Hoe vloog de bal – zaterdag 14 januari 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 14 januari 2017.

Een goede dag voor IJsselvogels met goede en vooral nuttige overwinningen van zowel het 1e als het 2e, de eerste overwinning van het 5e en zwaar bevochten overwinningen van B1 en B2 (en B3) in de race om het kampioenschap. Van de 20 gespeelde wedstrijden werden er liefst 13 gewonnen en 7 verloren. De grootste overwinning van de dag kwam op naam van F1 dan met maar liefst 3-28 van DVS ’69 F1 won en ook de topscoorder van de week komt uit F1 want Luna Glissenaar scoorde maar liefst 12x. De resultaten:

In Barendrecht “moest” IJsselvogels 1 winnen van hekkensluiter Vitesse 1 om zichzelf niet in de problemen te brengen. Een 2-0 achterstand werd omgebogen in een 2-3 voorsprong dankzij Karen, Hannah en invaller Dirk, die opnieuw in de basis startte. Opvallend deze wedstrijd was dat van de eerste 6 doelpunten er 5 van de dames afkwamen, we hebben wel eens andere tijden gekend. De ruststand was 8-7 voor Vitesse 1, er moest dus iets gebeuren. Na 12-11 achter was het Victor die 12-12 scoorde waarna Kevin en Karen met beiden 2 doelpunten ineens voor een ruime 12-16 voorsprong zorgden. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en dankzij 4 treffers van Hannah en Kevin, 3 van Karen, 2 van Victor en Dirk en 1 van Kimberley, Manon en Leon werd er met 14-18 gewonnen. Helaas won het eveneens laaggeplaatste DES 1 van titelkandidaat Vriendenschaar (H) 1 waardoor het 1e samen met 4 andere teams in de degradatiezone blijft staan. Elk puntje is meegenomen al zal het 1e a.s. zaterdag een zware kluif hebben aan koploper Swift 1 uit Middelburg waarvan uit met 22-19 werd verloren. Maar ….. zaterdag kan alles weer anders zijn ……., succes 1e!

Zaterdag 21 januari 2017   aanvang 17.40 uur   IJsselvogels 1 – Swift (M) 1   in de Zuidplas !!!!!

Team v.d. Week zal zijn IJsselvogels E3 bestaande uit Sahra Altan, Flo Heuvelman, Timo v.d. Ham, Tiddo de Jonge en Marnick Uitbeijerse en als leiders Remmert de Jonge en Sam Klijn.

IJsselvogels 2 deed uitstekende zaken door in Barendrecht met liefst 14-20 te winnen van Vitesse 2 waarvan thuis eerder dit seizoen nipt met 15-14 werd gewonnen. De ploeg is groeiende en rijgt de overwinningen de laatste weken aaneen en dat is natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen. Dat bleek afgelopen zaterdag toen Vitesse 2 na een 4-4 tussenstand uitliep naar een 8-4 voorsprong. Voor de rust haakte het 2e al aan tot 8-7 om er in de 2e helft, na een 9-9 tussenstand, overheen te gaan en dankzij 7 doelpunten van Christiaan, 4 van Mike, 3 van Stan en Peter, 2 van Marina en 1 van Else vrij ruim met 14-20 te zegevieren. Zaterdag komt Swift 2 uit Middelburg op bezoek, uit werd het 15-15. Bij winst gaan jullie over Swift 2 heen naar de 2e plaats achter Excelsior 2 en wie weet wat de rest van het zaalseizoen voor jullie nog in petto heeft, zet ‘m op 2e!

In Oegstgeest moest IJsselvogels 3 zijn meerdere erkennen in het lastige en stugge Fiks 3 dat bij ons thuis ook al geen makkelijke tegenstander bleek te zijn. Het werd 19-9 waardoor Fiks 3 op gelijke hoogte met jullie kwam. Er zijn nu 5 teams, waaronder nog steeds jullie, die om het kampioenschap strijden en een zeer groot gat hebben naar de laatste 3 teams. Helaas (nog) geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen waardoor ik jullie verder informatie schuldig moet blijven.

