Hoe vloog de bal – zaterdag 6 februari 2016

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 6 februari 2016).

Deze week een overvol wedstrijdprogramma met maar liefst 26 wedstrijden. Alleen A3 had rust maar dat hadden ze ook wel nodig na de “zeperd” van vorige week. Zelfs de recreanten kwamen in actie, en hoe! Het was over het algemeen een uitstekende dag voor IJsselvogels met overwinningen van o.a. het 1e, 2e, 3e, 4e, A1, B1, C1, D1 en E1, wat wil je nog meer ….., eigenlijk alleen nog een overwinning voor het nog steeds puntloze F1. Het 2e deed uitstekende zaken door Vitesse 2 met duidelijke cijfers te verslaan waardoor het gat nu 3 punten is met nog 3 wedstrijden te gaan. Hierna was het genieten geblazen bij de wedstrijd IJsselvogels 1 – Vitesse 1 waar de tegenstander de eerste helft en ons 1e de tweede helft de betere ploeg was. Een 21-18 voorsprong kon niet worden vastgehouden en toen de tegenstander in de laatste halve minuut de gelijkmaker scoorde dacht iedereen dat dit ook de eindstand zou worden. Uitblinker Nathan Marck scoorde echter in bijna de laatste seconde alsnog het winnende doelpunt waardoor het 1e nipt met 22-21 won. Hierna was het opnieuw genieten want daar zag ik het 3e, na een 13-12 ruststand en onder aanvoering van topschutter Dirk Rijneveld, met liefst 30-20 van KVS 4 winnen. Van de 26 gespeelde wedstrijden werden er liefst 16 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er slechts 8 een nederlaag. De grootste overwinning kwam opnieuw op naam van E1 dat uit met niet minder dan 6-36 van Maassluis E1 wist te winnen. Logisch dat de topscoorder van de week ook uit dit team (E1) komt en dat dit opnieuw Willem ten Hove is met 15 doelpunten, toch wil ik dit keer een uitzondering maken door meer namen te noemen want wat dacht je van Dirk Rijneveld met 12 doelpunten in het 3e, Olivier Lipschart met 11 doelpunten in E2 en 9 doelpunten van Nathan Marck in het 1e en Jesca van Grieken en Benjamin Slingerland in E1. De resultaten:

11320351-047274A22A77F213DB93-25

IJsselvogels 1 ontving thuis Vitesse 1 uit Barendrecht en dat werd een bijzonder spannende wedstrijd met alles erop en eraan. Jeanine Plooster speelde opnieuw voor de geblesseerde Karen Vonk Noordegraaf terwijl Leon Bleijenberg opnieuw in de basis begon op de plaats van Hans Brouwer die inmiddels weer volop in training is. Voorafgaand aan de wedstrijd stond onze voorzitter, Henk Jan Bos, stil bij het overlijden van onze oud-speelster en oud-bestuurslid Ellen Brouwer-Vink. Na de mooie woorden van Henk Jan werd er staande 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Ellen die bij veel vooral oud- IJsselvogels-leden toch nog altijd een apart plaatsje innam. Hierna kon de wedstrijd beginnen. In de 1e helft alleen bij 1-0 een keer voor gestaan. Na 6-6 liep Vitesse uit naar een 6-9 voorsprong maar doelpunten van Hannah en Kevin zorgden weer voor de aansluiting, 8-9. Na 8-10 was het Nathan die 9-10 en 10-10 scoorde waarna Vitesse de ruststand op 10-11 bepaalde. In het begin van de 2e helft keek het 1e nog steeds tegen een achterstand aan en pas na 15-15 lukte het via Nathan en Leon om met 17-15 voor te komen. Na 17-16 waren het Jeanine en Nathan die voor 19-16 zorgden en een overwinning leek in de maak. Zeker toen na 19-18 opnieuw Jeanine en Nathan voor 21-18 zorgde leek de overwinning in de pocket te zitten. Het 1e mag het zichzelf aanrekenen dat het Vitesse de kans gaf terug in de wedstrijd te komen, zeker toen na dom balverlies in de aanval Vitesse in de laatste minuut de gelijkmaker 21-21 leek te scoren. Gelukkig was daar opnieuw uitblinker Nathan Marck die bijna in de laatste seconde het winnende doelpunt wist te scoren waardoor het 1e toch nog met 22-21 won. Nathan was deze wedstrijd op schot en scoorde 9x, Kevin 4x, Leon 3x en Jeanine, Hannah en Victor 2x.

