Hoe vloog de bal – 11 november 2017

Hoe vloog de bal …… zaterdag 11 november 2017.

Ai, ai, ai, wat was dat een pijnlijke nederlaag van ons vlaggenschip tegen laagvlieger Ten Donck 1 of doe ik hun nu tekort. Gezien het spelbeeld zeker want Ten Donck had geen kind aan een onmachtig IJsselvogels 1 dat vooral tegen zichzelf vocht en grote moeite had het gaatje te vinden, snel vergeten! Misschien is het wijs om eens een keer te kijken naar C1 en C2, het spelplezier druipt er daar vanaf en binnen 10 minuten hadden beide teams al een 8-0 voorsprong om uiteindelijk met 22-8 en 20-9 te winnen. En wat dacht je van F3. Zij speelden afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd en wonnen gelijk met 0-20 van OZC F2, niet verwonderlijk dat de topscoorder van de week, Daan Verstoep, uit deze ploeg komt. Daan scoorde afgelopen zaterdag maar liefst 12x. Ook de 8 doelpunten van David Meijer in F1 (van de 9) en 7 doelpunten van Edwin Plooster als invaller in het 3e zijn zeker het vermelden waard. Van de 23 gespeelde wedstrijden werden er 8 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 14 verloren waardoor er gelijk 14 teams (G1 verloor 2x) uitgeschakeld zijn voor de 100% (slagroom)taart.

IJsselvogels 1 – Ten Donck 1   14-19   Tja, denk je dan. IJsselvogels 1 op het veld 1e klasse, Ten Donck 1 op het veld 3e klasse, dat mag toch geen probleem zijn ……, denk je. Kimberley scoort 1-0 maar daarna was het over en sluiten en was Ten Donck de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Geen schot, geen afvang, geen teamspirit, tja, dan houdt het een keertje op. Ik geloof dat er zelfs geen vrije bal is gescoord, daar is toch op te trainen als je 3 uur per week traint. Het werd uiteindelijk 14-19 voor Ten Donck 1 en het was nog verdiend ook, helaas! Kevin 5x, Kimberley, Christiaan, Eva en Coen 2x en Mike A. 1x scoorden de doelpunten voor het 1e dat duidelijk niet aan klantenbinding deed. Zaterdag wacht in Amsterdam Swift 1 en dat is één van de kanshebbers voor de titel dus …..

IJsselvogels 2 – Tjoba 2   18-18   Op het veld nipt met 14-13 van deze tegenstander verloren dus lagen er kansen in deze eerste zaalwedstrijd. De start was goed en dankzij 2 doelpunten van Deborah en Mike A. en 1 van Daan nam het 2e een 5-2 voorsprong. Een mindere fase volgde waardoor Tjoba de achterstand kon ombuigen in een 5-6 voorsprong. Opnieuw 2 doelpunten van Mike A. en 1 van Deborah en Daan zorgden weer voor een 9-6 voorsprong. Toch was het Tjoba 2 dat met een 9-10 voorsprong de kleedkamers in ging. Na de rust een ontketend 2e dat via Mike A., Coen en Janneke weer een 12-10 voorsprong nam en toen na 12-11 Kirsten, Janneke en Daan voor 15-11 zorgden leek een overwinning in de maak. Enkele wissels deden de wedstrijd kantelen en Tjoba kroop dichterbij tot 16-15. Na 17-15 door Wietze en 18-16 door Coen leek de overwinning toch nog veilig gesteld maar opnieuw kwam Tjoba terug tot 18-18 wat ook de eindstand werd. Het eerste punt in de 1e klasse (1 klasse hoger dan op het veld) is binnen, ga zo door en er volgen er nog meer. Mike A. 6x, Deborah en Daan 3x, Janneke en Coen 2x en Kirsten en Wietze 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels 3 – KOAG 3   18-21   Op het veld met 22-17 van deze ploeg gewonnen maar ook een keer achter gestaan in deze wedstrijd. Het 3e was dus gewaarschuwd. Alleen bij 1-0 door Bas een keer voorgestaan, verder de hele wedstrijd achter de tegenstander aangelopen. Vooral de 1e helft verdedigend erg matig waardoor KOAG naar hartenlust kon scoren en verdiend met een ruime voorsprong kon gaan rusten. Bij 9-16 leek de wedstrijd gespeeld maar het 3e toonde veerkracht en dankzij doelpunten van achtereenvolgens Edwin, 2x Marina, opnieuw Edwin en Anne stond het ineens 14-16 en als toen die bal van Victor niet uit de korf was gedraaid. Nu werd het 14-18, 2 doelpunten van Edwin betekende nog 16-18 maar daarna speelde KOAG de wedstrijd professioneel uit om met 18-21 te zegevieren. Edwin scoorde 7x, Marina 4x, Anne en Erwin 2x en Bas, Victor en Louise 1x.

