Hoe vloog de bal – zaterdag 4 februari 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 4 februari 2017.

Helaas kon IJsselvogels 1 het thuis niet bolwerken tegen mededegradatiekandidaat Sparta 1 uit Nijkerk dat vooral in de 2e helft duidelijk de betere ploeg was en verdiend won. Toch was er ook positief nieuws voor het 1e want hekkensluiter Vitesse 1 behaalde thuis zijn eerste zege op DES 1 waardoor DES 1 en IJsselvogels 1 hetzelfde aantal punten houden al heeft DES nog wel een wedstrijd tegoed maar die moet het eerst maar zien te winnen. Het 3e presteerde donderdagavond naar behoren en won thuis met 18-14 van WION 3 waardoor ze nog maar 1 punt achter koploper Maassluis 3 staan. A1 faalde volledig door met 16-16 gelijk te spelen tegen het toch niet al te sterke Gemini A1, kwestie van onderschatting?! B1, B2 en B3 presteerden allemaal naar behoren en blijven tot de kopgroep behoren waarvan B2 zelfs als fraaie koploper. D1 revancheerde zich tegen medekoploper Vriendenschaar D1 door thuis met 9-6 van deze ploeg te winnen waardoor het weer alleen aan de leiding gaat. Ook D2 en D3 wonnen trouwens. E1 zorgde voor een positieve verrassing door met 8-5 van ongeslagen koploper Maassluis E2 te winnen waarvan uit nog met 15-7 werd verloren, klasse E1! F2 bleek niet te stoppen en gaat met de week beter korfballen, dat was genieten! Van de 19 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er 5 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van F2 dat na een 5-0 ruststand met niet minder dan 24-2 van Nieuwerkerk F5 won. De topscoorder van de dag kwam opnieuw uit dit team want Floortje van Grieken scoorde liefst 10x. Ook David de Jonge scoorde 10x maar deed dat in 2 wedstrijden door 7x in E2 en 3x in E3 te scoren. De resultaten:

IJsselvogels 1 speelde thuis de uiterst belangrijke wedstrijd tegen Sparta 1 uit Nijkerk waarvan uit met 17-18 werd gewonnen. In de strijd tegen degradatie is ieder puntje van harte welkom en zeker tegen een directe concurrent zijn het dure punten. Na het oplopen van de “Vrolijke Vogels”, wat was dat ontzettend leuk om te zien, kon de wedstrijd beginnen. Met Nathan weer in de basis en Jary nog boven op de tribune begon het 1e aan de wedstrijd. Wat ik wel jammer vond was de geringe opkomst van de IJsselvogelssupporters, met ongeveer 300 leden zou de sporthal toch redelijk goed gevuld moeten zijn, helaas! Na de snelle 1-0 door Victor had IJsselvogels 1 zeker in het begin het beste van het spel. Alleen bij 4-5 stond Sparta een keer voor verder was het steeds ons 1e wat de toon aangaf. Na 7-7 was het Hannah die met 2 fraaie treffers voor 9-7 zorgde en toen Kevin 10-7 scoorde was het eerste gaatje geslagen. Helaas was dit van korte duur want nog geen 5 minuten later stond het weer 11-11 hetgeen ook de ruststand werd. Met Stan als invaller voor de moegestreden Nathan begon het 1e aan de 2e helft. Voor die goed en wel begonnen was stond het ineens 11-14 en eerlijk is eerlijk, de tegenstander was de 2e helft een stuk beter, had veel meer afvang, schoot zuiverder en had meer mensen die konden scoren. Ondanks 5 doelpunten van Hannah en Kevin, 3 van Nathan, 2 van Victor en 1 van Karen en Leon werd er met 17-22 verloren. Gelukkig verloor later op de avond DES 1, toch wel onverwachts, van hekkensluiter Vitesse 1 waardoor het 1e alles nog in eigen hand heeft.