Hoe kan je jezelf oppeppen voor een wedstrijd van IJsselvogels 4 met de wetenschap dat je alle zaalwedstrijden tot nu toe hebt verloren? Ik vind het een ongelooflijk bijzondere groep mensen die elk week weer de motivatie weet op te brengen om een resultaat neer te zetten. Zo ook vandaag tegen Twist 5 (nr. 2 op de ranglijst) een goede 1e helft waarbij er ijzersterk werd verdedigd. De 1-0 van Rob gaf de gewenste start en werd gevolgd door de 2-1 van Stef. De 3-2 (Rob), 4-3 (Stef), 5-3 (Alex) en 6-3 (Leonie) gaven de gewenste voorsprong waarbij voor elke bal werd gestreden. De 6-4 werd weer weggepoetst door Alex (7-4), Linda (8-4) en was helaas het laatste woord aan Twist, welke de 8-5 net voor de rust maakte. In de rust was iedereen overtuigd op een goede afloop en gingen positief de 2e helft in. Dat juist nu geen enkele bal er meer in ging, dat is met geen woord te beschrijven. We konden alleen toezien dat Twist in 20 minuten tijd van 8-5 achter een 8-12 voorsprong pakte zonder echt te overtuigen. De 9-12 van Rob was de ban die werd gebroken en werd gelijk gevolgd door de 10-13 (Alex) en 11-13 (Nikki) en alles was weer mogelijk. De 12-13 van Rob kort voor tijd was voldoende voor een slotoffensief en er waren kansen op de gelijkmaker. Dat deze niet viel was ongelukkig en we stonden weer met lege handen. Dat ik een team heb gezien dat even het hoofd liet zakken in de 2e helft zal niet ontgaan zijn, maar de motivatie hebben om uit geslagen positie weer terug te komen in de wedstrijd en zelfs kans hebben op 1 punt, geeft ons weer het vertrouwen dat het de aankomende wedstrijd gaat lukken om minimaal een punt te pakken! Rob (4), Alex (3), Stef (2), Linda (1), Nikki (1) en Leonie (1) namen de productie voor hun rekening. Van trainer/coach Marco.

IJsselvogels 5 kreeg vandaag KCC 8 op bezoek. We begonnen niet helemaal scherp, waardoor we direct 0-2 achter stonden. Daarna liep KCC al snel uit naar 2-6 en toen ging er gelukkig bij ons een belletje rinkelen dat we moesten gaan scoren. We wisten tot aan de rust ondanks een wat rommelig spel de achterstand te verkleinen naar 6-8. Cindy was aanwezig als coach en dat liet ze goed merken. In de rust kregen we flink wat tips, want als we wilden winnen, moest er wel iets veranderen. Daan, die net in het veld stond, wist na rust de stand gelijk te brengen door twee mooie goals. Daarna bleef het stuivertje wisselen: KCC voor, IJsselvogels voor, KCC voor, IJsselvogels voor. Een spannende wedstrijd voor de massaal bijeengekomen supporters van IJsselvogels 5. Met nog 2 minuten op de klok en een stand van 12-12, werd Dave nog even als gouden (terug)wissel in de aanval gezet. Hij maakte zijn rol zeker waar en wist direct een mooi afstandsschot te scoren. Nu was het voor de verdediging nog even spannend, iedereen op scherp en de bal werd netjes onderschept. Zo kwam de bal nog even in de aanval, maar klonk het eindsignaal van scheidsrechter Matthijs bij een stand van 13-12! Goals: Tom 4x, Mike 3x, Daan 2x, Peter, Dave, Eline, Karin. Nog even heel veel bedankjes naar: coach Cindy, verzorgster Denise, invaller Dave, invaller Daan, invaller Karlijn (uit het hok van de zaalwacht geplukt en ondanks dat ze na haar eigen wedstrijd al gedoucht was, toch nog wilde invallen!) en natuurlijk onze trouwe supporters!

