Hoe vloog de bal – zaterdag 7 september 2019

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 7 september 2019).

De 1e helft veldcompetitie seizoen 2019-2020 is begonnen. Van de 22 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen en 11 verloren, eerlijker kan niet. Nieuwe teams, nieuwe medespelers en nieuwe coaches en/of trainers. Ieder jaar is het weer afwachten hoe de nieuwe teams gaan presteren. Zal het 1e na de degradatie van vorig seizoen in staat zijn om weer om de titel mee te doen om het verloren terrein terug te winnen? Het 3e en 4e promoveerden naar een hogere klasse, zullen ze zich kunnen handhaven? Voor het eerst sinds jaren heeft IJsselvogels weer een team in de Hoofdklasse spelen. Na vorig jaar kampioen te zijn geworden in de 1e klasse mag C1 het nu op het hoogste niveau van Nederland proberen en als je dan gelijk uit weet te winnen van “buur” Nieuwerkerk C1 dan ben ik heel erg benieuwd naar het vervolg. De grootste overwinning kwam op naam van A1 dat in Poortugaal met 8-21 wist te winnen van RWA A1. Topscoorder van de week werd Wessel Hofman die in F1 maar liefst 10x wist te scoren, klasse Wessel! De resultaten:

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 3e, A1, C2, C3, D3 en E5. Kleine moeite, groot plezier!!!!!! Graag voor maandagavond 21.00 uur doormailen naar Wim Slingerland (s.slingerland@planet.nl). Alleen een scoreverloop is ook voldoende, maak ik het wedstrijdverslag.

Reeuwijk 1 – IJsselvogels 1   23-14     Zaterdag was het zover de 1e competitie wedstrijd tegen Reeuwijk. Reeuwijk was voor ons een bekende ploeg en iedereen was gebrand om te winnen. Reeuwijk schoot goed uit de startblokken en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. IJsselvogels kon tot 6-4 aardig mee maar daarna ging Reeuwijk er vandoor en was het met de rust 13-7 in het voordeel van Reeuwijk. We maakte teveel foutjes in de verdediging en wisten met z’n allen wat er beter moest dus gingen met volle inzet de 2e helft in. Maar Reeuwijk was in alles net iets scherper en liep nog verder uit (16-7). Verder ging het in de 2e helft aardig gelijk op en was de 2e helft al een stukje beter dan de 1e helft. Uitslag uiteindelijk 23-14 voor Reeuwijk. Christiaan.

Reeuwijk 2 – IJsselvogels 2   15-19     Mijn eerste wedstrijd als coach van het 2e begon zeker niet goed. Het eerste kwartier liepen we achter de feiten aan doordat er te onrustig gespeeld werd en de verkeerde kansen werden genomen. Ook zat er een beetje pech bij de afronding. Maar zeker op karakter heeft dit 2e laten zien een wedstrijd te kunnen kantelen. Van 3-0 naar 5-5 en dan doorzetten naar 6-14. Dit gaf mij de mogelijkheid enkele wissels toe te passen waardoor ik kon zien welke spelerscombinaties wel of niet kunnen aangezien we dit seizoen met 12 spelers/sters in het 2e spelen. Knap hoe alle spelers met elkaar kunnen spelen terwijl er toch veel andere samenstellingen waren. Goed om te zien is ook dat er meerder doelpuntenmakers zijn. Uiteraard zijn er nog diverse punten om aan te werken, maar een kleine basis is toch wel duidelijk zichtbaar. Zolang we maar met geduld spelen en kijken waar de beste kansen liggen is er veel mogelijk. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Weidevogels 2 die ook hun 1e wedstrijd hebben gewonnen. Een nieuwe winstpartij zou heel lekker zijn, dus daar gaan we dan ook zeker hard voor trainen. doelpunten werden gemaakt door Anouk 1x, Marianne 1x, Jesse 2x, Wietze 4x, Jeffrey 2x, Stan 6x, Janneke 2x en Dyonne 1x. Berry.

