Hoe vloog de bal – 07 december 2019

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 7 december 2019).

Dat was me afgelopen zaterdag het korfbaldagje wel. Om half 9 in de sporthal aanwezig omdat Cécile de F1 moest coachen en vervolgens alle wedstrijden gezien tot ’s avonds 18.15 uur. Ik vond het dan ook niet zo erg dat de wedstrijd van het 4e tegen Good Luck 2 uit Middelharnis, die ik om 18.15 uur moest fluiten, niet doorging wegens een tekort aan spelers bij de tegenstander, en dat bij een 2e, ra, ra, ra. F1 en E3 beten de spits af om 9.00 uur. Het nog puntloze F1 tegen ongeslagen koploper Weidevogels F1 en dan gewoon met 16-8 winnen, klasse F1! Vooral Eva was op schot en scoorde meer dan de helft van de doelpunten. Het nog ongeslagen E3 speelde thuis tegen medekoploper Achilles E2 uit Den Haag. Een spannende wedstrijd dus. Een goed begin is het halve werk zeggen ze wel eens en dat was bij jullie ook zo. Het begint al bij de voorbereiding om alle koppies de goede kant op te krijgen en ervoor te zorgen dat ze er klaar voor zijn. Achilles was dat duidelijk wel, sloeg gelijk een gat en won verdiend. Hierna de Vrolijke Vogels die dit keer de hele zaal tot hun beschikking hadden. Leuk om te zien dat Nina en Willeke ook aanwezig waren om te helpen, klasse. Het was een leuk gezicht al die spelletjes door de hele hal en al die jonge kinderen tussen de 3 en de 6 jaar die hun uiterste best deden. Om 11.00 uur was ongeslagen koploper E5 aan de beurt tegen Nieuwerkerk E9. De 1e helft was matig en stond E5 met 0-2 achter. Te langzaam gooien en te weinig beweging in het team zorgden ervoor dat Nieuwerkerk de betere partij was. In de 2e helft een veel beter E5 dat binnen 2 minuten gelijk 2x wist te scoren en uiteindelijk verdiend met 6-3 zegevierde met een uitstekende F1-invaller Wessel die liefst 5x scoorde. Om 12.00 uur was het kiezen tussen Nieuwerkerk C1 – IJsselvogels C1 (met Benjamin) en IJsselvogels B1 – Kinderdijk B1 (met Cécile). Omdat ik reserve scheidsrechter was voor deze wedstrijd viel er weinig te kiezen en moest ik gewoon bij B1 aanwezig zijn. Een redelijke 1e helft zorgde voor een 5-3 voorsprong en wat heb ik de 2e helft van jullie genoten. Mooi, snel en gevarieerd aanvalsspel zorgden ervoor dat Kinderdijk niet meer wist waar ze kijken moesten en vooral dankzij de zuivere Tim Pl. en Cécile behaalde B1 een bijzonder ruime 18-9 overwinning, een groot compliment voor de hele ploeg en de coaches! Om 13.00 uur de topper tussen de beide ongeslagen koplopers in de 1e klasse tussen onze A1 en het verrassend sterke Reeuwijk A1 dat na de promotie van vorig seizoen het opnieuw erg goed doet. Deze wedstrijd kon alle kanten op. Om en om namen de teams een voorsprong. Van 8-7 net voor de rust naar 8-9 in de rust. Gelijk na de rust liep Reeuwijk A1, dankzij 2 bijzonder dubieuze en erg makkelijk gegeven strafworpen, uit naar 8-11 maar A1 herstelde zich knap en boog de achterstand om in een 15-12 voorsprong met nog 11 minuten te spelen. Jammer dat A1 de rust niet wist te bewaren en de juiste kansen pakte want jullie hadden de wedstrijd in de knip. Knullig balverlies gaf Reeuwijk de hoop op meer en na 15-15 namen zij met nog 5 min. op de klok een 15-16 voorsprong. Gelukkig scoorde de weer bijna herstelde Sam uit een vrije bal de verdiende gelijkmaker, eindstand 16-16. En toch ook een compliment naar de scheidsrechter die het vele snijden van Reeuwijk A1 diverse keren goed doorzag en daarvoor terecht affloot. Hierna mocht het 2e aan de bak tegen DES 3 uit Delft. Nog steeds zonder de geblesseerde heren Stan, Jeffrey en Leon maar met Erwin (Boog) uit het 3e keek het 2e al binnen 2 minuten tegen een 0-2 achterstand aan. DES beschikte over 4 vrij lange heren en veel routine en liep gestaag uit naar een 5-11 ruststand. Gelukkig vond het 2e het schot in de rust terug in de kleedkamer en binnen 7 minuten stond het 9-11 en was het weer een wedstrijd. Jammer dat het 2e geen enkele keer op 1 punt kon komen, het gat bleef steeds 2 á 3 doelpunten, eindstand 13-16 en een start van de zaalcompetitie die ik me iets anders had voorgesteld. Om 15.40 uur het 1e tegen VZOD 1 uit Kudelstaart met als team van de week IJsselvogels E2. Tja, ben je niet geweest ….., zorg dan dat je de volgende thuiswedstrijd (11 januari 2020) zeker aanwezig bent. Ruststand 20-5, eindstand 38-13. Wat was het 1e zuiver en wat waren er een hoop mooie doelpunten te zien en ……. iedereen scoorde ook gewoon erg makkelijk. Probeer dit vast te houden! Als afsluiter om 17.00 uur het 3e tegen de fusievereniging Dubbel Zes / Futura 2 uit Den Haag. Tot 4-3 gelijkwaardig maar daarna een op alle fronten overheersend 3e dat wist uit te lopen naar een ruime 11-5 voorsprong. Wedstrijd gespeeld denk je dan met al die routine in het veld. Daarna 12 minuten geen doelpunt namens het 3e en een tegenstander dat dankbaar profiteert en nadert tot 11-10 waarna Bas van afstand de ruststand op 12-10 bepaald. Na de rust 2 mooie schoten van Manon en 1 van Esther en het is weer 15-10. Het 3e blijft de betere ploeg maar het verschil blijft steeds 2 á 3 doelpunten, eindstand een verdiende 19-17 overwinning.

