Hoe vloog de bal – zaterdag 3 maart 2018

Hoe vloog de bal …… zaterdag 3 maart 2018.

Opnieuw maar 2 wedstrijden en opnieuw waren het alleen het 5e en A3 die het veld in moesten. Won vorige week het 5e en leed A3 een nederlaag, dit keer was het precies andersom, een overwinning voor A3 en een nederlaag voor het 5e. A.s. Zaterdag de laatste complete zaalcompetitiedag en wat voor één. Er zijn nog 6 teams die een super belangrijke wedstrijd spelen en dat zijn:

IJsselvogels 2 is in felle degradatiestrijd gewikkeld met Vriendenschaar 2 uit Hardinxveld-Giessendam waarvan 2 keer werd gewonnen. Beide teams hebben 7 punten. Vriendenschaar 2 neemt het thuis op tegen het al gedegradeerde Tjoba 2 terwijl de tegenstander van ons 2e, Fortis 2, op een 3e plaats staat maar geen kampioen meer kan worden omdat de nrs. 1 en 2 tegen elkaar spelen en onderling gaan uitmaken wie er kampioen gaat worden (Albatros 2 – Valto 2).

IJsselvogels 3 neemt het uit in Leiderdorp op tegen koploper Velocitas 2 dat aan 1 punt voldoende heeft om het kampioenschap te kunnen vieren. In deze afdeling is het ongemeen spannend. Nr. 4 Weidevogels 2 is met 11 punten veilig en speelt tegen EKVA 2 dat als nr. 7 op de ranglijst 8 punten heeft. Bij winst komt EKVA 2 op 10 punten, net zoveel als ons 3e en net zo veel als KOAG 3 (dat uit tegen nr. 3 GKV 2 moet spelen). Eindigen IJsselvogels 3, EKVA 2 en KOAG 3 allemaal op 10 punten dan degradeert ons 3e omdat het de onderlinge duels allemaal heeft verloren (pakte wel punten tegen de nrs. 2 Nieuwerkerk 3 en 3 GKV 2, waar de anderen weer van verloren). Kunt u het nog volgen?

Nieuwerkerk 11 – IJsselvogels 5   16-11   IJsselvogels 5 speelde de 1 na laatste wedstrijd tegen Nieuwerkerk 11. De vorige keer werd er met 7-10 van ze verloren. Het was dus de missie om deze keer wel van ze te winnen. Nieuwerkerk stond een plaats lager als IJsselvogels 5, en op papier zou er dus gewonnen kunnen worden. IJsselvogels 5 begon direct met scoren, zo legde Peter er de 0-1 in. Nieuwerkerk had hier een antwoord op en scoorde zo de 1-1. Jelle Stormbroek wist hierna de 1-2 te scoren. IJsselvogels 5 kwam in een dip en wist een hele tijd niks meer te scoren, en dit terwijl Nieuwerkerk dit wel deed. Zo wist Nieuwerkerk de stand op 7-2 te zetten, daarna was het Peter weer die de 7-3 wist te scoren. IJsselvogels 5 kreeg alleen geen grip op de wedstrijd, zo werd er door Nieuwerkerk 10-3 op het bord gezet. Lisa hoopte vlak voor rust IJsselvogels 5 opgang te brengen door de 10-4 te scoren, helaas mocht het niet baten en wist Nieuwerkerk de ruststand op 12-4 te bepalen. IJsselvogels 5 moest alles uit de kast trekken om nog een winst uit deze wedstrijd te behalen. En dat werd ook gedaan, zo waren het Peter en Annelie die na rust direct wisten te scoren en de stand op 12-6 zette. IJsselvogels 5 kreeg het verdedigen in de vingers en wist Nieuwerkerk er van te weerhouden om veelvoudig te scoren. Helaas was Nieuwerkerk op schot en wisten ze ook van ver te scoren, zo wisten ze de 13-6 te scoren. Jelle Reichard en Mick wisten de stand daarna op 13-8 te zetten waarna Nieuwerkerk in een wanhopige poging probeerde het gat groot te houden en de 14-8 wist te scoren. Weer was het Jelle Reichard die de mand feilloos wist te vinden en daarmee de 14-9 wist te scoren. Nieuwerkerk Hield het gat groot door gelijk weer te scoren. Maar Mick wou toch wel graag dat gat dicht hebben en scoorde de 15-10. Nieuwerkerk wist dat het gewonnen had maar wou toch graag nog een keertje scoren en deed dit dan ook. Denise was het die de eindstand bepaalde op 16-11. Al met al is er kei hard gewerkt om na de rust het gat te dichten helaas wist Nieuwerkerk dit te voorkomen. Tijdens de wedstrijd is er gescoord door Peter 3x,  Mick 2x, Jelle R. 2x, Annelie, Lisa, Jelle S., Denise. Invallers Jelle Stormbroek, Jelle Reichard, Annelie en Denise bedankt voor het invallen op de vrije zaterdag avond. Met vriendelijke groet, Boas van Voorst.

