Hoe vloog de bal – zaterdag 14 september 2019

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 14-09-2019).

Dit was een zaterdag vol beslissingen in bijna de laatste seconde. Het 2e dat vlak voor tijd een strafworp benut (Jesse) waardoor er nipt met 16-15 wordt gewonnen. Het 4e die in de laatste seconde een strafworp meekrijgen (Marlinde) en hierdoor met 9-10 weten te winnen. Bij het 5e was het Tom Dukker die vlak voor het einde het winnende doelpunt scoorde, 14-13. A1 die in de laatste aanval een strafworp meekrijgt en via Sam nipt met 14-13 weet te winnen. B2 dacht een punt in de wacht te slepen door in de laatste 3 minuten 2x te scoren hetgeen 6-6 betekende. Een dure plaatsfout voor de korf langs kwam perfect in de handen van een KOAG-dame die hiervan dankbaar profiteerde, 6-7. F1 dacht in de laatste halve minuut de gelijkmaker te maken tegen Nieuwerkerk F2 door 12-12 te scoren maar in de laatste seconde wist Nieuwerkerk toch nog het winnende doelpunt te scoren, 12-13. Zo zie je maar weer wat er allemaal in de laatste minuut nog kan gebeuren. Van de 19 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen en 9 verloren. De grootste overwinning kwam op naam van E5 dankzij een 0-15 overwinning op KCC / SO natural E4. Topscoorder van de week werd Sam Klijn die in A1 7x wist te scoren. De resultaten:

Geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 3e, 5e, B2, E1 en F2. Wedstrijdverslag en/of scoreverloop graag voor maandagavond 21.00 uur doormailen naar Wim Slingerland (s.slingerland@planet.nl). Kleine moeite, groot plezier.

IJsselvogels 1 – Weidevogels 1   13-15     Afgelopen zaterdag had IJsselvogels zijn eerste thuiswedstrijd tegen Weidevogels 1 met perfect korfbalweer: zon, niet te warm en weinig wind. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor Robert Verbeek van Mourik en speelde het 1e en het 2e met rouwbanden om. De wedstrijd begon helaas niet zo welvarend voor IJsselvogels. Weidevogels gaf verdedigend veel druk en maakte een vliegende start met drie doelpunten. Nadat IJsselvogels hierdoor wakker werd geschut, begon de jacht op doelpunten en kroop IJsselvogels langzaamaan steeds dichterbij met een schot van Kimberley en stip veroorzaakt door Sam en afgemaakt door Eva, 2-3.  Zo scoorden IJsselvogels en Weidevogels over en weer tot het moment dat Lieke, Christiaan en Sam korte kansen en schoten wisten te scoren wat IJsselvogels kort op een voorsprong bracht, 7-6. Helaas wist Weidevogels net voor de rust een vrije bal te benutten wat de ruststand bracht op 7-7. Net zoals bij de start van de wedstrijd begon Weidevogels na de rust met twee doelpunten, 7-9.  IJsselvogels gaf de strijd niet op en begon met de achtervolging met een doorloopbal van Eva en een korte kans van Christiaan, 9-10. Ook nu werd er over en weer gescoord en wist IJsselvogels uiteindelijk de stand weer gelijk te trekken tot 13-13. De strijd- en vechtlust was er om de wedstrijd te kunnen winnen, maar helaas viel in de laatste paar minuten het kwartje de verkeerde kant op en wist Weidevogels twee schoten te scoren, wat de eindstand bracht op 13-15. Zaterdag 21 september reist IJsselvogels 1 af naar Zeeland en neemt het op tegen Tjoba 1. Eva.

