Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 11 mei 2019

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 11 mei 2019.

Na twee vrije weken weer een compleet wedstrijdprogramma al werden ook nu weer enkele wedstrijden verplaatst wegens een tekort aan spelers bij één van de ploegen. Het 1e kon het zoals verwacht niet bolwerken tegen koploper Excelsior 1, de ploeg van Kevin Berghout. De complimenten voor het 2e dat een dure en knappe overwinning op WION 3 wist te behalen en nu praktisch veilig is. En wat dacht je van het even hoog spelende 3e, zij wonnen ruim van koploper KOAG 4 waardoor ze nu zelf koploper zijn, en nu volhouden 3e! Het 4e blijft rustig doorgaan met winnen en blijft aan de leiding gaan. A1 behaalde een ruime 19-12 zege op RWA A1 waardoor ze eerder uit de degradatiezorgen zijn dan in de zaal, knap gedaan. Ook de eerste overwinning van C2 is het benoemen waard want in de zaal werd geen enkele keer gewonnen en nu gelijk starten met een knappe 7-3 zege op KCC C2, klasse C2! Van de 25 deze week gespeelde wedstrijden werden er 13 gewonnen en 12 verloren. De grootste overwinning kwam op naam van E5 dat met 0-12 van Gemini E3 wist te winnen. Topscoorder van de week werd David Meijer die in E1 liefst 9x wist te scoren. De resultaten:

Excelsior 1 – IJsselvogels 1   19-10     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Zoals mocht worden verwacht moest het 1e in Delft met 19-10 zijn meerdere erkennen in koploper Excelsior 1, jawel, de nieuwe ploeg van onze oud-speler Kevin Berghout. Met nog 4 wedstrijden te spelen breekt een cruciale fase aan, te beginnen a.s. zaterdag als Korbis 1 uit Waddinxveen op bezoek komt. Wij staan 8e met 4 punten terwijl Korbis 1 gedeeld 6e/7e staat met 6 punten. Deze werden allemaal thuis behaald, uit staan ze nog op 0 punten, laten we hopen dat dit zaterdag nog zo is, aanvang 15.30 uur. Succes 1e!

WION 3 – IJsselvogels 2   9-16     Het 2e nam het in Ommoord op tegen het een plaats hoger staande WION 3 waarvan thuis werd verloren. De start was veelbelovend want via Kimberley en Wietze nam het 2e al snel een 0-2 voorsprong om vervolgens weer met 3-2 achter te komen. Wietze scoorde 3-3 waarna Daan voor 3-4 zorgde. Nog één keer kon WION op gelijke hoogte komen, 4-4, waarna het 2e via opnieuw Kimberley en Wietze een 4-6 voorsprong wist te nemen. In de laatste minuut scoorde Jesse 4-7 waarna WION de ruststand op 5-7 bepaalde. Na de rust zette Wietze met zijn 4e goal het 2e op een 5-8 voorsprong. WION wist nog terug te komen tot 7-8  en 8-9 maar dankzij doelpunten van Jesse, Stan, nogmaals Jesse en Daan wist het 2e uit te lopen naar een 8-12 voorsprong met nog 5 minuten te spelen. Stan scoorde 8-13 en 8-14, WION scoorde 9-14 waarna Karlijn (9-15) en Wietze de eindstand op 9-16 bepaalden. Het 2e is nu opgeklommen naar een gedeelde 2e plaats samen met Korbis 2 en laat dat nu juist de tegenstander van a.s. zaterdag zijn, succes 2e. Wietze 5x, Jesse en Stan 3x, Kimberley en Daan 2x en Karlijn 1x scoorden vandaag de doelpunten.

KOAG 4 – IJsselvogels 3   9-15     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 3e speelde de topper uit in Krimpen ad IJssel tegen koploper KOAG 4. Thuis werd hier van gewonnen maar in de zaal beide keren verloren. Het kon dus alle kanten op en gelukkig viel het dit keer de goede kant op want met 9-16 in het hol van de leeuw winnen is een uitstekende prestatie. Wel moet de koppositie worden gedeeld met Merwede 4 en zijn er meer kapers op de kust maar voorlopig doen jullie het uitstekend.