Van de 19 gespeelde wedstrijden werden er liefst 10 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 7 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van, hoe kan het ook anders, het 1e dat met niet minder dan 38-13 van VZOD 1 uit Kudelstaart wist te winnen Dan verwacht je dat ook de topscoorder van de week iemand uit het 1e is maar dat was Eva Slob uit F1 die maar liefst 9x wist te scoren, klasse Eva. De resultaten:

Tot nu toe helaas nog geen wedstrijdverslag ingeleverd door A1, C3, E2 en E4.

IJsselvogels 1 – VZOD 1   38-13    Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels 1 aantreden tegen het nog puntloze VZOD 1 uit Kudelstaart. De opdrachten waren duidelijk: de tegenstander niet onderschatten, aanvallend gevarieerd en snel spelen en verdedigend scherp blijven (vooral hier ontbrak het vorige wedstrijden nog wel eens aan). VZOD begon scherp aan de wedstrijd en schoot de eerste twee ballen raak waardoor het tot 3-3 gelijk opging. Maar wat er toen gebeurde… We krijgen volledig de geest en walsten over de tegenstander heen. Alle opdrachten werden goed uitgevoerd waardoor er via 9-4 bij rust een 20-5 stand op het scorebord stond. De punten waren dus eigenlijk al binnen, zaak dus om de tweede helft net zo te spelen als de eerste helft en verder uit te lopen. Dit lieten we ons geen twee keer zeggen. Goal na goal viel in het mandje en VZOD kon ons niet bijbenen (op de laatste 5 minuten na toen we de teugels iets te vroeg lieten vieren). Eindstand 38-13 met goals van Kimberley 7x Lieke en Christiaan 6x, Mike, Eva en Roos 5x en Sam en Victor 2x. Meer over deze wedstrijd valt eigenlijk niks te zeggen. We waren beter dan VZOD en lieten dit in het veld zien. Het zal ongetwijfeld volgende week in en bij Haarlem niet even makkelijk gaan maar uit deze overwinning kunnen we zeker vertrouwen putten. Onze taak is duidelijk: zo overtuigend blijven spelen en volgende week gewoon 2 punten meenemen naar het mooie Moordrecht! Sam.

