Hoe vloog de bal – zaterdag 7 maart 2015

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 07 maart 2015).

IJsselvogels 2, E4 en F2 kampioen, IJsselvogels 4 gepromoveerd maar ….. IJsselvogels A1 en A2 gedegradeerd. Vreugde en verdriet lagen afgelopen zaterdag dicht bij elkaar. Een jeugdig 2e pakte op overtuigende wijze de titel waardoor het, na de degradatie van vorig seizoen, weer terug is in de Res. 1e klasse. Door het vervroegd doorschuiven van veel junioren is dit wel ten koste gegaan van A1 dat vorig jaar de titel voor het grijpen had en nu uit de 1e klasse degradeerde ondanks 10 punten uit 14 wedstrijden hetgeen te weinig bleek om zich te kunnen handhaven. De grootste overwinning kwam op naam van D1 dat in Rotterdam met liefst 3-20 van Trekvogels D1 won, ook de 29-13 overwinning van F2 op KOAG F4 was er één om te onthouden, waar zie je dat nog ….. 42 doelpunten in 40 minuten! De topscoorder van de week werd ook gelijk de topscoorder van dit zaalseizoen want Sahra Altan scoorde in F2 maar liefst 18 doelpunten en dat zijn er ongelooflijk veel, klasse Sahra. Maar wat dacht je van de 10 doelpunten van Willem ten Hove in E2 of van de 9 doelpunten van Olivier Lipschart in E4 en van Lotte Verboom in F1. De resultaten:

In Westzaan won IJsselvogels 1 de laatste wedstrijd overtuigend met 12-21 van Roda 1 waarvan thuis nog werd verloren. Wat bleek, Roda 1 was al veilig, hun 2e nog niet waardoor ze de laatste 4 wedstrijden hun teams omgewisseld hebben zodat ook het 2e zich zou handhaven, de grootste competitievervalsing die maar mogelijk is in mijn ogen. Zo heeft het K.N.K.V. veel nieuwe regels ontwikkeld (E-teams in 4-tallen i.p.v. in 8-tallen, bij de F-teams mag je sinds dit seizoen verdedigd schieten) en in mijn ogen niet allemaal ten gunste van de korfbalsport zoals wij het graag zien. Ik heb geen wedstrijdverslag ontvangen zodat ik over het scoreverloop niets weet, wel weet ik dat Kevin en Karen 6x, Nathan 4x, Jary 3x en Jasper en invaller Leon 1x scoorden. Koploper Pernix verloor opnieuw maar omdat nr. 2 RWA 1 ook verloor werden ze toch kampioen. IJsselvogels 1 is als 3e geëindigd na een bijzonder wisselvallig seizoen met nogal wat blessures anders had een kampioenschap en een terugkeer naar de Overgangsklasse er zeker ingezeten.

IJSSELVOGELS 2 KAMPIOEN!!! In Harmelen speelde ons 2e de kampioenswedstrijd tegen Thor 2 waarvan gewonnen moest kunnen worden. Voor een vrij volle tribune, veel IJsselvogelsleden hadden de weg naar Harmelen kunnen vinden, begon het 2e wat afwachtend, kwam met 2-1 achter maar toen het eenmaal op stoom kwam was er geen houden meer aan. De ene aanval was nog mooier dan de andere en Thor was tegen dit aanvalsgeweld duidelijk niet opgewassen. Via 2-7 en 4-12 bepaalde Thor de ruststand op 7-12. Gelukkig werd het gelijk na de rust via Hans en Pieter 7-13 en 7-14 en konden we hierna gaan genieten van “show-time”. Peter en Hans waren goed op schot en scoorden 6x terwijl Coen 3x, Manon, Deborah en Kimberley 2x en Lieke, Pieter en de ingevallen Jeanine 1x scoorden waardoor er een 11-24 eindstand op het scorebord kwam te staan. De coaches Peter en Edwin kunnen tevreden zijn en zagen het 2e in het begin van de zaalcompetitie nog enkele punten verspelen maar de 2e helft zaal alles overtuigend winnen. Net als Jeanine vielen ook Esther en Victor de laatste 10 minuten in waarna Kimberley zich nog blesseerde waardoor ook Louise uit het 3e nog even haar opwachting mocht maken. Ook Tom v.d. Burgt en Casper Hofman worden nog bedankt voor hun aandeel in dit kampioenschap. Gefeliciteerd 2e met de snelle terugkeer naar de Res. 1e klasse.