IJsselvogels 2 – Weidevogels 2   16-15     Na een lekkere winst op Reeuwijk 2 vorige week, mochten we het zaterdag opnemen tegen Weidevogels 2. Het beloofde een gewaagde en spannende wedstrijd te worden…  De wedstrijd begon met een goal van Weidevogels. Jeffrey scoorde enkele minuten later zijn bekende “12-meter schot”. Het liep continu redelijk gelijk op, waarbij Weidevogels wel steeds weer op voorsprong kwam. Toen we ineens op een 6-9 achterstand kwamen, moesten we een tandje bij gaan zetten. We moesten mee blijven scoren, maar Weidevogels ook geen enkele kans kado geven. We vochten ons terug en kwamen op 9-9. Bij de 13-13 kwam ineens de omslag, omdat wij voor het eerst in de wedstrijd voorkwamen, en dit door een doorloopbal van Jesse: 14-13. We hadden nog zo’n 10 minuten te spelen. Weidevogels gaf zich niet gewonnen en scoorde een schot van afstand. Weer gelijk… Wietze dacht: “Dit gaat mij niet gebeuren!” en zette vervolgens zijn brommer aan waaruit een doorloopbal voortkwam: 15-14. Nog zo’n 6 minuten te spelen. Weidevogels dacht het niet met hun eigen krachten te kunnen oplossen en bracht een speelster uit het 1e in. Zij scoorde vervolgens ook een doorloopbal, waardoor de stand weer gelijk stond. Nog ongeveer 4 minuten te spelen en het angstzweet begon ons en Weidevogels wat uit te breken. Wat de invalster kon, dacht Anouk ook te kunnen en zij rende in de laatste 2 minuten van de wedstrijd als een jachtluipaard naar binnen, waaruit een stip voortkwam. Jesse maakte deze stip heel knap af en de stand was 16-15. Het enige wat we nu nog konden doen, was de wedstrijd uitspelen en GEEN, ik herhaal GEEN domme en onnodige fouten maken. Gelukkig is er altijd iemand in het team, die iedereen scherp houdt en hun laat zien, wat je juist niet moet doen. Zij vond dat de spanning nog wel iets omhoog kon en gooide in de aanval direct een domme bal, zo in de handen van de tegenstanders. De laatste minuut was al aangegeven en de bal ging naar de aanval van Weidevogels. Er werd daar nog 1x geschoten en gelukkig (ook voor mijn hart) niet gescoord. Na dit schot werd er afgefloten en had IJsselvogels gewonnen met 16-15. We hebben er met z’n allen hard voor gevochten en de winst zeker verdiend. Iedereen in ons team ging ervoor en ik hoop dat we dit volgende week ook weer kunnen geven en volhouden. En wanneer er cruciale momenten komen, haal mij er maar uit om die “Anoukjes” te besparen… Op naar Zeeland volgende week en knallen! Goals van: Jeffrey 4x, Wietze 4x, Tamara 1x, Janneke 1x, Marianne 1x, Leon 1x en Stan 1x. Groetjes,  Anouk de Jong.

IJsselvogels 3 – Oranje Wit 3   14-18

Valto 4 – IJsselvogels 4   9-10    Na de les van vorige week was het zaak om een resultaat neer te zetten in De Lier tegen Valto 4. De poule indeling is nog lastig in te schatten wat de verhoudingen tussen alle teams zijn, dus was deze wedstrijd al een beetje cruciaal. Verliezen zou betekenen dat je nummer laatst zou blijven en steeds moet opboksen tegen degradatie, een overwinning zou een middenmoot plek opleveren. De start van de wedstrijd was voor beide ploegen nogal stroef, pas na 5 minuten scoorde Manon de 0-1, gevolgd door de 0-2 van Cindy. In de aansluitende fase werden er voldoende kansen gecreëerd maar kwam er geen score op het bord, pas na 21 minuten scoorde Valto de 1-2, welke direct gevolgd werd door Leonie (1-3). Eerste tikje werd door Wilco uitgedeeld (1-4 en 1-5) en net voor rust scoorde Leonie de belangrijke 2-6 voorsprong waarmee we gingen rusten. Het was dus duidelijk dat de eerste 10 minuten belangrijk waren om het verschil te behouden. Na de 3-6 scoorde Wilco (3-7) en Melvin (3-8) en was het gaatje geslagen, maar daarna hetzelfde beeld als de eerste helft, veel kansen, geen goals, maar dichtte Valto het gat naar 6-8 en was het weer ineens spannend. De 6-9 van invaller Bas was een kleine bevrijding, want Valto zat volledig in de wedstrijd en kroop heel langzaam dichterbij en scoorde zelfs de 9-9. IJsselvogels 4 rechte haar rug en drukte door in het aanvalsspel, wat uiteindelijk een strafworp opleverde in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Dan staan je ineens met die bal in je handen en iedereen zit vol van emotie(s) en alle ogen zijn op jou gericht…dan gooi je die bal er feilloos in (Marlinde 9-10) en blaast de scheidsrechter gelijk voor het einde van de wedstrijd. 2 hele belangrijke punten en een groot compliment voor de manier van verdedigen en team prestatie, want deze wedstrijd leverde 2 punten op door (bijna) foutloos te verdedigen. Niets weggegeven en dan heb je aan 10 doelpunten voldoende om 2 punten te pakken. Volgende week tegen Twist 4 (waar oud IJsselvogels coach René Zwets speelt) kan de volgende stap genomen worden. De doelpunten werden eerlijk verdeeld tussen de jongens en de meiden: Wilco (3), Leonie (2), Manon (1), Cindy (1), Melvin (1), Bas (1) en Marlinde (1, die eigenlijk voor 2 geldt 😉 ) Marco.