IJsselvogels 2 – DES 3   13-16     Vandaag stond er weer een thuiswedstrijd voor de boeg. Na de verliespartij van vorige week waren we toch wel gebrand vandaag 2 punten te pakken. Helaas nog steeds zonder de geblesseerde mannen. En vandaag waren we erg blij dat Erwin Kruiswijk uit het 3e mee wilde doen om de 8 compleet te maken. De start begon weer zoals alle vorige 2 zaalwedstrijden, niet scherp, niet geconcentreerd, veel stomme fouten, slechte schotmomenten. Tja, dan krijg je een lastige middag. En zeker in deze poule waarin ik ons vooraf toch wel bovenin zag eindigen moet je wel goed beginnen. Kan enigszins aan de blessures liggen, maar ook aan de manier van spelen en de instelling hoe we een wedstrijd ingaan. Dit is iets waar we met elkaar aan moeten werken. Ook zal het misschien aan een stukje coaching liggen, of het niet goed voorbereiden van mijn spelers. Ook ik zal hier mee aan de slag moeten. Het is toch elke wedstrijd wel weer zo dat we ineens terug komen. Vandaag na 3-10 te hebben achter gestaan weer terug komen tot 11-13. Het kan dus wel!!! Komende week scherp en geconcentreerd trainen. Doelpunten WILLEN maken, WILLEN scoren, WILLEN winnen. Komende zaterdag weer een lastige pot uit tegen Merwede. Er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden. Ik heb er zeker vertrouwen dat we dit te boven komen, want we hebben ook op het veld laten zien wat we kunnen. Alles koppies omhoog en 2 punten pakken in Sliedrecht.Doelpunten kwamen na de verloren wedstrijd van 13-16 van: Jesse 5x, Coen 1x, Wietze 1x, Erwin K. 3x, Luc 1x, Anouk 1x en Janneke 1x. Berry.

IJsselvogels 3 – Dubbel Zes / Futura 2   19-17     Na een toch wel moeizaam gelijkspel van vorige week, mochten we vandaag weer het veld betreden. Dit keer tegen Dubbel zes/Futura 2. Aan het begin van de wedstrijd liep het gelijk op. Na een 0-1 achterstand, maakte Dirk al snel de 1-1 en Manon gooide de 2-1 erin. Het ging nog even gelijk op tot de 4-3, toen kwam IJsselvogels 3 weer los. Met Doelpunten van Ed, Dirk, Kirsten en Mike kwamen snel tot een 11-5 voorsprong. Dubbel zes/Futura gaf zich niet snel gewonnen en gingen we de rust in met een 12-10 voorsprong. De tactiek werd even doorgesproken en waar nodig veranderd. Na rust startten we sterk met 3 doelpunten, hierdoor kwamen we op een 15-10 voorsprong. Dubbel zes gaf gelijk antwoord en scoorden er ook 3. De voorsprong was weer weggeven. We eindigden de wedstrijd met een 19-17 winst. De doelpunten zijn gemaakt door: Dirk 5x, Manon & Mike & Bas 3x, Kirsten 2x, Erwin & Edwin & Esther 1x. Op naar volgende week naar de wedstrijd tegen KIOS (N) 2. Esther Haasbroek.

IJsselvogels 4 – Good Luck 2   uitgesteld omdat de tegenstander geen team op de been kon brengen.

Valto 7 – IJsselvogels 5   6-10     IJsselvogels 5 moest het vandaag opnemen tegen Valto 7. IJsselvogels mocht dan ook vertrekken naar De Lier. Hier in de Lier was nog enige tijd voor een lolletje maar moest op een gegeven moment dan ook echt begonnen worden aan de wedstrijd. Voordat de wedstrijd goed en wel was begonnen wist Valto al te scoren. Hierna was het onze sterspeler van vandaag die tijdens het verdedigen bij haar tegenstander op de voet terecht kwam en dan ook helaas de rest van de wedstrijd heeft moeten toekijken. Na dit voorval was het Tom die de 1-1 wist te scoren. Hierna was het weer de beurt aan Valto om de bal door de mand heen te gooien. Boas compenseerde dit weer door hetzelfde te doen. (2-2) Louanne was het die IJsselvogels 5 op voorsprong wist te brengen, daarna was het Tom weer die het gat vergrote naar 2-4. Helaas maakte Valto voor rust nog een punt waarmee de ruststand op 3-4 werd bepaald. Na de rust wist Valto gelijk het overgebleven gat te dichten (4-4). Hierna was het de beurt van IJsselvogels om te laten zien wat ze echt waard zijn. Zo was het 2x Tom, Remon, Karlijn en 2x Lisa die de eindstand op 6-10 deden belanden. Valto wist dan nog wel te scoren maar het was niet genoeg. IJsselvogels mocht dan ook de punten mee nemen naar huis. Tijdens de wedstrijd is er gescoord door: Tom (3x), Lisa (2x), Louanne, Boas, Remon en Karlijn. Van Boas

