Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 8 februari 2020

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 8 februari 2020.

Het 1e nam een belangrijke hindernis op weg naar promotie naar de 2e klasse en rekende nipt met 15-16 af met Badhoevedorp 1 dankzij een late goal van aanvoerster Eva Haasbroek. Het 2e behaalde een belangrijke overwinning op WION 3 en nam iets afstand van de degradatiezone. Het 3e kon het in Goes niet bolwerken tegen koploper Tjoba 2 maar weerde zich kranig, het 4e liet een duur puntje liggen tegen nr. 5 Triade maar dat is al jaren een lastige tegenstander voor het 4e terwijl het 5e de koppositie naderde door koploper Meervogels 6 met 12-9 te verslaan.  A1 won de lastige uitwedstrijd tegen KCC A2 met 17-19 en kan zaterdag goede zaken doen als het uit van concurrent Reeuwijk A1 weet te winnen. C1 revancheerde zich door met 15-4 van Vitesse C1 te winnen en wacht zaterdag de topper tegen Nieuwerkerk C1 waarvan het zal moeten winnen om nog een kleine rol van betekenis te kunnen spelen. D1 deed uitstekende zaken door eerst donderdag uit van Nieuwerkerk D2 te winnen en vervolgens zaterdag Korbis D1 te verslaan. Beide tegenstanders waren concurrenten in de race om het kampioenschap samen met Excelsior D1.Van de 18 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen, spelden er 3 gelijk en leden er 5 een nederlaag. De grootste overwinning van de dag kwam op naam van C1 dat met 15-4 van Vitesse C1 won. Topscoorder werd Jeffrey Berlijn die in het 2e liefst 8x wist te scoren. De resultaten:

Allereerst een groot compliment aan alle schrijvers voor deze rubriek, dat mag ook wel eens gezegd worden. Van de 18 gespeelde wedstrijden ontving ik liefst 14 wedstrijdverslagen, alleen van het 5e, A2, E1 en E5 ontbrak een verslag. Probeer dit vol te houden!

Badhoevedorp 1 – IJsselvogels 1   15-16     Zaterdag kon IJsselvogels 1 hele goede zaken doen in en tegen Badhoevedorp. Thuis werd na een goede wedstrijd met 25-18 gewonnen maar we wisten vooraf al dat deze klus niet zomaar geklaard zou worden aangezien Badhoevedorp een prima ploeg heeft. De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Badhoevedorp kwam op een 2-0 voorsprong waarna wij gelukkig mee begonnen te scoren en steeds op voorsprong kwamen. Het lukte echter maar niet om de tegenstander af te schudden waardoor de wedstrijd constant spannend bleef. Bij rust stonden we met een minimale voorsprong (8-9) voor, dat beloofde wat voor de tweede helft.. Na rust leek IJsselvogels snel orde op zaken te stellen. Bij 10-14 was ik er vanaf de zijkant wel gerust op dat de punten mee naar Moordrecht gingen, maar dat bleek te vroeg gedacht. Badhoevedorp zette nog eens aan een binnen no-time stonden beide ploegen weer gelijk. En toen in de laatste minuut bij een 14-15 voorsprong kregen we een strafworp tegen die benut werd waardoor het erop leek dat de punten gedeeld zouden gaan worden. Ik denk dat heel Badhoevedorp en omstreken heeft mee kunnen genieten van het moment dat Eva net voor het einde van behoorlijke afstand de 15-16 scoorde. Wat een ontlading! Snel daarna floot de scheids af waardoor we 2 hele belangrijke punten hebben behaald. Iets met door het oog van de naald kruipen…. Gezien de wedstrijd was een gelijkspel verdiend geweest maar gelukkig voor ons konden we 2 punten bijschrijven en is het verschil met Badhoevedorp nu 6 en met DSO nog steeds 4. Nu twee weken rust en focussen op VZOD waar gewoon twee punten gepakt moeten worden. Ik wil bij deze ook nog Wietze, Jesse, Tamara, Coen en Loisanne bedanken voor het meespelen en reserve zitten. Sam.

