Hoe vloog de bal – zaterdag 3 februari 2018

Hoe vloog de bal …… zaterdag 03-02-2018.

Een drukke korfbaldag met maar liefst 23 wedstrijden waarvan er 13 werden gewonnen en 10 verloren waarbij opviel dat van de 11 gespeelde thuiswedstrijden er liefst  10 werden gewonnen, alleen C2 leed thuis een nederlaag tegen het iets betere en completere Swift C1. Ik hoop dat deze overwinningen eerlijker tot stand kwamen dan de 9-8 overwinning die Korbis C1 op onze C1 behaalde en waar het begrip “thuisfluiter” weer eens alle eer werd aan gedaan, jammer! Jammer ook dat het 1e het in Haarlem niet kon bolwerken tegen Haarlem 1 dat aan een duidelijke opmars bezig is terwijl ons 1e op dit ogenblik juist het tegenovergestelde meemaakt.  Het 2e deed uitstekende zaken door uit met niet minder dan 9-21 te winnen van concurrent Vriendenschaar 2 waardoor beide teams op een gedeelde 6e en 7e plaats staan, het onderlinge gevecht gaat dus nog 3 wedstrijden door. De grootste overwinning kwam op naam van B1 dat thuis met niet minder dan 25-4 van Weidevogels B1 won. Topscoorder van de week werd de afscheid nemende Tiddo de Jonge die in E3 maar liefst 11x wist te scoren in de met 16-12 verloren wedstrijd tegen ONDO E4. De resultaten:

Haarlem 1 – IJsselvogels 1   22-15  . Zaterdag 3 februari moest IJsselvogels 1 op bezoek bij Haarlem 1. Een ploeg die de laatste weken goede resultaten neerzet. We wisten dat we het niet makkelijk zouden krijgen, maar met een goede trainingsweek achter de rug hadden we er vertrouwen in! Haarlem opende de wedstrijd met een 1-0 voorsprong. Na de doelpunten van Mike, Leon, Kim en Chris kwamen we gelijk op met 4-4. Begin 1e helft vielen de doelpunten aan beide kanten erin. Stan scoorde nog  2 mooie doelpunten,  en Kim wist de bal er ook in te krijgen. Helaas bleef Haarlem er meer scoren en dat zorgde voor een ruststand van 11-9. We wisten dat we wat moesten veranderen. We moesten met z’n alle 100% geven. Allemaal een tandje scherper! Met deze instelling ging IJsselvogels vol goede moed de 2e helft in. Haarlem opende de 2e helft weer met een doelpunt en dat zorgde voor een gat van 12-9. Door de doelpunten van Kim en Hannah kwamen we nog op 13-12, maar Haarlem wist het gat steeds groter te maken. Eindstand 22-15. Doelpunten door: kim (3x), Chris (2x), Hannah (2x), Stan (2x), Mike (2x) Leon (3x). De teleurstelling na de wedstrijd was groot. Een wedstrijd waarbij we een veel beter spel neer hadden kunnen zetten. We hadden meer uit ons zelf kunnen halen. Volgende week mag IJsselvogels 1 op bezoek bij Movado 1. We zullen zaterdag alles moeten geven om de punten mee naar huis te nemen. Tamara Vink.

