Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 12 oktober 2019

Hoe vloog de bal ….. t/m zaterdag 12 oktober 2019.

Dat was me het korfbalzaterdagje wel! Om 8.45 uur aanwezig om om 9 uur het nog puntloze IJsselvogels F2 te fluiten tegen Nikantes F1 uit Hoogvliet dat alleen thuis van onze F2 wist te winnen. In de 1e helft was het Nikantes dat het betere van het spel had en verdiend met een 2-4 voorsprong de rust in ging. Na de rust was het juist IJsselvogels F2 dat steeds beter (en sneller) begon te spelen en ook de kansen netjes afmaakte waardoor er met 8-5 werd gewonnen en de eerste overwinning een feit was. Hierna de wedstrijd tussen de viertallen van IJsselvogels D3 en Vriendenschaar D2 uit Bodegraven gefloten, beide teams hadden nog 0 punten en hadden nog niet tegen elkaar gespeeld. Ook hier een leuke wedstrijd die lang gelijk op ging maar in het laatste kwart was het onze D3 dat met 8-3 de winst naar zich toetrok en de eerste overwinning kon gaan vieren. Om 11.00 uur de wedstrijd tussen onze B1 en Vriendenschaar B1 uit Bodegraven. In de 1e helft een iets beter Vriendenschaar B1 dat een hoger tempo speelde tegen een wat statischer IJsselvogels B1. Na 3-4 achter wisten Joran en Cécile de achterstand om te buigen in een 5-4 ruststand. Na de rust liep B1 uit naar 7-4 en met nog een kwartier te spelen stond het 8-5. Helaas moest ik toen naar Capelle ad IJssel om te rijden voor C1 dat tegen KCC C1 speelde. De eindstand bij B1 werd trouwens 8-6 waardoor ze ongeslagen kampioen werden, veel gemist heb ik dus niet het laatste kwartier. In Capelle zag ik een stroef spelend C1 dat nog wel binnen het kwartier met 0-4 voorkwam maar het daarna wel een beetje geloofde, eindstand 5-9, niet zeuren, de punten zijn binnen. Snel naar Moordrecht om het 2e te zien spelen tegen WION 2, bij aankomst stond het 10-8 voor het 2e en via o.a. nog 3 doelpunten van Tamara en 1 van Janneke en Dyonne en zag ik het 2e met 17-13 dure punten binnen halen. Hierna speelde het 1e de belangrijke degradatiekraker tegen WION. En daar was-ie dan eindelijk ……. de eerste overwinning van ons vlaggenschip. Daar zag het de 1e helft nog niet naar uit, tot 3-2 steeds aan de goede kant van de score maar daarna was het WION dat de lakens uitdeelde en de achterstand omboog in een 3-6 voorsprong, via 5-6 werd het 5-9 en via 8-9 bepaalde WION de ruststand op 9-14. Donkere wolken pakten zich samen boven het IJsselvogelsveld  De 2e helft begon en binnen 4 minuten stond het 14-14, wat zat er in de thee? Tot 17-17 ging het gelijk op waarna een ontketend IJsselvogels uitliep naar een beslissende 22-17 voorsprong en verder uitliep naar 25-18 om uiteindelijk met 25-20 te zegevieren. Wat heb ik genoten van jullie 2e helft, pure klasse, jullie kunnen het dus wel!!! Zaterdag in Maasland opnieuw een uitermate belangrijke wedstrijd tegen ODO 1 dat net als jullie pas 2 punten heeft, heel veel succes 1e!

Er werden de afgelopen week 22 wedstrijden gespeeld waarvan er 13 werden gewonnen en 9 verloren. De grootste overwinning kwam op naam van E1 dat de kampioenswedstrijd met 2-13 wist te winnen van Nieuwerkerk E2. Topscoorder van de week werd Mike Admiraal uit het 1e met 9 goals.

