Hoe vloog de bal – zaterdag 13 januari 2018

Hoe vloog de bal …… zaterdag 13 januari 2018.

Wat had het 1e afgelopen zaterdag goede zaken kunnen doen. Gewaarschuwd door de (kansloze) thuisnederlaag tegen Ten Donck eerder dit seizoen liet het zich de eerste helft opnieuw verrassen en was de achterstand in de rust iets te groot om het tij nog te doen keren. Zeker als een dag later koploper ALO thuis de boot in gaat tegen laagvlieger Haarlem. Het is bij jullie ongemeen spannend met de eerste 6 ploegen op 4 punten van elkaar, alles is dus nog mogelijk. Van de 19 gespeelde wedstrijden werden er 9 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er 7 een nederlaag. De grootste overwinning kwam wederom op naam van D3 dat thuis met 13-1 wist te winnen van Oranje Zwart/De Hoekse D2. Topscoorder van de week werd David Meijer die in F1 7x wist te scoren. Verder waren er een aantal opvallende prestaties maar dat lezen jullie allemaal hier onder. De resultaten:

Dit keer geen herinneringsmail gestuurd aan die teams die “vergeten” waren een stukje in te leveren.

Complimenten voor het 1e (Hannah), 2e (Wim K.), 4e (Marco), A2 (Stef), B1 (Berry), C2 (Wim), C3 (Roos), D3 (Stefan), E1 (Marloes en Hans), F1 (Sam) en F3 (Stan) die keurig een wedstrijdverslag en/of een scoreverloop instuurden.

Van het 3e, A1, C1, D2, E2, E3, E4 en F2 helaas niets ontvangen, jammer!

Ten Donck 1 – IJsselvogels 1   19-18   Vandaag speelde IJsselvogels 1 tegen Ten Donck 1. Tegen deze ploeg had IJsselvogels nog wat recht te zetten. IJsselvogels was op tijd aanwezig en had ondanks wat vertraging bij Ten Donck een goede voorbereiding. Na een goede bespreking waarin we hadden besloten om vooral bezig te zijn met ons eigen spel gingen we gemotiveerd het veld in. Na een ’te late tactische wissel’ van Ten Donck waarin de scheids alles toe liet was de toon meteen gezet. Helaas uitte dit bij IJsselvogels niet in de juiste agressie. Het leek wel alsof IJsselvogels de eerste 20 minuten niet helemaal wakker was. Het liet zich letterlijk afbluffen door Ten Donck. Gelukkig speelde we de laatste 10 minuten weer goede aanvallen, waarin de juiste kansen werden genomen. IJsselvogels kwam iets dichterbij door goals van Eva, Kim en Mike. Met de stand van 10-7 gingen we de rust in. Na weer een goede bespreking waarin we afgesproken hadden om in het ene vak op de dames te spelen en in het andere vak op Mike stonden we klaar om het gaatje van 3 punten te dichten. De eerste aanval leverde gelijk een strafworp op die Stan goed afmaakte. 10-8 was de stand.  Een stukje later in de wedstrijd…  Door scores van Kim en Mike kwam IJsselvogels nog op 16-16 maar had het team teveel kracht verspeeld om verder te gaan met scoren. Ten Donck bleef mee scoren, met name door 1 heer. Deze heer schoot vanuit alle posities en zette het verschil weer op 18-16. Dit was de nekslag. IJsselvogels probeerde nog terug te komen, dit lukte ook tot 19-18. Maar toen blies de scheidsrechter af en was het einde wedstrijd. Ten Donck heeft deze wedstrijd terecht gewonnen omdat IJsselvogels er de eerste helft niet bij was met het koppie. We lieten ons overklassen op meerdere vlakken. Uiteindelijk heerst er een vieze nasmaak wetende dat als je twee helften speelt zoals je de 2e helft hebt gedaan je deze pot gewoon kan winnen. Punten meenemen die we kunnen verbeteren en niet teveel meer terugkijken naar deze wedstrijd. Volgende week wacht thuis Swift uit Amsterdam. Een erg leuke korfballende ploeg waar IJsselvogels uit van heeft gewonnen (19-22). Het zal een spannende wedstrijd worden, dus we kunnen jullie support goed gebruiken! Tot dan, Hannah Klijn, namens IJsselvogels 1.

