Hoe vloog de bal – 8 oktober 2016

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 8 oktober 2016).

IJsselvogels D1, D3 en E1 KAMPIOEN!!! Ook de zesde speeldag gaf heerlijk korfbalweer te zien, bijna geen wind en af en toe een heerlijk zonnetje. Wat dat betreft hebben we de eerste helft veldcompetitie geen reden tot klagen gehad. Er werden maar liefst 23 wedstrijden gespeeld waarvan er maar liefst 15 werden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en slechts 6 verloren. De grootste score werd behaald door A1 dat uit in Dordrecht met 6-25 won van hekkensluiter Movado A1. Topscoorder van de week werd Sam Meijer die in A2 8x scoorde. De resultaten:

IJsselvogels 1 speelde thuis tegen VEO 1 uit Voorburg. Dit keer zonder Kevin Berghout maar met Christiaan Verwoerd in de basis. De eerste 8 minuten waren beide aanvallen machteloos en pas in de 27e minuut viel het eerste doelpunt, 0-1, uit een strafworp. Na 0-2 werd aan beide kanten een strafworp gemist waarna VEO dankzij 2 benutte strafworpen uitliep naar een 0-4 voorsprong. Pas na 18 minuten spelen was het invaller Christiaan die van afstand voor het 1e de score opende door 1-4 te scoren. Binnen de minuut stond het 3-4 dankzij mooie afstandsschoten van Nathan en Karen. Na 3-6 waren het opnieuw Nathan van afstand en een benutte strafworp van Jary die voor 5-6 zorgde. In de laatste minuut lukte het Nathan en Karen nog om te scoren en de 7-10 achterstand te verkleinen tot 9-10. Rust. Na de rust scoorde Jary van afstand 10-10 waarna opnieuw een lange periode, 12 minuten, zonder doelpunten aanbrak hetgeen VEO de kans gaf uit te lopen naar een 12-18 voorsprong en de wedstrijd was gespeeld. Hierna 2 gemiste strafworpen aan onze kant waardoor VEO uit kon lopen naar 12-21. Met nog 7 minuten te spelen verkleinden Nathan, Leon, Jary en invaller Victor de achterstand tot 16-21 waarna VEO de eindstand op 16-23 bepaalde. Nathan en Jary 5x, Karen 2x en Hannah, Leon en de invallers Christiaan en Victor 1x scoorden vandaag de doelpunten. De wedstrijd a.s. zaterdag in Haarlem tegen Rapid wordt uitermate belangrijk. Bij winst staat het 1e voorlopig in de veilige middenmoot, bij verlies staat jullie een zware 2e seizoenshelft op het veld te wachten.

IJsselvogels 2 ontving KCC / So natural 5 en dat bleek een ploeg met goede heren en matige dames. Binnen 15 sec. had Victor al de 1-0 gescoord. Na de 1-1 liep het 2e via een loepzuivere Mike Admiraal uit naar 3-1 waarna Stan 4-1 scoorde, het gaatje was binnen 6 minuten al geslagen. Via 7-2 en 10-3 liep het 2e uit naar een 14-6 ruststand. In amper 12 minuten tijd liep het 2e in de 2e helft uit naar een riante 21-8 voorsprong en ik begon al aan de 30 te denken. Een herenwissel bij KCC bleek een duidelijke verbetering en via o.a. 4 doelpunten van deze invaller verkleinde KCC de achterstand tot 21-15 waaruit we kunnen concluderen dat het 2e 14 minuten lang niet scoorde. Gelukkig pakte het in de eindfase de draad weer op en dankzij 7 doelpunten van Mike, 5 van Victor, 4 van Peter, 3 van Stan, 2 van Tamara en Kimberley en 1 van Deborah en invalster Jeanine werd er keurig met 25-16 gewonnen waardoor jullie nu op de 3e plaats staan.