Vriendenschaar (H) 2 – IJsselvogels 2   9-21   In Hardinxveld-Giessendam  speelde het 2e de kraker tegen Vriendenschaar 2 dat een plaatsje hoger stond met 2 punten voorsprong en waarvan thuis nipt met 23-22 werd gewonnen. Bij winst kwamen beide teams op gelijke hoogte, bij verlies zou het gat 4 punten worden met nog 3 wedstrijden te gaan, een bijna kansloze missie. Het 2e leek doordrongen van dit feit en kwam furieus uit de startblokken. Na 0-1 door Daan en de gelijkmaker van Vriendenschaar waren het achtereenvolgens Mike, Jeffrey, Daan, Coen, Kirsten en nogmaals Mike die voor een 1-7 voorsprong zorgden, de toon was gezet. Het 2e bleef rustig doorgaan en dankzij nog 2 treffers van Daan en Jeffrey en 1 van Kirsten, Mike en Coen stond er in de rust een comfortabele en riante 3-14 voorsprong op het scorebord. Ik denk dat trainer/coach Wim Korving zijn ogen amper kon geloven. Toen na de rust Coen en Kirsten 3-15 en 3-16 scoorden kon het 2e de wedstrijd rustig uitspelen om via nog 2 doelpunten van Daan en Jeffrey en 1 van Coen met maar liefst 9-21 te zegevieren. Beide teams hebben nu 7 punten en staan op een gevaarlijke 6e en 7e plaats. Er zullen dus nog enkele puntjes behaald moeten worden om zich in veiligheid te spelen, succes 2e! Daan 6x, Jeffrey 5x, Coen 4x en Kirsten en Mike 3x namen vandaag de productie voor hun rekening maar zeker ook een groot compliment voor de overige dames voor hun tomeloze inzet!

GKV (H) 2 – IJsselvogels 3   21-19   IJsselvogels 3 is nog steeds puntloos in 2018 en wilde daar graag wat aan doen, aangezien de degradatiestreep toch stiekem dichtbij begint te komen. Afgelopen zaterdag mocht de ploeg het opnemen tegen GKV 2 uit Den Haag. Op basis van de posities op de ranglijst (GKV 4e / IJsselvogels 5e) en eerder onderling resultaat (23-21 voor IJsselvogels) beloofde het een interessante wedstrijd te worden. In het scoreverloop bleek ook inderdaad dat beide ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Tot 8-8 was het ‘stuivertje wisselen’, daarna wist IJsselvogels het eerste gaatje van de wedstrijd te slaan: 8-10. De ruststand was echter 11-10 in het voordeel van GKV. Het was een open wedstrijd, waarbij IJsselvogels wel wat meer balbezit had dan GKV, maar daarentegen iets lager rendement. Tot 14-14 bleef het spelbeeld van de eerste helft gehandhaafd,  toen respectievelijk Dirk, Pascal, Erwin en Edwin op rij wisten te scoren en IJsselvogels opeens 14-18 voor stond. De coach van GKV reageerde meteen met 3 wissels, waaronder een heer die daarvoor nog in het 1e speelde (waarschijnlijk een 5e heer van het eerste, anders mag dit nu toch niet meer?). Deze wissels maakten het verschil (goed). In mum van tijd stond het al 16-18. Edwin wist nog met een mooie actie een strafworp te veroorzaken, die Erwin scoorde: 16-19. Daarna was het over en uit. IJsselvogels leed enkele keren slordig balverlies in de verdediging en aan de andere kant vloog elke bal erin, waardoor het al snel 19-19 stond met nog 2 minuten te spelen. We zagen de bui al hangen en inderdaad.. GKV trok aan het langste eind en won met 21-19. Zeer frustrerende nederlaag, waarbij we onszelf toch niet veel kunnen verwijten. De goed-fluitende scheidsrechter trouwens ook niet, mag ook weleens gezegd worden. Met nog 3 wedstrijden op het programma, waaronder Twist (8e) en EKVA (7e) komen de eerste punten van 2018 toch hopelijk steeds dichterbij! Doelpunten: Dirk 6x, Edwin 5x, Daan en Erwin 3x, Heidi en Pascal 1x. Daan bedankt voor het invallen & Jelle R. voor res. zitten. Gr. Victor.