Vriendenschaar (H) 2 – IJsselvogels 3   20-19

IJsselvogels 4 – Excelsior 5   11-18     De eerste tegenstander voor het gepromoveerde IJsselvogels 4 was Excelsior 5 uit Delft, vorig jaar nog 2e in de poule (res 3e klasse). Iedere trainer / coach hoopt op een goede start van de competitie en 1 of 2 overwinningen in de eerste 3 wedstrijden bepaalt toch het beeld van de competitie. Of je doet mee voor de bovenste plaatsen of je bent steeds in de achtervolging en wat doet dat met het vertrouwen van de spelers. Na de euforie van het kampioenschap, de harde realiteit. Gezien de wedstrijd van gisteren kunnen wij aardig mee, maar moeten wel stappen gaan zetten, want de doelstelling is niet degraderen. Het begin van de wedstrijd was veel belovend, Cindy (1-0), Melvin (2-1), Jelle (3-1) maar de lange mannen van Excelsior waren de bepalende factor in deze wedstrijd, Marlinde (4-3) en Jelle (5-3) konden het gaatje weer op 2 zetten, maar het kunnen blijven schieten door de lengte, stond het weer gelijk 5-5.  Marlinde (6-5) en Thirza (7-7) scoorde na goed werk bij het uitverdedigen, maar werd teniet gedaan door een ontketende dame die 3 van de 5 doelpunten voor haar rekening nam. Ruststand 7-12.  Klein beetje ongeloof in de rust, je denkt dat je in de wedstrijd zit en je staat 5 doelpunten achter. Laura (8-12) scoorde de aansluiter, maar konden geen vuist meer maken. Melvin (9-14 en 10-17) en invaller Sam (11-18) maakte de overige doelpunten. Eindstand 11-18. Doelpunten werden gemaakt door: Melvin (3), Marlinde (2), Jelle (2), Laura (1), Cindy (1), Sam (1) en Thirza (1). Marco.

DES 6 – IJsselvogels 5   5-13     IJsselvogels 5 mocht vandaag zijn eerste poulewedstrijd spelen tegen DES 6. Een tegenstander die op het veld nog redelijk onbekend was voor het 5e. Voor het 5e was het dus een mooie kans om te laten zien dat de punten in Moordrecht horen. Het weer was wat wisselvallig, zou dit in het voordeel of nadeel van IJsselvogels zijn, wedstrijden uit het verleden lieten wel zien dat het 5e met wisselvallig weer wel goed presteert. Ook nu leek dat weer te kloppen, de eerste 4 punten werden namelijk gemaakt door alleen het 5e, dit werd dan ook gedaan door Tom 2x, Boas en Aniek ?. DES wist ook een punt te maken, hierna vielen de punten een beetje stil. Aan beide kanten wist de verdediging het goed dicht te houden, hierdoor werd punten maken moeilijk. Toch wisten Tom en Nikki weer punten te maken (1-6). DES wist hier wel weer op te antwoorden en maakte ook een punt (2-6). Nog voor rust werd een 2-7 gescoord, waarmee de ruststand dan ook werd bepaald. De wedstrijd liep lekker, het was de bedoeling om dit door te pakken naar de 2e helft. Echter was na de rust het punten maken toch weer wat lastiger als gedacht. Toch wisten Tom en Mick weer te scoren hiermee kwam de stand dan ook op 2-9. Nu was DES weer aan zet en scoorde zo 2 punten (4-9). Het 5e kwam weer op dreef en begon te scoren. Nu waren het Remon, Tom, Peter en Mick die de punten op hun naam zette. DES sloot de wedstrijd af met een laatste punt en zo werd de wedstrijd bepaald op 5-13. Annelie Bedankt voor het invallen. De punten deze wedstrijd zijn gemaakt door: 5x Tom, 2x Mick, Boas, Aniek, Nikki, Remon en Peter. Op naar de volgende wedstrijd. Boas.

IJsselvogels Midweek komt a.s. woensdag voor de eerste keer in actie als ze om 20.30 uur in Dordrecht moeten aantreden tegen Oranje Wit MW1, succes!