IJsselvogels 4 – Twist 5   17-6     Een wedstrijd die geen wedstrijd werd, maar wel belangrijk was voor het behouden van de koppositie voor IJsselvogels 4. Twist 5 was al 3x de mindere dit seizoen en ook nu was het kwaliteitsverschil duidelijk. De 2 punten pakken en op naar de laatste 3 krakers tegen de nummers 2 t/m 4 om een promotieplek te bemachtigen of zelfs meer indien er volgende week tegen directe concurrent KKC 6 wordt gewonnen, kan het gat worden vergroot naar 4 punten. Maar wat er ook gebeurd in de aankomende 3 wedstrijden, dit IJsselvogels 4 heeft veel voor elkaar over en accepteert kritiek, maar heeft vooral plezier. De wedstrijd tegen Twist 5 stond in het teken van winnen en zelf trachten het tempo hoog te houden om geen gezapig potje korfbal te krijgen. Rob zorgde voor de 1-0 en 2-0, maar het 2e aanvalsvak had moeite om alle kansen om te zetten naar doelpunten, maar na de 2-1 maakte Marlinde de 3-1, Rob de 4-2 waarna Marlinde alle spanning uit de wedstrijd schoot met haar tweede doelpunt (5-2). Met de aanhoudende wind werd het lastig om de voorsprong te vergroten, maar het gat bleef tot aan de rust 4 punten door doelpunten van Laura (6-2), Rob (7-3) en Wilco (8-4). Na rust werd het snel 9-4 door Rob en was de wedstrijd helemaal gespeeld door het doelpunt van Stef (10-4). De aanvallen werden misschien iets slordiger, maar dat was eigenlijk ook wel te verwachten door de matige tegenstand. Een gedreven dames duo van het 2e aanvalsvak (Laura 11-4 en 12-4 / Marlinde 14-5) onderscheidde zich en de gretigheid was voldoende aanwezig om een goede uitslag neer te zetten waarbij vooral Rob het naar zijn zin had (13-5) en met zijn 7de de 16-6 scoorde. Het volharden van Melvin om niet op te geven werd uiteindelijk beloond met 2 doelpunten (15-5 en 17-6). De doelpunten werden gemaakt door Rob (7), Laura (3), Marlinde (3), Melvin (2) en Stef (1). Met onze slogan: Ach … wij zijn maar IJsselvogels 4, blijven wij nuchter in onze doelstellingen ( maar houden wel van een feestje ? ). Marco.

RWA 7 – IJsselvogels 5   8-4     IJsselvogels 5 mocht vandaag tegen een oude rivaal… RWA 7. Vorig veld seizoen wist het RWA thuis te verslaan en verloor IJsselvogels 5 de uitwedstrijd. Het was de bedoeling om dat verlies gelijk te stellen door nu ook uit te winnen. De start van de wedstrijd heeft tijdens het zaalseizoen altijd in de hand van IJsselvogels gelegen. Helaas begon IJsselvogels nu met een achterstand. (2-0) Hierna wist Tom de 2-1 te scoren. Echter was het niet genoeg om IJsselvogels op gang te krijgen. RWA scoorde dan ook de 3-1. Mick was het die de controle over de wedstrijd wilde terug krijgen echter bleek dit ook niet voldoende. (4-2) Nu was het Tom weer de het verschil terug bracht op 1 punt. Nog steeds was het mogelijk om de wedstrijd naar onze hand te zetten. Weer was het RWA dit het verschil naar 2 bracht. Peter wist nog een punt te scoren (5-4) maar IJsselvogels kreeg geen controle over de wedstrijd. IJsselvogels deed er alles aan om nog meer te scoren. Er werd zelfs uit de comfort zone van het team gestapt om toch nog punten te creëren helaas mocht het niet baten en wist RWA nog 3 punten te scoren waarmee de eindstand op 8-4 werd bepaald. Sanne, Roos en Edo Bedankt voor het invallen. De punten deze wedstrijd zijn gemaakt door Tom (2x), Mick en Peter. Van Boas.