IJsselvogels A1 deed vandaag wat het moest doen en dat was winnen van het zwakke Haarlem A1 om zoveel mogelijk zelfvertrouwen op te doen voor de topper die a.s. zaterdag op het programma staat n.l. tegen ongeslagen koploper De Danaïden in Leiden (aanvang 13.15 uur in de 3 oktoberhal) terwijl wij alleen thuis verloren van deze tegenstander. Bij winst komende zaterdag neemt A1 de koppositie op doelsaldo over. Thuis tegen Haarlem A1 werd na een 5-1 tussenstand uitgelopen naar de 12-3 ruststand om uiteindelijk na 22-5 met 22-8 te zegevieren. Ik ontving net alsnog een verslag van spelers Daan en dat gaat als volgt: Na de moeizame wedstrijd van vorige week, mochten we nu thuis aantreden tegen het lager geklasseerde Haarlem A1. De uitwedstrijd was al gespeeld (7-21 in ons voordeel), dus de tegenstander was ons al bekend. Gezien de uitslag van de vorige wedstrijd tegen Haarlem lag onderschatting op de loer, maar hier was absoluut GEEN sprake van, klasse A1! Vanaf het begin kon Haarlem ons tempo en spel niet hendelen waardoor we de rust ingingen met een 12-3 tussenstand. Geen enkel wolkje aan de lucht dus. Het belangrijkste wat ons werd medegedeeld in de rust was uiteraard dat we moesten doorzetten en nu niet moesten inzakken, omdat de tegenstander ondanks de score nog steeds door bleef strijden voor wat ze waard waren. We liepen na rust nog wel uit tot 22-5, ondanks dat we minder waren gaan spelen door vermoeidheid e.d. Hierna mocht Haarlem er nog 3 scoren en was de uitslag bepaald, 22-8. Al met al gewoon een ouderwetse goede pot. De uitslag werd bepaald door goals van: Merel 2x, Karlijn 2x, Anouk 1x, Laura 2x, Invaller Myrthe 1x, Jesse 4x, Jeffrey 2x, Wietze 3x en Daan 5x. Helaas had invaller Jelle enorme pech en kwam dus niet tot scoren. De wedstrijd stond weer ouderwets onder leiding van de heren!

IJsselvogels A2 had afgelopen zaterdag nog wat goed te maken tegen Alo A1, want we moesten onze eerste wedstrijd tegen hen spelen en dat verliep niet zo goed (13-11 nederlaag). Maar gelukkig waren we scherp in het begin en hadden we een voorsprong van 2-0. In de rust stonden we met 9-3 voor. Na de rust hadden we wat moeite met scoren maar dat liet ons niet tegen houden en we gingen door met acties maken totdat we uiteindelijk scoorden. Er werd ook goed verdedigd, ze hadden wel een paar mooie goals gemaakt maar dan wel met volle druk, daar kan je niks aan doen. Uiteindelijk is de stand 15-8 geworden. De volgende wedstrijd gaan we ook met deze inzet winnen! De goals zijn gemaakt door: Jelle St. 5, Sam 4, Dave 2, Jelle R 2 en Louanne 1. Jelle R heel erg bedankt voor het invallen!
We hadden een aantal mensen in het team die niet helemaal fit waren maar ik ben toch blij dat ze er allemaal aanwezig waren. Geschreven door: Janneke.

IJsselvogels A3 was vrij.

Van de kraker IJsselvogels B1 – Tempo B1 ontving ik zowel een verslag van speler Remmert als van trainer/coach Kevin:

IJsselvogels B1 moest een belangrijke wedstrijd spelen tegen Tempo B1. Het begin was erg goed en erg fel. B1 stond met 5-1 voor. Daarna kwam Tempo terug tot 5-5. Net voor rust werd het nog 7-5 voor de B1. Na rust was er telkens een gaatje van twee. Dat werd volgehouden tot 11-11 waarna er een hele spannende slotfase aanbrak. 11-12 voor Tempo,12-12 door een strafworp van Lars. Vervolgens werd het 12-13, waarna Remmert uit een vrije bal de 13-13 maakte. In de allerlaatste minuut maakte Jelle de 14-13, wat ook de eindstand werd. Hele goede teamprestatie. De goals werden gemaakt door: Jelle 4, Remmert en Sam 3, Lars 2 en Loisanne en Roos 1. Van Remmert.