14 – 13 Tom

Oranje Wit MW1 – IJsselvogels MW1   11-11     Op woensdag 11 september speelde wij onze 1ste competitiewedstrijd tegen Oranje Wit. Het verzamelen van de ballen in het ballenhok was nog een opgaaf want onze ballen lagen niet meer op hun plek en zaten in andere netjes. Maar….uiteindelijk vertrokken en het was direct weer een gezellige boel onderweg. Na een ( te) korte warming up begonnen we met: 1ste aanval Casper, Mick, Rinske en Sascha en het andere vak bestond uit Joost, Patrick, Marieke en Sandra. Op de bank hadden we Ruud( net terug van vakantie) en José, Marloes en Christa. Een jonge scheidsrechter die af en toe wat twijfelde noteerde de 1-0 van Oranje Wit, 1-1  door Rinske van ver en schuin achter de korf. Deze goal is een gevolg van de nieuwe schoenen van Rinske die zo flitsend zijn. 2-1, 2-2 door Sandra ook van ver. Veel vaker doen Sandra! 2-3 door Sascha. Heel fijn dat we weer voor kwamen. 3-3, 3-4 van Sandra weer een goed genomen Schotland van afstand. 4-4 was de inleiding van een goede periode van Oranje Wit. 5-4, 6-4, 7-4, 7-5 van Joost. De aansluiting komt er weer aan. We blijven proberen met goede aanvallen en strak verdedigen om de tegenstander af te stoppen. 7-6 van Mick. Top dat je er bij bent! 7-7 Casper – Rust – Trouwens maar 5 minuten. Wissels: José voor Rinske en Marloes voor Sandra. En weer door. 8-7 en de 9-7 vallen snel. Iets met nieuwe schoenen toch tegen de paal, Marieke? Nee toch hè, dit mag niet gebeuren. We gaan er weer tegen aan. De 9-8 wordt gescoord door Mick. Een stip voor ons geeft Casper de gelegenheid op de 9-9 en hij doet het ook gewoon. Heerlijk momentje! 9-10 door Rinske 10-10 en 11-10 maakt het wel erg spannend aan het einde van de wedstrijd. Christa is er dan al even ingekomen voor Sascha. En na een korte aanval staat opeens de 11-11 op het bord door Christa, een schot dat er zomaar invliegt. Lekker gevoel hoor kan ik je zeggen! Nu vasthouden…….en dat lukt! 1ste punt is binnen. Goed begin voor IJsselvogels midweek! Een koude douche voor de dames is dan wat jammer maar een drankje met elkaar maakt een hoop goed. Mick bedankt en tot woensdag iedereen! Thuis tegen Vriendenschaar om 20:00 uur. Groetjes Christa.