IJsselvogels 1 – WION 1   25-20     Na 5 wedstrijden puntloos op de laatste plek, kansloze wedstrijd tegen Tilburg gespeeld. Na de afgelopen weken leek het laatste beetje vertrouwen weg bij IJsselvogels 1. Het liep niet, mentaal zat het niet lekker en dan ook nog wetende dat de wedstrijd tegen WION 1 nu al een hele belangrijke zou worden. Bij winst zouden we gewoon nog meedoen in de poule maar bij verlies zou het gat met WION al 5 punten worden. Kortom, er moest echt gewonnen worden! Maar ja, hoe gingen we dat nou voor elkaar krijgen? Ten eerste een vakwissel. Meer rebound in het ene vak en meer snelheid in het andere vak. Na een goede training op donderdag was er toch wat vertrouwen op een goede afloop. Dan de wedstrijd zelf. Laten we stellen dat het geen ideaal korfbalweer was. Nat, koud en af en toe een windvlaag maakten het allemaal niet heel makkelijk. Nadat het 2e het goede voorbeeld had gegeven door te winnen was het aan ons om alle punten dit weekend in Moordrecht te houden! Het begin van de wedstrijd ging erg gelijk op. Er werd om en om gescoord en er was geen betere ploeg aan te wijzen. Helaas vond WION de korf net iets makkelijker dan wij. Het gat werd langzaam groter waardoor er bij de rust een 9-14 tussenstand op het bord stond. In de bespreekruimte werden er niet teveel woorden vuil gemaakt. Verdedigend geen fouten meer maken waardoor we strafworpen, vrije ballen en makkelijke kansen tegen zouden krijgen en aanvallend vol gas blijven gaan, overtuiging uitstralen en die ballen er in gooien. Het verschil was maar 5… Het plan was als volgt: 10-14 maken (gelijk aanhaken) en vervolgens vol over de tegenstander heen. Nou dames en heren.. dat gebeurde: Eerste aanval in de tweede helft: 10-14 van Christiaan. Vervolgens gelijk 11-14 van Kimberley en 12-14 van Mike. Na twee goede snelle aanvallen 13-14 en 14-14 van Sam en daarna Victor en Mike met 15-14 en 16-14. In minder dan 10 minuten tijd werd de 9-14 achterstand goed gemaakt en omgebogen naar een 16-14 voorsprong! En toen voelde je het aan alles. Het tweede op de bank en het publiek bij de Verlenging gingen er volledig achter staan en ook wijzelf gingen erin geloven. Dit werd onze wedstrijd! Tot 17-17 ging het nog gelijk op maar daarna was het over en uit voor WION en IJsselvogels was niet meer te houden. Via 20-17 en 22-18 werd er afgefloten bij 25-20! En nee het was geen droom, het stond echt op het scorebord. De eerste punten waren binnen (en ik kan u vertellen dat dat een heel lekker gevoel is). Ook een positief punt, iedereen heeft gescoord: Mike 9x, Sam en Christiaan 4x, Eva 3x, Lieke 2x en Roos, Victor en Kimberley 1x. Daarnaast heeft iedereen voor elkaar gevochten, gewerkt en gejuicht! Vol vertrouwen toewerken naar ODO en Reeuwijk en dan weer punten pakken. Als afsluiter wil ik namens het 1e al het publiek bedanken wat in dit hondenweer gewoon naar de wedstrijd is komen kijken en ons naar de overwinning heeft geschreeuwd! Op dit soort momenten snap ik waarom ze altijd ‘IJsselvogels ben je met elkaar’ zeggen. Want we waren afgelopen zaterdag ook echt IJsselvogels met elkaar. Op naar de volgende overwinning met z’n allen! Groetjes, Sam.