IJsselvogels 3 kwam donderdagavond al in actie tegen WION 3 uit Ommoord dat zaterdag geen team op de been kon brengen en gevraagd had op een andere dag te mogen spelen. Ik weet alleen dat in de 1e helft het ene vak niet liep en in de 2e helft het andere vak en dat er, onverwachts, met 11-15 werd verloren. Verder helaas (nog) niets ontvangen van onze plaatselijke verslaggever Pieter.

Aan de bar tijdens eten bij Het Smulpaleis werd de wedstrijd (uit tegen VEO 4) van IJsselvogels 4 geëvalueerd door enkele spelers, wat als eerste werd genoemd was het knokken voor elke bal. Dit zal het minste moeten zijn, om elke wedstrijd op te brengen. De juiste wedstrijdmentaliteit en nooit opgeven. Waar het verleden week mis ging met het benutten van strafworpen, werd door Alex direct de eerste benut 0-1, na de 1-1 scoorde Rob 2x en Gert Jan door van afstand de mand te vinden (2-4). Voor de rust kwam VEO terug in de wedstrijd en nam zelfs een voorsprong (5-4), maar Gert Jan bepaalde de ruststand op 5-5. VEO kwam na rust als eerste tot score en dit werd direct beantwoord door Rob (doorloopbal), na een 8-6 achterstand bleef het 4e erin geloven en Linda scoorde met een korte kans de 8-7, Rob de 8-8 en Alex schot het 4e weer op voorsprong (8-9). VEO maakte direct de 9-9 en 10-9, maar een sterke fase volgde, Rob benutte een strafworp (volgens zeggen een hele belangrijke), Alex en Gert Jan maakte met afstandsschoten een definitief gaatje (10-12). Dat VEO pal voor het einde nog een doelpunt maakte, dat deerde het 4e niet. Een super mooi resultaat tegen de nummer 2 van de competitie en volgende week de laatste wedstrijd op het veld dit jaar tegen de koploper. Die kunnen hun borst nat maken (was het geluid aan de bar!). De coach zal niet aanwezig zijn, want de analyse was kort, zonder coach alle punten gehaald. Met coach 0 punten, dus we stropen onze mouwen op en zullen alles geven. Rob 5x, Gert Jan en Alex 3x, Linda 1x.

In Barendrecht speelde IJsselvogels 5 met 10-10 gelijk tegen het een plaats hoger staande Vitesse 5 dat zelfs nog kampioenskansen heeft. Verder helaas (nog) niets ontvangen.

IJsselvogels G1 kwam deze dag twee keer binnen de lijnen en met succes want zowel de eerste als de tweede wedstrijd werd gewonnen. Er waren liefst 13 spelers en speelsters aanwezig waardoor er nogal eens gewisseld moest worden. Van Vriendenschaar G1 uit Bodegraven werd met 4-0 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Issam en 1 van Paul en Janita terwijl van KCR G1 uit Ridderkerk met 3-0 werd gewonnen dankzij 2 doelpunten van René en 1 van Alex. Wel moet worden gezegd dat KCR G1 erg veel pech had (of wij geluk). Ik hoop (en reken) op nog een verslag van de leidsters.

IJsselvogels A1 maakte in Dordrecht korte metten met hekkensluiter Movado A1 dat met niet minder dan 6-25 werd verslagen waardoor A1 met 4 punten voorsprong ruimschoots aan de leiding gaat. peelster Merel stuurt het volgende in: A1 moest het op de vroege zaterdagmorgen opnemen tegen Movado. Met z’n allen vertrokken we om 9 uur richting Dordrecht. Movado staat laatste dus Edwin had al van tevoren gezegd dat we het niet moesten onderschatten, want je gaat altijd makkelijker denken over zulke clubs. Met dat idee gingen we waarschijnlijk niet allemaal de wedstijd in want we kwamen al snel achter te staan met 1-0. Je gaat snel mee in het tempo van de andere ploeg als ze niet zo goed. Maar nadat we de 2-1 maakten lieten we Movado ons niet meer inhalen. We gingen de rust in met 3-11. Na de rust zetten we er een tandje bij en vlogen de doelpunten erbij. De wedstrijd eindigde in een stand van 6-25. De doelpunten werden gescoord door: Jesse (6), Laura (1), Anouk (2), Daan (4), Jeffrey (5), Wietze (2), Karlijn (2) en Merel (2). Zaterdag de laatste wedstrijd knallen tegen RWA en dan eindigen we 1e in de poule voor het eerste seizoen veld.

