Hoe vloog de bal – zaterdag 11 april 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 11 april 2015).

In verband met de zaalfinales in Ahoy was er deze dag voor IJsselvogels geen wedstrijdprogramma. Wel werd en een wedstrijd gespeeld die eigenlijk in het Hemelvaartsweekend stond gepland maar die op verzoek van de coach naar voren was gehaald. Misschien hadden we dat met meer teams moeten doen zodat we wat meer invallers achter de hand hadden gehad met het Hemelvaartsweekend.

Na vorige week in Bodegraven bijzonder moeizaam met 4-11 (na de 3e periode stond het pas 3-4) van Vriendenschaar E1 te hebben gewonnen speelde IJsselvogels E2 vandaag thuis tegen deze zelfde tegenstander. Na 2 schitterende dagen (donderdag en vrijdag zelfs bijna 20 graden) was het deze zaterdagochtend weer koud en winderig en haalden we de 10 graden volgens mij nog geen eens. Gelukkig kwam E2 nu een stuk beter uit de startblokken en dankzij 4 doelpunten van Willem en 3 van Jesca stonden we in de rust al met 7-1 voor. In de 2e helft ging E2 keurig door en was het vooral Benjamin die enkele verre afstandsschoten scoorde terwijl ook de andere spelers allemaal 1 of meerdere doelpunten scoorden. Coach André noteerde liefst 7 doelpunten van Willem, 4 van Jesca, 3 van Benjamin en 1 van Dominique waardoor er met 15-4 werd gewonnen. A.s. Zaterdag wacht in Waddinxveen Korbis E1 en dat is met jullie de enige ploeg die nog ongeslagen is, succes zaterdag! Het korfschieten werd wel gewonnen maar de 3-1 zege was wat aan de magere kant, alleen Willem, Dominique en Benjamin wisten een strafworp te benutten.

Ging ik afgelopen woensdag in Zevenhuizen Hart van Holland halen (ontvangen wij niet in Gouderak) om het verslag van de wedstrijd IJsselvogels 1 – Korbatjo 1 te lezen ….. stond er WEER niets in over de wedstrijd van IJsselvogels 1. Waar Nieuwerkerk (uitgave Zuidplas) en Korbis (uitgave Waddinxveen) trouw ieder week een wedstrijdverslag leveren en aandacht hebben voor kampioenen en andere zaken die de vereniging betreft laat IJsselvogels het nog wel eens afweten, in mijn ogen een gemiste kans, jammer!!!

In sportpaleis Ahoy werden 3 belangrijke wedstrijden gespeeld:

Om het kampioenschap van Nederland voor A-teams (junioren):
14.00 uur DeetosSnel A1 (Dordrecht) – Fortuna/My Collections A1 (Delft)      19-22

Om de 3e en 4e plaats senioren:
16.30 uur Koog Zaandijk/Hiltex 1 (Zaandijk) – Blauw Wit (Amsterdam) 1      26-25

Om het kampioenschap van Nederland voor senioren:
19.00 uur PKC/SWK Groep 1 (Papendrecht) – TOP/Quoratio (Sassenheim) 1      22-21

Het winnende doelpunt werd 4 seconde voor het laatste fluitsignaal gescoord door Johannis Schot en dat is een oud-speler van RWA uit Rhoon waar waarschijnlijk menig IJsselvogels speler nog tegen gespeeld heeft.

Wim Slingerland.