cat_hoevloogdebal

Hoe vloog de bal – 04 maart 2017

Hoe vloog de bal …… zaterdag 04-03-2017.

Vanwege de voorjaarsvakantie stond er maar 1 wedstrijd op het programma en dat was E1 dat zijn wedstrijd thuis tegen Albatros E4 nipt met 7-6 wist te winnen. A.s. Zaterdag, 11 maart, het laatste complete wedstrijdprogramma, zaterdag 18 maart volgen nog enkele wedstrijden en dan zit het zaalseizoen 2016-2017 er weer op. Een kort overzicht van alle teams.

IJsselvogels 1 speelt zaterdag de laatste wedstrijd om 19.05 uur in De Lier tegen het op de 4e plaats staande Valto 1 waarvoor niets meer op het spel staat. Om 18.50 uur speelt concurrent DES 1 uit in Delft tegen stadgenoot Excelsior 1 dat op de 2e plaats staat en waarvoor ook niets meer op het spel staat. Het gat tussen IJsselvogels 1 en DES 1 is 2 punten in het voordeel van DES 1. Bij verlies van DES en winst van IJsselvogels komen beide teams op 10 punten en volgt er een beslissingswedstrijd. De winnaar hiervan handhaaft zich in de 1e klasse terwijl de verliezer, waarschijnlijk een week later, een degradatiewedstrijd moet spelen tegen de nr. 7 uit een andere 1e klasse en dat wordt óf Weidevogels 1 uit Bleiswijk óf Rapid 1 uit Haarlem. Bij ieder ander resultaat van DES 1 zal ons 1e een degradatiewedstrijd moeten spelen. IJsselvogels 1 speelt zaterdag in de Vreeloohal in De Lier.

IJsselvogels 2 speelt zaterdag de laatste wedstrijd eveneens in De lier tegen Valto 2. Beide teams staan gedeeld 4e en 5e met beiden 13 punten en een doelsaldo van +2. Het 2e kan terugkijken op een goed seizoen waarin de “jonkies” zich kranig hebben geweerd.

IJsselvogels 3 heeft het helaas niet meer zelf in de hand en is afhankelijk van de uitslag van het op de 3e plaats staande RWA 3 tegen koploper Maassluis 3 (om 13.10 uur in Rhoon). Zelf zal het om 16.30 uur in Leiden moeten winnen van het op de 7e plaats staande Pernix 4. Met 1 punt achterstand op Maassluis 3 is er nog van alles mogelijk n.l. een kampioenschap, een beslissingswedstrijd of 2e!

Hekkensluiter IJsselvogels 4 speelt in Bodegraven de laatste wedstrijd tegen het op de 3e plaats staande Vriendenschaar 3. Afsluiten met winst zou een goede voorbereiding zijn voor op het veld.

Het op de gedeelde 5e plaats staande IJsselvogels 5 ontvangt thuis Ventura Sport 3 uit Strijen en zou bij winst zo maar door kunnen stijgen naar de gedeelde 3e plaats. Volgens mij had er dit seizoen voor jullie veel meer in gezeten. Geen enkele tegenstander was echt beter dan jullie, probeer dus met winst de zaalcompetitie af te sluiten dan ga je met een goed gevoel het veld op, succes!

In de Oranje Withal in Dordrecht speelt IJsselvogels G1 de laatste zaalwedstrijden van dit seizoen. Eerst is Vriendenschaar G1 uit Bodegraven de tegenstander en daarna WION G2 uit Ommoord en dat zijn allebei leuke tegenstanders om tegen te spelen, dus zet ‘m op G1!

IJsselvogels A1 sluit thuis af tegen hekkensluiter Pernix A1 waarvan uit met 11-16 werd gewonnen. De 2e plaats is al een feit maar een mooie overwinning zou toch lekker meegenomen zijn.

IJsselvogels A2 ontvangt thuis De Meervogels A2 uit Zoetermeer waarvan het uit, volkomen onnodig, met 13-12 verloor. Volgens mij hebben jullie nog wat goed te maken en als DKC A1 een punt laat liggen kunnen jullie zelfs nog 3e worden, een reden te meer om er nog één keer tegenaan te gaan.

IJsselvogels A3 krijgt nog 2 kansen om van de hatelijke “0” af te komen en dus ook nog 2 kansen om zo’n overheerlijke slagroomtaart in de wacht te slepen. Zaterdag 11 maart spelen ze uit tegen nr. 2 Vitesse A3 en zaterdag 18 maart thuis tegen kampioen KCC/ Natural A4. Dat zijn niet de makkelijkste tegenstanders maar ik acht jullie zeker niet kansloos en hoop dat ik de taart kwijt ben, succes A3!