Vandaag stond Dijvogels A1 – IJsselvogels A2 in Maasdijk op het programma. Dat ze 2 plaatsen onder ons stonden, hoefde natuurlijk niks te betekenen en zo gingen we met goede moed de wedstrijd in. En dat pakte uit. In het begin ging het gelijk op, maar daar waren we al snel klaar mee en stond het 4-9 met rust. De boodschap van coach Stef was duidelijk: zo doorgaan. En ook de 2e helft begon (bijna) probleemloos. Maar al snel greep de scheidsrechter in, want er was wat onenigheid over stand. Was het nou 7-12 of 5-13? Gelukkig had Janneke de stand keurig bij gehouden en bleef het 5-13, jammer Dijkvogels. Er kwam nu wel wat rumoer in de wedstrijd maar we wisten ons er buiten te houden en de wedstrijd netjes uit te spelen. De inzet was optimaal, veel kansen gecreëerd en ook afgemaakt! Tevreden en met de punten op zak verlaten we het Westland. Groetjes, Myrthe. De uitslag was 8-19, toppers!!!! Doelpuntenmakers: Stefan en Louanne 1x, Dave en Noortje 2x, Jelle 5x, Sam 8x.

De kampioenswedstrijd van Triade A1 tegen IJsselvogels A3 vandaag. Eens kijken hoe moeilijk we het ze kunnen maken. De tactiek van Triade was vrij simpel: schieten als je kunt schieten! Dat zorgde ervoor dat ze best veel doelpunten scoorden, maar het waren bijna allemaal knappe schoten. Zelf wisten we de eerste 10 minuten nog wel bij te blijven, maar daarna liep Triade steeds verder uit. In de tweede helft gingen we lang gelijk op (2 gescoord en slechts 3 doorgelaten), maar de laatste 10 minuten gaf Triade nog even gas en liepen ze uit naar 17-4. 3 doelpunten van Mick en 1 van Thomas redden de eer. Thomas, Remon en Amber bedankt voor het meegaan! Groeten, Laura.

IJsselvogels B1 speelde een leuke wedstrijd thuis tegen KCC / So natural B2 waarvan uit met 8-6 werd verloren. In de 1e helft had KCC het iets betere van het spel, in de 2e helft onze B1. Opvallend vond ik dat wij (ook bij C1 en D1) dat wij weinig rebound hadden. Waar KCC meerdere keren per aanval kon schieten waren wij meestal na 1 schot de bal weer kwijt. Jelle hield jullie in de 1e helft in de race en zou, volgens mij, in totaal 5x scoren. Ook Lars en Remmert zag ik enkele keren scoren en de laatste (en enige) van Roos stelde de 12-10 overwinning veilig. Nadat jullie met 3 nederlagen waren begonnen volgden daarna 3 overwinningen waardoor jullie toch nog keurig als 2e zijn geëindigd! Verder helaas (nog) niets ontvangen.

In Krimpen ad IJssel won IJsselvogels B2 met 5-7 van KOAG B2 en dat was een duel om de 2e plaats die nu dus duidelijk voor jullie is. Verder helaas (nog) niets ontvangen.