A.s. Zaterdag 20 januari   18.45 uur   IJsselvogels 1 – Swift (Amsterdam) 1   in de Zuidplas !!! Beide teams staan gedeeld 2e!

De “Vrolijke Vogels”, onze jongste leden van 3 t/m 5 jaar, fungeren a.s. zaterdag als Team van de Week! Als dat nog geen bezoekje aan deze ongetwijfeld spannende wedstrijd waard is …….

Tjoba 2 – IJsselvogels 2   19-22   In Goes deed het 2e wat het moest doen en dat was winnen van hekkensluiter Tjoba 2 om zo de aansluiting met de middenmoot te behouden. Alleen in het begin stribbelde Tjoba 2 nog wat tegen. Na 0-1 door Deborah liep Tjoba uit naar een 3-1 voorsprong. Via Janneke, Coen en Kirsten werd de achterstand omgebogen in een 3-4 voorsprong en toen na 4-4 Coen, Janneke en Marina voor een 4-7 voorsprong zorgden was het gaatje geslagen en kon deze zelfs worden uitgebreid naar een 8-14 ruststand. Ook na de rust hield het 2e tot 15-21 deze ruime voorsprong vast om tegen het einde Tjoba 2 toch nog iets dichterbij te zien komen, eindstand 19-22. Janneke 5x, Coen en Jeffrey 4x, Marina 3x, Deborah, Kirsten en Daan 2x scoorden de doelpunten. Jammer was dat Vriendenschaar 2 dure punten wist af te snoepen van Fortis 2 waardoor het 2e nu 2 punten minder heeft dan Vriendenschaar 2 en Maassluis 2. Een woord van dank gaat uit naar Marina en Heidi die hun eigen wedstrijd van het 3e lieten schieten om zo het 2e te helpen om in het verre Goes 2 dure punten mee naar Moordrecht te nemen.

KOAG 3 – IJsselvogels 3   19-14   Helaas nog geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Een gehandicapt 3e kon het in Krimpen ad IJssel niet bolwerken tegen KOAG 3 en moest met een 19-14 nederlaag genoegen nemen. Liefst 5 spelers waren afwezig en dat bleek teveel van het goede. Eerder dit seizoen werd thuis ook al van KOAG 3 verloren. Jullie staan nog steeds 3e met 8 punten  maar nummer 7 heeft maar 2 punten minder. Er zullen dus nog minimaal 6 punten in de wacht moeten worden gesleept. A.s. Zaterdag is Weidevogels 2 de tegenstander dat eveneens 8 punten heeft. Uit werd, na een spannende wedstrijd, met 13-16 van deze tegenstander gewonnen, succes!

IJsselvogels 4 – Nexus 2   14-12   Zonder de geblesseerde Rob (enkel) en Nikki (ziek, maar wel op de bank voor nood), werd de basis 8 gecompleteerd door Roos van der Vliet. Erwin Tolhoek werd van zaalwacht reserve en Karlijn kwam gehavend uit de wedstrijd van de A1 met een kaakblessure en nam de zaalwacht over. Al met al een rommelige voorbereiding en wil hierbij alle reserves / invallers bedanken voor jullie inzet voor het 4e. Er moest nog het e.e.a. worden rechtgezet tegen Nexus 2 want de eerste wedstrijd van dit zaalseizoen werd namelijk verloren (17-10) en de manier waarop, tja, dat kon zeker beter vandaag. Waar we vorige keer volledig werden overlopen stond het 4e nu als een huis. Wilco zette de 1-0 op het bord, gevolgd door Laura (2-1), Wilco (3-2) en Leonie (4-2) met een doorloopbal. Laura dacht het eerste tikkie te hebben uitgedeeld (5-2) en Wilco het 2e tikkie (6-3), maar Nexus 2 ging nog opportunistischer spelen en kwam terug tot 6-6. Leonie scoorde de 7-6 voor de rust en het was duidelijk wat er moest gebeuren in de 2e helft. Gokballen eruit en degelijk verdedigen. Roos scoorde direct na rust de 8-6 welke werd gevold door de 9-7 van Roos van der Vliet. Een zeer sterke 10 minuten volgde met doelpunten van Wilco (10-8), Erwin (11-8), Laura (12-8) en Leonie (13-8). Buit binnen denk je dan, maar een opleving van Nexus zette 13-11 op het scorebord met nog een paar minuten te spelen. De definitieve trekker werd overgehaald door Wilco (14-11) waarmee een sterke wedstrijd van het 4e met 14-12 werd gewonnen. Voor de oplettende lezer, de dames maakten vandaag het verschil door effectief te zijn in het afmaken van de schotpogingen en de heren hebben zich het apenzuur gelopen tegen een team wat 2x in de week traint. Een hele wedstrijd de wil opleggen en wanneer het spannend werd, het koppie erbij houden. Grote klasse. De doelpunten kwamen van: Wilco (5), Leonie (3), Laura (3), Erwin (1), Roos (1) en invaller Roos van der Vliet (1). Marco.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels A1 – Excelsior A1   18-13   Helaas nog geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Na eerder dit seizoen in Delft wat moeizaam met 9-11 van deze tegenstander te hebben gewonnen stond nu de wedstrijd thuis op het programma. De start van A1 was goed en via 2x Jesse en 1x Laura, Jelle R. en Jelle St. nam A1 een 5-1 voorsprong. Helaas ging het hierna minder waardoor Excelsior A1 kon terugkomen tot 7-7 ondanks doelpunten van Jelle St. en Sam. Twee doelpunten van Sam en 1 van Jelle R. zorgden toch nog voor een 10-7 voorsprong in de rust. Na de rust kwam de overwinning niet meer in gevaar en via 13-7 en 17-9 werd er met 18-13 gewonnen dankzij 4 treffers van Sam en Jelle St., 3 van Jelle R., 2 van Laura en Jesse en 1 van Roos en de invallers Remmert en Dave.

