Hoe vloog de bal – 12 november 2016

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 12 november 2016).

De kop is er af, afgelopen zaterdag ging de zaalcompetitie seizoen 2016-2017 van start. Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. Met 12 overwinningen, 1 gelijkspel en 7 nederlagen uit 20 wedstrijden  gingen de meeste teams goed van start terwijl een aantal teams nog niet in actie hoefde te komen. De grootste overwinning werd behaald door A1 dat in Haarlem met 7-21 van Haarlem A1 won. Met 7 doelpunten werd Kevin Berghout uit het 1e topscoorder van de week maar volgens mij had Luna Glissenaar er in de F1 nog meer maar dat is op dit moment nog onbekend.. De resultaten:

IJsselvogels 1 startte het zaalseizoen met een thuiswedstrijd tegen Vitesse 1 uit Barendrecht, een oude bekende van de afgelopen seizoenen. Met Victor Blanken op de plaats van de geblesseerde Nathan Marck ging het in het begin gelijk op. Na 4-4 was het Kevin die met 2 treffers voor het eerste gaatje zorgde, 6-4. Dankzij 2 doelpunten van Jary en 1 van Karen en Eva werd het zelfs 10-6 waarna de rust met een 12-9 voorsprong aanbrak. Direct na de rust scoorde Vitesse 12-10 maar 2x Jary en 1x Kevin zetten het 1e weer op een 15-10 voorsprong. Toen na 15-11 Karen, Hannah, Victor en Kevin de voorsprong uitbreidde tot 19-11 leek de overwinning binnen. Was het gemakzucht, nonchalance, feit was dat Vitesse de kans kreeg te naderen tot 19-16. Gelukkig schrok het 1e op tijd wakker, Jary scoorde 20-16, Manon beloonde haar goede spel door de 21-16 binnen te schieten waarna Victor, Hannah en Kevin er voor zorgden dat het 1e uiteindelijk met 24-17 kon zegevieren. Trainer/coach Mark noteerde 7 doelpunten van Kevin, 5 van Jary, 3 van Hannah, Victor en Karen en 1 van Eva en Manon. Dit was nu echt een wedstrijd waarin niet één of twee spelers de show stalen maar het hele team, kortom een echte teamprestatie, klasse IJsselvogels 1! Het enige minpuntje vond ik het aantal toeschouwers dat een “klein” beetje tegenviel. Als het 1e zo blijft spelen hoop ik dat er bij de volgende thuiswedstrijd (zaterdag 26 november om 17.00 uur tegen DES 1 uit Delft, noteer alvast in je agenda of op de kalender) minimaal het dubbele aantal toeschouwers aanwezig is, ze verdienen het! Op de site staat nog een verslag van Nathan die helaas vanwege een blessure niet mee kon spelen.