IJsselvogels B1 speelde de topper tegen Tempo B1. Beide ploegen spelen mee om de bovenste plek in de eerste klasse. De wedstrijd bij Tempo ging kansloos verloren, dus waren wij gebrand om dat resultaat recht te zetten. De eerste minuten werd dit gelijk duidelijk. Sam maakte met twee mooie afstandsschoten de 1-0 en 2-0. Direct daarna een korte kans van Lars; 3-0. Tempo ging meer druk zetten, maar kwam er in de eerste minuten niet aan te pas. Helaas wilde de slecht fluitende (vrouwelijke) scheidsrechter er een wedstrijd van maken. Een paar onbegrijpelijke beslissingen, in het nadeel van IJsselvogels, zorgde ervoor dat Tempo terug kwam in de wedstrijd. Na de 5-1 vocht Tempo zich terug tot 5-5. Elke keer als Tempo op gelijke hoogte kwam, schakelde IJsselvogels een tandje. Goede doelpunten van Jelle 2x en Remmert zorgen voor een 8-5 tussenstand. Tot aan de rust liep het gelijk op 9-7. Voor de B1 was het belangrijk om de focus vast te houden en hard te blijven werken. tot 11-9 kon IJsselvogels de voorsprong behouden, maar Tempo voerde de druk op. IJsselvogels voelde de wedstrijd uit handen glippen en kwam voor het eerst in de wedstrijd achter; 11-12. Gelukkig werd IJsselvogels weer op tijd wakker en rechtte de rug. Via een strafworp van Lars werd het 12-12. Het publiek kon eens goed gaan zitten voor een zinderende slotfase. Tempo scoorde 12-13. Remmert scoorde met een vrije bal de gelijkmaker. Een goede aanval van IJsselvogels leidde tot een vrije bal. Jelle hield bleef rustig en maakte hem af. hiermee bracht hij de eindstand op 14-13 in het voordeel van B1. Een belangrijke overwinning voor de B1. We staan nu op een gedeelde tweede plek, echter heeft TOP nog een wedstrijd tegoed. Blijf hard werken op trainingen en in de wedstrijden.. Wie weet waar het eindigt…….. Van trainer/coach Kevin.

Vandaag was de dag dat we (IJsselvogels B2) de wedstrijd zouden spelen tegen de gedeelde koploper Korbis B2. Onze eigen coach Peter kon er helaas niet bij zijn en vandaar dat Rob ons ging coachen. In de kleedkamer nog bespreken wat er wel en niet gezien mocht worden en dan beginnen. We begonnen erg fel en het heeft een hele tijd 0-0 gestaan. Eindelijk kwam dan het eerste doelpunt, voor ons, 0-1 door Remon. Daarna zijn er 2 doelpunten gescoord door Korbis. Daarna scoorde Thomas de 2-2, maar helaas kwam Korbis weer op voorsprong met 3-2. Daar kwam Remon weer en scoorde gelukkig net voor rust de 3-3. Zo kon alles nog gebeuren. De tweede helft was nog geen 2 minuten bezig of Thomas had al weer de 4-3 gescoord. Maar opnieuw was daar Korbis. Daarna kwamen we met 3 punten voor te staan (5-4, Lotte ) (6-4, Annelie) (7-4, Patrick of Thomas ?). Nu hadden we het idee dat we iets rustiger aan konden doen, maar dat tevergeefs, want Korbis kwam daarna weer terug met 2 doelpunten (7-6). Rob wees ons erop dat we nog even met onze koppies erbij moesten blijven, dat deden we en Lotte scoorde de 8-6 en Amber de 9-6. We dachten dat we de punten nu wel mee naar huis zouden nemen, maar Korbis kwam met 2 doelpunten terug (9-8). Op dat moment werd het heel erg spannend, gelukkig scoorde wij er nog eentje (we weten niet wie) daarna korbis nog een (10-9) en de bal was weer bij ons in het vak. Rustig aan doen was het advies. Na een onderschepping ging de bal in de laatste 10 seconde nog naar het aanvalsvak van Korbis. De spannendste 10 seconde .. maar gelukkig klonk toen het eindsignaal en hebben we de punten mee naar huis genomen. (Door Amber) A.s. Zaterdag komt Korbis B2 al weer voor de return naar Moordrecht en staat er om 14.00 uur dus weer een “topper” op het programma, succes B2!

