Hoe vloog de bal – zaterdag 16 december 2017

Hoe vloog de bal …… zaterdag 16 december 2017.

De laatste zaterdag van 2017 met een (bijna) compleet wedstrijdprogramma was er helaas geen één om over naar huis te schrijven. Van de 20 gespeelde wedstrijden werden er maar 7 gewonnen en leden er liefst 13 een nederlaag. We hebben wel eens betere zaterdagen gekend. Positief was natuurlijk dat het 1e de vijfde overwinning in successie boekte en omdat beide concurrenten onderling gelijk speelden is het 1e nu alleen koploper met ALO 1 uit Den Haag op 1 punt op de 2e plaats en laat dat nu op zaterdag 6 januari 2018 de eerstvolgende tegenstander zijn! Ook vermeldenswaardig zijn de overwinningen van zowel B1 als D1. B1 won met 9-11 van Valto B1 waardoor het zicht houdt op een hoge klassering terwijl D1 met 9-8 van Valto D1 won waardoor beide teams nu samen aan de leiding gaan met KOAG D1 in hun kielzog. Opvallend waren de vele nederlagen bij de jongste teams waar we het juist aardig deden. De grootste overwinning kwam op naam van het 4e dat thuis met 25-12 van Triade 2 eist te winnen en deze tegenstander nu gepasseerd is op de ranglijst. Topscoorder van de week werd Wilco v.d. Heuvel (dat is een tijdje geleden Wilco) die in het 4e maar liefst 8x wist te scoren! De resultaten:

Helaas (nog) geen wedstrijdverslag ontvangen van het A1, A2, B1, E2, E3 en E4.

Sporting West 1 – IJsselvogels 1   14-19   IJsselvogels 1 moest zaterdag 16 december tegen Sporting West in Amsterdam. De wedstrijd kwam voor IJsselvogels maar moeilijk op gang en wisten de eerste paar minuten van de wedstrijd niet te scoren, 2-0. Mike wist een stip te veroorzaken die Hannah goed benutte en bracht de stand op 2-1. Sporting West liep uit naar een 5-2 voorsprong. Toen kwam IJsselvogels pas los en begon te scoren, waarbij schoten van Christiaan, Leon en een mooie doorloopbal van Kimberley, 5-5. Daarna scoorde Sporting West en IJsselvogels om en om wat de ruststand bracht op 7-7. Na de rust startte IJsselvogels goed met een schot van Mike waarbij we gelijk op voorsprong kwamen met 7-8. Waarna IJsselvogels gedurende de tweede helft steeds verder uitliep. Met een constant verschil van steeds tussen de 6 en 4 doelpunten. Verdedigend heeft IJsselvogels het Sporting West  erg moeilijk gemaakt, waardoor zij moeilijk tot scoren kwamen.  De eindstand was 14-19. Kimberley scoorde er  maar liefst 6, Mike en Christiaan 3, Eva en Tamara 2, Hannah, Leon  en Stan 1. Swift heeft gelijk gespeeld tegen ALO. Dat betekent dat ALO een punt achter staat op IJsselvogels op ranglijst en IJsselvogels Winterkampioen is! Hopelijk kan het 1e deze reeks van overwinningen doorzetten. Namens het 1e wensen we iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig  en sportief nieuw jaar. Van Eva.

Albatros 2 – IJsselvogels 2   23-14   In Zwijndrecht stond koploper Albatros 2 op het menu en dat bleek een (te) zware kluif. Albatros nam gelijk een 3-0 voorsprong maar het 2e boog deze achterstand knap om in een 3-5 voorsprong dankzij doelpunten van Wietze, Mike D., Coen en 2x Jeffrey. Na 4-6 door Coen en 7-7 door Janneke stond Albatros 2 in de rust met 9-7 voor. Na de rust ging het snel en in no-time liep Albatros uit naar een 16-7 voorsprong, wedstrijd gespeeld. Na 16-8 door Jeffrey en 17-9 door Coen liep Albatros weer uit naar 20-9. Esther en invalster Karlijn scoorde 20-10 en 20-11 en na 23-11 was het Kirsten die 2x scoorde waarna Albatros de eindstand op 24-13 bepaalde. Helaas won Vriendenschaar 2 van Maassluis 2 waardoor er nu 4 gegadigden om de onderste plaatsen zijn.