Reflex A1 – IJsselvogels A3   10-13   In Woerden speelde A3 haar laatste zaalwedstrijd tegen Reflex A1 waarvan thuis al met 13-8 werd gewonnen. Vanwege de voorjaarsvakantie ontbraken enkele spelers maar gelukkig kon het team toch compleet gemaakt worden (invallers bedankt!). Na een 1-0 achterstand zorgde Edo voor de 1-1 en invaller Marijn (uit de C1) voor de 2-2 waarna Tom met 2 treffers A3 op een 2-4 voorsprong zette. Reflex gaf zich niet zo maar gewonnen en wist terug te komen tot 4-4 waarna Edo en Tom de ruststand op 4-6 bepaalden. Direct na de rust werd afstand genomen van Reflex. Doelpunten van Amber, Sanne en de 4e van Tom zorgden voor een 4-9 voorsprong. Invaller Marijn maakte 5-10, Edo 6-11 en invaller Kris 7-12 waarna Angela het laatste doelpunt scoorde (9-13) en Reflex zowel het eerste als het laatste woord had door de eindstand op 10-13 te bepalen. Met 12 punten uit 12 wedstrijden zijn jullie op een keurige 3e plaats geëindigd of Reeuwijk A2 moet uit winnen van Achilles A3 dan zijn jullie 4e geworden maar dat verwacht ik niet.

IJsselvogels C3 speelt om 10.30 uur in Bodegraven de kampioenswedstrijd tegen Vriendenschaar C3 terwijl medekoploper KOAG C4 om 12.00 uur uit tegen Nieuwerkerk C3 speelt. Bij winst is C3 sowieso kampioen, bij ieder ander resultaat moet het afwachten wat KOAG C4 doet. Succes C3!

IJsselvogels D1 ontvangt thuis om 13.20 uur nr. 6 RWA D1 en is bij winst kampioen. KOAG D1 kan nog op gelijke hoogte komen als het vandaag (woensdag) de inhaalwedstrijd tegen RWA D1 en zaterdag thuis van hekkensluiter Merwede D1 wint. Ook jullie succes D1!

IJsselvogels D3 speelt zaterdag thuis om 11.00 uur de kampioenswedstrijd tegen KOAG D3 en is bij winst kampioen. Bij ieder ander resultaat moet het wachten tot volgende week zaterdag 17 maart als  medekoploper Nikantes D1 uit tegen nr. 3 Conventus D2 speelt. Zet ‘m op D3, jullie kunnen het!

Tenslotte onze jongste en nieuwste ploeg IJsselvogels F3 dat in Den Haag een rechtstreeks duel te wachten staat met medekoploper HKV / Ons Eibernest F1 waarvan thuis op een niet zo leuke manier werd verloren met 10-12 na nog met 9-6 te hebben voorgestaan. Het koppie er bij blijven houden, lekker korfballen en gewoon je best doen en wie weet ……, valt er na afloop iets te vieren, succes F3!

Uiteraard spelen er a.s. zaterdag nog veel meer teams maar bovenstaand zijn de wedstrijden waar het nog “echt” om gaat. Iedereen heel veel succes gewenst op deze laatste zaalcompetitiedag!

Wim Slingerland.