grote) veld terwijl de wedstrijd al ingefloten was door een scheidsrechter van WION. IJsselvogels stond toen al 4-0 achter. Gelukkig werd het beter en wisten we deze achterstand om te buigen in een 5-6 voorsprong. Momenten van hoogtepunten en dieptepunten wisselden elkaar af. Van een bal die onderhands van 8 meter erin werd geflikkerd, tot het, meerdere malen achter elkaar, niet over kunnen gooien van de bal. Over het algemeen overheerste de plezier en dat was deze wedstrijd het belangrijkste. Het ging gelijk op, maar uiteindelijk trok het sportief spelende WION de 2 punten naar zich toe en won met 20-19. Zo is het 3e gehandhaafd, maar zal het volgend jaar waarschijnlijk niet in de reserve tweede klasse spelen, omdat het 2e helaas gedegradeerd is uit de tweede klasse. Jammer, want in mijn ogen horen zowel het 2e áls het 3e in deze klasse thuis. Toch biedt het nieuwe seizoen perspectief, want wie weet kunnen we voor het kampioenschap gaan spelen in de 3e klasse? We hebben vorige week afscheid genomen van onze ‘oude’ trouwe teamsponsor Van Der Spek Auto’s uit Moordrecht, die 30 jaar(!!) sponsor is geweest. Nogmaals veel dank! We zijn blij te vermelden dat we met Hello Tomorrow CC van Robert van Giesen meteen al een nieuwe teamsponsor hebben voor komend seizoen. Tenslotte willen we Hans Brouwer bedanken voor de goede trainingen, we betreuren het dat hij stopt en hopen dat iemand anders ons (regelmatig) wil trainen komend seizoen! Ook willen we ALLE invallers bedanken voor hun bijdrage dit seizoen, in het bijzonder: Sam Meijer, Leonie, Pieter, Karen, Berry, Karlijn, Laura, Roos en Merel. Gr. Victor.

IJsselvogels 4 – RWA 5   13-21     Als je tegenstander in de laatste wedstrijd van het seizoen de nummer 1 die alles nog gewonnen heeft en er gemiddeld 23 doelpunten maakt, dan is de term bal onder het shirt snel gemaakt, maar o zo moeilijk om uit te voeren. Vooraf besproken om heel lang te gaan aanvallen en RWA 5 onder de 20 doelpunten te houden, dan blijkt het toch lastig om je te beheersen. RWA 5 zette snel 0-2 op het bord, Stef maakte wel gelijk de aansluiter (1-2), maar te gehaast en mee willen korfballen betekende binnen 10 minuten een 1-6 achterstand. Nikki scoorde de 2-6 met een fraai afstandsschot en dit leidde een goede fase van IJsselvogels 4 in, met nog 10 minuten op de klok verslapte RWA 4 enigszins en IJsselvogels 4 maakte daar dankbaar gebruik van, Laura (3-8), Cindy (4-9), Laura (5-10), Rob (6-11), Laura (7-12 & 8-12) en Carlo maakte de 9-13 net voor het fluitsignaal. Absoluut goed gedaan en vol goede moed de 2e helft in, Tom (10-13) en Rob (11-14) zette het 4e op het goede spoor en supersub Lydia (12-15) bekroonde een mooie aanval met een doorloopbal, als wij op dat moment er ééntje hadden gemaakt, was het een echte wedstrijd geworden. Helaas scoorde RWA 5 er 3 achter elkaar en maakte Laura haar 5e doelpunt (13-18) en mag gaan genieten van haar korfballende zwangerschapsverlof en Carlo moet noodgedwongen stoppen in het 4e door z’n nieuwe werk op zaterdag. Olaf / Oscar (voor intimi) bedankt voor je inbreng en succes met je job! Wij gaan je zeker missen. De eindstand werd helaas 13-21 maar niemand treurde daarover. RWA 5 met grote overmacht kampioen en IJsselvogels 4 op een meer dan keurige 4e plaats!! Doelpunten werden gemaakt door: Laura (5), Stef (1), Nikki (1), Cindy (1), Rob (2), Carlo (1), Tom (1), Lydia (1). Als coach heb ik meer dan een geslaagd seizoen beleefd en iedereen zien ontwikkelen binnen het seizoen. Fijne vakantie allemaal en op naar een nieuw seizoen met IJsselvogels 4!! Marco.