WION 3 – IJsselvogels 2   17-21     Bijna weer!! Afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen WION 3. Wat ik vorige week al zei dat wij nogal wisselvallig zijn in ons spel werd ons vandaag bijna weer fataal. Met een 1e helft waarin wij telkens aan de goede kant van de score bleven liepen wij in de 2e helft uit naar een 12-17 voorsprong. En dan gaat het blijkbaar in de koppies werken van wat nu te doen….. WION kwam terug tot 17-18, maar wat mij zeer blij maakte was dat wij nu wel de overwinning binnen haalde met een 17-21 overwinning. Enkele concurrenten verloren vandaag waardoor we weer enkele plaatsjes zijn gestegen. Ik moet ook wel zeggen dat iedereen wel met deze wedstrijd bezig was, er was scherpte, fanatisme en de wil om te winnen. Elkaar opjutten en aanjagen. Dank gaat ook uit naar de supporters. Is toch zeker wel leuk dat er ouders komen kijken en dat er een delegatie van het 1e aanwezig is. Als je de aanmoedigingen langs de kant hoort gaat het soms net ff wat makkelijker. oelpunten: Jeffrey 8x, Leon 3x, Dyonne 2x, Stan 2x, Janneke 1x, Coen 3x, Anouk 1x en Jesse 1x/ Volgende week speelt het 2e uit bij DES in Den Hoorn. Dit is een klein half uurtje carpoolen met z’n allen😊. Hoe leuk zou het zijn als er weer een hoop supporters aanwezig zijn om het 2e naar de overwinning te joelen. Wij zien jullie graag. Berry.

DES 3- IJsselvogels 2  –  Datum: Zaterdag 15-02-2020  –  Tijd: 14.00u.
Adres: Sporthal De Hoornbloem, Koningin Julianaplein 1, Den Hoorn

Tjoba 2 – IJsselvogels 3   23-19     Het 3e – Stichting Zonnebloem – tegenwoordig aangevuld met oudere jeugd, toog naar Zeeland om het tegen koploper Tjoba 2 op te nemen. Feitelijk begon de voorbereiding al op vrijdagavond toen een deel van het team zich culinair uitleefde met de bijbehorende “sapjes”. De vrijdag liep geruisloos over in de zaterdag…… en na een herstelslaapje en stevige brunch werd er afgereisd. Zonder schutter Stanley R. die een vriendendienst moest bekopen met een dikke enkel (waarom ren je überhaupt achter een bal aan in de verdediging?) . Eenmaal in Goes, oeps, geen shirts! Geen nood, zwarte shirts, polo’s en onderhemdjes als alternatief. Zwart is geen kleurtint, maar nog nooit zoveel kleuren zwart gezien. Oh ja, er werd ook nog gekorfbald. Samengevat: goed begin, serieuze vastloper, vakwissel met Jelle (Rinus) als draaipunt, vette achterstand in de pauze, goede 2e helft en toch kansloos verloren, 23-19. Niet getreurd, ook dan gezellig een versnapering met elkaar, waarna het derde zich splitste. Mike & de mosselen…..… 😂uit eten in Zeeland en de rest naar Fragment waar laat op de avond Mike met 1 mossel ook nog opdook. Deze productie is verzorgd door Sr. Zonnebloem, terwijl de goals zaterdag werden geproduceerd door Edwin 6x, Kirsten & Bas 4x, Boog en Mike 2x en Jelle (100%!) 1x.  Gr , Edwin.

