Hoe vloog de bal – 11 februari 2017

Hoe vloog de bal ….. t/m zaterdag 11 februari 2017.

Bij het opstaan zaterdagmorgen dacht ik al aan weer een korfballoze dag met allemaal afgelastingen in verband de sneeuw die zaterdagmorgen naar beneden kwam. Gelukkig bleek het mee te vallen en konden, bij ons tenminste, alle wedstrijden gespeeld worden. Van de 17 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 12 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er slechts 4 een nederlaag maar daar zat helaas wel ons vlaggenschip bij. Met nog 2 wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk maar het wordt onderhand wel billen knijpen. Gelukkig verloor Vitesse 1 waardoor deze ploeg rechtstreeks is gedegradeerd terwijl IJsselvogels 1 het moet gaan uitvechten met DES 1 uit Delft wie op de 7e plaats gaat eindigen en een degradatiewedstrijd moet gaan spelen. Het 3e blijft het uitstekend doen en rekende af met concurrent RWA 3 waardoor het nu alleen nog gaat tussen Maassluis 3 en ons 3e. En wat dacht je van de eerste overwinning van het 4e en dan gelijk maar even met 26-18, klasse 4e! Ook de prestaties van B3 en E3 zijn een dikke vermelding waard want zij wonnen van resp. Reeuwijk B1 met 4-7 en van Albatros E3 met 10-9 en dat waren de ongeslagen koplopers! IJsselvogels F2 werd zelfs kampioen zonder te spelen doordat enige concurrent WION F3 verloor. De grootste overwinning kwam op naam van D3 dat met 16-2 van Korbis D4 won maar ook de 19-6 overwinning van C1 op TOP C1 uit Arnemuiden mocht er wezen. Topscoorder van de week werd Jeffrey Berlijn die in A1 7x wist te scoren maar daar zou Kevin Berghout uit het 1e nog overheen kunnen gaan want die scoorde minimaal 6x terwijl de eerste 6 doelpunten niet op het scorelijstje stonden. De resultaten:

Vandaag de wedstrijd tegen Excelsior. Het werd tijd dat er eens wat gebeurde, gezien onze laatste wedstrijden. Daar is de afgelopen week ook veel aandacht aan besteed. We wisten vooraf dat ook deze wedstrijd pittig zou zijn, maar dat we kansen hadden als we als team zouden opereren. De start was voor ons, waarna Excelsior het overnam. Excelsior kon lange aanvallen spelen, omdat ze een paar grote en fysiek sterke mannen hebben. Dat betekende ook dat wij in de aanval de bal kwijt waren zodra hij ook maar een beetje verkeerd viel. We speelden goed genoeg om het Excelsior lastig te maken en om aan te blijven haken, maar niet goed genoeg om langszij te komen. Na rust kwamen we meteen gelijk. Helaas bleven we toen lange tijd op 14 doelpunten steken, waardoor Excelsior toch weer een voorsprong kon pakken die wij niet in konden halen. Al met al kunnen we stellen dat Excelsior gewoon beter was en terecht gewonnen heeft. Toch hebben we geen naar gevoel aan de wedstrijd overgehouden, omdat we als team geknokt hebben. We zijn nog niet waar we moeten zijn, maar we zijn wel op de goede weg. Overigens is de score in het begin niet bijgehouden. Een uitgebreider verslag van Kimberley vind je hier. De eindstand werd 21-18 voor Excelsior 1. Groetjes, Manon.

Zaterdag 18 februari   aanvang 18.20 uur   IJsselvogels 1 – Vriendenschaar (H) 1    in de Zuidplas !!!

Team van de Week is IJsselvogels F2 dat op deze dag ook haar kampioenschap hoopt te vieren.