Ook IJsselvogels 3 leverde een prima prestatie door in Leiderdorp met niet minder dan 11-24 van Velocitas 2 te winnen. Via 1-5 en 2-10 brak de rust aan met een 5-15 voorsprong. Na de rust werd gelijk uitgelopen naar 5-19 waarna het 3e gas terug nam, de tegenstander dichterbij liet komen tot 9-19 om vervolgens de eindstand op 11-24 te bepalen. Erwin 6x, Dirk 4x, Anne, Heidi, Brenda en Bas 3x en Berry en Pascal 1x namen de productie voor hun rekening van het 3e dat keurig 2e werd.

IJSSELVOGELS 4 GEPROMOVEERD! Althans dat stond op het wedstrijdverslag dus ik neem aan dat jullie dat te danken hebben aan het feit dat jullie als één van de beste nrs. 2 zijn geëindigd. In Delft was de studentenvereniging Paal Centraal 2 de tegenstander en iedereen in het team kan nu zeggen dat ze een keer in de TU Delft zijn geweest. Na een 2-7 ruststand liep het 3e uit naar een 3-9 voorsprong en het leuke was dat op dat moment alle spelers een keer hadden gescoord. Na een 5-12 voorsprong kwam Paal Centraal nog sterk terug en kon het de nederlaag tot 10-13 beperken. Laura 3x, Rob, Marieke en Wilco 2x en Lydia, Sascha, Stef en Ernst 1x waren deze wedstrijd de doelpuntenmakers. Gefeliciteerd met de promotie naar de Res. 3e klasse.

IJsselvogels 5 speelde thuis tegen Oranje Wit 9 uit Dordrecht en leek lang beide punten in de knip te hebben. Dan zie je toch een stukje jeugdige overmoed tegen wat routine bij de tegenstander en een dik verdiende 9-6 voorsprong eindigen in een 9-9 gelijkspel. Jullie zijn keurig als 2e geëindigd en dat is zonder meer een prima prestatie. ACKC 4 stak er met kop en schouders bovenuit. Coach René zag Tom 4x, broer Mike 3x en Dennis 2x scoren.

De wedstrijd IJsselvogels 6 – NIO 6 werd uitgesteld.

In Barendrecht kwam IJsselvogels G1 zelfs 2x binnen de lijnen. De eerste wedstrijd zou tegen PKC G1 zijn maar dat werd KCR G1 uit Ridderkerk. Van onze G1 waren maar 5 spelers aangekomen in de moeilijk te vinden sporthal, de overige spelers en speelsters waren helaas verdwaald. Met 3 geleende spelers werd aan de wedstrijd begonnen. Ruud zette G1 nog wel op voorsprong maar helaas wist KCR nog 3x te scoren waardoor er met 1-3 werd verloren. Gelukkig vonden eerst Robert en Jeroen de sporthal en later ook Paul, Issam, René en Nicolien waardoor de laatste wedstrijd tegen Vitesse G2 compleet kon worden gespeeld. Dat was ook te merken want Paul scoorde al snel 0-1 en 0-2 en nadat Vitesse G2 1-2 had gescoord bepaalde René met 2 doelpunten de eindstand op 1-4 waardoor jullie op een keurige 3e plaats zijn geëindigd. Opvallend was in deze laatste wedstrijd dat er goed werd rond gespeeld waardoor iedereen een aandeel in de overwinning had, goed gedaan G1!

IJSSELVOGELS A1 GEDEGRADEERD! We wisten van tevoren dat de kans op handhaving klein was want we hadden het niet meer zelf in de hand. En als je afhankelijk ben van anderen dan weet je nooit of die hun sportieve plicht zullen vervullen. Helaas won zowel ONDO A1 als ODO A1 waardoor het resultaat van A1 eigenlijk niets meer uitmaakte. Het pleit voor A1 dat ze er toch vol voor gingen en een 2-5 en 3-7 voorsprong namen. Helaas wist Excelsior A1 uit Delft terug te komen tot 6-7 en bij 10-10 was het zelfs weer gelijk. A1 kwam wel steeds voor en bij 11-12 dacht Leon waarschijnlijk opnieuw het winnende doelpunt te hebben gescoord maar helaas scoorde de tegenstander alsnog gelijk, 12-12. Waar de meeste tegenstanders een ploeg hadden waarvan de meesten al enkele jaren in de A1 speelden hadden jullie, door het doorschuiven (en bedanken) van het hele A1 van vorig seizoen, een heel nieuwe ploeg waardoor we wisten dat het moeilijk zou worden. Jullie hebben je kranig geweerd en met 10 punten uit 14 wedstrijden hebben jullie het zeker niet slecht gedaan. Christiaan scoorde 4x, Noël en Stan 3x en Leon 2x. Het lijkt bij jullie altijd net alsof er geen dames meespelen omdat die zelden scoren maar ook de dames verdienen een groot compliment door zichzelf compleet weg te cijferen voor het herenkwartet dat gewoon makkelijker tot scoren komt.