Ten Donck 4 – IJsselvogels 5   6-11     Op woensdag 30 mei speelde het 5e tegen Ten Donck 4 in Ridderkerk. Op deze mooie avond na een warme dag was het heerlijk korfbalweer dus met goede moed gingen we de wedstrijd in. Het bleef een tijdje 0-0, ondanks vele kansen aan beide kanten. Remon wist te openen met een mooi afstandsschot en het duurde niet lang voordat Ten Donck de stand weer gelijk trok. Daarna wisten we door schoten van Peter, Boas, Lisa en Annelie de voorsprong uit te breiden. Vlak voor rust wist Peter de stand op 2-6 te zetten. Een tevreden coach in de rust, maar ook nog wat tips van John. Vol energie de tweede helft in. Annelie wist met een schot te scoren en Remon met een doorloopbal. Ook Louanne maakte een mooie actie waardoor ze een doorloopbal uit de ruimte wist te maken (3-9). Mick scoorde een schot (3-10) en daarna was het even de beurt aan Ten Donck. Lisa sloot de wedstrijd af met een schot en zette de wedstrijd op een eindstand van 6-11. Goed gedaan! Van Karin.

Twist 6 – IJsselvogels 5   10-8     IJsselvogels 5 mag richting Vlaardingen, naar Twist. Genoeg IJsselvogels aanwezig daar, gezien het eerste en tweede ook tegen Twist mogen spelen. De wedstrijd van het vijfde begint rustig en het duurt even voor het eerste doelpunt valt, maar de openingsgoal is voor Twist. Mick weet de stand snel gelijk te trekken door een mooi schot. Hierna weet vooral Twist te scoren en ondanks nog een schot van Mick uit te lopen naar 8-2 voorsprong. Vlak voor rust scoort Luc nog een mooi schot, dus gaan we met 8-3 de rust in. In de rust even de focus terug, want echt een stuk beter zijn ze niet. Na de rust er dus vol tegenaan en met resultaat. Luc schoort, Denise scoort, Mick scoort, Louanne scoort… En zo staat de stand ineens op 8-7… Spanning op de bank… Kan het dan toch nog? Helaas begreep Twist dat ze moesten gaan scoren om de punten te behouden en niet hun laatste wedstrijd te verliezen voor ze kampioen zijn. Ze lopen uit naar 10-7. Dan weet Denise nogmaals een mooi schot te scoren, maar daarmee kwamen we aan het einde van deze wedstrijd. Goals van: Mick 3x, Denise 2x, Luc 2x en Louanne. Namens het team willen we hier ook nog onze coaches van dit jaar bedanken. Manon en John, het was heel fijn dat jullie er dit jaar voor ons waren om ons tijdens de wedstrijden wat richting te geven! Ook alle trainers van dit jaar: heel erg bedankt! Karin.

IJsselvogels G1 – Tempo G2   0-5     Velocitas G2 – IJsselvogels G1   2-1    Voor de laatste wedstrijden van dit leuke seizoen gingen we naar korfbalvereniging Velocitas in Leiderdorp. Hadden we de vorige keer 14 spelers, nu maar 9 omdat voor sommige spelers de vakantie al was begonnen. De 1e wedstrijd was tegen Tempo G2 die een maatje te groot was. We verloren met 0–5 ondanks ons met vlagen goede spel! Tempo is nu kampioen en promoveert naar de G3 Poule. We hebben ze succes gewenst. De 2e wedstrijd was heel spannend. Verdedigend deden we het prima. Aanvallend lukte het net niet. De eindstand was 2 – 1. Met een super mooi afstandsschot van René. De uitslagen waren dit seizoen wisselend maar onderling hadden we het altijd super gezellig! Nu lekker een poosje vakantie en dan met frisse energie starten aan het nieuwe seizoen. Groet Petra.