Nexus 2 – IJsselvogels 4   17-10   Doelstelling voor IJsselvogels 4 is om bij de eerste 4 ploegen te eindigen en zolang mee te doen om de 100% taart. Na een goede 1e helft veld stond de uitwedstrijd tegen Nexus 2 op het programma. Op het veld nog gewonnen met 13-9 en u raadt het al..te slap begonnen, geen overtuiging en hierdoor werd het een gezapige 1e helft met alleen treffers van Rob (1-1 en 8-2) en Tom (9-3 welke ook de ruststand was). Dag taart, maar vooral waar is de bezieling om wedstrijd(en) te winnen? Na een zeer korte bespreking in de rust stond IJsselvogels anders in het veld en werd er weer gekorfbald. Rob scoorde snel de 9-4 en 9-5 en de aansluiting was gerealiseerd. We konden helaas het verschil niet kleiner maken en na 20 minuten in de 2e helft stond het 12-8 met treffers van Rob, Tom en Laura. Hierna werd er om&om gescoord en ging IJsselvogels met een 17-10 verliespot zonder punten terug naar Moordrecht. Met z’n allen een bud wedstrijd gespeeld en volgende week vanaf het eerste fluitsignaal met het mes tussen de tanden de wedstrijd in. Doelpunten kwamen van Rob (5), Tom (3) en Laura (2). Marco.

IJsselvogels 5 – Nieuwerkerk 11   7-10   Vandaag spelen we tegen Nieuwerkerk. We beginnen de wedstrijd goed. Mick scoort een afstandsschot. Helaas maakt Nieuwerkerk direct een afstandsschot. Daarna volgde het andere vak met een afstandsschot van Karin, maar ook hierna antwoordde Nieuwerkerk. Hierna wisten we richting rust uit te bouwen naar 5-4 door goals van Mick, Eline en Karin. In de tweede helft wisten we moeilijker tot scoren te komen. De goals van Peter en Roos waren helaas niet genoeg om te winnen. Met een eindstand van 7-10 is Nieuwerkerk er met de punten vandoor gegaan. Goals: Mick 2x, Karin 2x, Eline, Peter, Roos. Van Karin.

IJsselvogels G1 – Tempo G2   0-9   /   Merwede / GKV G2 – IJsselvogels G1   7-2   Afgelopen zaterdag was een zaterdag die we snel willen vergeten maar ook een zaterdag waar we van kunnen leren! De 1e wedstrijd tegen Tempo was héééél pittig. Zo gemakkelijk als het bij Tempo ging zo moeizaam ging het bij ons. G1 had zichzelf als extra tegenstander!! 0–9 verloren. Bijna geen kansen voor IJsselvogels. Het positieve was wel dat we de 2e wedstrijd na 5 minuten rust weer positief begonnen. De 2e wedstrijd was tegen Merwede en die was ook lastig maar we speelden rustiger en kregen ook goede kansen. Na goed samenspel vielen er 2 mooie doelpunten van Janita en René. 7–2 was de eindstand. Aanvallend ging het beter maar verdedigend lieten we onze tegenstander te vrij die daardoor erg veel kansen kregen!  Nog 2 keer lekker trainen en dan hopen we 25 november weer te vlammen thuis in de Zuidplas! Groet Petra.