IJsselvogels 2 nam het thuis op tegen Sparta 2, uit werd het 15-15 terwijl Sparta 2 nog meedoet voor het kampioenschap. Van het begin af aan steeds tegen een kleine achterstand aangekeken en geen enkele keer op voorsprong kunnen komen. De 5-6 ruststand met 4 treffers van Christiaan zegt in dat opzicht genoeg, verdedigend uitstekend, aanvallend matig. Na de rust liep Sparta 2 uit naar een 7-11 voorsprong en leek de strijd gestreden. Peter 8-11 en Mike 9-11 maakten er weer een wedstrijd van. Na 9-12 was het Stan die 10-12 scoorde waarna de net ingevallen Pieter uit een fraaie doorloper 11-12 scoorde. Sparta scoorde 11-13 en Stan met zijn 4e treffer in de 2e helft 12-13. Vlak voor het einde scoorde Sparta 12-14 en dat leek de nekslag ….. leek, ….. want het 2e toonde veerkracht, Mike scoorde 13-14 en in de laatste aanval met een echt fantastisch afstandsschot ook de 14-14 en iedereen vloog elkaar om de hals, wat een enthousiasme en wat hebben jullie gestreden maar eerlijk is eerlijk, dit was een gestolen punt maar daarom niet minder lekker. Christiaan, Mike en Stan 4x en Peter en Pieter 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels 3 – WION 3: Een doordeweekse avondwedstrijd vandaag voor het derde! Tegen WION !
IJsselvogels komt goed uit de startblokken! Na lang op 1-0 en 1-1 te hebben gestaan kwam vogels los en pakte een voorsprong van 6 goals! Mede ook door goed verdedigend werk van beide vakken! WION kon in de eerste helft niet veel terug doen, vogels bleef goed door scoren waardoor het verschil met rust 8 goals was! Een verschil wat je niet meer uit handen moet geven zou je zeggen! Dat gebeurd dan ook niet! Bijna het eerste bal contact na rust van WION is een goal! Maar gelukkig blijft vogels erbij! En scoort gelijk mee. Dit is eigenlijk het patroon van de wat matige (qua score) tweede helft. In de laatste 5 min kwam WION nog wat dichterbij door 5 goals kort achter elkaar, maar nooit echt dichtbij geweest! IJsselvogels heeft de wedstrijd in de eerste helft en verdedigend gewonnen!! Nette overwinning!! De doelpunten werden gescoord door Dirk 7, Bas 4, Erwin 3 en Pieter, Louise, Kirsten en Pascal 1x. Van Heidi.

IJsselvogels 3 kwam deze week twee keer binnen de lijnen. Donderdagavond werd de belangrijke wedstrijd tegen concurrent WION 3 met 18-14 gewonnen en zaterdag stond de wedstrijd tegen het zwakke OZC 2, de hekkensluiter, op het programma. Na 0-1 achter liep het 3e dankzij treffers van achtereenvolgens Anne, Kirsten, Erwin, Mariska, Dirk en opnieuw Erwin uit naar 6-1 om met een 13-6 voorsprong de rust in te gaan. Na de rust een korte opleving van OZC 2 door drie keer achter elkaar te scoren, 13-9. Hierna kreeg Pieter het op zijn heupen door binnen 1 minuut twee keer van afstand te scoren en de stand op 15-9 te brengen. Dirk scoorde 16-9 en na 16-10 was het opnieuw Pieter die met zijn eerste schot 17-10 scoorde. OZC bleef hierna rustig mee scoren waardoor er dankzij 6 doelpunten van Dirk, 4 van Erwin en Pieter, 3 van Kirsten, 2 van Anne en 1 van Mariska en Bas met 21-15 werd gewonnen. Nu geen misstappen meer maken en wie weet waar het sprookje eindigt …. Eén ding moet me nog wel van het hart, jullie hebben een leuke en goede ploeg maar probeer het ook sportief te houden, winnen is leuk, inzet is goed maar wel binnen de grenzen.

Vorige week was Rob Reijm namens IJsselvogels 4 mede-topscoorder van de week met 7 doelpunten en helaas waren dit ook het totaal aantal doelpunten van afgelopen zaterdag tegen Kinderdijk 3. Een zeer matige 1e helft werd afgesloten met een 14-3 ruststand en de 2e helft werd gestart met een strijdvaardiger IJsselvogels 4. Moesten erkennen dat Kinderdijk een maatje te groot was en verloren terecht met 21-7. De doelpunten werden gemaakt Rob (2) en Alex, Stef, Marit, invaller Roos en invaller Merel met ieder 1 doelpunt. Aankomende zaterdag spelen wij tegen KOAG 5 en dit moet een ploeg zijn waarvan wij kunnen winnen….mits er gespeeld wordt met een mes tussen de tanden!