Vandaag stond IJsselvogels B3 – Korbis B2 op het programma. Dé tegenstander waar eerder nog met 6-6 gelijk werd gespeeld én die nu hun kampioenswedstrijd hadden. De wedstrijd begon en ik zag direct dat IJsselvogels niet volledig aan stond en/of niet alles wilde geven. Al snel kwamen wij ook achter door een schot tegen Rens (0-1), daar waar Edo met een doorloopbal de stand gelijk zette (1-1). Ook de heer van Tom bleek te kunnen schieten (1-2) en daar was Sanne met een mooie doorloopbal, maar helaas verdedigd! Sanne kreeg een nieuwe kans en wist de teller dit keer wel op 2-2 te zetten. Ook Sylvia scoorde, maar liep volgens de scheids (goed gezien!). En toen ging het hard… zowel Rens (2-3 en 2-4) als Tom (2-5) en Kim (2-6) kregen een doelpunt om de oren. Dat was zichtbaar een klap. Gelukkig was daar Edo opnieuw, maar dit keer op de ruststand op 3-6 te zetten. Ook in de rust was IJsselvogels niet scherp en kwam coach Wouter maar moeilijk binnen. Maar eenmaal weer buiten bleek Nieuwerkerk aanwezig om IJsselvogels aan te moedigen! Als Korbis namelijk zou verliezen, dan zou Nieuwerkerk kampioen zijn. En wat waren zij fanatiek met aanmoedigen! Helaas bleek IJsselvogels na de rust opnieuw niet helemaal aan/scherp:. Stan (3-7 en Tom (3-8) kregen vrij snel een doelpunt tegen. Ook kreeg Korbis een stip mee (Kim) en wisten zij deze kans te benutten (3-9). En ook hier was daar opnieuw Edo met een mooie doorloop (4-9). Maar Korbis wist van geen ophouden en IJsselvogels lukt het maar niet op zelfverzekerd het eigen spel te spelen, zowel aanvallend als verdedigend): Sanne (4-10) en Edo (4-11). En daar was invaller Annelie die de bal fantastisch binnen schoot (5-11) maar gelijk daarna ook een schot tegen kreeg (5-12). Edo wist opnieuw de scoren (6-12), Sylvia kreeg een doorloopbal tegen (6-13) maar daar was Rens: wat een goed schot (7-13)! Tot slot kreeg Sanne een schot tegen (7-14), waarna de wedstrijd was afgelopen. Elk seizoen zit er wel één wedstrijd tussen waar veel meer in had gezeten. Voor mijn gevoel was dat absoluut deze wedstrijd en dan is het erg jammer dat het veldseizoen is afgelopen. De winst voor Korbis maakte hen kampioen, gefeliciteerd, goed gedaan! IJsselvogels B3 zal zich nu volledig richten op het zaalseizoen dat komen gaat. Groet Wouter.

IJsselvogels C1, helaas zonder Annelies en David, speelde de topper tegen Vriendenschaar C1 uit Bodegraven die gewonnen moest worden om uitzicht te houden op het kampioenschap. Het verslag van coach Berry was als volgt:  Na een matige 1e helft (0-4) was de 2e helft een stuk beter en zeker gezien de inzet en de wil om te winnen. Het blijft lastig goed te gooien naar iemand die een kans heeft om te scoren. We hebben zeker doelkansen gehad, alleen met wat meer rust in het schot waren dit doelpunten geweest. Volgende week uit naar Vriendenschaar waar zeker kansen op 2 punten liggen.. Zou lekker zijn na 2 gestolen punten!! Cécile en Dano scoorden de doelpunten voor C1 dat met 2-6 verloor en Vriendenschaar C1 kampioen zag worden.

Het nog puntloze IJsselvogels C2 nam het vandaag op tegen het fysieke KCR C2 uit Ridderkerk waarvan uit met 6-2 werd verloren. Ook nu leek het een beetje die kant op te gaan. Omdat Marijn nog niet meedeed speelde C2 met maar liefst 4 D-heren maar die weerden zich dapper en leren veel in de C2. Na een 2-4 achterstand in de rust met doelpunten van Lieneke en invaller Willem scoorde Tim na de rust 3-4. KCR scoorde 3-5 waarna er een ijzersterke periode van C2 aanbrak en dankzij 3 treffers van Joran en 2 van Tim werd de 3-5 achterstand ineens omgezet in een 8-5 voorsprong. Dat KCR C2 hierna nog de eindstand op 8-6 bepaalde deed niet meer ter zake. De eerste punten waren binnen en ik vond jullie echt een hele leuke en goede wedstrijd spelen.