20161112_1evit1

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van de zaal op het programma. Deze werd gespeeld tegen Vitesse uit Barendrecht, geen onbekende tegenstander voor IJsselvogels. Daar hebben we vorig jaar in de zaal ook tegen gespeeld. Vitesse is een aantal belangrijke spelers kwijtgeraakt t.o.v. vorig jaar. Juist dan is het ook fijn om de competitie met een thuiswedstrijd te beginnen. Tamara Vink besliste de wedstrijd daarvoor door in de laatste seconde nog een prachtig afstandsschot te scoren. De flow zat er dus al lekker in!  Het 1e team begon de wedstrijd met Victor op de plek van Nathan(geblesseerd). Zijn vakgenoot Kevin opende de score met een mooi schot. Hierna kwam het snelle antwoord van Vitesse die op een 1-2 voorsprong kwam, dit was dan ook de laatste voorsprong voor de uitploeg. IJsselvogels had duidelijk het betere spel maar Vitesse bleef toch goed bij. Complimenten voor de korte kansen die zij bijna allemaal afmaakten. Na de 4-4 maakten Kevin twee belangrijke acties waardoor IJsselvogels de stand vergrootte naar 6-4. Hierna bleven beide ploegen scoren en was de ruststand 12-9. Na rust begon IJsselvogels niet geconcentreerd aan de tweede helft. Gelukkig duurde het even voordat Vitesse de wedstrijd weer openbrak. Het leek erop dat Jary geen zin had in een spannende wedstrijd en scoorde hierna snel twee mooie schoten. Nadat Jary de 13-10 en 14-10 scoorde werd de wedstrijd al redelijk vroeg beslist door scores van Karen, Hannah en Victor. Door de grote voorsprong verloor IJsselvogels licht de concentratie en kwam de uitploeg nog knap terug tot 19-16, die overigens prima schoten scoorden. Na de vijf scores van Vitesse schoot Jary, vaak onder de korf te vinden, weer een prachtig afstandsschot erin. Hierna was de wedstrijd toch echt gespeeld.  Overigens heeft Lebron James (Basketballer in de NBA, bekend om zijn ‘killerblocks’) een Nederlands zusje erbij; Manon maakte namelijk een killerblock, wat voor het publiek nog een leuk toetje was! Na de 23-16 kregen Jary en Manon een publiekswissel, beide speelden fantastisch, en werden vervangen door Stan en Kimberley uit het tweede team van IJsselvogels. Victor maakte het laatste doelpunt, wat de eindstand op 24-17 bracht.

Volgende week wordt de eerste uitwedstrijd gespeeld tegen Swift in Zeeland, ook geen onbekende voor IJsselvogels. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Het bijzonder jonge IJsselvogels 2 speelde zoals gewoonlijk de voorwedstrijd voor het 1e met als tegenstander Vitesse 2. Ook hier een gelijk opgaande 1e helft waarin het verschil nooit groter was dan 1 doelpunt, ruststand 6-7 voor Vitesse 2. Direct na de rust een goede fase van het 2e waarin het via doelpunten van Stan, Else en Peter de achterstand omboog in een 9-7 voorsprong. Helaas kwam de tegenstander bij 10-10 weer op gelijke hoogte en tot 14-14 was het steeds ons 2e dat op voorsprong kwam maar steeds Vitesse langszij zag komen. In bijna de laatste seconde was het Tamara Vink die van afstand de 15-14 scoorde en zo de gevierde held(in) werd, klasse! Ook hier een overwinning die met het hele team behaald werd, wat hebben jullie voor elkaar gewerkt, klasse! Trainer/coach Wim zag Stan en Christiaan 3x, Mike, Tamara en Peter 2x en Deborah, Else en invaller Coen 1x scoren.

IJsselvogels 3 ontving thuis Fiks 3 uit Oegstgeest en dat bleek een taaie en erg fysieke tegenstander waar de scheidsrechter de handen vol aan had. Na 1-0 door good-old Anne liep Fiks uit naar een 1-4 voorsprong waarna opnieuw Anne 2-4 scoorde. Ik ging weg bij de stand 4-5 maar zag dat jullie toch nog met 14-11 hadden gewonnen van deze bijzonder lastige tegenstander (en zonder Dirk), knap!!! Inmiddels het restant scoreverloop ontvangen en daaruit blijkt dat jullie van 6-6 uitliepen naar een 9-6 voorsprong maar deze niet konden vasthouden. Na 10-9, 11-10 en 12-11 waren het Pieter en Bas die de overwinning met 14-11 veilig stelden. Anne 5x, Coen, Pieter, Erwin en Bas scoorden 2x terwijl achter doelpunt 3 geen naam stond.