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels A1 hoefde zaterdag niet ver van huis, want er moest gespeeld worden tegen Gemini A1 in Gouda. Thuis hebben wij Gemini met een mooie 22-11 verslagen, maar zaterdag ging dit even anders. We begonnen de wedstrijd met weinig concentratie en een niet al te goede mentaliteit. IJsselvogels dacht: “Wij gaan dit gewoon even doen.” En Gemini dacht: “We gaan ze helemaal pakken.” En dit zorgde er dan ook voor dat de stand na enkele minuten al 3-0 was. Er moest gas bij, en zo kwamen we ook al snel op 3-3. Gemini begon uit te lopen op een stand van 8-5, wat later 10-10 werd. De wedstrijd begon spannend te worden, omdat eigenlijk niemand dit verwacht had. Wanneer Gemini een puntje maakte, werd dit weer bijgehouden door IJsselvogels en andersom. Eindstand 16-16, met gelukkig nog 1 puntje en een goede les mee naar Moordrecht. Doelpunten: Jeffrey 5x,  Jesse en Daan 3x, Wietze 2x, Anouk, Merel en Karlijn 1x. Van Anouk.

KVS/Maritiem A2 – IJsselvogels A2, Eerste helft 12-3.(punt!) De tweede helft begonnen we veel scherper waardoor we konden terugkomen tot 12-7, de tegenstander vond dit niet zo prettig en ging weer scoren tot 16-8, maar IJsselvogels wou het hier niet bij laten en gooiden nog een paar ballen in de korf. Eindstand 16-12. Dus de eerste helft zwaar verloren en de tweede helft met 4-9 gewonnen, maar daar heb je helaas niet zoveel aan. Je wint of verliest natuurlijk met het hele team, maar ik wil Jelle & Sam wel even bedanken voor het maken van de doelpunten. Jelle 7x Sam 3x Dyonne en Stefan 1x. Van Stefan.

IJsselvogels A3 ontving thuis middenmoter Maassluis A4 waarvan uit met 10-7 werd verloren. Zou het vandaag lukken om de eerste punten in de wacht te slepen? Na 0-2 voor Maassluis scoorde Mick 1-2 waarna Maassluis uitliep naar een 1-5 voorsprong. Lisa scoorde 2-5 maar toen Maassluis uitliep naar 2-8 was het eigenlijk al over en uit, eindstand 5-17 en de eerste echte (grote) nederlaag voor A3 ondanks 3 doelpunten van Mick en 1 van Lisa en Casper. Jullie hebben nog 2 wedstrijden om van die hatelijke 0 af te komen, laten we afspreken dat als jullie gelijk spelen van mij een halve taart krijgen en als jullie één keer winnen een hele taart krijgen, oké?! Succes in ieder geval!

Vandaag speelde IJsselvogels B1 in Bleiswijk tegen Weidevogels B1. We begonnen erg scherp aan de wedstrijd, wat resulteerde in een 1-6 voorsprong met doelpunten van Sam 2x, Angela, Jelle, Remmert en Lars 1x. We waren nog steeds scherp en hadden goede kansen, deze kansen werden alleen niet benut. Remmert wist wel nog een stip te scoren, waardoor we de rust in gingen met een 3-7 voorsprong. Na de rust zakten we een beetje in en ging het scoren nog best moeizaam. Na een lange tijd aanvallen wisten Roos en Thirza de 3-8 en 3-9 te scoren. Weidevogels wist nog terug te komen tot 5-9, maar vanaf daar liepen we uit naar een 6-12 voorsprong, om met uiteindelijk 6-13 te winnen met op het laatst een mooi afstandsschot van Luc. Doelpunten van Sam en Remmert 3x, Lars 2x en Angela, Jelle, Roos, Thirza en Luc 1x. Luc bedankt voor het invallen en Lotte bedankt voor het reserve zitten. Van Lars.

