Hoe vloog de bal – 16-02-2019

Hoe vloog de bal …… zaterdag 16 februari 2019.

De laatste bijna complete wedstrijddag voor de voorjaarsvakantie. Er werden deze zaterdag 20 wedstrijden gespeeld waarvan er 11 werden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 8 verloren. De grootste overwinning was opnieuw voor F1 dat in Bodegraven met liefst 3-28 van Vriendenschaar F1 wist te winnen. Ook de topscoorder van de week komt uit dit team want Thijme Verburg wist deze wedstrijd maar liefst 11 keer te scoren, ook de 9 doelpunten van good-old Wilco v.d. Heuvel in het 4e en van Ayub Vogel uit F1 zijn zeker een vermelding waard. Het 1e en 2e waren vandaag vrij en konden zich opladen voor een spannend slot van deze zaalcompetitie. Zowel het 3e als D1 maakten lelijke misstappen in de race om het kampioenschap, het 3e verloor uit zelfs van het nog puntloze Nieuwerkerk 4 met 16-15 terwijl D1 thuis onnodig met 7-8 van nr. 6 KOAG D1 verloor. C1 en C3 daarentegen wonnen opnieuw hun wedstrijd waardoor ze beiden in de race om de 100% taart blijven. De resultaten:

Had vorige week bijna (op 1 na) iedereen een wedstrijdverslag en/of scoreverloop ingeleverd, het afgelopen weekend lieten de meesten het helaas afweten, jammer!

Er kwamen afgelopen zaterdag 19 teams (G1 speelde 2 wedstrijden) in actie. Hiervan hadden op maandagavond 22.00 uur (de uiterste inlevertermijn voor “Hoe vloog de bal ….”) maar 7 teams aan voldaan. Dus …… maar liefst 12 teams hadden “vergeten” een wedstrijdverslag en/of een scoreverloop in te leveren!!!! Teleurstellend!

De complimenten voor het 4e (Marco), G1 (Petra), A2 ((Lotte, Edo, Tom en Annelie), B2 (Sandra en Coen), D1 (Flo), E5 (Lotte en Anna) en F1 (Nikki).

Geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop (op tijd) ontvangen van het 3e, 5e, A1, B1, C1, C3, D2, D3, E1, E2, E3 en E4. Kleine moeite, groot plezier! Dinsdag volgden de verslagen van het 5e (Boas), C3 (Lieke) en van E2 (Angela) terwijl ik die van B1 en C1 zelf (weer) heb gemaakt. Vandaag, woensdag, kwam er nog een verslag van D3 en E1 binnen.

IJsselvogels 1 en 2 waren vrij.