IJsselvogels 2 moest het in Delft opnemen tegen titelkandidaat Excelsior 2 waarvan thuis, eerder dit seizoen, met 18-24 werd verloren. In het begin een gelijk opgaande wedstrijd en tot 6-6 hielden beide teams elkaar keurig in evenwicht. Na 8-7 plaatste Excelsior een demarrage door naar 14-7 uit te lopen hetgeen ook de ruststand werd. Na de rust bleef het 2e redelijk mee scoren om via 16-10 en 20-15 met 24-16 te verliezen ondanks 4 doelpunten van Peter en Mike, 3 van de weer herstelde Eva, 2 van Christiaan en 1 van Stan, Deborah en Else. Jullie staan keurig 4e en zijn veilig dus niets aan de hand.

IJsselvogels 3 is een felle strijd om het kampioenschap gewikkeld met Maassluis 3 dat met 1 punt voorsprong aan de leiding gaat. De top 4 speelde het afgelopen weekend tegen elkaar, ons 3e won uit met 11-15 van nr. 3 RWA 3 terwijl Maassluis 3 nipt met 18-19 van nr. 4 WION 3 wist te winnen waardoor zowel RWA 3 als WION 3 afvallen in de race om het kampioenschap. Verder helaas niets ontvangen zodat ik jullie verdere informatie schuldig moet blijven. Ons 3e speelt nog thuis tegen KOAG 3 (uit met 17-14 verloren) en uit tegen Pernix 4 (thuis 17-10 gewonnen) en koploper Maassluis 3 nog thuis tegen OZC 2 (uit 14-17 gewonnen) en uit tegen RWA 3 (thuis 16-16) dus wie weet …..

Wat een wedstrijd! De afspraken waren duidelijk, KOAG 5 was een tegenstander waar tegen punten gepakt konden worden en dit liet IJsselvogels 4 duidelijk zien. Met de vingers in de neus scoorde KOAG 5 binnen 5 minuten 3 doelpunten maar gelijk was er de aansluiting 3-3. In een enerverende 1e helft werd er gestreden voor elke bal en werden de opdrachten goed uitgevoerd. Met een 11-11 ruststand was het de 2e helft erop en erover, dat was in ieder geval de doelstelling. Maar dit werd ook daadwerkelijk uitgevoerd door alle spelers en wat was het genieten in de 2e helft. Via een 18-11 tussenstand na 15 minuten bleef IJsselvogels de korf vinden en werd er maar liefst 26x gescoord! In de slotfase scoorde KOAG 5 nog enkele malen en stond er een eindstand van 26-18 op het scorebord. Ongeloof bij iedereen..2 PUNTEN..26 doelpunten, zeer goed spel, een zeer tevreden trainer/coach! Cindy van Kerkhof die na 2,5 jaar haar rentree maakte, Marit die haar tegenstandster overwon, Myrthe/Anouk/Merel/Karlijn bedankt voor het invallen / reserve staan. Rob, Wilco, Stef die een zeer goede wedstrijd speelde, Carlo die het laatste woord had. Maar deze wedstrijd stond ook in het teken van de laatste wedstrijd van Alex Mandersloot. Hij speelde (voorlopig) zijn laatste wedstrijd voor IJsselvogels en woont sinds kort in Utrecht voor zijn studie. Geen individuele scores, want afgelopen zaterdag was het een complete teamprestatie, dus IJsselvogels 4 heeft 26x gescoord! Alex het ga je goed! Van trainer/coach Marco.

Uitwedstrijd van het 5e bij PKC / SWKGroep 10. De thuiswedstrijd nipt verloren dus wellicht vandaag een stuntje? De start was echter te slap, veel plaatsfouten en niet de absolute wil om duels te winnen. Na een 6-2 tussenstand werd via een 11-5 tussenstand met 11-6 gerust. 6 goals in een helft is niet eens zo slecht, maar het aantal fouten is gewoon zonde en zo kon PKC er 11 maken. Na rust was het iets scherper maar de wedstrijd werd niet meer spannend. Na 12-8 en 13-9 werd het uiteindelijk 16-9. Nikki en Tom speelden het sterkst en scoorden allebei 2x, Mike, Remon, Karin, Eline en Peter scoorden de rest. Via de McD naar huis…

IJsselvogels G1 was vrij.