Vandaag mocht ik mee als gelegenheidscoach met IJsselvogels B2. Op het programma stond KCC B4, een ploeg waarvan B2 de vorige keer wist te winnen met 10-8. Deze wedstrijd verliep anders dan verwacht. In de eerste helft wist KCC op slimme wijze gebruik te maken van onze foutjes in het voorverdedigen en zo op 2-0 voorsprong te komen. De kansen waren er wel, maar het afmaken hiervan was erg lastig. Patrick wist gelukkig nog wel voor rust de aansluiter te vinden met een korte kans. In de rust even goed geëvalueerd, waar gaat het mis? Voorverdedigen, dat was een duidelijke. Maar ook: plaatsing van de bal en slim gebruik maken van het feit dat KCC ballijnen verdedigde. Met een duidelijke missie voor ogen (winnen!) gingen we de tweede helft in. We mochten de punten hier echt niet laten liggen. De kansen kwamen en Amber scoorde de gelijkmaker. Het andere vak, dat na een scherpe verdediging met goed voorverdedigen weer mocht aanvallen, wist tweemaal te scoren. KCC zocht nog even aansluiting met 3-4, maar de wedstrijd werd afgesloten met een doorloopbal van Danita: 3-5. Jullie hebben er hard voor gewerkt, dus het is een terechte overwinning! Doelpunten van: Patrick, Amber, Lotte, Luc en Danita. Van inval-coach Karin.

Hierbij het wedstrijdverslag van IJsselvogels B3 (zaterdag 04 februari). NIO B2 op het programma. De tegenstander waar uit op een verdwaalde woensdag nog met 6-4 werd verloren. Een wedstrijd wat IJsselvogels niet weg had hoeven geven. Vandaag dan ook de kans om te bewijzen dat IJsselvogels gewoon een mindere wedstrijd had gespeeld. De wedstrijd begon. Aanvallend leek IJsselvogels er maar niet in te komen. IJsselvogels leek onzeker en niet scherp genoeg. Wel werden er zo’n tien kansen gecreëerd, maar geen van allen afgemaakt. Uiteindelijk was het Edo die met een doorloopbal (1-0) en een schot (2-0) de voorsprong bepaalde. Hoeveel moeite het 1e aanvallende vak had, zo goed ging het in het nieuwe aanvallende vak. In no-time was het Sanne die met twee doorloopballen de ruststand op 4-0 zette. Na de rust was het NIO die wilde laten zien dat zij ook konden aanvallen: 4-2. Verdedigend bleek IJsselvogels even niet helemaal wakker. Gelukkig was daar Lisa die met twee doorloopballen de voorsprong uitbreidde (5-2 en 6-2). Sylvia wist een stip te scoren (7-2), NIO schoot raak (7-3), invaller Patrick schoot raak (8-3) en NIO wist een doorloopbal af te maken (8-4). Het waren Tom en Michelle met een schot en Lisa met een doorloopbal die de eindstand bepaalde met 11-4. Qua eindstand ontzettend goed gedaan, maar man man man wat had dit, zeker aanvallend, beter gekund. In ieder geval het doel van de wedstrijd gehaald: de winst. Door deze uitslag is IJsselvogels B3 een serieuze kandidaat voor de 2e plaats. Tot vrijdag! Groet, Wouter.

IJsselvogels C1 nam het in Oost-Souburg (Zeeland) op tegen Fortis C1 waarvan thuis na een goede wedstrijd met 11-9 werd gewonnen. Samen met PKC strijden deze teams om de 3e plaats. Met Tim op de plaats van de zieke Dano begon C1 niet al te best aan de wedstrijd, was het de verre reis die nog in de benen zat? Feit was dat Fortis een 5-0 voorsprong nam waarna Annelies en David 5-1 en 5-2 scoorden. Na 6-2 was het Cécile die met 2 doelpunten voor de aansluiting zorgde en de ruststand op, 6-4 bepaalde. Na de rust scoorde Joran 6-5 en leek alles weer mogelijk. Het werd 7-6 door Cécile, 8-7 door David en 9-8 door Annelies waarna Fortis weer uitliep naar 11-8. Evi scoorde 11-9 maar Fortis bracht het verschil opnieuw op drie door 12-9 te scoren. Cécile, met haar 4e doelpunt, scoorde 12-10 en David met zijn 3e doelpunt 12-11 maar helaas lukte het niet om op gelijke hoogte te komen, zonde.

