Hoe vloog de bal – 08 maart 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 8 maart 2014).

Wat een domper was dat afgelopen zaterdag bij A1. Ik zag ze al over Vitesse A1 heel walsen toen ze met liefst 7-2 voorkwamen maar ……. toen stokte de productie en in de resterende  40 minuten werd er nog maar 1 keer gescoord en dat was nog uit een strafworp. Vitesse A1, dat nog tegen degradatie vocht, bleef rustig haar eigen spelletje spelen en besliste vlak voor het einde de wedstrijd, 8-10. A1, en eigenlijk heel IJsselvogels, met een enorme kater achterlatend! Daar tegenover stond de eerste overwinning van het 2e maar wat hadden we die graag ingeleverd tegen een overwinning voor A1. Het 1e tankte het nodige zelfvertrouwen bij door thuis met 20-18 van Tjoba 1 te winnen en dat moet genoeg vertrouwen geven voor de beslissingswedstrijd die ze a.s. zaterdag spelen tegen Sporting Trigon 1 uit Leiden. Hou de website in de gaten want daar komt alles te staan over deze wedstrijd. Van de 19 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 8 een nederlaag. De grootste overwinning was voor B3 dankzij een 13-4 overwinning op Gemini B2. Topsscoorder van de week werd Kevin Berghout die in het 1e liefst 7x scoorde. De resultaten:

IJsselvogels 1 speelde de laatste zaalwedstrijd thuis tegen het Tjoba 1 uit ’s Heer-Hendrikskinderen. Dat zijn altijd leuke en sportieve wedstrijden waarin het korfbal voorop staat, zo ook deze wedstrijd. Na 0-1 achter nam het 1e een 4-1 en 5-2 voorsprong die werd vastgehouden tot 8-5 maar daarna lukte er niet veel meer waardoor Tjoba met een 8-10 voorsprong de rust in ging. In de 2e helft schakelde het 1e een tandje bij met Kevin Berghout in de hoofdrol en ik denk dat Dirk Jan Westmaas nog niet vaak zo’n lastige tegenstander heeft gehad. Na 9-11 achter nam het 1e een 13-11 voorsprong maar daarna was het weer Tjoba dat 4x achter elkaar scoorde, 13-15. Opnieuw kwam het 1e goed terug en nam het een 18-16 en 20-17 voorsprong waarna de scheidsrechter met een 20-18 eindstand op het scorebord voor de laatste keer affloot. Trainer/Coach Edwin zag Kevin liefst 7x, Jasper en Dirk 4x, Karen en Hannah 2x en Victor 1x scoren. Met 8 punten uit 14 wedstrijden is het 1e op een 7e plaats geëindigd waardoor het een beslissingswedstrijd moet spelen tegen een andere nr. 7, Sporting Trigon 1 uit Leiden, waarvan de winnaar zich handhaaft in de Overgangsklasse terwijl de verliezen degradeert, er staat dus nogal wat op het spel, dus supporters ……. laat je zien en horen!!!

Het nog puntloze en al gedegradeerde IJsselvogels 2 moest het in haar laatste (thuis)wedstrijd opnemen tegen nr. 2 Tjoba 2 uit ’s Heer-Hendrikskinderen. In het begin lukte bij het 2e alles en voor Tjoba het door had stond het al 5-0, een ongekende luxe voor het 2e. Hierna ging het om en om waarbij het 2e goed wist mee te scoren waardoor de ruststand 10-4 werd, zou het dan eindelijk gaan gebeuren …… de eerste overwinning? In de 2e helft kwam Tjoba 2 goed uit de startblokken, het werd 10-5, toen werd er door het 2e een strafworp gemist (niet de enige deze wedstrijd). Tjoba rook zijn kans en haalde op tot 10-8, zou het 2e het dan opnieuw weggeven? Gelukkig maakten Kirsten en Tom aan alle onzekerheid een einde en werd er keurig met 12-8 gewonnen dankzij 4 doelpunten van Tom, 3 van Peter, 2 van Kirsten en Berry (van heel ver) en 1 van Lieke. De trainer-coaches Mark en Edwin kunnen zich nu gaan opmaken voor de veldcompetitie waar het jonge 2e nog kampioenskansen heeft.

IJsselvogels 3 ging op bezoek bij Sporting Trigon 4 in Leiden. Een opstelling met May, Anneke, Suus en Sander in de basis verraadde weer een drukke belweek voor René. Hopen dat deze speelminuten een vervolg krijgen. Na een 1-5 voorsprong eigenlijk nooit meer echt in de problemen geweest tegen het hogergeplaatste Sporting Trigon. 14 wedstrijden, 14 punten en keurig 4e geworden in de 2e klasse. Pieter (5x), Suus, Erwin (3x), Anneke (2), Bas, Sander en May scoorden.

Het 4e speelde de laatste zaalwedstrijd tegen NIO 3. Een steady overwinning werd geboekt door via een 7-3 ruststand soepel een 13-9 overwinning over de streep te halen. Stef was weer eens uitblinker in de korfzone en scoorde ook nog eens 4x, Edwin en Rob 3x en in de slotfase scoorden gelukkig ook nog dames mee: Laura, Lydia en Deborah. 14 gespeeld – 16 punten is een ongekende weelde voor het 4e dat dit zaalseizoen ook nogal eens op invallers een beroep moest doen, waarvoor dank!