IJsselvogels A2 – Valto A2   17-17   A2 speelde thuis tegen Valto A2. De uitwedstrijd werd met 16-14 verloren dus er was wat goed te maken. Eerste helft ging redelijk gelijk op waarbij er elke keer 2 tot 3 doelpunten achter elkaar door IJsselvogels gemaakt werden waarna Valto er 2 tot 3 maakte. De ruststand was 8-10 in het voordeel van Valto. Boodschap in de 2e helft was minder risico nemen in de duels in de verdediging en aanvallend meer gebruik maken van het feit dat sommige spelers van Valto elke keer aan het invliegen waren. Dit pakte A2 direct goed op en snel stond A2 op gelijke hoogte (10-10). Hierna bleef het gelijk op gaan maar pakte A2 elke keer de voorsprong. Kort voor het einde wist A2 de voorsprong uit te bouwen tot 3 verschil (17-14) en leek de buit binnen. Niets was minder waar, Valto kwam terug en bepaalde de eindstand op een gelijkspel (17-17). Over de gehele wedstrijd gezien was dit misschien verdiend, maar als je kort voor het einde met 3 verschil voor staat mag dit eigenlijk niet meer weg gegeven worden. Spelers van de B1 worden bedankt voor het reserve zitten en invallen. Doelpunten werden gemaakt door  Sam 5x, Luc 4x, Dyonne 4x en Dave, Angela en Lars ieder 1x. Helaas is bij 1 doelpunt niet genoteerd wie deze heeft gemaakt.  Stef.

IJsselvogels A3 is vrij.

IJsselvogels B1 – Merwede / Multiplaat B1   13-15   Helaas, helaas, en wat als je op 10-10 3 kansen wel had gemaakt. Maar ja “als” telt niet….. De start was voor Merwede met een voorsprong van 1-4, maar daarna kwam B1 op stoom. We waren zeer goed aan het verdedigen, geconcentreerd, de bal willen hebben, kijken naar de bal. Alles wat we in de trainingen aan het oefenen zijn kwam er uit. Is voor een coach bijzonder leuk om te zien. Geen enkel persoon haakte af ondanks dat een aantal wel 2 koppen kleiner zijn. (toch Kris, zeer goed gedaan) Dan komt Thirza vragen hoe ze moet verdedigen, ik kan het niet, ik kan het niet, ik kan het niet…. proberen aan te geven hoe ze het beter kan doen en dan een dijk van een wedstrijd verdedigen tegen een goeie dame. Bijgekomen tot 4-4 en dan de rust in gaan met een 9-8 voorsprong. In de uitwedstrijd stonden we iets van 12-2 achter!!!! Na rust was een stuk minder aanvallend bij beide ploegen en het scoren was lastig, maar verdedigend op de been gebleven. En dan is het 10-10 en missen we 3 opgelegde kansen en dan weet je dat hij aan de andere kant valt. Toch blijft de B1 knokken voor de doelpunten, maar helaas net niet gelukt. Ik moet echt zeggen dat jullie een zeer sterke wedstrijd hebben gespeeld en wat zou het mooi zijn dit volgende week tegen de koploper te bekronen. Eindstand 13-15. Reserves bedankt weer voor het reserve staan, hier ben ik zeer blij mee dat ik altijd de keuze heb een wissel toe te passen mocht dit nodig zijn. Dan kijk ik daarna nog de 1e helft van A2 en zie daar weer 4 reserves van B1 schieten in de rust en alle andere B1-ers vullen dit aan. Jullie zijn een leuke ploeg om te trainen en te coachen. Op naar de winst volgende week. Berry. De doelpunten vandaag werden gescoord door Remmert 4x, Annelies, Loisanne en Dano 2x en Evi, Thirza en Patrick 1x.