IJsselvogels C2 en C3 waren vrij.

IJsselvogels D1 – Vriendenschaar D1: Zo, de revanche wedstrijd na het toch pijnlijke gelijkspel van vorige week. Zou het lukken om deze week de belangrijke punten in Moordrecht te houden en daarmee aan kop te blijven in de stand? Gelukkig wel dus.. na weer een prima eerste helft volgde een meer degelijke tweede helft en dan zit de wedstrijd gewoon in de tas. De eerste helft weer goed aanvalsspel met variatie en mooie goals. Twee prachtige schoten van Benjamin en één van Willem zorgde voor een 3-1 tussenstand. De verdediging volledig op orde en speciale aandacht hier voor Wesley die de schutter van Vriendenschaar volledig uit de wedstrijd speelde. Daarna het tweede aanvalsvak wat doorging waar de eerste aanval stopte, ruststand 6-2 met een mooi schot van Wesley, een strafbal van Rosa (altijd als het moet doe je het ook!) en een schitterde doorloper van Jesca. De tweede helft begon helaas weer moeizaam (net als vorige week) met veel balverlies en daardoor onnodige druk op de verdediging. En ik zal maar eerlijk zijn Willem, wat was ik boos op je als je in zo een soort bui terecht komt waarin je vorige week ook zat waarin het wel lijkt alsof je alles in je eentje wilt doen en geen enkel oog meer hebt voor medespelers en coaches. Gelukkig kregen we je uit deze ‘trance’ en dan laat je zien hoe geweldig goed je kan korfballen en dat je ongelofelijk getalenteerd bent. Met een prachtige omdraaibal en schot zet je de 8-3 tussenstand op het bord. In de laatste 12,5 minuut nog wat slordige verdediging en Anne die op haar tandvlees bij het beste meisje bleef verdedigen (goed gedaan!) en daarmee kwam Vriendenschaar weer terug naar 8-6. De leeg gespeelde Anne gewisseld met Yana (prima ingevallen!) en de laatste mooie doorloopbal van Wesley zorgde voor de terechte 9-6 overwinning. En ook al staan ze niet in het scorelijstje toch even aandacht voor Finn en Dominique. De één altijd onverstoorbaar en hard werkend en constant in beweging (Finn). De ander brengt evenwicht in het vak door nooit (maar dan ook echt nooit) iets fout te doen en heeft de gave om altijd op de juiste plek te staan bij de afvang. Nog 4 wedstrijden te gaan met 1 (verlies)punt voorsprong op de concurrent. Met hard werken met elkaar moet het een leuk seizoeneinde kunnen worden. Woensdagavond (17.30!) begint dat met de inhaalwedstrijd tegen het laag geklasseerde KCC. Indien we dit niet onderschatten moet ook deze pot te winnen zijn!

Als aller eersten mochten wij (IJsselvogels D2) op zaterdag 4 februari starten in de Zuidplas tegen Reeuwijk D1. Meestal zijn we dan nog niet zo wakker en moeten we nog even de slaap uit onze ogen wrijven na enkele tegendoelpunten. Niets bleek vandaag minder waar te zijn! We begonnen direct scherp met felle acties en goede kansen. Hoewel we het in de verdediging nog wel lastig hadden en het omgaan met een op de ballijn verdedigende tegenstander ook moeilijk was, wisten we na een pittige eerste helft toch 4-2 voor te staan. Alle meiden (!) hebben in de eerste helft gescoord! Amber haar tegenstander vergat even te verdedigen waardoor ze een korte kans kreeg, Simone scoorde een stip, Lotte een afstandsschot en Lisa een doorloopbal! In de rust toch kritische woorden van ons als coaches. We kunnen beter en we willen dat ook graag (laten) zien. De tweede helft was beter en de D2 was eigenlijk niet te stoppen. Veel acties, scherper in de verdediging en hele mooie kansen en goals. Stijn en Isa openden de tweede helft met een ’tikkie-tik’ waardoor Isa wist te scoren. Stijn stuurde zijn tegenstander het bos in een scoorde een doorloopbal. Ook Tim en Olivier lieten zien dat ze ’tikkie-tik’ goed geoefend hadden en scoorden vlak na elkaar uit deze acties! Reeuwijk wist in de tweede helft maar 1x te scoren en de stand kwam uit op 11-3. Heeft u meegeschreven? Alle kinderen hebben deze wedstrijd namelijk gescoord! Dat werd dus trakteren door de super trotse coaches! Goals: Tim 2x, Olivier 2x, Simone 2x, Amber, Lotte, Lisa, Isa, Stijn. Goed gedaan D2!! Van Karin.

