Hoe vloog de bal – zaterdag 10 februari 2018

Hoe vloog de bal …… zaterdag 10 februari 2018.

Het eind van de zaalcompetitie komt in zicht, spannende tijden breken aan. Het 1e, 2e en 3e hadden allemaal belangrijke wedstrijden voor de boeg omdat het degradatiespook om de hoek komt kijken. Het 1e en 3e deden goede zaken door hun wedstrijd te winnen waardoor het 1e helemaal, en het 3e bijna veilig is. Het 2e liet, met een gehavende ploeg, dure punten liggen in Voorburg. Van de 18 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 7 een nederlaag. De grootste overwinning van de week was zonder twijfel voor het 4e dat thuis met liefst 18-2 van Nikantes 2 won. Topscoorder van de week werd Dano Scheppink die in B1 7 doelpunten scoorde. De resultaten:

Ik zag zaterdag 6½  wedstrijd en wat me het meest opviel was het grote verschil in beide speelhelften. D2 speelde thuis een goede 1e helft tegen ODO D3 (5-1) maar liet de tegenstander in de 2e helft terug komen (9-6). D3 speelde een redelijk tot goede 1e helft in de topper tegen Nikantes D1 (2-1 voor) maar liet het in de 2e helft liggen door in kort tijdsbestek 4 tegendoelpunten te incasseren, eindstand 3-5 verlies. D1 speelde een uitstekende 1e helft tegen Merwede D1 met een 12-2 ruststand maar zakte in de 2e helft ver terug (17-5). C2 speelde een goede 1e helft tegen KCC C2 waarin het in de rust met 1-7 voor kwam maar zag de tegenstander de 2e helft winnen (eindstand 5-10). C1 had uit met 2-13 gewonnen van GKV C1 maar was deze thuiswedstrijd geen schim van de ploeg die het uit was en mocht blij zijn met de 7-5 overwinning, beide helften waren van een bijzonder matig niveau. Was dan alles matig ……., nee, A2 boeide van de eerste tot de laatste minuut. Binnen 4 sec scoorde Angela 1-0 en nog geen 10 sec. later was het al 1-1. Een voorbode voor een bijzonder leuke en spannende wedstrijd. Heel de wedstrijd ging het gelijk op tot A2 in de laatste minuut 17-15 scoorde. Direct daarop 17-16 en in de laatste aanval kreeg OZC A1 vanaf de stip de kans om gelijk te komen, gelukkig werd deze gemist maar wat een leuke wedstrijd speelden jullie. Hierna nog een groot stuk van het 4e gezien, mooie ploeg, veel routine en iedereen kan scoren en dan met een coach als Marco Slob langs de lijn win je gewoon “even” met 18-2 van Nikantes 2. Klasse! Wat me verder opviel …… je mag tegenwoordig 8 keer per wedstrijd wisselen, je mag tegenwoordig zelfs terugwisselen, als ik dan zie dat een aanvalsvak “muurvast” zit en er reserves op de bank zitten, waarom dan niet even een verse kracht erin om de boel weer op gang te brengen en daarna eventueel weer terugwisselen?!

Movado 1 – IJsselvogels 1   15-17   Vandaag moest het 1e tegen Movado 1. Een alles of niets wedstrijd, zou het 1e winnen zijn ze gehandhaafd, verlies het 1e maakt het zich zelf heel erg moeilijk. Een duidelijke opdracht dus om te laten zien dat het echt ergens om gaat! Het 1e sprong uit de startblokken en kwam al heel snel 0-2 voor door goals van Leon en Hannah! Maar daarna kwam Movado meer in het spel en ging de wedstrijd gelijk op! Het was telkens stuivertje wisselen en we gingen de rust in met een 9-9 tussenstand! Opnieuw begon IJsselvogels uitstekend en door 2 goals van Kimberley was daar eindelijk een voorsprong van 2 goals! Toen scoorde IJsselvogels en Movado om en om. Maar Movado liet zich niet gek maken en kwam weer gelijk! Maar door  goals van Dirk en Hannah was de tussenstand 12-14! Opnieuw scoorde Movado weer en was er een gelijke stand, 15-15! Met nog 4 minuten op de klok gingen we een super spannende slotfase tegemoet ! Maar IJsselvogels bleef rustig en zette de aanvallen prima neer door een korte kans van Stan was de stand 15-16! De ingevallen Coen besliste de wedstrijd met een mooi schot en zo wist IJsselvogels de punten mee naar huis te nemen! Een wedstrijd waarin we met z’n alle ervoor geknokt hebben! Niet alleen de spelers in het veld, maar ook de reserves en natuurlijk de meegereisde supporters langs de zijlijn bedankt!! We hebben een geweldige teamprestatie neergezet! Goals: Hannah 5x, Kimberley 3x, Leon, Stan  en Coen 2x en Christiaan, Dirk en Eva 1x. Van Christiaan.