Dijkvogels G4 – IJsselvogels G1   3-4     De eerste wedstrijd in de zaal was tegen Dijkvogels G4. Verdedigen ging goed en al snel scoorde Jeroen een mooi schot van schuin achter de korf  0 – 1. Een lekker begin. In de aanval kregen we veel kansen en Paul scoorde een ver, mooi afstandsschot. Een applaus volgende van zowel het IJsselvogels publiek als het publiek van de andere ploegen. De 2e helft scoorde Dijkvogels 2x (2-2). Daarna een schot van Issam (2-3). Dijkvogels kwam weer gelijk 3 – 3. Gelukkig scoorde Robert vlak voor tijd de winnende goal 3 – 4. Petra.

IJsselvogels G1 – ONDO (G) G1   1-3     De 2e wedstrijd tegen ONDO G1. Voor ons een onbekende ploeg, spannend maar ook weer leuk. De kansen gingen over en weer maar het lukte bij ONDO net iets beter. De eindstand was  1 – 3 een mooi afstandsschot van  Rene redde de eer van IJsselvogels G1. Petra.

IJsselvogels A1 – Reeuwijk A1   16-16     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen.

IJsselvogels A2 was vrij.

IJsselvogels B1 – Kinderdijk B1   18-9     Afgelopen zaterdag moest de B1 tegen Kinderdijk B1. Allebei de teams stonden nog op 0 punten, dus er moest gewonnen worden om nog een beetje bij te blijven. Gelukkig kwamen we al snel op 2-0 door doelpunten van Cécile en een strafworp van Joran. Tot de rust hielden we dit gat van 2 punten, in de rust stond het 5-3 door nog 2 doelpunten van Tim P en 1 van Cécile. In de rust werd er besproken wat er nog beter moest en als dat zou lukken, zouden we moeten kunnen winnen. Gelijk aan het begin van de 2e helft scoorde Kinderdijk de 5-4, maar de aanval daarna werd het 6-4 door Cécile. Kinderdijk bleef ook mee scoren, want het werd 6-5, maar gelijk daarna Tim P met de 7-5. Het werd weer 7-6, en 8-6 door Joran, waardoor het toch nog spannend bleef. Toen begonnen we uit te lopen, door 9-6 en 10-6 door Tim P . Kinderdijk scoorde nog de 10-7, maar ze maakten geen kans meer om te winnen. Wij maakten namelijk 6 doelpunten op rij. Eerst Cécile met de 11-7, daarna Tim S met 12-7, toen Tim P uit een strafworp met 13-7, Joran met de 14-7 en weer Cécile met de 15-7. Het werd 16-7 door een doelpunt van Isa, die nog maar net in het veld stond. Kinderdijk scoorde nog de 16-8 en 16-9 maar dat waren al hun doelpunten. Joran en Lieneke maakten nog de 17-9 en de 18-9 en toen was de wedstrijd afgelopen. Doelpuntenmakers waren: Tim P 6x, Cécile 5x, Joran 4x, Tim S 1x, Isa 1x en Lieneke 1x. Nu hopen dat we dit spel vast kunnen houden, dan kunnen we het nog veel tegenstanders moeilijk maken. Geschreven door Tim S.