11320368-98EE4E5F6137F2138146-25

IJsselvogels 2 speelde de uiterst belangrijke wedstrijd thuis tegen Vitesse 2 dat vorige week nog zeer verrassend van koploper PKC 4 won. Bij winst zou ons 2e 3 punten los komen maar bij verlies zou Vitesse 2 over ons 2e heen gaan. Gelukkig besefte het 2e het belang van deze wedstrijd want binnen nog geen 3 minuten stond het al 3-0 dankzij 2 doelpunten van Peter en 1 van Kimberley en toen Kimberley even later ook de 4-0 scoorde dacht blijkbaar iedereen al dat de buit binnen was. Vitesse knokte zich echter knap terug en haalde op tot 4-3, weg mooie voorsprong. Het pleit voor het 2e dat ze daarna de draad opnieuw oppakte en via 3 doelpunten van Coen en 1 van Peter en Eva uitliep naar een ruime en veilige 9-3 voorsprong, klasse verdedigd! Ook in de 2e helft nooit echt in gevaar geweest en gewoon keurig mee blijven scoren. Bij 11-6 moest Peter Berlijn, geblesseerd aan zijn bovenbeen, het veld verlaten (beterschap Peter) en werd vervangen door Dirk Rijneveld die gelijk met zijn eerste balcontact 12-6 scoorde. Trainer Coach Wim Korving kon bij het laatste fluitsignaal opgelucht adem halen want dankzij 4 doelpunten van Peter en Coen en 2 van Kimberley, Eva, Dirk en Pieter zag hij het 2e met 16-8 winnen van Vitesse 2 en zijn de kansen op handhaving duidelijk vergroot maar jullie zijn er nog niet, daar zijn nog minimaal 2 tot 3 extra punten voor nodig.

11320458-C01CF5722307F210648B-25

Wat een leuke en doelpuntrijke wedstrijd was dat zaterdagavond bij IJsselvogels 3 – KVS 4. Blij dat ik de hele wedstrijd ben blijven zitten want zeker de 2e helft vielen de doelpunten, bij het 3e in ieder geval, als rijpe appels. Net als het 2e kwam ook het 3e als een komeet uit de startblokken en dankzij doelpunten van alle vier de heren, Dirk, Bas, Erwin en Pieter stond het in no-time al 4-0 voor het 3e dat de punten eveneens hard nodig had. Daarna werd het zelfs 6-1 en ineens stokte het waardoor de tegenstander, zeker geen slechte ploeg dat KVS 4, weer op gelijke hoogte kon komen, 6-6. Hierna ging het om en om met ons 3e steeds aan de goede kant van de score al werd deze na een 13-10 voorsprong net voor de rust nog bijna weggegeven, 13-12. Gelijk na de rust weer een ijzersterke fase en via 2x Dirk en Erwin en 1x Bas stond het ineens weer 18-12. Hierna veel mooie acties met o.a. een doelpunt van Bas zonder de korf te raken, Dirk die uit alle posities de mand bleef vinden, Anne die opviel met haar vele diagonaal gegooide ballen op broer Dirk die menig doelpunt opleverde en zeker ook het goede spel van de dames Louise, Heidi, Pascal en Anne die dan misschien wel niet veel scoren maar wel een heel belangrijk aandeel hebben in het teamresultaat. Met nog ongeveer 1 minuut te spelen scoorde Dirk 29-20 en dacht ik dat de 30 net niet gehaald zou worden. De bal kwam nog één keer in de aanval en, net als bij het 1e, in bijna de laatste seconde was het, wie anders, opnieuw Dirk die de 30-20 op het scorebord toverde. Gelukkig kon ook zijn, sportieve, tegenstander erom lachen. Dirk scoorde liefst 12x, Bas 5x, Pieter 4x, Erwin 3x, Heidi 2x en Louise en Anne 1x terwijl achter 6-1 en 28-20 helaas geen naam stond ingevuld, sorry! Jullie staan nu 4e maar 2 punten extra zou lekker zijn om definitief veilig te zijn.