Zaterdag 17 februari om 18.45 uur IJsselvogels 1 – Sporting West (Westzaan) in de Zuidplas !!!

Team van de week is IJsselvogels F3 en de nieuwe welpen.

VEO 2 – IJsselvogels 2   11-10   Het 2e speelde om 20.50 uur in Voorburg de belangrijke wedstrijd tegen VEO 2 dat al veilig is terwijl ons 2e de punten uitstekend kan gebruiken. Omdat meerdere teams tegelijk speelden en de belangen bij al deze wedstrijden groot waren moesten er keuzes gemaakt worden waardoor het 2e met een aantal invallers op pad moest. Mike, invaller Berry en Jeffrey zorgden binnen 6 minuten voor een 2-3 voorsprong. Hierna werd er 17 minuten niet gescoord waardoor VEO de achterstand kon ombuigen in een 5-3 voorsprong. Deborah, Jeffrey en invalster Karlijn zorgden hierna voor een bemoedigende 5-6 voorsprong in de rust. Toen Berry gelijk na de rust 5-7 scoorde leek een overwinning in de maak. Helaas brak er opnieuw een tijdfase van 17 minuten aan waarin niet werd gescoord door ons 2e waardoor VEO van 5-7 achter naar 10-7 voor kon uitlopen en het gaatje was geslagen. Mike scoorde 10-8, invalster Roos 10-9 met nog 8 minuten op de klokken maar helaas was het eerst VEO dat 11-9 waarna Mike in de laatste minuut de eindstand op 11-10 bepaalde. De 11 tegendoelpunten zijn uitstekend, daar word je kampioen mee, maar zelf maar 10x scoren daar win je geen wedstrijd mee. Helaas, vandaag hadden jullie de mogelijkheid om belangrijke punten in de wacht te slepen, ontzettend jammer dat het niet gelukt is. Nog 2 wedstrijden te gaan ……