Excelsior A1 – IJsselvogels A1   9-11   Zaterdag hadden we de eerste competitiewedstrijd van het zaalseizoen tegen Excelsior A1. Dit was echter ook de tegenstander in de laatste oefenwedstrijd en die werd met 18-10 gewonnen dus er was zeker wat mogelijk. De opdracht was om scherp beginnen en niet achter te komen. Dit lukte. Vanaf het begin stonden we voor en waren we de betere ploeg. Verdedigend was het heel goed aangezien Excelsior maar weinig goede kansen wist te creëren en ook maar 2x wist te scoren in de eerste helft. Aanvallend ging het ook goed, het was alleen jammer dat er zo weinig kansen goed werden afgerond. Ruststand 2-6. In de tweede helft was Excelsior een stuk beter en door met name een zeer zuiver schietende dame aan hun kant kwam Excelsior langzaam terug terwijl wij pech bleven hebben in de afronding. Ondanks dat hebben we de wedstrijd heel goed uitgespeeld en 5 minuten voor tijd stond het dan ook 7-11. Excelsior wist wel nog 2x te scoren waardoor de eindstand 9-11 werd en de eerste twee punten binnen zijn en we met heel veel vertrouwen naar de volgende wedstrijd kunnen. Het enige wat volgende wedstrijden echt beter zal moeten is het afmaken van de kansen en dus gewoonweg meer scoren! De doelpunten werden gemaakt door Sam en Laura 4x Roos, Jelle R en Jesse 1x. Door Sam

Valto A2 – IJsselvogels A2   16-14   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In De Lier kon A2 het niet bolwerken tegen Valto A2 en verloor met 16-14. Wie er scoorden? Onbekend!

IJsselvogels A3 – Phoenix A2   7-8  Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Daar sta je dan als A3 met een gemiddelde leeftijd van net 16 jaar tegen Phoenix A2 uit Zoetermeer dat beschikt over een team van maar 2 meisjes en 8 jongens en niet zomaar jongens, nee, bomen van jongens. Na 0-2 achter bogen invalster EWvi, Stan, Lotte en Angela de achterstand om in een 4-2 voorsprong. Tijd voor Phoenix om en nog 1 dame uit te halen en zelfs met 7 heren te gaan spelen, hoezo persé willen winnen?! Helaas kon de 4-2 voorsprong niet worden vastgehouden en nam Phoenix een 4-8 voorsprong. De eindsprint van A3 werd ingezet, Lotte scoorde 5-8 en 6-8 en toen invalster Iris zelfs 7-8 scoorde leek er nog een puntje in te zitten. Helaas werd 7-8 de eindstand, jullie hadden zeker een punt verdiend A3, jammer, volgende keer beter! En hopen dat de tegenpartij met 2 dames op de bank de volgende keer als het even moeilijker wordt niet alleen zijn 8 heren laat spelen maar ook de 2 dames die er dan zijn gewoon laat spelen, want een beetje vreemd (of was het vooral slim) was dat wel…..

Merwede / Multiplaat B1 – IJsselvogels B1   15-8   Zaterdag was weer de 1e zaalwedstrijd voor de competitie. De oefenwedstrijd tegen KOAG B1 werd met duidelijke cijfers verloren en de wedstrijd tegen Oranje Wit B2 werd gewonnen. Vandaag was tegenstander Merwede een goeie tegenstander en ook duidelijk beter. Dit zijn wedstrijden waar we van kunnen leren om met name rust te bewaren en ook blijkt dat schieten om te schieten niet meer werkt, want die zijn we kwijt. Nu zal er geschoten moeten worden om doelpunten te maken. Dat vergt een goede voorbereiding alvorens je tot schot komt. Na een 6-0 achterstand gingen we met 8-2 de rust in. En toch speelde we helemaal niet slecht. 8 doelpunten doorlaten tijdens de rust is prima, maar ja 2 maken is veel te weinig. In de rust aangekaart rust te bewaren en de goede kansen kiezen om een doelpunt te maken. We kwamen veel beter in de wedstrijd en gingen de strijd aan voor elke bal. In de verdediging stonden we goed en konden we zeker goed mee. Merwede heeft zeker 4 a 5 mensen die makkelijk een doelpunt kunnen maken waardoor de eindstand op 15-8 kwam. Als wij de wedstrijd ingaan met scherpte, want daar ontbrak het nog wel aan bij een aantal, kunnen we zeker langer mee. Vanaf het 1e fluitsignaal geconcentreerd spelen is zeker belangrijk tijdens de wedstrijden die gaan komen. En als wij de pass fouten eruit halen komt het helemaal goed. Zaterdag zal het nog wat lastiger worden, maar wie weet. Al met al echt wel een tevreden coach. Doelpunten werden gemaakt door: David 1x, Annelies 2x, Loisanne 1x, , Patrick 1x, Dano 1x, Sam 2x. Berry.