Maassluis A1 – IJsselvogels A1   16-16     De laatste wedstrijd van het seizoen, al bijna zeker gedegradeerd.. maar toch gingen we er nog een keer voor! We hadden als IJsselvogels A1 zeker wat goed te maken tegen Maassluis A1. Thuis 9-23 verloren, dat moest beter. En het was ook beter! We kwamen 1-5 voor maar daarna vocht Maassluis zich terug in de wedstrijd. Heel de wedstrijd ging gelijk op en de scores bleven dicht bij elkaar. Het gat werd nooit groter dan twee doelpunten. Er brak een spannende slotfase aan waarbij het beide kanten op kon vallen. Dit gebeurde niet en de punten werden gedeeld. Eindstand 16-16, een terecht gelijkspel. Goals: Sam 8x Merel, Jelle R en Dave 2x Jelle S en Roos 1x. Helaas zijn we op het veld als 7e geëindigd. Heel zonde, want als je naar de tweede helft veld kijkt zie je dat we in de eerste klasse thuishoren. We hebben helaas gewoon teveel punten laten liggen in het najaar.. Toch mogen we trots zijn op deze laatste periode, we hebben wel degelijk laten zien dat we kunnen korfballen. Daarnaast wil ik ook nog Edwin bedanken voor het afgelopen jaar en veel succes bij Madjoe. We hebben het seizoen met z’n allen toch nog mooi afgesloten met een goede wedstrijd. Op naar volgend seizoen. Door Sam    .

KCR A2 – IJsselvogels A2   uitgesteld.

Nieuwerkerk A4 – IJsselvogels A3   7-13     Kampioen waren we al, maar we wilden natuurlijk niet gedeeld kampioen worden. Als we zouden verliezen zouden we gedeeld kampioen worden met Twist. Een gelijkspel of een overwinning was daar voor nodig.  Daarom moesten we afgelopen zaterdag nog even aan de bak tegen Nieuwerkerk. Voor het eerst in het seizoen was heel de A3 compleet bij een wedstrijd. Gezellig was het al voordat de wedstrijd überhaupt begon. Het spelen tegen Nieuwerkerk als laatste wedstrijd is natuurlijk perfect, zeker als je nog van ze kan winnen. Onze buren zijn namelijk weer eens verslagen. We wonnen namelijk met 13-7, ondanks dat de coaches er niet bij waren (bedankt voor het coachen Dirk-Jan) . Een supergezellige, maar fanatieke pot. Nieuwerkerk ging er nog vol tegen aan om ons nog te verslaan. In de eerste helft kwam Nieuwerkerk dan na een achterstand ook flink terug. Het kwam uiteindelijk zelfs op een gelijke stand. Dat vonden wij als A3 niet zo’n slim idee en in de 2de helft heeft Nieuwerkerk dan er ook maar 2 gescoord. De 13 doelpuntjes waren van: 2x Edo, 2x Stan, 1x Rens, 1x Anna, 1x Sanne, 2x Amber, 2x Lotte en 1x Edwin. Als je de doelpunten optelt dan klopt het dat je uitkomt op 12. Hoe de scheids aan het 13de doelpunt is gekomen blijft een raadsel voor ons als A3, maar alsnog dat ene extra puntje lekker meegenomen. We sloten de wedstrijd dus af met 13-7, helaas onze laatste wedstrijd. Niemand uit ons team stond te wachten op deze wedstrijd, jammer dat dit jaar snel voorbij is gegaan. Een superleuk en gezellig team. Niemand had verwacht dat het zooitje mensen die bij elkaar werden gestopt in de A3 zo goed zou uitpakken. Een team die het kampioenschap heeft binnengesleept met zijn allen, als een team. We willen Mike en Christiaan bedanken voor het trainen en coachen. We gaan ergens komende weken nog even BBQen met het team. Voor nu even genieten van de overwinning op onze buren, Nieuwerkerk en het vieren van de kampioenschap. Groetjes van de A3.  Van Lotte.

IJsselvogels B1 – VEO B1   8-13     Helaas geen scoreverloop en/of wedstrijdverslag ontvangen. De laatste kans om de hatelijke “0” weg te poetsen. VEO strijdt samen met NIO B1 en KOAG B1 om het kampioenschap in deze poule, bij winst vandaag op onze B1 en met winst van KOAG B1 op NIO B1 zouden alle drie de teams met 8 punten op een gedeelde 1e plaats eindigen. Na 0-1 voor VEO B1 waren het Dano en David die IJsselvogels B1 op een 2-1 voorsprong zette. Na 2-3 scoorde Thirza de 3-3 en na 3-4 was het Evi die uit een fraaie doorloopbal voor de 4-4 zorgde waarna VEO de ruststand op 4-5 bepaalde. In een tijdbestek van 34 minuten (laatste 11 min 1e helft en eerste 23 min. 2e helft) wist B1 niet te scoren waardoor VEO van 4-5 kon uitlopen naar 4-11. Ineens lukte het weer en via Evi, Annelies, Thirza en de ingevallen Iris liep B1 in nog geen 5 minuten in van 4-11 naar 8-11, was er dan toch nog iets mogelijk? VEO scoorde de belangrijke 8-12 waarna B1 nog een strafworp de mist in zag gaan en VEO de eindstand op 8-13 bepaalde. Evi en Thirza 2x en Annelies, Dano, David en invalster Iris 1x scoorden vandaag de doelpunten.