Op zaterdag 11 februari begon de wedstrijd IJsselvogels A1 tegen Madjoe A1. De nederlaag van de week ervoor mocht zich niet herhalen en iedereen begon vol concentratie met de wedstrijd. ondanks deze instelling kwam IJsselvogels al snel op een 1-3 achterstand. We moesten gewoon nog even in de wedstrijd komen want daarna kwamen we net zo snel weer terug en liep IJsselvogels snel uit op Madjoe. tot een 8-5 voorsprong in de rust. De 2e helft liep in het begin gelijk op en Madjoe kwam nog terug tot een verschil van 2 punten na een verslapping van IJsselvogels. na wat aansporing van Edwin gingen we er weer tegenaan en eindigden we de wedstrijd met 17-11. Goals: Jesse, Anouk, Karlijn en Wietze 1, Laura 3. Daan 4 en Jeffrey 6. Van Jesse.

Zaterdag was voor IJsselvogels A2 de wedstrijd om de 3e plek tegen DKC A1, een tegenstander die wel te verslaan was. We begonnen erg scherp en zeker verdedigend was het erg goed. Zelf maakte we 6 goals maar het hadden er veel meer kunnen zijn. Ruststand 6-2. Na rust ging het allemaal iets minder. Er werd matig overgespeeld en DKC maakte hier gebruik van. Ze kwamen steeds dichterbij maar we hebben het als team goed uitgespeeld waardoor de winst voor ons was. Eindstand 12-10. De doelpunten werden gemaakt door Sam 4x Stefan 3x Janneke 2x en Jelle S Jelle R en Lars 1x. Door Sam

IJsselvogels A3 was vrij en speelt a.s. zaterdag om 14.00 uur thuis tegen KCC A4, denk aan de taart!!!

Vandaag speelde IJsselvogels B1 tegen Excelsior B1. We begonnen niet helemaal geconcentreerd waardoor we gelijk een goal tegen kregen maar door een mooi goal van Sam en 2 goals van Lars kwamen we met 3-1 terug. De aanval kreeg veel goede kansen maar helaas kwamen daar geen goals uit en scoorde Excelsior er wel 2 waardoor het gelijk kwam. In de aanval ging het goed maar helaas ging het in de verdediging nog steeds niet helemaal goed waardoor het deze wedstrijd erg gelijk op ging. Wij stonden bijna de hele wedstrijd voor maar net als in de vorige wedstrijd tegen Excelsior haalden zij ons in en kwamen wij dus met een 9-6 voorsprong achter te staan met 9-10. Deze wedstrijd hebben wij helaas niet gewonnen, het is uiteindelijk 11-11 geworden met 3 goals van Lars en Remmert, 2 van Loisanne, en 1 van Jelle, Sam en Roos. Van Roos.

IJsselvogels B2 was vrij en krijgt a.s. zaterdag een aanval op haar koppositie te verwerken van het nu op de 2e plaats staande Nieuwerkerk B2 omdat Korbis B2 thuis onverwachts met 4-8 van OZC B2 verloor. Thuis wonnen jullie met 7-6 na een 6-1 voorsprong dus laat je niet opnieuw (bijna) verrassen!

Afgelopen zaterdag stond voor IJsselvogels B3 de uitwedstrijd tegen Reeuwijk B1 op het programma, de tegenstander die nog ongeslagen was. Ook die tegenstander waar wij in december thuis met 7-10 van hadden verloren. Als er één team is die van Reeuwijk zou kunnen winnen, dan zou dat IJsselvogels haast moeten zijn. De wedstrijd begon en al binnen enkele minuten kwam IJsselvogels 0-2 achter te staan d.m.v. schoten. Aanvallend was IJsselvogels zeker niet sterk genoeg, terwijl verdedigend juist alles op alles werd gezet. Alleen Stan wist met een mooie doorloopbal de ruststand te bepalen: 1-2 achter. In de rust heeft coach Wouter uitgelegd wat er zowel aanvallend als verdedigend echt beter moet. Conclusie: meer strijdlust, gaan voor die overwinning. De punten moesten met ons mee naar huis! Direct na de rust schoot invaller Amber raak (2-2), kreeg IJsselvogels een schot tegen (3-2), waren het Edo en Sanne die beide met een schot scoorde (3-3 en 3-4) en schoot  Reeuwijk de stand weer gelijk (4-4). Uiteindelijk was het Edo die twee keer raak schoot en ook Stan die een keer raak schoot en de eindstand bepaalde: 4-7 winst van de voorheen nog ongeslagen nummer 1. Onwijs goed gedaan. Zo verdiend! Van Wouter.