Een goed voorbereid IJsselvogels 4 ging in Vlaardingen tegen Twist 5 vol uit de startblokken, Na de 0-1 van Alex kwam Twist nog langszij, maar via Rob 2x en Gert-Jan 2x stond het 1-5 met uitstekend korfbal en veel schoten van onze kant. Het tactisch omzetten naar achterverdedigen van de tegenstander deed het 4e geen goed. Twist kwam terug in de wedstrijd (3-5) en wij gingen iets te gehaast spelen. De 3-6 van Marit kwam op een goed moment, maar de schoten kwamen steeds moeilijker tot stand en Twist kwam zelf langszij (6-6) en nam zelfs een voorsprong (7-6). Leonie en Stef voorkwamen een achterstand in de rust (7-8). Na rust hetzelfde beeld en Twist vond de korf direct 3x voordat Stef namens het 4e scoorde (10-9). Na de 11-9 van Alex liep de tegenstander naar een 14-10 voorsprong en de goals van Alex en Stef waren voor de statistieken. Al moet er wel gemeld worden over de assist van Carlo (1e minuut voor het 4e) welke 1 minuut voor tijd in het veld kwam (liep iets langer warm zonder fluitsignaal). Zeer goede 1e helft en helaas een matige 2e helft met, net voor rust en net na de rust, een spannende fase in de wedstrijd. Helaas is de 100% taart aan onze neus voorbij gegaan. Alex (3), Stef (3), Rob (2), Gert-Jan (2), Marit (1) en Leonie (1) namen de productie voor hun rekening. Verslag was van trainer/coach Marco.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels A1 gaf gelijk zijn visitekaartje af door uit in Haarlem met maar liefst 7-21 van Haarlem A1 te winnen. Speelster Anouk schreef het volgende: IJsselvogels A1 mocht om 18.20 spelen tegen Haarlem A1. Door deze lange rit, waren we zeker van plan de de punten mee naar huis te nemen. We kwamen in een zeer grote hal terecht, waar het vooral erg luidruchtig was, maar dit heeft ons spel niet minder gemaakt. Enkele seconde na het beginsignaal scoorde Anouk de 0-1. De goals vielen snel aan onze kant, en al snel was de stand 0-4. IJsselvogels heeft heel de wedstrijd zeer sterk verdedigd, en dit heeft er dan ook voor gezorgd dat Haarlem maar 7 doelpunten heeft kunnen maken. IJsselvogels heeft het 3-dubbele kunnen maken: 21 goals. De jongens van IJsselvogels waren vooral op dreef, en hebben er heel erg veel ingeschoten. Maar zonder de hulp van de dames, konden ze dit natuurlijk niet bereiken. De eind goal was bijna een “middellijntje” van Daan, maar Jeffrey scoorde de 7-21 in de laatste minuut, en hiermee was de wedstrijd gespeeld. Op naar volgende week, waarbij IJsselvogels thuis mag spelen tegen KZ Danaïden A1! Goals: Jesse, Daan en Jeffrey 6x, Anouk 2x, Wietze 1x.

Eerste competitiewedstrijd in zaal speelde IJsselvogels A2 tegen ALO A1. Er werd zeer matig begonnen aan de wedstrijd. A2 was in de verdediging niet scherp en maakten rondom de paal onnodige overtredingen. Dit zorgde al snel voor een 2-0 achterstand. Daarna wisten we ons goed te herstellen en speelde A2 een hele sterke fase waarin de 2-0 achterstand omgebogen werd naar een 2-4 voorsprong. Tot aan de rust werd er toen omstebeurt gescoord waarin A2 het betere van het spel liet zien en gingen we met 5-7 de rust in. In de rust werd nog even duidelijk gemaakt dat zo’n slechte start van de wedstrijd niet kon maar verder complimenten voor het herstel en het vertoonde spel in de 2de fase van de eerste helft. Dit moesten we in de 2e helft vol blijven houden. Na de rust wist Janneke al snel te scoren wat de 5-8 opleverde. Hierna was A2 het even helemaal kwijt: 6-8, 7-8, 8-8… De tegenstanders gingen er weer in geloven, wonnen bijna alle duels en wij gingen steeds meer fouten maken en onrustiger spelen: 9-8, 10-8… 5 goals achter elkaar tegen krijgen zonder zelf te scoren hoe kan dat? Gelukkig wist Dave daarna weer de mand te vinden 10-9. Konden we toch nog terug komen en de winst binnen slepen in de laatste fase van de 2e helft? Helaas… De inzet en het geloof was bij ALO in deze fase een stuk groter dan bij ons waardoor zij de wedstrijd uiteindelijk wonnen met 13-11. Alhoewel we in deze laatste fase nog wel pech hadden dat er een aantal ballen uit de korf draaiden en er ook nog wel twijfel was over een tegen gekregen strafworp hadden we dit verlies toch aan onszelf te danken. De zure smaak van de wedstrijd werd uiteindelijk ingeruild voor een knoflooksmaak omdat we na de wedstrijd nog met hele team bij Tavor zijn gaan eten. Sam Meijer maakte 4 goals, Sam Klijn 3, Dave 2 en Jelle en Janneke beiden 1 goal. Sam Klijn en Remmert worden bedankt voor het invallen. Verslag van trainer/coach Stef.