IJsselvogels C1 – Avanti C1   6-6   Van de altijd oplettende Lizanne ontving ik het wedstrijdverloop van de wedstrijd IJsselvogels C1 – Avanti C1. Uit in Pijnacker met minimaal verschil gewonnen, wat zou het vandaag worden. Met Iris en Wesley op de plaats van de afwezige Lieneke en Willem begon C1 aan de wedstrijd. De start was goed want invaller Wesley en Joran zetten C1 op een 2-0 voorsprong. Na 2-1 was het Iris die uit een strafworp 3-1 scoorde en na de 3-2 scoorde Cécile van afstand de 4-2. Jammer dat deze mooie voorsprong net voor de rust nog zo makkelijk werd weggegeven, rust 4-4. Ook na de rust een gelijk opgaande wedstrijd waarin Avanti voor het eerst op voorsprong wist te komen door 4-5 te scoren. Invaller Wesley nam de gelijkmaker voor zijn rekening, 5-5, waarna Avanti opnieuw op voorsprong kwam. 5-6. Gelukkig zorgde een benutte strafworp van Tim voor de verdiende 6-6 hetgeen ook de eindstand werd.

IJsselvogels C2 – OVVO / De Kroon C1   7-19     Helaas geen scoreverloop en/of wedstrijdverslag ontvangen. Uit tegen OVVO / de Kroon werd met 11-6 verloren waarbij C2 in de 2e helft had laten zien weinig voor deze tegenstander onder te doen. Vandaag was het verschil duidelijk te zien. OVVO had zelfs uit weten te winnen van Korbis C1 waardoor beide teams samen aan de leiding gingen. Doordat ik op het veld ernaast moest fluiten heb ik weinig tot niets van de wedstrijd kunnen zien maar de 7-19 eindstand na een (ik dacht) 4-8 ruststand laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Gelegenheidscoach Edwin zag Iris en Wesley 2x en invalster Suus, Isa en Benjamin 1x scoren. Jullie zaten deze 2e helft veld duidelijk te hoog ingedeeld, als middenmoter 2e klasse zaal bij allemaal teams die in de zaal 1e klasse speelde, lang leve het KNKV!

WION C1 – IJsselvogels C3   8-1     Op 02/6/18 speelt IJsselvogels C3 de laatste wedstrijd tegen WION C1. De wedstrijd begint en WION scoort al snel 1-0. Ook scoren ze de 2-0 waarna Nina gewisseld wordt voor Jesse. WION scoort 3-0 en de rust begint. In de rust wordt Jesse gewisseld voor Nina, waarna Nils voor Jesse gewisseld wordt. Aan het begin van de 2e helft scoort WION 4-0, waarna Suus 4-1 scoort. WION scoort 5-1, 6-1 en ook 7-1. Er wordt een vrijebal gemist waarna WION 8-1 scoort, wat ook de uitslag is. Jesse bedankt voor het invallen! Geschreven door Nils.

Maassluis D1 – IJsselvogels D1   8-14     Tja de tussenwedstrijd op maandag als opwarmertje voor de zaterdag. Zou de D1 zich weer herpakken na de onnodige nederlaag tegen ONDO? Daar leek het in eerste instantie niet op.. na een lange drukke rit te laat aangekomen en dan moet de voorbereiding ff in een paar minuten worden gedaan. Het begin was redelijk dramatisch met een 2-0 achterstand na een paar minuten en dan op een manier zoals we eigenlijk nooit goals tegen krijgen. Gelukkig tekent Finn voor de 2-1 met een mooi schot maar daarna lag de 3-1 er ook al snel weer in. Hierna begint de motor gelukkig wel te lopen en komt er beweging in het team (dat hebben we even gemist  de afgelopen weken zeg maar…). Het tempo gaat sprongen omhoog en dan vallen de doelpunten als rijpe appels. Ruststand 4-6 door doelpunten van Stijn (2x) Olivier, Finn en Lucas. De limonade erin, de peptalk om het tempo nog iets op te voeren en bij de les te blijven. En gelukkig werd dit keurig uitgevoerd de tweede helft en werden de contouren van ons spel weer zichtbaar (snel spelen, veel beweging, dynamische vang en veel scorende spelers). De eindstand 8-14 door nog doelpunten van Dominique (3x) Jesca (3x) Rosa en Olivier. André.