Wat bij C2 wel lukte, lukte helaas niet bij IJsselvogels C3 en dat was die hatelijke “0” weg werken. Uit tegen kampioen Nieuwerkerk C2 werd “maar” met 9-1 verloren en dat is zeker geen slechte prestatie. Nu maar hopen dat jullie in de zaal een klasse lager zijn ingedeeld. Verder helaas niets ontvangen.

IJSSELVOGELS D1 KAMPIOEN !!! IJsselvogels D1 – Merwede D1. Maar dan moet je nog een wedstrijd spelen en om nu onder de ogen van opa’s en oma’s met de taart in het verschiet nog een nederlaag te lijden is natuurlijk niet de bedoeling. Van voorbereiding helaas geen sprake. Willem en Ben al een halve wedstrijd gespeeld in de C2 (en die wonnen eindelijk ook een keer met 8-6, goed gedaan!), Isa eerst in zijn eigen team (D2) (weer prima ingevallen voor de nog geblesseerde Finn) en Anne en Jesca eerst invallen in de D2 (9-7 gewonnen) (Lotte beterschap!). En dan is de eerste helft helaas geen spektakel om te zien….. zeg maar gerust een ‘draak’. Veel plaatsingsfouten, te weinig tempo, slecht verdedigen… de lijst was eindeloos. De rust begon dan ook met 3-3 op het scorebord en dat gaf de verhoudingen prima weer. Benjamin, Willem en Wesley zorgden voor de productie aan de IJsselvogels zijde. In de rust werd de vraag door de coaches gesteld wat er de eerste helft goed ging… het bleef erg stil en niemand kon iets bedenken. En daarmee kwam gelukkig het besef dat het de tweede helft beter moest en dat een feestje vieren veeeel leuker is als je de wedstrijd wint.  Voor de meegenomen supporters een gelukje want die kregen de tweede helft te zien dat er maar 1 ware kampioen is in deze poule. En middels Willem (2x) en Anne werd de stand door de eerste aanval naar 6-3 getild met mooie goals en daarna trok de tweede aanval dit door naar 11-4 met doelpunten van Isa, Jesca, en de ingevallen Lisa (2x) en Stijn. En daarna het terechte feestje! Bloemen, taart, traktaties, foto’s en blije kindergezichtjes en trotse ouders en coaches. Een mooi resultaat en daar kunnen jullie alleen maar supertrots op zijn en mag je van genieten!

unnamed
Het eindresultaat op een rijtje en dat laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Natuurlijk valt er nog zoveel te leren en daar gaan we mee door in het zaalseizoen want dat hoge pieken en diepe dalen moet eruit. Nog meer diepte in het spel brengen en langere lijnen lopen. Hard blijven trainen want als je meer conditie hebt dan de tegenstander kun je die ook kapot spelen zeker in de snellere zaal. En ach wat zou het ook mooi zijn als jullie elkaar nog veel meer gaan coachen in het veld. Kortom genoeg te doen met als doel individueel en als team beter worden! En gezien de poule-indeling in de zaal met oude bekenden maar ook nieuwe tegenstanders is een tweede succes verhaal wel degelijk mogelijk…. Van trainer/coach André.
unnamed-1

Van leidster Nikki ontving ik het volgende wedstrijdverslag: Vandaag tegen KCR D1. Lotte had een gekneusde pols waardoor Anne en Jesca bij ons kwamen invallen, dank jullie wel. We begonnen de wedstrijd goed (2-0 voor), maar halverwege de eerste helft lieten we het een beetje gaan (3-5 achter). We stonden in de verdediging er niet op tijd voor en gooiden geen strakke ballen. In de tweede helft ging dit stukken beter waardoor we de stand weer naar ons toe konden ombuigen. Op het laatst schrokken we er zelf een beetje van waardoor er een beetje chaotisch werd gespeeld maar wel 2 doelpunten in de laatste minuten gescoord waardoor er met 9-7 werd gewonnen met 2 doelpunten van Amber, Olivier, Isa en Tim en 1 van Lisa. In de zaal pakken we dit niveau weer op.

