Hoe vloog de bal – 7 februari 2015

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 07-02-2015).
Op deze zaterdag een overvol wedstrijdprogramma met maar liefst 25 wedstrijden waarvan er 9 werden gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 12 verloren. Zo zijn er teams die nog maar 1 wedstrijd hoeven te spelen maar ook nog teams waar nog 4 wedstrijden op het programma staan. De meeste teams hebben nog 2 wedstrijden te spelen en dat kunnen heel belangrijke zijn. Zo moet het 2e nog 3 punten uit de laatste 2 wedstrijden halen om kampioen te worden. Moet A1 nog vol aan de bak en eigenlijk twee keer winnen om zich (bijna zeker) te handhaven. Staat voor B1 de topper tegen koploper KCC B2 op het programma waarvan gewonnen MOET worden. E3 en E5 moeten even in de wachtkamer plaats nemen en hebben het niet meer zelf in de hand. E4 en F2 daarentegen staan keurig bovenaan en kunnen kampioen worden mits ….. ze geen domme misstappen maken. Nog volop strijd dus. De grootste overwinning van de dag was duidelijk voor F2 dat met 22-8 van Nieuwerkerk F5 won, ook de overwinningen van B1, 17-7 tegen Trekvogels B2, en van E2, 13-4 tegen Oranje Wit E1, waren om over naar huis te schrijven. Dacht ik ’s morgens al de topscoorder van de week te hebben gefloten, David de Jonge maakte in F2 liefst 10 doelpunten, kwam daar ’s middags Pieter Blonk in het 3e met nog eens met 12 doelpunten overheen, ik neem aan een p.r. Pieter? De resultaten:

IJsselvogels 1 speelde in Barendrecht met 22-22 gelijk tegen Vitesse 1 waardoor het op de 3e plaats blijft staan. Doordat RWA 1 opnieuw onverwachts verloor, nu van hekkensluiter VEO 1, kan Pernix 1 uit Leiden a.s. zaterdag in Moordrecht kampioen worden. Was Pernix 1 niet de ploeg die na 5 gewonnen wedstrijden zijn eerste nederlaag van IJsselvogels 1 (20-22) te incasseren kreeg. Dat kan a.s. zaterdag om 17.00 uur dus een mooi duel in de Zuidplas worden. Een verslag van de wedstrijd Vitesse 1 – IJsselvogels 1 staat elders op de site. De doelpunten werden gescoord door Jasper 4x, Hannah, Karen, Kevin en Nathan 3x, Jary en Peter 2x en Eva en Manon 1x.

Zaterdag 14 februari – aanvang 17.00 uur – IJsselvogels 1 – Pernix 1 – in de Zuidplas!

IJsselvogels 2 deed wat het moest doen en dat was in Rijnsburg winnen van Madjoe 2. Het werd 11-19 voor het 2e maar vanzelf ging het niet. Na een 4-1 achterstand kon het 2e bij 5-5 voor het eerst op gelijke hoogte komen om na een 7-6 achterstand met een 7-9 voorsprong de rust in te gaan. In de 2e helft scoorde eerst Madjoe 8-9 waarna het 2e uitliep naar een 8-15 voorsprong en een 11-19 eindstand. Peter scoorde 6x, Kimberley en Hans 4x, Coen 3x en Lieke en Esther 1x. A.s. zaterdag komt RDZ 2 naar Moordrecht waarvan uit met 10-18 werd gewonnen, moet kunnen dus.

In Capelle ad IJssel speelde IJsselvogels 3 tegen het tegen degradatie vechtende KCC/Delta Logistiek 4 en dat werd een doelpuntrijke wedstrijd. Direct een 0-3 voorsprong genomen en eigenlijk niet meer in gevaar geweest al naderde KCC af en toe tot 2 punten. Na 10-12 uitgelopen naar 10-15 hetgeen de nekslag betekende. Pieter was vandaag niet te houden en scoorde liefst 12 goals, Dirk 6x, Bas 3x, Erwin 2x en Heidi 1x scoorden de overige doelpunten waardoor het 3e keurig met 16-24 won.

In Pijnacker kon IJsselvogels 4 het net niet bolwerken tegen Avanti 5 en moest het met 14-13 het onderspit delven. Ook hier een spannende wedstrijd. Eerst met 3-1 achter vervolgens met 3-4 voor om toch met een 7-6 achterstand de rust in te gaan. Na de rust liep Avanti 5 uit naar 9-6 maar opnieuw kwam het 4e goed terug tot 9-9. Tot 12-12 bleef het gelijk waarna Avanti een beslissende 14-12 voorsprong nam om uiteindelijk met 14-13 nipt te zegevieren. Alex 4x, Wilco 3x, Ernst 2x en Lydia, Laura en de invallers Stan en Noël 1x verzorgden de productie deze avond voor het 4e.