In Oud-Beijerland won IJsselvogels 4 met 9-15 van het laaggeplaatste Korbatjo 3. Tot 2-3 bood Korbatjo 3 aardig tegenstand maar daarna liep het 4e uit naar een veilige 2-8 ruststand. In de 2e helft kroop de tegenstander dichterbij tot 7-11 maar verder liet het 4e het niet komen en liep het weer uit naar een duidelijke 9-15 overwinning dankzij 6 doelpunten van Rob, 3 van Laura, 2 van Gert-Jan en Alex en 1 van Lydia en Stef. Jullie hebben nog 1 punt nodig om definitief veilig te zijn, moet kunnen, niet?

Hetzelfde geldt voor IJsselvogels 5 dat zaterdagavond uit in Rotterdam de topper tegen koploper Erasmus 2 speelde. Bij winst zou het 5e tot op 1 punt naderen met nog 2 wedstrijden te gaan, bij verlies zou Erasmus 2 kampioen worden. Ik weet alleen dat jullie met 13-11 hebben verloren. Ik hoop dat het wedstrijdverslag nog volgt zodat ik het alsnog kan toevoegen.

Vrijdagavond kwamen ook de Recreanten in actie tegen Conventus uit Zwijndrecht. Een voor ons onbekende tegenstander en met 7 dames en 7 heren waren we er helemaal klaar voor. Helaas bleek het niveau van Conventus duidelijk minder dan bij ons, geen probleem, dan passen wij ons gewoon een beetje aan. Met Christa, Ada M., Petra, Rob, Joost en Jan wisselend in de eerste aanval en Rieke (die haar eerste wedstrijd speelde en dit heel goed deed), Mieke, Mariska, Matthijs, René en Arjan wisselend in de eerste verdediging hadden we ook nog Anja en Ruud die als een soort algemeen reserve functioneerden en in beide vakken mochten doordraaien. Omdat we toch al ruimschoots voldoende heren hadden floot Stefan en kon ik me beperken tot het coachen (wat bijna niet nodig was). Jan scoorde van dichtbij al snel 1-0 en Christa van halve afstand 2-0. Een one-hand doorloopbal van René betekende 3-0 waarna Mieke, misschien wel met (bijna) het mooiste doelpunt van de avond, van flinke afstand 4-0 scoorde gevolgd door een enorme vreugdesprong van blijdschap. Gelukkig lukte het Conventus ook een keer te scoren, 4-1, waarna Anja en Matthijs, beiden van halve afstand de ruststand op 6-1 bepaalden. Na een korte pauze floot de goed fluitende Stefan in voor de 2e helft. René, opnieuw met een one-hand doorloopbal, scoorde, 7-1. Gevolgd door Christa die van afstand 8-1 op het scorebord toverde. Met een mooi afstandsschot scoorde Conventus 8-2 waarna opnieuw René, nu met een gewone doorloper voor 9-2 zorgde. Conventus scoorde opnieuw van afstand 9-3 waarna Rob uit een doorloopbal 10-3 scoorde. Het allermooiste doelpunt, sorry Mieke, werd hierna gescoord door Joost die een pass van Matthijs vanuit de verdediging op juiste waarde wist te schatten en met een fraaie doorloopbal vanuit de ruimte voor 11-3 zorgde waarna René, met zijn 4e treffer, opnieuw uit een doorloopbal voor een 12-3 eindstand zorgde. Dat de sfeer ook onderling goed was bleek uit de traktatie van de tegenstander na afloop van de wedstrijd in de vorm van marsjes e.d.. Er waren zelfs redelijk wat supporters die we dan ook allemaal hartelijk bedanken voor hun positieve support.