Nieuwerkerk 4 – IJsselvogels 3   16-15     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels 4 – Futura 3   22-18     Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen Futura 3 waarbij de uitwedstrijd nipt werd gewonnen (11-12) en beloofde dus een spannende wedstrijd te gaan worden. Het kampioenschap gaat tussen WION 4 en KCR 6, welke gelijkspeelde (18-18) waardoor beide promotie plekken uit het zicht zijn. Het doel is om de 3e plek te bemachtigen aan het einde van dit zaal seizoen, achter deze 2 ploegen, die gewoon te goed zijn om in de 4e klasse te spelen. Plezier hebben in het veld en de positieve dingen benadrukken, dat was de opdracht voor vandaag. De vakken een beetje gehusseld i.v.m. ontbreken van Marlinde (gelukkig weer thuis met de kleine Jolein) en Nikki / Eline hebben meer dan prima ingevallen, bedankt meiden! Het eerste aanvalsvak vloog werkelijk uit de startblokken en Rob maakte de 1-0 uit een stip na de “blitzkrieg”. Mooi begin, maar Futura 3 bleef redelijk bij in het begin. Stef (2-2) en Melvin (3-3) maakte eerst steeds een achterstand goed en na het doelpunt van Cindy (4-3) ging het steeds beter lopen bij IJsselvogels. Rob (5-4) en Wilco (6-5 en 7-5) scoorde binnen 3 minuten en het gaatje was geslagen. Melvin (8-6) en Wilco (9-6) hielden het gaatje in stand, Futura bleef in het spoor en Rob (10-8) en Wilco (11-9) scoorde nog voor het rustsignaal. Direct na de rust herstelde Melvin (12-9) het gaatje, maar werd direct teniet gedaan (12-10) waarna er 8 minuten niet werd gescoord door beide ploegen. Maar Wilco kreeg het een beetje op mijn heupen in de 2e helft en scoorde de 13-10 en 14-10, waarbij het eerste echte tikje werd uitgedeeld. Na de 15-10 van Melvin en de 16-12 van Eline, was Futura 3 niet bij machte om nog aan te sluiten. Rob (17-12) scoorde z’n 4e doelpunt, Wilco (18-13), Melvin (19-14) scoorde z’n 5e, waarna Wilco 20-15 en 21-15 maakte en Laura de 22 van IJsselvogels volmaakte (22-15). Futura zette de 22-18 eindstand op het scorebord en Wilco had de 10 vol kunnen maken, hopelijk zijn de 9 doelpunten voldoende voor de titel “topscoorder van de week”. Als echte heer, hij kon dit niet zonder zijn vakgenoten. Leuke wedstrijd en mooie doelpunten gezien met beleving en plezier hebben in het spelletje! De doelpunten werden gemaakt door: Wilco (9), Melvin (5), Rob (4), Stef (1), Cindy (1), Laura (1) en Eline (1). Marco.

IJsselvogels 5 – NIO 5   18-3     IJsselvogels 5 mocht deze keer tegen NIO 5. De vorige keer dat hiertegen gespeeld werd is er verloren met 13-12. IJsselvogels 5 wist dat dit verlies onnodig was en wilde bewijzen dat deze nederlaag ook echt onnodig was. Het doel van deze wedstrijd was dan ook om beter te presteren dan de vorige keer. Het begin van de wedstrijd liet dan ook zien dat IJsselvogels 5 nu wel in de wedstrijd zat en een voorsprong van wel 7-0 wist te creëren, iets wat in de ‘nieuwe’ samenstelling van het 5e nog nooit is gebeurd. IJsselvogels was op tempo en hield het tempo redelijk hoog, NIO 5 wist hier dan ook niet echt tussen te komen. In tegenstelling tot de vorige keer was de passing op orde en was de afronding daar. Wel werden de kansen onder de korf nog niet gezien, wat jammer was aangezien daar toch nog wel wat vrije kansen werden gecreëerd. NIO 5 wist echter toch nog wel wat te scoren (7-1). Waarna Remon de 8-1 scoorde. NIO 5 wist weer te scoren (8-2), voor IJsselvogels was dit een teken dat ze toch weer wat scherper moesten zijn want NIO 5 mocht gewoon niet scoren. IJsselvogels 5 voegde de daad bij het woord en zette de stand op 16-2. NIO had nog een stuiptrekking en scoorde de 16-3. Waarna IJsselvogels de wedstrijd eindigde met 18-3. We kunnen zeggen dat IJsselvogels zich van hun goede kant liet zien. Ze waren coachend naar elkaar en probeerde continu te verbeteren. IJsselvogels 5 is nog steeds in staat om kampioen te worden, om kampioen te worden (en de kans in eigen handen te houden) moet IJsselvogels 5 de komende 3 wedstrijden winnen. De punten zijn gescoord door: Remon (5x), Eline (5x), Mick (3x), Tom, Peter, Aniek, Dennis en Boas. Lotte RvC. bedankt voor het invallen. Uiteraard doen we tekort als we zeggen dat we deze wedstrijd zelf hebben gewonnen, zonder de goede coaching van Lisa en Denise hadden we dit resultaat niet zomaar kunnen boeken, ook hebben we veel gehad aan de fanatieke supporters. Volgende wedstrijden zijn helaas allemaal uit, hier zullen we het helaas zonder supporters moeten doen maar er gaat gevochten worden voor het kampioenschap. Boas.

