Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 5 oktober 2019

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 5 oktober 2019.

IJsselvogels 5, B1 en E1 zijn inmiddels onbereikbaar geworden voor de concurrentie en dus kampioen al kan bij E1 de tegenstander van a.s. zaterdag, Nieuwerkerk E2, nog op gelijke hoogte komen. Dat wordt dus een echte kampioenswedstrijd. IJsselvogels B2, C3 en E2 kunnen nog kampioen worden, hiervan hebben C3 en E2 het in eigen hand terwijl B2 zelf moet winnen van KOAG B2 en moet Excelsior B2 winnen van KCC B2 en dat behoort allemaal tot de mogelijkheden, succes allemaal!

Van de 23 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen. speelde er 1 gelijk en leden er 12 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van E2 dat thuis met liefst 22-6 van Maassluis E4 wist te winnen. Topscoorder van de week werd Dirk Rijneveld die in het 3e liefst 8x wist te scoren, oei foutje, in E2 scoorde Lucas Rijlaarsdam zelfs 9x dus Lucas is topscoorder van de week, ere wie ere toekomt!

IJsselvogels 1 – Tilburg 1   13-24     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. De start was desastreus, als je na nog geen 19 minuten al met 2-10 achter staat is het verschil gemaakt en speel je in feite een kansloze wedstrijd. Alleen Eva wist de korf regelmatig te vinden en nam zo ongeveer de helft van de productie voor haar rekening. Het verschil per wedstrijd bij jullie is erg groot. Het 1e verliest tegen de nrs. 1 en 2 nipt met 13-15 (Weidevogels 1) en 13-12 (Tjoba 1) terwijl tegen de “mindere” goden in deze afdeling met grote cijfers wordt verloren. Van nr. 3 Twist met 20-13, van nr. 4 Tilburg met 13-24 en van nr. 5 Reeuwijk met 23-14. Wat nog volgt zijn de sleutelduels tegen nr. 6 WION 1 en nr. 7 ODO 1. Wil het 1e nog enige kans op handhaving maken dan zal zaterdag thuis om 15.30 uur in ieder geval van WION 1 moeten worden gewonnen.

IJsselvogels 2 – Tilburg 2   12-13     Na de gekke wedstrijd van vorige week, stonden we zaterdag helemaal klaar om een nieuwe strijd te beginnen tegen Tilburg 2. Tilburg staat gedeeltelijk 1e (samen met Tjoba). Gelukkig zegt dit niks, want we zijn allemaal aardig gewaagd aan elkaar. Tilburg werd in de eerste seconde van de wedstrijd gelijk wakker geschud, want Jeffrey maakte na de 2e gegooide bal, onze welbekende beginbal. Volgens mij is dit de eerste keer dat hij is gelukt (Hup Jerry)!!! Het ging lekker en we stonden al snel op een 3-0 voorsprong. Heel de eerste helft namen wij de overhand en gingen de rust in met een stand van 10-8 (nu al het dubbele van vorige week). Tilburg had in de rust wat pepers in hun limonade gekregen, want ze scoorden gelijk na de rust twee doelpunten, waardoor de stand kwam op 10-10. Voor het eerst in de wedstrijd kwam Tilburg voor (10-11), en hierna liepen we steeds gelijk op. Het balletje kon allebei de mandjes in rollen. In de laatste 5 minuten stond de stand op 11-13. Jeffrey was al heel de wedstrijd lekker op schot & liet dit ook blijken in de laatste 2 minuten. Jeffrey scoorde en de stand was 12-13 (natuurlijk wel door een voortreffelijk samenspel). Nog 1 minuut op de klok en de bal was bij onze aanval. Er werd geschoten, maar tot GROTE frustratie was de heer van Wietze zo flauw om op dat moment een harde duw tegen de paal te geven… De bal rolde er uit en er werd afgefloten. Karma will get him!!! Hopelijk pakken wij ze in Tilburg, want weer hebben wij een goede wedstrijd gespeeld en gevochten. We zijn ervan overtuigd dat we de laatste 3 wedstrijden kunnen winnen, omdat we goed aan het bouwen en steeds meer vertrouwen met elkaar krijgen. Supporters weer bedankt, we hebben jullie gehoord en hopelijk tot zaterdag. Dan zullen we spelen tegen de nummer 8 (WION). Tot dan! Goals van: Jerry 6x, Tamara 2x, Leon 2x, Coen 2x, Peter 1x 😉 Groetjes Tamara en Anouk.