RWA A1 – IJsselvogels A1   8-21

Reeuwijk A2 – IJsselvogels A2   4-15     Vandaag speelde IJsselvogels A2 tegen Reeuwijk A2. De vorige twee keer dat wij tegen ze speelden wisten we de eerste keer net aan van ze te winnen en de tweede keer wonnen we al met een paar puntjes verschil van ze. We wilden dit gaan verbeteren. Na een goede start vorige week met een oefenwedstrijd waarin maar liefst 14 goals werden gescoord en een praatje van Stef gingen we positief de wedstrijd in. Ondanks het slechte weer begonnen we gefocust en dat was goed terug te zien in de scoreverloop. Edo wist al snel twee keer te scoren waardoor we al heel snel op een 0-2 voorsprong kwamen. Reeuwijk had een goed schietende heer en hij wist dan ook de eerste goal voor Reeuwijk te maken maar onze verdediging werkte erg goed samen waardoor hij voor de rest niet heel veel goede kansen kreeg. Na de goal van Reeuwijk scoorden Annelie, Anna, Tom en Patrick achter elkaar waardoor we een goede voorsprong op konden bouwen (1-6). Reeuwijk wist er nog eentje in te gooien voordat Edo nog twee keer scoorde met een schot en door een stip af te maken. Voor de rust werd nog een keer gescoord door beide kanten. Eerst door Reeuwijk en daarna door Annelie. Hierdoor was de stand in de rust 3-9 in het voordeel van IJsselvogels In de rust kregen we te horen dat Stef vooral heel erg tevreden was. Als advies kregen we mee dat omdat ze zo dichtbij verdedigden dat we best eens diepe ballen konden gaan gooien. Zo begonnen we weer met veel motivatie aan de tweede helft van de wedstrijd. En dat was te zien. Want Anna wist al snel nadat de tweede helft begonnen was te scoren met een korte kans. Vervolgens vielen er nog twee goals voor IJsselvogels door een schot van Tom en een schot van Sanne. Tussenstand 3-12. Reeuwijk wist er nog eentje in te gooien maar dat maakte niet meer uit aangezien dat doelpunt werd opgevolgd door weer 3 goals van IJsselvogels door Edo (2x) en Tim P. En hiermee was de wedstrijd gespeeld. IJsselvogels A2 had een nieuw recordaantal goals gemaakt deze wedstrijd en we kunnen terugkijken op een goed begin van dit nieuwe seizoen. Tim Plooster en Tim Senden, bedankt voor jullie inzet want deze wedstrijd had niet gespeeld kunnen worden zonder jullie. Op 21 september speelt IJsselvogels A2 tegen ODO A2. Wij hebben er in ieder geval al erg veel zin in en gaan deze wedstrijd ook weer beginnen met een goed gevoel. De mensjes van de A2.

IJsselvogels B1 – VEO B1   9-6     Afgelopen zaterdag speelde de B1 thuis tegen VEO B1. De 1e competitiewedstrijd van het seizoen. In de 1e helft begonnen we gelijk met een voorsprong van 2-0 door een doorloopbal en een vrije bal van Cecile. Even later scoorde VEO de 2-1 en Tim S de 3-1 met een mooie doorloopbal. Daarna scoorde Iris een korte kans wat de stand op 4-1 zette. VEO scoorde de 4-2 en Tim P scoorde de 5-2 door een strafworp die veroorzaakt was door Yana. Met deze stand gingen we de rust in. In de 2e helft ging het een stukje minder. VEO scoorde de 5-3 waarna Joran een strafworp scoorde die hij zelf had veroorzaakt. Daarna scoorde VEO weer waarna Tim P een vrije bal scoorde. Dat zette de stand op 7-4. VEO maakte de 7-5 waarna Joran de 8-5 maakte via een strafworp veroorzaakt door Cecile. Daarna scoorde Cecile de 9-5 uit een omdraaibal en maakte VEO het laatste doelpunt van de wedstrijd wat de eindstand op 9-6 bracht. Voor de 1e competitiewedstrijd van het seizoen was het niet slecht, maar we moeten nog wel allemaal wennen aan het nieuwe team. Maar als we zo doorspelen en meer aan elkaar gewend raken moet het zeker lukken dit seizoen! Cecile 3x, Tim P en Joran 2x, Iris en Tim s 1x scoorden de doelpunten. Cecile.