Vitesse G2 – IJsselvogels G1   5-7     Fantastische 1e wedstrijd met een bijzonder spannend scoreverloop. IJsselvogels G1 begon goed aan de wedstrijd en nam dankzij doelpunten van Janita en Paul een 0-2 voorsprong. Hierna kreeg tegenstander Vitesse G2 de smaak te pakken en scoorde liefst 4x achter elkaar waardoor de 0-2 voorsprong ineens was omgebogen in een 4-2 achterstand. Gelukkig was daar Paul die met zijn 2e en 3e doelpunt voor een 4-4 ruststand zorgde. – rust – Na de rust zette René G1 op een 4-5 voorsprong maar Vitesse gaf nog niet op en scoorde de gelijkmaker, 5-5. René was goed op schot en mede dankzij het goed aanspelen door zijn vakgenoten wist René eerst 5-6 en even later ook de 5-7 te scoren, gewonnen! Maar o, wat was dat super spannend!

IJsselvogels G1 – Dijkvogels G3   1-7     De tweede wedstrijd was een wedstrijd waarin het allemaal net niet lukte. Dankzij een doelpunt van Issam nam G1 nog wel een 1-0 voorsprong maar daarna was het over en sluiten. Bij ons wilde de bal er niet meer in terwijl de tegenstander, Dijkvogels G3 uit Maasdijk daar veel minder moeite mee bleek te hebben getuige de 1-7 eindstand. Snel vergeten deze laatste wedstrijd en op naar de volgende wedstrijden die zullen plaats vinden op zaterdag 30 maart.

IJsselvogels A1 – ONDO (G) A1   16-19     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels A2 – Phoenix A2   4-12     Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels A2 spelen tegen de nummer 1 van de poule. De wedstrijd begon in een achterstand nadat Phoenix A2 een schot maakte. IJsselvogels maakte een inhaalslag van 2-1 met doelpunten van Patrick en Edo. De 3-2 werd gescoord door Tom. De wedstrijd begon voor IJsselvogels dus sterk, maar Phoenix herpakte zichzelf en de doelpunten begonnen te vallen. In de rust was het 3-6. Sanne maakte aan het eind van de wedstrijd nog een doorloopbal  en maakte deze netjes af, 4-11. Moeilijke pot, maar ondanks het feit dat dit het eerste team was uit de poule is IJsselvogels toch niet helemaal weggespeeld. Stef vond het een prima wedstrijd ondanks het verlies, alleen nog werken aan het afmaken. De einduitslag was 4-12. Lotte, Edo, Tom, Annelie.

IJsselvogels B1 – OVVO / De Kroon B1   14-8     B1 steekt de laatste weken in een steeds betere vorm en laat zich niet zo makkelijk meer uit het veld slaan. Ook het veldspel ziet er steeds beter en verzorgder uit en is leuk om naar te kijken. Vandaag stond OVVO / De Kroon B1 uit Maarssen op het programma waarvan uit al met 9-14 werd gewonnen maar op het veld nog twee keer nipt van werd verloren. Via Annelies nam B1 een 1-0 voorsprong die in dezelfde minuut nog teniet werd gedaan, 1-1. Uit de eerstvolgende aanval wist Cécile van halve afstand B1 weer op voorsprong te zetten, 2-1. Een strafworp tegen betekende 2-2 waarna Kris uit een korte kans 3-2 wist te scoren. Hierna werd een strafworp gemist die door Annelies was versierd maar Dano wist hierna uit een korte kans alsnog 4-2 te scoren. David vergrootte van dichtbij de voorsprong naar 5-2 waarna OVVO 5-3 scoorde. Met nog 10 minuten op de klok begon B1 aan een galavoorstelling. Kris van afstand 6-3, Kris opnieuw van afstand 7-3, Cécile van afstand 8-3, Evi van afstand 9-3, Dano van afstand 10-3 en Annelies van afstand 11-3 waarna OVVO nog een strafworp mis zag gaan. Wat een mooie voorsprong, 11-3 in de rust! Na de rust een heel ander wedstrijdbeeld, B1 was geen schim meer van de goed draaiende ploeg in de 1e helft. Het lukte alleen Evi 12-4, Annelies 13-5 en nogmaals Annelies 14-8 nog om te scoren waardoor de 2e helft eigenlijk met 3-5 werd verloren. De trainer/coaches Stan en Jesse zagen Annelies 4x, Kris 3x, Cécile, Evi en Dano 2x en David 1x scoren. Nog één tip: Als je in het vak van David en Marijn twee snelle aanvallende dames heb als Evi en Cécile, probeer dan ook eens in de steun te komen, scheelt weer minimaal 5 doelpunten per wedstrijd. Jullie staan nu duidelijk op de 2e plaats, probeer deze vast te houden, zou een prima prestatie betekenen.

