Hoe vloog de bal – zaterdag 11 januari 2020

Hoe vloog de bal …… zaterdag 11 januari 2020.

Wat een heerlijke korfbaldag was dat afgelopen zaterdag, De eerste zaterdag van het nieuwe jaar was er één om te onthouden want van de 21 gespeelde wedstrijden werden er liefst 13 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er maar 5 een nederlaag.  Waar ik me vooral verheugde op de thuiswedstrijden van achtereenvolgens A1, het 2e en het 1e waren het juist de wedstrijden van het 4e en het 3e die voor het nodige spektakel zorgden. Twee wedstrijden die van het begin tot het eind boeiend waren en waar niet viel te voorspellen wie er met de winst vandoor zou gaan. Als dan zowel het 4e als het 3e beiden met 1 doelpunt verschil weten te winnen dan is dat gewoon grote klasse! De grootste overwinning werd behaald door het 5e dat in Delft met 7-14 wist te winnen van ongeslagen koploper Excelsior 7. Topscoorder van de week werd Jesse op ’t Land die in het 2e liefst 8x wist te scoren. Verheugend was verder de eerste overwinning van D2 en natuurlijk van het 2e dat hierdoor de onderste plaats heeft verlaten. C2 en D3 zijn als enige nog puntloos, hopelijk komt daar snel verandering in en gaan zij al a.s. zaterdag de eerste puntjes binnen sprokkelen, succes allebei!

Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen van het 1e, 5e, A1, A2, B1, C3, D2, D3, E4. E5 en F2, dat zijn er best veel, jammer. Van het 3e daarentegen ontving ik zelfs een dubbel wedstrijdverslag!

IJsselvogels 1 – DSO (A) 1   15-13     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Het 1e ontving thuis DSO 1 uit Alkmaar, een totaal onbekende tegenstander. Zo lang ik mij kan heugen speelt het 1e de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar, vooraf gaand aan de Nieuwjaarsreceptie, altijd moeizaam. Wat daarvan de oorzaak is ……, ik zou het niet weten. Ook afgelopen zaterdag ging het niet vanzelf maar dat had het 1e voor een groot deel aan zichzelf te wijten. Een gelijk opgaande 1e helft zorgde voor een 6-6 tussenstand en een 8-6 ruststand. Na de rust werd gelijk uitgelopen via 10-6 naar een 14-7 voorsprong, Wedstrijd gespeeld denk je dan, als je dan de 15-13 eindstand ziet dan zie je dat het 1e het aan het eind van de wedstrijd lelijk liet afweten. De topper tegen medekoploper Weidevogels 1 komt eraan en dan zal er duidelijk uit een ander vaatje getapt moeten worden. De productie kwam vandaag op naam van Eva 5x, Mike 4x en Kimberley, Victor, Sam, Lieke en Christiaan 1x terwijl achter doelpunt 14 geen naam stond, sorry!

A.s. Zaterdag 18 januari 2020   aanvang 18.50 uur   IJsselvogels 1 – Vlug & Vaardig / KCN 1   Zuidplas!

IJsselvogels 2 – KOAG 4   19-14     De achtervolging is ingezet.  Afgelopen zaterdag is er door het 2e een zeer belangrijke overwinning geboekt op kOAG 4. Na 4 gespeelde wedstrijden hadden we nog maar 1 punt, waar we vooraf toch eigenlijk hadden gedacht er meer te hebben. Nu stond kOAG 1 plekje boven ons, dus waren er kansen. Tijdens de trainingen doelgericht getraind op bepaalde tegenstanders en situaties. Tijdens de wedstrijd bleek dat het toch nog wel lastig was de eventuele oplossingen uit te voeren, maar zoals bekend geeft het 2e de strijd nooit op. Ook weer eens de hele wedstrijd aan de goede kant van de score staan en ook weer eens mee blijven scoren met de tegenstander. Zoals gezegd is de achtervolging op hogere plaatsen ingezet en is er zeker gezien de stand nog een hoop mogelijk. As zaterdag tegen kCC 5 en als dat een overwinning gaat worden stijgen we weer een plekje. Complimenten voor de ploeg hoe ze in een periode waar echt niet alles lukt, loopt, leert zoals vooraf was gedacht, maar er toch altijd op de training en in de wedstrijd weer voor gaan. Vandaag 5 doelpunten makers wat altijd beter is dan 1 of 2. Jesse 8x, Tamara 4x, Janneke 1x,  Jeffrey 4x en Merel 2x. Uitslag 19-14. Berry.