IJsselvogels D3 moest afgelopen zaterdag een aardig eindje rijden voor de wedstrijd. Helemaal in Giessen stond de wedstrijd tegen ACKC D3 op het programma. Na 50 minuten rijden kwamen we aan het maar 1 doel, winnen! Zonder Nina en Suus, maar met invalster Rosanne begonnen we de wedstrijd. We schoten uit de startblokken en Thomas zette met 2 mooie doelpunten de D3 op een voorsprong. Vlak voor het einde van de eerste helft scoorde Storm de 0-3 maar daardoor verloor de verdediging voor een ogenblik de concentratie waardoor in de laatste secondes de 1-3 tegen gescoord werd. Dik tevreden coaches in de rust en vol goede moed starten we aan de tweede helft. Een doelpunt van Rosanne zette de D3 op de 1-4, maar daarna kwam een fase waarin niet meer gescoord werd, althans aan onze kant, opeens stond de 3-4 op het scorebord en werd het een hele andere wedstrijd. Quinty haar doelpunt maakte het gat weer groter naar de 3-5 maar gelijk volgde een tegendoelpunt. Op dat moment schoot de spanning erin. Gevolg: slechte ballen gooien, schieten op verkeerde momenten, kansen tegen en heeeel veel spanning. Gelukkig was daar het eindsignaal, eindstand: 4-5. Met de punten konden we weer terug naar Moordrecht. Rosanne bedankt voor het invallen! Groetjes Aniek en Linda.

IJsselvogels E1 – Maasluis E2. Zaterdag 04-02-2017. We begonnen de wedstrijd met veel balbezit, weinig schotkansen en een goede fanatieke  verdediging. We gaven Maasluis weinig ruimte. Door twee kleine foutjes stonden we ineens 0-2 achter. Gelukkig maakte Lieke de 1-2 net voor de eerste pauze. Na goede aanwijzingen van Dave en Wietse werd er goed gescoord. 2-2 door Levi en vervolgens 3-2 door Lucas. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd, er werd fanatiek gespeeld, ze gaven elkaar weinig ruimte. Maassluis maakte de 3-3 gevolgd door een mooie doorloopbal van Lucas: 4-3! Maassluis wist weer gelijk te maken en vervolgens scoorde Mink, vlak voor rust, na een goede bal van Levi de 5-4. Na de rust maakte Maassluis de 5-5. Wat een spannende wedstrijd! E1 hield het hoofd koel en Mink scoorde de 6-5. Er volgde een fase met wat overtredingen en een stip tegen (die gelukkig werd gemist). De bal werd na de stip onderschept, een lange bal en zo kon Lucas direct de 7-5 maken. We sloten de wedstrijd af met een mooi schot van Mink: 8-5. Mooi om te zien hoe blij het hele team was met de overwinning! Van de nummer 1! Dik verdiend! Scores: 1x Lieke, 1x Levi, 3x Lucas, 3x Mink. Korfschieten 5-5 en alle spelers hebben er netjes 1 gemaakt. Groet! Marloes