IJsselvogels A1 – Vriendenschaar (B) A1   14-13     IJsselvogels A1 speelde zaterdag haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Vriendenschaar A1 uit Bodegraven. A1 begon zeer matig: we gooiden veel ballen weg, schoten op verkeerde momenten en waren er in de verdediging niet voldoende bij. Dit resulteerde in een vroege 0-2 achterstand en dat bouwde Vriendenschaar uit naar een 6-10 ruststand. De onvrede was soms wel zichtbaar (en hoorbaar, begreep ik later…) bij de fanatieke spelers en coaches en dat was niet alleen door de tussenstand, maar vooral doordat we allemaal wisten dat we eigenlijk veel beter konden. Dit bespraken we ook in de rust. Het seizoen is nog pas net begonnen, dus het is niet gek dat niet alles gelijk precies verloopt zoals je zou willen. Dat die drang naar dat het beter moest er wel bij iedereen was, kwam vooral (op een goede manier!) tot uiting op de wijze waarop we uit de rust kwamen. Vol focus en zelfvertrouwen stond daar een team dat de eerste helft moest- en zou gaan herstellen. Na 2 doelpunten op rij van Dano en vervolgens 2 van Sam, stond het alweer gelijk. De coach van Vriendenschaar nam slim een time-out zodat zijn spelers even op adem konden komen. Beide teams verdedigden hierna erg goed en hadden moeite om goede/lange aanvallen neer te zetten. Het ging gelijk op met tussenstanden van: 10-11, 11-11, 12-11, 12-12, 12-13. Annelies maakte met een ‘one-hander’ de 13-13 en toen was het billen-knijpen. Wij hadden meer balbezit, maar waren wat onrustig. Gelukkig werd ons harde werken tóch beloond. Thirza ving in de laatste minuut de bal, bij het meevangen van een schot, nét iets eerder dan een heer die haar hinderde. We kregen (terecht) een strafworp, die koelbloedig werd benut door Sam. Zo was deze wedstrijd qua niveau niet heel denderend, maar hebben we kunnen werken aan onze ‘mentale weerbaarheid’, waar je dus ook wedstrijden mee kunt winnen. Met 4 punten uit 2 wedstrijden beginnen we de competitie goed en kunnen we ons zaterdag meten met KOAG A1 (ook 4 uit 2). Doelpuntenmakers: Sam 7x, Dano 4x, Thirza, Evi en Annelies 1x. Cecile en Marijn wederom bedankt voor het invallen en reserve zitten! Gr. Victor.

IJsselvogels A2 was vrij.

IJsselvogels B1 – OZC B1   12-14     Bekerwedstrijd.

Vriendenschaar (B) B1 – IJsselvogels B1   6-10     De B1 begon op een zonnige zaterdagochtend al erg vroeg aan de wedstrijd in Bodegraven tegen Vriendenschaar B1. Iris miste deze wedstrijd vanwege een lichte blessure, Marijn begon op de bank en Jesca zou rond de tweede helft doorkomen vanaf de wedstrijd van C1. De wedstrijd begon al snel en we kwamen er achter dat de scheids snel stippen gaf en zo ging het redelijk gelijk op en was er lichte chaos in beide vakken in de aanval. Zonder veel dreiging en een afstandsschot van Joran van heel ver en 4 benutte strafworpen gingen we de rust in met een magere 4-5 voorsprong. Na de rust was er meer rust in onze aanval en de verdediging hield het goed dicht. We konden flink uitbouwen door heel wat afstandsschoten van onder anderen weer Tim Plooster, Cecile en Joran konden we doorpakken en hebben we er 6-10 van weten te maken. De laatste minuten was de strijdlust bij beide ploegen een beetje weg en werd er een beetje geklungeld maar het werd allemaal heel vriendschappelijk en we gingen met de punten naar huis. Op naar de volgende wedstrijd!! Marijn.