Ik had nog een stille hoop dat IJsselvogels A2 in Bodegraven voor een stunt zou zorgen door Vriendenschaar A1 te verslaan waardoor het misschien KOAG A2 en Dijkvogels A1 onder zich zou kunnen houden. Helaas, helaas, er werd na een 4-0 en 7-3 achterstand uiteindelijk met 9-7 verloren en aangezien zowel KOAG als Dijkvogels wel punten haalden zijn zij net 1 punt boven jullie geëindigd. Of dit ook degradatie tot gevolg heeft weet ik niet zeker maar ik denk het wel. Mike 3x een Wietze en Jeffrey 2x scoorden de doelpunten en ook bij jullie zijn het, net al bij A1, altijd de jongens die de doelpunten scoren terwijl de dames zeker hun steentje in het aanvalsspel bijdragen.

IJsselvogels A3 was vrij.

IJsselvogels B1 sloot de zaalcompetitie af met een ruime 9-2 zege op Maassluis B2 dat wel veel strijd leverde maar over een matige ploeg beschikte. Het was de wedstrijd van de gemiste kansen als ik zie dat jullie 31 schoten, 13 doorloopballen en 5 korte kansen hebben gehad. Trainer/coach Victor zag Dyonne, Jesse en Jelle R. 2x en Janneke, Jelle St. en Dave 1x scoren en B1 als 2e eindigen waar misschien een 1e mogelijk was geweest. Dan maar op het veld, oké!

IJsselvogels B2 was vrij.

Wat ik in de vorige rubriek over IJsselvogels C1 schreef kwam inderdaad uit, winnen en je kan nog 3e worden, verliezen en je kan als 6e eindigen. Via Annelies kwam C1 met 1-0 voor tegen KOAG C1 dat net onder onze C1 stond. Na 1-1 waren het Sam en Angela die 2-1 en 3-1 scoorden en dan komt het manco van C1 bovendrijven. Beter zijn dan je tegenstander, voldoende kansen krijgen maar deze vergeten af te maken waardoor de tegenstander op 3-3 kan komen. Sam scoort nog wel 4-3 maar daarna is het KOAG C1 dat naar een onverdiende 4-7 (wedstrijdverslag) of 5-7 (wedstrijdformulier) overwinning uitloopt en zo de punten mee naar Krimpen ad IJssel neemt. Met wat meer geluk en wat minder blessures hadden jullie zeker op de 2e plaats kunnen eindigen, nu is het helaas de 6e plaats.

IJsselvogels C2 was vrij.

In Hoogvliet speelde IJsselvogels C3, net als vorige week, tegen Nikantes C1 waarvan toen thuis met 4-6 werd verloren. Ook nu bood C3 goed tegenstand. Nam zelfs een 0-2 voorsprong dankzij 2 goals van Clarissa maar stond in de rust met 3-2 achter. Sylvia en Sanne scoorden na de rust 3-3 en zelfs 3-4 maar helaas was het hierna de tegenstander die 4x scoorde en de eindstand op 7-4 bepaalde.

IJsselvogels C4 speelde thuis tegen Gemini C2 en helaas mis ik het (positieve) wedstrijdverslag van de coaches Wouter en Bas. In het regiehokje werd de score gelukkig ook bijgehouden maar de 1-0 van Cindy (?) komt me onbekend voor. Patrick scoorde 2-0 waarna Gemini tegen scoorde, 2-1. De 3-1 was dacht ik van Danita maar dat weet ik niet zeker omdat ze net inviel waarna Gemini 3-2 en 3-3 scoorde. Gelukkig was daar Amber die alsnog het winnende doelpunt scoorde waardoor C4 deze spannende wedstrijd met 4-3 wist te winnen.