Excelsior B2 – IJsselvogels B2   9-8     Afgelopen zaterdag ging de B2, net als vorige week, naar Excelsior in Delft. Daar speelde de B2 tegen de B2 van Excelsior. Willem scoort al snel en zet de B2 op voorsprong. Excelsior reageert direct en maakt er 1-1 van. Zo gaat het de gehele wedstrijd. IJsselvogels scoort, waarna Excelsior ook weer scoor. Met rust is het 3-3. Met doelpunten van Willem en Sander. De tweede helft gaat precies hetzelfde. Dan loopt Excelsior wat uit met 2 doelpunten en staat het 9-7. Helaas kan de B2 dan door gebrek aan tijd de score niet meer gelijk trekken en verliest IJsselvogels uiteindelijk met 9-8. Doelpuntenmakers in de tweede helft waren Willem, Sander en Lisa. Thuis kan de B2 vast winnen tegen deze ploeg. Met dank aan het invallen van Wesley en Jesca en het coachen van Marjan.

Nieuwerkerk C1 – IJsselvogels C1  3-7    Hopelijk was het weer van vandaag geen voorbode voor de rest van het veldseizoen. Om klokslag 09.00 toen de scheidsrechter floot voor het beginsignaal kwam het water in Nieuwerkerk met bakken uit de hemel. En bleef dat de hele eerste helft het geval. De bril van Flo vol met druppels en geen zicht meer, de handen van Benjamin te koud om goed te gooien, de bal te zwaar om normaal te schieten, de kinderen volledig doorweekt en koud.  Misschien ook een beetje onder de indruk van Nieuwerkerk? En waren Flo en Lucas niet net 3 dagen op kamp geweest? En oh ja was er iets met een bezoekje aan Bruisend Reeuwijk door een contigent spelers en speelsters en een (veel) te late thuiskomst? Wat het ook was het effect was een zeer matige eerste helft waarin Jesca nog wel de 0-1 maakte uit een schot maar het gretigere Nieuwerkerk daarna 3 keer scoorde om er 3-1 van te maken en Jesca de ruststand nog op 3-2 kon brengen. In de rust maar geen donderpreek maar een opbeurende insteek dat het alleen maar beter kon gaan en dat de buienradar en weerslag beide een droge tweede helft voorspelden. Een beetje opgewarmd het eindelijk weer droge veld op en daar draaide de wedstrijd volledig om in de tweede helft. Door een slimme vrije bal van Jesca werd de 3-3 op het bord gezet, Twee (veel) te korte schotpogingen van Rosa (aanstaande vrijdag graag een berichtje om 21.00 uur dat je in bed ligt en gaat slapen) werden door Benjamin beide vanuit de afvang middels een korte kans gepromoveerd tot doelpunten (3-5) waarna Stijn ijskoud (letterlijk en figuurlijk) de 3-6 middels een strafbal maakte. Jesca had het slotakkoord met een mooi schot voor de 3-7. De tweede helft bijna geen kans weggegeven en een volkomen terechte overwinning uit het vuur gesleept in het hol van de grote buurman waar de gemoederen hier en daar weer hoog opliepen bij het aanwezige Nieuwerkerkse publiek. Gracieus verliezen als dat terecht is, is een vaardigheid die nog enige training vereist zullen we maar zeggen. De eerste 3 punten in de hoofdklasse zijn binnen en waar dit toe gaat leiden gaan we de komende weken meemaken met nog de nodige goede tegenstanders op het programma. Het moet en kan in ieder geval nog veel beter dan deze zaterdag en daar gaan we in de trainingen samen hard aan werken. Grote dank aan Finn en Luna voor het reserve zitten, hopelijk willen jullie nog vaak met ons mee als dat mogelijk is!