KOAG D1 – IJsselvogels D1   6-7     De laatste wedstrijd van het seizoen tegen de ‘aartsrivaal’ en dat staat garant voor spannende en leuke wedstrijden. En wat voor een wedstrijd werd dit.. een thriller van het hoogste niveau met alles wat je maar wilt zien in jeugdkorfbal. Uiteindelijk een mooie en terechte overwinning (6-7) maar 1 doelpunt tekort om dat om te zetten naar een kampioenschap (maar misschien was dat ook niet helemaal verdiend geweest gezien onze wedstrijden tegen KCC en ONDO ?). De eerste helft een oppermachtig IJsselvogels D1 waar Rosa absoluut de uitblinker was en met 3 goals voor een 1-4 ruststand zorgde (Olivier tekende voor de laatste goal). De tweede helft werd een gevecht op het scherpst van de snede waar de krachten langzaam uit het team vloeiden en de wedstrijd 2 minuten te lang duurde en KOAG de 6-7 nog net maakte. De productie in de tweede helft door Dominique, alweer Rosa en Stijn. Tja wat moet je zeggen als coach, eigenlijk kun je alleen maar supertrots zijn op dit team en op hoe een moeilijke periode in deze wedstrijd zo is weggewerkt. Iedereen alles gegeven en meer kun je niet verwachten en dat verdient alleen maar applaus en positiviteit na afloop. En blijft dit gewoon een zeer knappe overwinning in het hol van de leeuw. En zo komt er een eind aan het seizoen en (ik zal eerlijk zijn) heeft dit team het dit seizoen veel beter gedaan dan ik van tevoren had verwacht door zo te eindigen in de gewenning hoofdklasse. Alle spelers zijn individueel veel beter geworden maar het was vooral een lust om te zien hoe dit echt een team was. Waar iedereen voor elkaar werkte en de goals verspreid waren over alle spelers en dit elkaar volledig gegund werd. Waar jongens en meisjes met elkaar de grootste lol hadden en er hard werd gewerkt op trainingen en wedstrijden (ok ok André dat laatste veldseizoen was de motivatie net ietsss lager ?). Het team waar Rosa en Jesca ‘vakkapitein’ werden en de rest op sleeptouw namen. Waar Stijn en Oliver meesteronderscheppers en rebounders werden. Waar Dominique nieuw elan geeft aan ‘stille kracht’ maar ook altijd op de juiste plaats staat voor de rebound. Waar aanvoerder Finn altijd zijn doelpunten meepakt (ja elke dag oefenen in de tuin werpt vruchten af!) waar Quinty zich optrok aan het tempo en elke wedstrijd alles gaf en de nodige rebounds pakte en waar Lucas transformeerde in een echte korfballer die kan schieten en gooien (Ja Pieter het was echt zo! ??). Om daar als coach onderdeel van te zijn was een genot en een voorrecht! We zoeken nog naar een datum om dit seizoen af te sluiten met een gezellige BBQ (datums Kirsten datums.. ?) en dan gaan we de welverdiende vakantieperiode in.

Met dit stukje eindigt ook een periode van 4 jaar waarin ik met heel veel plezier als coach heb mogen fungeren voor achtereenvolgens de E2, E1 (kort de D3) en de afgelopen 2 jaar de D1. Als ik het goed geteld heb 8 kampioenschappen gevierd maar vooral veel plezier gehad met de kinderen in de teams (al geloof ik ook nog steeds in de stelling dat spelen veel leuker wordt als je wint en dat heb ik ook ‘redelijk’ fanatiek uitgestraald naar de kinderen ??). Maar het leukste was altijd al die verschillende ‘mensjes’ op hun eigen manier te benaderen, te helpen, te laten leren. Er is geen standaard aanpak voor coaching/training die je als een ‘riedeltje’ moet afdraaien. Alle kinderen hebben hun eigen ingang, problemen, onzekerheden en capaciteiten. Om dit waar te nemen en daarbij te helpen en ze met elkaar te smeden (en in de jaarlijkse speech te benoemen!?)  als team was super leuk om te doen! Rest mij nog om alle spelers volgend seizoen veel succes maar vooral plezier te wensen! André.

