Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 15 juni 2019

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 15 juni 2019.

IJSSELVOGELS 3, 4, C1, C2, E3, E5, F1 EN F3 KAMPIOEN!!!!! Met name de kampioenschappen van het 3e en 4e, met promotie als gevolg, en van C1, opnieuw naar het N.K., vielen op. Maar met titels voor E3, E5, F1 en F3 zit het bij de jeugd de komende jaren ook wel aardig goed, dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Voor C2 vond ik het heel leuk dat ze na in de zaal geen enkele keer te hebben gewonnen nu ineens met 10 uit 6 dik verdiend kampioen werden. Gefeliciteerd allemaal! Van de maar liefst 27 gespeelde wedstrijden deze week werden er 10 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er liefst 15 een nederlaag. De grootste overwinningen kwamen op naam van E5 dat zijn kampioenswedstrijd thuis tegen Gemini E3 met liefst 15-0 wist te winnen terwijl C1 in Haarlem met 5-20 van Haarlem C1 won. Topscoorster van de week werd Aaliyah dos Santos uit F3 met liefst 7 goals. De resultaten:

Van de 27 gespeelde wedstrijden deze week heb ik van liefst 15 wedstrijden niets ontvangen, geen wedstrijdverslag en geen scoreverloop, zelfs van enkele kampioenswedstrijden niet, heel jammer! Van 5 wedstrijden heb ik zelf een wedstrijdverslag gemaakt terwijl ik van 7 teams wel keurig een wedstrijdverslag heb ontvangen en dat waren: 4e Marco Slob, 5e Boas van Voorst, D1 Timo v.d. Haam, E1 Sanne de Waal, E2 Roos van der Vliet, F1 Nikki Prins en F3 Cécile Slingerland. Ere wie ere toekomt!

Door het drukke programma dat ik deze 2 weken heb dankzij iedere dag schietcompetitie, organiseren Lageloop, het koppelschieten, Hoe vloog de bal, 4 dagdelen korfballessen i.p.v. gymlessen, etc. etc. laat ik er verder hierbij.

ONDO (G) 1 – IJsselvogels 1   19-12     8e plaats (gedegradeerd) 14   2   0   12   4   173-235

Nieuwerkerk 4 – IJsselvogels 2   14-10     3e plaats     14   8   0   6   16   176-161
Voor beide teams stond niets meer op het spel. Het 2e begon matig aan de wedstrijd en kwam met 4-0 achter te staan. Gelukkig kon Stan door het benutten van 2 korte kansen de achterstand terugbrengen tot 4-2. Nieuwerkerk scoorde 5-2 waarna Daan en Merel, beiden van afstand, de ruststand op 5-4 bepaalden. Na de rust scoorde Wietze vanaf de stip de gelijkmaker, 5-5. Na 6-5 achter maakte Daan de 6-6 en zette Wietze het 2e voor het eerst op voorsprong, 6-7. Hierna weer zo’n bekende fase bij het 2e waarin het niet tot scoren kan komen waardoor de tegenstander de 6-7 achterstand kan ombuigen in een 10-7 voorsprong. Merel neemt de 10-8 voor haar rekening waarna Nieuwerkerk opnieuw uitliep naar 12-8. Jeffrey scoorde nog 12-9 waarna Daan de eindstand op 14-10 bepaalde. Ik denk dat scheidend trainer/coach Wim Korving een beter afscheid had verdiend. Een 3e plaats in de veldcompetitie bleek na een matige start het hoogst haalbare. Daan 3x, Merel, Stan en Wietze 2x en Jeffrey 1x scoorden vandaag de doelpunten.

Merwede / Multipl. 4 – IJsselvogels 3  15-18     1e plaats (gepromoveerd)   14   10   2   2   20   245-177
IJSSELVOGELS 3 KAMPIOEN!!!