IJsselvogels C2 – Olympia C2   8-3

IJsselvogels C3 – Korbis C3   2-1

IJsselvogels D1 – Valto D1   9-12     Zo de kop is er af. Na de Beach wedstrijd en het oefentoernooi bij Excelsior mochten we beginnen aan de eerste wedstrijd tegen Valto. Op het toernooi hadden we ook al tegen Valto gespeeld en toen verloren we met 1-6. Luc, Lara en Floortje maakten hun debuut op een groot veld na de overgang van de E naar de D. Met de coaches Christiaan en Tamara langs de kant begonnen we goed geconcentreerd. Na een 0-1 achterstand kwamen we door twee scores van Luna op een voorsprong (doorloopbal en stip). De scores vielen aan beide kanten. Timo, Marnick en Nora zorgde er voor dat we de rust in gingen met de stand van 5-4. Na rust bleef het gelijk op gaan door twee scores van Sven 7-7. Luna maakte nog een stip en Timo nog een korte kans, maar helaas was Valto toch net iets verder qua spel en wisten ze onze zwakke plekken te vinden en liepen uit naar een stand van 9-12. Iedereen heeft hard gewerkt. Blijf zo door gaan en jullie gaan een leuk seizoen tegemoet. De scores waren van Luna (3), Timo (2), Sven (2), Nora (1) en Marnick (1). Patrick.

IJsselvogels D2 – OVVO / de Kroon D2   5-11     Vandaag de allereerste wedstrijd van het seizoen voor IJsselvogels D2. Tegenstander was OVVO D2 uit Maarssen. Voor veel kinderen was het een spannende wedstrijd: spelen in twee vakken, vrije ballen, in het vierkantje spelen etc. De kinderen gingen ondanks al deze nieuwe dingen vol goede moed het veld in. Helaas was tegenstander OVVO al iets verder in het spel in twee vakken en dat was wel te merken. Ruststand 0-5 achter. In de rust de meest belangrijke dingen besproken (en uitgetekend op het bord 🙂 In de tweede helft proberen voor te verdedigen, dichter bij de korf aanvallen, en zowel naar de bal als naar je tegenstander kijken. Natuurlijk ging het niet gelijk helemaal perfect maar ik heb vanaf de zijkant enorm veel goede dingen gezien. De tweede helft was een stuk beter en de eindstand werd uiteindelijk 5-11 voor OVVO. We gaan komende weken lekker trainen op de basis en het korfballen in twee vakken met daarbij een aantal tactische dingen. Met deze D2 gaat dat helemaal goedkomen dit seizoen! Geschreven door trotse coach Sam.

IJsselvogels D3 – De Voltreffers D1   1-7

Korbis E2 – IJsselvogels E1   8-6     In de stromende regen ging de wedstrijd beginnen. Dat leek de spelers van de E1 niets te schelen want die waren toen al doorweekt van het fanatieke warmlopen.
We kwamen al gauw voor met 0-1. Dus dat begon goed. Die voorsprong hebben we tot 1-2 kunnen vasthouden. Daarna helaas niet meer. Wel veel kansen maar ze gingen er niet in. In de eerste helft leek de E1 nog een beetje te moeten wennen aan het feit dat het nu een echte competitiewedstrijd was. Het verdedigen ging goed maar in de aanval was het nog wat zoeken, waar ga ik lopen, ga ik schieten of naar een medespeler gooien, als ik schiet vang ik dan af of ga ik kijken of de bal erin gaat. Niet gek natuurlijk voor zo’n nieuw team. Met 3-2 achterstand gingen we de rust in. In de rust hebben we afgesproken dat we voor iedere bal gingen vechten. Dat was te zien! De meegereisde supporters zagen in de tweede helft een veel feller team. Er werden langere ballen gegooid, er werd goed geschoten. Helaas heeft dat niet geleid tot een overwinning wat wel jammer was want in het laatste kwart leek de wedstrijd te kantelen en was IJsselvogels de betere ploeg. Het was wel een leuke en spannende wedstrijd om naar te kijken. Een team waar het spelplezier goed van af te zien is en waar nog heel veel inzit! Iedereen heeft in ieder geval 1 x gescoord! Uiteindelijk was de eindstand 8-6. Groetjes, Jan-Willem en Liliam.

