Hoe vloog de bal – 04-01-2014

Hoe vloog de bal ….. (t/m zaterdag 04 januari 2014).

De eerste zaterdag in het nieuwe jaar was wel een bijzonder rustige. Omdat we zelf de sporthal niet hadden ingehuurd waren er alleen maar 3 uitwedstrijden waarbij F3, en dan met name de coaches en de ouders, de pech hadden dat ze al om 9.00 uur moesten spelen. Van deze 3 wedstrijden werden er 2 gewonnen en leed er 1 een (dure) nederlaag. Normaal hebben we met maar 3 wedstrijden geen topscoorder van de week maar als je net als Finn Rijkaart van Cappellen als invaller in de F3 liefst 6x weet te scoren dan is dat zeker een vermelding waard, evenals de 5 van Mike Admiraal in A4. De resultaten:

Zaterdag 11 januari 2014  –  aanvang 17.35 uur  –  IJsselvogels 1 – Avanti 1  –   in de Zuidplas.

Team van de week is IJsselvogels E2, aanwezig zijn om 17.15 uur, shirtjes meenemen!!!

IJsselvogels A4 begon het nieuwe jaar uitstekend en wist de eerste punten in de wacht te slepen. In Ridderkerk was KCR A4 de tegenstander waarvan op het veld al 1x werd gewonnen en 1x werd verloren. In het begin duurde het even eer de doelpunten vielen. Via 0-1 liep A4 uit naar een 1-3 voorsprong waarna coach Marco, zonder waarschuwing of iets dergelijks, naar de tribune werd gestuurd. Gelukkig raakte A4 hierdoor niet van slag en stond het in de rust 1-5. In de 2e helft liepen de emoties af en toe hoog op maar gelukkig liet A4 zich niet van de wijs brengen en dankzij liefst 5 doelpunten van Mike, 2 van Dennis en 1 van Bas en Daan werd er keurig met 5-9 gewonnen en werd het nieuwe jaar uitstekend ingeluid. Als de eerste punten binnen zijn dan ……. ik ben benieuwd!

Van IJsselvogels C2 ontving ik van leidster Cindy het volgende verslag: Voor ons stond vandaag Maassluis C3 op de planning. Te zien aan de uitslagen die zij tot nu toe hebben behaald, zou het een goede ploeg moeten zijn waar we nog wel eens veel moeite mee konden hebben. Met het missen van 2 heren, maar wel met een Amber, die sinds een heleboel weken uit de race te hebben gelegen wegens een gebroken vinger haar eerste wedstrijd weer speelde. Vanaf het begin werd  duidelijk dat het beeld van Maassluis inderdaad klopte. 2 zeer lange heren, maar vooral 8 felle spelers. Dit in tegenstelling tot de C2. Met een rust van 5-0 moet je de tweede helft nog maar eens heel doorkomen. De 5 doelpunten lagen vooral aan vang- en plaatsfouten, het missen van felheid en aan gebrek aan concentratie.De tweede helft ging nog steeds niet goed, maar in ieder geval beter. Meer felheid en minder fouten, en daar ga je dan op een gegeven moment je kansen mee creëren. De tweede helft gewonnen met 4-5, wat de uitslag tot een barre 9-5 maakt.
Nee, ik denk niet dat ik in mijn leven ooit zo’n slechte scheids heb gehad, die kinderen letterlijk ‘lijnen liet overschrijden’. Voetballen, slaan naar de bal, lopen, maar vooral in het andere vak gaan staan was deze wedstrijd allemaal mogelijk. Echter, ik ben nog altijd van mening dat je een wedstrijd niet (alleen) op een scheidsrechter verliest, wat dus ook niet het geval was. De tegenstander was simpelweg een stukje beter. Vandaag, helaas, verdiend verloren. Doelpunten gemaakt door Casper (2), Siebe, Esmee en Remmert (bedankt voor het invallen).

Tenslotte IJsselvogels F3 dat nog steeds verrassend voor de 100% taart gaat. Doordat het team nog steeds maar over 3 vaste spelers(sters) beschikt speelt er iedere wedstrijd een invaller mee en die drukt meestal een aardige, positieve, stempel op het team en de uitslag. Nu moest al om 9.00 uur uit worden aangetreden tegen Nieuwerkerk F6 en dat waren, net als bij ons, allemaal beginnende welpen alleen dan allemaal een jaartje jonger (en kleiner). Dankzij maar liefst 6 doelpunten van onze jongste invaller Finn, 2 van Simone en Levi en 1 van Esther werd er keurig met 1-11 gewonnen. Er werd goed samengespeeld al zal het overgooien wat strakker mogen en er werden zelfs al lange ballen gegooid. Helaas heb ik van de leidsters niets ontvangen waardoor ik niet weet hoeveel het korfschieten is geworden en wie daar de doelpunten hebben gescoord.

100% taart.

Hiervoor zijn nog 2 teams in de race en dat zijn G1 en F3.
Beide teams komen a.s. zaterdag in actie waarvan G1 zelfs 2x. F3 speelt thuis tegen Nieuwerkerk F6 terwijl G1 een keer tegen WION G2 en een keer tegen Dijkvogels G2 speelt. Succes allebei!

Wie maken nog kans op het kampioenschap?

Op de helft van de zaalcompetitie begint zich al het één en ander af te tekenen en dan blijkt dat …….

Bij de senioren niemand boven de 50% uitkomt en dat diverse teams (1e en 2e terwijl ook het 3e moet oppassen) tegen degradatie vechten.

G1 staat samen met Korbatjo G1 ongeslagen bovenaan en ontmoet deze ploeg nog twee keer.

Bij de junioren maken A1 en A3 kans op het kampioenschap. Als A1 zaterdag thuis van koploper Oranje Wit A1 weet te winnen (aanvang 15.10 uur) dan neemt het de leiding over en dat zou fantastisch zijn voor deze jonge ploeg die de komende 2 seizoenen grotendeels bij elkaar blijft. A3 moet het volgens mij kunnen halen en mag met minder (eigenlijk) niet tevreden zijn,.

Bij de aspiranten B presteert B1 naar behoren maar komt net tekort voor de koppositie terwijl B3 gedeeld aan de leiding gaat.

Bij de aspiranten C is C2 na de nederlaag van afgelopen zaterdag vrijwel uitgeschakeld.

Bij de pupillen D maakt alleen D2 een goede kans op het kampioenschap.

Bij de pupillen E heeft E2 nog een kleine kans maar dan mag het geen misstap meer maken.

Bij de welpen staat alleen F3 ongeslagen bovenaan, F2 moet alleen KOAG F1 boven zich dulden maar kan nog op gelijke hoogte komen terwijl F1 en F4 bovenin meedraaien maar het niet meer in eigen hand hebben.

Wim Slingerland.