IJsselvogels 4 – Vitesse 4   10-18     1e plaats (gepromoveerd)   12   10   0   2   20   182-128
Na het behaalde kampioenschap 3 weken geleden was de focus niet helemaal aanwezig, waren Marlinde (werk) en Rob (familie) een weekend weg en was Manon uitgeleend aan IJsselvogels 3 om te spelen voor het kampioenschap. Zoals iedereen heeft kunnen lezen, is de inbreng Manon van toegevoegde waarde geweest bij IJsselvogels 3 met het behalen van de titel. Nu kunnen wij heel kort zijn met de analyse van de wedstrijd. Er werd niet verloren in de laatste minuut….alle afwezigen konden niet opgevangen worden en doordat de tegenstander Vitesse 4 in de eerste helft doorkreeg dat het niet tegen de sterkst mogelijke opstelling stond en zelf nog voor promotie speelde werd het een éénzijdige wedstrijd qua scoreverloop. IJsselvogels 4 kwam via Stef nog wel op 1-0, maar daarna was het achter de feiten aanlopen. Wilco (2-5), Melvin (3-6) en Leonie (4-7) scoorde de doelpunten in de 1ste helft. Na rust gooide Vitesse 4 er een schepje bovenop en binnen no-time stond het 4-12. Positief was de rentree van Laura Rijneveld die terugkeerde na haar zwangerschap en de 5-12 scoorde. Het restant van de 2e helft is voor de statistieken, Luc 6-13, Stef 7-15, 8-15 Wilco, Laura R 9-17 en Wilco 10-17 waarbij de wedstrijd met 10-18 werd afgesloten. Namens het geheel IJsselvogels 4 willen alle invallers, maar dan ook echt alle invallers bedanken voor het reserve zitten en/of invallen. Wij gaan genieten van de zomer en wensen iedereen een fijne vakantie toe, maar zien elkaar nog tijdens de schietcompetitie(s) en afsluitdag! Tot volgend seizoen!! Marco.

IJsselvogels 5 – RWA 7   13-15     4e plaats     6   2   0   4   4   48-65
IJsselvogels 5 speelde vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. Dit tegen een tegenstander die ze vorig seizoen in ongeveer dezelfde omstandigheden tegen kwamen, toen was het ook aan het einde van het veldseizoen, de laatste wedstrijd die we toen speelden was het weer ook niet het beste. Toen werd er van ze gewonnen ook al waren ze al kampioen. Vandaag moesten ze nog een wedstrijd om kampioen te worden. Zou dat tegen ons zijn of konden we hun kampioenschap toch nog verpesten. De wedstrijd begon in het voordeel van IJsselvogels, dit omdat Aniek in de eerste schot poging van de wedstrijd gelijk de bal door de mand weet te krijgen. RWA zag daar hun kampioenschap direct door hun neus geboord worden en gingen in de tegenaanval. Zo scoorde ze de 1-1 en de 1-2. Op dit moment begon RWA weer een beetje vertrouwen te krijgen in hun ‘kleine’ voorsprong en zo begon de wedstrijd een beetje te middelen, zo scoorde IJsselvogels er een en zo scoorde RWA er weer een. Dit ging tot de rust door. Helaas moest IJsselvogels de rust in gaan met een achterstand. Helaas is er na de rust geen stand meer bijgehouden en moet ik dit je dit verloop helaas schuldig houden. Wel kan ik vertellen dat er na een spannende 2e helft en een laatste punt van Annelie de wedstrijd beslist werd op 13-15. Helaas kon IJsselvogels RWA niet weerhouden om de punten mee te nemen maar we kunnen dit seizoen wel op een goede manier afsluiten. ‘Vaste’ Invalster Annelie nogmaals bedankt voor het reserve zitten bij onze ‘vele’ wedstrijden. Cindy, Denise en Manon uiteraard bedankt voor jullie coaching en trainingen gedurende dit jaar. Op naar het nieuwe seizoen. Van Boas

12/6 – IJsselvogels MW1 – Fortissimo MW2   9-12     3e plaats     6   0   2   4   2   47-74

IJsselvogels G1 was vrij.     Gedeelde 2e plaats     4   3   0   1   6   17-13

IJsselvogels A1 – Vriendenschaar (B) A1   14-14     5e plaats     14   6   1   7   13   188-197

12/6 – IJsselvogels A2 – DeetosSnel A3   9-10

DeetosSnel A3 – IJsselvogels A2   14-11     3e plaats     6   2   0   4   4   46-60