ACKC C1 – IJsselvogels C1   7-10   Helaas nog geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Thuis speelde C1 een dijk van een wedstrijd tegen ACKC en stond het binnen 10 minuten al met 10-1 voor. De uitwedstrijd bleek andere koek. Ruststand een moeizame 2-3 waarbij ACKC net voor de rust nog een (volkomen onterechte) strafworp de mist in zag gaan. De warrig fluitende scheidsrechter was hier mede debet aan en floot zeker niet zijn beste wedstrijd. Na de rust bleef het verschil steeds 2 maar wist ACKC steeds als eerste te scoren waardoor het tot het eind spannend bleef. Dankzij 4 treffers van de vandaag zuiver schietende Marijn, 2 van Willem en de ingevallen Iris en 1 van Yana en Cécile werd er uiteindelijk met 7-10 gewonnen en kan C1 zich gaan opmaken voor de topper a.s. zaterdag tegen buur en koploper Nieuwerkerk C1, aanvang 13.15 uur. Bij winst zijn jullie gedeeld koploper en er zijn echt mogelijkheden maar dan zullen jullie wel een tandje bij moeten schakelen. Succes!

DeetosSnel C2 – IJsselvogels C2   7-12   In Dordrecht nam C2 het vandaag op tegen DeetosSnel C2 waarvan thuis met 20-9 werd gewonnen. De start was uitstekend want via Iris, Wesley en Benjamin stonden we binnen 7 minuten met 0-3 voor. Daarna haperde de machine zowel aanvallend als verdedigend waardoor DeetosSnel weer langszij kon komen, 3-3. Via Benjamin, Amber en Wesley liep C2 weer uit naar 3-6 waarna DeetosSnel de ruststand op 4-6 bepaalde. Direct na de rust scoorde Benjamin van ver 4-7 maar nog geen 15 sec. later stond het al weer 5-7. De ingevallen Jesca maakte hierna 5-8 en toen na 6-8 Sander met 2 mooie doelpunten 6-9 en 6-10 scoorde leek de strijd beslist. Nog één keer kwam de tegenstander terug tot 7-10 waarna de goed spelende Jesca en Benjamin de eindstand op 7-12 bepaalden waardoor we nu gedeeld 3e staan, een knappe prestatie in deze sterke Zeeuwse poule. Benjamin 4x, Wesley, Sander en de ingevallen Jesca 2x en Iris en Amber 1x maakten vandaag de doelpunten. Zaterdag staat thuis ONDO (M) op het programma en volgens mij hebben jullie daar nog wat tegen goed te maken, uit werd met 14-9 verloren.