Vandaag mocht IJsselvogels B3 Gemini B2 thuis ontvangen nadat de B3 de aller eerste zaalwedstrijd tegen Gemini (uit) met 6-7 nipt heeft gewonnen. Bij die wedstrijd heeft Gemini 4 keer raak geschoten en 2 doorloopballen gescoord. De opdrachten voor deze wedstrijd waren dus helder: nog beter verdedigen, ook op het schot én vanaf moment één minimaal 80% geven in de aanval, groot houden en de kansen afmaken. De wedstrijd begon en Edo wist direct twee keer te scoren met een schot (1-0) en een doorloopbal (2-0). Ook Sanne schoot goed binnen (3-0). Gemini wist een doorloopbal te scoren (3-1) maar daar was opnieuw Edo met een goed schot (4-1). Gemini wist bij IJsselvogels even voor verwarring te zorgen en wist daar een mooie doorloopbal te scoren (4-2). Met een goed schot van Stan (5-2) werd de rust stand bepaald. In de rust is er vooral gecoached op de scherpte van het aanvallen en dat in de verdediging nog beter naar elkaar geroepen moet worden. Die twee doorloopballen tegen waren niet nodig. Na de rust liep IJsselvogels flink uit: doorloopballen van Sanne (6-2), Tom (7-2) en Edo (8-2), gevolgd door een goed schot van Sanne (9-2). Gemini wist opnieuw een doorloopbal te scoren (9-3) en daar was opnieuw Edo die raak schoot en daarmee zijn 5 doelpunt van de wedstrijd maakte (10-3). Gemini wist voor het eerst binnen te schieten (10-4) maar IJsselvogels sloot de wedstrijd keurig af met een schot van Sanne (11-4) en een doorloopbal van Kim (12-4). Vlak voor tijd scoorde ook Sylvia een doorloopbal, maar die was helaas verdedigd. Als coach kan ik niet meer dan trots zijn op hoe jullie deze wedstrijd hebben laten zien wat jullie waard zijn n dát tegen een gelijkwaardige tegenstander als Gemini. Ik hoop ontzettend dat wij dit spel kunnen doortrekken naar a.s. woensdag uit tegen NIO! Groet, Wouter.

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels C1 tegen het ongenaakbare KOAG C1 dat er in deze poule met kop en schouders bovenuit steekt. Ondanks de nieuwe tactiek “achterverdedigen” kon KOAG C1 na 8 seconde al scoren uit een doorbraak, 1-0. Na de 2-0 waren het Iris en Joran die in de 6e en 7e minuut voor 2-2 zorgden. Hierna direct in de eerste de beste aanval weer een doorloopbal van KOAG gevolgd door de 4-2 en 5-2 waarna David van afstand de 5-3 scoorde. Opnieuw werd er uit de eerste de beste aanval uit een doorbraak gescoord, 6-3, waarna KOAG uitliep naar 11-3 waarna Evi vanaf de stip in de laatste seconde 11-4 scoorde. Na de rust kon C1 wat meer tegenstand bieden en tot 15-7 ging het redelijk gelijk op waarna KOAG weer uitliep naar 17-7 om uiteindelijk met 19-9 te zegevieren ondanks 2 treffers van Annelies, Evi en Joran en 1 van Iris, David en Dano. KOAG C1 was duidelijk een maatje te groot maar de overige teams zijn te pakken, op naar de 2e plaats, zet ‘m op C1!