11/6 – Kinderdijk B1 – IJsselvogels B1   10-9

IJsselvogels B1 – Vriendenschaar (B) B1   21-7     2e plaats     6   2   1   3   5   71-67
Na de krappe 10-11 overwinning in Bodegraven stond er deze wedstrijd opnieuw veel op het spel, namelijk handhaving in de 2e klasse of degradatie naar het breedtekorfbal. Na in de zaal een klasse hoger (1e klasse) op een keurige 2e plaats te zijn geëindigd waren de verwachtingen op het veld best wel een beetje hoog gespannen. Door diverse oorzaken kon B1 op het veld niet het niveau halen van in de zaal. Deze wedstrijd zag ik gelukkig weer een B1 dat er vanaf het begin voor ging. Dano vanaf de stip (dankzij Annelies) opende de score en na 1-2 achter was het Cécile die eveneens vanaf de stip (zelf veroorzaakt) voor 2-2 zorgde. Dano scoorde 3-2 en na 3-3 was het David die voor het eerste gaatje zorgde door 4-3 en 5-3 voor zijn rekening te nemen. Vriendenschaar scoorde 5-4 en kreeg hierna een strafworp mee. De coaches Stan en Jesse vroegen slim een time-out aan en of het hierdoor kwam weet ik niet maar de stip ging mis (dus geen 5-5) waarna achtereenvolgens Annelies, Cécile en David voor een 8-4 voorsprong zorgden. Na 9-5 waren het Annelies, Cécile en David die met hun doelpunten de ruststand op 11-5 bepaalden. Ook in de 2e helft had B1 duidelijk het betere van het spel en vooral dankzij het goede rebounden van Marijn en Dano bleven beide vakken scoren. Kris scoorde van afstand 12-5, Dano eveneens van afstand 13-5, Evi uit een doorloopbal 14-5, David van afstand 15-5, Dano uit een vrije bal 16-5 en even later van afstand ook 17-5. Eindelijk lukte het Vriendenschaar, dat verder echt niet slecht speelde, om te scoren, 17-6, waarna Evi en Dano, beiden van afstand 18-6 en 19-6 scoorden met nog 1 minuut te spelen. In de laatste minuut nog 3 schoten en 3 doelpunten. Invaller Tim S. maakte van afstand 20-6, Vriendenschaar vanaf de zijlijn 20-7 waarna Evi in de slotseconde van afstand de eindstand op 21-7 bepaalde. Dano 6x. David 5x, Cécile en Evi 3x, Annelies 2x en Kris en invaller Tim S. 1x namen deze wedstrijd de productie voor hun rekening. Helaas kwamen Yana en Marijn deze wedstrijd niet tot scoren maar zij hadden zeker een belangrijk aandeel in deze fraaie overwinning.

IJsselvogels B2 – SDO / Blijwerkt B1   11-9     3e plaats     6   3   0   3   6   52-41
Zou het B2 lukken om ook de laatste thuiswedstrijd te winnen? Kampioen SDO / Blijwerkt B1 uit Kamerik kwam op bezoek. Uit werd onnodig verloren (zoals wel vaker bij B2) en dat bleken achteraf dure punten te zijn in de race om het kampioenschap. Na 0-1 achter scoorde Tim 1-1 en na 1-2 was het Isa die 2-2 op het scorebord zette. Via Lisa nam B2 voor het eerst een voorsprong die heel de 1e helft werd vastgehouden via Sander (4-3), Lisa (5-4) en Sander (6-5) waarna SDO de ruststand op 6-6 bepaalde. In de 2e helft kwam B2 eerst nog achter te staan met 6-7 maar daarna stroopte het de mouwen op en via Lisa, Sander, Lieneke en Tim boog B2 de 6-7 achterstand om in een 10-7 voorsprong. SDO scoorde 10-8 maar een korte kans van Sander betekende 11-8 en dat SDO de eindstand hierna op 11-9 bepaalde was alleen van belang voor de statistieken. Jullie waren, net als in de zaal, opnieuw dichtbij het kampioenschap maar helaas …… De trainer/coaches Coen en Mike noteerden 4 treffers van Sander, 3 van Lisa, 2 van Tim en 1 van Lieneke en Isa.