Fortissimo MW2 – IJsselvogels MW1   8-6     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het Midweekteam nam het woensdagavond op tegen Fortissimo MW2 uit en in IJsselstein. De 1e helft ging gelijk op en werd afgesloten met een 6-6 gelijke stand. In de 2e helft lukte er weinig meer en ontbrak het aan schotkracht waardoor er heel de 2e helft niet meer werd gescoord en er met 8-6 werd verloren. Volgende keer beter.

IJsselvogels G1 – Dijkvogels G3   3-2     Het was weer een gezellige korfbalzaterdag met alle G-teams. Gelukkig weer een wedstrijd gewonnen! 1–0 Paul, 1–1, 2–1 Janita, 3–1 Paul – Rust – 3–2. Leuke, spannende en vooral sportieve wedstrijd. Met verrassend goed uitbrengen van de bal naar de aanval. Complimenten.

KCR G1 – IJsselvogels G1   3-0     2e wedstrijd tegen KCR verloren. 0–3. Met werkverplichtingen en vakanties misten we 4 lange mannen die we eigenlijk hard nodig hadden tegen KCR. Groet Petra.

IJsselvogels A1 – RWA A1   19-12     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Er stond voor A1 een belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Als van hekkensluiter RWA A1 zou worden gewonnen dan was A1 praktisch veilig, bij een nederlaag zou het nog in de problemen kunnen komen en had RWA de laatste wedstrijd niet nipt met 16-17 van nr. 4 Vriendenschaar A1 verloren. Oppassen geblazen dus. Gezien de uitslag hebben jullie het heel goed gedaan en werd er een klinkende 19-12 zege behaald, klasse A1!

IJsselvogels A2 – DeetosSnel A3  uitgesteld

Vriendenschaar (B) B1 – IJsselvogels B1   uitgesteld naar dinsdag 14 mei, aanvang 19.30 uur.

SDO / BlijWerkt B1 – IJsselvogels B2   7-5     In Kamerik moest B2 het opnemen tegen het onbekende SDO / Blijwerkt B1. Na 1-0 achter scoorde invaller Wesley van afstand de gelijkmaker, 1-1. Lieneke scoorde vanuit een korte kans 1-2 hetgeen ook de ruststand werd, ja, de doelpunten waren schaars de 1e helft. In de 2e helft was het eerst SDO dat 2-2 scoorde waarna Nils met een mooi afstandsschot voor 2-3 zorgde. Na de 3-3 waren het Sander uit een korte kans en Lieneke uit een strafworp die B2 op een 3-5 voorsprong zetten. Helaas stak de verdediging niet in de beste vorm en werd in de slotfase de mooie 3-5 voorsprong uit handen gegeven en werd er alsnog, onnodig, met 7-5 verloren, jammer!

IJsselvogels C1 – Haarlem C1   uitgesteld naar dinsdag 28 mei, aanvang 19.00 uur.

IJsselvogels C2 – KCC / SO natural C2   7-3     De C2 begon de wedstrijd goed door 3 doelpunten achter elkaar te scoren. Een afstandsschot van Thomas, een doorloopbal van Finn en een doorloopbal van Lotte. Vervolgens kregen we 2 doelpunten tegen; het neigde de verkeerde kant op te gaan, maar na de rust hadden we nieuwe motivatie en gingen we er vol tegen aan. Dan maakt Quinty de 1e goal na de rust, krijgen we een tegendoelpunt: 4-3. Vervolgens scoort Benjamin de 5-3, nog een keer Quinty, dit keer een doorloopbal en tot slot Finn met een afstandsschot de 7-3. De wedstrijd wordt beëindigd met de stand van 7-3 in het voordeel van IJsselvogels. De 1e overwinning na 14 wedstrijden niet gewonnen te hebben. Een goed begin van het seizoen. Groetjes, Stijn.

Vriendenschaar (B) C2 – IJsselvogels C3   8-5     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Bodegraven moest C3 zijn meerdere erkennen in Vriendenschaar C2 dat net iets makkelijker scoorde. Toch hebben jullie je kranig geweerd maar deze afdeling is gewoon een stuk zwaarder dan in de zaal. Ik verwacht nog wel een verrassinkje van jullie, let maar op.