IJsselvogels 3 – Avanti / Post Makelaardij 4   20-19     Vandaag stond Avanti 4 op het programma voor het 3e. En de wedstrijd begon direct fel, met de nodige duw en trek partijen.  Het derde kan dit ook en liet het kaas dus niet van haar brood eten. Bas vond het niet nodig om hieraan met te doen en schoot ons direct naar een 2-0 voor voorsprong. Hierna dacht Heidi, ik ga laten zien dat die doorlopers er gewoon in kunnen en die vloog langs haar dame en ronde ook nog af 😉. We liepen uit naar 5-2, maar lieten Avanti weer terugkomen naar 5-5 en 6-6. Tot rust lukte het ons om steeds weer op twee doelpunten verschil te komen. Echter bleef Avanti dichtbij. Na rust gingen we verder waar we waren gebleven, maar het verschil werd nooit groter dan 2 of 3 verschil. Avanti kon bij 16-16 zelfs gelijk komen en erger nog zij gingen over ons heen, 16-18. Er zullen op dit moment genoeg mensen in de zaal gezeten hebben die dachten dit komen ze niet meer te boven. Maar inmiddels weten wij, dit kan altijd. Boog zorgde er eigenhandig voor dat het 17-18 werd door een vrije bal. En schoot er hierna nog eens een ongelofelijke bal in, 18-18. We kwamen weer achter op 18-19, Bas veroorzaakte nog een stip en Edwin verloste het derde met een schot 20-19. Ook goed om te zien dat we vandaag niet afhankelijk bleken van 3 of 4 spelers, maar dat iedereen zijn goals mee pakte. Goals werden gemaakt door: Dirk 6x, Heidi en Boog 3x, Ed, Bas en Kirsten 2x en Esther en Manon 1x. Groetjes Kirsten.

Van het 3e ontving ik zelfs nog een verslag: Uurtje volle bak trainen op donderdagavond na 3 weken geen korfbal en dan de wei in tegen Avanti 4 (de overige tegenstanders in de poule zijn 2e teams die allemaal 2x in de week trainen). In het team van Avanti stonden enkele oude bekenden uit het “oude 1ste” van Avanti, dus genoeg ervaring, maar dat heeft IJsselvogels 3 natuurlijk ook. Het begin van de wedstrijd werd bepaald door IJsselvogels 3, Bas (1-0 en 2-0) en Heidi (3-0), maar ook door fysiek spel van beide ploegen. In het kader wie uitdeelt moet kunnen incasseren, daar ging IJsselvogels beter mee om dan Avanti 4. Via Kirsten (4-1) en Erwin (5-2) liep IJsselvogels 3 naar een mooie marge, maar daarna stokte de doelpunten ondanks verzorgd aanvalsspel. Heidi (6-5), Dirk (7-6) en Esther (8-6) repareerde de voorsprong en konden met doelpunten van Manon (9-7) en Heidi (11-8) rusten met een 11-9 voorsprong. IJsselvogels 3 zat prima in de wedstrijd en gewoon doorgaan waar we sterk in zijn (ga ik niet verklappen wat dit is, want er lezen meer mensen “Hoe vloog de bal”” dan alleen IJsselvogels mensen 😉 Een sterk begin van de 2e helft betekende via Kirsten (12-9), Edwin (13-11) en Dirk (14-12) dat de voorsprong behouden bleef, maar Avanti werd sterker en boog de achterstand om naar een voorsprong van 16-18, ondanks doelpunten van Dirk (15-14 & 16-14). Gelukkig kreeg Erwin het op z’n heupen en prikte de 17-18 en 18-18 binnen. Dirk maakte 5 minuten voor tijd de 19-19 en ook deze wedstrijd kon alle kanten op gaan. Maar 1 ding kan ik wel verklappen, dit IJsselvogels is mentaal sterk en verkrampt niet van een achterstand of als het belangrijk wordt. Voor de bank van Avanti was deze wedstrijd (volgens mij) zenuwslopend, want de emoties waren buiten de zaal hoorbaar, maar daar trok “good old” Edwin Plooster zich niets van aan en drukte de 20-19 af van een klein afstandje. De goed leidende scheidsrechter blies direct af voor de wedstrijd en kon IJsselvogels 3 wederom 2 punten bijschrijven en blijft het 3e staan met maar 2 puntjes achterstand op beide koplopers Tjoba 2 en Tilburg 2. Laat de laatstgenoemde nu de tegenstander zijn van aankomende zaterdag. Ik zou het wel weten als je niets te doen hebt zaterdag, Tilburg is the place to be. Maar wij blijven gewoon doen hoor met dat uurtje trainen op donderdagavond en halen niets in ons hoofd (behalve dat wij graag willen winnen). De doelpunten werden gemaakt door alle 8 de spelers en deze 2 punten werden mede mogelijk door: Dirk (6), Erwin (3), Heidi (3), Bas (2), Kirsten (2), Edwin (2), Manon (1) en Esther (1). Marco.