Haarlem C1 – IJsselvogels C1   5-20     1e plaats (kampioen + NK)     6   6   0   0   12   86-44
C1 was vorige week dinsdagavond dankzij een 19-6 zege op deze zelfde tegenstander al kampioen geworden. Vandaag stond de uitwedstrijd in en tegen Haarlem C1 op het programma. Na een lange rit begon de wedstrijd. Zoals gewoonlijk was het Willem die gelijk het eerste doelpunt scoorde gevolgd door de 1-1 van Haarlem. Na 4 min. nam Haarlem zelfs brutaal een 2-1 voorsprong. Een afstandsschot van Joran betekende 2-2 waarna Dominique met een mooi schot C1 weer op voorsprong zette, 2-3. Benjamin scoorde even later van afstand 2-4. Er waren inmiddels al 18 min. gespeeld. Gezien de 3-11 ruststand werd er in de laatste 7 min. maar liefst 9x gescoord. Joran van afstand 2-5 en in dezelfde minuut maakt Haarlem 3-5. De deze wedstrijd loepzuivere Benjamin scoorde met 2 schoten in korte tijd 3-6 en 3-7. In de laatste 3 minuten scoorde Anne 3-8, Joran 3-9. Benjamin 3-10 en 3-11 en dat allemaal met mooie afstandsschoten. – rust – Na de rust was het Haarlem dat binnen 4 minuten terugkwam tot 5-11. Benjamin scoorde van afstand 5-12 gevolgd door een mooie doorloper hetgeen zijn 6e doelpunt deze wedstrijd betekende, 5-13. Jesca en Wesley scoorden beiden van afstand waardoor het 5-15 werd. Voor coach Peter het sein om te gaan wisselen met Tim voor Benjamin en Lisa voor Dominique. Tim scoorde gelijk, na een onderschepping in de verdediging, uit een doorloper 5-16 en Lisa van afstand 5-17, ze maakten hun invalbeurt waar. Wesley scoorde uit een doorloper 5-18 en ook Joran wist uit een fraaie doorloper te scoren, 5-19, waarna Willem van onder de korf de eindstand op 5-20 bepaalde. Een uitstekende wedstrijd met een goede 1e en een goede 2e helft en dat is wel eens anders geweest, nietwaar C1?! A.s. Zaterdag nemen jullie, als kampioen van de 1e klasse G, deel aan het Nederlands Kampioenschap voor C-1e klasse teams dat bij KCR in Ridderkerk wordt gehouden, lekker dicht in de buurt. Jammer alleen dat dan al onze jeugd op korfbalkamp is in Leersum maar dat is niet anders. Heel veel succes C1!

12/6 – KCC / SO natural C2 – IJsselvogels C2   4-6     1e plaats (kampioen)     6   5   0   1   10   44-29

11/6 – Korbis C3 – IJsselvogels C3   8-1

IJsselvogels C3 – Vriendenschaar (B) C2   2-6     gedeelde 2e plaats     6   3   0   3   6   30-40

IJsselvogels D1 – Fortuna / Delta Logistiek D2   4-5     3e plaats     6   1   2   3   4   36-38
De laatste wedstrijd van het seizoen. Dat is altijd spannend. Het team van Fortuna kon kampioen worden als ze wonnen, en anders werd KOAG dat. Een belangrijke wedstrijd dus. Christiaan was er als coach. Hij zei voor de wedstrijd dat we vooral plezier moesten maken en dat ook echt moesten uitstralen. Even warmlopen en inschieten en toen begon de wedstrijd. Het begin was goed en de bal ging snel heen en weer tussen de vakken. Aan beide kanten waren er kansen en daarom kreeg Fortuna de eer van het eerste doelpunt met een mooi schot. De aanval van ons team deed het ook goed en Sven scoorde een mooi schot. Even later scoorde hij ook nog een doorloop. Toen was het tijd om van vakken te wisselen. Ook Marnick had er zin in en scoorde een mooi schot. Helaas kregen we in de laatste minuten nog een stip tegen maar was het wel een goede eerste helft. Rust. Even snel wat drinken en wat tips en daarna snel weer verder. Fortuna was weer scherp en scoorde al snel een puntje. Onze aanval reageerde snel en Luna scoorde een doorloop door goed samen te werken. Het verliep verder goed en toen was het vakwissel. Helaas kreeg Fortuna al snel weer een stip die er in ging. Het was spannend maar helaas scoorde Fortuna in de laatste minuten de 4-5 en was de wedstrijd al snel afgelopen. We hebben goed gespeeld maar helaas ging het kampioenschap toch naar Fortuna. Ik wil alle coaches, supporters, ouders en scheidsrechters bedanken voor dit leuke seizoen. Bedankt voor het lezen, Timo.

