Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 8 juni 2019

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 8 juni 2019.

IJSSELVOGELS C1 KAMPIOEN!!! Vanwege het Pinksterweekend was er afgelopen zaterdag geen wedstrijdprogramma. Wel werden op doordeweekse avonden enkele wedstrijden gespeeld.

IJsselvogels 3 speelt a.s. zaterdag om 14.30 uur de kampioenswedstrijd in Sliedrecht tegen nr. 2 Merwede / Multiplaat 4. Het heeft aan een gelijkspel genoeg maar daar zou ik maar niet op gokken!

Atlantis MW1 – IJsselvogels MW1   11-11     In Mijdrecht nam het Midweekteam het op tegen Atlantis MW1 waartegen thuis gelijk werd gespeeld. Voor beide teams was dat tot nu toe het enige punt dat behaald werd. Na 1-0 achter scoorde Patrick uit een mooie omdraaibal de gelijkmaker, 1-1. Na 2-1 achter was het “gastspeler” Melvin die van afstand de 2-2 voor zijn rekening nam. Na de 3-2 brak er voor ons Midweekteam een goede fase aan. José scoorde vanaf de stiop 3-3 waarna Casper met 2 mooie afstandsschoten voor een 3-5 voorsprong zorgde. Helaas kon deze niet worden vastgehouden waardoor het in de rust weer 5-5 gelijk stond. Na de rust scoorde Melvin 5-6 en José uit een doorloper 5-7. Via Sandra 6-8 en Melvin 7-9 bleef het gaatje 2 punten in ons voordeel. Atlantis gaf niet op en kwam weer op gelijke hoogte, 9-9. Casper scoorde 9-10 maar daarna was het Atlantis dat 10-10 en zelfs 11-10 scoorde. Gelukkig wist Joost alsnog de gelijkmaker te scoren waardoor er een 11-11 eindstand op het scorebord kwam te staan en beide teams hun puntenaantal verdubbelden.

IJsselvogels A2 – DeetosSnel A3     verzet naar woensdag 12 juni 2019.

Vriendenschaar (B) B2 – IJsselvogels B2   11-8     Helaas niets van ontvangen. Thuis werd met 5-2 van deze tegenstander gewonnen maar uit en thuis is bij dit B2 een wereld van verschil. Thuis werd alles gewonnen en uit, tegen dezelfde tegenstanders, alles verloren. Dat zou betekenen dat jullie zaterdag van kampioen SDO B1 uit Kamerik gaan winnen, jullie zijn thuis tenslotte nog ongeslagen!

IJsselvogels C1 – Haarlem C1     19-6     IJSSELVOGELS C1 OPNIEUW KAMPIOEN! Dinsdagavond speelde C1 thuis de inhaalwedstrijd tegen Haarlem C1 die al om 17.00 uur waren vertrokken om om 19.15 uur in Moordrecht hun wedstrijd te kunnen spelen (ze waren 18.30 uur aanwezig). Haarlem was de enige ploeg die bij 2x winst op onze C1 nog kampioen kon worden terwijl ons C1 aan een gelijkspel genoeg had om zich kampioen te mogen noemen. Wij begonnen met een gemiste strafworp waarna Haarlem voor het eerst (en voor het laatst) de leiding nam, 0-1. C1 bleek veel verder te zijn, veel meer snelheid in het spel, betere rebound, veel beter schot enz., enz., waardoor ze in de rust al met 10-4 voorstonden. Na de rust duurde het minimaal 10 minuten eer het eerste doelpunt viel, er werd zelfs opnieuw een strafworp gemist. Maar toen de eerste goal eenmaal viel was er in het laatste kwartier geen houden meer aan en dankzij 4 doelpunten van Tim, 3 van Rosa, Willem en Benjamin, 2 van Jesca en Joran en 1 van Anne en Wesley (ontbreekt op het scorelijstje alleen Dominique maar die stond overal waar ze moest staan, zoals gewoonlijk!) stond er aan het eind van de wedstrijd een eclatante 19-6 overwinning op het scorebord en mag C1, net als in de zaal, naar het Nederlands Kampioenschap dat zaterdag 22 juni bij KCR in Ridderkerk wordt gehouden. Gelukkig lekker dichtbij. Eén minpuntje, bijna alle jeugd is dan op korfbalkamp in Leersum en zullen dus ontbreken als supporter. Gefeliciteerd C1 en natuurlijk coach Peter en trainer Edwin, a.s. zaterdag nog een verre reis naar Haarlem voor de boeg en dan op naar het volgende N.K.

IJsselvogels C3 kan nog kampioen worden maar is afhankelijk van de uitslagen van de concurrentie.

IJsselvogels D2 kan nog kampioen worden maar is afhankelijk van de uitslagen van de concurrentie.

IJsselvogels E1 kan nog kampioen worden maar is afhankelijk van de uitslagen van de concurrentie.

IJsselvogels E6 is zaterdag bij winst op KCC / SO natural E3 kampioen, aanvang 12.00 uur in Capelle.

IJsselvogels F1 speelt zaterdag om 9.00 uur de kampioenswedstrijd in Capelle ad IJssel tegen KCC / SO natural F1, succes F1!

IJsselvogels F3 heeft a.s. zaterdag om 9.00 uur thuis aan een gelijkspel tegen KCC / SO natural F2 voldoende om zich kampioen te mogen noemen hetgeen een bijzonder knappe prestatie zou betekenen, zet ‘m op F3, jullie kunnen het.