Vriendenschaar (B) B2 – IJsselvogels B2   15-10     Op 07/12/19 moest IJsselvogels B2 tegen Vriendenschaar B2. De 0-1 word gescoord door Willem. Vriendenschaar maakt hier vrij snel 1-1 van. Lisa scoort de 1-2 en de 2-2 word gescoord. Hierna scoort Vriendenschaar 2x waardoor het 4-2 staat. Lisa maakt de 4-3 en het is rust. In de 2e helft scoort Vriendenschaar 2 doelpunten waardoor het 6-3 staat. Storm maakt de 6-4 waarna het 7-4 word. Lisa maakt de 7-5. Hierna scoort Vriendenschaar er weer twee waardoor de stand 9-5 wordt. Hierna scoren Sander, Lisa en Willem achtereenvolgend en is de stand 9-8. Vriendenschaar scoort de 10-8, en Sander scoort hierna 10-9. Lisa scoort de 10-10. Hierna maakt Vriendenschaar nog 5 doelpunten en is de wedstrijd met een stand van 15-10 voorbij. Lisa 5x, Willem 2x, Sander 2x, Storm 1x. Jesse bedankt voor het invallen.

Nieuwerkerk C1 – IJsselvogels C1   8-8     Vandaag weer de derby uit tegen Nieuwerkerk op het programma voor de C1 en hoe zou deze verlopen na de toch wel grote nederlaag van Nieuwerkerk tegen Albatros vorige week. Afgelopen donderdag op de training werd er geweldig getraind door de groep. Hard gewerkt maar ook bij vlagen zeer goed korfbal dus dat beloofde wel wat voor de zaterdag. Vooraf duidelijk gemaakt aan het team dat Nieuwerkerk moet winnen en wij gewoon voor de overwinning gaan en vooral lekker moeten spelen. Plezier in het spelletje is toch waar het om draait en dan komen resultaten ook weer vanzelf want deze groep kan echt wel een balletje spelen. De eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd waarin Nieuwerkerk wel wat effectiever omgaat met verkregen kansen en daarmee met de rust een 6-3 voorsprong neemt De coach is vergeten het schrijfblok uit te delen en kan daarom de doelpunten makers niet volledig terughalen maar ik denk dat het Wesley, Rosa en Benjamin zijn die de goals maken. In de rust dreigt de stemming weer in zelfkastijding om te slaan maar dit hebben we als coaches snel de kop ingedrukt. We speelden prima mee en ja we staan 6-3 achter maar krijgen voldoende kansen om naar een hoger doelpuntenaantal te komen. Na de rust maakt Nieuwerkerk vrij snel de 7-3 en dreigt de wedstrijd uit onze handen te glippen. Maar dan staan we op en beginnen we langzaam in te lopen op Nieuwerkerk. Volgens mij Stijn, Benjamin en Jesca zijn doeltreffend (maar helemaal zeker is dit niet😊). Er ontstaan barstjes in de ploeg bij Nieuwerkerk, bij vorige wedstrijden hebben we gezien hoe hoog de druk door coach en publiek wordt opgevoerd aan Nieuwerkerkse zijde en dat heeft misschien wel zijn weerslag op die ploeg. Veel kansen worden door Nieuwerkerk gemist en de druk wordt steeds verder opgevoerd door IJsselvogels. 8-5, 8-6, 8-7 door invaller Luna en 8-8 door vrije bal van Jesca (of andersom😊). De spanning loopt verder op we krijgen zelfs kansen om de wedstrijd te winnen in de slotminuten. Het blijft echter bij 8-8 en de scheidsrechter maakt een eind aan de wedstrijd. Bij de nabespreking staan er vrolijke gezichten om de coaches heen omdat we ons de tweede helft hebben terug geknokt en met dit resultaat kunnen we prima leven. Het is allemaal nog zeker niet foutloos wat we doen en daar gaan we op de trainingen weer mee aan de slag. Maar ik zie wel weer plezier en beleving in het veld en dat miste de laatste wedstrijden een beetje en dat is de grootste winst deze week. En ach een puntje uit bij Nieuwerkerk is zeker ook niet verkeerd… 😊😊😊. André.

OVVO C2 – IJsselvogels C2   9-6     De wedstrijd ging redelijk goed. Alleen het kon wel een stuk beter. De scheidsrechter floot goed, maar wel streng. De 1e helft ging wel goed, we scoorden veel. We gooiden goed, we verdedigden goed alleen scoorden we misschien net niet genoeg. 5-5 ruststand. In de tweede helft ging het een stuk minder, we gingen minder goed verdedigen, minder scoren, minder gooien. Eigenlijk ging alles minder in de tweede helft, wat wel jammer was. Wij waren niet slechter dan onze tegenstander, maar toch waren zij beter vandaag 9-6 einduitslag. Sahra.