IJsselvogels C1 – ACKC C1   22-8   Afgelopen zaterdag speelde de C1 de eerste competitiewedstrijd in de zaal. Dit was een thuiswedstrijd tegen ACKC C1 uit Almkerk. IJsselvogels kwam waanzinnig uit de startblokken. Binnen 8 minuten stond de C1 al met 6-0 voor. De tegenstanders moesten veel druk geven en daar kwamen goede kansen uit die leidde tot doelpunten.  Er werd goed samengespeeld waardoor veel verschillende spelers tot scoren kwamen. Verdedigend werden de opdrachten uitgevoerd waardoor de tegenstanders moeilijk tot scoren kwamen. De stand in de rust benadrukte de scherpte van IJsselvogels, namelijk 13-2. Na rust werd het spel minder, waardoor de C1 moeilijk tot goede kansen kwamen. Toch werd er wel gescoord, maar dit kostte meer energie dan in de eerste helft. De tegenstanders kwamen ‘beter’ in de wedstrijd en wisten een paar doelpuntjes mee te pikken. Door hard te blijven werken wist IJsselvogels C1 een duidelijke uitslag neer te zetten: 22-8! De doelpunten zijn gemaakt door: Tim en Willem 5x, Joran 4x, Iris 3x, Anne en Marijn 2x en Cecile en Lieneke 1x. Iedereen die startte aan de wedstrijd heeft dus gescoord! Peter.

IJsselvogels C2 – DeetosSnel C2   20-9   De eerste zaalwedstrijd tegen een voor ons onbekende tegenstander, DeetosSnel C2 uit Dordrecht. De start was uitmuntend want in no-time stond het dankzij 3 doelpunten van Benjamin, 2 van Wesley en 1 van Tim, Sander en Lisa 8-0 voor ons. Hierna lieten we verdedigend wat steekjes vallen waardoor DeetosSnel terug kon komen tot 8-3 en een 11-4 ruststand. Na de rust bleven we mooie doelpunten scoren maar verdedigend fouten maken die we, vind ik, niet meer mogen maken waardoor de eindstand 19-9 leek te worden. Gelukkig was daar wervelwind Jesca die vlak voor het eindsignaal toch nog de 20ste wist te maken, eindstand 20-9. Die 20 voor is uitstekend maar die 9 tegen hadden er niet meer dan 5 mogen zijn. Toch nog iets om aan te werken op de training. Benjamin scoorde 5x, Sander 4x, Wesley en Iris 3x, invalster Jesca 2x en Tim, Lisa en Anna 1x. Zaterdag wacht ons de eerste, van de drie, verre reis naar Middelburg. Wim.

IJsselvogels C3 – Korbis C3   6-5  Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. De C3 speelde een goede en vooral spannende wedstrijd thuis tegen Korbis C3. Op het veld werden alle 6 de wedstrijden verlorenen en daar wilde C3 graag verandering in brengen. C3 kwam snel voor door Lienke. Daarna ging de wedstrijd gelijk op maar bleef de C3 wel goed spelen mede dankzij Thomas en Jesse als invallers. Gelukkig bleef C3 heel de wedstrijd aan de goede kant van de score en aan het eind van de wedstrijd stond er een fraaie en verdiende 6-5 overwinning op het scorebord, klasse C3! De doelpunten werden gescoord door Rosanne en Nils 2x en Suus en Lienke 1x. En nu vasthouden en op naar de 100% taart!!!