Korbis C3 – IJsselvogels C3   1-6   De C3 speelde zaterdag tegen middenmoter Korbis. Korbis hoopte te winnen, omdat de vorige ontmoeting in een spannende 6-5 was geëindigd in het voordeel van IJsselvogels. IJsselvogels begon de wedstrijd scherp met in de eerste aanval invaller Finn uit de D1. Na een gemist schot van Finn scoorde Nina in tweede instantie met een korte kans door de bal van Finn af te vangen. Lienke kreeg nog een keer de kans om te scoren met een stip, maar miste die. Storm zette de voorsprong voort door een schot te scoren. Vlak na het wisselen van vak scoorde Nils rap een schot. Na de rust had de aanval iets meer moeite om te scoren, maar er waren kansen genoeg. Zeker vanuit de ruimte waren veel kansen gecreëerd. In 2-2 positie hadden beide vakken iets meer moeite om kansen te creëren. Maar ook al was scoren even moeilijk, de verdediging hield heel knap alles dicht, mede met behulp van een paar keer goed overnemen van elkaars tegenstander! Suus zorgde voor het wisselen van vak door een mooie stip te scoren (heel knap)! Nina scoorde wederom met een korte kans al snel een mooi doelpunt. Lienke kreeg nog een keer de kans om een strafworp te scoren en deed dat ook! Dat zette de score op 0-6. Jammer genoeg scoorde Korbis in de laatste minuut nog een prachtig afstandsschot en werd de wedstrijd afgesloten met 1-6. Zeer goed gespeeld door alle spelers! Zeker verdedigd alles goed dichtgehouden! Geschreven door coach Roos.

IJsselvogels D1 was vrij. A.s. Zaterdag staat voor jullie de zware uitwedstrijd tegen concurrent Valto D1 op het programma, succes!

IJsselvogels D2 – Fortuna / Delta Logistiek D3   2-5   Helaas nog geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. D2 had nog wat goed te maken van de 5-4 nederlaag die het eerder tegen Fortuna D3 in Delft leed. Helaas, helaas, ook dit keer gingen de punten naar de tegenstander. Na 0-2 was het Quinty die 1-2 wist te scoren hetgeen ook de ruststand werd. Na de rust werd het 1-3 waarna D2 2-3 (helaas geen naam genoteerd) scoorde en de spanning erin wist te houden. Het kruit was verschoten en alleen de tegenstander wist nog 2x te scoren waardoor er een 2-5 eindstand op het scorebord kwam te staan.

IJsselvogels D3 – Oranje Zwart / De Hoekse D2   13-1   Na een prachtige overwinning van vorige week (1-17 tegen KOAG) was nu Oranje zwart aan de beurt. Na de A1 en D2 waren wij om 14:40 aan de beurt. Nu we aan de kampioensstrijd zijn begonnen is elke wedstijd de belangrijkste wedstrijd geworden, voor de wedstrijd stonden we samen met Nikantes, waar we van gewonnen hebben, op een gezamenlijk  2de plaats met 10 punten. De nummer 1, Conventus, heeft 12 punten, maar 1 wedstrijd meer gespeeld en hiervan hadden we verloren. Van de nummer 5 moest en zal dus gewonnen worden, en dat gebeurde ook. Na een 7-0 in de rust werd de wedstrijd genadeloos afgemaakt tot een 13-1, Met als gevolg een gezamenlijke 1ste plaats maar, beter doelsaldo. De rivalen waren allebei vrij waardoor de 1ste plaats tot nu toe niet zo heel veel zegt, maar wel dat we op de goeie weg zijn en dat we zullen blijven strijden tot het laatste fluitsignaal want dat is de enigste manier om kampioen te worden. Jesse bedankt voor het invallen! Doelpunten werden gemaakt door: 5x Lucie, 2x Sahra, Lucas en Jesse, 1x Willeke en Flo . Van Stefan.