IJsselvogels B2 – KOAG B2   6-7

IJsselvogels C1 – ONDO (G) C1   14-7     Op voorhand een moeilijke pot tegen een tegenstander die vorige week ook had gewonnen bij de overburen uit Capelle. De realiteit was echter anders. Ging het nog gelijk op tot 2-2 (mooie doorloper uit de ruimte van Stijn en schot van Dominique). Daarna was het IJsselvogels C1 wat de klok sloeg en met scherp schoot. Schoten van Wesley(2x), Stijn en Rosa. Een doorloper van Stijn en een schot en strafbal van Benjamin zorgden voor een 9-3 ruststand. En nog heb je langs de kant het gevoel dat de score nog veel hoger had kunnen uitvallen, dat nog niet iedereen het juiste niveau haalt en dat er eigenlijk nog meer in de ploeg zit dan deze tussenstand doet blijken. Maar zie je ook dat er zo veel scorend vermogen aanwezig is en dat iedereen in staat is om doelpunten te maken. En als het bij de één stokt dan springt een ander erin om toch weer goals te maken en ga daar maar eens aanstaan als tegenstander. In de rust aangegeven dat we vol gas door moeten trekken en onszelf moeten uitdagen om nog een hoger niveau te gaan spelen. En toch laten we de touwtjes dan vieren en komt ONDO nog terug in de wedstrijd tot 10-7 (schot Jesca). De gashendel wordt gelukkig daarna weer gevonden en de eindstand wordt door Stijn, Jesca en Benjamin (2x) naar 14-7 doorgetrokken. Wederom een prima en terechte overwinning en een plaats in het linker rijtje in de hoofdklasse komt toch in zicht. Finn en Lotte bedankt dat jullie reserve wilden staan en de laatste minuten nog even lekker mee hebben kunnen draaien in het team! Volgend weekend de wedstrijd tegen het nog puntloze Maassluis. André.

OZC C1 – IJsselvogels C2   10-8     De eerste helft was verdedigend goed, weinig kansen tegen gehad, maar zelf ook te weinig gescoord. 3-4 ruststand. In het begin van de tweede helft lukte het scoren nog niet goed en maakten we veel onnodige fouten in de verdediging waardoor we van 3-4 naar 5-10 gingen. De laatste 10 minuten van de wedstrijd gingen we eindelijk goed scoren door nog 3 doelpunten te maken, maar het was net te laat. 8-10 einduitslag. Doelpunten 3x Finn, 2x Justin, 1x Jesse, 1x Mink, 1x Quinty. Groet, Sijmen.

Nieuwerkerk C4 – IJsselvogels C3   1-4     Vandaag speelde IJsselvogels C3 tegen Nieuwerkerk C4 het was gelukkig wat beter weer dan vorige week! Toen de eerste helft er bijna op zat scoorde Sem en bracht het de score op 1-1. Na de rust ging het allemaal beter en bracht Ties het op een 2-1. En daarna nog 2 schoten van Willeke en Lucie eindigde de stand op een mooie 4-1! Willeke.

Olympia D1 – IJsselvogels D1   6-13     Zaterdag 14 september speelde IJsselvogels D1 een uitwedstrijd tegen Olympia D1. De sfeer zat er goed in door het najaarszonnetje dat uitbundig scheen.
Olympia kwam al snel in de wedstrijd via de stip op voorsprong, maar daarna was het IJsselvogels dat door vier scores van Luna en één van Sven met 1-5 de leiding pakte. Vier keer ging dit met een doorloopbal en één keer werd er via de stip gescoord. Olympia scoorde de 2-5 en daarna was het tijd voor de vakwissel. In het tweede kwart gingen de scores gelijk op. Timo scoorde twee keer met een doorloopbal namens IJsselvogels, maar Olympia scoorde ook twee keer, waarmee de ruststand werd bepaald op 4-7. Na de rust scoorde wist Olympia nog drie keer te scoren. Het was echter niet genoeg om IJsselvogels van de winst af te houden. IJsselvogels scoorde in de tweede helft nog zes keer. Sven scoorde twee keer met een omdraaibal en een korte kans, Luna scoorde na een vrije bal, Timo scoorde twee keer vanaf de stip en ook Marnick wist met een schot van afstand de korf te raken. De eindstand werd daarmee 6-13. Een mooie en verdiende overwinning voor IJsselvogels D1, dankzij goed en effectief samenspel. Arjen U.