IJsselvogels A3 was vrij.

In Alphen ad Rijn speelde IJsselvogels B1 de zware uitwedstrijd tegen Tempo B1 die helaas met 15-12 werd verloren. Verdere informatie ontbreekt helaas maar misschien komt dat nog?!

IJsselvogels B2 kwam thuis in actie tegen OZC B2 uit Rotterdam-Zuid. In de eerste lange aanval al gelijk 2 gemiste doorloopballen en een gemiste strafworp, OZC krijgt de bal eindelijk in de aanval, 1 schot en het staat 0-1. Gelukkig gingen de kansen er hierna wel in en dankzij Luc, Amber en Danita stond het in de rust 3-1 voor B2 waarbij niet duidelijk was of Annelie nu ook had gescoord of niet? Na de rust scoorde Luc 4-1 waarna OZC 4-2 op het scorebord zette. Patrick scoorde hierna 5-2 en 6-2 waarna OZC wist te naderen tot 6-4 mede doordat de eerste aanval weinig kansen wist te creëren. Gelukkig had Patrick zijn vizier nog op scherp staan en scoorde 7-4 waarna OZC toch nog het laatste woord wilde hebben en de eindstand op 7-5 bepaalde. Mijns inziens hadden jullie met meer verschil kunnen en moeten winnen, maar niet getreurd, jullie zijn nog in de race om de 100% taart.

Alweer de eerste wedstrijd van het zaalseizoen voor IJsselvogels B3 en dat direct uit tegen Gemini B2 in Gouda, dat beloofde op papier al direct een uitdaging te worden. Zowel Sylvia als Edwin hadden zich afgemeld. Gelukkig waren Dano en Iris bereid om als reserve in de vroege ochtend mee te gaan. Eenmaal vlak voor de wedstrijd gaf Lisa aan zich niet lekker te voelen, wat betekende dat Iris direct kon beginnen. Eenmaal begonnen kwam IJsselvogels door een mooi schot direct achter te staan (1-0). Gelukkig bleek Stan op scherp te staan en schoot de bal ook mooi binnen (1-1). Edo zette IJsselvogels op een voorsprong met een doorloopbal (1-2) én een schot (1-3). Michelle kreeg een doorloopbal tegen (2-3) en Stan wist opnieuw een bal binnen te schieten (2-4). Vlak voor rust kreeg Sanne nog een schot tegen waardoor IJsselvogels met één doelpunt voor de rust in ging (3-4). Tijdens de rust heeft de B3 vooral te horen gekregen dat de verdediging er met het koppie veel scherper bij moet zijn. Men moet er daar echt meer voor gaan. Na de rust werd het meteen spannend want Sanne kreeg opnieuw een schot tegen (4-4). Gelukkig zette Sanne de knop om en wist ook zij een bal binnen te schieten (4-5). Invalster Iris breidde de voorsprong uit (4-6). Helaas kakte IJsselvogels verdedigend opnieuw in en waren het Stan (schot; 5-6) en Sanne (doorloopbal; 6-6) die een doelpunt tegen kregen. Vlak voor tijd werd er wel minimaal 10 keer geschoten en afgevangen maar ging de bal er maar niet in. Gelukkig was daar invaller Dano die de bal een minuut voor tijd  binnenschoot: 6-7 winst. Genoeg om te trainen, maar super goed gedaan mensen. Iris en Dano ook via het wedstrijdverslag: super bedankt! Groet, Wouter.