Triade 2 – IJsselvogels 4   17-17     Vandaag stond voor IJsselvogels 4 de uitwedstrijd tegen Triade 2 op het programma en dat is nooit makkelijk. Het is een fysieke ploeg en in de thuiswedstrijd merkten we al dat het een ploeg is die tot de laatste seconden door blijft gaan. Maar goed, we beginnen gewoon weer met 0-0 op het scorebord en met de nodige versterkingen (Karen voor de vakantievierende Cindy, Annelies en Thirza voor de geblesseerde Laura R. en Peter voor de geen oppas hebbende Marco) beginnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Ondanks dat we fel willen beginnen, staan we binnen de kortste keren met 2-0 achter. Als we dan beginnen met scoren, blijven we via Leonie (2-1) en Karen (3-2) in ieder geval bij, maar Triade blijft het initiatief nemen in de eerste helft. Toch staan we via 2 doelpunten van Karen, 2 van Wilco en 1 van Melvin, na een kwartier spelen op 7-7. We krijgen dan ook iets meer grip op alle korte kansen van Triade en na de 8-8 van Rob en de 9-9 van Thirza, scoort Rob vlak voor rust de 9-10 en gaan we toch redelijk ontspannen de rust in. Na de rust komt Annelies voor Laura v. N. in het veld om net wat meer lengte erbij te hebben en binnen no time staan we via Wilco en Melvin op een 9-12 voorsprong. Maar, we zijn er nog niet. Zoals gezegd is Triade een ploeg die door blijft gaan en 5 minuten later staat het weer 12-12. Ondertussen beginnen we ook een beetje last te krijgen van irritaties om de beslissingen van de scheidsrechter, die we niet altijd snappen, maar dit moeten we accepteren en we moeten vooral zelf blijven korfballen. We blijven deze 2e helft telkens aan de goede kant van de score (12-13 van Melvin en 13-14 van Annelies), maar toch kan Triade telkens weer op gelijke hoogte komen. Stef komt er voor Rob in om verdedigend de heren van Triade net wat meer onder controle te houden en in het andere vak weten Thirza en Melvin het gaatje vervolgens weer op 2 doelpunten te krijgen. Er zijn echter nog zo’n 20 minuten te spelen, dus we zijn er nog lang niet. Triade neemt de bal uit en komt gelijk weer op 15-16. En paar minuten later scoort Triade nog een keer en staat er voor de 8e keer deze wedstrijd een gelijke stand op het scorebord. Er volgt een doelpuntloze periode, maar als de scheidsrechter vervolgens een strafworp geeft aan Triade, terwijl, vanaf de bank gezien, Wils toch duidelijk ertussen stond en gewoon verdedigde, hebben we nog 8 minuten om iets voor elkaar te krijgen. Karen gooit gelukkig haar 4e doelpunt binnen en zorgt dat we weer op gelijke hoogte komen met Triade. De laatste 5 minuten wordt er nog van alles geprobeerd, maar aan beide kanten wil de bal niet meer door de korf. Uiteindelijk is 17-17 de eindstand door doelpunten van Karen (4), Melvin (4), Wilco (3), Thirza (2), Rob (2), Leonie (1) en Annelies (1). Vlak na de wedstrijd is deze stand misschien een kleine tegenvaller, maar gezien de wedstrijd wel terecht. We weten in ieder geval HKC en Korbis ook nog een keer tegen Triade moeten en die hebben ook nog zeker niet zomaar gewonnen. Verder willen we via deze weg Karen, Annelies, Thirza en Peter nogmaals bedanken voor het meegaan. Van de interim assistent-coach Laura R.

IJsselvogels 5 – Meervogels / Fisica 6   12-9     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Het 5e ontving thuis koploper Meervogels / Fisica 6 waarvan eerder dit seizoen uit met 15-7 werd verloren. Ook nu leek het die kant op te gaan toen Meervogels 6 al snel een 0-2 voorsprong nam. Peter scoorde 1-2 en na 1-3 was het Remon die 2-3 en even later ook de 3-3 scoorde. Na 3-4 was het Louanne die de gelijkmaker, 4-4, voor haar rekening nam. Opnieuw liep Meervogels uit naar een 4-6 voorsprong maar het 5e weigerde zich gewonnen te geven. Peter zorgde voor de aansluiting door 5-6 te maken en na 5-7 was het opnieuw Remon die 6-7 en 7-7 scoorde. Ruststand 7-8. Na de rust was het Louanne die vanaf de stip voor 8-8 zorgde waarna de vanavond niet te stuiten Remon het 5e voor het eerst op voorsprong zette, 9-8. Diezelfde Remon scoorde even later ook de 10-8. Hierna werden helaas 2 strafworpen gemist, Meervogels scoorde 10-9 maar Louanne wist, opnieuw vanaf de stip, het gat weer op 2 punten te brengen, 11-9. Remon wilde toch het laatste woord hebben en zorgde met zijn 7e treffer voor de 12-9 eindstand waardoor het 5e koploper Meervogels 6 tot op 2 punten is genaderd. Zo blijven spelen en wie weet staat jullie nog iets moois te wachten, succes in ieder geval.