IJsselvogels 2 – WION 2   17-13     Wat ik merk in ons team, is dat we aan het groeien zijn. We zijn allemaal bereid om hard te werken; met elkaar en voor elkaar. Net aan verliezen is nooit leuk, maar het kan je ook sterker maken als team. De volgende wedstrijd net een tandje feller en krachtiger in gaan, waardoor de kans op winnen steeds groter wordt… Hard werken zal een keer beloond worden. We begonnen onze wedstrijd zaterdag dus hongerig; snakkend naar een stukje WION. Dyonne begon met het eerste hapje, en scoorde gelijk in de eerste aanval de 1-0. We liepen uit naar 4-1, waardoor we een aardig groot gat gecreëerd hadden. Heel de eerste helft hebben wij voor gestaan en gingen de rust in met 8-6. We moesten wel op blijven passen, want na de rust scoorde WION gelijk de 8-7. Leon hoefde alleen al de zweetgeur van zijn tegenstander te ruiken, om de lust naar WION weer te proeven en scoorde vervolgens de 9-7. WION bleef ineens aardig in onze nek hijgen, dus moest er wat gebeuren. Tamara werd ingebracht. Één hapje WION was voor haar niet genoeg, en ze nam er gelijk 3. Ze scoorde al snel 3 goals, waardoor we het gat weer konden vergroten. We hielden met z’n allen deze flow vast en WION kon ons tempo niet meer bijhouden. IJsselvogels bleek te sterk & we wonnen met een stand van 17-13. Alle supporters weer bedankt! Aankomende zaterdag zullen wij spelen tegen ODO in Maasland (zij staan op dit moment 7e). We zullen deze week weer hard moeten werken, om er zaterdag weer vol met z’n allen voor te kunnen gaan. Vrijdagavond zullen we allemaal niets meer eten, zodat onze magen zullen smachten naar ODO. Onze honger zal pas gestild zijn, met de 2 punten uit Maasland…  Goals van: Stan 4x, Tamara 3x, Dyonne 2x, Jesse 2x, Merel 1x, Anouk 1x, Janneke 1x, Coen 1x, Leon 1x, Jeffrey 1x (allemaal gescoord!!!!!!!!!)..Groetjes van Anouk.

IJsselvogels 3 – WION 3   15-16     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Een heuse degradatiekraker die gewonnen moest worden. Helaas, helaas, het mocht niet zo zijn, opnieuw een nederlaag met 1 doelpunt verschil. Van de 5 nederlagen zijn er 4 met maar 1 doelpunt verschil waardoor jullie waarschijnlijk de enige ploeg in Nederland zijn die onderaan staat maar wel een positief doelsaldo heeft, ra, ra, ra. Er zijn echter nog 8 wedstrijden te gaan, wel belangrijk om voor we de zaal in gaan nog enkele puntjes aan jullie schamele totaal toe te voegen, succes 3e!

Maassluis 3 – IJsselvogels 4   17-14     IJsselvogels 4 kon afgelopen zaterdag een eerste stap nemen naar handhaving in de reserve 3e klasse, maar het liep helaas een onnodige nederlaag op tegen Maassluis 3. In de motregen was het begin van de wedstrijd nog voor IJsselvogels 4, met scores van Rob (1-1), Jelle (1-2), Marlinde (2-3) en Erwin (3-4) maar de vele kansen werden niet gepromoveerd tot een doelpunt waardoor Maassluis 3 de wedstrijd kantelde naar een 6-4 voorsprong en ondanks doelpunten van Erwin (6-5) en Wilco (8-6) konden we niet verhinderen dat Maassluis uitliep naar een 10-6 voorsprong. Gelukkig konden wij net voor de rust de schade herstellen tot een 10-8 ruststand met doelpunten van Rob (10-7) en Wilco (10-8). Meer uitgespeelde schoten en toch achterstaan, dat moest anders de 2e helft. Jelle (10-9) dichtte het gaatje, maar helaas schoot Maassluis 3 uit alle hoeken de bal binnen en weer liepen wij achter de feiten aan (13-9). Erwin (13-10), Stef (14-11), Rob (14-12) en Erwin (14-13) maakte er weer een wedstrijd van en we moesten op dat moment nog 5 minuten spelen. Als op dat moment de tegenstander 3x op rij scoort, is dat zuur en nauwelijks te bevatten, want de betere kansen creëren en toch verliezen, heb wel eens een plezierigere zaterdagavond beleefd. De eindstand werd bepaald door het 5e doelpunt van Erwin (17-14). Met nog 2 wedstrijden tegen de nummer 2 en 3 in de poule, zelf maar een stuntje uithalen om uit de gevarenzone te blijven. De doelpunten werden gemaakt door Erwin (5), Rob (3), Jelle (2), Wilco (2), Stef (1) en Marlinde (1). Marco.