IJsselvogels C1 ontving thuis het sterke KOAG C1 dat als één van de kampioenskandidaten mag worden gezien. Na 0-1 achter scoorde Cécile fraai van afstand de 1-1 binnen. Hierna werd al snel duidelijk dat KOAG C1 een “volwassen” ploeg heeft waarbij alle posities goed worden ingevuld en als dan ook de kansen nog eens goed worden afgemaakt dan wordt het een moeilijk verhaal. Na 1-5 was het David die met 2 bijzonder mooie afstandsschoten 2-5 en 3-5 scoorde en de hoop weer terug bracht. Na 3-6 was het opnieuw Cécile die uit een korte kans 4-6 scoorde waarna KOAG uitliep naar een 4-9 ruststand. In de 2e helft kwam KOAG in het eerste kwartier niet verder dan 4-10 maar wist uiteindelijk toch met 5-14 te zegevieren ondanks nog een doelpunt van Annelies. Op naar zaterdag!

IJsselvogels C2 trof het niet in haar eerste thuiswedstrijd. Dijkvogels C1 uit Maasdijk bleek over een lange en “oude” ploeg te beschikken en dat tegenover de “jonkies” bij ons. Dat bleek al snel een ongelijke strijd al had C2 dat ook een klein beetje aan zichzelf te danken. Na 0-1 was het Tim die goed profiteerde van een fout van de verdedigers die allebei naar Marijn toe renden waardoor hij van onder de korf 1-1 kon scoren. Na de wissel verspeelde onze C2 twee keer, zonder één schotpoging, de bal door een plaats-/vangfout en beide keren scoorde Dijkvogels uit de daarop volgende aanval, hup 1-3. Ruststand 1-5. Na de rust werd het eerst 1-8 voordat Lieneke 2-8 scoorde terwijl Marijn na 2-10 de eindstand uit een bovenhandse doorloopbal op 3-10 bepaalde. Ik hoop dat dit één van de sterkere tegenstanders was en dat jullie de volgende wedstrijden meer aan korfballen toe komen.

In Ridderkerk kon IJsselvogels C3 het niet bolwerken tegen Ten Donck C2 en moest met een 6-0 nederlaag genoegen nemen, zelfs de eer kon niet worden gered, snel vergeten. Helaas heb ik geen wedstrijdverslag ontvangen dus laat ik het hierbij.

Vandaag vanuit IJsselvogels D1 drie wedstrijdverslagen in 1. Vorige week zaterdag (5 november) begon dat met een oefenwedstrijd tegen Valto D1: Valto D1 – IJsselvogels D1 (oefenwedstrijd). Tja en dan begin je de wedstrijd met in de 3e, 4e en 5e minuut de 0-1 en 0-2 door Wesley en 0-3 door Jesca en dan denk je collectief: Oooohh deze wedstrijd kunnen we op halve kracht ook winnen want we zijn veel beter. En dat tweede is waar maar dat eerste zeker niet en dan krijg je gewoon 8 (!) goals tegen in de navolgende periodes zonder zelf er maar 1 te maken.. En dan krijg je een pak slaag op inzet en wedstrijdmentaliteit en dat is best iets om je voor te schamen. Om het toch maar positief af te sluiten was het ‘gelukkig’ een oefenwedstrijd en maakte de ingevallen Olivier in de laatste minuten nog de 8-4 en kunnen we deze wedstrijd scharen onder ‘leerzaam’..  Toch???

Donderdag kans om dit weer recht te zetten in de bekerwedstrijd tegen Ventura Sport D1 uit Strijen.