KCC A2 – IJsselvogels A1   17-19    Zaterdag 8 februari mocht de A1 al om 8:45 verzamelen om iets meer dan een uur later de returnwedstrijd tegen KCC A2 te spelen. We begonnen niet scherp aan de wedstrijd waarin we slordig spel vertoonde en niet goed antwoord hadden op de tactiek van de tegenstander. Waarin zij goed begonnen aan de wedstrijd kwamen we al gauw op achterstand te staan. Na een hele snelle time-out stonden de spelers op scherp en wisten we aan te haken bij KCC. De eerste 20 minuten liepen we achter de feiten aan, tot kort voor rust waarin Kris het verschil op twee doelpunten zetten in ons voordeel. In de tweede helft van de wedstrijd wisten we de taken goed uit te voeren en de voorsprong niet meer uit handen te geven. Waarin David in het ene vak het spel domineerde (zowel aanvallend als verdedigend) wist het andere vak lang balbezit te houden en het spel naar zich toe te trekken. Zoals ik al zei, elke wedstrijd is vanaf nu een finale op zich. Komende wedstrijd spelen we uit in Reeuwijk tegen de nummer 2. Ik ben blij met het vertoonde spel van afgelopen weken en kijk al erg uit naar de kraker van komende zaterdag! Peter Berlijn.

DES A2 – IJsselvogels A2   19-10    Met 11 spelers, 1 coach en 2 ouders en 1 opa gingen we onderweg naar Delft. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Beide ploegen scoorden niet makkelijk en na 10 min stond het 5-5. Daarna liep de aanval van IJsselvogels niet meer goed, er werd niet diep gelopen, er werden geen in-uit bewegingen gemaakt en er kwam veel druk vanuit de kant van DES waardoor eigenlijk elke aanval er van 7-8 meter werd geschoten en waarbij de tegenstander de bal na 1-2 schoten af kon vangen. Verdedigend werd er goed voorverdedigd, maar er werd niet zoveel druk gegeven op de bal als DES wel deed aan de andere kant, waardoor ze veel meer kansen hadden van dichtbij. Dit ging zo tot 10-6, toen was het rust en na de rust ging DES verder op deze manier. We hadden hier niet veel op in te brengen. Hier en daar nog een doelpunt gescoord, maar tevergeefs. Eindstand 19-10. 3x Edo 2x Sanne 2x Angela 1x Annelie 1x Tom 1x Edwin. Sijmen .

Dijkvogels B1 – IJsselvogels B1   11-11     Oei wat was dat spannend! (Tim Pl. die was ziek dus die kon er helaas niet bij zijn.) Dijkvogels opende de wedstrijd al snel met 1-0 en Cecile met een doorloopbal die er 1-1 van maakte. Tim S  van afstand 1-2 en Dijkvogels kwam weer met het doelpunt 2-2. daarna kwam Cecile weer in de aanval en maakte een vrije bal en een strafworp. Tim S weer van afstand  3-5. Dijkvogels weer 4-5  en Cecile met een afstandsschot. Dijkvogels bepaalde de ruststand op 5-6. Dijkvogels opende na rust weer met 2 doelpunten 7-6. Cecile weer van afstand en Joran met een strafworp 7-8. Dijkvogels weer met de 8-8. Anne van afstand 8-9 daarna Dijkvogels weer met 2 doelpunten en Joran met een korte kans 10-10. Cecile met een afstandsschot en Dijkvogels sloot de wedstrijd af met  11-11. Cecile 6, Tim S en Joran 2 , Anne 1. Lieneke.

