Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 4 januari 2020

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 4 januari 2020.

Tijdens de Kerstvakantie en Oud & Nieuw werden er welgeteld 4 wedstrijden gespeeld. Alle overige teams konden genieten van een welverdiende Kerstvakantie. A.s. Zaterdag weer een overvol wedstrijdprogramma waarin alleen G1 en B2 niet in actie hoeven te komen, alle andere teams moeten weer vol aan de bak. We hebben a.s. zaterdag 11 januari een bijzonder mooi thuisprogramma, wat dacht je van de volgende wedstrijden:

9.00 uur E5 – Gemini E1 (allebei ongeslagen)
10.00 uur E3 – Meervogels E3 (nr. 3 – nr. 5) en F1 – KVS F1 (nr. 3 – nr. 5)
11.00 uur D2 – Phoenix D5 (nr. 6 tegen nr. 7)
12.00 uur B1 – Vitesse B1 (nr. 6 tegen nr. 1)
13.00 uur 4e – Korbis 3 (nr, 3 tegen nr. 1)
14.15 uur 3e  – Avanti 4 (nr. 3 tegen nr. 6)
15.30 uur A1 – Vriendenschaar (B) A1 (nr. 1 tegen nr. 5)
16.45 uur 2e – KOAG 4 (nr. 8 tegen nr. 6)
18.10 uur 1e – DSO 1 (nr. 1 tegen nr. 3) (Team v.d. Week is F1)

Om 20.30 uur de Nieuwjaarsreceptie in het clubhuis en daarna nog een Feestavond in het clubhuis.

KCR 7 – IJsselvogels 4   10-14     Voor het gevoel was deze wedstrijd een “kerstwedstrijd” met de gedachte bij van alles, maar korfballen, tja dat moest ook nog even gebeuren. Op voorhand een klusje die wel gewonnen zou worden, maar toch, de hobbel moet wel genomen worden. Als dan ook nog de tegenstander 60 minuten gaat achter verdedigen, dan kan ik je vertellen…gelukkig waren er geen toeschouwers gekomen die betaald hadden. Een mindere 1e helft en niet spannende 2e helft leverde 2 punten op in de strijd voor promotie. Enig lichtpuntje kan zijn dat de topscoorder van de week uit IJsselvogels is gekomen?!? Ondanks 8 verschillende doelpuntenmakers! De doelpunten werden gemaakt door: Laura R (3), Stef (2), Manon (2), Melvin (2), Jelle S (2), Jelle R (1), Laura v N (1), Rob (1). Namens alle zwangere(n), geblesseerde en fitte spelers & vriendin van IJsselvogels 4

Avanti / Post Makelaardij B3 – IJsselvogels B2   5-8     Vandaag moesten we uit spelen tegen Avanti. In het begin waren we allemaal nog niet zo scherp en we kwamen dan al snel achter te staan met 3-0. Toen we het spelletje eindelijk weer goed hadden opgepakt scoorde Anna de 3-1 en Willem de 3-2. Toen scoorde Avanti de 4-2. We gingen met een achterstand de rust in en hadden vertrouwen op een betere tweede helft. Begin tweede helft scoorde Anna de 4-3 , Rosanne de 4-4 en de 4-5 door Willem. We stonden voor maar helaas scoorde Avanti daarna de 5-5. Rosa en Benjamin onze reserves kwamen erin en al gauw werd in hun vak de 5-6 door Sander gescoord. Benjamin en Rosa gingen er weer uit en de 5-7 en 5-8 werden al gauw gemaakt door Anna en Willem. Toen klonk het fluitsignaal en de wedstrijd was afgelopen we hadden het goed terug opgepakt en hebben uiteindelijk gewonnen!! Anna.

Nieuwerkerk E2 – IJsselvogels E1   16-1     Zonder de afwezige David en de zieke Luuk bleek E2 duidelijk niet opgewassen tegen Nieuwerkerk E2. Na een 8-1 ruststand werd het uiteindelijk 16-1 waarbij Rosalie de eer wist te redden. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

Fortuna / Delta Logistiek E2 – IJsselvogels E2   20-10 Na 2,5 week niet getraind te hebben moesten we het vandaag opnemen tegen de Delftse ploeg Fortuna. De vorige wedstrijd die we speelden hadden we een ruime overwinning behaald, en natuurlijk was dat ook vandaag weer de planning. Naast onze goede hoop moesten we ook realistisch blijven, we wisten dat we 2,5 week niet getraind hadden en zij dat waarschijnlijk wel hadden gedaan. Dit was iets waar we wel rekening mee moesten houden want een wedstrijd na zo een lange rust kan even inkomen zijn. We begonnen de wedstrijd goed met een 0-3 voorsprong, waarvan 2 gescoord door Lucas en 1 door Lilly. Dit kwam door het goede samen spel en iedereen die elkaar hielp door vrij te lopen. Hierna scoorde Fortuna er 2 wat de stand op 2-3 bracht. Het bleef voor even op deze stand staan totdat Lucas een mooie doorloopbal scoorde. Helaas kwamen we erachter dat de tegenstander een dame uit een hoger team had gehaald, en zij voor ons echt te goed was. Hierdoor werden er veel tegendoelpunten gemaakt en kwam de eindstand op 20-10. Ik vind dat ik alsnog kan zeggen dat we trots mogen zijn op de manier hoe ze hebben gespeeld, natuurlijk is er altijd plaats voor verbetering maar ze pakten het goed op en wisten alsnog 10 doelpunten te maken! Lilly maakte 3 doelpunten en Lucas wist er maar liefst 8 te maken. Tot volgende week, Annelies.