Vandaag een wedstrijd van IJsselvogels E2 tegen Vriendenschaar (B) E2, een wedstrijd met mogelijkheden. De afgelopen twee wedstrijden goed gespeeld en de coach trots gemaakt, dus ook nu weer goede hoop op een mooie wedstrijd. De wedstrijd begon een beetje lafjes. Niet zo scherp verdedigen, niet echt kijken naar goede kansen en niet goed naar elkaar gooien. Toch ging de stand redelijk gelijk op en werd de 1-0 achterstand al snel rechtgetrokken naar 1-1 en bleef het tot 3-3 spannend. Gelukkig kregen we daarna goed door hoe we vrij moesten komen en waren er ontzettend veel mooie kansen. Veel dingen waar op getraind zijn, kwamen nu naar voren en daar kan ik alleen maar blij mee zijn. Aan het eind van de wedstrijd werd er zelfs, EINDELIJK, een onderhandse doorloopbal genomen! Er is nog steeds stof om aan te werken, maar dus ook goede vooruitgang en een welverdiende winst! Hoewel het scoreverloop het niet laat zien, liep iedereen deze wedstrijd goed vrij en had iedereen veel kansen. Daar zijn wij als coaches dan ook erg trots op! We wonnen met 5-8 met de eerste 7 goals van David en de laatste van Lucie. Groetjes, Denise.

Verslag IJsselvogels E3, 4 februari 2017. Vandaag gespeeld tegen vriendenschaar E3, zonder Timo (die op vakantie is), maar met David. Vriendenschaar begon de wedstrijd heel sterk en speelde vooral op de doorloopbal. Gelukkig voor ons scoorden ze niet en konden we snel bij elkaar komen. In het 2de stuk van de wedstrijd bleef iedereen heel goed voor zijn tegenstander (voor verdedigen) en kwam Vriendenschaar eigenlijk niet tot aanvallen en kregen wij wat meer lucht. David was erin gekomen voor Tiddo en scoorde in het 2de stuk 3 keer (0-3). Na de rust ging het gewoon goed. We bleven voor onze tegenstanders en we tikten ook veel ballen er tussen uit. In de aanval bleven we goed rond spelen en er werd goed gegooid en gevangen. Flo scoorde de 0-4. En Vriendenschaar maakten 1-4. In het laatste stuk werd het spannend. Gelijk na het rusten scoorde Vriendenschaar 2-4 en 3-4 en toen sloeg bij de E3 de paniek toe. Het overgooien lukte niet meer en ook het vangen werd moeilijk. We hadden haast en we wilden niet verliezen. Maar juist dan moet je de rust zien te beware, maar dit lukte helaas niet. Eventjes dachten we nog yes, want Tiddo scoorde een ver afstandsschot en zette de stand op 2-5. Helaas lukte het tijdens het verdedigen niet om er voor te blijven en scoorde Vriendenschaar 3-5, 4-5 en zelfs 5-5! Het gelijkspel voelde heel zuur! Maar gezien de wedstrijd was het wel verdiend. Komende week gaan we lekker trainen en dan volgende week komt koploper Albatros op bezoek. Van Léonie.

IJsselvogels F1 was vrij.

Zaterdag moest IJsselvogels F2 thuis tegen Nieuwerkerk F5. Uit had de F2 vooral in de eerste helft behoorlijk wat moeite met Nieuwerkerk dus het zou misschien wel een spannende wedstrijd worden. Spannend was het echter totaal niet. De eerste helft was heel matig. Er werden door ons wel veel kansen gecreëerd maar er werd niet goed geschoten. Ruststand 5-0. Na rust ging het ineens allemaal heel snel. Na 5-1 stond het binnen 9 minuten 14-1. Ook in de laatste 10 minuten werd er heel veel gescoord, nog 10x om precies te zijn. Ook Nieuwerkerk maakte nog een goal waardoor de eindstand 24-2 werd. De goals werden gemaakt door Floortje G 10x Timo S 7x Timo V 3x David 2x en Floortje V 2x. Volgende week is de F2 vrij maar 18 februari zal thuis de kampioenswedstrijd tegen KCR F4 gespeeld worden! Van Sam.

Het beste nieuws was misschien wel dat er de laatste 3 weken 4 nieuwe welpen op de training te bewonderen waren en natuurlijk hopen we dat Eline, Jaël, Anne en Sil het zo goed naar hun zin hebben dat ze onze welpengroep definitief komen versterken. Voor het veld hebben we al een F3 opgegeven en als er nog 3 kinderen bijkomen (sommige mensen zijn nooit tevreden) is zelfs een F4 mogelijk en dat zou wel heel erg mooi zijn.