Ventura Sport D1 – IJsselvogels D1 (bekerwedstrijd, 10 november): Wat moet je hier over zeggen, wat zal ons bijblijven? De wedstrijd of de lange files in de stromende regen en daarom te laat aangekomen? Ik ben bang het laatste. Het was geen wedstrijd en de uitslag van 0-31 met 8 goals van Wesley, 5 van Willem en Anne, 4 van Rosa, en 3 van Benjamin en Finn, 2 van Dominique en als slot de laatste van Yana (voor de geblesseerde Jesca) spreekt boekdelen. En het is dat de tegenstander regelmatig niet in staat was om de bal naar iemand anders te spelen en de bal dus maar seconden (minuten voor het gevoel) vasthield anders was de uitslag nog veeeeel hoger geweest. Om het positief te benaderen een goede generale voor de wedstrijd van zaterdag en in het bekertoernooi zitten nog een hoop leuke tegenstanders uit de hoofdklasse en die komen we dan vanzelf tegen voor meer leerzame wedstrijden.

IJsselvogels D1 – PKC D2 (zaalcompetitie, 12 november): Eindelijk gaat de competitie weer starten en met PKC D2 als tegenstander (de D1 kampioen geworden in de hoofdklasse en in totaal 5 D teams in de vereniging) leek dit vooraf een spannende pot te gaan worden. En ik ben in deze stukjes vaak kritisch geweest (zie ook het eerste verslag) maar vandaag was het genieten. PKC werd volledig bij de ‘strot’ gegrepen en in Papendrecht vragen zich nu nog steeds af welke wervelwind er in de zaal aanwezig was. En als je zo vol overgave aanvalt met beweging, snelheid en variatie en daarnaast verdedigend er zo kort opzit dat elke bal na enkele seconden weer in het aanvalsvak terug brengt om daar de druk nog verder op te voeren, dan wals je dus over de tegenstander heen. Na 12,5 minuten eerste aanval stond het 7-1 met 3 van Willem en 2 van Benjamin en Anne. En Dominique staat niet in dit rijtje maar als je consequent altijd op de juiste (afvang) plek staat en niks fout doet is je bijdrage misschien wel groter dan het maken van doelpunten. En eigenlijk liep dit de hele wedstrijd zo door, 8-2 bij rust (Finn), maar ook de 2e aanval creëerde veel kansen en was alleen iets minder gelukkig in de afwerking. De tweede helft werd dit gewoon voortgezet met op de helft een 13-5 voorsprong (3 van Willem en 1 van Dominique en Benjamin) en in het slotakkoord kreeg het volledig ‘kapot’ gespeelde PKC er nog 4 extra om de oren (3 x Wesley en 1 van Rosa). En natuurlijk waren we zelf ook moe na afloop maar dit was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken en om te spelen. Na afloop de welverdiende complimenten uitgedeeld aan de uitvoerders. Volgende week weer een nieuwe onbekende tegenstander (KCC) dus dat is een leuk vooruitzicht!

P.S. Er moet mij wel van het hart dat PKC de nederlaag bijzonder onsportief oppakte en in het bijzonder het meisje (die als jongen) tegen Finn speelde, speelde daar een negatieve hoofdrol in. En na afloop je tegenstanders geen handje geven omdat je hebt verloren (blijkbaar niet vaak gebeurd de afgelopen periode) dan begrijp je niet helemaal waar sport in essentie om draait.  Groet, André.

Ai, wat was dat spannend bij de wedstrijd IJsselvogels D2 – DeetosSnel D3 uit Dordrecht terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig was. De leidsters Karin en Nikki zagen D2 uitstekend uit de startblokken komen en via 3 doelpunten van Isa en 1 van Stijn stond het na 12½ minuut al 4-0 voor D2. Toen na de wissel Lisa 5-0 scoorde leek er geen vuiltje aan de lucht. Ik ging na 5-1 aan de bar een bakkie koffie drinken en bij terugkomst zag ik ineens een ruststand van 6-5 op het scorebord staan waarbij Lisa het 6e doelpunt had gescoord. Oei, wat was er in die tussenliggende periode gebeurd? Stijn scoorde na de rust 7-5 en na 7-6 waren het achtereenvolgens Amber, opnieuw Stijn en Tim die D2 weer op een veilige (?) 10-6 voorsprong zette. Het werd 10-7, het werd 10-8, het werd 10-9 en gelukkig werd de 10-10 afgekeurd waardoor er nipt met 10-9 werd gewonnen. Misschien …… is het wel slim om als je 3 á 4 doelpunten voor staat wat rustiger aan te vallen, alleen de goede kansen te pakken en niet iedere bal te schieten waardoor er (te) veel balverlies werd geleden. Maar ja …… wie ben ik …?