IJsselvogels D2 – Nieuwerkerk D3   7-11     Vandaag alweer de laatste wedstrijd voor IJsselvogels D2 dit jaar. Nieuwerkerk D3 kwam naar Moordrecht toe voor de wedstrijd. De wedstrijd begon rustig, de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Lotte opent met een mooi schot en Justin scoort een doorloopbal. Lotte krijgt een stip mee en deze scoort ze vlekkeloos. Daarna is het de beurt aan Nieuwerkerk, die aan een flinke inhaalslag beginnen. Dit weten ze goed door te zetten en lopen uit naar 3-5. Met deze stand gaan we de rust in. Lekker even wat drinken en nog wat extra aandachtspunten. Na rust scoort Mink twee keer vrij snel achter elkaar twee verre schoten. Dan begint het spannende deel van de wedstrijd: gelijke stand… Zij een punt… Wij een punt door een schot van Lotte… Zij een punt… Wij een punt door een schot van Thomas… Zij een punt… En dan loopt Nieuwerkerk helaas uit en eindigen we de wedstrijd met 7-11. Doelpunten: Lotte 3x, Mink 2x, Thomas, Justin. Goed gewerkt D2! Jullie hebben afgelopen jaar hard gewerkt, veel geleerd en niet onbelangrijk… ook veel lol gemaakt met elkaar! Nu volgen er nog een aantal leuke afsluitingen op de korfbal en dan is het seizoen alweer ten einde. Karin.

IJsselvogels D3 – KCC / SO natural D2   5-5     Zaterdagochtend mocht de D3 het opnemen tegen de D2 van KCC. De uitwedstrijd werd met 5-4 verloren, dus tijd voor revanche. In de eerste helft waren de aanvallen wat slordig maar dankzij 2 doelpunten van Lucie konden we met een 2-0 voorsprong de rust in.Echter hadden we wel een geblesseerde dame wiens pink opeens scheef stond, ze zijn naar het ziekenhuis gegaan en er bleek een breek in het bot te zijn, beterschap Maya! De tweede helft kwam KCC terug waardoor het 2-2 stond, hierna werd het om en om scoren met voor ons in het voordeel dat we de laatste maakten, 5-5. Doelpunten makers: 4x Lucie, 1x Ties. Van Stefan.

RWA E1 – IJsselvogels E1   8-7     De hele week super fanatiek getraind. Sam en Dano waren er op gebrand een goede wedstrijd neer te zetten. Laatste tips, analyse van de tegenstander gemaakt, kinderen positief het veld in. Aan alles was gedacht. De vorige wedstrijd dik verloren van RWA en alleen bij winst waren we kampioen. De wedstrijd begon en Luna zorgde voor de 0-1. Lekker maar voor we het door hadden was het al 2-1 achter. Het 2e kwart was weer voor ons met twee scores van Luna 3-3. In het 3e kwart scoorde Sven waardoor we weer even voor stonden, maar helaas was het al weer snel 5-4. In het 3e kwart scoorde Timo met een hele bijzondere bal. De bal werd onderschept bij onze paal en met een lange bal kreeg Timo de bal vlak voor de korf en maakte hem gelijk met een soort doorloopbal. We stonden met de ouders langs de kant allemaal “Timo niet dooooooooeeeeeennnn, dat kan niet oooooo hij zit”. Luna scoorde nog twee keer, maar RWA nog 3 keer eindstand 8-7. Helaas geen kampioen. Wel een super goede wedstrijd gespeeld. Het hele team was scherp en voerde de taken goed uit. Via deze weg wil ik Sam, Dano en Remmert bedanken voor het super leuke seizoen. Op het veld in oktober kampioen. In de zaal tegen de beste teams van Nederland heel goed stand gehouden en een paar wedstrijden gewonnen. Afgesloten met een verdiende 2e plaats. Als man van de cijfertjes wil ik er toch nog een aantal noemen. Scores vandaag Luna 5, Timo en Sven 1. Het seizoen met alle vijf de spelers gespeeld(een keer een invaller gehad Tiddo). 24 wedstrijden en 3 oefenwedstrijden gespeeld en nog wat toernooitjes. Scores in de officiële wedstrijden Luna 86, Timo 52, Marnick 36, Sven 36, Nora 3 en Tiddo 1. Ik wil iedereen bedanken voor het super leuke seizoen Sam, Dano en Remmert voor het coachen. De kinderen voor het plezier en de inzet. Soms zie je niet hoeveel mensen er bezig zijn voor een team. Denk maar aan CTZ, scheidsrechters, clubhuis-commissie en daarnaast nog de mensen op de achtergrond zoals bestuur, financiële commissie en de feestcommissie. IJsselvogels zijn we met z’n allen. Als lid van de commissie vrijwilligers zie je pas hoeveel mensen er bezig zijn voor de vereniging. Vele handen maken licht werk. Ga zo door. Nog een laatste punt: ik zou het echt super jammer vinden als de rubriek “hoe vloog de bal…” er mee zou stoppen. Trainers, coaches, ouders het is een kleine moeite om een stukje te schrijven, maar een groot plezier voor iedereen om te lezen. Tot volgend seizoen, Patrick  .