IJsselvogels 4 – Korbis 3   13-12     Wat kan IJsselvogels 4 brengen dit zaalseizoen, nog geen nederlaag hoeven te incasseren en thuis spelen tegen koploper Korbis 3. Op het veld geen schijn van kans gehad, maar de focus was duidelijk aanwezig tijdens de voorbereiding. Uitgaan van je eigen krachten en een gewijzigde verdedigende tactiek. Het begin van de wedstrijd was aan beide kanten onwennig en konden wij in het spoor blijven van Korbis 3 door doelpunten van Rob (1-0), Laura R (2-2), Leonie (3-3) en weer Laura R (4-4). Het besef groeide gedurende de 1e helft dat wij een goed resultaat konden gaan halen, mede door de gewijzigde tactiek in de verdediging. In de laatste 10 minuten van de 1e helft waren de doelpunten schaars, maar pakte wij na de 5-5 van Rob voor het eerst een voorsprong door een ver afstandsschot van Wilco (6-5) en een belangrijk doelpunt van Laura v N die de ruststand op het scorebord schot (7-6). Rob zette IJsselvogels 4 direct op 8-6 na de rust, maar Korbis dichtte dit eerste gaatje (8-8) maar wederom Rob (9-8) en Laura v N (10-8) zetten het 4e wederom op het goede spoor. Als wij op dat moment de 3 verschil hadden gemaakt…dan was de ontknoping niet zo spannend geweest, want Korbis blijft aanhaken ondanks doelpunten van Laura R (11-9) en Leonie (12-10). Doordat Korbis binnen 2 minuten terug was gekomen tot 12-12 was het billenknijpen want het kon alle kanten opgaan, maar daar dacht Dirk (in het veld gekomen voor de verdedigend sterk spelende Stef) anders over en plofte enkele seconde voor het einde van de wedstrijd de 13-12 binnen. Een geweldige teamprestatie waarbij niemand heeft verzaakt en hebben ons in een prima positie gesitueerd voor een promotieplek naar de reserve 3e klasse. Wij moeten de aankomende wedstrijden geen onnodige punten laten liggen en kunnen ons opmaken voor de returnwedstrijden. Wij zijn er klaar voor! De doelpunten werden gemaakt door: Rob (4), Laura R (3), Laura v N (2), Leonie (2), Wilco (1) en Dirk (1). Marco.

Excelsior 7 – IJsselvogels 5   7-14     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 5e speelde in Delft tegen het nog ongeslagen Excelsior 7 dat pas 2 wedstrijden had gespeeld terwijl het 5e er al 4 achter zijn naam had staan waarvan er 3 werden gewonnen. Het werd een keurige 7-14 overwinning waardoor het 5e nu gedeeld koploper is samen met Meervogels / Fisica 6, daar kan Excelsior 7 nog bijkomen als het de 2 achterstallige wedstrijden weet te winnen. Prima prestatie 5e!

IJsselvogels A1 – Vriendenschaar (B) A1   18-15     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Koploper A1 speelde thuis tegen laagvlieger Vriendenschaar A1 uit Bodegraven. De eerste aanval opende al snel via de 2 uitblinkers Thirza en Luc de score, 2-0. Jammer dat het tweede aanvalsvak de juiste vorm niet kon vinden waardoor Vriendenschaar A1 steeds in de buurt kon blijven. Ruststand 7-7 waarvan maar 1 doelpunt van het tweede aanvalsvak en dat is natuurlijk veel te weinig voor een vak met spelers als Loisanne, Angela, Sam en David. In de 2e helft, met Dano in de ploeg, begon het beter te draaien al was dat eigenlijk pas na een 10-12 achterstand. Dano scoorde 11-12 en toen na 11-13 Luc, Evi, Dano en Sam de achterstand ombogen in een 15-13 voorsprong zag je weer iets van het “oude” A1 terug. Dankzij liefst 7x Luc, 3x Thirza, Dano en Sam en 1x Evi en David stond er aan het eind een 18-15 overwinning op het scorebord. Zaterdag staat thuis de topper tegen concurrent Albatros A1 op het programma, aanvang 16.15 uur, succes A1!