IJsselvogels G1 kwam opnieuw twee keer binnen de lijnen. Van koploper Dijkvogels 2 uit Maasdijk werd keurig met 6-3 gewonnen dankzij een uitstekende 1e helft. Er werd goed samen gespeeld en goed afgevangen en als dan ook de doorloopballen en de strafworpen goed worden benut dan sta je in de rust gewoon al met 6-0 voor dankzij 3 doelpunten van zowel Paul als van René. De 2e helft ging wat moeizamer, het werd wat chaotischer en de rust verdween uit het samenspel waarvan Dijkvogels dankbaar profiteerde en 3x wist te scoren waardoor de eindstand 6-3 werd. De tweede wedstrijd was tegen Vriendenschaar uit Bodegraven en dat werd een gelijk opgaande wedstrijd. Na 0-2 achter was het Alex die keurig 1-2 scoorde. Vriendenschaar scoorde hierna 1-3 maar gelukkig wist Nicolien ook het gaatje te vinden door 2-3 te scoren waarna Ruud de eindstand op 3-3 bepaalde. Hierna waren er zelfs kansen op een overwinning maar ik denk dat 3-3 het eerlijkst was. Jullie staan nu op een keurige 2e plaats met maar 1 puntje achterstand op koploper Dijkvogels 2.

Van Marco ontving ik via de mail weer het volgende verslag over de wedstrijd van IJsselvogels A1: In de wetenschap dat de vorige wedstrijd tegen Avanti A2 in een 12-24 overwinning eindigde en zij de laatste plaats bezetten, was de winnaar van dit duel vooraf eigenlijk al bekend. Dat de eerste goal door Avanti werd gemaakt was geen teken aan de wand voor de A1, want al snel stond er 4-1, 7-3 en 10-4 op het scorebord. Dit werd gedaan door snelle aanvallen in een hoog baltempo maar daarna stokte het tot de rust en Avanti kwam zowaar dichterbij, 10-8 bij rust. Na rust werd gelijk het gat weer geslagen naar 13-8 en A1 liep verder uit naar 18-9. Ook hier stokte het weer even en werd er een weddenschap tussen de coach en Mike afgesloten. Opdracht was om het eerst volgende schot te maken om 5 bier te winnen. Mike faalde niet, helaas 😉 en werd er ruim gewonnen met 21-14. Bijna iedereen op het scoreformulier en doelstelling blijft de 2e plaats vasthouden, want HKV haalde uit bij Ondo en kan het kampioenschap bijna niet meer ontlopen. Doelpuntenmakers: Mike 7x, Noël 5x, Christiaan 3x, Stan en Tamara 2x, Linda en Myrthe 1x.

A2

IJsselvogels A2 speelde thuis tegen ADO A1 uit ’s Gravendeel waarvan uit redelijk makkelijk en ruim werd gewonnen. Ook nu had het die kant op kunnen gaan als jullie niet 4 strafworpen hadden gemist, de korte kansen beter hadden benut en de doorloopballen hadden afgemaakt. Hierdoor hielpen jullie ADO A1 in de wedstrijd. Na een 6-4 voorsprong stonden jullie in de rust nog nipt met 8-7 voor. Na de rust boog ADO de achterstand om in een 8-10 voorsprong en moesten jullie alle zeilen bijzetten om toch nog een puntje uit het vuur te slepen, 11-11. Trainer/coach Edwin noteerde 5 treffers van Jesse, 2 van Jeffrey en 1 van Janneke, Jelle, Daan en Anouk (de 8-7) al stond daar een vraagteken achter.