IJsselvogels 4 – Futura 3   20-10   IJsselvogels 4 is bezig met een indrukwekkende opmars richting de koppositie. De laatste nederlaag was uitgerekend tegen de tegenstander van vandaag Futura 3 uit Den Haag. In de uitwedstrijd werd met 14-12 verloren waarbij de wedstrijd werd beslist op een paar cruciale momenten en achter de feiten blijven aanlopen. Dat IJsselvogels 4 gegroeid is gedurende deze zaalcompetitie was zeker afgelopen weekend te zien. In de eerste helft had het 2e aanvalsvak het lastig tegen de lange mannen van Futura 3 met veel 1 schots aanvallen. Hendrik Rijneveld op de plaats van Rob Reijm scoorde direct de 1-0 welke werd gevolgd door de 1-1, Laura scoorde de 2-1, Hendrik 3-2, Laura 4-3 en 5-3. De 6-3 van Roos was het eerste tikje welke IJsselvogels 4 uitdeelde, maar werd direct beantwoord met 2 goals van Futura 6-5. Remon deelde het 2e tikje uit met de 7-5 en Hendrik zette de ruststand op het scorebord 8-6. Het 2e aanvalsvak moest anders gaan spelen en zij pakte dit heel goed op in de 2e helft. Na de 8-7 deelde het 4de een mokerslag uit binnen 10 minuten. Van 8-7 stond het ineens 15-7 met goals van Wilco (9-7), Hendrik (10-7), Leonie (11-7), Stef (12-7), Wilco (13-7), Roos (14-7) en de 5de van Hendrik (15-7). Wedstrijd gespeeld en ging het 4de rustig door met scoren. Na de 15-8 scoorde Stef de 16-8 en Carlo de 17-8, de dames namen het slotakkoord voor hun rekening met doelpunten van Laura (18-9 en 19-9) en Leonie de 20-9. Eindstand 20-10. Kunnen wij de aankomende 2 wedstrijden tegen de laaggeplaatste teams de 4 punten toevoegen aan ons totaal, dan is plaats 2 de inzet van de laatste wedstrijd tegen Vitesse 4 en wellicht…heel misschien…nog niet aan denken…kunnen wij voor meer. De doelpunten werden gemaakt door: Familie Rijneveld (10), Roos (2), Remon (1), Wilco (2), Leonie (2), Stef (2), Carlo (1). Mvrg, Marco.

IJsselvogels 5 – KCR 8   13-10   Vandaag mochten wij aantreden tegen KCR 8, die nog volop in de race is voor het kampioenschap. We begonnen ijzersterk en liepen al snel uit naar een 3-0 voorsprong. Helaas gaven we dit ook weer uit handen en werd het 3-3. Hierna was het KCR die telkens met 1 of 2 punten de voorsprong nam. We gaven ons echter niet gewonnen en bleven knokken voor de punten, want er viel echt wat te halen! Nadat KCR de 9-10 had gescoord, werden er een tijd geen doelpunten meer gescoord. Toen echter de 10-10 erin vloog de laatste paar minuten, hadden we de korf gevonden ook. Het werd heel snel 10-9 voor ons, waarna we uitliepen op een mooie, verdiende overwinning: 13-10!  3x Dennis, 2x Remon, Peter en Mick 1x Peter, Eline, Karin en Louanne. Van Dennis.

Vriendenschaar G1 – IJsselvogels G1   1-4   Vandaag speelde het G-team 2 wedstrijden in Bodegraven. De eerste wedstrijd was Vriendenschaar G1- IJsselvogels G1. Deze wedstrijd begon wat rommelig wegens te weinig spelers aan de kant van Vriendenschaar. Toch wist IJsselvogels een paar mooie goals te maken, eindstand 1-4. 2 goals van René en 1 van Issam en Paul.

IJsselvogels G1 – Merwede / GKV G2   4-1   De tweede wedstrijd was IJsselvogels G1 – Merwede / GKV G2. Deze wedstrijd werd wederom gewonnen met 4-1. IJsselvogels liet een zeer goede wedstrijd zien. 3 goals van René en 1 van Issam. Eline. Op de site staat een uitgebreid verslag.