Fortuna / Delta Logistiek A4 – IJsselvogels A2   20-4     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Thuis kon A2 lang vrij goed tegenstand bieden maar verloor het toch nog redelijk ruim. Nu uit kwam A2 er niet aan te pas en liet Fortuna / Delta Logistiek A4 zien waarom het terecht ongeslagen op de 1e plaats staat. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

IJsselvogels B1 – Vitesse B1   9-14     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Ongeslagen koploper Vitesse B1 uit Barendrecht kwam in Moordrecht op bezoek. Een ploeg met niet zoveel lengte. In de 1e helft had B1 het betere van het spel hetgeen resulteerde in een 5-2 voorsprong dankzij 2x Yana en Tim en 1x Joran. Wel met de aantekening dat er de laatste 13 minuten geen doelpunt meer werd gescoord. Tot 7-4, dankzij Joran en Isa, behield B1 deze voorsprong. Daarna was het over en sluiten. Binnen 5 minuten stond het ineens 7-9 met o.a. een strafworp, een korte kans en een vrije bal tegen. Yana scoorde nog wel 8-9 maar daarna liet Vitesse B1 zien waarom het bovenaan staat door uit te lopen naar 8-14 , eindstand 9-14. Een wedstrijd met 2 totaal verschillende gezichten. Toch moet B1 veel meer kunnen dan het nu laat zien, blijf niet eindeloos rondspelen en maak het vak niet te klein.

IJsselvogels B2 was vrij.

ONDO (G) C1 – IJsselvogels C1   6-9     Was het vandaag een briljante wedstrijd na zo’n twee weken niet trainen en spelen? Daar kunnen we kort over zijn, dat was het niet. Maar niet echt goed spelen en toch gewoon de punten mee naar huis nemen dan is ook wel eens prettig. Al waren we over de wedstrijd heen zeker de bovenliggende partij maar moeten we de vele kansen ook maken en het vizier was na twee weken toch minder scherp. Negen doelpunten maken is in principe voor ons veel te weinig en tegen een tegenstander als deze moeten er toch wel 15 door het ‘mandje’ gaan. Daardoor bleef het nu tot ver in de tweede helft spannend terwijl dat niet nodig had moeten zijn. De scores werden geopend door Stijn en Jesca (0-2) en door Benjamin en Wesley werd de 3-4 ruststand bereikt. In de pauze maar duidelijk aangegeven dat we deze wedstrijd niet gaan verliezen als we ook maar het geloof houden dat dat niet nodig is. De score wordt in de tweede helft geopend door Dominique (3-5). Waarna Wesley en Benjamin de 4-7 op het scorebord zetten. De wedstrijd werd uiteindelijk door Jesca (5-8) en Benjamin (6-9) in het slot gegooid. Veel passingsfouten, rode hoofden van de inspanning en vizieren die niet op scherp stonden. Ik zeg voldoende stof voor de komende trainingen. Dank weer aan de trouwe reserves Sven en Luna! André.

Valto C2 – IJsselvogels C2   14-8     Valto begon de wedstrijd fel en scoorden direct! Maar IJsselvogels reageerde ook direct met een doelpunt door Finn. Valto scoorde daarna weer en toen scoorde Quinty met een schot. Toen bleef Valto scoren tot de 6-2. Daarna scoorde Finn 2x achter elkaar toen was het rust. 6-4. Na de rust begon Valto scherp met 2 doelpunten en toen scoorde Finn er weer 2. Valto bleef in de tweede helft verder scoren en de doelpunten van Quinty en Thomas konden daar niks meer aan veranderen. 14-8 eind uitslag. Finn.

Excelsior C2 – IJsselvogels C3   14-5     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Delft moest C3 duidelijk zijn meerdere erkennen in het nog ongeslagen Excelsior C2 dat met 14-5 duidelijk een maatje te groot bleek. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