IJsselvogels B1 speelt thuis tegen het op de 2e plaats staande TOP / Quoratio B2 uit Sassenheim dat geen kampioen meer kan worden. Jullie strijden samen met Nieuwerkerk B1 om de 3e plaats dus …… uit werd het eerder dit seizoen 8-8, winstkansen zijn dus aanwezig als jullie je niveau kunnen halen.

Om 14.00 uur speelt IJsselvogels B2 thuis de kampioenswedstrijd tegen KOAG B3 uit Krimpen ad IJssel waarvan eerder dit zaalseizoen met 3-14 werd gewonnen. Denk er echter niet te makkelijk over oftewel …… laat je niet verrassen, succes B2!

Voor IJsselvogels B3 zit het zaalseizoen er al op. Met 19 punten uit 12 wedstrijden zijn jullie op een eervolle 2e plaats geëindigd en hebben jullie meer dan uitstekend gepresteerd. Helaas bleek Reeuwijk B1 net iets beter hoewel jullie uit hebben laten zien dat ze te kloppen zijn.

IJsselvogels C1 is bij winst thuis op PKC / SWKGroep C2 verzekerd van de 3e plaats voor  Fortis C1`dat in de nek zit te hijgen. Uit werd het “maar” 7-8 maar waren jullie veel sterker dus ……!

In Rijswijk speelt IJsselvogels C2 nog de zware uitwedstrijd tegen koploper Refleks C1 dat er samen met Dijkvogels C1 ver bovenuit steekt. Probeer de score in ieder geval beperkt te houden.

Ook IJsselvogels C3 heeft nog een wedstrijd tegen de koploper voor de boeg. Kinderdijk C3 uit Alblasserdam was vorige week bij ons met 2-4 te sterk dus wie weet kunnen jullie wel voor een verrassing zorgen al zegt het doelsaldo genoeg (+49 tegen -20).

IJsselvogels D1 heeft alles nog in eigen hand. Als zaterdag 11 maart thuis van Korbis D1 wordt gewonnen (uit werd met 9-13 gewonnen) dan kan het vrijdag 17 maart uit kampioen worden als het in Papendrecht tegen PKC / SWKGroep D2 speelt. Maar ….. was dat niet de ploeg die zeer verrassend concurrent Olympia D1 op een nederlaag trakteerde (en waarvan jullie thuis met 17-5 van wonnen).

IJsselvogels D2 is al uitgespeeld en zal waarschijnlijk op de 5e plaats gaan eindigen.

IJsselvogels D3 kan zaterdag thuis een prima seizoen op een leuke manier afsluiten tegen Nikantes D2 uit Hoogvliet. Uit werd met 2-7 gewonnen.

IJsselvogels E1 was de enige ploeg die afgelopen zaterdag in actie kwam. Vorige week werd in Zwijndrecht tegen dezelfde tegenstander, Albatros E4 (!), met 3-3 gelijk gespeeld. E1 was dus gewaarschuwd. Na de 1-0 door Lieke en de 2-0 door Lucas leek E1 op een makkelijke overwinning af te stevenen. Zeker toen Mink voor 3-0 en Eline voor 4-0 zorgde. Na 4-1 was het Levi die 5-1 scoorde en had iedereen 1x gescoord. Na 5-2 scoorde Eline 6-2 en toen Mink 7-2 scoorde leek de overwinning een feit. Maar ……. Albatros scoorde 7-3, 7-4, 7-5 en zelfs 7-6 zonder dat E1 daar wat tegenover kon stellen. Gelukkig bleef het daarbij waardoor de punten toch in Moordrecht bleven maar o, wat maakten jullie het (onnodig) spannend. Het korfschieten eindigde in 5-5 dankzij 2 treffers van Levi en 1 van Lieke, Eline en Mink. E1 sluit zaterdag het seizoen af met een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Nieuwerkerk E4 waarvan thuis met 10-8 werd gewonnen, denk er niet te makkelijk over, succes!

IJsselvogels E2 komt deze week zelfs twee keer in actie. Donderdag speelt het uit in Hoogvliet tegen Nikantes E1 en zaterdag komt deze tegenstander in Moordrecht op bezoek. Jullie staan nu keurig 4e.

Door het onverwachte gelijkspel van koploper Albatros E3 tegen Vitesse E3 is de achterstand van IJsselvogels E3 nog maar 2 punten (het waren er ooit 5). Zaterdag spelen jullie thuis tegen Vitesse E3 (jullie zijn dus gewaarschuwd) en laat nu juist de laatste wedstrijd op 18 maart uit in Zwijndrecht tegen Albatros E3 zijn. Jullie hebben het dus nog helemaal in eigen hand. Zet ‘m op E3, jullie kunnen het!

IJsselvogels F1 is al kampioen en speelt zaterdag de laatste wedstrijd thuis tegen Twist F1 uit Vlaardingen.

IJsselvogels F2 is ook al kampioen en is al uitgespeeld.

Wim Slingerland.