Hoe vloog de bal – 03 oktober 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 3 oktober 2015).

Wat een fantastische weersomstandigheden hadden we de afgelopen week. Veel zon, aangename temperatuur en bijna geen wind. Het Rabobankschoolkorfbaltoernooi werd opnieuw een doorslaand succes, nu maar hopen dat het veel nieuwe leden oplevert want vooral bij de 6- en 7-jarigen kunnen we aardig wat nieuwe aanwas gebruiken. Het vlaggenschip deed opnieuw van zich spreken door het op de 2e plaats staande WION 1 uit met 16-17 te verslaan waardoor ze zijn gestegen naar een gedeelde 2e plaats samen met datzelfde WION. Het 2e verzaakte door in Ridderkerk van KCR 3 te verliezen en ook het 3e liet zich thuis verrassen door ONDO 2 hetgeen niet nodig was. Gelukkig was er ook veel positief nieuws want zowel D1 als E1 zijn kampioen geworden terwijl C1 net een puntje tekort kwam om zich te laten huldigen. Van de 17 gespeelde wedstrijden werden er 8 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er 6 een nederlaag. De grootste overwinning van de dag kwam op naam van E1 dat uit met 3-24 van Maassluis E1 wist te winnen. Topscoorster van de week werd Rosa de Zwart uit E2 die met 11 doelpunten een groot aandeel had in de 10-24 overwinning van E2 op KCR E1. De resultaten:

IJsselvogels 1 deed uitstekende zaken door in Rotterdam-Ommoord nipt van het een plaats hoger staande WION 1 te winnen al zag het daar in het begin nog niet naar uit. Een 7-4 achterstand kon net voor de rust worden weggewerkt, ruststand 7-7. Na de rust werd direct uitgelopen naar een 7-11 en een 9-13 voorsprong maar WION knokte zich knap terug naar 13-13. Nadat WION in de laatste minuut 16-16 had gescoord leek dit ook de eindstand te worden, een afstandsschot van Nathan betekende net voor het laatste fluitsignaal alsnog de 16-17 overwinning. Zie verslag van Hannah op de site.

wionFoto: website WION

A.s. Zaterdag 10 oktober aanvang 15.30 uur IJsselvogels 1 – Korbatjo 1 Komt dat zien!!

IJsselvogels 2 leed in Ridderkerk een dure 18-14 nederlaag tegen KCR 3 dat hen op de ranglijst passeerde. Een 2-1 achterstand werd omgebogen in een 2-5 voorsprong maar in de rust stond het alweer 7-7 gelijk. Na de rust liep KCR 3 uit naar 12-9 waarna het 2e tot 12-11 terug kon komen maar vervolgens de tegenstander definitief weg zag lopen naar 17-11 om uiteindelijk met 18-14 te zegevieren. Coen 4x, Leon en Jary 3x, Kimberley 2x en Kirsten en Eva scoorden de doelpunten voor het 2e.

IJsselvogels 3 kon thuis goede zaken doen door ONDO 2 uit Middelburg te verslaan waardoor het gat zou oplopen tot 4 punten. Doelpunten van Anne, Ernst en Erwin zetten het 3e al snel op een 3-0 voorsprong die weer net zo makkelijk uit handen werd gegeven, 3-5 achter. Twee doelpunten van Dirk betekende 5-5 maar daarna was het ONDO 2 dat de lakens uitdeelde en de ruststand op 6-10 bracht. Gelijk na de rust werd het 8-10 en alles leek nog mogelijk, helaas werd het gat hierna weer net zo snel 4 punten en hoewel het 3e wel mee bleef scoren kwam de 12-16 overwinning van ONDO 2 geen moment in gevaar. Dirk 6x, Erwin 3x, Ernst 2x en Anne 1x scoorden en ik denk dat de doelpunten van Pieter en Bas deze wedstrijd node werden gemist want deze nederlaag was volgens mij niet nodig.

IJsselvogels 4 en 5 waren vrij.