IJsselvogels 5 was afgelopen zaterdag de laatst thuis spelende ploeg en bij binnenkomst viel me op dat bijna alle ouders van deze nog jonge seniorenploeg (helft junior) aanwezig waren, klasse! De meeste teams hebben moeite om ’s morgens om 9.00 uur te moeten beginnen, het 5e leek moeite te hebben met het aanvangstijdstip rond 17.00 uur. Het lager geplaatste Albatros 9 nam brutaal een 0-6 voorsprong en eigenlijk heeft het 5e de hele wedstrijd tegen deze achterstand aan lopen hikken. Via doelpunten van Nikki, Remon en Mike werd de ruststand 3-7. Na de rust werd de inhaalrace voort gezet en via Remon, Tom en Mike werd het zelfs 6-7 en werd het weer heel erg spannend. Jammer dat jullie niet één keer op gelijke hoogte konden komen en het gat eerst 2 punten werd eer dat jullie weer scoorden. Bij 9-10 nog 2 kansen op de 10-10 gehad maar een doorloper van Remon uit de ruimte uitstekend aangespeeld door Tom werd helaas gemist en in de laatste minuut ook een wat moeilijkere doorloopbal van Tom die net uit de korf draaide, eindstand dus 9-10. Coach Brenda noteerde 2 doelpunten van Remon, Mike en Tom en 1 van Nikki, Iris en Eline.

IJsselvogels 6 ontving thuis Triade 3 uit Nieuwpoort waarvan uit met 8-11 werd gewonnen. Ook nu leek het die kant op te gaan alhoewel het begin voor Triade was dat een 3-2 achterstand omboog in een 3-6 voorsprong. Het 6e haalde fraai op tot 6-6 en liep hierna uit naar een riante 11-7 voorsprong. Die punten zijn binnen denk je dan …… maar helaas. Triade begon aan een inhaalrace en boog de 11-7 achterstand om in een 11-12 voorsprong. Sylvester scoorde nog 12-12 maar het laatste woord was toch aan de tegenstander die dankzij een 12-13 overwinning beide punten mee naar huis nam. Coach Tom zag Cornel en de invalster Karlijn en Noortje 2x en Tobias, Denise, Sylvester en de invallers Tom en Anouk 1x scoren.

IJsselvogels A1 staat voor de weken van de waarheid. Iedere wedstrijd is voor A1 een soort finale want er zijn nog 4 teams die met nog 2 wedstrijden te spelen in aanmerking komen voor degradatie en dat zijn ODO met 8 punten, ONDO en IJsselvogels met 9 punten en Avanti met 10 punten. Zaterdag komt koploper Weidevogels A1 uit Bleiswijk naar Moordrecht, bij winst zijn zij kampioen, de zenuwen zullen dus een woordje meespreken, misschien kan A1 daar gebruik van maken. Tegen KCC A2 kwam A1 nog wel met 0-1 voor maar daarna met 6-1 achter en dan loop je weer heel de wedstrijd achter de feiten aan. Ruststand 11-7. Na de rust van 12-7 opgehaald tot 12-10 en het leek weer een wedstrijd te worden. Helaas liep KCC hierna weer uit naar 15-10 waarna de scheidsrechter affloot bij een 18-14 eindstand ondanks 6 doelpunten van Christiaan, 2 van Anouk, Leon en Noël en 1 van Stan en Linda.

In Maasdijk speelde IJsselvogels A2 tegen Dijkvogels A1 en een overwinning had er volgens coach Rob ingezeten als 1 vak wat meer had kunnen scoren. Wel bijna heel de wedstrijd voor gestaan en alleen bij 2-2, 6-6 en 10-10 kon de tegenstander op gelijke hoogte komen en laat 10-10 nu net de eindstand zijn geworden. In de rust nog een 4-5 voorsprong. Na de rust nog voorgestaan met 7-9 en 8-10 maar helaas kon deze voorsprong niet worden vastgehouden. Jeffrey scoorde 6x, Wietze 3x en Daan 1x. Jullie houden Dijkvogels A1 onder je al hebben zij wel 1 wedstrijd minder gespeeld. De complimenten voor Kim die, na al in A3 te hebben gespeeld, ook nog een hele wedstrijd in A2 speelde.