KCC C2 – IJsselvogels C3   3-7     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels D1 en D2 waren vrij.

Excelsior E1 – IJsselvogels E1   6-14     Het is zaterdagochtend 9 september en de E1 moet al vroeg verzamelen voor hun wedstrijd. De tegenstander van vandaag is Excelsior. Na lang onderweg zijn en de verkeerde weg gepakt te hebben zijn we eindelijk 10 minuten voor de wedstrijd aangekomen. Dus snel omkleden en een kort praatje enz. konden we gelijk beginnen. De eerste 10 minuten waren erg slecht . Daardoor kwamen we ook 3-1 achter. Tijdens het 2e kwart werd het 5-5. IJsselvogels E1 herpakte zich en ging goed verdedigen waardoor de tegenstander niet meer scoorde. Wij bleven wel scoren en dus werd de eindstand 5-14. Uiteindelijk toch gewonnen!! Op naar de volgende wedstrijd met een goed overwinningsgevoel. Dano.

Nieuwerkerk E5 – IJsselvogels E2   3-2     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels E3 – Achilles E2   5-11     Vandaag speelden we de wedstrijd tegen medekoploper Achilles, een belangrijke wedstrijd dus, We begonnen niet goed aan de wedstrijd met al snel 0-3. Hierna wist Ayub de 1-3 te maken, maar helaas scoorde Achilles er daarna weer 2, 1-5. We lieten de tegenstander te veel schieten door niet altijd dichtbij te verdedigen, jammer! Uiteindelijk dus ook niet gewonnen, 5-11 als eindstand. Goals van Ayub (4x) en Thijme 1. Volgende week gaan we weer knallen! Dyonne.

Avanti / Post Makelaardij E6 – IJsselvogels E4   13-4     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. In Pijnacker speelde E4 tegen Avanti E6 dat tot nu toe 3 punten uit de eerste 2 wedstrijden behaalde, een sterke tegenstander dus. Dat bleek ook gelijk want Avanti nam een 4-0 voorsprong eer invaller Ayub 4-1 scoorde. Na de 5-1 was het Carice die de 5-2 voor haar rekening nam. Hierna liep Avanti uit naar liefst 11-2. Ayub scoorde nog 11-3 waarna Jayson de eindstand op 13-4 bepaalde. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

IJsselvogels E5 – Nieuwerkerk E9   6-3     Afgelopen zaterdag werd er om 11 uur nog een hele spannende wedstrijd gespeeld. IJsselvogels E5 speelde tegen Nieuwerkerk E9. De wedstrijd begon deze keer in het voordeel van de tegenstander, iets wat IJsselvogels E5 niet gewend was. De eerste goal kwam al snel. Nieuwerkerk E9 wist in de eerste minuten al te scoren. Aan de kant van IJsselvogels vielen geen goals in de eerste 10 minuten waardoor we met een 0-1 achterstand de rust ingingen, iets wat ook nieuw was voor IJsselvogels E5. In de rust werd verteld dat we vooral in de verdediging heel scherp moesten zijn. En dat werd heel goed gedaan. De doorloopballen werden goed verdedigd en iedereen bleef bij zijn of haar tegenstander. Er werd zelfs overgenomen. IJsselvogels stond dus erg scherp te verdedigen. Nieuwerkerk wist er maar 1 keer doorheen te komen wat de 0-2 betekende. Helaas wederom geen goals aan de kant van IJsselvogels. In de rust werd verteld dat we weer rustig ons eigen spelletje moesten gaan spelen en dat we dus ook wel weer konden proberen om een aangeef neer te zetten. En dat werkte goed. IJsselvogels kreeg de smaak te pakken en het waren Wessel en Elin die allebei scoorden waardoor de tussenstand in een hele korte tijd weer gelijk was. Nieuwerkerk probeerde weer terug te komen door de 2-3 te scoren maar Wessel wist nu twee keer achter elkaar te scoren waardoor IJsselvogels weer op voorsprong kwam. Na een hele korte drinkpauze liepen de spelers met veel enthousiasme weer het veld in. De wedstrijd was in het voordeel van IJsselvogels in 10 minuten gekeerd en die voorsprong moest behouden worden. In die hele spannende, laatste 10 minuten stond het nog een tijdje gelijk voordat Wessel nog een goal maakte waardoor het 5-3 stond en we wat meer ademruimte hadden. We mochten nog steeds onze focus niet verliezen want we hadden zelf gezien wat er allemaal kon gebeuren in een paar minuten. Er werd erg gefocust verdedigd maar voor het grootste gedeelte was het balbezit bij IJsselvogels. De allerlaatste goal van de wedstrijd werd gemaakt door Wessel die de 6-3 binnenschoot. In 20 minuten heeft IJsselvogels een 0-2 achterstand omgebogen in een 6-3 voorsprong. Het was zeker een hele spannende wedstrijd om te zien en wat hebben de spelers hard gewerkt. Wessel, heel erg bedankt voor het invallen! Jullie hebben het allemaal super goed gedaan! Het korfschieten eindigde met een stand van 4-2 voor IJsselvogels. De goals hier werden respectievelijk gemaakt door Wessel, Mila, Maxim en Elin. Lotte en Annelie.