IJsselvogels G1 kwam deze middag twee keer binnen de lijnen en ze speelden dit keer “echt” thuis want er werden deze middag 5 G-wedstrijden bij ons gespeeld. De eerste wedstrijd was tegen koploper Tempo G2 uit Alphen ad Rijn dat ongeslagen bovenaan stond. Na 0-1 achter was het Paul die eerst 1-1 scoorde, daarna G1 op een 2-1 voorsprong zette en na de 2-2  ook de 3-2 scoorde. Na de wissel lukte het alleen Tempo nog om een doelpunt te scoren waardoor er met 3-3 gelijk werd gespeeld, een prima prestatie. De tweede wedstrijd was tegen WION G2 uit Rotterdam-Ommoord en wat een mooie en goede wedstrijd was dat vol fraaie doelpunten. Issam scoorde al snel 1-0 gevolgd door Mariëlle die 2-0 scoorde. Na 2-1 door WION was het opnieuw Issam die 3-1 en 4-1 scoorde en de overwinning leek binnen. Maar nee hoor, WION kwam goed terug en scoorde 4-2 en 4-3. Nicolien zorgde voor 5-3 en na 5-4 was het opnieuw Nicolien die 6-4 scoorde. WION wist niet van opgeven en maakte vlak voor het einde 6-5 wat ook de eindstand werd. Wat een spannende wedstrijd was dat.

IJsselvogels A1 heeft iemand in het team (Myrthe) die het leuk vindt om een uitgebreid wedstrijdverslag te maken en dat gaat dit keer als volgt: Op een zonnige morgen stond de A1 op het veld zonder zorgen. Maar niets was minder waar, want de zorgen waren echt wel daar (het is nog geen Sinterklaas hoor, red.). Oranje Wit stond op gelijke stand, dus die bal moest in de mand. Maar dit sprookje eindigde vroeg. A1 kon Oranje Wit A2 bijhouden tot 5-5, daarna liepen ze weg. De heren van OW schoten 1 op 2 ongeveer en we gingen de rust in met 10-14. De boodschap was duidelijk: goeie pot maar dichter verdedigen. En dat deden we. Noël: klasse verdedigd. Steeds dichterbij gekomen maar dichter dan 3 punten kwamen we niet. Goeie wedstrijd. Maar winnen is uiteindelijk toch meer doelpunten scoren dan je tegenstander. Zonde van de (onnodige) verdedigende fouten. Maar 41 doelpunten is natuurlijk ook niet niks. 19-22 was de uitslag van vandaag, zonde, maar we zijn niet ontevreden. Woensdag speelt A1 om 19.30 uur thuis tegen RWA A1 een bekerwedstrijd, komt dat zien. Heren, bedankt voor de doelpunten: Christiaan en Noël 7x, Stan 3x en Mike 2x scoorden.

IJsselvogels A2 en A3 waren vrij.

IJsselvogels B1 was deze dag gastheer van Nieuwerkerk B2 en ook hier was een doelpuntrijke wedstrijd te zien getuige de 15-11 eindstand waardoor B1 op een keurige 2e plaats is geëindigd achter het ongenaakbare Kinderdijk B1. Na een snelle 3-0 voorsprong kon Nieuwerkerk B2 tot 6-4 goed bijblijven waarna B1 uitliep naar een ruime 9-4 voorsprong. Vlak voor de rust kwam Nieuwerkerk terug tot 9-6 en toen ze direct na de rust naderden tot 9-8 werd het toch nog spannend. Gelukkig schrok B1 op tijd wakker en liep het weer uit naar 12-8 om uiteindelijk met 15-11 te zegevieren dankzij 4 treffers van Sam Kl. en Sam M., 3 van Jelle, 2 van Lars en 1 van Dyonne en Noortje. De 1e helft veld zit er op maar a.s. dinsdag spelen jullie nog voor de beker. Hopen dat Angela er in de zaal weer bij is.