IJsselvogels C1 – TOP (A) C1. Vandaag weer een thuiswedstrijd. Dit keer tegen de nummer laatst. Toch maar wel goed gaan trainen en goed aan de wedstrijd proberen te beginnen aangezien de uitwedstrijd maar een magere overwinning (6-7) was. Eigenlijk was het na 5 minuten wel duidelijk dat we vandaag niet gingen verliezen. Maar aangezien zij behoorlijk traag speelden moesten we in de verdediging wel scherp blijven aangezien ze wel redelijk konden schieten. Een aantal keren was ik wel langs de kant te horen volgens mij!! omdat ik vond dat we te slap achter onze tegenstander aangingen en ze maar lieten spelen. Naar mate de 1e helft vorderde gingen dat beter. De aanvallen van ons liepen vlot en de posities werden snel en goed ingevuld waardoor het erg leuk was om te zien. Er vielen ook mooie doelpunten na goede aanvallen. De rust brak aan met een 9-3 voorsprong. De 2e helft hetzelfde spelbeeld waarbij we nog meer druk gingen zetten en sneller de bal konden veroveren. Er zaten leuke acties bij en de spelvreugde was ook zichtbaar. Aangezien er bij 20 gemaakte doelpunten en ijsje te verdienen was gingen ze er nog helemaal voor. Helaas lukte dit net niet gezien de 19-6 eindstand. Maar gezien de goede pot toch de portemonnee getrokken. Volgende week weer een tegenstander van een ander formaat waar we als we goed en geconcentreerd spelen zeker een kans tegen maken. Dano 3x, Cécile 4x, Evi 3x, Annelies 2x, Joran 4x, David 2x en Kris 1x.  Berry.

Wie heeft mijn zwarte A4 map toevallig gezien/gevonden? Hierin zitten allemaal doelpuntoverzichten in van de C1. Berry.

IJsselvogels C2 vertrok in de sneeuw naar Den Haag om tegen het nog puntloze Achilles C2 te spelen waarvan thuis met 13-2 werd gewonnen. Na 0-1 door invaller Wesley was het wat C2 betreft over en sluiten, ruststand 4-1 voor Achilles C2. Gelukkig wist coach Gert Jan ze in de 2e helft weer aan het korfballen te krijgen en via achtereenvolgens Lieneke, Sijmen, Sander en de winnende van Tim werd er toch nog nipt met 4-5 gewonnen. Volgens Benjamin bleven er na de wedstrijd 5 spelers(sters) in het veld staan om met hun C1 mee te spelen ….., was dat misschien (mede) de oorzaak. Snel vergeten!

IJsselvogels C3 speelde thuis tegen het hoger geplaatste RWA C2 uit Rhoon dat uit allemaal meisjes bestond. Wat me bij RWA opviel, thuis 5 gespeeld en 5 gewonnen, uit 4 gespeeld en 4 verloren. C3 speelde een uitstekende wedstrijd waarbij de bal goed rond ging en als dan ook de kansen nog eens worden afgemaakt win je gewoon met 11-7 terwijl er uit nog met 11-6 van deze ploeg werd verloren. De inzet was voorbeeldig en niemand verzaakte, klasse C3! De trainer/coaches Daan en Mike zagen Anna en invaller Willem 4x, Jens 2x en Rosa 1x scoren maar eigenlijk was dit een overwinning van het hele team.