In alle vroegte ging IJsselvogels D3 op pad richting Dordrecht. Een wedstrijd tegen Sporting Delta D3 stond op ‘t programma. De eerste 12½ minuut stond het nog 0-0 daarna begon Sporting Delta met scoren en stond het voor we 3x konden knipperen 3-0 achter. Justin scoorde er 2 waardoor het 3-2 kwam te staan. De rust stand was 4-2.  Nina scoorde na rust de 4-3. Toen kwam de tegenstander aan slag en stond het 7-3. Suus scoorde toen een stip en daarna scoorde Sporting Delta er weer 4. Waardoor de einduitslag 11-4 is geworden. We hebben goed gespeeld alleen waren zij beter, ik heb goede kansen en samenspel gezien, dat gaan we zeker doorzetten. Duncan en Nils bedankt voor het invallen! Storm, heel veel beterschap, hopelijk ben je snel weer terug. Van Aniek.

IJsselvogels E1 is in de zaalcompetitie een klasse hoger gaan spelen en speelt nu 1e klasse. Na op het veld alles te hebben gewonnen is dat maar beter ook. Tegenstander vandaag was Nieuwerkerk E4 en dat bleek best een goede tegenstander te zijn. Lucas Blom speelde zijn eerste wedstrijd in E1 en bleek gelijk een welkome versterking door zowel de 1-0 als de 2-1 te scoren, klasse Lucas! Na 2-2 was het Mink die 3-2 en 4-3 scoorde maar daarna liep Nieuwerkerk E4 brutaal uit naar een 4-6 voorsprong. Dat kon E1 natuurlijk niet op zich laten zitten en dankzij liefst 4 doelpunten van Mink (had er in totaal 6 deze wedstrijd) en 1 van Lucas (scoorde er 3) en Levi werd de 4-6 achterstand omgezet in een riante 10-6 voorsprong waarna Nieuwerkerk de eindstand op 10-8 bepaalde. De eerste punten zijn binnen en als je dan ’s avonds “Team van de Week” mag zijn en mag oplopen met de spelers(sters) van het 1e kan je dag helemaal niet meer kapot. Wietze en Dave waren tevreden!

IJsselvogels E2 speelde uit in Spijkenisse tegen Olympia E4. Julian speelde voor het eerst mee. Na een moeizame start kwam het spelletje goed op gang aan beide kanten. Het eerste doelpunt werd gescoord door Olympia. De E2 speelde steeds beter en dat werd dan ook beloond toen David het eerste doelpunt scoorde. Hierna ging de strijd gelijk op en werd er aan beide kanten gescoord. De E2 speelde een goed spel waarin ook tactisch goed werd gespeeld. Julian deed het zeer goed voor zijn  eerste wedstrijd en je zag dat iedereen er veel plezier in had. De stand werd 3-3 dankzij 2 goals van David en 1 van Ties. Jammer dat het goede spel van de E2 niet beloond werd met een overwinning, maar dat komt de volgende keer wel weer! Ook het korfschieten ging heel goed waarbij Miquel er 2 scoorde, Lucie 2, David 1 en Julian zelfs 1! Korfschieten werd 3-6 gewonnen! Van Roos.