IJsselvogels B2 wacht nog steeds op het eerste puntje en als je dan ziet dat er slechts met 6-4 wordt verloren van ongeslagen koploper Korbis B2 uit Waddinxveen dan zijn de onderlinge verschillen in deze afdeling niet groot. Tot 2-2 kon B2 bijblijven maar daarna liep Korbis B2 uit naar een beslissende 5-2 voorsprong om met 6-4 te winnen ondanks 2 doelpunten van Stefan en 1 van Amber en Luc.

IJsselvogels B3 gaat vol voor het kampioenschap. Na vorige week van concurrent Merwede B4 te hebben gewonnen moest het zaterdag in Hellevoetsluis aan de bak tegen ’t Capproen B2 en dat stond samen met onze B3 bovenaan. Edo scoorde 0-1 en 0-2 en na de 0-3 van Sanne en de 1-4 van Sylvia brak de rust met een 2-4 voorsprong aan. Na de rust scoorden Sanne, Edo en Kim nog een keer, Rens en Tom vielen goed in, eindstand 3-8. Volgende week de kampioenswedstrijd om 12.45 uur thuis tegen Oranje Wit B4 uit Dordrecht dat bij winst op gelijke hoogte kan komen dus …… succes!

IJsselvogels C1 speelde thuis de belangrijke wedstrijd tegen koploper KOAG C1 uit Krimpen ad IJssel waarvan uit met niet minder dan 10-1 werd verloren. Nieuwerkerk C1 liet echter zien dat KOAG C1 toch niet zo goed is door thuis van ze te winnen en aangezien wij tegen Nieuwerkerk C1 3 punten pakten zou je denken dat we tegen KOAG C1 toch een kans moesten maken. De opdracht was simpel, alleen winst telde om kampioen te worden, bij een gelijkspel was KOAG C1 kampioen. Annelies en Thirza zetten C1 al snel op een 2-0 voorsprong en na 2-1 was het Dano die 3-1 scoorde. KOAG kwam op gelijke hoogte waarna opnieuw Dano 4-3 scoorde. Hierna liep KOAG uit naar een 4-6 voorsprong, was dat de genadeklap? Nee hoor, Loisanne scoorde 5-6 en na 5-7 was het Remmert die met 2 doelpunten voor de 7-7 zorgde. Helaas lukte het niet het winnende doelpunt te scoren waardoor KOAG C1 kampioen werd met onze C1 op een keurige 2e plaats.

IJsselvogels C2 was vrij.

d1a

IJSSELVOGELS D1 KAMPIOEN! Door in Bodegraven met 2-11 te winnen van Vriendenschaar D1 werd onze D1 onbereikbaar voor de concurrentie en kon er na afloop al taart worden gegeten. Al snel was duidelijk dat onze D1 een maatje te groot was en na een 1-5 ruststand werd het uiteindelijk 2-11 dankzij 3 doelpunten van Tim en Joran, 2 van Sander en Sijmen en 1 van Cécile. Met nog 1 wedstrijd thuis tegen Olympia D1 voor de boeg kunnen jullie je op gaan maken voor de zaalcompetitie waar jullie een stuk zwaarder zitten ingedeeld. Wie werden er allemaal kampioen: Evi Dijkstra, Yana van Grieken, Lieneke ten Hove, Cécile Slingerland, Sijmen de Jonge, Tim Plooster, Joran v.d. Velde en Sander v.d. Wal, coach van dit succesvolle team is Kevin Berghout en trainer Edwin Plooster.

d1b

In Barendrecht leed IJsselvogels D2 een terechte maar toch ook een onnodige 7-4 nederlaag tegen Vitesse D2. Als we wat geconcentreerder hadden gespeeld en beter hadden geplaatst dan was de nederlaag niet nodig geweest volgens coach Matthijs. Na een 3-1 ruststand zorgde Isa er voor dat het weer 3-3 werd en na 5-3 was het Wesley die 5-4 scoorde maar daarna maakte Vitesse D2 het af en won het met 7-4.