Vriendenschaar (B) D2 – IJsselvogels D2   7-6     2e plaats     6   3   0   3   6   34-36

Nieuwerkerk E4 – IJsselvogels E1   4-9     2e plaats     6   4   1   1   9   68-34
De laatste wedstrijd van het seizoen. Wat jammer zeg. Leuk team, leuke coaches en gezellig groepje ouders. We hoeven niet ver te rijden. Nieuwerkerk dat is naast de deur. Kampioen kunnen we niet meer worden, maar gaan er wel voor. Vandaag gaat Hans coachen en langs de lijn staan nog 4 coaches ? 1-0, 1-1, 2-1, 2-2 , 2-3 ,2-4, 2-5, 2-6 – Pauze – Tips, Tools en een dosis positiviteit van Hans 2-7, 3-7,4-7, 4-8, 4-9 Dikke pluim en duim voor Hans en de Kids. Goed samengewerkt en allemaal wel een punt gescoord. Lekker chips gegeten na de wedstrijd, Luc vierde zijn verjaardag en gewonnen. Dubbel feest ??  Op naar de schietcompetitie van woensdag. Ze geven perfect weer op, mooi meegenomen. Iedereen veel plezier in het nieuwe team en wie weet in de D bij elkaar. Sam en Dano enorm bedankt voor het leuke korfbal jaar en de gezellige en goede trainingen. Ouders van E1.

IJsselvogels E2 – Gemini E1   1-11     4e plaats     6   0   0   6   0   20-54
IJsselvogels E2 heeft afgelopen zaterdag haar laatste wedstrijd van het jaar gespeeld. Het afgelopen veldseizoen was voor de E2 een lastig seizoen. Er waren goede tegenstanders waar we niet van wisten te winnen. Zo was het zaterdag ook geen makkelijke pot. De wedstrijd werd gespeeld tegen de koploper Gemini E1 dat nog ongeslagen was. Toch begonnen we goed en stonden we 1-0 voor door een goal van Christian. De eerste 10 minuten waren nog veelbelovend, daarna zakte het helaas in. We kwamen steeds meer achter te staan en er werden veel ballen onderschept door Gemini. Er zaten goede en minder goede aanvallen tussen maar IJsselvogels bleef haar best doen. Helaas lukte het maar niet om te scoren. Met een nederlaag van 1-11 sluiten wij het seizoen af. E2 bedankt voor het leuke jaar en wij wensen jullie allemaal alvast een hele fijne vakantie! Roos, Loisanne en Angela.

Olympia E2 – IJsselvogels E3   4-9     1e plaats   (kampioen)     6   4   2   0   10   58-27

IJsselvogels E4 – Gemini E2   3-3         4e plaats     6   1   1   4   3   16-48

IJsselvogels E5 – Gemini E3   15-0     1e plaats   (kampioen)     6   5   1   0   11   71-18

KCC / SO natural E3 – IJsselvogels E6   5-0     3e plaats     6   3   0   3   6   26-31

KCC / SO natural F1 – IJsselvogels F1   13-15     1e plaats   (kampioen)     6   5   0   1   10   88-67
IJSSELVOGELS F1 KAMPIOEN !  Nadat we afgelopen keer Nieuwerkerk hadden verslagen was het vandaag de taak om twee punten te pakken bij KCC. Als dit zou lukken dan zijn we kampioen. Vooraf afgesproken om vooral het baltempo hoog te houden. Dit zorgt voor de mooiste aanvallen bij de F1. De F1 ging voortvarend van start en wist gelijk met drie doelpunten voor te komen. Helaas liet KCC dit niet zonder zomaar toe waardoor we na de eerste 10 minuten 2-3 voor stonden. Dit maakte het voor al het aanwezige publiek en de ouders thuis (die via een live verslag over de app meeleefde) nog een spannende zaterdagochtend. Ook de tweede 10 minuten waren nog erg spannend, ruststand was dan ook 6-6. In de tweede helft ging het scoren bij F1 gelukkig gewoon door. Ook KCC bleef scoren, maar liepen eigenlijk de hele tijd achter ons aan. Dit maakte dan ook dat wij de wedstrijd uiteindelijk met 13-15 hebben gewonnen! Alle vijf de vogels en een trotse coach stonden juichend op het veld! Hierna kregen we de medailles, diploma’s en de lekkere taart. Ik heb een erg leuk seizoen met jullie gehad, veel fanatisme, veel blije gezichten als jullie weer een keer hadden gewonnen of gescoord & veel gelachen als jullie mij weer is in de maling namen. Jullie zijn toppers. Ook de ouders bedankt voor jullie enthousiasme gedurende het seizoen! Allemaal heel veel succes volgend jaar in de E. Groetjes Nikki.