IJsselvogels B2 – Phoenix B2   15-4     Zaterdag speelde de B2 thuis tegen Phoenix B2 dat op de een na laatste plaats in de poule staat. Buiten was het heerlijk weer, maar ook in de Zuidplas was het aangenaam om deze wedstrijdje te aanschouwen. We zagen een B2 die er zin in had. Met het scorend vermogen zat het vandaag prima, mede doordat de dames in dienst van de heren speelden, er werd prima aangespeeld. Iedereen zat er lekker in, leuk om te zien. Tim opende vrij snel de wedstrijd, en maakte ook de 2-0 omdat IJsselvogels een stip mee kreeg. Sander schoot mooi de 3-0 in, waarna Lieneke de 4-0 op haar naam schreef. Vervolgens was het nog een keer Tim die strak de 5-0 inschoot, gevolgd door de 6-0 van Isa.  IJsselvogels verpulverde de tegenstander. Maar Phoenix wist toch een antwoord te geven en maakte 6-1. Daarna kregen ze een stip mee en werd de stand 6-2. Jammer was, dat als Phoenix de bal had, het tempo uit de wedstrijd verdween. Dat tempo probeerde Tim en Isa er weer in te brengen met een mooie snelle aanval combinatie, waarbij Isa de 7-2 maakte. Net voor rust maakte Tim ook de  8-2. Na de rust werd invaller Willem gewisseld door Wesley, die direct de 9-2 in schoot. Daarna werd het 10-2 door Lieneke. Het tempo zakte weer terug en Phoenix maakte 10-3 en 10-4. Maar Lisa liet zich ook goed zien en scoorde 2 maal achter elkaar. 13-4 werd door Tim gemaakt. Daarna nog een strakke aanval van Tim met een goal. Helaas keurde de scheidsrechter dit punt (volgens ons onterecht) af. Maar Tim volgde met een mooi afstandsschot en werd het toch 14-4. Sander sloot de wedstrijd af met een afstandsschot recht door de korf, 15-4. Top gespeeld B2, probeer wel het tempo in de wedstrijd te houden. Goals door: Tim 6x, Sander, Lieneke, Isa, Lisa allen 2x en Wesley 1x. IJsselvogels blijft op een 2e plek staan. Aan het doelsaldo is niets aan te merken: 61 punten, terwijl koploper Futura een saldo van 46 heeft. Futura heeft 2 punten minder maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld, dus kampioenschap gaat moeilijk worden. Hopelijk laten ze nog een steekje vallen en rollen we ze in de thuiswedstrijd op! Groetjes, Sandra.