IJsselvogels 3 – RWA 4   19-10     Zou het dan vandaag gaan gebeuren …..? Na 4 nederlagen op rij waarvan 3 met 1 doelpunt verschil werd het tijd dat de eerste overwinning op het conto kon worden bijgeschreven. RWA 4 beschikte over een wat oudere geroutineerde ploeg met (heel) veel lengte. Al snel werd het 0-1 voor RWA gevolgd door de 1-1 van afstand van Jelle R., RWA 1-2 en Edwin met zijn eerste schot van ver 2-2. De eerste aanval kon veel schieten dankzij het uitstekende rebounden van zowel Manon als Esther, wat speelden jullie een uitstekende wedstrijd en wat waren jullie belangrijk. Twee mooie afstandsschoten van Dirk betekende 3-2 en 4-2 gevolgd door de 5-2 van Edwin. Toen was het tijd voor mij om naar huis te gaan (het was inmiddels al 17.00 uur geweest en dat na het vertrek van C1 om 8.45 uur ’s morgens vond ik het wel weer welletjes). Helaas heb ik hierna heel wat gemist. Mike zette de 6-2 op het scorebord, zou het dan vandaag eindelijk gaan gebeuren ……. de eerste overwinning? Dirk, Jelle en Heidi bepaalden de ruststand op 9-2, dat mocht toch niet meer mis gaan zou je zeggen. Na de rust opnieuw een goed spelend 3e dat via Mike, 2x Dirk, opnieuw Mike en Jelle uitliep naar een 14-3 voorsprong. Dirk 15-3, Edwin 16-3 en opnieuw Dirk 17-4 zetten een riante voorsprong op het scorebord. Hierna liet het 3e de teugels een beetje (teveel) vieren waardoor RWA 5x achter elkaar kon scoren, 17-9. Mike scoorde 18-9 en Dirk 19-9 waarna RWA het laatste woord had en de eindstand op 19-10 bepaalde. Met 2 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo in de plus (+2) zijn de verschillen in jullie afdeling erg klein. Zaterdag kunnen jullie thuis tegen WION 3 dat eveneens 2 punten heeft maar een doelsaldo van -33 goede zaken doen. Dirk scoorde deze wedstrijd liefst 8x, Mike 4x, Jelle R. en Edwin 3x en Heidi 1x en nogmaals een groot compliment voor de dames die de heren fantastisch in stelling brachten en zo een groot aandeel in deze eerste overwinning hadden.