IJsselvogels B2 – KOAG B2   10-12     afgelopen zaterdag speelde de B2 thuis tegen KOAG B2 uit Krimpen a/d IJssel. Wesley zat bij ons op de bank als reserve. De eerste 5 minuten scoorde Lisa de 1-0 en daarna scoorde het andere team 1-1. Even later scoorde hun weer de 1-2 en de 1-3. Toen maakte Lisa de 2-3. Even later maakte het andere team de 2-4. Willem maakte de 3-4 en Anna maakte het gelijk met 4-4. het andere team maakte gelijk 2 doelpunten achter elkaar en het werd 4-6. Het is rust. Toen de wedstrijd weer begon maakte Storm de 5-6 en daarna maakte Willem het gelijk en werd het 6-6. Toen ging het niet zo goed met ons en maakte het andere team 4 goals achter elkaar en werd het 6-10. We probeerde weer terug te komen en Nils maakte de 7-10 en Sander de 8-10. Het andere team scoorde de 8-11 en daarna scoorde Willem de 9-11. het andere team maakte de 9-12 en Sander maakte het laatste doelpunt, 10-12. We hebben helaas verloren maar we vonden het wel een leuke wedstrijd. We staan nu op de 5e plek. Lisa.

IJsselvogels C1 – Vitesse C1   15-4     Tja vorige week heb ik een meermaals naar het scherm zitten turen om te bedenken wat ik over de vorige wedstrijd tegen Albatros moest tikken en de woorden kwamen niet. Ik denk dat de belangrijkste conclusie was dat ik het toch wel heel jammer vond dat jullie jezelf niet beloonden voor het hele goede spel van de eerste 35 minuten. En laten we dan na deze week van bezinning maar de conclusie trekken dat de laatste 15 minuten de harde lessen zijn die we moeten leren in de hoofdklasse om uiteindelijk betere spelers en een betere ploeg te worden. Dankjewel Wim voor de het stukje wat jij hebt gemaakt. De vraag voor vandaag was dan ook hoe zou de ploeg deze teleurstelling verwerken in de wedstrijd tegen Vitesse. En het antwoord daarop was eigenlijk wel prima. Ondanks dat we Stijn een tijdje moeten missen met een blessure aan zijn schouder (beterschap!). Met Mink op de plaats van Stijn en daardoor een andere vakindeling was het vandaag toch ook wel even wennen voor spelers. En als Rosa dan bij het eerste balcontact de bal er vanaf een meter of 10 meteen inknalt is dat toch een mooie opsteker voor deze wedstrijd. Voor de rust maken we er nog 6 bij door nog een schot van Rosa (haar normaal ‘nogal luidruchtige’ tegenstander niet meer gehoord de hele wedstrijd). Een schot van Benjamin en een stip van Wesley, een doorloper van Rosa en schotje en schot van Benjamin en Mink. De ruststand 7-1. En dat was gezien de voorgenoemde omstandigheden een prima resultaat. Vooral verdedigend staan we de laatste weken als een huis en krijgen we heel weinig goals tegen, ook minder dan de ploegen die boven ons staan. De tweede helft was een gelegenheid om de trouwe reserves ook eens lekker te laten spelen in de C1. Voor Sven, Quinty, Luna en ook Willem waren minuten beschikbaar en ondanks de wisselingen werden er toch ook nog 8 doelpunten bijgemaakt door doorlopers van Wesley, Rosa en Benjamin. Daarnaast nog schoten van Dominique, Wesley, Benjamin en Sven. En nog een stip tussendoor van Wesley. Einduitslag 15-4. Ook mooi om te zien dat de doorloopgoal (waar we al een tijdje op trainen) vandaag 4 keer op het formulier staat en 1 van de 2 stippen daardoor ook beschikbaar kwam. Volgende week de derby tegen Nieuwerkerk in de Zuidplas. André.

IJsselvogels C2 en C3 waren vrij.