IJsselvogels A3 was vrij. Bij jullie is alleen Oranje Wit A4 nog een concurrent om het kampioenschap.

Het was deze zaterdag de dag van IJsselvogels tegen Korbis uit Waddinxveen. Zij speelden met hun B1, C1, D1 en E1 tegen onze B1, C1, D1 en E3. De vorige keer leverde dat ons 5 punten op, wat zou het dit keer worden.

Na uit met 8-11 van Korbis B1 te hebben gewonnen moest IJsselvogels B1 nu thuis aantreden tegen deze tegenstander. De start was voortreffelijk want dankzij Lars, Roos en 2x Noortje stond B1 al snel met 4-0 voor. Hierna liet B1 de teugels wat vieren waardoor Korbis tot 4-3 kon naderen maar gelukkig schrok B1 op tijd wakker, ruststand 7-3. Na de rust startte B1 opnieuw overtuigend en kon het via 2 treffers van Sam M. en 1 van Lars en invalster Loisanne uitlopen naar een comfortabele 11-4 voorsprong. Hierna brak opnieuw een wat mindere fase aan waardoor Korbis kon terug komen tot 11-8 waarna Sam M. en Roos de eindstand op 13-9 bepaalden. Coach Stef zag Roos en Sam M. 4x, Lars en Noortje 2x en invalster Loisanne 1x scoren. Jullie staan nog steeds alleen op de 2e plaats.

In Rotterdam speelde IJsselvogels B2 de uitwedstrijd tegen het laaggeplaatste Sperwers B1 waarvan thuis ruimschoots werd gewonnen. Ook hier een goede start want dankzij 3 doelpunten van Luc en 1 van Danita, Anna en Thomas nam B2 een 1-6 voorsprong. Na 2-6 waren het opnieuw Anna, Luc en Danita die B2 op een 2-9 voorsprong zetten. Hierna ging het gelijk op waardoor er met 6-13 werd gewonnen dankzij 5 goals van Luc, 3 van Anna, 2 van Danita en Thomas en 1 van Clarissa. Probeer deze 3e plaats van te houden, dit zou een prima prestatie betekenen.

IJsselvogels B3 speelde thuis de topper tegen concurrent ELKV B2 uit Etten-Leur. Deze 2 teams strijden samen met Springfield B2 om het kampioenschap. De 1e helft speelde B3 erg goed en in de rust stond het al met 5-2 voor dankzij liefst 4 doelpunten van invaller Remmert en 1 van Sanne. In de 2e helft kwam ELKV B2 een stuk beter uit de startblokken en haalde op tot 5-4. B3 verloor de controle over de wedstrijd en hoewel Sanne 6-4 scoorde was het ELKV dat op gelijke hoogte wist te komen, 6-6. Na 6-7 was het Lisa die 7-7 scoorde maar helaas was het toch de tegenstander die er met de winst, 7-8, vandoor ging. Jullie hebben alles nog steeds in eigen hand, goed trainen en wie weet …., succes!

IJsselvogels C1 speelde eerder dit seizoen uit met 8-8 gelijk tegen Korbis C1 terwijl het eigenlijk had moeten winnen, maar was het niet Korbis C1 dat als enige ploeg koploper Fortuna C1 een puntje afhandig wist te maken! Het begin was duidelijk voor Korbis dat een snelle 0-2 voorsprong nam en deze via 2-5 wist vast te houden tot 5-8. Wat er hierna gebeurde weet ik niet maar C1 kreeg ineens de geest en begon een wervelende show op te voeren met het ene doelpunt nog mooier dan het andere. Korbis stond erbij en keek ernaar en zag C1 maar liefst 12x achter elkaar scoren waardoor de 5-8 achterstand werd omgebogen in een 17-8 voorsprong om uiteindelijk met 18-10 te zegevieren, klasse! De leiders Marina en Nathan keken denk ik hun ogen uit en zagen Loisanne en Remmert 4x, Dano, Annelies en invaller Stefan 2x en Thirza en Patrick 1x scoren terwijl achter de doelpunten 4-5 en 15-8 geen naam stond. Weten jullie wie deze scoorden mail ze dan even naar s.slingerland@planet.nl. Door deze overwinning staan jullie nu 5e en zijn er nog 2 punten nodig om te handhaven, zet ‘m op C1!