EKVA 2 – IJsselvogels 3   Met een gehavend team, zonder Dirk (met zijn hoogzwangere vrouw thuis) en zonder Marina (geblesseerd), mocht het 3e zijn kunsten gaan vertonen in Almere tegen EKVA 2. Niet een geheel onbekende tegenstander, want in het zaalseizoen 2014-2015 werden Edwin en Victor nog kampioen met het 2e (toen ook in de reserve 2e klasse) en was EKVA 2-uit de enige wedstrijd die we toen verloren. Afgelopen zaterdag moest het 3e gezien de stand ‘gewoon’ winnen van EKVA 2. Echter bleek al snel dat dit een moeilijke opgave ging worden. Ik vind het oprecht vervelend om weer over de scheidsrechter te gaan schrijven, dit heb ik namelijk in de afgelopen 4 weken al 3x gedaan. En toch ben ik genoodzaakt het weer te doen, want deze beste man drukte vanaf minuut 1 een stempel op de wedstrijd door 90% van de ballen tegen IJsselvogels te fluiten. Wanneer je in de hele wedstrijd GEEN 1 vrije bal krijgt, wel 7/8 tegen, waarvan een paar onterecht, 2 stippen wordt onthouden en daarnaast de meest onlogische spelhervattingen tegen krijgt, is het echt moeilijk om geconcentreerd te blijven spelen. Dit deden sommigen van 3 dan ook niet. Behalve Bas, schoot niemand zuiver en werden er veel foute keuzes gemaakt in de aanval. Ondanks dit alles ging het gelijk op tot 11-11 en speelde EKVA inmiddels alweer met 3 invallers uit het 1e. Het is niet te danken aan hun, maar vooral te wijten aan onszelf dat we de wedstrijd uiteindelijk met 15-11 verloren. 11 doelpunten maken is natuurlijk veel te weinig. Snel vergeten en op naar het nieuwe jaar, die we starten met een interessante thuiswedstrijd tegen koploper Velocitas 2; aanvang 6 januari om 15:55 uur. Roos bedankt voor het invallen en Jelle S. voor het reserve zitten! Victor.

IJsselvogels 4 – Triade 2   25-12  Er viel nog het e.e.a. recht te zetten na de wedstrijd van vorige week en een klein rekeningetje van vorige seizoen tegen Triade 2. IJsselvogels 4 weet dat het scherp moet beginnen door niet lief te zijn, want wij hebben echt allemaal lieve spelers in het 4e! Nikki was helaas niet aanwezig en het plekje werd door Mariska Glissenaar-Vermeulen ingevuld. De eerste 3 schoten betekende 3 goals (1-1 Rob, 2-1 Laura) en Tom zette IJsselvogels 4 op een terechte 3-1 voorsprong. De 3-2 werd direct gevolgd door Rob (4-2), Wilco (5-2) binnen 5 minuten. Wilco (6-2) deelde het eerste tikkie uit, welke werd gevolgd door de 7-3 van Rob en 8-3 van Laura. Triade kon bijblijven door een klein concentratie dipje bij het 4e net voor de rust. Na de 9-4 van Rob en 10-5 van Wilco, vocht Triade zich terug in de wedstrijd, waarbij Roos de 11-7 op het scorebord zette, naar een 11-8 ruststand. Er moest een 2e tikkie uitgedeeld worden direct in de 2e helft om Triade weer op 4 verschil te zetten. Door een bal over de zijlijn van Triade, nam het 2e aanvalsvak de aanval over en rond deze uitstekend af met een doelpunt van Laura (12-8). Het tikkie werd een enorme dreun, want binnen 10 minuten stond het 18-10 door doelpunten van Leonie (13-8), Wilco (14-9 en 15-9), Rob (16-9), Carlo (17-9) en Wilco 18-9). Gedreven door uitstekend veldspel werd de ene mooie goal na de andere gemaakt en legde IJsselvogels 4 de tegenstander over de spreekwoordelijke knie. Leonie (19-10), Carlo (20-10), Wilco (21-10 en 22-10) voerde de score op, waarna de ingevallen Stef de 23-10 scoorde en Leonie de 24-10 maakte. Op dat moment stond Mariska nog niet op het score formulier en werd heel bewust gezocht en na een gemiste vrije bal, legde Mariska feilloos een stip door de mand (25-11), dat Eline (ingevallen voor Roos) net, maar dan ook net niet, een stip benutte was echt jammer, want dan hadden alle spelers gescoord in de wedstrijd. Een teamprestatie van de bovenste plank met wellicht de topscoorder van de week in de gelederen. De doelpunten kwamen van Wilco (8), Rob (5), Laura (3), Leonie (3), Carlo (2), Tom (1), Stef (1), Roos (1) en Mariska (1). Marco.

Avanti 12 – IJsselvogels 5   16-8  Vandaag speelde het vijfde bij en tegen Avanti. Een sterke tegenstander, waar eerder helaas van verloren werd. Vandaag begon de wedstrijd flink in ons nadeel, we kwamen op 5-0 achterstand. Met een goede inzet en mooie goals wisten we de stand naar 5-4 te halen, maar voor rust wist Avanti alweer uit te lopen naar 7-4. In rust even bespreken hoe we het deden. Er zaten mooie aanvallen en goede kansen tussen. Ook verdedigend was het beter dan de eerste wedstrijd. Tandje erbij dus! Helaas bleek Avanti echt te sterk en ondanks onze inzet hebben we verloren met 16-8. Goals van: Dennis 3x, Peter 2x, Mick, Boas en Eline. In het nieuwe jaar gaan we er weer vol tegenaan! IJsselvogels 5 wenst u fijne feestdagen en een gezond, gezellig en sportief 2018! Van Karin.