IJsselvogels 4 – Vitesse 4   20-10     Na de regen / wind wedstrijd tegen HKC 4 was het afgelopen zaterdag weer een echt korfbal weertje, bijna windstil en droog met een zonnetje. Tegen Vitesse 4 stond er een zeer belangrijke wedstrijd op het programma, winst betekende een plek in de middenmoot en was IJsselvogels 4 gebrand op een felle start van de wedstrijd tegen het lange Vitesse 4. Karen Brouwer had voor deze wedstrijd haar schoenen uit het vet gehaald om de afwezige dames bij 3-4 op te vullen en hiermee hadden wij een extra troefje in huis tegen de lange dames. Waar het vorige week niet goed stond, stond het vanaf het begin als een huis. De score werd geopend door een andere vaste standaard invalster en vriendin van IJsselvogels 4, Denise (1-0), welke direct werd gevolgd door Rob (2-0). IJsselvogels 4 hield de druk erop en 3 doelpunten binnen 2 minuten (Karen 3-0, Wilco 4-0 en Stef 5-0) betekende een uitstekende start van de wedstrijd. Door het ijzersterk verdedigen en hier moet ik het gehele team een dikke pluim voor geven, want verdedigen doe je met het hele vak en het vertrouwen om te durven “kleven” en solide te verdedigen waarbij echt iedereen volle bak ging, is mooi om te zien. Een tegenstander volledig lam leggen en het vertrouwen wat je hiermee uitstraalt, betaalde zich uit in de doelpunten in uitgespeelde aanvallen. Rob (6-0), Wilco (7-0), Karen (8-0), Stef (9-0) en Melvin (10-0). Stef bepaalde de ruststand op 11-2 en hiermee sloot IJsselvogels 4 de beste 1e helft af van het seizoen. Dominant zijn en plezier uitstralen, dat is prachtig om te zien als coach. Klein valkuiltje, je moet de draad weer oppikken na de ” hinderlijke onderbreking 😉 “, want je zit in een flow en dat gevoel moet je weer terug krijgen. De eerste 10 minuten stond er een ander Vitesse 4 en hield ons van score af, zodat het terug kwam tot 11-4, Karen doorbrak de doelpuntloze periode (12-4 / 13-6) en hierna ging het weer lopen bij IJsselvogels 4, Melvin 14-7 en Erwin 15-8 / 16-8 score na uitstekende aanvallen en brak hiermee het laatste beetje hoop bij Vitesse 4. Rob (17-8), Karen (18-9), Erwin (19-9) en Rob (20-9) zetten de eindstand op het scorebord. Gezien de overige uitslagen in de poule was het een uitstekende dag voor IJsselvogels 4 en steeg het naar de 4e plek op de ranglijst. Om een stevige basis te leggen naar handhaving is de wedstrijd tegen Maassluis 3 van aankomende zaterdag weer een hele belangrijke, maar wij zijn er klaar voor! IJsselvogels 4 heeft een absolute teamprestatie geleverd en geeft veel vertrouwen voor de aankomende wedstrijden. De doelpunten werden gemaakt door: Karen (5), Rob (4), Erwin (3), Stef (3), Melvin (2), Wilco (2) en Denise (1). Marco.

IJsselvogels 5 – DES 6   12-5     Nadat IJsselvogels 5 de afgelopen wedstrijd op het nippertje had gewonnen mochten ze vandaag laten zien dat ze wel degelijk in staat waren om met een nette wedstrijd kampioen te worden. IJsselvogels 5 mocht zich vandaag dan ook opstellen tegen DES 6. Uit werd er gewonnen van ze met 5-15. Een goed teken voor vandaag. Maar zoals we aan het begin van de wedstrijd al zeiden we moeten ze niet onderschatten. Alles is namelijk mogelijk. IJsselvogels mocht de wedstrijd beginnen en zo kwam de eerste aanval op gang. Nadat de bal een aantal keer over en weer was gespeeld mocht Louanne de bal er als eerste in leggen. De verdediging wist de bal daarna alweer snel te bemachtigen en zo kon Tom tot scoren komen (2-0). De aanval moest snel omschakelen naar verdediging want DES wilde alweer met punten aan de haal gaan. Zo maakten ze dan ook de 2-1. Karlijn was het echter die gelijk weer een punt wist te scoren en zo de vakken weer deed wisselen. Weer was het DES die na de wissel een punt wist te scoren (3-2). Dat ene puntje verschil was toch wel vervelend. Dat gat moest toch wel groter zijn te krijgen. Peter, Karlijn en Aniek lieten ook zien dat dit weldegelijk mogelijk was en zette de ruststand op 6-2. In de rust werden we aan het motto ‘Een team een taak’ herinnerd, tevens was het van belang dat we plezier hadden in hetgeen dat we deden, maar er moest toch ook wel voor gewerkt worden. Na de rust moest het 5e toch weer op gang komen DES wist dan ook om 2 punten te scoren en het gat te verkleinen naar 2 punten (6-4). Nadat het 5e deze punten tegen kreeg werd het toch wel weer wat benauwder 2 punten verschil werd toch wel weinig. Al snel kwam hier verandering in want het 5e liet zien wie ze nu echt waren. Zo kon Remon 2x scoren, Louanne mocht het daarna ook weer proberen en scoorde haar 2e punt. Peter en Boas wisten daarna ook nog te scoren en zette de stand op 11-4. DES probeerde nog het verschil te verkleinen met een wissel 10 minuten voor het einde, dit resulteerde echter in 1 extra puntje. Peter wist daarna het laatste punt van deze wedstrijd te scoren en bepaalde de stand op 12-5. Met nog 1 wedstrijd te spelen tegen KOAG en 5 gewonnen wedstrijden kan IJsselvogels 5 nu al zeggen dat ze Kampioen zijn, of het ongeslagen is moeten we nog maar eens zien. Maar dat zijn zorgen voor volgende week. De punten deze wedstrijd zijn gemaakt door: 3x Peter, 2x Remon, 2x Louanne, 2x Karlijn, Boas, Tom en Aniek. Alle reserves die op de bank zaten heel erg bedankt. Van Boas