Van IJsselvogels C3 ontving ik nog een nagekomen wedstrijdverslag van leidster Roos: De C3 speelde de eerste wedstrijd in de zaal tegen Korbis C3. Na een moeizaam veldseizoen hoopte de coach op iets gelijkwaardigere tegenstanders. In eerste opzicht leek Korbis ongeveer op hetzelfde niveau te spelen. De openingstreffer werd al vroeg in de eerste helft gemaakt door Lienke met een mooi schot. Daarna gingen de punten heen en weer en had de coach niet veel opmerkingen over het spel, omdat het gewoon goed ging! Nils scoorde nog twee korte kansen inde eerste helft. In de rust stond het 3-1. Na de rust hoopte coach Roos de eerste punten van het jaar binnen te halen, maar IJsselvogels maakte het nog spannend… Rosanne scoorde nog twee korte kansen en Suus een mooie stip! In de laatste minuut scoorde Korbis nog een goal, maar de wedstrijd was al gespeeld en IJsselvogels haalde de wedstrijd binnen met een eindscore van 6-5. Publiek bedankt voor het aanmoedigen! Roos.

Kinderdijk D1 – IJsselvogels D1   5-13   En dan hebben we het voor de wedstrijd vooral over goed beginnen en gelijk vol druk geven en de ruimtes klein houden en het tempo hoog houden en dan…… doen we dat helaas niet. En staan we na 5 minuten 3-1 achter met gelukkig nog een goal van Simone. Kinderdijk heeft een wat statisch team maar is wel goed georganiseerd en maakt handig gebruik van het feit dat wij ons aanpassen aan hun lagere tempo. En dan loop je achter de feiten aan. Gelukkig begint na een minuut of 10 de machine wel te draaien en beginnen we het tempo omhoog te brengen en creëren we eigenlijk nog best heel veel kansen deze eerste helft en zetten we druk op de tegenstander. Maar wat normaal gewoon valt is nu net ff niet zuiver genoeg. Gelukkig brengen we de achterstand met de rust toch terug naar 5-4 met nog doelpunten van Olivier, Jesca en Finn. De tweede helft is van een heel ander kaliber en hierin knallen we vanaf de eerste minuut er vol op en wordt Kinderdijk eigenlijk volledig overspeelt. Uitverdedigen lukt bijna niet meer aan de Kinderdijk zijde en alle aanvallen worden in de kiem gesmoord. Het vizier bij ons nu wel gericht en dan vallen de doelpunten als rijpe appelen. De eindstand wordt 5-13 met nog goals van Jesca (2x), Olivier, Stijn, Finn (3x) en Rosa (2x). De tweede helft was eigenlijk echt genieten met veel variatie in het spel. Volgende week graag zo starten dames en heren tegen wederom dezelfde tegenstander maar nu thuis. André.

Fortuna / Delta Logistiek D3 – IJsselvogels D2   5-4    D2 trok ten strijde tegen Fortuna. Wat een leuke mooie wedstrijd liet D2 zien. De wedstrijd liep gelijk op en D2 gaf alles wat ze had. Wat een inzet. Met rode hoofden en vol vuur kwamen ze van het veld af en ik had ze de overwinning gegund, maar helaas, de eindstand was 5-4. De inzet was enorm, nu alleen nog slimmer leren spelen. De doelpunten kwamen van Thomas 2, Eline 1 en Jesse 1. Dit over de doelpunten gezegd hebbende wil ik vooral benadrukken dat de aangevers en het onderlinge samenspel van iedereen in het team minstens net zo belangrijk is dan het benoemen van de doelpuntenmakers. Dus…. Mink, Lieke, Lotte, Levi, Quinty, jullie ook bedankt voor jullie aandeel in de doelpunten! Een trotse invalcoach= (Anita).