IJsselvogels A3 vertrok al om kwart over 9 naar Middelharnis om tegen koploper Good Luck A1 te spelen. In de 1e helft bood A3 goed tegenstand en stond het pas 4-1 met een doelpunt van Kim. In de 2e helft liepen ze uit naar 7-1 en ondanks doelpunten van Joris en Boas eindigde de wedstrijd in 11-3. Dit was ook niet de tegenstander waar de punten tegen gepakt moeten worden en de leidsters Laura en Lisanne vonden jullie zeker niet slecht spelen, de tegenstander was vandaag gewoon beter.

IJsselvogels B1 had thuis nog wat goed te maken tegen Trekvogels B2 waartegen uit onnodig gelijk werd gespeeld. B1 kwam uitstekend uit de startblokken, nam een 5-0 voorsprong en stond in de rust al met 10-2 voor. Na de rust kwam Trekvogels B2 goed terug tot 10-5 maar daarna stelde B1 weer orde op zaken door uit te lopen naar 13-5 tussenstand en een 17-7 eindstand. Jesse. Jelle St. en Janneke scoorden 4x, Merel 2x en Jelle R., Dave en invaller Sam 1x. A.s. Zaterdag staat voor jullie de topper tegen koploper KCC/Delta Logistiek B2 op het programma, thuis werd hiervan gewonnen!

Vlaardingen B2 was te gast bij IJsselvogels B2. Ondanks dat het maar één plaatsje hoger op de ranglijst stond bedroeg het verschil wel 5 punten. B2 begon goed aan de wedstrijd en nam via Louanne, Siebe en Dani een 3-1 voorsprong. Hierna stokte het helaas hetgeen Vlaardingen de kans bood om de achterstand om te draaien in een 3-5 voorsprong. Juliëtte bracht de spanning weer terug door 4-5 te scoren maar helaas werd dat ook de eindstand.

IJsselvogels C1 had thuis nog wat goed te maken tegen Oranje Wit C2 dat thuis dankzij de hulp van de eigen scheidsrechter een punt uit het vuur wist te slepen. Dankzij 3 doelpunten van Lars en 1 van Annelies stond er al snel een 4-1 stand op het scorebord. Hierna liet C1 zich een beetje uit het spel halen waarvan Oranje Wit handig wist te profiteren en kon ophalen tot 4-4 om zelfs met een 5-6 voorsprong de rust in te gaan ondanks nog een doelpunt van Angela. In de 2e helft zorgde Lars met zijn 4e treffer nog wel voor de aansluiting, 6-7, maar daarna was het over en sluiten, eindstand 6-10.

Wouter mocht deze dag mee als coach van IJsselvogels C2 dat in Waddinxveen tegen Korbis C2 speelde, bij winst stonden beide teams gelijk, thuis werd er nipt met 5-4 gewonnen. Patrick scoorde 0-1 en Luc 1-2 maar daarna was het Korbis dat 2x scoorde. Opnieuw Patrick en Danita zorgden weer voor een 3-4 voorsprong waarna Korbis de ruststand op 4-4 bepaalde. In de 2e helft was het over en sluiten, het liep niet meer, de inzet zakte wat weg en Korbis kon ongehinderd uitlopen naar een ruime 9-5 overwinning. Alleen Esmee wist (8-4) nog een keer te scoren. Jullie eindigen bijna zeker als 4e.

IJsselvogels C3 moest het in Rotterdam opnemen tegen koploper Trekvogels C1 waartegen het thuis bijna voor een verrassing zorgde. Ondanks doelpunten van Edo en Clarissa stond het in de rust al 5-2 voor Trekvogels. Ook in de 2e helft speelde C3 best goed maar Trekvogels C1 was gewoon beter en bepaalde, ondanks nog doelpunten van opnieuw Edo en Edwin, de eindstand op 9-4. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg maken jullie nog steeds kans op de 3e plaats dus zet ;m op C3!

Uit in Rotterdam had IJsselvogels C4 de vorige keer al kans om te winnen, nu thuis tegen Sperwers C1 zou het zich zeker willen revancheren voor de onverdiende 5-4 nederlaag die het toen uit leed. Er werd uitstekend samengespeeld en dankzij 2 doelpunten van invalster Amber en 1 van Maurits (zijn eerste in zijn nog korte korfbalcarrière), Lotte en Tom stond C4 in de rust al met 5-0 voor, een ongekende weelde. In de 2e helft ging Sperwers mee scoren al behield C4 keurig zijn 5 doelpunten voorsprong want dankzij nog 2 doelpunten van Lotte en 1 van Amber en Lisa won C4 met liefst 9-4 en werd de tweede overwinning behaald. Trainer/coach Wouter was mega trots!