IJsselvogels MW1 – Korbis MW1   8-12     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het Midweekteam heeft het zwaar in deze sterke afdeling. Medekoploper Korbis MW1 kwam op bezoek waarvan de week ervoor met 15-6 werd verloren. Nu bleef de schade beperkt tot 8-12 waardoor het Midweekteam samen met Oranje Wit MW1 onderaan blijft staan met 1 punt en laat dat nu juist de tegenstander van vanavond (woensdag 9-10) zijn, allebei 1 punt, allebei een doelsaldo van –17 en uit werd het na een spannende wedstrijd 11-11, Succes vanavond!

Maassluis A1 – IJsselvogels A1   16-12     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Zo ben je na 2 wedstrijden met 4 punten gedeeld koploper en zo sta je na 5 wedstrijden met nog steeds 4 punten in de grauwe middenmoot. Van koploper KOAG A1 had gewonnen “kunnen” worden, de week erna had van KCR A1 gewonnen “moeten” worden en afgelopen zaterdag hadden jullie van koploper Maassluis opnieuw “kunnen” winnen hoorde ik uit betrouwbare bron vanuit het Maassluiskamp. Pas in de slotfase wist Maassluis A1 afstand van jullie te nemen, eindstand 16-12.

IJsselvogels A2 – Nieuwerkerk A3   4-4     Hier komt het een prachtige stukje van de A2. First of all. Het was vroeg dus neem het ons niet kwalijk. Eerste 20 min was bagger, maar daarna begonnen we pas echt. (Het was nog even inkomen). Door een goed uitgevoerde actie van Anna, kwam er een stip. Die vervolgens Edo natuurlijk maakte. 1, 2, 3 en we stonden 1-3 achter. Maar Annelie, onze ster speler, kwam terug met de comeback 2-3. Edo scoorde daarna gelijk de 3-3 met een prachtige achterstevoren dubbele schroef schot (geintje was gewoon een normaal schot). En natuurlijk maakte de enige echte Tom Stormbroek de 4-3. Daarna kwam er nog een 4 erbij, Alleen niet aan de goede kant. Eindstand 4-4, niet een wedstrijd waar we trots op kunnen zijn. We krijgen waarschijnlijk een prachtige straf training van Dirk, maar nu eerst tijd voor tosti’s. Hartelijke dank voor het Lezen, en houdoe. Met vriendelijke groet, Etje en tum