Avanti A1 – IJsselvogels A1   22-13   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen, A1 moest het in Pijnacker opnemen tegen ongeslagen koploper Avanti A1 waarvan thuis met 8-29 werd verloren. Bij winst zou Avanti onbereikbaar worden voor concurrent ONDO A1 en kon het dus kampioen worden. Gezien de 22-13 eindstand is ze dat inderdaad gelukt, waarvoor gefeliciteerd, en gelukkig kon A1 de schade een “beetje” beperkter houden dan in de thuiswedstrijd. Wie er scoorden en hoe de wedstrijd verliep ……. Ik zou het niet weten ……

KCR A2 – IJsselvogels A2   13-10   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.  A2 speelde in Ridderkerk tegen nr. 3 KCR A2 waarvan het thuis na een doelpuntrijke wedstrijd met 18-22 verloor maar waar zeker een puntje had ingezeten. Nu waren de doelpunten een stuk schaarser en werd er met 13-10 verloren. Jullie staan nu 4e t/m 6 met 1 punt voorsprong op nummer 7 en jullie spelen nog tegen nr. 7 OZC A1, nr. 8 Weidevogels A2 en nr. 1 Avanti A2. Dat zouden 4 punten moeten opleveren waardoor jullie keurig als 4e zouden moeten kunnen eindigen. We gaan het zien.

IJsselvogels A3 was vrij.

IJsselvogels B1 – Weidevogels B1   25-4   Bij de rust 14-1 en de eindstand 25-4. Wat moet je hier dan nog over schrijven behalve dat we weer veel doelpunten hebben gemaakt en zeer weinig tegen goals hebben gekregen. De druk op de verdediging van Weidevogels was zo groot dat ze af en toe nauwelijks konden overspelen naar elkaar. Complimenten aan beide vakken over het verdedigen. Ook aanvallend kwam precies er uit wat we op de training hebben geoefend. Veel druk richting de korf, snelle afvang of zelfs geen afvang en ontzettend veel doelpogingen doordat ook alles werd afgevangen. Tempo lag aanvallend hoog waardoor we alle kansen kregen. Dit zijn wedstrijden waar je als coach rustig op de bank kan blijven zitten genieten van je team. Sam bedankt weer voor het reserve staan en invallen. Ook Anna Wesdorp verdiend een groot compliment voor haar inval beurt. Doelpunten werden gemaakt door: Remmert 7x, Loisanne 3x, Annelies 5x, Evi 4x, Dano 3x, David 1x en Thirza 2x. Berry.

Korbis C1 – IJsselvogels C1   9-8   De wedstrijd om de 2e plaats achter Nieuwerkerk C1. Een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Thuis werd na een 5-5 tussenstand ruim met 16-8 van Korbis C1 gewonnen maar dat zat er dit keer niet in. Korbis was feller en ging er voor, iets dat ik bij een aantal C1-spelers(sters) duidelijk miste. Tot 6-6, met 3 doelpunten van zowel Cécile als Tim, bleven beide teams in evenwicht waarna Joran met 2 fraaie doelpunten C1 op een 6-8 voorsprong zette. Het werd 7-8 en zelfs 8-8 en C1 kon weer opnieuw beginnen. Een afstandsschot van Korbis betekende 9-8 waarna Cécile opnieuw langs haar tegenstandster flitste en al in de lucht hing om de bal los te laten (en scoorde) maar op dat moment vond de scheidsrechter (JdJ van Korbis die verder echt niet slecht floot) het nodig om voor het einde te fluiten, het begrip “thuisfluiter” werd zo weer volledig eer aan gedaan. Toch hebben jullie deze nederlaag voor een groot deel aan jullie zelf te wijten, twee keer dom balverlies in de verdediging met twee keer een tegendoelpunt tot gevolg en ook aanvallend  te weinig beweging om het de tegenstander echt lastig te maken en jullie wil op te leggen. Verder “gewoon” alles winnen en jullie alsnog (misschien gedeeld) 2e.