IJsselvogels E1 – Avanti E1   12-12    Er was deze week goed getraind door de E1. Zo goed, dat Sam en Remmert woensdagavond in de E1-groepsapp schreven dat de E1, als ze tijdens de wedstrijd net zo fanatiek en scherp zouden spelen als op de training, ze de komende wedstrijden alles zouden kunnen winnen. Dat vertrouwen hadden Timo, Nora, Luna, Marnick en Sven hard nodig, want er stond een spannende wedstrijd op het programma. Uit werd er enkele weken geleden tegen Avanti namelijk verloren met 27-8….! De wedstrijd begon eigenlijk een beetje slordig. Je weet dat je er bij deze tegenstander bovenop moet, en dat gebeurde niet genoeg. Twee keer knipperen en Avanti stond met 0-4 voor. Het zou toch niet weer zo’n dramatische uitslag worden…? Vlak voor de eerste rust scoorde Luna, met een korte kans de 1-4. Sam en Remmert hadden een korte peptalk en wat technische aanwijzingen en vol vechtlust werd er weer gestart. Luna scoorde al snel de 2-4 (goed weggedraaid Luna!) en ook de 3-4 na een mooi actie samen met Marnick. Helaas konden we de stijgende lijn niet vasthouden en gingen we de rust in met 3-8. Net als na het vorige praatje van Sam en Remmert werd er weer fanatiek gestart. Marnick maakte twee doorloopballen achter elkaar door twee keer een goede aangeef van Sven. Ook Timo scoorde (mooi schot) en in de zoemer wist Marnick nog snel de 7-9 te scoren. Knap hoor, telkens weer dichterbij de tegenstander komen, druk erop houden en blijven gaan! Marnick was vandaag op dreef, want hij maakt na de rust ook de 8-10 en de 9-10. Helaas loopt de tegenstander van Marnick ongelukkig met zijn hoofd tegen de paal, waardoor de wedstrijd even stil komt te liggen. Best moeilijk om de concentratie dan vast te houden. Na de spelhervatting scoort Avanti gelijk twee keer (te) gemakkelijk waardoor de afstand weer wat groter wordt. (9-12) Toch blijft E1 knokken en erin geloven. Luna scoort door een handige omdraaibal en maakt vervolgens een doorloopbal na een slimme aangeef van Sven. En zo is het vlak voor tijd ineens 11-12. Wát een spanning, in het veld én op de tribune. De zoemer gaat al, maar er is nog een klein beetje blessuretijd over. Geheel terecht geeft de scheidsrechter IJsselvogels in de laatste minuut een stip. Met knikkende knieën weet Timo te scoren (supercool, op zo’n zenuwslopend moment) waardoor we de wedstrijd eindigen met 12-12. Vandaag de meeste doelpunten van Marnick en Luna (beiden 5) en een hele belangrijke van Timo in de laatste minuut (2 in totaal). Nora heeft ervoor gezorgd dat haar tegenstander niet tot schot kwam en Sven heeft vandaag veel goede ballen aangegeven en meters gemaakt waardoor de anderen tot schot konden komen. Een echte teamprestatie! Van Marloes.

Tweede verslag van E1: Toppertjes in wording. Zaterdag een beetje tijd over dus even bij de wedstrijd van IJsselvogels  E1 kijken. Sam en Remmert zijn de hele week druk bezig met de kids en het is altijd afwachten hoe dat uitpakt op de wedstrijddag. Voorafgaand aan de wedstrijd werd mij duidelijk gemaakt  dat het wel eens een “veeg-partij” zou kunnen worden. In de uitwedstrijd werd er namelijk met 27-8 verloren. Meestal ben ik positief ingesteld en ga ik van mijn eigen kracht uit maar als je al een keer met zulke cijfers klop hebt gekregen sta je toch niet met heel veel vertrouwen aan de start. Opening was dan ook voor Avanti. Kleine verdedigingsfoutjes zorgden voor een 0-4 opening van de wedstrijd. Oké, dat gaat dus zo’n wedstrijd worden dacht ik. Luna dacht daar waarschijnlijk anders over want ze scoorde 3x op rij en bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. Gelukkig voelde Avanti die spanning ook want het soepele spel was ineens verdwenen. Nadat Luna een beetje haar kruit had verschoten nam Marnick het over en scoorde volgens mij 4x op rij. De spanning nam toe en dat maakte de wedstrijd erg leuk. Belangrijke strafworp voor IJsselvogels die Timo er heel koeltjes in gooide. Avanti kwam weer op voorsprong, gelukkig had Luna vlak voor het eindsignaal nog een busje-kruit gevonden en scoorde de belangrijke gelijkmaker. Scherp verdedigen en de wedstrijd uitspelen. Het eindsignaal voelde als een verlossing en het gelijkspel werd gevierd als een gewonnen kampioenswedstrijd. Wat een heerlijke wedstrijd met een hele leuke en sportieve tegenstander, enthousiaste ouders op de tribune en, aan beide kanten, heerlijk fanatieke en enthousiaste coaches. Of jullie nu eerste, tweede of laatste worden in deze poule: Het is een genot om jullie allemaal aan het werk te zien. Klasse en blijf zo ontwikkelen! Hans.