Het 5e kwam gedesillusioneerd terug uit Nieuwerkerk. Volgens mij is er nog weinig van de blauwzwarte vijand gewonnen in de afgelopen jaren en ook vandaag was er weinig eer te behalen. Met 10-2 was de uitslag wel erg duidelijk. Alleen Wouter en Karin scoorden.

En dan de “domper” van de dag. IJsselvogels A1 speelde thuis zijn kampioenswedstrijd tegen nr. 7 Vitesse A1 uit Barendrecht. Een fysieke ploeg maar dat mocht A1 voor niet al te grote problemen stellen dacht ik. Zeker niet toen A1 via een loepzuivere Aron 4x, Schalk 2x en Jeanine al snel uitliep naar een 7-2 voorsprong. Wat er hierna met A1 gebeurde is mij nog steeds een raadsel. Er lukte niets meer, er werd te snel geschoten, de afvang was matig verzorgd en Vitesse begon, vooral via de dames, tegen te scoren. Het werd 7-3, 7-4 en vlak voor de rust zelfs 7-5. Niets aan de hand zou je zeggen, in de rust even de puntjes op de i zetten en erop en erover. Wij stonden toch immers bovenaan en zij bijna onderaan. Het werd 7-6, 7-7 waarna Nathan uit een strafworp A1 opnieuw op voorsprong zette maar daarna was het over en uit. Het geloof was er uit en A1 vocht meer tegen zichzelf dan tegen Vitesse A1. Als dan ook nog eens de scheidsrechter niet optreedt tegen het fysieke spel van Vitesse onder de korf dan wordt het een moeilijk verhaal. Vitesse komt opnieuw op gelijke hoogte, 8-8, en neemt met nog enkele minuten te spelen zelfs een 8-9 en 8-10 voorsprong hetgeen ook de eindstand wordt. A1 (en de talrijk opgekomen supporters) gedesillusioneerd achterlatend. Je kan iedereen de schuld geven, de scheidsrechter dat hij teveel toeliet en het niet kort hield, dat Hannah juist deze belangrijke wedstrijd niet meer mee mocht spelen, er zullen ongetwijfeld nog meer redenen zijn die ik niet bij name wil en kan noemen maar feit blijft dat jullie het zelf hebben laten liggen, hoe hard dit misschien ook mag klinken. Met 7-2 tegen een degradant voorkomen en dan met nog ongeveer 40 minuten te spelen nog maar 1x uit een strafworp scoren …… ik kan er nog niet over uit dat juist jullie dit moet overkomen.

A2 sloot af tegen Weidevogels A2. Net als in de thuiswedstrijd was het spannend en kwam Weidevogels op voorsprong (5-2 bij rust). In de tweede helft kwam A2 terug, was de score omgedraaid en wist het zelfs met een punt (7-7) uit Bleiswijk terug te rijden. Leon (3x), Christiaan (3x) en Stan scoorden. Een keurige 4e plaats is jullie eindklassering. Goed gedaan!

IJsselvogels A3 en A4 waren vrij.

IJsselvogels B1 sloot de zaalcompetitie af met een duidelijke 11-4 overwinning op Vitesse B2 uit Barendrecht. Na een moeizame 1e helft ging het in de 2e helft steeds beter en dankzij 4 doelpunten van Noël, 2 van Laura en 1 van Jesse, Tamara, Jeffrey, Jelle en invaller Mike zagen de coaches Victor en Stef met 11-4 winnen met de aantekening dat er toch nog liefst 7 doorloopballen werd gemist (dat moest toch nog even in het verslag worden meegenomen, sorry!). Jullie zijn op een gedeeld 2e plaats geëindigd, nu deze stijgende lijn voortzetten in de 2e helft veldcompetitie.

IJsselvogels B2 was vrij.

IJsselvogels B3 speelde een goede wedstrijd thuis tegen Gemini B2 uit Gouda. Doordat Gemini probeerde de ballijnen te verdedigen moest B3 hierop een oplossing zien te vinden. Door veel doorloopballen uit de ruimte te scoren lukte dit uitstekend. Leidster Laura zag Dani en Maaike 3x, Lisa en Thirza 2x (de dames waren in bloedvorm) en 1 van Toni, Maarten en de laatste van Boas.

IJsselvogels C1 had thuis nog wat goed te maken tegen Velocitas C1 uit Leiderdorp waar uit, volkomen onnodig, met 12-11 van werd verloren hetgeen hun enige overwinning betekende. Leider Hans had ze blijkbaar op scherp gezet want in no-time stond het 4-0 en in de rust zelfs al 7-0. De tegenstander begon voortvarend aan de 2e helft en haalde knap op tot 8-5, gelukkig werd C1 op tijd wakker en liep weer uit naar 11-5 om uiteindelijk met 12-7 te zegevieren dankzij 4 doelpunten van Sam, 3 van Lars, 2 van Roos en 1 van Stefan, Noortje en Dyonne. Dankzij deze overwinning zijn jullie een plaatsje gestegen en op een 5e plaats geëindigd.