IJsselvogels C2 – Swift C1   7-11   C2 nam het zaterdag op tegen Swift C1 uit Middelburg. Waar uit met 8-10 van werd gewonnen, ging het C2 vandaag zeker niet voor de wind. En dat was erg jammer want we stonden samen op de 3de plek. Swift deed wat het moest doen en dat was scoren. Voor onze C2 was dat zeker de 1ste helft een lastige opgave. Gelukkig hadden we aan Marije, voor de geblesseerde Iris, wel een goede vervanger. Verdedigend liep het niet altijd even goed. Dat lag ook wel aan het niet voorverdedigen terwijl we dat wel met elkaar hebben afgesproken. De inzet om je eigen tegenstander er niet langs te laten was er ook regelmatig niet. Nu schoot Swift best zuiver dus dat zat hen mee en ons niet.  Het werd uiteindelijk 7-11 volgens ons score formulier. Doelpunten van de uitstekende invalster Marije en Sander 2x en Benjamin, Wesley en invalster Jesca 1x.  Christa.

IJsselvogels C3 – TOP / SolarCompleet C6   4-2   De C3 speelde thuis de wedstrijd tegen middenmoter TOP, waar het de vorige wedstrijd ternauwernood had gewonnen. Nu in de herhaling werd lang niet gescoord en vielen de kansen die werden gecreëerd niet. Toen invaller Stijn het veld op kwam scoorde hij vrij snel een doorloopbal, waardoor IJsselvogels met een 1-0 voorsprong de rust in ging. Vlak na de rust scoorde Stijn een mooie korte kans. TOP kwam terug op 2-1. Invaller Finn vergrootte de voorsprong weer door, op aangeef van een schot van Lienke, een korte kans te scoren (volgens mij scoorde juist Lienke na de afvang van een schot). Weer probeerde TOP terug te komen met 3-2, maar gelukkig kon C3 de laatste minuten redelijk stressvrij doorkomen doordat eindelijk een doorloopbal van Nils door de mand viel iets voor het eind van de wedstrijd. Niet de beste wedstrijd, maar de punten zijn binnen: 4-2. Invallers Finn en Stijn bedankt (we hebben wel geluk gehad met jullie 😉 )! Roos. Doordat KOAG gelijk speelde tegen Korbis staan jullie nu samen met KOAG gedeeld 1e!

IJsselvogels D1 – KOAG D1   8-6  Dit was dan de wedstrijd waar we of afhaken of blijven meedoen voor het kampioenschap. En normaal gesproken zien we dan voor de wedstrijd de zenuwen toeslaan maar deze keer was de ‘sfeer’ beduidend relaxter in de kleedkamer en was er vooral focus en vastberadenheid waar te nemen. Was dat de voorbode voor iets moois? De vorige wedstrijden uit tegen KOAG in de zaal waren nipt verloren (5-4 en 6-5) en de 2 ploegen zijn meer dan aan elkaar gewaagd en brengen het beste in elkaar naar boven met wedstrijden op het scherpst van de snede. De  wedstrijd begon met 20 minuten misschien wel het beste korfbal wat we dit seizoen gespeeld hebben wat resulteerde in een 5-2 voorsprong door goals van Jesca, Olivier, Finn en Rosa (2x). Mooie doorloopballen met afgewisseld scherpe schoten en ijzersterke verdediging. Maaarrrr toen braken de 5 minuten voor rust aan en geven we in die 5 minuten de voorsprong volledig weg (5-5) en waren we toch wel even de kluts kwijt. In de rust een peptalk door de coaches om vooral toch weer de eerste 20 minuten op te pakken en door te gaan. De tweede helft begon en KOAG maakt meteen de 5-6. Was dit de nekslag die de moed in de schoenen zou doen zinken? Zeker niet, de gelijkmaker werd 1 minuut later met een doorloopbal door Quinty gemaakt (6-6, zie filmpje) omdat de KOAG dames alleen oog hadden voor Jesca en Quinty daardoor een vrije doorgang kreeg.