Twist 3 – IJsselvogels 3   13-14   Zoals ik vorige week al schreef, werd het tijd dat IJsselvogels 3 weer eens ging winnen. De laatste keer dat er punten werden gepakt, was sinterklaas nog maar net het land uit en stond het 3e samen met Nieuwerkerk en Velocitas gedeeld 1e in de poule. Ja 9 december 2017 is even geleden, ‘laagvlieger’ Twist 3 werd toen met 25-11 opgerold en liet Twist nou net de tegenstander zijn afgelopen zaterdag. Een mooi moment om eindelijk weer even de puntjes te pakken zou je misschien denken. Maar onderschatten mochten we niet van Edwin, die uitgezocht had dat Twist thuis niet makkelijk te kloppen is. De wedstrijden die zij thuis verloren, waren met maximaal 2 doelpunten verschil. Beide ploegen schoten uit de startblokken. De eerste doelpoging van zowel Twist als IJsselvogels gingen door het mandje en zo stond het binnen 15 seconden 1-1. Een veelbelovende start, maar helaas werd dit niet doorgepakt. Erwin, Heidi en invallers Pieter en Louise stonden ‘ouderwets’ bij elkaar in het vak en waren ijzersterk aan het verdedigen. Helaas stond Twist verdedigend ook zeer goed waardoor beide teams moeilijk tot scoren kwamen. Tot 5-5 ging het gelijk op, daarna konden we voor rust een kleine voorsprong pakken 6-8. De pauze kwam niet op een verkeerd moment, iedereen knokte hard en was gedreven om te winnen, maar dat kostte ook veel energie. Ondanks het aanvalsspel in de tweede helft nog steeds niet altijd even lekker ging, werd de werklust en het geduld toch uitbetaald in doelpunten. We wisten op een 6-11 voorsprong te komen, waarbij sommige doelpunten écht uit de tenen kwamen. Maar… Twist gaf zich niet gewonnen en bracht de stand terug tot 10-11. Ik dacht meteen terug aan vorige week, toen we een voorsprong van 4 punten uit handen gaven en in de slotfase verloren. Gelukkig bleef iedereen rustig en gingen we onze aanvallen lang spelen met goede rebound en zodoende hielden we aardig de controle over de wedstrijd. Wel was het billen knijpen tot het eind met tussenstanden: 10-12, 11-12, 11-13, 12-13, 12-14 en eindstand 13-14. Een zwaarbevochten zege, die heerlijk voelde, maar ook belangrijk was. Volgende week thuis tegen EKVA 2 winnen en dan zijn we (pas) definitief veilig gespeeld van degradatie. Doelpunten: Edwin 4x, Pieter 3x, Anne, Heidi en Erwin 2x, Bas 1x. Roos en Jelle S. bedankt voor reserve staan! Van Victor.

IJsselvogels 4 – Nikantes 2   18-2   Een wedstrijd die geen wedstrijd was. IJsselvogels 4 heeft maar 1 doel en dat is 2e worden in de poule achter HKC 4 welke vanaf de 3e speelronde de koppositie bezet. Het begin van de wedstrijd tegen Nikantes 2 begon niet echt scherp en duurde 6 minuten voordat Leonie de 1-1 maakte, gevolgd door de 2-1 van Eline (die verving Nikki wegens een enkelblessure). Hierna ging het baltempo omhoog en werd er gemakkelijk uitgelopen naar een 10-1 ruststand. De doelpunten werden gemaakt door Wilco (3-1), Rob (4-1 & 5-1), Laura (6-1), Lydia (7-1), Roos (8-1), Rob (9-1) en Laura (10-1). Voor de oplettende lezer, Lydia maakte na ruim 1,5 jaar afwezigheid haar rentree en fleurde deze op met een mooi afstandsschot. De 2e helft was er één die nergens meer om ging, maar als coach is het toch genieten om een ploeg te zien spelen die over alle schijven kan scoren. Hierdoor wordt het echt lastig om je als tegenstander hierop in te stellen. Tom zette IJsselvogels 4 weer op het juiste spoor om direct na rust de 11-1 erin te prikken en werd gevolgd door de 12-1 van Stef. Leonie scoorde haar 2e doelpunt (13-1) welke werd gevolgd door de 2e van Lydia (14-1). Na de goals van Laura (15-1) en Stef (16-1), zorgde Carlo (17-2) en Rob (18-2) voor het slotakkoord. Naast de grootste uitslag van vandaag, is mijn grootste voldoening dat alle spelers, inclusief wisselspelers, hebben gescoord.  Op naar plek 2!! Doelpunten kwamen van Rob (4), Laura (3), Stef (2), Leonie (2), Lydia (2), Tom (1), Eline (1), Roos (1), Wilco (1) en Carlo (1). Marco