IJsselvogels C1 – MIA C1   13-12     Het nog steeds ongeslagen C1 nam het vandaag op tegen nr. 3 MIA C1 uit Amersfoort waarvan uit nipt met 7-8 werd gewonnen. Uit de eerste aanval scoorde MIA al gelijk de 0-1, was dat een voorbode? Na enkele minuten kreeg Willem een strafworp mee die door Benjamin werd benut, 1-1. MIA benutte een korte kans, 1-2, gevolgd door een afstandsschot van Jesca, 2-2. De eerstvolgende aanval van MIA betekende 2-3, C1 kreeg het deze wedstrijd niet cadeau en moest af en toe echt tot het gaatje gaan. Willem scoorde uit een korte kans 3-3 waarna Wesley van afstand (4-3) en Jesca eveneens van afstand (5-3) C1 voor het eerst op voorsprong zetten. Met nog 8 minuten te spelen scoorde MIA 5-4 gelijk gevolgd door een mooi afstandsschot van Benjamin, 6-4. Een vrije bal tegen gevolgd door een afstandsschot tegen en de stand was weer gelijk, 6-6, met nog 1 minuut op de klok. Een vrije bal van Benjamin betekende vlak voor de rust 7-6 en in de laatste aanval scoorde Benjamin nogmaals van afstand waardoor de ruststand 8-6 werd. – rust – Na de rust was het weer MIA die als eerste scoorde en de achterstand terug bracht tot 8-7 en even later zelfs weer op gelijke hoogte wist te komen, 8-8. De net ingevallen Tim verzilverde een strafworp, 9-8, maar opnieuw wist MIA op gelijke hoogte te komen, 9-9. Het bleef bijzonder spannend. Bij deze stand kregen Joran, Willem en Jesca een 100% kans maar deze werden helaas gemist, toch de spanning? Met nog maar 6 minuten op de klok gingen we een spannende en slopende eindfase tegemoet. Een mooi afstandsschot van Anne betekende 10-9 waarna Jesca uit een doorloopbal voor 11-9 zorgde. Was het gat nu geslagen? Nee hoor, MIA scoorde 11-10, Tim van afstand 12-10, MIA 12-11, Joran in de laatste minuut van afstand 13-11 maar gelijk daarop scoorde MIA weer 13-12 en toen …… was het gelukkig tijd en had C1 ook haar 10e wedstrijd gewonnen. Concurrent OVVO / De Kroon C1 had intussen verloren van Antilopen C1 in Leusden waardoor C1 met nog 4 wedstrijden te gaan tegen de nrs. 4 (Synergo C1), 5 (Korbis C1), 7 (Vriendenschaar C1) en 8 (Fiducia C1) nu 7 punten voorsprong heeft op OVVO C1 en 8 punten op MIA C1. Coach Peter noteerde 4 doelpunten van Benjamin, 3 van Jesca, 2 van Tim en 1 van Anne, Willem, Wesley en Joran. Op naar het NK op zaterdag 6 april dat gehouden wordt in Hoogeveen.

IJsselvogels C2 was vrij.

Phoenix C3 – IJsselvogels C3   3-6     De wedstrijd van de C3 was afgelopen zaterdag tegen Phoenix C3. De laatste keer dat zij hiertegen speelde was het voor beide partijen geen leuke partij. Doordat het onze C3 de vorige ze gemakkelijk af ging, met een uitslag van 18 tegen 0, wilden wij ze extra motivatie om het interessant te houden. Dat was alleen niet nodig. De wedstrijd was al spannend genoeg. Er waren vele kansen en goede aanvallen, maar helaas vielen die niet! Hierdoor kwamen ze eerst met 1-0 achter. De eerste helft hield de verdediging het verder heel goed dicht door veel druk te geven en met al die kansen was het slechts een kwestie van tijd voordat die kansen veranderde in goals. De 1-1 door een schot van Willeke, 1-2 een schot van Levi en nog een mooie doorloopbal van Levi die de 1-3 maakte. Vergeleken met de vorige keer niet zo’n grote voorsprong, maar Eva en ik hadden het vertrouwen dat ze ook op zo’n dag met ietsje minder veel geluk zouden gaan winnen! Direct na de rust maakte Justin de 1-4 gevolgd door de 2-4 door Phoenix. Die diepe ballen zaten er goed in en ook Suus die maakte een goede invalbeurt en creëerde veel kansen voor haar medespelers door telkens uit te stappen vanuit onder de korf. Dit gaf ook veel korte kansen die Noa wist te benutte en de 2-5 scoorde. Phoenix kwam hierna nog maar 1 keer terug terwijl wij er ook nog 1 goal aan toevoegde dankzij een doorloopbal van Willeke. Wat de eindstand op 3-6 bracht. Hartstikke netjes dat iedereen door bleef gaan ook al ging het wat moeizamer dan de vorige keer en een daarvoor een verdiende overwinning! Nog steeds in de race voor de taart!! En om dat te vieren lekker bowlen met elkaar! Daar zitten ook stiekeme talentjes bij hoor, met rekkies dan 😛  (of wat het toch zonder Nina?)