Na deze goal een periode van 13 minuten waarin de druk op KOAG steeds verder werd opgevoerd. KOAG slaagde er bijna niet meer om de bal vanuit de verdediging naar de aanval  te brengen en dat koste zoveel energie dat het aantal fouten in de passing steeds meer toenam. 10 minuten voor tijd maakt Lucas de 7-6 uit een mooie doorloopbal. Ik weet niet hoe het bij de rest van de zaal was maar de spanning was bij de coaches in ieder geval in dikke plakken te snijden ondertussen. Dominique mist 1 minuut voor tijd nog een strafbal om de score verder uit te breiden (Jesca miste er ook één in de 4e minuut van de wedstrijd, dus dames we gaan na elke training weer ff 5 minuten oefenen!). In dezelfde minuut maakt de ingevallen Benjamin wel de bevrijdende 8-6 en zit de wedstrijd in het slot. Na het laatste fluitsignaal de ontlading bij de spelers. Over de hele wedstrijd gezien toch wel een verdiende overwinning die met hard werken en veel bezieling  tot stand is gekomen (soms met briljant korfbal en soms gewoon op karakter en ‘minder’ briljant korfbal). PS. Beide coaches hebben na afloop nog even 5 minuten op de bank gezeten (met de AED onder handbereik) om nog even tot rust te komen, uiteindelijk nam de trots het gelukkig over van de spanning ?). André.

IJsselvogels D2 – Maassluis D2   10-8   Vandaag mocht IJsselvogels D2 tegen Maassluis D2. Uit bij Maassluis werd deze wedstrijd gewonnen, dat plan lag nu ook in eigen zaal klaar. Zonder Quinty, maar met Flo begonnen we aan de wedstrijd. Thomas wist de wedstrijd te openen en ook Mink kwam al snel tot scoren. Echter waar wij wisten te scoren, wist Maassluis telkens de gelijkmaker te maken. Na goals van Eline, Levi en Jesse wisten we toch met 5-3 voorsprong de rust in te gaan. Goed scherp blijven vandaag, anders weet Maassluis er voorbij te komen. Vlak na rust wist Maassluis inderdaad gevaarlijk dichtbij te komen en trok de stand gelijk naar 5-5. Na een mooie doorloopbal van Lotte, scoorde Maassluis de 6-6. Spannende momenten volgden, voor de spelers, voor de coaches maar ook voor het vele publiek op de tribune(super!). Na een goal van Flo en een goal van Justin was er een voorzichtige voorsprong. Tips van de coaches? Dichthouden in de verdediging en rust bewaren in de aanval, zekere ballen, geen gekke dingen. En soms is dat lastig… Maar een heel groot compliment, want dit hebben jullie super gedaan! Ondanks dat Maassluis toch de korf wist te vinden heeft het tweede aanvalsvak meerdere mooie aanvallen laten zien en hebben jullie getoond dat de wedstrijd voor jullie was. Tweemaal kwam hier een goal uit, gemaakt door Justin, maar mogelijk gemaakt door het hele team! Trots sloten we de wedstrijd af met 10-8 winst! Goals: Justin 3x, Thomas, Mink, Eline, Levi, Jesse, Lotte, Flo 1x. Nikki en Karin.

IJsselvogels D3 – Conventus D2   13-0   Op 3 februari speelde  IJsselvogels D3 één van zijn belangrijkste wedstrijden tegen de nummer 3: Conventus. Tegen deze ploeg had IJsselvogels al een keer verloren, maar dat wilden we niet weer laten gebeuren. De D3 begon al erg sterk in de eerste helft, met goals van Lucie, Jesse, Ties en Flo. In de rust stonden ze al met 6-0 voor. Maar het was de bedoeling om niet zo maar te stoppen met scoren, en dat gebeurde ook gelukkig niet. In de tweede helft scoorde IJsselvogels nog eens 7 keer, zonder ook maar 1 tegendoelpunt. Met goals van Lucie (5), Jesse en Thomas (2), Willeke, Sahra en Flo (1). Invallers Thomas en Jesse bedankt. Op naar de volgende wedstrijd tegen Nikantes! Groetjes, Jelle.