IJsselvogels F2 – Thor (R) F1   4-19     2e plaats     6   3   0   3   6   63-61
F2 ontving thuis kampioen Thor F1 dat er in deze poule duidelijk bovenuit steekt. In het begin was er geen houden aan en werd gelijk het verschil gemaakt maar ook met 5 tegen 4 (door de superspeler die wij mochten inzetten) werd het verschil niet kleiner, daarvoor was de tegenstander gewoon te goed. In de 1e helft stond het al 1-9 met voor F2 een doelpunt van Nienke. Na de rust scoorde Wessel gelijk met een mooi 2-9 maar ondanks nog doelpunten van Timo en nogmaals Nienke werd het uiteindelijk 4-19. Al met al zijn jullie op een keurige 2e plaats geëindigd en daar kunnen de coaches Marieke en Mark best tevreden mee zijn denk ik.

IJsselvogels F3 – KCC / SO natural F2     17-9     1e plaats   (kampioen)     6   5   0   1   10   58-39
Zaterdag heeft de F3 hun kampioenswedstrijd gespeeld tegen KCC F2. Het 1ste kwart was niet zo spectaculair. Eva scoorde de 1-0 waarna KCC de 1-1 maakte. In het 2e kwart werd er wat meer gescoord. Quinten scoorde een mooi doelpunt waarna Eva weer scoorde. 3-1. KCC scoorde de 3-2 en Aaliyah scoorde daarna 2x waardoor de stand 5-2 werd aan het einde van het 2e kwart. In het 3e kwart scoorde Mila de 6-2 en Aaliyah de 7-2. Er kwam een steeds groter gaatje. KCC scoorde de 7-3 en Mila weer een mooi doelpunt waardoor ze de 8-3 maakte. Daarna scoorde KCC de 8-4 en 8-5. De 9-5 werd gemaakt door Mila en KCC scoorde als laatste in het 3e kwart de 9-6. Het gaatje was weer wat minder maar in het 4e kwart ging het als een trein. Aaliyah scoorde de 10-6 en Carice de 11-6. KCC zette de stand op 11-7 waarna Aaliyah de 12-7 maakte. KCC scoorde de 12-8 en Carice de 13-8. De 13-9 werd gemaakt door KCC en na een paar keer om en om scoren ging de F3 ervandoor met de score. Floris scoorde de 14-9. Aaliyah de 15-9. 16-9 werd gemaakt door Carice en als laatste doelpunt scoorde Aaliyah de 17-9. Dat betekende……Dat we KAMPIOEN waren!!!! Na al het gejuich moesten we alleen nog even korfschieten en dan konden we taart eten.;) Helaas ging het korfschieten wat minder…..Mila scoorde de 1-0 en daar bleef het ook bij voor de F3. KCC scoorde nog 3 doelpunten waardoor we met korfschieten eindigde met 1-3. We hebben nog nooit zo’n goede score en wedstrijd gezien van jullie en ook super leuk dat iedereen in de laatste wedstrijd heeft gescoord! Met alle 6 de kinderen hebben jullie laten zien wat jullie konden en dat is na de wedstrijd erg beloond! Na de wat mindere wedstrijden in de zaal hebben jullie laten zien wat een goed team jullie zijn en hoe goed jullie vooruit zijn gegaan. Ik ben super trots op jullie en ik had me geen betere F3 kunnen wensen om te coachen en te trainen! We hebben er een mooi seizoen van gemaakt! Gefeliciteerd en misschien tot volgend seizoen! Cécile.