Gemini 3 – IJsselvogels 5   19-10 We speelden tegen Gemini 3, de vorige keer hadden we (met moeite) 15-13 tegen ze gewonnen, We gingen er dus met goede moed in, helaas miste we aan het begin de scherpte en kwamen we al met 3-0 achter te staan, waarna Karin het 1e punt voor het 5e bezorgde. We gingen dus verder met een stand van 3-1, helaas werd het gat met Gemini steeds groter. Remon verzorgde daarna het 2e punt voor IJsselvogels waarmee de stand op 6-2 kwam, hierna kwam de scherpte bij het 5e terug en werd er alles aan gedaan om dat gat weer dicht te krijgen. Mick scoorde daarna de 7-3 en Karin de 8-4, helaas kwam er geen grip op de wedstrijd en liep Gemini steeds meer uit. De Rust had een stand van 9-4 op het bord. Na de rust was de stelling om die scherpte terug te brengen, het was nog mogelijk om dat gat klein te maken. Na de rust bleef Gemini scoren, het lukte Mick om het scoren van Gemini te verhinderen en een stand van 13-5 op het bord te zetten. Direct daarna wisten Denise en Boas ook te scoren, zij zetten een stand van 13-7 op het bord. De scherpte was terug in het team en er werd alles aan gedaan om Gemini te weerhouden van het scoren. Helaas wist Gemini als nog te scoren. Denise zette de stand nog op 15-8, en Peter zette de stand op 17-9. Daarna was het Louanne die de eindstand bepaalde op 19-10. Helaas deze wedstrijd verloren, maar volgende wedstrijd gaan we er weer volle bak voor. Uiteindelijk is er gescoord door Karin 2x, Mick 2x, Denise 2x, Remon, Peter, Boas en Louanne. Door Boas.

Velocitas G2 – IJsselvogels G1   2-1   Na vorige week ook al 2 wedstrijden te hebben gespeeld moest G1 vandaag opnieuw twee keer het veld in. Helaas kreeg het succes van vorige week (twee overwinningen) geen vervolg. Van Velocitas 2 uit Leiderdorp werd nipt met 2-1 verloren ondanks een doelpunt van Janita.

IJsselvogels G1 – WION G2   2-6   De tweede wedstrijd was tegen WION G2 uit Rotterdam-Ommoord en dat is een bekende tegenstander. Helaas liet G1 verdedigend nogal wat steekjes vallen waardoor WION veel kansen kreeg en deze wedstrijd met 2-6 wist te winnen. René scoorde beide doelpunten.

IJsselvogels A1 was vrij.

IJsselvogels A2 – OZC A1   17-16   De wedstrijd ging van start en binnen enkele seconden scoorde Angela 1-0. OZC nam vervolgens de leiding en kwam al snel 2 doelpunten voor. We keken de hele eerste helft tegen een achterstand aan. Iedereen knokte voor de punten. Pas in de tweede helft kwamen we gelijk en pakten vervolgens op het eind de voorsprong door mooie doelpunten van Dyonne. Het was spannend tot het laatste moment, maar gelukkig konden we de voorsprong  behouden. Het was een wedstrijd waarbij de dames en de heren mooie doelpunten scoorden. Luc B.

Afgelopen zaterdag A2 eens zien spelen en hoe! Al na 4 sec. scoorde Angela 1-0 en na nog geen 15 sec. stond het al 1-1. De tweede aanvallen van beide partijen hadden wat meer tijd nodig om tot scoren te komen. Lars scoorde 2-2 waarna beide eerste aanvallen (van onze A2 en OZC A1) beiden aan 1 aanval genoeg hadden om 3-3 op het scorebord te zetten waarbij Sam namens A2 scoorde. Luc scoorde 4-4, Angela 5-5 en Annelie 6-6 na steeds te hebben achtergestaan. Na 6-8 was het Lars die met 2 fraaie doelpunten A2 weer op gelijke hoogte bracht. Ruststand 8-9. Esmee scoorde na de rust 9-9 en na 9-10 was het Luc die 10-10 scoorde. Hierna wist OZC uit te lopen naar een 10-13 voorsprong en het gaatje leek geslagen. De coaches Stan en Stef bleven gewoon rustig aanwijzingen geven en met succes. Luc scoorde 11-13, de zuiver schietende en goed spelende Angela maakte 12-13 en 13-13 en toen Dyonne vlak achter elkaar met 2 mooie afstandsschoten 14-13 en 15-13 scoorde was de wedstrijd helemaal gekanteld. OZC gaf zich echter niet gewonnen en scoorde 15-14 en 15-15. Na een schot van Dyonne werd de bal aangetikt door haar dame maar door gelijk achter haar bal aan te gaan kon ze een doorloopbal nemen en wist deze zelf te verzilveren, 16-15. Lars leek hierna de wedstrijd te beslissen door onder de korf 17-15 te scoren met nog 1 minuut te spelen. De eerste de beste tegenaanval van OZC betekende echter 17-16 en een spannende eindfase brak aan. Zeker toen onze aanval de bal verspeelde en OZC nog een (terechte) strafworp mee kreeg. Gelukkig (voor onze A2) werd deze strafworp gemist waarna de goed fluitende scheidsrechter Matthijs voor het einde floot. Wat was dat spannend en wat heb ik genoten van jullie spel, nooit opgeven, altijd doorgaan en vooral met elkaar en voor elkaar, klasse! Angela en Lars 4x, Dyonne en Luc 3x en Sam, Annelie en Esmee 1x namen deze wedstrijd de productie voor hun rekening terwijl Stefan zichzelf uitstekend wegcijferde waardoor de anderen konden scoren.