Oranje Zwart / De Hoekse D2 – IJsselvogels D3   1-4   Om 10.00 vertrokken we naar West Maas om tegen Oranje Zwart te korfballen. We begonnen de aanval met Willeke, Maya, Sem en Sahra. En in de verdediging Lucie, Flo, Lucas en Ties. De aanval van Oranje Zwart begon sterk, maar onze verdediging was lekker fel en onderschepten veel ballen. Zodat er weinig ballen bij de paal kwamen om te scoren. Maar wat wij goed deden, dat kon de verdediging van Oranje Zwart ook. Zodat wij ook niet tot scoren kwamen. Het ging heel gelijk op, wij hadden kansen en zij hadden kansen. De meeste gingen er niet in, maar Oranje Zwart opende de score. Dit lieten we niet op ons zitten en Sahra scoorde de 1-1. Wisselen. De fut was er een beetje uit en tot de rust bleef het 1-1. In de rust even een peptalk en we konden er weer tegenaan. Wij waren nu iets feller en al snel scoorde Sem de 1-2. Sahra scoorde nog een mooie goal 1-3. Oranje Zwart had nu eigenlijk niets meer in de brengen en net voor tijd scoorde Flo de 1-4. Yes gewonnen. Goed gedaan jongens en meiden. Léonie   .

Avanti E1 – IJsselvogels E1   27-8   Nadat onze E1 op het veld kampioen was geworden werd al bekend gemaakt dat er in de zaal een niveautje hoger gespeeld zou worden. Nu bleek dit niet één niveau hoger te zijn, maar direct heel wat niveautjes hoger. Na een stevig teamontbijt bij de familie van der Ham, waar door coaches Remmert en Sam de eieren gebakken werden, en er de nodige broodjes naar binnen gewerkt werden, stapten we in de auto op weg naar Pijnacker. Avanti nam direct vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en overrompelde onze E1. Binnen een paar minuten keken we tegen een 5-0 achterstand aan. Eenmaal wakker geschud probeerde we wat grip op de wedstrijd te krijgen en scoorde Timo de 5-1. Avanti pakte echter door en mede doordat één van hun meiden werkelijk vanuit elke hoek raak schoot, stond het na de eerste tien minuten 9-2. Ook de tweede treffer van IJsselvogels kwam op naam van Timo. Na wat korte tips van de coaches kwam de E1 wat beter in de wedstrijd en konden ze wat meer tegenstand bieden. Het tempo bij de tegenstander lag echter nog steeds erg hoog en dan is de valkuil om daar in mee te gaan. Rustig blijven en goed in de handen passen is dan natuurlijk veel beter en langzaamaan kregen we wat kansjes. In de rust stond het 14-4 doordat Timo nog een mooi afstandsschot en een stip maakte. In de eerste tien minuten na rust bleef het balbezit voornamelijk voor Avanti, maar er werd minder zuiver geschoten door de tegenstanders. Timo en Marnick wisten allebei een kans te benutten en met een stand van 18-6 mochten de coaches nog één keer alle tips en trucs uit de kast halen. Helaas deden de coaches van de tegenstanders dat ook en die waren daardoor nog feller en gretiger dan daarvoor. Marnick wist nog twee keer te scoren maar kon daarmee niet voorkomen dat er toch een fors verschil op het scorebord te zien was aan het eind van de wedstrijd… Bij een uitslag van 27-8 floot de scheidsrechter af en werden de stippen genomen, welke ook werden gewonnen door de tegenstander (6-3). Al met al een leerzame eerste wedstrijd. Het zal een uitdagende competitie worden, waarin de spelers van de E1 kunnen oefenen op felheid, zuinig omgaan met balbezit en goed afvangen. Op naar volgende week als we thuis tegen Nieuwerkerk E1 mogen aantreden. Patrick.

IJsselvogels E2 – DES E1   2-13   Afgelopen zaterdag 11 november speelde IJsselvogels E2 tegen DES E1. Het bleek al snel dat IJsselvogels E2 het maar moeilijk dicht kon houden. Ondanks deze moeilijke tegenstanders bleef IJsselvogels ervoor vechten. Uiteindelijk hebben Julian en Xavi ieder een keer gescoord en heeft IJsselvogels helaas met 2-13 verloren. Groetjes, Lisa.