KOAG 5 – IJsselvogels 5   18-9     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Als ongeslagen kampioen tegen de puntloze hekkensluiter verwacht je niet zo’n grote nederlaag. Thuis deed KOAG 5 ook niet voor jullie onder en werd er in de laatste minuut nipt van hen gewonnen, nu gingen jullie kansloos ten onder, maar wel als KAMPIOEN!

IJsselvogels MW1 – Oranje Wit MW1   8-14     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Uit in Dordrecht werd het enige puntje behaald dankzij een 11-11 gelijkspel. Zou het thuis ook lukken? Oranje Wit nam een 0-3 voorsprong maar dankzij schoten van Marieke en Marloes en een benutte korte kans van Casper wist het Midweekteam weer op gelijke hoogte te komen, 3-3. De ruststand werd 3-4 en bood alle kansen op misschien wel de eerste overwinning. Oranje Wit liep in de 2e helft uit naar een 3-7 voorsprong, achter 4-7 staat helaas geen naam, Marieke scoorde vanaf de stip 5-7. Na 5-8 was het Melvin die uit een korte kans 6-8 wist te maken. Oranje Wit nam nu definitief afstand door uit te lopen naar 6-11 waarna Melvin van afstand 7-11 scoorde en na 7-13 scoorde Casper van afstand 8-13. Het laatste woord was voor Oranje Wit dat de eindstand op 8-14 bepaalde.

PKC / SWKGroep G1 – IJsselvogels G1   3-5   Een wedstrijd met een vliegende start; 0-1 Paul, 0-2 Paul, 0-3 Janita, 0-4 Ruud en 0-5 Paul. Afstandsschoten, korte kansen, een omdraaibal en een heel mooie doorloopbal. Het kon niet beter en ook de verdediging deed het super goed. De 2e helft was het goede spel van PKC; 1-5, 2-5, 3-5. Bij IJsselvogels lukte het net niet. Gelukkig bleven we wel met z’n allen ons stinkende best doen. De eindstand bleef 3-5, op naar de volgende wedstrijd.

IJsselvogels G1 – WION G2   2-6     De 2e wedstrijd was tegen WION. Met precies 8 fitte spelers begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. WION startte heel scherp; 0-1, 0-2, 0-3 en gelukkig 1-3 door Rene. De 2e helft ging WION gewoon door; 1-4, 2-4 schot van Ruud, 2-5 en de eindstand werd 2-6. Op naar de zaalwedstrijden. Petra.

IJsselvogels A1 – Oranje Wit A2  20-12     Vandaag mocht IJsselvogels A1 optreden tegen Oranje Wit A2 dat met twee punten onder IJsselvogels staat. Helaas zat het weer niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. We begonnen wat ongeconcentreerd aan de wedstrijd, waarin we moeite hadden de opdrachten collectief uit te voeren. Hierdoor brachten wij Oranje Wit in hun spel, waardoor we het eerste gedeelte van de wedstrijd achter de feiten aanliepen. Na 20 minuten kregen wij grip op de wedstrijd en wisten we het tij de keren. Daardoor gingen we met een 8-7 voorsprong de rust in. In de tweede helft hadden we de wedstrijd volledig in handen en waren we heer en meester op het veld. Met daarin prachtige combinaties tussen spelers tot een uitblinkende Luc die van alle hoeken uit het veld wist te scoren. Als team wisten we rond de korf veel kansen te creëren dat leidde tot veel doelpunten. Eindstand was een verdiende 20-12 overwinning. Doelpunten zijn gemaakt door: Luc 7x, Sam 6x, Dano 3x, Loisanne 2x, Angela en Kris 1x. Peter.