IJsselvogels D3 moest het thuis opnemen tegen koploper Eureka D1 uit Rotterdam-IJsselmonde en dat bleek een lange en goede tegenstander. Gelukkig had D3 in Wesley een uitstekende invaller want dankzij 4 doelpunten van Wesley bleef de schade beperkt tot een 4-10 nederlaag en dat is zeker niet slecht gezien de grote uitslagen die zij wekelijks halen, complimenten!

IJSSELVOGELS E1 KAMPIOEN! Eigenlijk waren ze vorige week al kampioen geworden maar omdat coach André er toen niet bij was hebben we het zaterdag een klein beetje gevierd en doen we het maandagavond na de training nog even dunnetjes over. Thuis tegen Maassluis was het 16-2 geworden maar had Maassluis E1 vorige week niet verrassend met 4-12 (wij 5-13) van Nieuwerkerk E1 gewonnen! Na 0-1 werd het gelijk 1-1 maar daarna was het ook afgelopen wat Maassluis betreft. Via de tussenstanden 1-4, 0-4, 0-8 en 2-8 werd het uiteindelijk 3-24 met het ene doelpunt nog mooier dan het andere en dat allemaal al om 9.00 uur ’s morgens, klasse E1 Benjamin en Willem scoorden 7x, Jesca 6x en Dominique 4x. Het korfschieten eindigde in 6-6 met 3 doelpunten van Dominique (100%), 2 van Willem en 1 van Benjamin. Wie speelden er allemaal in E1: Dominique van Hees, Jesca van Grieken, Willem ten Hove en Benjamin Slingerland en de coach is André van Grieken.

IJsselvogels E2 deed nauwelijks voor E1 onder want in Ridderkerk versloegen zij KCR E1 met niet minder dan 10-24 en dat zijn heel veel doelpunten in 1 wedstrijd. Rosa had deze wedstrijd de smaak te pakken en scoorde maar liefst 11x, Stijn 8x, Olivier en Finn 2x en Simone 1x namen de overige doelpunten voor hun rekening waardoor E2 nog steeds 1 punt minder heeft dan koploper Vitesse E1. Ook het korfschieten werd gewonnen want leidster Kirsten zag ze met 5-7 winnen dankzij 2 treffers van Rosa, Olivier en Finn en 1 van Stijn.

IJsselvogels E3 was vrij.

E4

IJsselvogels E4 werd eindelijk eens niet gecoacht door Anita maar door de eigen leiders Jelle en Dave en die zagen E4 met 5-0 winnen van Nieuwerkerk E6 dankzij 3 doelpunten van Jesse en 1 van Maudy en Thomas waardoor ze met 8 punten uit 6 wedstrijden achter het ongenaakbare Vlaardingen E2 op een keurige 2e plaats zijn geëindigd, klasse E4. Na afloop kwam ik het hele team op de Weidezoom tegen op weg naar iets dat met een M begint. Ik hoop dat jullie lekker gegeten hebben. Het korfschieten werd nipt met 6-5 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Maudy, Quinty en Lienke.

IJsselvogels E5 was vrij maar heeft nog 2 belangrijke wedstrijden voor de boeg. Eerst a.s. zaterdag winnen van Vriendenschaar E6 dan kunnen jullie de week erna bij winst op ongeslagen koploper KOAG E5 gedeeld kampioen worden en dat zou een prima prestatie betekenen. Succes E5!

Tenslotte IJsselvogels F1 dat in Waddinxveen met 4-4 gelijk speelde tegen Korbis F1 en dat zijn voor jullie doen bijzonder weinig doelpunten. Sahra 2x en Flo en Tiddo 1x scoorden. Het korfschieten werd met 2-6 gewonnen met 2 doelpunten van Sahra en Timo en 1 van Flo en Tiddo. Er zijn, met nog 1 wedstrijd te gaan, nog 4 teams die aanspraak kunnen maken op het kampioenschap. Berry zou nog een stukje op de site zetten.

Wim Slingerland.