IJsselvogels C2 liet zich in Nieuwerkerk lelijk verrassen door het veel lager geklasseerde Nieuwerkerk C3 waarvan thuis nog met 12-2 werd gewonnen. Met gelegenheidsleidsters Denise en Karin langs de lijn ging het deze wedstrijd niet vanzelf. Een moeizame 1e helft die met 2-2 werd afgesloten gaf de tegenstander hoop op meer. Na 4-2 achter werd het nog wel 4-4 maar daarna scoorde Nieuwerkerk het winnende doelpunt. Clarissa 2x en Siebe en Amber 1x scoorden de doelpunten.

IJsselvogels C3 verloor helaas in Vlaardingen met 7-5 van Oranje Nassau C2 en dat was een tegenstander die net boven jullie stond. Helaas verder geen informatie ontvangen betreffende deze wedstrijd. Zaterdag de laatste kans om die hatelijke “0” weg te werken als jullie uit tegen het eveneens laaggeplaatste KOAG C3 spelen, succes.

IJsselvogels D1, D2 en D3 waren vrij.

Zou IJsselvogels E1 vandaag zijn eerste overwinning binnen halen. Tegenstander was Vitesse E1 dat in Moordrecht haar enige overwinning wist te behalen, er waren dus kansen. De 1e helft verliep moeizaam, het vangen en gooien ging niet altijd even goed en als dan ook de bal het verdedigingsvak bijna niet uitkomt dan krijg de aanval geen kans om een doelpunt te maken. In de 2e helft liep het gelukkig beter en tegen het einde, toen het al 3-0 stond, kreeg E1 ook enkele mooie kansen. Sijmen redde de eer door de eindstand op 3-1 te bepalen.

IJsselvogels E2 won eerder dit seizoen uit in Gouda met 1-3 van Gemini E1. Daar was deze wedstrijd weinig van te merken want Gemini liep in de 1e helft uit naar een 0-3 ruststand om uiteindelijk met 1-4 te zegevieren. Helaas is niet bijgehouden wie de eer voor E2 redde, sorry!

IJsselvogels E3 speelde thuis tegen kampioen Reeuwijk E1 waarvan uit met 7-0 werd verloren. De 1e helft ging redelijk gelijk op al had Reeuwijk wel het iets betere van het spel. De 0-2 ruststand was verdiend. In het begin van de 2e helft kreeg E3 enkele mooie kansen waaronder een strafworp maar helaas lukte het niet het gaatje te vinden. Reeuwijk E1 had hier in de 2e helft iets minder moeite mee en liep uit naar een 0-6 eindstand. Toch hebben jullie een aardige wedstrijd gespeeld. Complimenten voor Rosanne die in het ene vak heel veel moest doen en dit naar behoren deed.

Ook IJsselvogels F1 had nog wat goed te maken. Eerder dit seizoen werd in Barendrecht een onnodige 6-5 nederlaag geleden tegen Vitesse F1. Een ontketend F1 speelde een sterke 1e helft waarin het al een 5-0 voorsprong nam. Ook de 2e helft was meer dan het aanzien waard en dankzij 5 doelpunten van Benjamin, 4 van Jesca en 2 van Willem werd er keurig met 11-3 gewonnen. Nu a.s. zaterdag proberen ongeslagen koploper KCC F1 zijn eerste nederlaag toe te brengen, oké! Ik weet dat jullie het kunnen dus laat het zaterdag maar eens zien. Het korfschieten werd met 6-4 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Benjamin, 2 van Dominique en 1 van Willem.

Ook IJsselvogels F2 speelde een goede wedstrijd. In Barendrecht werd met 2-7 van Vitesse F2 gewonnen waardoor jullie op een gedeelde 2e plaats zijn geëindigd. Rosa 3x, Olivier 2x en Stijn en Rianne 1x scoorden de doelpunten. Het korfschieten ging blijkbaar iets minder want ondanks een doelpunt van Olivier werd er met liefst 7-1 verloren en dat is niet best F2! Goed concentreren dan moeten jullie er minimaal 6 per wedstrijd kunnen scoren.

IJsselvogels F3 was nog de enige IJsselvogelsploeg met een 100% score maar daar kwam vandaag, in de allerlaatste wedstrijd, helaas een einde aan. Van Nieuwerkerk F5 werd met 1-0 verloren. Ook het korfschieten werd nipt met 3-2 verloren ondanks doelpunten van Simone en Levi. Nienke opnieuw bedankt voor het invallen en ik hoop dat de 100% taart er niet minder om smaakte!

IJsselvogels F4 behaalde een keurige 2-0 overwinning op Vriendenschaar F3 uit Bodegraven via doelpunten van Jesse in de 1e helft en Storm in de 2e helft. Het korfschieten eindigde in 2-2 met doelpunten van Lienke en Jesse. Zaterdag spelen jullie nog uit tegen Movado F1 dat samen met jullie op een gedeelde 3e plaats staat. Doe je best want bij winst zijn jullie alleen 3e, bij verlies 4e.