IJsselvogels A2 was vrij.

IJsselvogels B1 – Vriendenschaar (B) B1   8-6     De eerste 10 minuten bleef het 0-0. Daarna ging het gelijk op. Want toen Iris de score opende volgde vriendenschaar meteen 1-1 en 1-2. Toen kwam Joran met een mooie stip. 2-2.Vriendenschaar weer met 2-3 en Iris met een mooi afstandsschot. 3-3. Vriendenschaar 3-4. Joran weer met een afstandsschot 4-4 en Cecile bepaalde met een afstandsschot de ruststand op 5-4. In de rust kregen we een oppeppende speech en dat gaf ons de nodige energie want Cecile scoorde al vrij snel de 6-4 en Joran volgde met 7-4. Vriendenschaar 7-5 en Yana, die erin kwam voor Iris, scoorde een fraaie omdraaibal 8-5. Vriendenschaar maakte nog vlak voor het einde de 8-6. We zijn ongeslagen KAMPIOEN! en dat is iets waar we best trots op mogen zijn. Op naar de zaal! Joran 3 Cecile en Iris 2 en Yana 1. Lieneke.

KOAG B2 – IJsselvogels B2   6-8     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Thuis nipt in de laatste seconde met 6-7 van deze tegenstander verloren, kans op revanche en als Excelsior B2 van KCC B2 zou winnen zouden alle 4 de teams met allemaal 6 punten kampioen zijn. B2 deed wat het moest doen en dat was winnen waardoor KOAG B2 het kampioenschap aan haar neus voorbij zag gaan. Helaas wist KCC uit ruim van Excelsior B2 te winnen waardoor KCC B2 kampioen werd en jullie op een gedeelde 2e plaats zijn geëindigd samen met KOAG B2. Hebben jullie toch maar mooi uit met 7-12 van de kampioen geworden. Op naar de zaalcompetitie!

KCC / SO natural C1 – IJsselvogels C1   5-9     Tja moet je als coach iets zeggen als je netjes met 5-9 wint deze wedstrijd en gewoon mee blijft doen in de bovenste regionen van de hoofdklasse? Nou ja dus, dat het gemakzuchtig werd na de 0-4 voorsprong door 2 doelpunten van Wesley en Rosa. Dat we heel veel dingen niet goed doen? Nou dat ook dus. En daarmee de tegenstander gelegenheid geven een aantal doelpunten te maken wat veel te hoog is (5 in de uiteindelijk einduitslag). Dat we niet uitvoeren waar we heel de week op hebben getraind en dit pas gaan doen na vele aanwijzingen van de coaches. Dat we tientallen schoten afvuren zonder ook maar enige overtuiging en het merendeel tegen de voorkant van de korf stuitert.. of de korf helemaal niet raakt. Dat we na de rust ons niet oprichten maar nog verder laten versloffen. Dat we onze frustratie botvieren en hele domme dingen gaan doen (Stijn!), ook dat nog ja. Ja zo een wedstrijd dus en dat ook nog eens in de miezerende regen waar je uiteindelijk toch heel nat van kan worden. Flo die geblesseerd uitviel na enkele minuten met het naar zich laat aanzien een ernstige blessure en Lucas die al geblesseerd langs de kant stond. Waren er dan geen lichtpuntjes? Zeker wel, Luna, Sven en Timo die invielen voor de geblesseerden deden het prima. De overige doelpunten gemaakt door Benjamin, Wesley en 2 x Jesca (nummer 5 van het wedstrijdverslag gevallen bij het overschrijven ?). Ander lichtpuntje? Dat we uiteindelijk toch winnen en de twee punten mee naar huis hebben genomen. Nog 2 wedstrijden op het veld te gaan tegen goede tegenstanders (Vitesse en Nieuwerkerk), hier zullen we serieus anders moeten spelen om niet twee verliespartijen te incasseren. Maar laten we ook het vertrouwen hebben dat deze tegenstanders het beste in onszelf naar boven brengen en we gewoon gaan spelen zoals we kunnen. André.