Maassluis E4 – IJsselvogels E2   2-7     Tijdens het starttoernooi in de brandende zon, gewapend met flesjes water en zonnebrand waren we nu juist uitgerust met paraplu, regenjas en vuilniszakken. Wat een contrast! Maar het enthousiasme was gelukkig hetzelfde. Dit jaar zitten er in E2 2 jongens: Lucas en Sid en 4 meisjes: Eline, Jildou, Lilly en Sarah. Een leuk team met verschillende kwaliteiten en karakters. Prima combinatie! De wedstrijd verliep goed. In de eerste kwart scoorde Sid al vrij snel de 0-1 en we kregen meerdere kansen om ons te laten zien. De tegenstander kwam terug met een 1-1 maar Sid liet zich niet kennen en maakte een 1-2. Het vertrouwen groeide. De tegenstander liet ons steeds meer vrij lopen, wij maakten hiervan goed gebruik om samen te werken, aanvallen te creëren. In de 4e kwart kwamen we op stoom. Lilly scoorde een mooie 1-3 wat snel gevolgd werd door een 2-3 van Maassluis. Het ging ondertussen harder regen de wedstrijd werd even gestaakt. Ons team had eigenlijk geen last van de regen en stormde even later het veld weer op om de wedstrijd energiek op te pakken. Er werd geëxperimenteerd met doorloopballen en afstandsschoten, vanaf de zijlijn moedigden de reservespelers de anderen aan.  Lucas maakte de 2-4 en daarna de 2-5 met een schitterde doorloopbal. Een stip werd door Lilly keurig afgemaakt waardoor het 2-6 werd. Nog vlak voor het einde van de wedstrijd waarin we druipend van de regen doorzette pakte Lucas zijn kans: 2-7. Dansend en springend verlieten we het veld. We hebben er zin in. Het wordt een sportief en dynamisch seizoen! Judith van der Ark

Nieuwerkerk E4 – IJsselvogels E3   6-8     Daar gaan we dan, met zijn allen richting Nieuwerkerk. De eerste wedstrijd van het veldseizoen. Er is een kleine spanning tenminste bij Dyonne en Merel, want die willen dat we winnen van Nieuwerkerk. Vorige week nog 7-4 verloren op het toernooi in Bodegraven. Het weer zat niet helemaal mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Met goede moed begon de E3 de wedstrijd. Met een 0-1 voorsprong door een goal van Noortje, beginnen we de wedstrijd goed. Eigenlijk ging het aan het begin van de wedstrijd gelijk op. Er vielen wel wat doelpunten waaronder een mooie doorloopbal van Ayub. De laatste helft van de wedstrijd kwam Nieuwerkerk 1x op voorsprong met 6-5. Er vielen maar geen doelpunten, dus het werd nog erg spannend. Wij wilde graag de winst binnen slepen, dus de E3 moest even wat meer pit geven. En dat deden ze er werden nog 2 doelpunten door Thijme gemaakt. Waaronder een hele mooie diepe bal die hij daarbij scoorde. Daarna scoorde Noortje haar 4e goal en werd de eindstand 6-8. Een mooie uitslag tegen Nieuwerkerk. Goede start voor de E3, dit is hopelijk een goed vooruitzicht voor de volgende wedstrijd. Merel.