Nieuwerkerk D2 – IJsselvogels D1   4-11     Gespeeld donderdagavond 6 februari. Begin van de wedstrijd mooie doorloopbal door Luna 0-1, IJsselvogels krijgt een vrije bal, goed samenspel met Luna en Sven maakt 0-2. En dan….goed gezien !!! prachtig schot van Lara, door snel om te draaien en te schieten 0-3. Wat een heerlijk begin van de wedstrijd . – Vakwissel – Vrije bal samenspel Nora en Timo helaas. Kort daarna doorloop bal door Timo 0-4. Schot van Nieuwekerk 1-4. Kort daarop een omdraai bal van Timo 1-5. Dan komt er een Schot door Nieuwekerk, 2-5. Marnick staat achter de korf, vangt de bal af en maakt een mooi punt, korte kans 2-6. – Rust – 2e helft komt Sil in de wedstrijd, wisselt af met Luc. Veel actie begin van de 2e helft maar nog even rustig betreft punten. Nieuwekerk scoort 3-6. Sven mooi schot helaas verdedigd. –  – Vak wissel – En dan start Timo met zijn super doorloop ballen. Doorloopbal met 1 hand Timo 3-7. Schot Nieuwekerk 4-7. Wederom mooie doorloopbal Timo 4-8. Schot Timo, mooi samenspel 4-9. IJsselvogels speelt goed samen houd de snelheid van het spel er ook lekker in. En dan in de laatste paar minuten 2 x kort achter elkaar. Doorloop Timo 4-10, Doorloop Timo 4-11. Yes Yes Yes  wedstrijd is afgelopen en IJsselvogels wint met 4-11. Sil bedankt dat je met D1 mee wilde om een deel van de wedstrijd te spelen, goed gespeeld. D1 staat nu op de 2e plek in de poule. Blijven knokken en zo hoog mogelijk eindigen. Op naar Zaterdag, dan spelen we thuis tegen Korbis. Groetjes Sanne    .

IJsselvogels D1 – Korbis D1   12-10     Na donderdagavond de winst te hebben gepakt tegen Nieuwerkerk was het zaterdag de opdracht van de D1 om de winst te pakken tegen Korbis. Vorige keer begon Korbis sterk en zette ze IJsselvogels voor rust op een grote achterstand. Na rust keerde het en wist IJsselvogels de wedstrijd te winnen. In één van de vorige stukjes hebben we de spelers van de D1 gevraagd het niet meer zo spannend te maken. Nou bedankt!! Dat is dus niet gelukt. Wat een spannende wedstrijd was dit weer! Korbis ging goed van start. Eigenlijk net zo als vorige keer. Hoog tempo en slim spel, vooral van een aantal goede en felle dames van Korbis. Die zorgde ook direct ervoor dat IJsselvogels tegen een 0-3 achterstand aan keek. Floortje moest direct keihard aan de bak en dat deed ze! We kregen in het begin weinig kansen. Sven wist de bal wel in de korf te krijgen, helaas werd deze kans afgekeurd! IJsselvogels bleef zoeken naar de aansluiter. Het doorzettingsvermogen werd beloond , Marnick wist een korte kans te benutten en zette de 1-3 op het bord. Vanaf dat moment werd er eigenlijk over en weer gescoord. De 1-4 volgde al snel evenals de 2-4 door een mooie doorloopbal van Timo. Het leek even bijna 3-4 te worden. Marnick had een mooie actie en de bovenhandse doorloopbal ging net mis. Helaas gingen we met een 2-4 achterstand de rust in. Na de rust liet IJsselvogels zich niet op hun kop zitten en gingen met een goede instelling verder aan de wedstrijd. Sven scoorde de 3-4 door een korte kans , een halve omdraaibal (ja hoe noem je zoiets ;-)). Daarna volgde er 2 schoten van Luna die helaas net mis waren. De tegenstander van Nora (dat hele goede meisje) wist direct wel haar kans te benutten ondanks dat Nora er alles aan deed om het te voorkomen. Het werd 3-5, helaas weer 2 punten verschil. Aansluiting houden was echt belangrijk, maar dat wisten de spelers ook wel. Luna maakte al snel de 4-5 met een mooie doorloopbal. Het was een mooi gevecht tussen Korbis en IJsselvogels. Korbis probeerde uit te lopen en een dame van Korbis gooide vanaf een grote afstand de 4-6 er in. *Slik*! Nu was t belangrijk om het gat niet groter te laten worden, gelukkig maakte Sven met een mooie omdraaibal de 5-6. IJsselvogels kreeg nog niet de kans om gelijk te komen met Korbis, want de goede dame van Nora scoorde een doorloopbal en zette de 5-7 op het bord. Nora liet zich niet uit het veld slaan en schoot de 6-7 binnen. Luc en Lara verdedigden goed en lieten weinig door, hun hoofden leken wel tomaatjes. IJsselvogels toonde veerkracht en gaf niet op. Helaas viel de 6-8, weer 2 punten verschil. De spanning begon te stijgen bij de ouders op de tribune. Zou het nog gaan lukken. Want Korbis bleef goed spelen en kansen creëren. Gelukkig ging de bovenhandse doorloopbal van Marnick er in! 7-8. IJsselvogels bleef vechten en proberen om kansen te creëren. Timo werd scherper en pakte de laatste periode vd wedstrijd zijn momenten. Hij schoot de 8-8 en 9-8 er prachtig in! (De hartslagen van de ouders schoten omhoog, wat was “t weer spannend). Van die spanning had Timo blijkbaar geen last, koelbloedig maakte hij de stip. 10-8!! Nu vasthouden!! Niet te doen op de Tribune! Wat een spanning, want de dame van Luna gooide de 10-9 er in van een behoorlijke afstand. Gelukkig konden Marnick en Timo beide nog een punt maken, dus 12-9. Er volgde nog een laatste stuiptrekking van Korbis en scoorde ze nog 1x. Gelukkig was het daarna tijd en sloten we de wedstrijd af met 12-10! (En met een aantal ouders die even op adem moesten komen van de spanning). Manon.