IJsselvogels C2 moest het thuis opnemen tegen hekkensluiter ’t Capproen C2 uit Hellevoetsluis en dat allemaal al om 9.00 uur ’s morgens, kan je nagaan hoe laat de tegenstander moest vertrekken. Na 0-1 achter waren het invalster Lieneke en 2x Lotte die C2 op een 3-1 voorsprong zette. Nog even stribbelde ’t Capproen C2 tegen door 3-2 te scoren maar daarna waren het opnieuw Lieneke, Anna, Tom, Angela en invalster Cécile die de score opvoerden tot 8-2. Ook na de 8-3 bleef C2 goed spelen en zagen de leidsters Nikki en Karin achtereenvolgens Lotte, 2x Rens, 2x Anna, Cécile en invaller Tim scoren waardoor het 15-3 stond. Dat ’t Capproen zowel het eerste (0-1) als het laatste woord had was alleen van belang voor de statistieken, de punten bleven met 15-4 in Moordrecht, netjes gedaan C2!

IJsselvogels D1 won eerder al met 15-7 van Korbis D1 en speelde nu uit tegen deze ploeg. D1 staat riant en ongeslagen op de 1e plaats terwijl Korbis D1 met 4 punten 6e staat, dat mag toch niet al te veel problemen geven denk je dan. Met als jeugdige leiders Sam Klijn en Luc Belder langs de lijn in plaats van Kevin die met het 1e moest spelen begon D1 wat moeizaam aan de wedstrijd. Na 2-4 in de eerste periode liep het in de tweede periode uit naar een ruime 2-9 voorsprong. In de 2e helft ging het iets minder en via 2-4 en 3-4 kwam er een 7-17 eindstand op het scorebord te staan met 4 treffers van Sijmen, 3 van Yana en Cécile, 2 van Lieneke, Evi en Joran en 1 van Tim. Als jullie zaterdag van nr. 4 KCR D1, aanvang 9.00 uur, winnen dan kan Vriendenschaar D1 alleen nog maar gelijk komen.

Van Matthijs ontving ik via de mail het volgende wedstrijdverslag over IJsselvogels D2 : D2 mocht voor de uitwedstrijd naar koploper Albatros D2. Een ploeg die technisch, tactisch en fysiek vele malen verder is dan onze D2 en de nederlaag was te verwachten. De grote cijfers (12-1) waarmee dit gebeurde, zijn echt jammer. Ondanks de druk van Albatros werd er zeer matig gegooid en werden er heel veel ballen ingeleverd. Ik mis bij D2 nog wel eens de inzet en vastberadenheid om een bal af te vangen, erin te schieten of alleen al goed uit te verdedigen. Isa en Marijn waren allebei een helft goed, Marije viel goed in, Anne wist een aantal goede schoten te nemen maar voor de rest was het vooral balverlies. Viel er dan niets te genieten? Jawel, een aantal goede aanvallende acties en balonderscheppingen waren er zeker. En een aantal hele goede goals van de tegenstander. Alleen Isa vond de korf vandaag, maar je moet er als team gewoon minimaal 3, 4 maken in zo’n wedstrijd. Het begint allemaal met de wil om te winnen!