IJsselvogels F1 – Weidevogels F1     16-8. Vandaag stond er een moeilijke pot op het programma, Weidevogels had 4 punten en stond bovenaan en wij hadden zelf 0 punten.   Het 1ste kwart begon goed want we kwamen gelijk 2-0 voor, en Eva scoorde allebei  de doelpunten. Weidevogels wist nog wel de 2-1 te scoren in het 1ste kwart maar daar bleef het ook bij. In de rust zeiden we dat we eigenlijk nog een tandje erbij moesten zetten en dat deden ze ook! Wessel scoorde de 3-1 en Eva scoorde de 4-1. Helaas maakte we een overtreding (doorslaan op tegenstander) en kreeg de tegenstander een stip die ze benutte, 4-2. Ze kwamen zelfs nog terug op 4-3, maar gelukkig scoorde Wessel de 5-3! We kregen nog wel een doelpunt tegen in het 2de kwart maar daar bleef het ook bij, de ruststand was 5-4. Het 3de kwart begon en wat waren we goed bezig, achter elke bal aangaan die we schoten, ballen afpakken en onze kansen ook gewoon afmaken! Van 5-4 naar 11-4 in 1 kwart! De goals werden gemaakt door Eva (4 keer) en Tamara (2 keer). De tegenstander wist even niet meer wat ze moesten doen want we konden na elke bal die we schoten afvangen en daaruit scoren. Rust… we zeiden in de rust dat we nog niet te vroeg moesten juichen en dat we ons spel van het 3de kwart gewoon moesten voortzetten, en dat deden we ook! Wessel maakte de 12-4 en 13-4 en Eva scoorde de 14-4. Weidevogels wist nog wel de 14-5 te scoren, maar Wessel maakte een hele mooie goal van ver, 15-5. Hierna wist Weidevogels nog wel de 15-6 en 15-7 te scoren maar Eva maakte de 16-7. Weidevogels heeft de eindstand bepaald en dat werd uiteindelijk 16-8! Het korfschieten werd helaas wel verloren met 3-4, goals werden hier gemaakt door: Wessel en 2x Eva. Dit was een goede wedstrijd van onze kant en we hopen dat voort te zetten! Onze eerste punten zijn gepakt. Iris.

Maassluis F3 – IJsselvogels F3   5-10    F3 HEEFT GEWONNEN !! Vandaag mocht de F3 vroeg op stap richting Maassluis. De wedstrijd werd gestart met opdracht om de bal in de handen van onze vrije speler te gooien. Dit ging afgelopen week steeds beter, dus dat moesten we dan vandaag ook maar doorzetten. De wedstrijd werd gestart waarbij Melle ons gelijk op een voorsprong wist te zetten. In de eerste tien minuten hebben Melle (3x) en Laela (1x), deze stand weten uit te bouwen naar 1-4. Allemaal blije gezichtjes en het plan om zo door te gaan is in de tweede 10 minuten ook weer gelukt, stand 3-8 met doelpunten van Laela (3x) en Melle (1x). In de derde en vierde helft wisten we de korf iets moeilijker te vinden, totdat Kyra een mooi schot scoorde. Melle sloot de wedstrijd af met een mooie goal, eindstand 5-10. Ook Bente heeft bij het korfschieten nog een doelpuntje gepakt. Gefeliciteerd toppertjes! Aniek en Nikki.