KCC / SO natural E2 – IJsselvogels E2   10-5     Helaas geen scoreverloop en/of wedstrijdverslag ontvangen. Een duel met als inzet de 3e plaats. Thuis met liefst 3-15 van deze tegenstander verloren maar bij E2 weet je het maar nooit. Helaas, helaas, ook deze wedstrijd ging met 10-5 verloren waardoor KCC 3e is geworden met 4 punten en jullie 4e met 2 punten. Verder helaas niets doorgehad dus laat ik het hierbij.

Korbis E4 – IJsselvogels E3   7-3     Helaas geen scoreverloop en/of wedstrijdverslag ontvangen. Wat was er met E3 aan de hand? Het kampioenschap was al binnen maar om dat ook ongeslagen te doen is natuurlijk ook een uitdaging. Helaas werd met 7-3 van nr. 2 Korbis E4 verloren waarbij opviel dat jullie in de voorgaande 5 wedstrijden maar 5 doelpunten hadden doorgelaten en nu in 1 wedstrijd ineens 7 (of speelde er bij Korbis “weer eens” een invaller uit een hoger team mee?). Feit blijft dat jullie het uitstekend gedaan hebben en dik verdiend kampioen zijn geworden, klasse E3!

IJsselvogels E4 – Sperwers E3   19-3     De laatste wedstrijd van het seizoen speelden we tegen Sperwers E3. Vorige week zijn we al kampioen geworden dus deze uitslag deed er niet meer toe. Toch wilde we natuurlijk ook deze wedstrijd wel gewoon weer winnen! Dat is weer gelukt met een erg mooie uitslag. Ayoub scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Daarna scoorde Rico en wisselde Ayoub en Rico de doelpunten af tot dat het 6-0 werd. Daarna wist Wessel de 7-0 te scoren. Na even niet op te hebben gelet scoorde Sperwers het eerste doelpunt, 7-1. E4 gooiden heel goed over naar elkaar, veel diepe ballen en kregen heel veel kansen. Rico en Ayoub gingen verder met doelpunten maken tot de 12-1. Daarna scoorde Rico een eigendoelpunt?????? Maar goed, hij maakte het goed door daarna weer 2 doelpunten voor IJsselvogels te scoren! Het scoren ging nog even door tot de uitslag: 19-3 Met doelpunten van Rico (9 voor IJsselvogels) (1 voor Sperwers?), Ayoub (7) en Wessel (3). Groetjes Dyonne.