IJsselvogels D1 nam het in Bodegraven op tegen Vriendenschaar D1. Zonder zich noemenswaardig in te spannen stond D1 in de rust al met 1-5 voor om uiteindelijk met 4-9 te zegevieren dankzij 3 goals van Dano, 2 van Evi en 1 van David, Cécile, Sijmen en Yana. Leuk was (voor André en mijzelf als trainer/coaches van E2) dat Jesca, Willem en Benjamin (allemaal pas eerstejaars E en spelend in E2) in D1 in mochten vallen.

IJsselvogels D2 speelde thuis de belangrijke wedstrijd tegen koploper Vriendenschaar D2 uit Bodegraven. Bij winst zou onze D2 gedeeld koploper worden, de belangen waren dus groot. Na een 0-1 achterstand was het Iris die met 3 doelpunten D2 op een 3-1 voorsprong zette. Helaas kon deze mooie voorsprong niet worden vastgehouden en dankzij 4 doelpunten op rij boog Vriendenschaar de achterstand om in een 3-5 voorsprong. Anna bracht de spanning terug door 4-5 te scoren maar helaas bepaalde de tegenstander daarna de eindstand op 4-6, jammer!

In Krimpen ad IJssel deed IJsselvogels D3 goede zaken door KOAG D4 met niet minder dan 0-6 te verslaan. Corné opende de score waarna Rosanne met 2 doelpunten de score opvoerde tot 0-3. Ook Thirza deed een duit in het zakje door 0-4 te scoren waarna Corné met nog 2 doelpunten de eindstand op 0-6 bepaalde. A.s. Zaterdag komt Reeuwijk E2 op bezoek dat afgelopen zaterdag tegen de eerste nederlaag aanliep, bezorgen jullie ze a.s. zaterdag de 2e nederlaag? Succes in ieder geval!

IJsselvogels E1 sloeg in Ridderkerk een aanval op de 3e plaats af van KCR E1 waarvan thuis eerder dit seizoen nipt werd gewonnen. In de 1e periode stond het al 3-3, dat beloofde wat. In de 2e periode scoorde alleen KCR een doelpunt zodat de ruststand 4-3 voor KCR E1 was. In de 2e helft kreeg E1 het spelletje goed door, Lisa stapte onder de korf goed uit om aan te geven en Joran vloog langs zijn tegenstander hetgeen 3 doelpunten en een 4-6 voorsprong opleverde. Ook in de laatste periode bleef E1 goed spelen en won het met 2-3 waardoor er een 6-9 eindstand op het scorebord kwam te staan. Leidster Kirsten noteerde 4 doelpunten van Joran, 2 van Tim en Sander en 1 van Anne. Ook hjet korfschieten werd gewonnen want dankzij 2 doelpunten van Joran, Lisa en Anne en 1 van Tim werd het 6-7 voor E1. Jullie moeten nog 4 keer aan de bak en daar zitten enkele zware jongens bij.

Ook IJsselvogels E2 had thuis nog wat goed te maken tegen Oranje Wit E1 uit Dordrecht. Uit werd daar op een rare en niet leuke manier verloren. Het eerste schot van Oranje Wit betekende 0-1 maar daarna waren het Jesca, Willem en Benjamin die E2 op een 3-1 voorsprong zetten. De 2e periode was helemaal super want dankzij 3 doelpunten van Willem en 1 van Jesca en Benjamin stond E2 in de rust al met 8-2 voor dankzij snel en goed samenspel. De 3e periode werd met 2-1 gewonnen dankzij Benjamin en Dominique waarna het in de laatste periode werd afgemaakt, eindstand 13-4 en dik verdiend, jullie hebben duidelijk bijgeleerd. Willem 6x, Benjamin 4x, Jesca 2x en Dominique 1x scoorden de doelpunten voor E2 dat nu zeker van de 2e plaats is achter het ongenaakbare Kinderdijk. Het korfschieten werd eveneens gewonnen want via 2 doelpunten van Willem, Jesca en Dominique en 1 van Benjamin werd het 7-3. Nu een maand rust en dan de laatste wedstrijd thuis tegen ACKC E1.