ONDO (G) E1 – IJsselvogels E1   18-8   Vandaag zijn we afgereisd  naar Hoek van Holland voor onze wedstrijd tegen de nummer 1 Ondo. Nora was er niet bij. We begonnen sterk. Veel druk op de ballijnen en goed  samen spelen. De eerste tien minuten gingen voortreffelijk we stonden zelfs 2-5 voor. Zouden we dan net als tegen de vorige koploper voor een stunt kunnen zorgen? Helaas voor IJsselvogels kwam in het 2e kwart de sterspeler van Ondo erin en was het gedaan met de pret. Ondo ging veel beter spelen en tien minuten later keken we tegen een achter stand aan van 10-6. Het 3e kwart ging al iets beter daar Sven meer grip had op die sterspeler, dan Timo in het 2e kwart. Marnick had moeite met zijn dame die met een counter er steeds langs kwam. De stand was  15-6. Het 4e kwart konden we het spel van Ondo beter lezen en ging het gelijk op. De eindstand werd 18-8. Sven heeft vandaag verdedigend echt super geconcentreerd gespeeld. Luna wordt door de heren te weinig in stelling gebracht terwijl zij juist het verschil kan maken tegen haar tegenstandsters. Een aantal verbeterpunten dus voor de komende wedstrijden. De scores waren van Luna 4, Timo 3 en Sven 1. Het was helaas de laatste wedstrijd van de E1 met coach Remmert langs de kant. Remmert via deze weg wil ik je enorm bedanken voor je tomeloze inzet en hopelijk kom je nog een aantal keer kijken, want die kids (en ouders) zullen je enorm gaan missen! Patrick.

IJsselvogels E2 – Weidevogels E3   9-6   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het duel tussen de nrs. 6 en 7 op de ranglijst. Die door onze E2 keurig met 9-6 werd gewonnen met o.a. 5 doelpunten van Julian en 2 van Timo S., helaas heb ik de andere doelpunten niet kunnen achterhalen en aangezien er niets is ingeleverd moet ik jullie deze helaas schuldig blijven. Uit werd met 7-7 gelijk gespeeld. Jullie staan nu 6e en spelen nog tegen de nrs. 2, 4 en 5 dus wie weet ………

ONDO E4 – IJsselvogels E3   16-12   Zaterdag 3 februari zijn wij op weg gegaan naar Ondo in Hoek van Holland. Er waren genoeg IJsselvogels aanwezig want de E1 moest op hetzelfde tijdstip ook spelen. Wij hadden voor deze wedstrijd, coach Anita. Vooraf van de wedstrijd moest iedereen warmlopen samen met de E1. De wedstrijd: wij begonnen goed aan de wedstijd tegen het sterke Ondo. Helaas na wat slordigheden in de verdediging kregen wij er 4 tegen. Coach Anita schudde iedereen nog even wakker en toen ging het weer een stuk beter. Tiddo scoorde de een na de andere maar Ondo bleef voor staan. Na de eerste pauze heeft de coach aanwijzingen gegeven met name het verdedigen. IJsselvogels ging gelijk op maar Ondo was toch sterker en kwam op een royale voorsprong. Wij lieten het er niet bij zitten en iedereen in het team deed zijn uiterste best, dit resulteerde in kansen zodat Lieke er ook een scoorde door een mooie opbouw van het team in de aanval. Wij kwamen steeds meer in de buurt van Ondo en het werd nog spannend, helaas zat tijd ons tegen. Wat ook erg jammer is dat dit de laatste wedstrijd voor Tiddo was, we gaan hem zeker missen. Hij heeft deze wedstrijd super gespeeld en 11 keer gescoord. Tiddo: jammer dat je weg gaat maar wij wensen je veel succes. Hopelijk zien we je snel weer terug. Bedankt namens het hele team. Eindstand 16-12. Tiddo 11 gescoord en Lieke 1. Korfschieten 2-5. Tip voor de trainers: meer oefenen op verdedigen en vangen. Russell.