In Rotterdam had IJsselvogels D1 het niet al te moeilijk tegen Trekvogels D1. Na 0-12 stribbelde Trekvogels nog even tegen door 1-12 en 2-12 te scoren maar daarna liep D1 weer uit naar een ruime 3-20 overwinning dankzij 5 doelpunten van David, 4 van Dano, 3 van Sijmen, 2 van Evi en Kris en 1 van Cécile, Lieneke, Yana en invalster Thirza. Op het veld spelen jullie gelukkig een klasse hoger.

Van de wedstrijd IJsselvogels D2 – Maassluis D3 heb ik helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. In het regiehokje is gelukkig wel de stand bijgehouden en zag ik dat D2 in de rust al met 4-0 voor stond dankzij doelpunten van Tobias, Iris en 2x Kirsten. Na de rust waren het Anna en opnieuw Tobias die D2 op een 6-0 voorsprong zetten waarna Maassluis D3 de eindstand op 6-1 bepaalde, Door deze fraaie overwinning zijn jullie opgeschoven naar de 2e plaats met nog 1 wedstrijd te spelen, succes a.s. zaterdag en wie weet.

IJsselvogels D3 was vrij maar zag concurrent Reeuwijk D2 zijn laatste wedstrijd, zoals verwacht, van KOAG D4 winnen waardoor zij kampioen zijn geworden en jullie keurig 2e zijn geworden.

IJsselvogels E1 kon het uit tegen Nieuwerkerk E1 niet bolwerken en moest een 13-6 nederlaag incasseren. Na een 4-2 tussen- en een 7-4 ruststand gaf E1 zich zeker nog niet gewonnen maar Nieuwerkerk was net iets feller en gretiger en bovendien schoten ze iets zuiverder. Joran 4x en Sander 2x scoorde voor E1 dat a.s. zaterdag de laatste wedstrijd speelt tegen koploper KCC. Het korfschieten werd nipt met 7-6 verloren ondanks 2 goals van Anne en Sander en 1 van Tim en Joran.

IJsselvogels E2 nam het thuis op tegen ACKC E1 uit Almkerk dat steeds beter gaat spelen. Tot 3-3 kon ACKC op gelijke hoogte blijven maar daarna liep E2 uit naar 5-3 en een 10-5 ruststand. Ook in de 2e helft lag het tempo erg hoog en werd er goed samengespeeld en als dan ook de kansen nog eens voortreffelijk worden afgemaakt dan win je gewoon met 19-10. Willem moest even op gang komen, had bij de eerste 6 doelpunten pas 1x gescoord maar nam er uiteindelijk wel 10 voor zijn rekening, Jesca 4x, Benjamin 3x en Dominique 2x namen de overige doelpunten voor hun rekening. Dankzij de fraaie 2e plaats in deze sterke 1e klasse was een bezoek aan de Mac hun beloning. Het korfschieten werd met 7-3 gewonnen dankzij, ik dacht, 3 doelpunten van Benjamin, 2 van Dominique en 1 van Willem en Jesca.

IJsselvogels E3 had het in Rotterdam moeilijker dan verwacht tegen OZC E1 dat zich niet snel gewonnen wilde geven. In de 1e periode leek er bij een 0-3 voorsprong geen vuiltje aan de lucht. Ook de 2e periode was goed met een 2-6 ruststand als gevolg. De 3e periode wilde er niets lukken en wist OZC tot 5-6 te naderen,. Gelukkig was de 4e en laatste periode weer ouderwets waardoor E3 deze wedstrijd toch nog met 6-10 wist te winnen en uiteindelijk op een keurige 2e plaats is geëindigd, 1 punt achter Vriendenschaar E3. Wesley scoorde 4x, Stijn 3x, Rosa 2x en Simone 1x. Ook het korfschieten werd gewonnen want dankzij 2x Wesley en Rosa en 1x Simone en Stijn werd het 3-6 voor E3.