Achilles A3 – IJsselvogels A3   14-9   In Den Haag moest A3 het opnemen tegen kampioenskandidaat Achilles A3. Het begin was duidelijk voor onze A3 dat dankzij 2 doelpunten van Amber en 1 van Edo en Lotte een keurige 2-4 voorsprong wist op te bouwen. Achilles stelde hierna orde op zaken en had deze achterstand in de rust al weer omgebogen in een 6-4 voorsprong. Na de rust scoorde Amber, met haar 3e doelpunt, 6-5 maar helaas liep Achilles hierna uit naar 9-5. Sanne scoorde 9-6 en Edo 10-7 maar helaas lukte het niet om dichterbij te komen. Sanne scoorde, met haar 2e doelpunt, nog 12-8 waarna Rens de eindstand op 14-9 bepaalde.

KCC / SO natural B2 – IJsselvogels B1   11-17  De thuiswedstrijd werd makkelijk gewonnen met 29-10 waarin ook alles lukte. Dit geeft geen garantie voor de wedstrijd van vandaag. De start was wel gelijk goed met een tussenstand van 1-5. Daarna brak een slordige fase aan met onrustige en onduidelijke aanvallen en ook verdedigend lieten we te veel steken vallen. Dit resulteerde gelijk in een 5-6 tussenstand. Even de puntjes op de “I” gezet, de boel weer op scherp gezet en daar is een ruststand van 5-11. We zijn een ploeg waar veel rek in zit en zodra we volledig geconcentreerd zijn ook heel goed kunnen spelen. Maar ook als het minder gaat kunnen jullie blijven knokken tot het weer loopt. Na rust gaat het gelijk op tot de eindstand van 11-17. Nog 2 wedstrijden te gaan waarin we nog wel even gas moeten geven willen we nog 3e worden. Kortom nog ff scherp trainen en de punten binnen halen. Benjamin en Anna bedankt voor het reserve zitten en invallen. Goed gedaan. De doelpunten kwamen van: Dano 7x, David 1x, Annelies 2x, Evi 6x en Patrick 1x. Gezegd mag wel worden dat uiteraard Dano een groot aandeel had in de score, maar dat ook Evi een hele goede wedstrijd heeft gespeeld en veruit de beste van het veld was. Berry

IJsselvogels C1 – GKV / Enomics C1   7-5   Na de verliespartij van afgelopen zaterdag, mocht IJsselvogels C1 zich herstellen tegen GKV C1 uit Gorinchem. Vorige keer werd eenvoudig gewonnen met 2-13. IJsselvogels overklaste toen GKV met veel meer doelkansen en een hoger rendement. Vandaag verliep de wedstrijd een stuk moeilijker dan vorige keer. Misschien er te makkelijk over gedacht? Maar ook de tegenstanders speelde sterker dan de vorige ontmoeting. Na 10 minuten wist Joran eindelijk de score te openen. Even later wist Joran opnieuw te scoren en de score te verdubbelen. Het aanvalsspel verliep allesbehalve soepel, maar IJsselvogels wist uit te lopen naar een 5 – 1 voorsprong (2-1 met rust). GKV wist nog terug te komen tot 7 – 5, maar daar bleef het ook bij. Het was een wedstrijd waarbij niet het beste spel van IJsselvogels C1 naar voren kwam, maar het is ook prettig dat de mindere wedstrijden gewonnen kunnen worden. De zeven doelpunten werden gemaakt door drie spelers: Joran 3x, Cecile en Marijn 2x. Peter.