Tempo D3 – IJsselvogels D2   13-2     Zaterdag moest IJsselvogels D2 aantreden tegen Tempo D3. Deze tegenstander was al een stuk verder dan wij op tactisch gebied en dat maakte de wedstrijd behoorlijk lastig voor ons. Vooraf benadrukt dat we ondanks de betere tegenstander heel fel moesten beginnen om het de tegenstander toch lastig te maken.. tja.. als dat niet gebeurd, maak je het jezelf wel heel lastig. Laten we de eerste helft maar snel vergeten. In de rust werd er gehamerd op de inzet en de balsnelheid in de aanval. Gelukkig was de tweede helft een stuk beter en ontstonden er goede aanvallen. Nu moest alleen de bal er nog in! Gelukkig wisten Christian en Rico de korf nog te vinden waardoor de eindstand 13-2 werd. We hebben nog steeds een hoop om op te trainen maar er zit zeker vooruitgang in! Op naar volgende week. Door coach Sam.

Vriendenschaar (B) D2 – IJsselvogels D3

IJsselvogels E1 – Nieuwerkerk E2   16-7

IJsselvogels E2 – OZC E1   1-7     Over het weer hadden we vandaag in ieder geval niets te klagen, maar de tegenstander was wel even een ander verhaal dan vorige week. Verdedigend heb ik bijna niets te klagen op een paar puntjes na, maar daar gaan we gewoon hard aan werken. Dan zal ik maar niet over aanvallend beginnen, want o o o dat ging zeker niet best! Dat zijn heel wat meer puntjes dan verdedigend. Maar dan moet ik ook wel zeggen dat OZC een klein maatje te groot was voor IJsselvogels E2. Vooral het gooien vindt E2 nog erg lastig, dus daar gaan we dan maar hard op oefenen! Aan het eind heeft E2 het echt laten liggen en volgens mij dachten ze dat de wedstrijd al voorbij was, anders was de eindstand heel wat minder geweest. Helaas. Eindstand 1-7. (Gemaakt door Lucas, als ik het goed heb) Volgende week weer nieuwe kansen toch?  🙂 Thirza

IJsselvogels E3 – Twist E1   9-12     Deze week speelde IJsselvogels E3 tegen Twist E1. Na de winst van vorige week tegen Nieuwerkerk waren we gebrand om ook vandaag weer te winnen. Al snel kwamen we op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ayub. Helaas ging het na dit doelpunt een stuk moeilijker. We kregen 4 doelpunten op rij tegen en na 10 minuten stond het dus 1-4. In de rust bleven we positief en gingen we weer hard ons best doen om terug in de wedstrijd te komen. Dat lukte goed. Door eerst een doelpunt van Noortje daarna Thijme en tot slot Ayub stond het ineens weer gelijk, alles kon weer! Helaas scoorde Twist ook 3 doelpunten op rij en stonden we weer 3 punten achter, 4-7. Thijme en Ayub scoorde daarna de 5-7 en 6-7. Zoals 2 keer eerder in de wedstrijd kregen we weer 3 doelpunten achter elkaar tegen, 6-10. In de slotfase wist Thijme er nog 2 te maken maar kregen we er ook nog 2 tegen, 8-12. Ayub sloot de wedstrijd nog af met een doelpunt. Eindstand is dus 9-12.  Dyonne.

Olympia E1 – IJsselvogels E4   6-1     Vandaag mocht IJsselvogels E4 spelen tegen Olympia E1. Natuurlijk waren we goed voorbereid, want Thijmen was de shirtjes vergeten en we hadden geen ballen mee. Dus we begonnen goed. Jammer genoeg waren we ook maar met 4 spelers. dus moest iedereen extra veel hun best doen. We begonnen de wedstrijd goed met 0-1 van Daan. dat was jammer genoeg ons enige doelpunt. De uiteindelijke stand was 6-1 geworden. En met het korfschieten 4-3. Met doelpunten van. Elynn, Nienke en Thijmen. Ze hebben nog een hoop te leren voor het komende seizoen, maar voor deze wedstrijd ben ik trots op ze dat ze het de hele wedstrijd hebben volgehouden. Met vriendelijke groet coach Tom.