VEO B1 – IJsselvogels B1   10-11     Na onze mooie overwinning op Meervogels vorige week, gingen we deze zaterdag naar VEO voor onze kampioenswedstrijd. Een gelijkspel zou genoeg zijn voor het kampioenschap, maar we wilden graag voor de overwinning gaan. Helaas konden Stan en Jesse er niet bij zijn, dus was Wim onze coach. Cecile bracht ons al snel op een voorsprong van 0-2 door een strafworp en een vrije bal te scoren. Even later scoorde VEO de 1-2 en Joran de 1-3 met een stip. Daarna scoorde Marijn de 1-4 door een schot van afstand te scoren. Even later zette VEO de stand weer op 3-4. Vervolgens scoorde Tim S een mooie doorloopbal en Cecile scoorde een afstandsschot. VEO scoorde nog één keer voor rust, en hierdoor gingen we met 4-6 de rust in. Na rust scoorde Lieneke de 4-7 met een korte kans, maar eigenlijk direct daarna scoorde VEO de 5-7. Maar dit hield ons niet tegen en door een afstandsschot van Cecile, een korte kans van Marijn en door een schot van Willem zetten we de stand op 5-10. Daarna scoorde VEO de 6-10 en Cecile vlak daarna de 6-11 met een doorloopbal. Toen ging het even wat minder en zette VEO de stand op 9-11. Er waren nog een paar minuten over van de wedstrijd, en het werd behoorlijk spannend. Zeker toen VEO ook nog de 10-11 wist te scoren. Maar uiteindelijk toch gewonnen en was dit ook de eindstand. En konden we ons kampioenschap vieren! Cecile 5x, Marijn 2x, Joran 1x, Tim S 1x, Lieneke 1x, Willem 1x. Yana

IJsselvogels B2 – Excelsior B2   12-9     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Jullie zitten in een bijzonder gelijkwaardige poule waarin iedereen van elkaar kan winnen. Daardoor zouden zaterdag wel eens alle 4 de teams kampioen kunnen worden met allemaal 6 punten uit 6 wedstrijden maar dan zullen jullie uit moeten winnen van KOAG B2 waarvan thuis ongelukkig in de laatste seconde met 6-7 werd verloren en zal het thuis nog ongeslagen Excelsior B2 thuis moeten winnen van KCC B2. Afgelopen zaterdag speelden jullie een goede wedstrijd tegen Excelsior B2 uit Delft waarvan uit nipt met 9-8 werd verloren. Onder aanvoering van Willem, die liefst 7x scoorde, werd een fraaie 12-9 overwinning behaald. Succes a.s. zaterdag, het kan nog hé!

Vriendenschaar (H) C1 – IJsselvogels C1   5-10     Vandaag weer een wedstrijd op het programma tegen een goede tegenstander. Coach Kirsten op vakantie dus ging Edwin mee voor de tactische zaken. Gelukkig deze zaterdag prima korfbalweer al was het wel vroeg op pad naar het verre Hardinxveld. Verdedigend weer een uitstekende eerste helft met veel onderschepte ballen waardoor een welverdiende 0-2 voorsprong op het scorebord kwam te staan door doelpunten Wesley en Stijn. Hierna breekt wel een periode waarin we nog steeds goed verdedigen maar ook moeizaam tot scoren komen. Al waren daar zeker nog wel kansen voor. Rosa maakt nog wel een goal maar Vriendenschaar komt toch terug naar een 2-3 ruststand. Ook een vervelende blessure voor Lucas voor rust die door zijn enkel gaat en steeds minder goed gaat lopen en met een met pijn vertrokken gezicht rondloopt. In de rust de tactische aanwijzingen, als zij veel risico met verdedigen nemen moeten we met onze snelle mensen de binnenkant en doorloopbal gaan zoeken. Zo gezegd zo gedaan en dit resulteerde in 2 doorloopballen van Jesca waarvan één gemist wordt en de tweede een strafbal oplevert welke ook gemist wordt door Stijn. Hierna maakt Vriendenschaar de 3-3 en dan denk je langs de kant het zal toch niet.. Lucas ondertussen niet meer in staat om verder te spelen en Wilmer uit de C3 mocht zijn plaats innemen (en deed dit met verve). De spelwijze wel iets aangepast daardoor en Rosa en Benjamin pakken nu elke rebound en schieten ook nog eens met scherp 3-5. Vakwissel en Stijn maakt de strafworp nu wel netjes af en de 4-6 verschijnt op het scorebord. Hierna een lange periode waarin de verdediging haar zaakjes volledig op orde heeft en we daardoor in de aanval voldoende aanvallen kunnen spelen. Rosa en Benjamin laten zien dat van grote afstand een mooie goal kunnen maken heel belangrijk kan zijn in dit soort fases en breken hiermee de ban. De tussenstand ondertussen 4-8 en de wedstrijd zit in de knip. In de laatste minuten brengen Stijn en Benjamin de eindstand op 5-10. Verdiende overwinning en een geweldige invalbeurt van Wilmer in de C1! Ook Lieke en Eline heel erg bedankt dat jullie mee wilden in de vroege ochtend om reserve te zitten. André.