Excelsior D1 – IJsselvogels D1   10-12     Met evenveel ouders als kinderen vertrokken we afgelopen zaterdag naar Delft. Christiaan had er zin in en voorspelde vooraf een overwinning. Een gewaagde uitspraak daar we op de 6e plaats stonden en Excelsior bovenaan staat. Helaas hadden we geen reserve spelers. Met drie kinderen die niet fit zijn was dit wel een groot risico. Het lijkt toch handig om zeker een reserve mee te nemen in het vervolg. Het eerste aanvalsvak begon gelijk goed. Wat vooral op viel was het hogere baltempo. Luc en Lara komen steeds beter vrij en kunnen daardoor lekker meedraaien in het aanvallende vak. Luna opende de score met een doorloopbal. Er volgde nog vele kansen met onder meer schoten van Luc, maar helaas zonder succes. Na de vakwissel wist Floortje nog een keer mooi te scoren met een afstandsschot. Helaas voor ons was Excelsior wat beter in de afrondingen en stond het bij rust 5-2 voor Excelsior. We weten niet precies wat Christiaan heeft gezegd in de pauze, maar het was zeer effectief. Na rust wist het eerste aanvalsvak 6 keer te scoren 3 maal door Sven en 3 maal door Luna. Excelsior wist er ook 3 te maken waardoor het bij de vakwissel 8-8 stond. Floortje was niet fit maar wist het wel vol te houden en maakte een mooie omdraaibal. Marnick werd gehinderd tijdens een doelpoging waarna Timo de stip er netjes inlegde. Nora had inmiddels door dat de dames van Excelsior druk bezig waren met voor verdedigen. Hier maakte ze mooi gebruik van door binnen drie minuten twee omdraaiballen te maken. En toen was het ineen 9-12. Excelsior wist nog een keer te scoren, maar IJsselvogels speelde de wedstrijd vakkundig uit. Iedereen bedankt voor de gezellige ochtend. De scores Luna (4), Sven (3), Floortje(2), Nora(2), Timo (1). Patrick.

IJsselvogels D2 – Phoenix D5   7-2     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Een duel om de laatste plaats, beide teams hadden alle wedstrijden nog verloren al waren de nederlagen van D2 een stuk kleiner dan die van Phoenix D5 (wat een weelde, D5!). Via Christiaan, Rico en Jaël nam D2 een keurige 3-0 voorsprong waarna Phoenix de ruststand op 3-1 bepaalde. Na de rust werd het zelfs 3-2 maar 3 doelpunten van Rico zorgden voor een fraaie 6-2 voorsprong waarna Sil de eindstand op 7-2 bepaalde. De eerste punten zijn binnen en dat moeten er toch meer kunnen worden als ik jullie afgelopen zaterdag zag spelen, succes!

Vriendenschaar (B) D2 – IJsselvogels D3   10-9     Geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen hoewel coach Patrick dat wel beloofde, ja toch?! Dit was voor D3 de kans om op gelijke hoogte te komen met Vriendenschaar D2 waarvan op het veld thuis werd gewonnen en uit verloren. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd die helaas nipt werd verloren met 10-9, jammer! Zaterdag spelen jullie thuis tegen het eveneens nog puntloze Reeuwijk D2, succes D3, jullie kunnen het!

Valto E2 – IJsselvogels E1   4-8   We begonnen de wedstrijd erg matig en waren niet echt scherp. In de eerste helft stonden we namelijk 2-0 achter. Gelukkig herpakte we onszelf en kwamen met 2-4 voor te staan. Uiteindelijk is het 4-8 geworden. David.

Korbis E3 – IJsselvogels E2   4-5     Vol goeie moed gingen we naar Waddinxveen. We waren op volle sterkte. Gezien de eerder uitslagen kon het wel eens een leuke wedstrijd worden. De coaches konden helaas niet mee dus namen Ruurd en Barbara de coaching over. Het begon goed. 0-1 Lilly daarna een mooie doorloop van Lucas en 0-2 snel daarna 1-2 maar nog een doorloopbal van Lucas 1-3. Werd goed verdedigd en overgespeeld. En we hadden een goede scheidsrechter!! 1-4 Lucas en toen kwamen ze weer terug 2-4 3-4 maar hadden er nog meer kunnen zijn maar gelukkig waren ze niet zo op schot. Gelukkig maakte Lilly 3-5 maar het bleef erg spannend. 4-5……. oh jeee maar gelukkig nog een doelpunt van Lucas. Eindstand 4-6 Goed gedaan toppers. Barbara.