IJsselvogels D2 – Vitesse D3   2-3     Zaterdag moest IJsselvogels D2 het opnemen tegen Vitesse D3 uit Barendrecht. Over deze wedstrijd kan ik heel erg kort zijn.. als we al die kansen (doorloopballen, korte kansen etc.) erin hadden gegooid.. Helaas stond bij niemand van de D2 het vizier op scherp. Persoonlijk vond ik jullie de hele wedstrijd de betere ploeg maar korfbal gaat uiteindelijk om het aantal doelpunten dat je maakt en gezien de kansen die we kregen is 2 veel te weinig. Maar goed, ik heb ook weer hele positieve dingen gezien, namelijk dat jullie iedere week weer beter worden! Nu nog jezelf belonen en de kansen afmaken en dan zijn jullie ontzettend gevaarlijk, ook voor de bovenste ploegen! We gaan nu vol voor die 4e plek en misschien nog iets meer. Sam.

IJsselvogels D3 – De Voltreffers D1 is uitgesteld.

IJsselvogels E1 – Nieuwerkerk E2   5-5     Een duel tussen de nrs. 3 en 2 op de ranglijst. Uit had E1 met liefst 16-1 verloren maar dat kwam voornamelijk omdat E1 toen met enkele invallers speelde. Dit keer ging het de hele wedstrijd gelijk op, beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. N’kerk E1 scoorde 0-1 maar David zorgde even later voor de 1-1 waarna N’kerk het eerste kwart met een 1-2 voorsprong afsloot. De tweede periode werd er niet gescoord omdat de verdedigingen overheersten. – rust – Na de rust scoorde Lieke met een mooi schot de gelijkmaker, 2-2, waarna Luuk E1 voor het eerst op voorsprong zette. Met Jan-Willem langs de lijn i.p.v. de coaches Dano en David, die zelf al om 10.00 uur met A1 moesten spelen, maakte E1 het zichzelf niet makkelijk door het speelveld veel te klein te maken. N’kerk scoorde 3-3 en even later ook de 3-4 waarna Lieke beide teams weer op gelijke hoogte schoot, 4-4. Opnieuw nam N’kerk de leiding, 4-5 maar gelukkig scoorde David de gelijkmaker, 5-5, hetgeen ook de eindstand zou worden al kregen beide partijen aan het eind nog enkele mooie kansjes om te scoren. Gezien het spelbeeld was dit ook een terechte eindstand. Het korfschieten na de wedstrijd ging fantastisch want na 12 pogingen door beide teams stond er een 9-6 eindstand op het scorebord en dat is een bijzonder hoog scoringspercentage, klasse! Wim.

IJsselvogels E2 was vrij.