Fortuna / Delta Logistiek D2 – IJsselvogels D1   8-6     Op het terrein van de kersverse landskampioen van de Korfballeague speelde IJsselvogels D1 tegen Fortuna D2. Een tegenstander waar in de zaal één keer van werd gewonnen en één verloren. Na een gelijk opgaand begin opende Fortuna de score, maar kwamen we snel op gelijke hoogte. Lucas werd bij een doorloopbal overgenomen en speelde snel over naar Sven, die vervolgens knap raak schoot. Aan de andere kant leek het door slecht afvangen af en toe wel een schiettent. Fortuna had het vizier gelukkig niet heel scherp staan maar scoorde toch tweemaal. Door een afstandsschot van Sven werd het vlak voor de wisseling van vak gelukkig 3-2. Het spelbeeld veranderde echter niet en Fortuna liep door mooie schoten uit naar 5-2. Na een fraaie doorloopbal van Marnick en nog een punt van Fortuna ging we met een 6-3 achterstand de rust in. Tijd voor coach Christiaan om het team met een peptalk weer wat moed in te praten. De tweede helft verliep wat rommeliger met veel balverlies aan beide zijden. Zo duurde het even voordat er weer wat te juichen viel. IJsselvogels kwam terug in de wedstrijd door een doorloopbal van Lucas en ver schot van Sven: 6-5. Maar Fortuna werd op tijd wakker en maakte er 7-5 van, waarna de scheidsrechter floot voor de laatste 12,5 minuut. Weer veel strijd maar weinig doelpunten, totdat Timo met een mooi afstandsschot de spanning terug in de wedstrijd bracht. Zat er dan toch nog een gelijkspel in? Helaas viel snel de 8-6 en daarmee trok Fortuna de overwinning over de streep. Doelpunten IJsselvogels: Sven 3x en Marnick, Lucas en Timo 1x. Pieter Bl.

IJsselvogels D2 – Vriendenschaar (B) D2   8-5     Vandaag moest IJsselvogels D2 het opnemen tegen Vriendenschaar D2. Al gauw in de wedstrijd kwam de D2 op een achterstand van 0-1 te staan. Dit werd snel goed gemaakt met een doelpunt van Julian 1-1. Later wist ook Sven de mand te vinden waardoor we met een 2-1 konden gaan wisselen van vak. Ayoub had er zin en maakten twee hele mooie doelpunten waardoor het 4-1 werd. Niet veel later had Sahra er ook een binnen gehengeld waardoor we steeds verder uitliepen en het dus nu 5-1 stond. Ties die de hele wedstrijd ontzettend goed stond te vangen beloonde zich zelf met een goal waardoor we met een 6-1 de rust in gingen. Na de rust was Vriendenschaar aan de beurt en stond het opeens 6-4. Sven was het hier niet mee eens en gooide de 7-4 en 8-4 in de mand. Vriendenschaar sloot het af, gevolg eindstand 8-5. Goed gespeeld met z’n allen! Doelpuntenmakers: 3x Sven, 2x Ayoub, 1x Julian, Sahra en Ties. Luc en Stefan.

IJsselvogels E1 – Nieuwerkerk E4   15-6     Na inschieten en warmdraaien snel van start. E1 heeft er zin in☀️ Doorloop Floortje en David 1-0, Floortje en David duiken op de bal. David kan hem pakken en schiet 2-0. Nieuwerkerk schiet 2-1. Mooie aanval van IJsselvogels Luc scoort 3-1, Nieuwerkerk scoort 3-2. David scoort kort erachter aan 4-2. Mooie doorloopbal Sil en David, David scoort 5-2. Prachtig schot van Lara, net niet. Super jammer. Ze herpakt zich snel. En wat is ze goed en fel met de verdediging. ??goed zo. David weet wederom raak te gooien door mooi samenspel met het hele team ?? 6-2.Eerst mooi rond gespeeld met het team. Gevolgd door een prachtige doorloopbal van Floortje en David 7-2 David is echt in vorm. In korte tijd 9-2, David 10-2. En daar kom Sil, wat een prachtige actie 11-2 dan 1 puntje tegen 11-3. Sil wederom in actie 12-3. Nieuwerkerk 12-4, Nieuwerkerk 12-5, Nieuwerkerk 12-6. Het team herpakt zich, weer top verdediging. En wat spelen ze goed samen zeg. De concentratie is van de gezichtjes af te lezen. Luc prachtig schot 13-6 en kort daarna nog een keer 14-6. Floortje ook een prachtig schot. Helaas afgefloten. Sil pakt zijn kans en schiet 15-6 ??. E1 jullie zijn een top team !!! Luc en Stefan, bedankt voor het coachen. Prachtig korfbal weer, leuke wedstrijd en klaar voor het ouder kind toernooi, en de G aanmoedigen. Kortom een gezellige korfbal dag.  Tot volgende week. Sandra.