IJsselvogels E3 – Meervogels / Fisica E3   5-5     De eerste wedstrijd van 2020 werd gespeeld tegen Meervogels. Ayub zorgde met een mooie doorloopbal voor de 1-0 voorsprong. Al snel na de 1-0 kregen we een tegendoelpunt, 1-1. Hierna scoorde Fleur met een schot de 2-1. Helaas weer een tegendoelpunt, 2-2. De wedstrijd ging erg gelijk op, beide teams waren erg goed aan het verdedigen en daardoor hadden beide teams het ook lastig om kansen te creëren. Weer kwamen we op een voorsprong door een doelpunt van Noortje, ook hierna kregen we een tegendoelpunt, 3-3. De wedstrijd ging zo verder, 4-3 werd gemaakt door Thijme. Na een tegendoelpunt maakte opnieuw Thijme een doelpunt, 5-4. Helaas scoorde in de laatste 2 minuten de tegenstander weer de gelijkmaker, 5-5 als eindstand dus. Een erg spannende wedstrijd dat erg gelijk opging. Beide teams konden de wedstrijd zowel winnen als verliezen. Volgende week gaan we weer hard ons best doen om 2 punten te pakken! Doelpunten van Thijme (2), Ayub, Noortje en Fleur. Dyonne.

Nexus E1 – IJsselvogels E4   8-9     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Schiedam leverde E4 een uitstekende prestatie door nipt met 8-9 van Nexus E1 te winnen. Waardoor E4 zich lekker in de middenmoot heeft genesteld. Het was een bijzonder spannende wedstrijd die alle kanten op kon maar gelukkig viel het dubbeltje nu een keer de goede kant op en kon E4 na het laatste fluitsignaal terecht juichen omdat de punten mee terug gingen naar Moordrecht, klasse E4!

IJsselvogels E5 – Gemini E1   9-5     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Speel je thuis de topper tegen het eveneens nog ongeslagen Gemini E1 en dan geen stukje schrijven, foei! Via Elin, en 2x Timo nam E5 een riante 3-0 voorsprong. Gemini scoorde 3-1 maar Daan zorgde weer voor een 4-1 voorsprong. Gemini werd sterker, maakte de kansen beter af en kwam zelfs op gelijke hoogte, 4-4. Net voor de rust was het Timo die met zijn 3e doelpunt de ruststand op 5-4 bepaalde. In de 2e helft werd E5 steeds sterker en via Mila werd het 6-4. Nog één keer kwam Gemini terug tot 6-5 waarna achtereenvolgens Timo (zijn 4e), Daan en Mila de eindstand op 9-5 bepaalden. Een verdiende zege omdat jullie uitstekend verdedigden, goed overspeelden en sneller counterden. Goed gedaan E5, door deze overwinning zijn jullie (samen met het 1e) nog steeds in de race om de 100% taart.

IJsselvogels F1 – KVS / Maritiem F1   11-11     Vandaag stond onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in de planning  KVS. We vertelden voor de wedstrijd dat het een gelijkwaardige tegenstander is en dat we echt goed moesten spelen om van hun te winnen. We begonnen goed door Eva die 2 mooie schoten scoorde en de score opende met 2-0, Wessel volgde nog met een mooi schot 3-0. KVS scoorde nog wel de 3-1, we lieten niet ons beste spel zien en wij wilden echt meer fitheid en scherpheid zien in de rest van de wedstrijd want anders verlies je punten terwijl dat niet nodig is. Wessel scoorde in het 2de kwart de 4-1, KVS scoorde weer de 4-2. Wessel scoorde weer maar KVS ook waardoor de stand na het 2de kwart op 5-3 stond. We moesten wel echt onze kansen afmaken en dan hadden we de wedstrijd binnen. Eva begon ook in het 3de kwart met een mooi schot 6-3. KVS scoorde de 6-4, maar Eva was scherp vandaag en scoorde de 7-4. Helaas wist KVS weer terug te komen tot 7-5, Tamara scoorde de 8-5. KVS wist nog terug te komen tot 8-7. Het 4de kwart begon en Eva scoorde de 9-7, en Tamara scoorde de 10-7. We dachten allemaal al dat we hadden gewonnen en waren niet scherp genoeg meer. KVS scoorde de 10-8 maar gelukkig scoorde Wessel de 11-8. KVS had de wedstrijd nu in handen en wist nog gelijk te komen met 11-11. De wedstrijd is dus een gelijkspel geworden. Het korfschieten werd wel gewonnen met 5-3. 3 goals door Eva en 2 goals door Sem.  Iris.

We waren het Team van de Week

WION F1 – IJsselvogels F3   7-7     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Ommoord speelde F3 tegen het lager op de ranglijst staande WION F1. Als je dan met 7-2 achter komt te staan en je weet toch nog een 7-7 gelijkspel uit het vuur te slepen dan heb je gewoon een punt gewonnen, knap hersteld F3, de volgende keer gelijk scherp zijn dan zijn beide punten gewoon voor jullie.