IJsselvogels D1 – KOAG D1   7-8     De eerste helft begon niet echt goed. We stonden al snel 0-1 achter. Lucas scoorde gelukkig snel hierna de 1-1. Maar toen scoorde KOAG 1-2, 1-3 en 1-4.  Rust. We hebben flink op ons kop gekregen! Ze zeiden dat we meer ons best moesten doen. En voor de winst moesten gaan. De wedstrijd ging verder. We renden veel harder en we speelden goed rond. En je zag dat we er allemaal voor wilden gaan. Sven scoorde de 2-4! Eline scoorde de 3-4! We waren super blij. We stonden bijna gelijk. Helaas werd er weer gescoord door KOAG. Eline scoorde een mooi schot. Een dame van KOAG scoorde een vrije bal. KOAG scoorde weer. Toen was het 4-8. Luna scoorde een mooi afstandsschot. 5-8. Stijn scoorde met een doorloopbal de 6-8, maar we waren er nog niet. Luna scoorde in de laatste minuut een super mooi schot, zou het dan toch nog kunnen? Het stond 7-8 met nog een halve minuut te gaan. We kregen de bal er helaas niet meer in. We hebben erg ons best gedaan, maar we hebben het in de eerste helft weggegeven. Helaas! Hopelijk verliest VEO nog een keer en doen we nog mee voor het kampioenschap. Groetjes Flo.

Phoenix D2 – IJsselvogels D2   6-6     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Ten Donck D1 – IJsselvogels D3   2-17    Zaterdag werd de D3 gecoacht door de ouders Leontine en Wouter. Ook Ten Donck is een bekende tegenstander voor ons. Helaas is het een team die nogal moeite heeft om met een compleet team klaar te staan zaterdag… Zo ook dit keer. Ze misten een speler die er pas later bij kon zijn. De eerste 10 minuten speelde er een reus uit de C mee. De D3 speelde goed rond met elkaar. Ook werd er vanaf de zijlijn goed gecoacht. We zijn nog wel eens geneigd met zijn allen de diepte in te lopen en dan een lange bal te gooien met de hoop dat deze goed aankomt. Dit werd super goed opgepakt. Deze wedstrijd is verdiend gewonnen met 2-17. Op het wedstrijdformulier staat wat anders… 2-14?!! De scheids was toch overtuigd van een andere uitslag… Sven 7x, Wilmer 5x, Wessel 4x, Sarah 1x. Gr, Dennis .

DVS ’69 E1 – IJsselvogels E1   8-5     We gingen vroeg op pad. We speelden om 9.00 uit tegen DVS. De kids hebben een goede warming-up gehad en begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. Ze zaten er boven op en gaven de tegenstanders weinig ruimte. Aan de andere kant kwamen ze ook lastig vrij. De 1e 10 minuten werd afgesloten met een 2-1 achterstand. De 2e 10 minuten waren de teams wederom goed aan elkaar gewaagd. Er werd weinig gescoord en deze helft eindigde in een 3-1 achterstand. Daarna kregen ze wat meer ruimte en kansen en wisten ze de stand om te buigen naar een 3-5 voorsprong! Dat was mooi! Maar helaas in de laatste 10 minuten zakken ze wat in. De tegenstanders bleven scherp en profiteerde van de ruimte die ze kregen. De inzet was er wel maar de scherpte was weg.. eindstand 8-5 verloren!! Lara 1x, Luc 2x en Floortje 2x gescoord. Van Manon.