In Krimpen ad IJssel behaalde IJsselvogels E3 een keurige 4-8 overwinning op KOAG E4. Het verslag van trainer/coach Patrick gaat als volgt: Wedstrijd verslag KOAG E4 – IJsselvogels E3 uitslag 4–8 gewonnen op 12 november 2016 door Patrick van der Ham. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Vandaag speelde ons nieuwste teamlid Marnick Uitbeijerse voor het eerst mee. De trainsters van de E2 hadden hem al heel veel geleerd. Marnick welkom in ons team. Tiddo kan al een aantal weken niet mee spelen door problemen met zijn voet.  BETERSCHAP. We hopen dat het snel weer beter gaat. De wedstrijd in Krimpen begon gelijk veel belovend. Leonie had Sahra tijdens de laatste training nog even apart genomen en gewerkt aan het uitstrekken. Sahra kreeg vijf kansen de eerste helft waarvan ze er vier benutte (Leonie bedankt!). Zo’n voorsprong is goed voor het zelf vertrouwen. Flo en Timo zorgden daarna voor treffer nummer 5 en 6. Daarna viel pas het eerste tegen doelpunt. Flo was daarna weer trefzeker en scoorde de 1-7. In het laatste kwart werden door de tegenstander wat spelers uit de hogere teams opgetrommeld zodat het toch nog een wedstrijd werd. Ondanks de goede tips van Sam Klijn vergaten we goed te verdedigen waardoor de tegenstander nog iets terug kon doen en de score naar 4-7 bracht. Timo scoorde nog het laatste punt van IJsselvogels. De eindstand 4-8 was zeker verdiend. Marnick hield zich heel netjes aan zijn taak, het verdedigen van zijn tegenstander. Ik ben trots op het team. Tijdens het korfschieten wist Marnick er ook nog een te scoren. We verloren die wel met 4-2. Nu op naar volgende week tegen KCR E3 waar we de laatste buiten wedstrijd nog van hebben gewonnen. Ben benieuwd hoe het in de zaal zal gaan tegen KCR.

IJsselvogels F1 speelde thuis tegen DVS ’69 F1 uit Hendrik Ido Ambacht en dat bleek een ploeg die alleen uit meisjes bestond. Bij onze F1 een paar kinderen die zich niet zo lekker voelden en dat was best te merken in hun spel. Gelukkig hadden wij wel het betere van het spel en hebben wij een Luna in onze ploeg die erg makkelijk scoort waardoor er met 15-13 werd gewonnen. Helaas weet ik niet wie er allemaal scoorden, als het goed is is dat door de ouders bijgehouden (volgens Myrthe), klopt dit?

Van de coaches Sam en Lars ontving ik een uitgebreid wedstrijdverslag over de eerste wedstrijd van het nieuwe IJsselvogels F2. Vandaag was de allereerste wedstrijd van de F2.Tegenstander was OZC F1 uit Rotterdam-Zuid. De opdracht van vandaag was om verdedigend de tegenstander volledig vast te zetten en in de aanval rustig te gooien en rustig te schieten, niet haasten! We begonnen erg goed, de tegenstander kreeg in de hele 1e helft maar 1 kans (die ging er wel gelijk in maar ach). Aanvallend werden er veel kansen gecreëerd maar nog niet goed genoeg geschoten. Ruststand 3-1. Na de rust ging de F2 vrolijk verder. De tegenstander kon aanvallend niet veel doen en wij wisten nog 2x te scoren, 5-1. In de 4e periode raakte David op schot en wist er nog 3 te maken. Eindstand 8-1. Iedereen speelde goed. Floortje V. die haar tegenstander geen moment uit het oog verloor. Floortje van Gr. die enorm fel was en goed stond over te gooien. Sid die zijn tegenstander helemaal gek maakte door hoe hij stond te verdedigen. En David en Timo die veel wisten te scoren maar dat had niet gekund zonder de anderen. Het was een hele goede eerste wedstrijd en we moeten zeker zo door gaan. Doelpunten door Timo 4x, David 3x en Floortje v. Gr. 1x. Het korfschieten werd met 4-0 gewonnen dankzij doelpunten van David 3x (alle 3!) en Floortje v. Gr. Enorm goed gedaan F2!