IJSSELVOGELS D3 KAMPIOEN !!! Een spannende zaterdag voor IJsselvogels D3. Bij winst zouden we kampioen zijn! Met gespannen koppies begonnen we aan de wedstrijd. Er werd goed verdedigd, maar helaas werd er maar niet gescoord. Na 20 minuten een verlossende goal van Jesse. En we waren los, Nina Jesse en Justin zorgden ervoor dat we met 0-4 de rust ingingen. Na de rust gingen we verder waar we mee bezig waren en scoorde Storm binnen de minuut de 0-5. Thomas Justin en Quinty maakten de uitslag op 0-8! KAMPIOENEN! We zijn trots op onze toppers!

IJSSELVOGELS E1 KAMPIOEN!!! Hoewel er nog 1 wedstrijd voor E1 op het programma staat werd E1 afgelopen zaterdag, dankzij een 0-10 overwinning op KCR E4, de enige en echte kampioen. Ik heb alleen de doelpunten doorgehad en die kwamen van Mink 6x en Eline en Levi 2x terwijl Lieke E1 compleet maakt samen met de coaches Dave en Wietze. Misschien maken de leiders nog wel een leuk en enthousiast verslag over jullie geweldige prestaties?!

Vandaag speelde IJsselvogels E2 opnieuw tegen Korbis E4, vorige keer gewonnen dus dat zou nu ook weer moeten lukken. Na een schot van Lucie in de eerste helft stond de E2 een lange tijd voor met 1-0. Slordig spel waarbij niet goed gegooid werd en niet goed vrijgelopen werd, zorgde ervoor dat de E2 weinig kansen had. Na de eerste 10 minuten gespeeld te hebben, ging het verdedigen gelukkig een stuk beter, waardoor de tegenstanders ook niet veel kansen hadden. Zij gooiden echter wel beter, waardoor zij in de laatste paar minuten nog een kans wisten te creëren en het uiteindelijk 1-1 werd. Het korfschieten met 1-2 verloren met een goal van David. Groetjes Eline. Jullie spelen a.s. zaterdag jullie kampioenswedstrijd thuis tegen DVS ’69 E2 uit Hendrik Ido Ambacht waarvan uit met 9-4 werd verloren. Jullie hebben aan een gelijkspel voldoende om kampioen te worden maar een kampioenswedstrijd wil je natuurlijk altijd winnen, succes E2!