IJsselvogels D1 – KCC D1: Een inhaalwedstrijd op de woensdagavond om 17.30.. dat is best vroeg. Een tegenstander die de laatste plek bezet en dat moet er toch zorg voor dragen dat de punten in Moordrecht blijven. Wederom een wedstrijd met 2 gezichten alleen dit keer een zeeeer matige eerste helft en een prima solide 2e helft. Om met de eerste helft te beginnen: teveel gehaast, teveel foute passes en te weinig concentratie. Maar dan is het kwaliteit verschil tussen de koploper (wij) en KCC (laatste) toch veel te groot om er echt een wedstrijd van te maken. Met doelpunten van Willem, Ben, Wesley (2x) en een stip van Rosa gewoon een 5-2 voorsprong met de rust. Een gelukkig betere 2e helft waarin KCC het tempo niet maar kon volgen en volgens mij geen echte doelpoging meer heeft gehad. In de tweede helft wederom 5 doelpunten bij de score opgeteld gescoord door Dominique (stip), Willem (2x), Wesley en Jesca (stip) en dit zorgde voor een 10-2 eindstand. Geen goede wedstrijd, geen slechte wedstrijd en gewoon 2 punten. Ik zeg nog 3 van deze potten te gaan…. Van André.

Vandaag IJsselvogels D2 tegen KOAG D2. Door de sneeuw op weg naar Krimpen. De wedstrijd begonnen we erg goed, met een 0-2 voorsprong gewisseld van functie. Toen werd het erg lastig verdedigend. We misten een beetje felheid en KOAG kon dit goed benutten. In de tweede helft was de felheid weer terug, waardoor we weer tot gelijke stand kwamen: 6-6. Het laatste stuk was aanvallend erg sterk, maar KOAG scoorde ook een aantal afstandsschoten. Helaas verloren met 12-10, maar we hebben hard gewerkt! Goals van: Lisa 3x, Isa 2x, Tim 2x, Stijn 2x en Finn. Finn en Suus bedankt voor het invallen!  Groetjes, Nikki en Karin.

IJsselvogels D3 speelde zaterdag een erg goede wedstrijd thuis tegen Korbis D4. Na 7 snelle doelpunten van IJsselvogels was de toon al aardig gezet. Korbis wist er in de eerste helft 1 te scoren, waarmee we de rust in gingen met een stand van 10-1. In de tweede helft wist Korbis er nog eentje te scoren, maar IJsselvogels ging hier dik overheen door nog 6 te scoren. IJsselvogels heeft super goed samengewerkt en hierdoor heeft bijna iedereen kunnen scoren, top werk! Op naar volgende week. Doelpunten: Justin 4x, Thomas/Jesse 3x, Storm 2x, Suus/Lienke/Nina/Quinty 1x. Van Anouk.

IJsselvogels E1 en E2 waren vrij.

Van de topwedstrijd IJsselvogels E3 – Albatros E3 kwamen zelfs 2 wedstrijdverslagen binnen:
IJsselvogels E3 trad aan tegen koploper Albatros E3, met invallers Eline en Lucas in plaats van Sarah en Timo. Al snel nam IJsselvogels een flinke voorsprong door  veel van de gecreëerde kansen te benutten. Iets wat de tegenstander, ondanks goed en snel overspelen, niet lukte. Langzaam maar zeker kwam ook Albatros beter in haar spel, wat resulteerde in een aantal tegendoelpunten, maar gelukkig kon E3 steeds een gaatje houden. Opvallend was dat er door beide teams voornamelijk op doorloopballen werd gespeeld en weinig van afstand werd geschoten. In de laatste minuten werd het toch nog heel spannend en kwam Albatros terug tot op 1 punt, maar de overwinning werd gelukkig niet meer weggegeven. De doelpunten werden gescoord door: Eline 3x, Tiddo 3x, Lucas 3x en Flo 1x. Van Pieter (vader invaller Lucas).