IJsselvogels E2 – WION E1   6-9    Dinsdag 7 mei heeft IJsselvogels E2 de wedstrijd tegen WION E1 ingehaald. Dit was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen dus alles kom gebeuren. De wedstrijd begon niet heel lekker. WION kwam al snel 0-2 voor maar gelukkig scoorde Christian ook. WION kon uitlopen doordat wij niet scherp waren in de verdediging en omdat zij erg zuiver waren in het schot. Het stond op een gegeven moment zelfs 1-8. In de laatste 15 tot 10 minuten kwam IJsselvogels terug. Senne werd heel goed aangespeeld door haar teamgenoten waardoor ze er wel 4x achter elkaar kon scoren. Het stond ondertussen 5-9. Christian sloot de wedstrijd af met het laatste doelpunt waardoor de eindstand 6-9 werd. Helaas kwam de concentratie pas laat in de wedstrijd, anders was het misschien wel een hele spannende wedstrijd geworden. Roos.

Gemini E1 – IJsselvogels E2   11-1    Zaterdag 11 mei moest IJsselvogels E2 spelen tegen Gemini E1. We begonnen de wedstrijd met een 1-0 achterstand. Gelijk daarna maakte wij de 1-1 en gingen we beter spelen. Helaas na de eerste rust zakte we in en kwamen er ook geen aanvallen meer. We maakte veel plaatsfouten. Gemini scoorde achter elkaar. Uiteindelijk is de stand  11-1 geworden. Angela.

IJsselvogels E3 – Olympia E2   6-2    Zaterdag speelde de E3 tegen Olympia E2 uit Spijkenisse. Er ging van alles mis want we hadden opeens geen scheids! (Waar was Edwin?)  Na een tijdje zoeken voor een oplossing hebben we eindelijk een scheids gevonden (nog bedankt Benjamin en Edo!), en kon de wedstrijd beginnen. De wedstrijd verliep wat rommelig, maar ging toch wel goed. Luc, onze invaller uit de E1,  scoorde er 2. Maar ook onze eigen Luuk en Lucas hebben er allebei 2 gescoord. De verdediging werd goed dichtgehouden dus de tegenstander heeft er uiteindelijk maar 2 kunnen scoren, en zo kwam er een einde aan een gewonnen wedstrijd en een goeie pot!  Stan.

Gemini E2 – IJsselvogels E4   8-4     Vandaag moest E4 van IJsselvogels tegen Gemini. We waren er al achter gekomen dat we grotendeels dezelfde tegenstanders hadden dan het vorige buitenseizoen. Dus dit werd een moeilijke wedstrijd. We begonnen de wedstrijd niet zo heel goed met een achterstand van 2-0, maar Jeremy kwam terug met de 2-1. Daarna bleef het aan onze kant lang stil. Omdat de doelpunten bij de tegenstander maar binnen bleven stromen. Na een 7-1 achterstand dacht Rosalie nu moet er wat gebeuren en zij scoorde de 7-2. Waarna zij ook ons eerst volgende doelpunt scoorde de 8-3. Jeremy was het eens met Rosalie en hij scoorde daardoor gelijk de 8-4. Patrick en Tom vonden dat ze goed hadden gespeeld, maar dat de tegenstander ietsjes beter schoten. Dus we weten al waar we op gaan trainen. Het korfschieten eindigde met een stand 3-4 met doelpunten van: Rosalie 1x, Eline 1x, Tess 1x en Ruben 1x. Patrick en Tom.