Wedstrijd verslag KCR E3 – IJsselvogels E3 uitslag 7–2 gewonnen op 8 oktober 2016 door Patrick van der Ham. De tegenstander stond nog 1 punt voor ons in stand, dus als we deze wedstrijd zouden winnen konden we nog een plekje stijgen. Flo was er vandaag niet bij, maar ons nieuwste lid Lucas Blom speelde zijn eerste wedstrijd. Vol goede moed vertrokken we met het team en trainers naar Ridderkerk. De wedstrijd begonnen we dramatisch. Voor we het winsten stonden we met 2-0 achter door twee punten van de tegenstander van Lucas. Lucas bleek een snelle leerling en zorgde er voor dat de rest van de wedstrijd zijn tegenstander geen kans meer kreeg. Timo scoorde daarna met een afstandsschot. Daarna scoorde Tiddo een mooi punt, maar die werd niet toegekend daar de scheidsrechter reeds had gefloten voor het einde van het 1e kwart. Onze reserve speelster Eline kwam in de ploeg. Binnen 10 seconden bij haar eerste balcontact was het onder de korf gelijk raak. Vervolgens scoorde onze goaltjes dief Sahra een mooie korte kans. Vervolgens was het weer Timo die met een mooi afstandsschot scoorde. Het begon goed te draaien en Eline en Sahra scoorden nogmaals. Twee treffers van Timo en Sahra werden helaas afgekeurd. Toen was het einde tweede kwart. Timo eruit en Tiddo erin. Het derde kwart was een stuk minder,  geen goals en weinig actie in het veld. Het vierde kwart waren we weer bij de les en ging het weer goed lopen. Timo en Lukas konden elkaar goed vinden en zorgden ervoor dat Sahra en Eline nogmaals scoorden. Einde wedstrijd ruim gewonnen. Daarna korfschieten. Tiddo scoorde net als tijdens de trainingen van afgelopen week heel makkelijk. Genoteerd Tiddo 2, Sahra 2 en Timo 2. Een minpunt aan deze wedstrijd was de scheidsrechter. Het was vast haar eerste keer fluiten. We hebben er 8 gescoord en zij kwam maar op 7 gescoord. Het korfschieten idem 6 gescoord en zij noteert er 5. De laatste twee wedstrijden gewonnen van twee teams waar we eerder van hebben verloren. Ik denk dat het mee speelt dat we nu twee keer per week zijn gaan trainen terwijl dit bij de F maar een keer is. Gedurende het vorige seizoen bij de F merkte je dat bij de andere verenigingen de F teams ook twee keer per week trainen en dan gaat het niveau met sprongen vooruit. Ik weet het kost tijd en geld maar het is een achterstand die je weer moet gaan inhalen.

Sporting Delta –  IJsselvogels F1,. Om 8.00 uur vertrokken we met 4 spelers richting Dordrecht. Helaas speelde Jayden nog niet mee vanwege zijn blessure. Lieke, Lara, Luna en Sven hadden er weer veel zin in. Het was fris maar ook heerlijk in het najaarszonnetje. Na een korte warming up en een focus-praatje van coach Russell wisten de spelers wat hen te doen stond. In de eerste fase van de wedstrijd werd er aan beide kanten goed verdedigd. F1 kreeg ondanks dat de tegenstander goed tegengas gaf de nodige kansen. Sven had waarschijnlijk spinazie gegeten de dag er voor, hij kreeg veel kansen, was heel gretig en schoot daardoor veel over de korf heen. Ze lieten zich niet ontmoedigen maar speelden dapper verder. Ook gingen we meer afvangen, waardoor Luna de 1-0 kon scoren. Na goed samenspel werd het 2-0 en waren de 1e 10 minuten al om. Direct na de start van de volgende 10 minuten kregen we een doelpunt tegen. Er werd even te slap gespeeld. Coach Russell kreeg het team weer in de goede stand en we liepen uit naar 4-1. Af en toe kregen we een tegendoelpunt maar we bleven toch de bovenliggende partij. Jammer dat er af en toe nog te veel en te snel de lange bal gegooid werd waardoor we balverlies leden. Er werd later weer wat meer overgespeeld en Luna en Lieke scoorde mooie punten. Inmiddels stond het 6-3 voor IJsselvogels. Sven was heel doelgericht en kreeg veel kansen. Na gerichte coaching van zijn vader Pieter, die Sven adviseerde om iets meer tijd te nemen, lukte het Sven om de 7-3 te scoren. Luna was erg zuiver en scoorde de 8-3. Helaas verslapte we iets en daar profiteerde Sporting Delta van. Sven liet het er niet bij zitten en scoorde snel de 9-4. Direct daarna kon Lieke een bal onder de korf afvangen en scoren. 10-4. Aan het einde waren de spelers van IJsselvogels wat minder scherp en misschien een beetje moe, ze gaven wat kansen weg waardoor Sporting Delta terug kwam tot 11-7 . Coach Russell pepte het 4tal nog even op voor de slotfase, waarin Luna een mooi schot loste net voor het fluitsignaal van de scheidsrechter, dit schot ging er prachtig in.  De eindstand was 12-7. Van Manon.