DES E1 – IJsselvogels E2   8-3   Helaas nog geen wedstrijdverslag en/of scoreverkoop ontvangen. E2 moest het in Delft opnemen tegen nr. 2 DES E1 die eerder dit seizoen al met 2-13 duidelijk een maatje te groot bleek. Blijkbaar heeft E2 hiervan het één en ander opgestoken want er werd nu maar met 8-3 verloren. Helaas weet ik niet wie de doelpunten scoorden.

IJsselvogels E3 – Excelsior E1   11-11   Helaas nog geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Is deze eindstand echt?!?! Ik kan het me niet voorstellen, uit met 23-0 verliezen en nu thuis met 11-11 gelijk spelen?!  Het zou een ongelooflijk knappe prestatie betekenen en zeker een verslag waard. Helaas heb ik niets door gehad, jammer!

Fiks E3 – IJsselvogels E4   12-1   Helaas nog geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Vorige week stond de thuiswedstrijd tegen deze sterke tegenstander (ongeslagen koploper) op het programma en toen werd er thuis met 3-20 verloren. Niet leuk om dan een week later opnieuw tegen deze sterke tegenstander te spelen. Het werd dit keer maar 12-1 en het voordeel is dat jullie niet meer tegen deze sterke tegenstander hoeven te spelen. Verder helaas niets ontvangen, jammer!

IJsselvogels F1 – De Meervogels F3   10-6   Zaterdag moest IJsselvogels F1 aantreden tegen De Meervogels F3.  Zonder Sid maar wel met Lucas en Thijme uit de F2. Uit werd er met 6-9 gewonnen en het was de vraag of er vandaag weer gewonnen kon worden.  De F1 begon erg goed. Er werd goed geschoten en iedereen bleef rustig spelen ook al ging er af en toe iets mis. Bij rust stond de F1 met 6-3 voor. In de derde periode ging het echter bijna mis. De Meervogels begon steeds beter te spelen en IJsselvogels zakte helemaal in en het goede korfbal was ver te zoeken. Na wat aanwijzingen en aanmoediging in de korte pauze ging de F1 er weer helemaal vol voor en het wist te winnen met 10-6. Lucas en Thijme vielen allebei erg goed in en ook complimenten naar David, Suzan en Eline dat ze zo rustig bleven en erg goed speelden. De goals werden gemaakt door David 7x en Suzan, Lucas en Thijme 1x. Op naar KOAG F1 volgende week! Door Sam

IJsselvogels F2 – Weidevogels F1   6-12  Zaterdag moest de f2 tegen de nummer 1 van de poule. Wegens dat de f2 laatste staat in de poule wisten we dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. In de eerste 10 minuten kregen we meteen een achterstand van 2-0. 2 doelpunten was redelijk weinig voor een eerste helft in vergelijking met de andere tegenstanders. De f2 was dus goed bezig. Helaas werd het na de 2de 10 minuten een achterstand van 6- 0. Na de 2de keer 10 minuten moest Lilly weg en viel david uit de f1 bij de f2 in. David scoorde het eerste doelpunt van de derde keer 10 minuten. Hierna maakten ook Lucas een doelpunt. David scoorde in deze helft nog een doelpunt, helaas maakte de tegenstanders ook 2 doelpunten. In de 4de helft zijn er aardig wat doelpunten gemaakt door de f2 en door de tegenstanders. De doelpunten in deze helft waren van: 2x Thijme en nog een keer David. De eindstand was 6-12. Het veldspel wordt steeds beter en als iedereen nu z’n doelpuntje mee gaat pikken moet het eerst punt vanzelf een keer komen en jullie weten het, als jullie een keer winnen of gelijk spelen krijgen jullie van mij een 0% slagroomtaart, zet ‘m op F2!
Bij het korfschieten werd het 4- 3 voor IJsselvogels met doelpunten van: Thijme, Florian, David, Thijmen. Bedankt voor het invallen David.

IJsselvogels F3 – Nieuwerkerk F6   10-4   Deze week moest de F3 weer tegen Nieuwerkerk, waar ze de vorige keer 3-10 van gewonnen hadden. Deze keer was het bijna hetzelfde, namelijk 10-4! Ze hadden een goeie wedstrijd gespeeld en weer veel gescoord. Evy had er 2, Timo 2, Daan 2, Noortje 1 en de topscoorder Luuk had er 3. Op naar de volgende wedstrijd!  Groetjes, Stan.