Excelsior E1 – IJsselvogels E3   23-0   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Tja, wat moet je hier nu van zeggen. Excelsior beschikt over 7 E-teams, wij “maar” over 4 E-teams. Als je dan als Bond (lees KNKV) beide teams even sterk inschat en ze bij elkaar indeelt dan vraag ik me af welke “doedelzakken” hiervoor verantwoordelijk zijn. Jullie hadden bij Excelsior E5 moeten zitten, niet bij hun E1. Ik hoop voor jullie dat er toch nog een paar leuke wedstrijden tussen zitten, probeer er in ieder geval iets van op te steken maar leuk is het niet.

IJsselvogels E4 was vrij.

De Meervogels F3 – IJsselvogels F1   6-9   Op een druilerige zaterdagochtend gingen we richting Zoetermeer. Zo vroeg dat er zelfs nog geen koffie was toen we arriveerden! Dat betekende wel dat er uitvoerig kon worden ingelopen en ingespeeld. Dat was terug te zien want de F1 had een flitsende start en stond na het eerste kwart met 0 – 4 voor. Tijdens het tweede en derde kwart werd het weer wat spannender.  Wij gingen wat minder spelen, minder goed overgooien, minder scherp verdedigen en mooie kansen missen. En Meervogels kreeg een paar kansen die ze erin gooiden waardoor ze tot op 2 punten naderden. Gelukkig herstelden we ons tijdens het laatste kwart en keken we ook goed naar elkaar en speelden goed over. Uiteindelijk werd het 6 – 9 met 8 doelpunten door David en 1 door Sid. Maar een mooie overwinning van het hele team en een leuke pot om naar te kijken voor de meegereisde ouders! verslag door Liliam.

Weidevogels F1 – IJsselvogels F2   13-5   Vandaag speelde de F2 een wedstrijd bij Weidevogels. Vooraf waren we al behoorlijk onder de indruk, want we moesten tegen een F1-team. Het begin van de wedstrijd merkten we al snel dat het niveau een stuk hoger zou worden dan op het veld, waar we alles met gemak wonnen. We kwamen wel in het eerste kwart van de wedstrijd met 1-0 voor door een mooi schot van Lucas. Het tweede kwart van de wedstrijd kwam onze tegenstander nog iets meer op stoom en voor we het wisten stonden we 4-1 achter. Gelukkig had Lucas nog een mooi doelpunt over waardoor we met 4-2 de rust in gingen. In het derde kwart liep Weidevogels helaas weer wat uit. Ze scoorde tot 7-2, maar toen kwam er een mooi schot van Thijme. Uiteindelijk sloten we dit kwart af met 8-3. Het laatste deel van de wedstrijd zijn er nog veel doelpunten gevallen. In dit deel hebben Lucas en Thijme nog een doelpunt gescoord, maar dat was niet meer genoeg. We verloren met 13-5. Bij het korfschieten hebben we de tegenstander wel laten zien dat we ook wel wat kunnen. Hier hebben we met 4-2 gewonnen. De ouders die mee waren vonden in ieder geval dat jullie heel goed gespeeld hebben. (ook al vonden jullie dat zelf niet altijd) Jullie hebben het de tegenstander behoorlijk moeilijk gemaakt door goed te verdedigen. Ook spelen jullie steeds beter en sneller samen. Jullie hebben er echt voor gevochten, maar de tegenstander was gewoon een niveau beter. Ga zo door! Van Gitty (moeder van Thijmen) mede namens Eve (moeder van Florian) en Paul (vader van Lucas).

OZC F2 – IJsselvogels F3   0-20  Vandaag had de F3 hun eerste wedstrijd. Het ging super goed en ze speelden goed over. De F3 heeft hun eerste wedstijd met 0-20 gewonnen. Iedereen heeft gescoord, Daan scoorde maar liefst 12x, invaller Sil uit de E4 4x, Timo 3x en Evy 1x. Jammer dat Noortje niet mee kon spelen, dit was juist een leuke wedstrijd geweest als je je eerste wedstrijd gaat spelen, volgende keer beter. We zagen dat de kinderen veel plezier in het spel hadden. De super trotse coaches Anna en Stan.