Hoe vloog de bal – 15 maart 2017

Hoe vloog de bal ….. t/m zaterdag 15 maart.

Deze week maar 2 wedstrijden maar dat waren wel twee belangrijke wedstrijden. Voor D1 wat minder want die waren al kampioen maar bij PKC een kampioenswedstrijd spelen op vrijdagavond is toch wel speciaal. Voor E3 stond er mee op het spel want die moesten winnen van koploper Albatros E3 om op gelijke hoogte en dus gedeeld kampioen te worden. De verslagen:

IJsselvogels A3 zou zijn laatste wedstrijd thuis spelen tegen kampioen KCC A4 uit Capelle ad IJssel hetgeen tevens de laatste kans was om van die hatelijk “0” af te komen. De beloofde taart bij winst bij Bakker Johan opgehaald, kom ik zaterdagmorgen in de sporthal, blijkt deze de hele dag verhuurd te zijn. Dus geen wedstrijd voor A3, de taart bij leidster Laura afgegeven en ik hoop dat jullie allemaal een stukje hebben gekregen en dat hij smaakte.

PKC D2 – IJsselvogels D1

De wedstrijd om het seizoen in de zaal af te sluiten. Het kampioenschap al in de tas door het verlies van Olympia vorige week en de huldiging in het vooruitzicht na de wedstrijd. De druk was er wel af maar een laatste overwinning is dan toch wel de kers op de taart/de krent in de pap (ach jullie kennen de gezegdes). En het is nu eenmaal leuker om een feestje te vieren na een overwinning dan een feestje te vieren na een nederlaag. En met die opdracht begon de D1 aan de wedstrijd en als de druk eraf is wordt er heerlijk gespeeld en vliegen de doelpunten je ineens weer om de oren. De eerste aanval maakt er maar liefst 6 (3 x Willem en 3 x Benjamin) en door wat slordig verdedigen helaas wel 4 doelpunten tegen. De tweede aanval voegt er nog 4 aan toe (2 x Wesley en 2x Rosa) en door nu wel goed te verdedigen wordt hiermee een 5-10 rust stand bereikt. In de rust werden de twee trouwe wissels ingebracht (Isa en Lisa) zonder wiens invalbeurten dit kampioenschap niet mogelijk was geweest want er waren toch wel een paar ‘brekebenen’ in het team die links en rechts een blessure opliepen (ook Yana was een belangrijke reserve en invaller in de tijd dat Jesca geblesseerd was, Dank!). De tweede helft werd het eigenlijk geen wedstrijd meer en werden er fenomenale doelpunten gemaakt door 3 x Benjamin (jaja als de druk eraf is gaat alles raak ?), 1 x Willem, 1 x Anne en 1 x Wesley waardoor een 6-16 eindstand werd bereikt. Een zeer terechte overwinning en een daarmee uiteindelijk ook zeer terecht kampioenschap. Er waren vele pieken maar ook wel diepe dalen.. Ach we hebben een hoop geleerd en hebben ook nog een hele boel meer te leren. De snelheid is goed, de inzet geweldig maar soms is het rondspelen om het rondspelen tenenkrommend en moet er veel meer variatie in schieten, doorloopballen en rondspelen gevonden worden. En ook het omgaan met spanning verdient nog voldoende aandacht. Maar ach genoeg leerpunten nu ff genieten van deze prestatie!

De stand na dit zaalseizoen spreekt boekdelen, de meeste punten en de meeste doelpunten en dus de terechte kampioen.

Na het laatste fluitsignaal de huldiging door Anne en Manon van de TC en de welbekende taart voor de kampioenen. En hier werd met veel plezier van gesmuld door de dames en heren. Ook onze trouwe sponsor VNE Export was aanwezig (super!) en had een prachtige chocolade kip met eieren voor de kinderen bij zich.

Straks op het veld overgangsklasse en dat wordt een zware bevalling met tegenstanders die nu bovenaan staan in de hoofdklasse. Na 2 kampioenschappen in de eerste klasse moeten we proberen hier veel van te leren en de resultaten te nemen zoals ze zijn en vooral blijven doorgaan met heel veel plezier maken…

Wedstrijd verslag Albatros E3 – IJsselvogels E3 uitslag 7–7 gelijk  19-03-17 door Timo van der Ham

Deze week was het een spannende wedstrijd want bij winst zijn we gedeeld kampioen. Nog een keer extra getraind op het veld. Nog extra wisselspelers mee (Lucas en Levi bedankt).

Door een foutje in de organisatie begon de wedstrijd een half uur later. De wedstrijd begon rustig, maar Albatros maakte de 1-0. Al snel werd het 2-0 en uiteindelijk gingen we de rust in met 3-0. In het eerste kwart hebben we wel 2 doelpunten gescoord maar die werden allebei afgekeurd.

In het 2de kwart trok Lucas de stand gelijk door 3 mooie doorloopballen (door het goede aangeven van Flo en Sahra). We gingen de rust in met 3-3.

We begonnen het 3de kwart met een doelpunt van Timo. Daarna kwam Albatros terug met 3 doelpunten en  maakte het daarmee 6-4.

Het vierde kwart begon met 2 mooie scores van Lucas. Daarna was de stand weer gelijk. Toen werd het spannend. Flo scoorde in de laatste minuut en maakte het 6-7. Albatros kreeg in de laatste 10 seconden een strafworp en wist die te scoren. De eindstand was helaas 7-7. Albatros werd met deze uitslag kampioen en ijsselvogels eindigde als 2de.

Iedereen was teleurgesteld. Gelukkig kregen we nog wel een taart van Matthijs (Bedankt Matthijs)  De tekst “kampioen” hebben we aan Albatros gegeven.