Van trainer/coach Berry ontving ik het volgende wedstrijdverslag: KOAG C1 – C1: Je weet dat de kans groot is om te verliezen, dat ook doen, een rotgevoel overhouden, maar toch een goeie pot hebben gespeeld!! Afgelopen zaterdag moesten we met C1 uit naar KOAG, de nr.1 en heel waarschijnlijk ook de kampioen. De allereerste wedstrijd van de competitie was ook tegen KOAG en werd verloren. Een goeie tegenstander zowel fysiek, individueel en als team beter dan wij. Dus ga je als coach nadenken hoe hier tegen te spelen. En na enig nadenken kom ik uit op achter verdedigen. Niet altijd even leuk maar soms wel effectief. Dus op de training tegen de spelers vertellen, we gaan achter verdedigen……… huh wat heh wat is dat…..Nou, dit maakt het er niet makkelijker op!! Al met al er op trainen en dat pakten ze toch redelijk snel op. Alleen je moet het wel blijven uitvoeren en niet verzaken want dan is het effect weg. De 2e training weer oefenen en ze krijgen het al beter door. Dus wat doen we zaterdag, tuurlijk gewoon achter verdedigen. Dan start zaterdag de wedstrijd en krijg je al heel snel een doorloopbal tegen!! Bij achter verdedigen ga je niet bot op je tegenstander verdedigen aangezien ze de steun wel hebben. Foutje, maar wel goed voor het leerproces. De 1e helft kunnen we nog redelijk aanhaken in het begin, maar KOAG kan over veel schijven scoren en zijn ook erg zuiver waardoor we toch op een redelijke achterstand de rust in gaan. Achter verdedigen werd wel goed uitgevoerd, maar de tegenstander is groter en fysiek sterker waardoor we toch niet veel ballen kunnen afvangen. Ook vind ik dat wij veel brutaler moeten zijn onder de korf en ons niet zomaar moeten laten wegzetten. De 2e helft schiet KOAG nog steeds goed, maar merken we wel dat het achter verdedigen resultaat kan hebben aangezien we nu ineens wel de ballen pakken die mis geschoten worden, waardoor KOAG kortere aanvallen heeft. Ook blijven we wel de intentie houden om een doelpunt te willen maken en als dan die korte balletjes en doorloopballen er wel in gaan zou de eindstand er zeker anders uit zien dan 19-9. Al met al heb ik gezien dat de opdrachten die we gemaakt hebben zeker wel zijn uitgevoerd of in ieder geval was de intentie er om het te doen. Ook diverse aanvallen werden heel goed gespeeld en had dan ook zeker een doelpunt verdient.  Ik denk een wedstrijd waar we veel van kunnen leren voor de komende wedstrijden. Volgende week weer een thuiswedstrijd waar we toch wel de punten moeten pakken willen we nog op een 2e plaats eindigen. Gezegd moet worden dat ik het wel erg leuk vond dat meerdere ouders aanwezig waren vandaag. Zaterdag 13.00u iedereen aanwezig? Beetje joelen, gillen, schreeuwen en dan moet het goed komen met de winst. Berry.

In Maasdijk moest IJsselvogels C2 het opnemen tegen titelkandidaat Dijkvogels C1. Deze ploeg steekt er samen met Refleks C1, de tegenstander van vorige week, duidelijk bovenuit. Na een 8-0 ruststand wist Sijmen de eer te redden door 14-1 te scoren waarna de scheidsrechter affloot bij 19-1. Wel nog een compliment vanaf de kant dat jullie niet opgaven en goed je best bleven doen. Tegen deze tegenstander viel geen eer te behalen maar van de resterende 5 wedstrijden moeten jullie er nog 4 kunnen winnen te beginnen a.s. zaterdag thuis tegen het lager geplaatste ODO C1 waarvan uit al met 1-8 werd gewonnen dus ……

IJsselvogels C3 was gewaarschuwd voor titelkandidaat Ten Donck C2 uit Ridderkerk waarvan eerder dit zaalseizoen al met 6-0 werd verloren. Na een 0-1 ruststand werd het dit keer 0-4 en werd er dus opnieuw geen doelpunt gescoord. A.s. Zaterdag wacht jullie opnieuw een zware tegenstander want dan staat titelkandidaat SKV C1 op het programma waarvan eerder thuis al met 0-7 werd verloren.