Olympia C1 – IJsselvogels C2   4-3     We begonnen de wedstrijd goed met een 0-2 voorsprong dankzij een korte kans van Finn en een doorloopbal van Justin. We wisselde van aanval maar dat liep vast. 0-2 Ruststand. Mink word gewisseld voor Jesse. We kwamen tot 2-2 en daarna werd het spannend. Justin maakte de 2-3 door een doorloopbal en Olympia maakte de 3-3 en de 4-3 in de laatste minuten van de wedstrijd. Achteraf hadden we moeten winnen maar volgende week beter. Thomas.

Korbis C3 – IJsselvogels C3   5-6     Het was een uit wedstrijd tegen Korbis. We moesten winnen want anders konden we geen kampioen meer worden. Het was een spannende wedstrijd. De eerste helft waren we sterk en speelden we goed rond. Dit leverde ook winst op. Al snel in de eerste helft scoorde Maya met een doorloopbal 0-1 was gemaakt. Daarna nog een schot van Maya wat ons op 0-2 bracht. De eerste 2 doelpunten waren gescoord en de wissel van vak ging in. Lieke scoorde de 0-3. Toen kwam er ook een tegenschot en werd het 1-3. Gelukkig kort daarna maakte Wilmer 2 goals. En was de stand voor de rust 1-5. een mooie tussenstand! Na de rust kreeg de tegenstander 3 mogelijkheden en scoorden…. 4-5. Nu werd het spannend. Gelukkig scoorde Wilmer nog een keer met een doorloopbal. 4-6. Na een tijdje spelen scoorde de tegenstander en eindigde de wedstrijd met 5-6! Gewonnen! Volgende week kampioenswedstrijd! Lieke.

Valto D1 – IJsselvogels D1   7-1     De uitslag doet anders vermoeden, maar er waren genoeg kansen. Als er dan toch echt een deksel op de korf zit, dan wordt het lastig om te winnen. Luna zorgde met een mooie doorloopbal voor de 0-1, maar daarna was het gedaan. Kansen genoeg en twee (Christiaan en Tamara) fanatieke coaches langs de kant, maar helaas het mocht niet baten. De shirts lagen nog thuis (hè San), maar zelfs in allemaal verschillende shirts werd er wel goed samen gewerkt. Op naar volgende week. Voor de eindstand maakt het niet meer uit. Bij winst en verlies eindigt de D1 op een mooie 2e plaats in de poule. Patrick.

OVVO D2 – IJsselvogels D2   14-2     Over de wedstrijd van IJsselvogels D2 kunnen we kort zijn. Tegenstander OVVO D3 was afgelopen zaterdag een maatje te groot. De D2 zat geen moment in de wedstrijd en de tegenstander bleef gewoon goed korfballen. Vorige week tegen Korbis een hele goede wedstrijd gespeeld dus er was zeker vertrouwen, dit was helaas niet terug te zien in het veld. Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten en op naar de laatste wedstrijd op het veld tegen het sterke Tempo D3. Eindstand 14-2. Sam.

De Voltreffers D1 – IJsselvogels D3   11-7     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Oosterhout (kan het niet verder) moest D3 het opnemen tegen ongeslagen koploper De Voltreffers D1 waarvan thuis eerder dit seizoen met 1-7 werd verloren. D3 bood uitstekend tegenstand en wist de schade tot 11-7 te beperken. Zaterdag wacht thuis Vriendenschaar D2 uit Bodegraven dat net als jullie ook nog op het eerste puntje wacht, kan een leuke wedstrijd worden denk ik, succes!