Gemini E3 – IJsselvogels E5    0-12     Afgelopen zaterdag moest de E5 een wedstrijd spelen tegen Gemini E3. Florian scoorde het eerste puntje. Daarna kwam Lilly in actie en scoorde 2 mooie punten. Florian sloot de eerste 20 minuten af met 0 – 4. Na de rust scoorde Thijmen er nog 3. Jildou scoorde een super mooie doorloopbal. In totaal heeft Florian er 4 gescoord, Lilly heeft er ook 4, Thijmen heeft er 3 en Jildou heeft er 1. Helaas heeft Elynn er deze wedstrijd geen gescoord. Uiteindelijk heeft IJsselvogels E5 met 0-12 gewonnen. De coaches zijn super trots op ze! Op naar de volgende winst. Groetjes Anna en Lotte.

IJsselvogels E6 – KCC / SO natural E3   5-3     Het was een spannende wedstrijd voor E6, vorig jaar hebben we verloren van KCC maar dit keer wonnen we. Het ging lange tijd gelijk op 0-1, 1-1, 2-1 enzovoort tot een stand van 3-3. In de laatste kwart namen we de voorsprong en gaven deze niet meer uit handen, eindstand 5-3! De invallers Lieke en Lucas namen allebei 2 doelpunten voor hun rekening en Jason was verantwoordelijk voor het 5de doelpunt. Al met al een zeer leuke en spannende wedstrijd waarin beide teams gewaagd aan elkaar waren. Coach Anton.

Nieuwerkerk F2 – IJsselvogels F1   10-7     Woensdag 8 mei speelde F1 de  uitgestelde wedstrijd uit tegen Nieuwerkerk F2. Nieuw seizoen, nieuwe tegenstanders. Met Cécile als plaatsvervangend coach voor Nikki begon F1 aan de wedstrijd. Nieuwerkerk F2 beschikte over één grote en goede heer die ons aanvalsspel aardig wist te ontregelen en ook nog makkelijk scoorde waardoor we al snel met 2-0 achter stonden. Gelukkig scoorde Noortje 2-1. In de 2e periode begon het ineens te lopen en zag ik het F1 van in de zaal. Noortje scoorde 2-2, Daan 2-3 en Noortje 2-4 en 2-5. De superspeler stond er nauwelijks in of het was weer 3-5 gevolgd door de 4-5 vlak voor het rustsignaal.  – rust –  Na de rust scoorde Nieuwerkerk 5-5 maar Noortje, met haar 5e doelpunt, en Ayub zorgden weer voor een 5-7 voorsprong. Het begon steeds harder te waaien en donkere wolken pakten zich samen boven het Nieuwerkerk-veld, helaas hadden wij nu duidelijk tegenwind en dat was te merken in het samenspel. De 3e periode werd afgesloten met een 7-7 gelijkspel. In de laatste periode kregen we nog wel de kansen maar het vizier stond deze wedstrijd duidelijk niet op scherp plus dat we ons een beetje lieten intimideren door een feller Nieuwerkerk wat wel voor iedere bal vocht en veel afving terwijl wij steeds stonden toe te kijken. Gevolg was dat Nieuwerkerk nog 3x wist te scoren en zo verdiend met 10-7 de punten thuis hield. De regen kwam inmiddels met bakken uit de hemel dus snel met zijn allen schuilen in de dug-out. Als jullie normaal spelen kunnen jullie thuis zeker van dit Nieuwerkerk F2 winnen maar dan moet iedereen wel zijn beste beentje voor zetten en het vizier op scherp hebben staan. Het korfschieten werd met 5-6 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Thijme en Fleur en 1 van Daan en Noortje. Wim.