Nikantes E1 – IJsselvogels E2   3-10     Afgelopen zaterdag moest IJsselvogels E2 spelen tegen nikantes E1. De eerste paar munten liep het nog een beetje moeizaam en maakte we onze kansen niet af. Totdat we op 0-1 voor kwamen. Daarna gingen we veel scoren. We stonden op een 0-6 voorsprong. We hadden veel de bal en maakte mooie acties. Super leuk ook dat iedereen uit het team heeft gescoord. Eindstand 3-10. Floortje 2x, Sid 4x, Lieke 1x, Senne 2x, Evy 1x. Angela.

IJsselvogels E3 – KOAG E2   9-6     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Thor E1 – IJsselvogels E4   10-1     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels E5 – Maassluis E5   3-12     IJsselvogels E5 speelde afgelopen zaterdag een wedstrijd tegen Maassluis E5. Een team waar IJsselvogels E5 al eerder van had verloren. Deze ploeg is ook de nummer 1 van de poule. IJsselvogels E5 zelf staat op de 5de plaats. We hadden onthouden dat er bij Maassluis een jongetje was die het hele team tilde, die vrijwel alles scoorde. Deze heer was deze wedstrijd ook weer aanwezig. Florian en (invaller) Lucas hebben ondanks het feit dat hij meerdere doelpunten maakten tijdens de wedstrijd veel doelpunten ook voorkomen. Aan de kant hebben wij als coachen flink vaak ‘’laag blijven!’’ geroepen. Meerdere keren ging dit goed, maar een aantal keer was het jongetje toch IJsselvogels te slim af. Het was een moeilijke pot voor IJsselvogels E5. De eerste 2 keer tien minuten op een achterstand van 0-8. In de 3de keer 10 minuten scoorde Lilly toch nog het eerste doelpunt voor IJsselvogels (1-12). Ze zorgde ervoor dat haar tegenstander haar kwijt was en maakte een mooi schot en scoorde. (Ondanks het feit dat Lilly tegen ons had gezegd dat IJsselvogels niet meer zou scoren deze wedstrijd, beetje vertrouwen hebben Lilly!) De laatste keer 10 minuten was voor IJsselvogels de leukste helft. De heer die we al eerder hebben benoemd werd aan de kant gezet en IJsselvogels vond de kracht weer een beetje terug. Twee extra doelpunten worden gescoord door Lilly en Lucas. De tegenstander scoort deze helft maar 1 doelpunt. De laatste helft werd in principe dus gewonnen door IJsselvogels. De einduitslag was 3-12. Ondanks het verlies was de E5 toch trots omdat ze de laatste twee keer 10 minuten goed hebben gespeeld. De uitslag valt niet tegen sinds dit de nummer 1 van de poule was. Het korfschieten werd met 4-2 gewonnen dankzij liefst 3 doelpunten van Elynn (100%!) en 1 van Lucas. Lotte en Anna.

IJsselvogels E6 was vrij.

Vriendenschaar (B) F1 – IJsselvogels F1   3-28     Vandaag de wedstrijd waar we vorige week matig van hebben gewonnen. We hadden dus iets goed te maken en dit hebben we dan ook zeker gedaan! F1 ging goed van start, zo wisten we er in de eerste helft al 11 te scoren. Maar nog veel belangrijker was dat we er maar ééntje hebben doorgelaten! We stonden veel beter te verdedigen en waren gretiger naar de bal! In de tweede helft was het eigenlijk de opdracht om dit voort te zetten. Ook nog één kleine opdracht om in de tweede helft op te pakken, namelijk; het afvangen van de bal na een schot. In de verdediging lieten we dit al goed zien, maar in de aanval was dit nog wat summier. Vaak stonden we na te genieten van het mooie schot van onze medespeler, i.p.v. het afvangen van deze bal om daarna nog zo’n mooie aanval op te kunnen zetten. Voor mij als coach is het dan ook erg leuk om te zien dat de spelers hier echt iets mee deden. De aanvallen werden steeds langer, omdat alle spelers hun best deden om de bal af te vangen. Hierdoor wisten we er in de tweede helft nog 17 te scoren. Ik zeg verdiend gewonnen! Eindstand was 3-28, doelpunten gemaakt door Thijme 11x, Ayub 9x, Daan 5x, Noortje 2x en Fleur 1x. Nikki.