IJsselvogels E1 – Korbis E2   13-3     Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen werd uit tegen Korbis nog verloren…spannend dus hoe de wedstrijd thuis zou verlopen en of de E1 de reeks van overwinningen zou kunnen doorzetten. De E1 kwam goed uit de startblokken, speelde snel over en zorgde ervoor dat de tegenstander de bal lastig kwijt kon aan elkaar. Na het eerste kwart stond het 3-0. Mooie stand al waren er wel heel veel kansen! Bij het tweede kwart nam Jan-Willem (de vader van Lieke) het coachen over van David en Dano die op weg moesten naar hun eigen wedstrijd. Vooral het tweede en derde kwart speelde de E1 sterk. Ze waren fel, speelden goed over,  zagen hun eigen kansen en die van anderen en vingen veel ballen af. Het derde kwart sloten we af met 12 – 2. Toen werd  het met zo’n grote voorsprong wel lastiger om in het laatste kwart net zo fel te blijven spelen, zo strak te blijven gooien en werden ze iets slordiger waardoor ze ook wat minder ballen in de afvang hadden. Maar met zo’n grote voorsprong was dat niet erg! uiteindelijk werd het 13 – 3. Het was weer een leuke wedstrijd om naar te kijken ook deze keer weer kwam iedereen tot scoren waarbij de perfect technische doorloopbal van Luuk wel een vermelding waard is. (David 4x, Luuk 3 x , Senne 3x, Lieke 2x en Rosalie). Op naar het kampioenschap! Groet, Liliam.

IJsselvogels E2 – Maassluis E4   22-6     Eerste kwart waren de coaches nog aanwezig en zagen ze hardwerkende positieve E2 kids. Er werd goed overgegooid en vooral de lange ballen deden het goed. 1-0 Jildou, 1-1, 2-1 Lilly, 3-1 Jildou, 4-1 Jildou, 4-2 en 5-2 Sid. – Tweede kwart  gingen de kinderen onder leiding van Ruurd (vader Jildou) goed door. Soms werd er afgefloten voor snijden. (Gaan we op de training uitleggen) verder top gespeeld. 6-2 Lucas, 7-2 Lilly, 8-2 Lilly en 9-2 Lucas. – Derde kwart Tja als je zo ver voor staat kun je lekker korfballen. Mooie lange ballen mooie doorloopballen en veel onderscheppen van de bal. Heel mooi en leuk om te zien. 10-2 Jildou, 11-2 Lucas, 12-2 Sid, 12-3, 13-3 Lucas, 13-4, 14-4 ?, 15-4 Lucas en 16-4 Sid. – Vierde kwart. Mmm er was taart beloofd door de coaches dus daar gingen de kids voor. En GELUKT!. En iedereen heeft gescoord. 17-4 Lucas, 18-4 Lucas, 18-5, 19-5 Sarah, 20-5 Lucas, 21–5 Lilly, 22-5 Lucas en 22-6. Korfschieten: 1-0 Sarah, 2-0 Lucas, 3-0 Lilly, 3-1 Sid, 3-2, 4-2 Sarah, 4-3. Dan de tip voor volgende week. Dit wordt een lastigere wedstrijd maar blijf korfballen en doorzetten wie weet wat er dan kan gebeuren. Barbara.

IJsselvogels E3 – Nieuwerkerk E4   4-8     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Nieuwerkerk E4 is inmiddels een bekende tegenstander van onze E3, op het veld waren het F2 en F1 die ook daar al tegen elkaar speelden en aardig aan elkaar gewaagd waren. De eerste wedstrijd werd met 6-8 door onze E3 gewonnen maar afgelopen zaterdag bleek Nieuwerkerk E4 met 4-8 de betere ploeg. Zaterdag de laatste wedstrijd tegen koploper Twist E1 waarvan thuis met 9-12 werd verloren maar wie weet kunnen jullie voor een stuntje zorgen, zet ‘m op E3, jullie kunnen het!