D2

In Dordrecht moest IJsselvogels D3 aantreden tegen het iets lager op de ranglijst staande Oranje Wit D3. Na 2-0 achter was het Rosa die de 2-1 en 2-2 scoorde waarna Oranje Wit D3 de ruststand op 3-2 bepaalde. In de 2e helft scoorde Amber de gelijkmaker, 3-3, maar dat was ook gelijk het laatste wapenfeit van onze kant en aangezien de tegenstander nog 4x scoorde kwam er een 7-3 einduitslag op het scorebord te staan.

E1a

IJsselvogels E1 speelde uit tegen Maassluis E1 en was dat niet die ploeg die thuis met 14-12 van Nieuwerkerk E1 had gewonnen terwijl wij thuis met 30-5 van Maassluis en met 25-14 van Nieuwerkerk hadden gewonnen. Zouden ze echt zoveel beter zijn geworden? De eerste periode boden ze inderdaad goed tegenstand en stond het pas 1-4. Waar wij met een vast 4-tal spelen moet iedere tegenstander doorwisselen omdat zij (bijna) allemaal met z’n vijven spelen. De 2e periode eindigde in 0-10 waardoor er een 1-14 ruststand op het scorebord stond. De 3e periode ging weer wat moeizamer en werd het 3-6 / dus 4-20 in totaal. De laatste periode was zowel voor coach André als voor mij echt genieten geblazen. De ene goal nog mooier dan de andere en waar het tempo bij de tegenstander steeds verder naar beneden ging begon onze E1 juist nog sneller over te spelen met als gevolg dat er alleen al in de 4e periode een 2-16 (!) score werd behaald waardoor er met 6-36 werd gewonnen. Willem 15x, Jesca en Benjamin 9x en Dominique 3x scoorden de doelpunten waardoor E1 niet meer ingehaald kan worden maar KOAG E1 nog wel op gelijke hoogte zou kunnen komen. Het korfschieten werd met 5-7 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Dominique (opnieuw een 100% score), 2 van Benjamin en 1 van Jesca en Willem. Jullie hebben nu, helaas, 3 weken vrij.

E1b E1c

In Ommoord speelde IJsselvogels E2 donderdagavond de uitwedstrijd tegen WION E1. Gezien de periodestanden van 0-6 / 1-6 / 1-6 en 1-7 en een eindstand van 3-25 waren jullie, net als eerder thuis, duidelijk een maatje te groot voor deze nog jonge tegenstander. Leidster Kirsten noteerde liefst 11 doelpunten van Olivier, 7 van Finn, 4 van Rosa en 3 van Simone terwijl Stijn ziek thuis was, beterschap! Ook het korfschieten ging goed want via 3 doelpunten van zowel Rosa als Simone (beiden 100%), 2 van Finn en 1 van Olivier werd het 4-9 en dat uit 12 doelpogingen is erg goed!

Had IJsselvogels E3 uit niet nipt met 8-7 van koploper Korbis E1 verloren. Zou er thuis dan misschien iets mogelijk zijn tegen deze sterke tegenstander? Na 1-0 door Mink en 2-0 door Rianne begonnen de leidsters Jeanine en Hannah misschien al aan een stunt(je) te denken. Maar helaas ….. Korbis E1 stelde orde op zaken en boog de 2-0 achterstand om in een 2-9 voorsprong om uiteindelijk met duidelijke cijfers, 6-17, te zegevieren. Mink en Storm scoorden 2x en Rianne en Suus 1x. Wel werd een overwinning geboekt met korfschieten want via 2 doelpunten van Rianne en 1 van Storm werd het 3-2 voor E3. De confrontatie IJsselvogels – Korbis leverde vandaag dus 6 punten op tegen 5 eerder.