IJsselvogels C2 – OZC C1   4-3     Jammer genoeg miste we Jesse vandaag tijdens onze laatste wedstrijd buiten vanwege een enkelblessure. We begonnen de wedstrijd goed. We kwamen al snel op een 1-0 voorsprong door een schot van Finn. Daarna de 1-1 toen kwam de 2-1 van Mink en nog een mooi schot van Mink, wat ervoor zorgde dat we op een voorsprong van 2 punten kwamen. 3-1 ruststand. Na rust kwam Quinty erin voor Lotte. OZC maakt een doelpunt en gelukkig scoorde Thomas er daarna ook een. OZC maakte nog de 4-3, maar dat maakte niet meer uit. 4-3 was ook de einduitslag. Geschreven door Mink, Thomas en Quinty.

IJsselvogels C3 – Nieuwerkerk C4   4-3     Zaterdag hadden we onze laatste wedstrijd en we konden kampioen worden, maar dan moesten we natuurlijk wel winnen. Het werd een spannende wedstrijd want Nieuwerkerk wilde ook winnen. We kwamen op een 0-2 achterstand, maar toen kwamen we terug en scoorde Sven de 1-2. Thomas maakte het voor ons weer gelijk en Lieke zorgde dat we voorstonden met 3-2. Maar ja, CKV maakte het toen weer 3-3, heel spannend, uiteindelijk scoorde Lucie nog een punt en werd het uiteindelijk 4-3. We hadden gewonnen en zijn beloont met heerlijke taart, het was ontzettend lekker en leuk! Op naar het volgende seizoen in de zaal. Ties.

IJsselvogels D1 – Olympia D1   uitgesteld naar zaterdag 19 oktober, aanvang 11.30 uur.

IJsselvogels D2 – Tempo D3   1-7     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Uit werd eerder dit seizoen in Alphen aan de Rijn een flinke nederlaag geleden. Deze jonge ploeg moet nog duidelijk wennen aan het hogere niveau en dat heeft even tijd nodig. Toch weerden jullie je kranig en zeker in het begin konden jullie het aardig bijhouden. Benieuwd wat jullie in de zaal presteren?

IJsselvogels D3 – Vriendenschaar (B) D2   8-3     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Beide teams hadden nog niet tegen elkaar gespeeld en stonden allebei nog op de “0”. In de 1e helft een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met IJsselvogels iets meer kansen creërend. Uit de eerste de beste aanval wist Jeremy al te scoren maar Vriendenschaar scoorde even later al de 1-1. Pas in het laatste kwart wist D3, onder aanvoering van invaller Sil, uit te lopen van 5-3 naar 8-3 en was de eerste overwinning een feit. Er werd goed samengespeeld, nu alleen nog iets meer rust bij het afmaken van de kansen. Gefeliciteerd met de eerste punten.

Nieuwerkerk E2 – IJsselvogels E1   2-13     We begonnen de wedstrijd tegen Nieuwerkerk uit erg goed en kwamen uiteindelijk op een voorsprong van 0-9, op dit moment wisten we eigenlijk al dat we kampioen waren dus lieten we ons wat verzwakken en kregen toen 2 doelpunten tegen maar dat maakte niet uit want we hebben gewonnen met 2-13. De topscoorder van de wedstrijd was David. De sponsor (Tim van Roon van SolidGlass en oud-IJsselvogelslid) kwam ook nog kijken. Na de wedstrijd hebben we het kampioenschap nog gezamenlijk gevierd met taart op de club. David.