IJsselvogels E4 – Nieuwerkerk E7   8-0   IJsselvogels E4 moest tegen Nieuwerkerk E7. De vorige wedstrijd tegen Nieuwerkerk wonnen we met 0-11 dus was de opdracht om weer te winnen. We begonnen niet heel goed aan de wedstrijd het leek in het begin spannend te worden. De E4 had wat opstart problemen. Maar na goed over gooien en kansen te creëren wist Jael toch te scoren. Daarna werd er ook gelijk beter door de E4 gespeeld. We gingen beter verdedigen en onderschepte goed de ballen waardoor wij veel balbezit hadden en veel kansen konden creëren. De E4 was goed aan het verdedigen waardoor er niet gescoord werd door Nieuwerkerk. Er werd gescoord door 4x Sil, 2x Jael, 1x Sarah en onze invaller Timo heeft zelfs gescoord. Groetjes Dyonne en Merel.

Nieuwerkerk F1 – IJsselvogels F1   8-4   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het duel om de 2e plaats achter aanstaand kampioen Korbis F1. Thuis met 7-4 gewonnen na een vrij “harde” wedstrijd maar dat wordt in de hand gewerkt door het verdedigd schieten waardoor alle kinderen er overheen hangen en er geen normale bal gegooid kan worden (taak van de scheidsrechters om hier tegen op te treden). Dit keer was Nieuwerkerk de sterkere ploeg getuige de 8-4 overwinning. Verdere informatie moet ik jullie helaas schuldig blijven.

Nieuwerkerk F2 – IJsselvogels F2   17-6   Alweer stond de F2 de afgelopen weken tegen moeilijke tegenstanders. Ten eerste hebben we nog een stukje tekst over de wedstrijd die verzet was naar een woensdag. Deze wedstrijd vond plaats op 24 januari. Van de F2 zelf deden er maar 2 kinderen mee: Thijme en Lilly. De overige 3 kinderen vielen bij ons in dit waren: Sil, Sid en Suzan. Omdat de invallers en de kinderen uit de F2 zo goed speelde is deze wedstrijd gewonnen. Dit is hierbij dan ook de eerste wedstrijd die de F2 won. Zoals beloofd kreeg de F2 (en de invallers) taart van Wim Slingerland. De einduitslag was 10 – 6 met doelpunten van: 5 x Sil, 2x Thijme en 3x Suzan. Afgelopen zaterdag speelde de F2 tegen Nieuwekerk. Een moeilijke ploeg waar we de vorige keer 1 – 21 van hadden verloren. Je ziet dat de F2 veel vooruitgang maakt omdat de einduitslag was deze keer 17 – 6. Dit is overduidelijk een veel betere score dan de vorige keer. In het begin van de wedstrijd duurde het even voordat de F2 op gang kwam. In de eerste 2x 10 minuten werd er dan ook alleen gescoord door Nieuwerkerk. IJsselvogels kwam achter met een achterstand van 9-0. Wegens dat Florian het eerste doelpunt maakte in de 3de keer 10 minuten begonnen in de 4de keer 10 minuten ook Lilly, 2x Thijmen en 2x Thijme te scoren. Ook de tegenstanders maakte een paar doelpunten, maar de laatste keer 10 minuten heeft IJsselvogels gewonnen. Dit betekend dat het wel mogelijk is om als F2 nieuwekerk te verslaan. Al met al een leuke wedstrijd waar je goed in kan zien hoe de F2 zich verbeterd als team. Bij het korfschieten op het einde is er een eindstand van 5-5 gespeeld. Doelpunten zijn hierbij gemaakt door Thijme, Thijmen, Florian en Lilly.  Lotte.

IJsselvogels F3 – Avanti F3   16-2   Vandaag moesten we weer tegen Avanti. Vorige keer hebben we daar 6-1 van gewonnen, en dat moest vandaag natuurlijk meer! Daarom hebben we uiteindelijk met 16-2 gewonnen. Evy begon met scoren en heeft voor de rest in de wedstrijd nog 3 keer gescoord. Luuk en Daan hadden er ook 4 in gegooid, en Noortje zelfs 5! Timo heeft in tegenstelling tot vorige week maar 1 keer gescoord. Hij, en de rest ook natuurlijk, hebben een goede wedstrijd gespeeld! Met vriendelijke groet, Stan Kreft.