IJsselvogels E5 – Nieuwerkerk E7   3-2     Zaterdag speelde IJsselvogels E5 tegen Nieuwerkerk E7. Een gewaagde tegenstander en daardoor ook zeker een leuk wedstrijd om te zien. IJsselvogels begon sterk en was gelijk goed bezig. Jeremy scoorde de 1-0 en bracht IJsselvogels op een voorsprong. Daarna was het opnieuw Jeremy die de 2-0 scoorde. Toen kwam Nieuwerkerk met de 2-1 waarmee we de rust in gingen. Na de rust werd het nog spannend want Nieuwerkerk kwam met de 2-2. Gelukkig was daar IJsselvogels weer die de 3-2 scoorde, door een niet genoteerde naam (opnieuw Jeremy, red.). Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor sommige uit het team was deze wedstrijd al de laatste van het seizoen en op naar volgend jaar. Van Sanne.

IJsselvogels F1 – Vitesse F1   10-5     Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen en wel tegen Vitesse F1. Een tegenstander waar we van konden winnen. Zeker nadat we vrijdag met z’n allen heel goed getraind hadden met de oefeningen van Kees (trainer van het oranje jeugd team). We begonnen de wedstrijd goed met snel overspel en veel doelpogingen, maar helaas wel met veel passfouten. Na 10 minuten spelen 1-1. De 2de 10 minuten kwamen we meer op stoom en liepen we uit tot 5-1. Na de rust bleven we snel rondspelen en snel schieten.  En al had Vitesse een 5de speler, (wat ze heel slim speelde) Sid en David verdedigden gewoon 2 kinderen. Ook keken de kinderen heel goed naar wie er gegooid moest worden want 1 jongetje probeerde alle ballen en tussenuit te vissen. En bleef dus niet bij zijn eigen tegenstander. Dit speelde de F1 heel slim uit en na het 3de stuk 7-3. Ook het 4de stuk waren we veruit de beste en het werd 10-5. F1 jullie zaten in een hele zware poule, maar zeker de laatste paar wedstrijden heb ik (en ook Sam) jullie zien groeien in rondspelen, samenwerken, kansen afmaken, gaan voor elke bal en zelfs je tegenstander te slim af zijn. Jullie hebben vandaag terecht gewonnen en allemaal heel veel plezier in de E. Doelpunten: David 8, Suzan 1, Sid 1, Lucas en Eline jullie hebben vandaag niet gescoord, maar zonder jullie had de rest ook niet kunnen scoren, want korfballen doe je met elkaar. Groetjes Léonie.

KCC / SO natural F2 – IJsselvogels F2   6-5     Een duel om de 3e en 4e plaats, beide teams hadden 3 punten uit 5 wedstrijden en thuis werd het 9-9. Een duel tussen twee gelijkwaardige teams zo bleek ook vandaag. Net als thuis kreeg F2 veel kansen, Florian scoorde de 0-1 en ook hierna kreeg F2 voldoende kansen om een grotere voorsprong te pakken. Maar zoals zo vaak, waar ze aan de ene kant kans op kans missen heeft de tegenstander vaak aan 1 kans genoeg om te scoren. – Pauze – Verder het beknopte verslag van gelegenheidsleidster Barbara omdat de eigen leidsters Lotte en Amber zelf moesten spelen. Lijken uitgeblust, Lilly 1 goal. Tegenpartij een paar serieuze kansen. Lilly 1 goal. Tegenpartij 1 goal. – Pauze – Veel kansen over en weer. Tegenpartij goal 3x. Noortje 1. – Pauze – Tegenpartij kans, Florian eruit blessure. Tegenpartij 1x. Mooie kans Thijme. Tegenpartij goal. Mooie kans Noortje, Thijme 1 goal, 6-5 voor tegenpartij. Korfschieten: Thijme 1 Lilly 1 Noortje 1 KCC 1 Lilly 1 Thijme 1 5-1 – voor IJsselvogels. Barbara.

Nieuwerkerk F5 – IJsselvogels F3   3-8     Vandaag speelde IJsselvogels F3 tegen Nieuwerkerk F5. De F3 moest winnen van Nieuwerkerk om gedeeltelijk kampioen te worden. Het was een hele spannende wedstrijd. Noortje scoorde het eerste doelpunt, daarna volgde een heel mooi doelpunt van Luuk. Na de rust stonden we heel even achter en zorgde Lieke ervoor dat de stand 3-3 werd. Lieke heeft nog 2 keer gescoord, Timo 1 keer,  Jildou 1 en Noortje scoorde het laatste puntje en maakte de stand op 8-3. De F3 is voor de 2e keer dit korfbalseizoen kampioen geworden! We zijn super trots op ze! Van Anna.

Wim Slingerland.