IJsselvogels F1 – KCC / SO natural F1  14-10     Vandaag een wedstrijd die heeft laten zien dat als je tot het einde door blijft vechten dat je dan nog kan winnen. We moesten het vandaag opnemen tegen KCC, een pittige tegenstander. Eerste helft was in het voordeel van KCC. Hierin waren we niet fel genoeg. Tweede helft ging stukken beter. We speelden sneller rond, pakten veel ballen af en zochten de goede kansen uit. Ik werd echt heel erg blij van deze tweede helft. Jullie hebben hierin veel groei laten zien en de winst weten te pakken! Uitslag 14-10, doelpunten van Noortje 7x, Fleur 1x, Thijme 5x, Ayub 1. Nikki.

Thor F1 – IJsselvogels F2   10-6     Onze F2 moest het opnemen tegen Thor … onze pupillen keken hun ogen uit toen ze bij aankomst alleen een stukje gras ontdekten… moet wij hier spelen er is niet eens een korfbalveld maar binnen vijf minuten werd er toch maar mooi een veld getoverd … onze pupillen hadden duidelijk moeite met de nieuwe situatie en gingen zodoende slecht van start. 1-0, 2-0, 2-1 Timo scoorde zijn eerste velddoelpunt op echt gras, 3-1 – Pauze – 4-1 superspeler Kyra viel goed in en we werden iets sterker, 4-2 Timo, 5-2. 6-2, 7-2. Eerste helft klaar wat speelde we toch jammer genoeg niet als een team de jongens speelde te veel naar elkaar en niet naar de meiden en telkens zat er een lange dame van Thor tussen. Start tweede helft, de bal ging nu wel goed rond en al gauw vielen er wel punten. 7-3 Elin, 7-4 Eiln, 8-4, 8-5 Wessel, 9-5 – Pauze – 9-6 Kyra ?? en 10-6. Ondanks ons verlies hebben we wel geleerd dat als we als een team spelen we veel sterker voor de dag komen en weet zeker dat Thor bij ons thuis het een stuk moeilijker zou krijgen. Doelschieten: 0-1, 1-1, 1-2. Mark.

KCC / SO natural F2 – IJsselvogels F3   6-11 / 5-12     Zaterdag moest de F3 tegen de F2 van KCC. De scheidsrechter heeft als eindstand 6-11 ingevuld terwijl wij als eindstand 5-12 hadden dus we gebruiken onze score bij het verslag! In het 1ste kwart scoorde Carice per ongeluk een eigen doelpunt maar op de één of andere manier telde de scheidsrechter het doelpunt niet mee, waardoor de stand 0-0 bleef. Daarna scoorde Aaliyah de 0-1 waarna Carice de 0-2 maakte. In het 2e kwart scoorde Carice de 0-3 en de 0-4 waarna Eva de 0-5 maakte. Na een mooie voorsprong scoorde KCC 2 doelpunten. 2-5. Als laatste doelpunt van het 2e kwart scoorde Aaliyah de 2-6. In het 3e kwart scoorde KCC de 3-6 waarna Aaliyah de 3-7 en de 3-8 maakte. In het laatste kwart scoorde Aaliyah de 3-9 waarna KCC de 4-9 maakte. De 4-10 werd gemaakt door Carice en de 4-11 door Eva. Als slot scoorde Aaliyah er nog een en KCC waardoor de eindstand 5-12 was geworden. Ze speelden een super goede wedstrijd en zoals ik wel vaker zeg……ze zijn echt vooruitgegaan! Het gooien, het schieten, het vangen. Alles doen ze steeds beter en het is super leuk om te zien. Ook in het korfschieten was dat te zien. Eva scoorde de 0-1 waarna KCC de 1-1 maakte. Aaliyah maakte de 1-2 en Carice de 1-3. KCC scoorde de 2-3 en Eva de 2-4. De 2-5 werd gescoord door Mila en als laatste maakte Aaliyah de 2-6. Jullie hebben laten zien dat jullie net als in de wedstrijd, ook veel kunnen scoren met het korfschieten. Deze wedstrijd waren de meisjes erg in vorm met scoren, maar ik weet zeker dat de jongens de volgende wedstrijden dat gaan laten zien. We staan nu in de poule met een mooie score op de 1ste plek en we gaan dat ook proberen zo te houden!;) Cécile.