Ik denk dat de spannendste wedstrijd van de dag in Bodegraven plaats vond. Daar moest het op de 2e plaats staande IJsselvogels E3 het opnemen tegen koploper Vriendenschaar E3. Het verschil tussen beide teams is 1 punt en thuis werd met 12-12 gelijk gespeeld. Voordat onze E3 wist dat de wedstrijd was begonnen stonden ze al met 4-0 achter, een weinig hoopgevend begin. Maar E3 is een ploeg van “knokkers” en die geven niet zomaar op en dankzij 2 doelpunten van Stijn en 1 van Wesley stond het in de rust 6-3. In de 3e periode scoorden beide teams 1x en met een 7-4 achterstand werd aan de laatste periode begonnen. Martin scoorde 7-5 maar Vriendenschaar 8-5 en dan geef je er geen stuiver meer voor. Wesley maakte 8-6, Martin 8-7 en als je dan met nog 10 seconde te spelen een strafworp meekrijg dan moet je wel erg sterk in je schoenen staan om deze te willen nemen. Wesley ging op de stip staan en ……. scoorde ……. 8-8 en dat na met 4-0 en 8-5 achter te hebben gestaan, klasse E3! Het korfschieten werd keurig met 6-7 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Stijn, Simone en Wesley en 1 van Rosa. Jullie staan nog steeds 1 punt achter met nog 3 wedstrijden voor de boeg. Wie weet!

IJsselvogels E4 had vrij.

Ook IJsselvogels E5 speelde vandaag een echte topper want het sterke KOAG E4 kwam op bezoek. Uit werd het 11-11 en dat was hun enige verliespunt. KCC/Delta Logistiek E4 is in deze afdeling nog ongeslagen maar zij moeten nog 2 keer tegen KOAG E4 dus bij winst vandaag op KOAG E4 was E5 zeker nog niet kansloos voor het kampioenschap. Na een 1-0 voorsprong stond E5 in de rust met 2-3 achter. De 3e periode was erg goed en dankzij 2 doelpunten van zowel Nienke als Tim stond E5 ineens met 6-4 voor. Helaas kon E5 deze voorsprong niet vasthouden, KOAG kroop dichterbij, nam zelfs een 7-8 en 8-9 voorsprong maar gelukkig scoorde Tim alsnog de dik verdiende gelijkmaker waardoor het 9-9 werd. Tim 4x, Nienke 3x en Nils 2x verzorgden deze wedstrijd de productie. Het korfschieten werd nipt met 3-4 verloren ondanks doelpunten van Lienke, Tim en Nienke.

In Bodegraven speelde nog een team van IJsselvogels tegen Vriendenschaar en dat was onze E6 tegen hun E5. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarbij wij alleen bij 0-1 hebben voor gestaan. Tot 4-4 verzorgde Storm de totale productie door alle doelpunten te scoren terwijl na 5-4 Thomas de 5-5 scoorde. Hierna lukte het alleen Vriendenschaar nog om te scoren waardoor er een 8-5 eindstand op het wedstrijdformulier kwam te staan. Het korfschieten werd met 5-3 verloren ondanks 2 doelpunten van Jesse en 1 van Thomas.

Het spel van IJsselvogels F1 zat de laatste weken duidelijk in een opwaartse lijn maar daar kwam afgelopen zaterdag een kink in. Tot 2-2 kon het gelijke tred houden met KOAG F3 maar daarna kwam het met 2-5 achter en deze achterstand kon niet worden goed gemaakt. Ondanks 3 doelpunten van Esther en 1 van Levi en Mike werd er met 5-10 verloren. Het korfschieten werd nipt met 2-3 verloren ondanks doelpunten van Eline en Timo. Volgende keer meer succes!

IJsselvogels F2 herstelde zich uitstekend van de nederlaag van vorige week. Nu moest thuis worden aangetreden tegen Nieuwerkerk F5 waarvan uit al met 0-10 werd gewonnen. F2 opende bijzonder sterk en vooral David was loepzuiver waardoor het in de eerste periode al 7-0 stond, ruststand 11-1. In de 2e helft ging Nieuwerkerk in de 3e periode goed mee scoren en stond het iets van 16-7 waarna F2 het in de laatste periode goed afmaakte en met maar liefst 22-8 won. De leidsters Myrthe en Laura noteerden liefst 10 doelpunten van David, 6 van Sahra, 5 van Mink en 1 van Tiddo. Het korfschieten werd met 7-1 gewonnen via 3 doelpunten van Mink (100%), 2 van David en 1 van Tiddo en Sahra. Flo deed wel heel goed haar best maar het lukte helaas niet om een doelpunt te scoren. Er staan jullie nog enkele belangrijke wedstrijden te wachten, jullie hebben alles nog in eigen hand. Ondanks de monsteroverwinning (22-8) was het een leuke wedstrijd om te fluiten wat blijkt uit onderstaande mail die ik ontving van de leidster van Nieuwerkerk F5.