KCC / SO natural C2 – IJsselvogels C2   5-10   C2 begon in Capelle ad IJssel met Marije op de plaats van de geblesseerde Iris aan de wedstrijd tegen KCC / SO natural C2 waarvan thuis met 10-8 werd gewonnen na met 3-6 te hebben achter gestaan. In de 1e minuut scoorde KCC gelijk de 1-0 maar een afstandsschot van Sander betekende in dezelfde minuut al weer de 1-1. Pas in de 15e minuut lukte het Benjamin om van afstand 1-2 te scoren maar gelukkig volgden de doelpunten zich hierna snel op. 9e min. Benjamin van halve afstand 1-3 en weer wisselen. In de 19e min. profiteerde Lisa slim van een fout van KCC onder de korf, 1-4, waarna Sander in de 20ste min. voor 1-5 zorgde, het gaatje was geslagen. Zeker toen Benjamin en Isa hierna de ruststand op 1-7 bepaalden. De 2e helft was van een veel minder niveau. Er werd niet goed naar elkaar gekeken, te weinig tempo in het spel en te weinig rebound waardoor er veel korte aanvallen waren. KCC begon met het missen van een strafworp maar scoorde hierna wel 2-7 en 3-7 om in de 13e minuut opnieuw een strafworp te missen, als ….. In de 16e minuut scoorde Benjamin van flinke afstand 3-8 (hij kon de bal aan niemand kwijt dus schoot hij maar, en met succes!) waarna Isa een minuut later een strafworp meekreeg die door Benjamin werd benut. Het eerste aanvalsvak kwam er opnieuw niet aan te pas hetgeen KCC de kans gaf om 4-9 en 5-9 te scoren. In de laatste minuut kreeg Isa opnieuw een strafworp mee die door Benjamin koelbloedig werd benut waardoor de eindstand 5-10 werd in een wedstrijd met twee gezichten. Een goede 1e en een duidelijk mindere 2e helft. De coaches Christa en Jesse zagen Benjamin 6x, Sander 2x en Lisa en Isa allebei 1x scoren. Zaterdag zal er tegen ongeslagen koploper Movado C1 uit een ander vaatje moeten worden getapt.

Refleks C1 – IJsselvogels C3   2-6   De C3 ging met twee invallers (Stijn en Lucas) richting Woerden met als doel te winnen van ReflexC1. De wedstrijd begon veelbelovend met een prachtig schot van Nina dat werd opgevolgd door een korte kans van Stijn. Daarna viel de wedstrijd een beetje stil. Even in de tweede helft lukte het de aanval beter om kansen te creëren, waardoor Nils een korte kans scoorde en Suus een doorloopbal. De tegenstander opende hun score door 1-4 te maken. Invaller Lucas scoorde een mooi gecreëerde korte kans. Suus scoorde al snel een doorloopbal, maar in de laatste minuut kwam Reflex nog een beetje terug met 2-6. Al met al heeft de C3 een prima wedstrijd gespeeld een liggen we nog op koers naar het kampioenschap! Hou nog 2 wedstrijden vol! Roos.