IJsselvogels E4 blijft het uitstekend doen onder leiding van Jelle en Dave met hulp van af en toe Anita. Vandaag was het laaggeplaatste Nieuwerkerk E7 de tegenstander. Een goede 1e periode zorgde gelijk voor een ruime voorsprong en dankzij liefst 7 doelpunten van Lienke, 3 van Jesse, 2 van Thomas en Quinty en 1 van Maudy zagen Dave en Jelle E4 met 15-4 winnen. Met nog 3 wedstrijden te spelen is Korbis E3 onbereikbaar geworden en strijden jullie samen met KCC E2 om de 2e plaats. Ook het korfschieten werd keurig gewonnen met 6-1 alleen hebben de leiders niet bijgehouden wie er hebben gescoord, sorry! Kleine moeite, groot plezier, gewoon even bijhouden, oké Jelle en Dave?

In Vlaardingen moest IJsselvogels E5 al om 9.00 uur spelen tegen het lager op de ranglijst staande Twist E2, dit is een nieuwe fusievereniging ontstaan uit Oranje Nassau en Spirit. En hoewel het veldspel volgens leidster Laura best goed was en er voldoende kansen waren lukte het maar niet om een doelpunt te maken. Na 2-0 achter lukte het alleen David om een doelpunt en dus de 2-1 te scoren waarna Twist E2 de eindstand op 3-1 bepaalde. Het korfschieten werd nipt met 5-4 verloren ondanks 2 doelpunten van Esther en 1 van Levi en Eline.

IJsselvogels E6 moest naar Rhoon waar het tegen het op de 3e plaats staande RWA E3 moest spelen en dat ging niet vanzelf. Zo reed 1 auto met 3 spelers erin verkeerd, waren er 2 spelerskaarten vergeten in Moordrecht. Gelukkig brachten Alex en de Tom Tom redding waardoor er toch gespeeld kon worden. Na 2-0 achter was het invalster Sahra die 2-1 scoorde waarna RWA E3 weer uitliep naar 4-1. Nina en Justin verkleinden de achterstand tot 4-3 en na 5-3 was het opnieuw Nina die voor 5-4 zorgde maar daar bleef het helaas bij. Jammer want jullie hadden best een puntje verdiend. Ook het korfschieten ging nipt met 3-2 verloren waarbij de leidsters Aniek en Marit alleen Nina en Lucie zagen scoren. Tiddo en Sahra worden allebei nog bedankt voor het invallen.

Vrijdagavond speelde IJsselvogels F1 de zware uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Nieuwerkerk F1 terwijl wij nog steeds puntloos onderaan staan. Na 6-0 pakten donkere wolken zich samen maar gelukkig begon F1, wij met 5 en zij met 4 spelers, steeds beter te spelen waardoor het de schade enigszins kon beperken tot 18-7. Luna 3x, Flo 2x en Tiddo en Sahra 1x scoorden de doelpunten voor F1. Het korfschieten werd zelfs met 1-5 gewonnen dankzij 2 goals van Sahra en Timo en 1 van Tiddo. Jullie hebben nog 2 kansen om een overheerlijke slagroomtaart in de wacht te slepen.

Onder leiding van Stefan en Jelle speelde IJsselvogels F2 in Krimpen ad IJssel uit tegen het op gelijke hoogte staande KOAG F2. De start was erg goed want F2 kwam al snel met 0-5 voor maar daarna zakte het een beetje in waardoor KOAG F2 net voor de rust terug kon komen tot 2-5. In de 2e helft pakte F2 de draad weer op en vooral de laatste periode scoorde F2 nog enkele fraaie doelpunten waardoor er met liefst 2-11 werd gewonnen dankzij 5 goals van Sven, 3 van Jayden, 2 van Flo en 1 van Timo. Ook het korfschieten werd gewonnen en wel met 2-4 alleen zijn de leiders vergeten om de doelpunten bij te houden, jammer!

11320357-892D6F230847F2132B7A-25 11320456-99CA059D7E67F2105840-25 11320458-C01CF5722307F210648B-25 11320354-E9A4A2057707F213FE5E-25 11320352-C8ED6FA65567F213C8C0-25 11320340-A9F0BD51FBB7F213BDE2-25 11320496-87BA8E8B6137F2112EC4-25