IJsselvogels E3 – RWA E3   10-3     Vandaag speelde we tegen RWA een goede wedstrijd. Ayub wist de eerste 3 doelpunten voor IJsselvogels te maken. Het vierde doelpunt kwam van Fleur. Na 10 minuten spelen stond het dus 4-0. Hierna wist Noortje de 5-0 te scoren. Vervolgens stonden we in de verdediging een beetje te slapen en hierdoor wist RWA 2 doelpunten te scoren, 5-2. Gelukkig maakte Ayub de voorsprong weer wat groter met een mooie doorloopbal door goed aangeven van Noortje. Hierna gaf Aaliyah een mooie pass op Fleur die hierdoor kon scoren. Daarna scoorde Ayub nog een doelpunt, 8-2. Na een tegendoelpunt wist Fleur haar derde doelpunt van de wedstrijd te maken, 9-3. De wedstrijd werd afgesloten met een doelpunt van Thijme, eindstand 10-3. Iedereen heeft goed met elkaar samen gespeeld en er zaten veel mooie aanvallen bij! Op naar de volgende wedstrijd. Doelpunten van Ayub (5), Fleur (3), Noortje en Thijme. Ook het korfschieten werd gewonnen met 6-3. Dyonne

IJsselvogels E4 was vrij.

Nikantes E1 – IJsselvogels E5   6-11     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Ongeslagen koploper IJsselvogels E5 ging in Hoogvliet op bezoek bij nr. 6 Nikantes E1 hetgeen resulteerde in een 6-11 overwinning waardoor E5 nu riant aan de leiding gaat, Zaterdag spelen jullie uit tegen nr. 2 Nieuwerkerk E9 dat 4 verliespunten heeft en nu de grootste concurrent is, succes!

Achilles F1 – IJsselvogels F1   24-8     Vandaag stond er een moeilijke pot op de programma namelijk Achilles, we moesten het zonder Tamara doen maar hadden gelukkig Laela die met ons mee wilde. In het 1ste kwart kwamen we gelijk 0-1 voor door Eva, Achilles maakte wel de 1-1. Eva scoorde opnieuw maar hierna kwam er een fase waarin Achilles hun kansen scoorden en het stond al snel weer 4-2. Eva scoorde opnieuw, helaas scoorde Achilles de 5-3 . In het 2de kwart moesten we echt goede ballen gooien en goede kansen uitkiezen. Helaas hadden wij een slechte fase gekregen en stonden we 9-3 achter. Eva scoorde wel de 9-4, en Wessel scoorde de 9-5. 13-5 was de ruststand. Opnieuw zeiden we dat we goede kansen moesten pakken en goed moesten verdedigen. In de 3de kwart hebben we niet goed gespeeld en was de uitslag ook 21-6, de goal werd gemaakt door Eva. Het 4de kwart was gelukkig beter, Wessel scoorde de 21-7. Achilles wist nog de 23-7 te maken, Laela scoorde de 23-8 maar Achilles wist de eindstand op 24-8 te zetten. We speelden niet best waardoor de stand zo werd, we hadden er echt meer uit kunnen halen als we goed hadden gespeeld! Het korfschieten werd 4-4, 1 goal door Eva, 1 goal door Wessel, 1 goal door Sem en een goal door Floris. Volgende week staat er een leuke pot op het programma en dan laten we weer lekker zien hoe goed we zijn😁. Iris.

Kinderdijk F3 – IJsselvogels F3   9-13     Vandaag heeft de F3 gewonnen! Wat was het een leuke wedstrijd om te zien! Wel een wedstrijd met ups en downs, zo kwamen we wat langzaam op gang (2-0 achterstand na het eerste kwart). Daarna ging de bal snel rond en was er leuk samenspel te zien. We wisten elkaar en ook het gat van de korf steeds beter te vinden. Zelfs toen de superspeler er bij de tegenstanders in kwam, wisten we nog ons mannetje te staan. We hebben 9-13 gewonnen, doelpunten gemaakt door: Kyra 3x, Melle 4x, Quinten 5x en Nino 1x. Ook bij het korfschieten hebben we gewonnen, waarbij Melle, Brigitte, Nino en Kyra de doelpuntenmakers zijn. Nikki.