IJSSELVOGELS E4 KAMPIOEN!!! Eigenlijk waren ze al een beetje kampioen maar E4 had nog 1 punt nodig om alleen kampioen te zijn. Thuis tegen Vriendenschaar E2 uit Bodegraven liet E4 er geen enkele twijfel over bestaan wie de sterkste was en dankzij een ruime 17-4 overwinning werd E4 de terechte kampioen. De leidsters Anouk en Tamara konden hun geluk niet op en zagen Olivier liefst 9x, Isa 5x en Finn 3x scoren maar dat hadden zij niet gekund zonder het goede aangeven van de dames Rianne en Amber. Het korfschieten eindigde in 4-4 maar helaas is vergeten de namen van de doelpuntenmakers te noteren. Jullie hebben alleen uit tegen Gemini E1 een misstap gemaakt en verder alle wedstrijden ruim gewonnen zodat jullie dik verdiend kampioen zijn geworden, gefeliciteerd allemaal!

Ook voor IJsselvogels E5 stond er nog wat op het spel. Kampioen worden konden ze niet meer maar de 2e plaats was nog haalbaar maar dan moest er wel gewonnen worden van KCC/Delta Logistiek E4 dat op de 2e plaats stond en waar tegen uit de enige nederlaag werd geleden. De eerste periode ging erg goed en via 3 doelpunten van Tim en 1 van Nienke nam E5 een 4-1 voorsprong. Toen de E5 via nogmaals Nienke en Nils in de 2e periode een 6-1 voorsprong namen leek de winst binnen. Maar …… in de 3e periode wist KCC ineens 4x te scoren waardoor het plotseling 6-5 weer stond. Helaas staat achter de 7-5 geen naam maar dat was een heel duur doelpunt waarna KCC de eindstand op 7-6 bepaalde. Dankzij deze zwaar bevochten overwinning gaat E5 over KCC heen en zijn zij op de 2e plaats geëindigd. Het korfschieten werd met 4-2 gewonnen via 2 doelpunten van Tim en 1 van Lienke en Nienke.

In Schiebroek speelde IJsselvogels E6 tegen NIO E3 waarvan thuis vrij makkelijk werd gewonnen. Ook nu leek het die kant op te gaan want 2 doelpunten van Quinty en 1 van Maudy en Storm zorgden voor een 1-4 voorsprong. Hierna werd er een beetje om en om gescoord waardoor er aan het eind een 6-10 eindstand op het scorebord kwam te staan. Er stond deze wedstrijd een gelegenheidscoach langs de lijn en alle ouders waren aanwezig plus dat heel het team veel zin had in deze laatste zaalwedstrijd. Quinty scoorde 4 doelpunten, Storm 3, Maudy 2 en Thomas 1. Ook het korfschieten ging erg goed en via 3 doelpunten van Maudy (100%) en 1 van Quinty, Jesse, Thomas en Storm werd er met 3-7 gewonnen.

IJsselvogels F1 liet zich in het begin een klein beetje verrassen door Nieuwerkerk F4 dat een 1-3 voorsprong nam. In de 2e periode herstelde F1 zich goed en boog de achterstand om in een 5-3 voorsprong om daarna uit te lopen naar een 9-5 voorsprong waarbij Lotte al weer 7x had gescoord. De leidsters Manouk en Esther zagen F1 in de laatste periode goed doorgaan en dankzij maar liefst 9 doelpunten van Lotte en 2 van Eline en Levi werd het 13-9 voor F1. Het korfschieten werd met 2-3 verloren maar ook hier is helaas niet bijgehouden wie er scoorden.

IJSSELVOGELS F2 KAMPIOEN!!! Wat was dat jammer dat Flo juist deze wedstrijd oorpijn had waardoor ze de kampioenswedstrijd niet mee kon spelen, gelukkig was ze er wel om haar team aan te moedigen. Ik heb nog zelden een kampioenswedstrijd meegemaakt waar in 40 minuten maar liefst 42 doelpunten werden gemaakt. Jullie speelden ontzettend goed samen, schakelden snel over van verdediging naar aanval waardoor iedereen kansen kreeg. Sahra was deze wedstrijd weer loepzuiver en scoorde liefst 18x en dat is een record in de historie van IJsselvogels al gelden er tegenwoordig wel andere regels omdat je bij jullie verdedigd mag schieten maar dan nog ….., klasse Sahra. David met 5 doelpunten, Mink met 4 en Tiddo met 2 doelpunten zorgden er voor dat F2 zijn kampioenswedstrijd met 29-13 won. De leidsters Myrthe en Laura straalden gewoon en waren super trots op jullie. Ook het korfschieten werd met 4-3 gewonnen met 2 doelpunten van David en 1 van Mink en Tiddo. Gefeliciteerd F2!

Wim Slingerland.