Hoe vloog de bal – 15-februari-2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 15 februari 2014).

IJsselvogels F3 kampioen! De eerste kampioen is binnen. Eigenlijk waren ze vorige week al, zonder te spelen, kampioen geworden maar vandaag deden ze het nog eens dunnetjes over want dankzij een ruime 2-8 overwinning op nr. 2 Korbis F2 liet F3 zien de enige en echte kampioen te zijn, gefeliciteerd! Het was een bijzonder rustige zaterdag want er kwamen maar 4 teams in actie. Van deze 4 wedstrijden werden er 3 gewonnen en 1 verloren. De resultaten:

Bij IJsselvogels A1 is er in de vorige rubriek een foutje geslopen omdat op de KNKV-site stond dat concurrent Oranje Wit A1 thuis met 13-17 verloren had van laagvlieger DeetosSnel A2. Helaas bleek de eindstand andersom te zijn waardoor onze A1 geen 3 maar 1 punt voorsprong heeft op Oranje Wit A1 met nog 2 wedstrijden te gaan.

IJsselvogels D1 moest helemaal naar Arnemuiden om aan te treden tegen TOP D1. Thuis bleek al dat zij lang, groot, en sterk waren. Helaas was dat vandaag weer zo, aanvallend werd D1 vastgezet waardoor het moeilijk was een goede aanval op te zetten. Verdedigend stond D1 echter haar mannetje maar kon toch niet voorkomen dat er met 11-5 werd verloren ondanks 2 doelpunten van Remmert en 1 van Annelies, Thirza en invaller David.

IJsselvogels D3 speelde een avondwedstrijd (aanvang 18.30 uur) in Krimpen ad IJssel waar KOAG D3 de tegenstander was. Thuis werd hier nog met 3-6 van verloren maar volgens leider Dennis waren er kansen als er fel werd begonnen en slim gespeeld. D3 deed ontzettend zijn best en het harde werken werd beloond met een keurige 2-3 overwinning dankzij doelpunten van Iris, Tom en Sanne. Leider Dennis was in zijn nopjes, jullie hebben nog 2 uitwedstrijden voor de boeg en kunnen nog enkele plaatsjes stijgen op de ranglijst dus zet ‘m op!

IJsselvogels F2 moest in Waddinxveen de eerder uitgestelde wedstrijd (wegens een sterfgeval bij Korbis) tegen Korbis F1 inhalen. Binnen 2 minuten had Olivier F2 al op een 0-2 voorsprong gezet. F2 speelde goed en snel over waardoor alle kinderen kansen kregen. Na een 0-5 ruststand werd het uiteindelijk 3-9 via 4 doelpunten van Rosa, 3 van Olivier en 2 van Stijn. Het korfschieten eindigde in 3-3 door 2 doelpunten van Rosa en 1 van Olivier. De eerstvolgende wedstrijd van Nieuwerkerk F2 winnen en jullie zijn zeker van de 2e plaats, succes!

IJSSELVOGELS F3 KAMPIOEN! Ondanks dat F3 eigenlijk al kampioen was maakte F3 er toch een echte kampioenswedstrijd van. Korbis F2 stond niet voor niets op de 2e plaats en nam een 1-0 voorsprong maar gelukkig stelde F3 snel orde op zaken door de achterstand om te buigen in een 1-4 voorsprong. Daarna werkte Korbis F2 ook nog mee om per ongeluk in hun eigen korf 2-5 te scoren waarna F3 de eindstand op 2-8 bepaalde dankzij 3 doelpunten van invaller Benjamin, 2 van Levi en 1 van Simone, Esther en een eigen doelpunt van de tegenstander. Het korfschieten werd helaas met 6-5 verloren ondanks 2 doelpunten van Simone en Benjamin en 1 van Levi. Hierna brak het feest los. Zo een beetje alle ouders waren aanwezig en zelfs een opa en oma die zagen dat Anne namens de JC de kampioensdiploma’s, medailles en een overheerlijke slagroomtaart uitreikte waarna het hele team van Bas Vreeke (van Simone) het team verraste met een prachtig kampioenshirt met naam en al. F3 bestond deze zaalcompetitie uit Esther Oskam, Simone van Blitterswijk en Levi Bergsma en werd iedere wedstrijd aangevuld door een invaller. Op het veld krijgen ze er 2 nieuwe jongens bij (Thomas en Timo) en dan hopen we dat jullie net zo goed presteren als in de zaal. De leidsters van dit succesvolle team waren Manouk Kreft en Esther Stormbroek die hun eerste optreden als coach gelijk beloond zagen met een kampioenschap, nogmaals gefeliciteerd allemaal. En nu nog die 100% taart!

 Wim Slingerland.