IJsselvogels D1 – Merwede / Multiplaat D1   17-5   Een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft veel druk, beweging en goals en de tweede helft lieten we het een beetje lopen. Dat heeft dit team wel vaker als het gevoel de overhand neemt dat ‘deze wedstrijd in de tas zit’. Is dat erg of ondenkbaar? Zeker niet gezien het scoreverloop. De wedstrijd dan maar even doornemen. De eerste helft zoals we de D1 kennen, het tempo hoog. Veel spelers die een goal kunnen maken en dat ook doen en dan word je als tegenstander al snel ‘dol’ gedraaid. Mooie aanvallen met veel variatie en dan vliegen de doorloopballen en schoten je om de oren. Dynamische vang en dan is het zo mooi om te zien dat er spelers (Dominique, Stijn, Rosa en Quinty) zijn die altijd toch op de juiste plek staan om de gemiste kans weer om te zetten in een nieuwe aanval.  En als dit team 2 of 3 aanvallen achter elkaar speelt is de kans op een doelpunt ‘aardig’ hoog. De eerste 12,5 minuut schiet de eerste aanval met scherp met 1-0 en 2-0 door Olivier (schot en doorloopbal), maakt Jesca de 3-0 met een schot achter de korf en schieten Stijn en nogmaals Olivier de 5-0 wisselstand op het bord. De verdediging ijzersterk! De tweede 12,5 minuut doet het andere vak er nog een schepje bovenop en maken de ontketende Rosa en Lucas samen 6 doelpunten (3 om 3) en schiet Finn de zevende treffer erin voor een 12-2 ruststand. De wedstrijd eigenlijk al lang gespeeld en ook al probeer je als coach de scherpte erin te houden in de rust weet je ook dat dit team dan de gashendel soms een beetje kan loslaten. En dat gebeurde de tweede helft ook zeker. Iets te veel voor eigen gewin, te gehaast, te ver enz enz.. enfin ondanks dat volgde er nog 5 goals van Olivier, Stijn, Dominique en Rosa (2x). En daarmee hebben 7(!) verschillende spelers een goal gemaakt in de wedstrijd! Einduitslag 17-5, de punten meer dan verdiend in de tas en nog 1 thuiswedstrijd te gaan tegen RWA D1 op 10 maart om de kampioenstaart zeker te stellen. Nog veel dank aan de trouwe wissels Ben en Flo voor het reserve zitten! Om ook nog even te vermelden: Stijn en Lucas hebben ingevallen in de C3 (2-6 overwinning), Rosa in de C2 (5-10 overwinning) en Jesca in de C1 (7-5 overwinning), misschien is het dan ook logisch dat je de tweede helft iets rustiger aan doet.. ?. André.

IJsselvogels D2 – ODO D3   9-6   Vandaag moest IJsselvogels D2 tegen het sterke team van ODO. Vorige keer werd er net aan verloren, maar de hoop was dat er meer in zat voor ons. Dus: sterk beginnen en de voorsprong vasthouden. De eerste aanval begon scherp en wist direct te scoren door een mooie doorloopbal uit de ruimte door Mink. Ook Justin liet zien op schot te zijn en maakte twee mooie goals. Na de functiewissel zorgden Jesse (doorloopbal) en Luna (schot) ervoor dat de voorsprong verder uitgebreid werd. Met een fijne voorsprong gingen we de rust in. Duidelijke taal: jullie staan vandaag heel sterk en heel scherp in het veld. Iedereen zorgt voor mogelijkheden om te scoren, iedereen schiet mee en in de verdediging zit het goed dicht. Volhouden dus! ODO wilde nog even dichtbij proberen te komen naar 5-3, maar het eerste aanvalsvak zorgde er via Lotte en Thomas voor dat we lieten zien dat de punten voor ons waren. Hierna de wedstrijd uitgespeeld en de wedstrijd verdiend gewonnen met 9-6! Goed gedaan D2! Luna, bedankt voor het invallen! Goals gemaakt door: Justin 2x, Lotte 2x, Thomas 2x, Mink, Jesse, Luna. Karin.