Vandaag moest IJsselvogels E3 om 10.00 tegen Albatros. Het werd een spannende wedstrijd omdat de E3 sommige kansen onbenut wist te laten en Albatros de kansen wel scoorde. Op vrijdag was er getraind op de doorloopbal en dat ging heel goed. De E3 zorgde telkens dat er een aangeef kwam waardoor ze een schijnbeweging konden maken voor de doorloopbal of voor het schot. Dit zorgde ook voor mooie doelpunten van onder andere Lucas en Eline. Lucas en Eline bedankt voor het invallen! Natuurlijk werden ook doelpunten gemaakt door de spelers uit de E3. De wedstrijd eindigde in een 10-9 overwinning! De spelers hebben heel goed hun best gedaan en dat was in de wedstrijd heel goed te zien. Aan het einde was het heel erg spannend maar jullie zijn heel rustig gebleven wat erg knap is. De coaches van de E3 hadden het namelijk nog moeilijk om rustig te blijven. Ik zou zeggen elke wedstrijd zo spelen en dan worden we kampioen wat nog steeds kan. Goed gedaan E3! Groetjes Sam

Vitesse F1- IJsselvogels F1. We vertrokken om 8.00 uur (vroeg hè, Myrthe) voor een spannende wedstrijd tegen de nummer 3. De kinderen hadden er, zoals altijd, weer veel zin in! Het kampioenschap komt steeds dichterbij! Jayden scoorde heel snel de 0-1, alleen telde deze niet mee want de scheids had vlak daarvoor gefloten, jammer! Blijkbaar voelde dat eerste punt zo goed, dat Jayden de volgende ook maar gelijk maakte. Dus nu echt: 0-1 We zagen meteen dat Vitesse scherp was, ze stonden goed te verdedigen.  Luna en Sven scoorde er allebei 1, waardoor we voor de pauze met 0-3 voor stonden. In dit soort wedstrijden is het eigenlijk jammer dat er een superspeler bij komt, Vitesse en IJsselvogels waren namelijk erg aan elkaar gewaagd, en dan zorgt de superspeler er juist voor dat het spel minder gaat lopen. Het haalt de spelers uit hun routine en maakt het verdedigen lastiger. Het wordt al snel 1-3. Na de pauze krijgen we, ondanks sterk verdedigen er snel nog 1 tegen. 2-3 Er volgt een fase met veel kansen maar hij wil er niet in. En dan valt hij bij de tegenpartij wel, 3-3. In een soort paniekschot scoort Sven de 3-4. Het leek meer op een ingooi bij voetbal dan een worp/schot. Maar het maakt niet uit, we staan weer voor! Jayden geeft de bal mooi aan Luna en zo scoort Luna de 3-5. Na wat schotkansen, ook een mooie van Lieke, scoort Luna met een kort balletje de 3-6. De superspeler mag er weer in. En met succes want de 4-6, en daarna de 5-6 volgen. Gelukkig had Myrthe door dat de superspeler in het veld was blijven staan en er een ander speler uit was gehaald: en dat mag niet. Na wat discussie met de scheidsrechter en de coach kreeg Myrthe gelijk en werden de spelers weer omgewisseld. Inmiddels was het tijd voor het laatste kwart van de wedstrijd. Vitesse scoort al snel 6-6. Jongens, jongens de spanning op de tribune is bijna niet te houden! Russel, Hans, Joyce, Manon, de opa en oma van Lara en ikzelf tellen de secondes weg. Ook Myrthe en Jesse hébben het niet meer langs de lijn. Gelukkig houden de spelers hun hoofd koel (iets te koel??) en weet Luna de 6-7 te maken. Nog een mooie kans van Lara, die er helaas niet ingaat en dan is de wedstrijd afgelopen. Gewonnen! Super goed! Luna: 4x Sven 2x Jayden: 1x. Volgende week weer een spannende wedstrijd tegen de nr. 2!

IJsselvogels F2 was vrij en werd zonder te spelen KAMPIOEN doordat concurrent WION F3 vrij onverwachts met 11-2 van Sperwers F2 verloor. De “echte” kampioenswedstrijd speelt F2 a.s. zaterdag om 10.00 uur thuis tegen KCR F4 uit Ridderkerk. ’s Avonds mag het ook nog eens als “Team van de Week” fungeren bij de laatste thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 tegen Vriendenschaar 1 uit Hardinxveld-Giessendam. De aanvang is 18.20 uur, probeer allemaal uiterlijk 18.00 uur omgekleed in de sporthal aanwezig te zijn. Als dat nog geen feestdag wordt ……..