IJsselvogels E4 – Maassluis E6   3-6     De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen voor E4. Een nieuw team, andere spelers. Maar, de energie en het plezier is er. Ook op de trainingen is dit te zien. Een mooie basis om aan deze wedstrijd te beginnen.  Coaches Tom, Edo en Stan konden door hun eigen wedstrijd op hetzelfde tijdstip niet aanwezig zijn. Jonathan (vader van Thijmen) en Paul (vader van Nienke) stonden langs de lijn om de spelers aan een goed resultaat te helpen. E4 bestaat dit seizoen uit Jayson, Elynn, Thijmen en Nienke. Versterking kregen ze vandaag van Elin, die nog een extra wedstrijd mee pakte. E4 kwam goed uit de startblokken, maar keek in het eerste kwart van de wedstrijd na een minuut of 8 toch tegen een 0-2 achterstand aan. Een mooie kans voor Thijmen resulteerde in een doelpunt en met een 1-2 stand eindigde het eerste kwart. E4 liet zien dat er zeker kansen waren en aan het begin van het tweede kwart kwamen beide ploegen weer op gelijke hoogte: Thijmen vond voor de tweede keer de korf. Maassluis deed weer wat terug en nam de voorsprong , maar vlak daarna kreeg E4 de kans om dat weer weg te poetsen: Een stip na een overtreding. Jayson nam hem koelbloedig en bracht de stand op 3-3. Dat was ook de stand halverwege de wedstrijd. In de tweede helft van de wedstrijd wist E4 helaas geen voorsprong meer te behalen. Qua kansen deden de ploegen niet voor elkaar onder. Maassluis miste aan het begin van het derde kwart een stip, maar vergrootte daarna alsnog de voorsprong via 3-4 naar 3-5. Een laatste peptalk van de invalcoaches mocht niet meer baten: In het laatste kwart werd het uiteindelijk 3-6. Het korfschieten werd gewonnen met 4-3 door doelpunten van Thijmen, Jayson en Elin. Ondanks het verlies verliet E4 het veld met het hoofd omhoog. Wie weet wat er de komende wedstrijden allemaal nog mogelijk is… Op naar volgende week! Paul (vader van Nienke).

IJsselvogels E5 – Vriendenschaar (B) E2   1-5

Sporting Delta F1 – IJsselvogels F1   7-13     Afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Iris en Cecile moesten ook vroeg spelen met de B1 en dus mocht ik deze wedstrijd coachen. Voor Tamara haar eerste echte wedstrijd en dat heb je hartstikke goed gedaan. F1 begon meteen scherp en via 2x Wessel en 1x Eva stond het 0-3. Daarna werd er tot de rust om en om gescoord en zo stond het 5-7. Er werd goed aangevallen, maar soms ook nog wat slordig verdedigd. Tweede helft werd er beter verdedigd en maakte F1 zelf nog 6 doelpunten. Er werd goed omgeschakeld van verdedigen naar aanvallen. Gelijk vrijlopen en de lange bal richting de vrijlopende speler. In de periodes dat het regende was het wel wat lastiger, maar een prima eerste wedstrijd waarin Wessel flink op schot was en 10 doelpunten heeft gemaakt. Eva scoorde 3 keer. Het korfschieten is 2-4 geworden met 2 doelpunten van Floris en 2 van Eva. Quinten hartstikke bedankt dat je ook met F1 mee wilde spelen. Anne.

IJsselvogels F2 – Nieuwerkerk F3   4-15     Vandaag een spannende dag voor vele uit de F2. Het was namelijk de eerste echte competitie wedstrijd voor veel van onze spelers. Eerste helft was dan ook nog een beetje wennen. Daarnaast regende het vrij hard waardoor de bal ook nog is erg glad werd. Hierdoor werd het, toch al moeilijke, gooien en vangen nog lastiger. De eerste helft wisten we het gat van de korf ook nog niet te vinden. In de rust besproken wat we allemaal moesten doen om deze wedstrijd om te buigen. Zo wisten de F2’ers te benoemen dat ze het gooien en vangen sneller moesten doen en bij het verdedigen was het belangrijk om de juiste positie in te nemen. In de tweede helft ging dit allebei een stuk beter! De aanval werd vaak sneller opgezet en ook wisten we 3x het gat van de korf te vinden! Ik vond het leuk om te zien hoe jullie steeds een beetje beter werden in het spel. Alle 7 aanwezige spelers hebben duidelijk hun steentje bijgedragen. Hierdoor hebben we de tweede helft gewonnen met 3-2!! Goed gedaan. De wedstrijd is afgesloten met 3-15. Deze drie doelpunten zijn gescoord door Eva. Tijdens het korfschieten wisten Bente en Eva allebei ook nog een keer te scoren. Marco & Marijn bedankt voor het helpen coachen, anders had mijn stem het niet overleefd, ha, ha. Groetjes Nikki.