KCC / SO natural E4 – IJsselvogels E5   0-15     Wat een leuke wedstrijd! Afgelopen zaterdag had IJsselvogels E5 een super wedstrijd. Nadat we vorige week helaas in de regen verloren hadden, maakten we dat deze keer goed met een enorme overwinning. De wedstrijd begon meteen al goed. IJsselvogels had de bal van KCC na hun eerste aanval onderschept en Elin schoot het eerste doelpunt erin. Er werd door IJsselvogels E5 goed gespeeld op meerdere vlakken. Alle kinderen liepen goed te schieten, maar de wedstrijd werd gewonnen doordat ze als team zo goed samen speelden. Zodra de bal werd onderschept gingen alle kinderen zo snel mogelijk naar hun eigen paal rennen en speelden de bal zo snel door dat KCC nog bij de andere paal stonden en ze op deze manier vrij stonden om te schieten. Schieten blijkt voor de E5 ook geen uitdaging. Zo legden Daan, Elin en Carice in deze wedstrijd beide 4 doelpunten in de korf. Ook Timo had al 2 doelpunten in zijn broekzak zitten na 3 keer 10 minuten gespeeld te hebben. Alleen Mila moest nog scoren om het rijtje af te maken. Mila loopt in de laatste keer 10 minuten prachtig vrij, krijgt daarom de bal aangespeeld en scoort. Zo hebben alle kinderen gescoord en dat was voor ons coaches erg leuk om te zien. Leuke wedstrijd al blijven ze zo spelen gaan we een leuk seizoen krijgen! Lotte en Annelie.

IJsselvogels F1 – Nieuwerkerk F2   12-13     IJsselvogels begon minder aan de wedstrijd ze kwamen al snel 0-2 achter, Eva scoorde nog wel de 1-2 maar Nieuwerkerk scoorde de  1-3 en 1-4. In het 1ste kwart zeiden we dat we iets meer op het gooien moesten letten en dat de rest vanzelf wel kwam. In het 2de kwart scoorde Floris al snel de 2-4 maar Nieuwerkerk scoorde al snel de 2-5. Wessel maakte toen een heel mooi afstandsschot en het stond weer 3-5, Tamara scoorde de 4-5 en we kwamen steeds dichterbij maar helaas scoorde Nieuwerkerk nog de 4-6 en 4-7. Het 2de kwart was klaar en we speelde al wel beter maar het was nog niet echt super goed, nog steeds veel plaatsfouten en het te snel gooien van ballen die je beter kan vasthouden. Floris beloonde zichzelf met nog een goal 5-7. Nieuwerkerk scoorde de 5-8 maar Wessel scoorde ook weer snel de 6-8. Nieuwerkerk scoorde weer maar Eva scoorde ook dus de stand was weer 7-9. Het 3de kwart was voorbij en we speelde echt wel beter dan in het 1ste kwart maar onze kansen gingen er maar niet in. De laatste kwart begon en Nieuwerkerk scoorde de 7-10. Wessel scoorde de 8-10. Nieuwerkerk scoorde nog wel de 8-11 maar IJsselvogels had de smaak te pakken en scoorde de 9-11 en 10-11 (Floris en Wessel scoorde ze). Nieuwerkerk scoorde de 10-12 maar met nog een paar minuten spelen moesten we nog minimaal 2 goals scoren voor een gelijkspel en dat gebeurde ook, Eva scoorde 2 keer en zette de stand op 12-12. Met nog een paar seconden te spelen en we hadden er een gelijkspel uitgehaald maar Nieuwerkerk wist in de laatste seconden nog te scoren en bepaalde de wedstrijd met 12-13. Het korfschieten werd wel gewonnen met 6-3. Quinten scoorde 1 keer, Eva scoorde 2 keer, Tamara scoorde ook 2 keer en Wessel scoorde 1 keer. We weten in ieder geval wel wat er beter moet en kan maar hebben ook zeker gezien wat onze kwaliteiten zijn. Iris.

Nikantes F1 – IJsselvogels F2   12-5