De wedstrijd PKC D2 – IJsselvogels D1 werd uitgesteld vanwege diverse blessures bij onze D1. Nu maar hopen dat deze snel hersteld zijn, beterschap allemaal!

Vandaag moest IJsselvogels D2 tegen DeetosSnel D3. De vorige keer stonden we flink voor, maar wisten we maar nipt te winnen. Tijd voor een wedstrijd die beter in elkaar zit. Na een pittige wedstrijdbespreking met een duidelijk doel vooraf, starten we de wedstrijd. Helaas kwamen we snel 1-0 achter door een afstandsschot van Deetos. Isa scoorde als antwoord een mooi afstandsschot. Tot aan de rust ging het gelijk op. Deetos nam een slimme korte kans en een doorloopbal, omdat wij niet scherp onder de korf stonden. Daardoor stond het in de rust 3-3, wat eigenlijk niet nodig was. In de rust dus nog even alle aandachtspunten doorgenomen, als we dat zouden doen moest het goed komen. De tweede helft ging een stuk beter, iedereen leek weer helemaal erbij te zijn en we gingen als een speer! Isa en Olivier zorgden voor een ruime voorsprong. Olivier maakte hierbij een hele slimme actie en wist te scoren nadat hij zijn tegenstander had gefopt! Tim en Lotte maakten het verschil met Deetos nog groter en we wonnen door een hele sterke tweede helft met 4-8 van Deetos D3! Goals: Olivier 3x, Tim 2x, Isa 2x, Lotte 1x. Goed gedaan D2!!

IJsselvogels D3 had een goede start tegen Sporting Delta D3. Er waren een hoop kansen die net niet werden benut. En toen kwamen we 0-1 achter maar dankzij Nina kwamen we weer op gelijke hoogte, 1-1 was de ruststand. De stand zegt niks over de wedstrijd want het was ontzettend spannend. Na rust scoorde Storm een mooie bal met 1 hand. En toen was Sporting Delta aan zet maar voor het laatst. We stonden 2-3 achter toen scoorden Suus en Thomas daarna nog 2 mooie doelpunten waardoor de eindstand 4-3 was. Goed gedaan! Groetjes Anouk en Aniek.

Merwede E2- IJsselvogels E1. Om 8.00 uur vanuit Moordrecht vertrokken door sneeuw en hagel naar Sliedrecht. Mink, Levi, Lieke, Eline en Lucas hadden er weer veel zin in! Coaches Dave en Wietze waren er vandaag allebei bij. En ook flink wat publiek 🙂 0-1 Lucas, schot. Mooi vrijgekomen en knap aangegeven door Levi. 0-2 Lieke goed samenspel, 1-3 Lieke, mooie kansen van Eline en Mink maar geen punt. 6-4 Mink, super mooie pass in de loop van Lucas naar Levi, net mis. Jammer. Veel mooie kansen, veel balbezit maar hij gaat er telkens nét niet in. De tegenstander heeft daarentegen weinig kansen nodig. 8-5 Eline (volgens Martin vanuit de meest onmogelijke positie….!). De laatste paar tegendoelpunten vooral doorloopballen. In een laatste poging nog een schot van Lucas van ver, die net de korf weer uitdraaide, jammer! En toen floot de scheids af. Lieke:2x, Lucas:1x, Eine:1x, Mink:1x Korfschieten: Eline 2x, Levi, Mink en Lieke en met 4-5 gewonnen. Van Marloes Blom
De E1 in actie:

IJsselvogels E2 speelde een thuiswedstrijd tegen damesteam Olympia E4. De wedstrijd begon gelijkwaardig. Zodra het tweede kwart begon, vielen de doelpunten bij Olympia. IJsselvogels kreeg in de loop van de wedstrijd meer kansen, maar er wilde geen doelpunten aan de kant van IJsselvogels vallen. Uiteindelijk bleek het een verloren wedstrijd die eindigde in een 0-9 stand. Bij het korfschieten scoorde Ties het enige doelpunt dat eindigde in 1-1. Met vriendelijke groet, Roos Graafland

Wedstrijd verslag IJsselvogels E3 – KOAG E4 uitslag 9–6 gewonnen op 14 januari 2017 door Patrick van der Ham. Na zes weken weer onze eerste wedstrijd. De vorige wedstrijd tegen KOAG E4 ruim gewonnen. Iedereen is er weer Tiddo, Timo, Marnick, Flo, Sahra, coach Remmert en coach Sam. Op vrijdag nog een goede training van Remmert gehad. Ze waren er klaar voor. IJsselvogels begon scherp aan de wedstrijd. Het eerste kwart goed verdedigd en de kansen benut. Sahra opende de score waarna Tiddo en Timo de stand op 3-0 brachten. Het tweede kwart was rommelig. Veel kleine foutjes en het vizier niet scherp. Geen scores in dit kwart. In het derde kwart scoorde KOAG. Zou het dan toch nog spannend worden? Nou niet dus. Met drie scores van Timo en één van Sahra was er geen spanning meer. Het laatste kwart werden we weer een beetje nonchalant en wist de tegenstander toch nog 4 keer te scoren. Alle ballen op Marnick, maar helaas het lukte niet om iedereen te laten scoren. Gelukkig scoorde Flo en Timo tussendoor ook nog. Goede wedstrijd. Kijken of we in de volgende wedstijden meer gebruik kunnen maken van de aangeef onder de korf. De punten werden gemaakt door Tiddo (1), Flo (1), Sahra (2) en Timo (5). Het korf schieten werd verloren met 3-5 (punten door Sahra, Timo en Tiddo). Volgende week tegen KCR. Vorige wedstrijd wonnen we nipt van KCR. Ben benieuwd want we zijn niet op ons best als we om acht uur moeten vertrekken.

Let op! Jullie zijn a.s. zaterdag “Team van de Week” bij de thuiswedstrijd IJsselvogels 1 – Swift 1 uit Middelburg. Aanvang 17.40 uur, probeer allemaal om 17.15 uur aanwezig omgekleed te zijn.

Koploper IJsselvogels F1 speelde in Hendrik Ido Ambacht tegen DVS ’69 F1 waarvan thuis redelijk moeizaam met 15-13 werd gewonnen. Dit keer was er geen vuiltje aan de lucht, er werd goed naar elkaar overgespeeld, zuiver geschoten en ook nog eens goed verdedigd waardoor er met maar liefst 3-28 werd gewonnen, klasse! Luna scoorde liefst 12x, Sven deed daar met 9 doelpunten nauwelijks voor onder terwijl Lieke en Jayden 3x en Lara 1x scoorde. Jullie zijn het nieuwe jaar goed gestart!

Van trainer/coach Sam ontving ik het volgende wedstrijdverslag: Zaterdag moest IJsselvogels F2 naar Rotterdam om tegen OZC F1 te spelen. Thuis werd er met 8-1 gewonnen dus er was veel vertrouwen dat we deze wedstrijd gingen winnen. Er werd slapjes begonnen door de F2 waardoor de stand lang 0-0 bleef. Gelukkig schoot Timo S de 0-1 binnen en Floortje G de 0-2. Hierna werd het spel steeds beter. OZC kreeg niet eens de kans om aan te vallen en te schieten doordat de F2 zo goed stond te verdedigen. De F2 zelf had veel kansen maar er gingen er maar 3 in. Ruststand 0-5. In de tweede helft ging de F2 gewoon door met goed spelen waardoor de wedstrijd eindigde in 0-11 voor de F2. De doelpunten werden gemaakt door Floortje G 4x Timo S 3x Timo V 2x Sid en Floortje V 1x. Het korfschieten werd echter niet gewonnen. 4-1, Timo S maakt het doelpunt.