IJsselvogels D3 – Nikantes D1   3-5   Zaterdag moest de D3 de belangrijkste wedstrijd van het seizoen spelen, namelijk tegen de gezamenlijke nummer 1. Het begin verliep wat rommelig, maar uiteindelijk wisten we op een 1-0 te komen, doordat Nikantes een gelijkwaardige tegenstander was stond het in de rust nog 2-1. De D3 speelde heel onoverzichtelijk voor elkaar en miste de concentratie en lust om te winnen, in de rust werd gevraagd of ze eigenlijk kampioen wilden worden, maar met een kleine ja en de afwachting of de rest de vraag eigenlijk wel gehoord had, liepen ze weer terug het veld op. In de tweede helft bleek Nikantes wel de echte wil te hebben en sloot het af met een 3-5. Desondanks zijn wij coaches wel apetrots op de D3, in vergelijking met de eerste wedstrijd die ze speelde en wat ze nu kunnen presteren, zijn ze toch heel erg gegroeid. Hier heeft trainer Joost een groot aandeel in .  De hoop voor het kampioenschap zit er natuurlijk wel nog in, maar we hebben het niet meer in eigen handen. Doelpunten werden gemaakt door: Willeke, Ties en Lucie. Van Stefan.

IJsselvogels E1 was vrij.

Avanti E4 – IJsselvogels E2   8-8   De E2 mocht zaterdag aantreden tegen Avanti E4. Ze speelden uit in Pijnacker. De E2 moest aan de bak, want Avanti is de nummer 2 in de poule. Ze gingen goed van start. Er werd lekker samengespeeld en het tempo zat er goed in. Bij Avanti ook, dus de twee ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. Het duurde even voordat het eerste doelpunt viel, maar dat was er wel één van de IJsselvogels. Daarna ging bij beide teams de scoringsdrift in de vijfde versnelling en zo ongeveer om en om werden doelpunten gescoord. Het was verschrikkelijk spannend, maar geweldig om te zien. De IJsselvogels bleven goed spelen. Extra knap, omdat ze maar vier spelers hadden en dus geen wissels, zoals Avanti. Ook toen Avanti met twee punten vóór kwam te staan gaf IJsselvogels de moed niet op en bleef aanvallen. Die voorsprong werd netjes en vakkundig weggewerkt, waarna de eindstand op 8-8 uitkwam. De doelpunten zijn gescoord door Lara (1), Timo (3) en Julian (4). Knap gedaan allemaal! Volgende week weer zo en we winnen! Van Marieke (moeder Timo).

IJsselvogels E3, IJsselvogels E4 en IJsselvogels F1 waren vrij.

IJsselvogels F2 – Avanti F1   8-17   IJsselvogels F2 speelde zaterdag weer tegen Avanti. De vorige wedstrijd tegen Avanti eindigde met een eindstand van 13-3. Ook in de wedstrijd van afgelopen zaterdag had de F2 het moeilijk. De eerste keer 10 minuten speelde de F2 goed en hadden ook grotendeels van de eerste keer 10 minuten de bal. Helaas wilde aan de kant van IJsselvogels de doelpunten niet vallen en aan de kant van Avanti wel. Hierbij sloot de F2 de eerste helft af met een 0 – 2 achterstand. In de 2de keer 10 minuten kwam Lilly als superspeelster en was het de eerste persoon die een doelpunt maakte. Ook in volgende helften werd er gescoord door IJsselvogels: 2x Thijme, 2x Lucas en 4x Lilly. Avanti was te sterk voor IJsselvogels. Het eindresultaat was 8 – 17, met het verschil in doelpunten heeft de F2 zich nogmaals verbeterd. Deze verbeteringen komen doordat het team het spelletje korfbal steeds verder begint te begrijpen. Thijme, Lucas en Lilly zorgde zaterdag voor de doelpunten en Thijmen en Florian onderschepten de bal en vingen de bal onder de paal regelmatig af. Hierdoor konden Thijme, Lucas en Lilly weer doelpunten maken. Alle 5 stonden ze te spelen en in totaal hebben we de bal ongeveer even lang gehad als de tegenstanders. Bij de F2 werden er alleen minder doelpunten gemaakt.  Een leuke wedstrijd dus waar bij het korfschieten op het einde gewonnen werd door de F2. Hierbij was er een eindstand van 6 -5. Lotte.

IJsselvogels F3 – OZC F2   opnieuw uitgesteld. Deze wedstrijd wordt nu a.s. vrijdag om 18.30 uur gespeeld in de Zuidplas, succes F3!