Hoe vloog de bal – 03 januari 2015

Hoe vloog de bal ….. (zaterdag 03 januari 2015).

Terwijl de meesten nog lekker thuis zaten uit te buiken van de oliebollen en de appelflappen moesten er op deze eerste zaterdag van het nieuwe jaar al 4 teams het veld in. Helaas waren de uitslagen, met uitzondering van E1, wat minder. De resultaten:

Hier het verslag van leidster Denise over de uitwedstrijd van IJsselvogels C2 tegen Nieuwerkerk C2. Twee weken niet getraind, net de feestdagen achter de rug. Geen geweldige voorbereiding op een wedstrijd die in onze ogen erg belangrijk was. Op het veld nog met 1-9 verloren, in de zaal 7-7 gelijk en toen ook geweldig gespeeld. Het zit er allemaal in, maar komt er helaas niet altijd uit. Van tevoren gezegd dat het belangrijk is om fel en scherp te beginnen. Goede aanvallen neerzetten, de voorsprong pakken en die niet meer weggeven. De voorsprong werd inderdaad gepakt, maar vooral de dames lieten het qua felheid liggen. Ballen rolden gewoon voorbij en er werden geen acties gemaakt op snelheid. Ook Nieuwerkerk was niet al te best en we gingen de rust in met een 3-2 achterstand. De tweede helft was helaas niet veel beter. De dames bleven er niet voor, de heren bleven er niet tussen en Nieuwerkerk maakte de doorloopballen graag af. Het was lastig om goede aanvallen neer te zetten en uiteindelijk verloren met 6-9. De doelpunten werden deze wedstrijd gescoord door Thirza 2x en Casper, Douwe, Luc en Harm. Kleine notitie: Thirza speelde een geweldige wedstrijd. Als alle spelers net zo fel, balbewust en strijdlustig hadden gespeeld, waren we met dikverdiende punten naar huis gegaan. Tot de laatste minuut ging ze door, complimenten!

Weg 100% taart! In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels D1 de topper tegen het eveneens nog ongeslagen KOAG D2.Op het veld werd hier thuis met 8-4 van gewonnen en eindigden ze op de 1e en 2e plaats. Ook in deze zaalcompetitie steken beide teams er met kop en schouders bovenuit. Jammer dat juist deze wedstrijd Evi ontbrak maar met Angela als invalster en D1 in goeden doen had dat geen probleem mogen zijn. Vreemd vind ik (als ouder en doorgewinterde korfballer) het dat een D1 naar zo’n belangrijke wedstrijd geen reserves meeneemt terwijl er op deze dag bijna niemand speelde. Van het begin af aan was het KOAG D2 dat het betere van het spel had, beter combineerde, goede aanvallen opzette en veel meer vechtlust toonde om de punten thuis te houden. Iets wat ik bij IJsselvogels veel te weinig zag. Veel korte aanvallen en veel slordig balverlies. Het was aan 2 verre afstandsschoten van Dano (eerste schot) en Kris te danken dat de ruststand 2-2 was al hadden we bij een 0-1 voorsprong een overduidelijke strafworp moeten hebben, kom je op 0-2 dan loop zo ’n wedstrijd misschien toch anders. Na 3-2 achter maakte Sijmen zijn gemiste strafworp alsnog goed door 3-3 te scoren. Gelijk hierna scoorde een KOAG jongen zijn 3e doelpunt hetgeen 4-3 betekende. Na 4-4 door Dano (zijn 2e) liep KOAG uit naar 5-4 en 6-4 waarna Cécile uit een doorloper de spanning nog even terugbracht door 6-5 te scoren. Helaas liet D1 zich hierna vrijwillig naar de slachtbank leiden en verloor het met ruime cijfers, 9-5. Misschien was het toch wel een goed idee geweest om met heel het team aan de korfbalclinic deel te nemen. Zaterdag krijgen jullie kans op revanche in de return.

Van leidster Kirsten ontving ik van de wedstrijd KOAG E1 – IJsselvogels E1 het volgende verslag:
De punten zijn binnen, 1-12 gewonnen. Maar ik had niet verwacht dat er zo’n kwaliteitsverschil zou zijn. Wij speelden dan ook echt geen goede wedstrijd, maar he winnen is winnen. Het tempo van KOAG lag laag, sommige dachten dat dat bij ons ook zou helpen. Maar de doelpunten kwamen juist uit de snelle passes, counters en wegstuiterende ballen! Positief is ook dat iedereen die speelde gescoord heeft (Lisa was lekker op wintersport, Jaloeeeeeers!). Al met al een redelijke wedstrijd, met mooie momenten. Waarbij het niet de vraag was of we zouden winnen, maar met hoeveel. Na 10 minuten 0-4, in de rust 0-6, na 30 minuten 0-10 einduitslag 1-12. Door 5 doelpunten van Sander, 4 van Tim, 2 van Anne en 1 van Joran. Ook het korfschieten werd gewonnen met 6-9. Door 3 stippen van Joran en Tim, 2 van Sander en 1 van Anne.

Ook van de leidsters Manouk en Esther ontving ik via de mail een kort wedstrijdverslag van de wedstrijd Nieuwerkerk F4 – IJsselvogels F1: ze hebben helaas de wedstrijd met 4-5 verloren de doelpunten zijn gemaakt door Levi 1x , Esther 2x, Timo 1x. Korfschieten ook verloren met 2-3 Mike en Timo hebben deze gescoord. Ze hadden gelijk kunnen spelen maar de schoten gingen er niet in maar ze speelde wel goed.

A.s. Zaterdag 10 januari weer een bijna compleet wedstrijdprogramma, succes allemaal!