OZC E1 – IJsselvogels E2   13-2     Vandaag de kampioenswedstrijd tegen OZC, de ongeslagen nummer 1. En zeker de beste uit de poule, maar wie niet waagt wie niet wint. We begonnen met gezonde spanning aan de wedstrijd. Aanvallend speelden we goed en we kregen verschillende kansen. Het verdedigen ging op zich ook goed, maar vooral op dit vlak kwamen we te kort. OZC was op alle fronten sterker. Speelden slimmer en scoorden makkelijker. Maar we deden het echt heel goed en wisten in het eerste kwart de schade beperkt te houden tot 4-0. Tijdens het rustmoment veel complimenten gegeven en aangegeven dat we ons niet hoefden te schamen en we het gewoon goed deden, maar dat zij gewoon beter waren. Ons doel werd niet meer dan 10 doelpunten tegen krijgen. Direct na het rustmoment scoorde Lilly een zelf gecreëerde stip. 4-1 het geloof was er weer. Helaas kwam OZC snel met een tegen antwoord 5-1 en 6-1. Na rust in het derde kwart hebben we heel goed verdedigd en scoorde OZC er maar 2. In het laatste kwart was het geloof weg en was de E2 moe. Lucas scoorde nog een mooie goal, maar ook OZC wist het gaatje te vinden. Eindstand 13-2. Lilly en Lucas maakten de doelpunten. E2 jullie kunnen trots zijn op een tweede plaats. OZC was gewoon een maatje te groot, jullie hebben er alles aan gedaan! Wij als ouders zijn trots op jullie en ik denk Thirza, Annelies en Evy ook. Groetjes Léonie.

Twist E1 – IJsselvogels E3   17-11     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. De terechte kampioen, Twist E1, bleek ook vandaag duidelijk een maatje te groot (zowel letterlijk als figuurlijk). Dat jullie liefst 11 doelpunten weten te maken is uitstekend, alleen die 17 doorlaten is wel wat erg veel, verdedigend valt er dus nog het één en ander bij te schaven maar daar kan op getraind worden (jullie waren dinsdagavond de enige E-ploeg die NIET trainden?).

IJsselvogels E4 – Olympia E1   0-9    Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Voor Olympia E1 uit Spijkenisse was dit de kampioenswedstrijd, uit werd eerder dit seizoen met 6-1 van deze ploeg verloren. Na de overwinning vorige week op Maassluis E6 zou E4 misschien vandaag wel voor een stunt(je) kunnen zorgen, helaas, helaas, het werd 0-9 voor Olympia E1 dat hierdoor samen met KCR E2 kampioen werd met onze E4 en Maassluis E6 op een gedeelde 3e plaats.

IJsselvogels E5 – KCC / SO natural E4   4-3     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. E5 nam het vandaag op tegen KCC E4 waarvan uit met 0-15 werd gewonnen, zou het vandaag weer een monsterscore worden? Nee dus, het werd een krappe en benauwde 4-3 zege waardoor jullie wel op een keurige 2e plaats zijn geëindigd!

IJsselvogels F1 was vrij.

IJsselvogels F2 – Nikantes F1   8-5    Dit keer mochten Louanne en ik de F2 samen coachen. Helaas zat het weer niet helemaal mee, maar ondanks dat stonden er weer 7 vogels enthousiast in te schieten voor de wedstrijd. Het was een wedstrijd vol verrassingen. Zo wisten we gelijk de voorsprong te nemen met een schot van Quinten. Daarnaast hebben we de hele wedstrijd zonder superspeler hoeven spelen. Ook wisten we allemaal beter onze tegenstander te volgen bij het verdedigen, waardoor er veel ballen onderschept werden. Het grootste gedeelte van de wedstrijd was IJsselvogels in het balbezit, waarbij er ook een aantal snelle aanvallen werden opgezet! Tevens wist de F2 wel 8x de korf te vinden. Al met al zorgden deze positieve verrassingen er samen voor dat er aan het einde van de wedstrijd 7 blije kinderen, 2 trotse coaches en meerdere enthousiaste ouders op het veld stonden, omdat de F2 hiermee haar eerste overwinning had binnengesleept (8-5)!! Dit moest natuurlijk gevierd worden met een lekker zakje snoep in de kantine. Wij zijn trots op jullie, toppers! Louanne en Nikki.