Maassluis E6 – IJsselvogels E4   1-5     E4 moest deze week al weer vroeg op. Na een geslaagd feest op vrijdagavond was 8:00 verzamelen wel erg vroeg. Vandaag was Jayson helaas afwezig. Gelukkig was Wessel bereidt om met ons mee te gaan. De eerste wedstrijd tegen Maassluis hebben we na een gelijkwaardige strijd met 6-3 verloren. Vandaag gaan we vol goede moed het veld in, want als er 1 wedstrijd is die we kunnen winnen dan is het deze. De eerste 10 minuten gaat het wederom erg gelijk op. Na 10 minuten is het dan ook nog 0-0. De tweede 10 minuten vindt Thijmen het dan toch tijd dat er gescoord wordt. Met een mooie dieptebal scoort hij de 0-1. Na een snelle onderschepping scoort Wessel binnen een minuut gelijk de 0-2. Ook het derde en vierde doelpunt worden in dit kwart nog gescoord door Wessel. Dan is het rust. Na de rust houden we het eerst weer 10 minuten vol zonder enig doelpunt. Er wordt door IJsselvogels vandaag heel goed verdedigd. Iedereen heeft zijn eigen tegenstander heel goed onder controle. In de laatste 10 minuten waren we heel kort afgeleid. Dit leverde Maassluis dan ook hun eerste (en enige) doelpunt op. Om de einduitslag te bepalen scoorde Wessel nog de 1-5 na een mooie onderschepping. Met de strafworpen verloren we helaas met 4-2. Hier 2 mooie doelpunten van Wessel en Elynn. Al met al was ik vandaag als invalcoach heel trots op jullie. Jullie hebben vandaag echt terecht gewonnen door hard werken, goed samenspel en strakke verdediging. Top gedaan. Groetjes Gitty ( moeder van Thijmen)

Vriendenschaar (B) E2 – IJsselvogels E5   3-2     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van deze bijzonder spannende wedstrijd. Thuis werd eerder dit seizoen met 1-5 van deze tegenstander verloren. Daarna is E5 duidelijk beter gaan korfballen en behaalde allemaal grote overwinningen op duidelijk zwakkere ploegen. Vandaag de topper in Bodegraven tegen het ongeslagen Vriendenschaar E2. Bij winst zou E5 gedeeld kampioen kunnen worden. Helaas werd er nipt met 3-2 verloren, jammer, jullie waren er dichtbij. Wie weet in de zaalcompetitie ….?

IJsselvogels F1 – Oranje Wit F2   9-13     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. F1 nam het vandaag op tegen het ongeveer even sterk ingeschatte Oranje Wit F2 uit Dordrecht. Omdat Cécile en Iris zelf moesten spelen namen de moeders het coachen over. Helaas weet ik niets over het scoreverloop en of de nederlaag terecht was. Wel zag ik dat Oranje Wit nog geen enkele wedstrijd zoveel heeft kunnen scoren dus verdedigend kan het bij jullie nog wel wat beter. Zaterdag de laatste wedstrijd tegen OZC F1 dat gezien de uitslagen ook gelijkwaardig is aan jullie, succes F1!

Nieuwerkerk F3 – IJsselvogels F2   22-0     Een koude en vroege zaterdagochtend zorgde ervoor dat de F2 vogels wat bevroren op het veld stonden. De truc om harder te gaan rennen als we het koud hebben, moet nog even net wat meer getraind worden. De tegenstander had dit wel al onder de knie en wist de ene na de andere goal te scoren. Wij hadden echter minder geluk. Er zaten zeker een paar leuke aanvallen tussen alleen wisten we het gat van de korf nog niet te vinden. Tijdens het korfschieten heeft Bente wel één keer gescoord!! Na de wedstrijd snel met ze allen de warme kantine in, waar we een lekkere traktatie kregen van de jarige Melle. Gefeliciteerd Melle! Volgende week is onze laatste veld wedstrijd. Hierna gaan we lekker de zaal in, waar de gelukkig geen last kunnen hebben van de kou. Nikki.