IJsselvogels A1 – Weidevogels A1   20-23   Helaas (nog) geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Eigenlijk een duel om de 2e plaats. Bij winst zou A1 gelijk met Weidevogels A1 op de 2e plaats staan achter gedoodverfde favoriet Avanti A1. Volgens mij had Weidevogels wel steeds een voorsprong maar kon A1 na 14-16 op gelijke hoogte komen, 16.16. Daarna liep Weidevogels opnieuw uit naar 16-19 maar opnieuw lukte het A1 om op 19-19 te komen. De derde demarrage was teveel en moest A1 zich gewonnen geven, eindstand 20-23.

IJsselvogels A2 – Weidevogels A2   16-12   Helaas (nog) geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. A2 deed wat het moest doen en dat was winnen van hekkensluiter Weidevogels A2 uit Bleiswijk waardoor A2 nu op en gedeelde 5e t/m 7e plaats staat met 4 punten.

Gemini A2 – IJsselvogels A3   8-7   In Gouda speelde A3 de uitwedstrijd tegen Gemini A2. Na 1-0 achter en 1-1 door Tom ,liep Gemini uit naar een 4-1 voorsprong. A3 gooide er een schepje bovenop en via Edo werd het eerst 4-2.waarna Sanne en Stan A3 weer op gelijke hoogte schoten, 4-4. A3 ging goed door en Edo zorgde met 2 doelpunten zelfs voor een 4-6 voorsprong. Helaas lukte er hierna niet zo veel meer waardoor Gemini weer gelijk kon komen, 6-6. Tom zette A3 nog één keer op voorsprong, 6-7, maar dat bleek het laatste wapenfeit. Gemini scoorde 7-7 en wist daarna ook nog het winnende doelpunt te scoren waardoor A3 nipt met 8-7 verloor ondanks 3x Edo, 2x Tom en 1x Sanne en Stan.

Valto B1 – IJsselvogels B1   9-11   Helaas (nog) geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In De Lier leverde B1 een topprestatie door uit met 9-11 van één van de titelkandidaten, Valto B1; te winnen. Ik weet alleen dat na 9-9 Remmert B1 op voorsprong zette en dat invalster Cécile daarna de bevrijdende 9-11 binnen schoot. Klasse gedaan B1, door deze overwinning maken jullie weer aanspraak op een hoge klassering.

IJsselvogels C1 – Vriendenschaar (B) C1   14-6   Met gelegenheidscoach Jesse op ’t Land langs de lijn speelde C1 de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar C1 uit Bodegraven. Via Willem, Joran en Tim nam C1 al snel een 3-0 voorsprong. Hierna stokte de productie even maar gelukkig maakte Lieneke van afstand 4-0 waarna Joran en Anne van afstand voor 6-0 zorgden. Even kwam Vriendenschaar terug door zich terug te knokken naar 6-2 waarna Cécile met 2 treffers de ruststand op 8-2 bepaalde. Ook na de rust had C1 het betere van het spel en probeerde Vriendenschaar het spel te vertragen door de bal vaak heel lang vast te houden. Marijn scoorde 9-2 waarna Yana, tot haar eigen schrik, ineens vrij stond onder de korf en onderhands netjes 10-2 scoorde. Het hele team had nu minimaal 1x gescoord. Een mindere fase van C1 gaf Vriendenschaar de kans terug te komen tot 10-5 waarna Marijn 11-5 scoorde. Cécile uit een vrije bal en Willem uit een doorloopbal voerden de score op tot 13-5. Marijn maakte nog 14-5 waarna de tegenstander de eindstand op 14-6 bepaalde. Jesse zag  Cécile en Marijn 3x, Joran en Willem 2x en Yana, Anne, Lieneke en Tim 1x scoren waardoor C1 zich op de 2e plaats handhaafde achter Nieuwerkerk C1 maar die komt nog een keer naar Moordrecht.

Movado C1 – IJsselvogels C2   10-8   Tegen de nr 1 in deze competitie. Met een groot verschil in doel gemiddelde ( + 54 tegen -2), zeker wat ontzag voor het voor ons nog onbekende team. Maar een ding is duidelijk, we willen niet weggespeeld worden dus elk duel met je tegenstander aangaan. Tactiek van vorige weken doorzetten. En met elkaar inzet blijven tonen. Voor de coaches een uitdaging om iedereen bij de les te houden. Maar datgene wat we juist niet wilde gebeurt gelijk, in de 1ste minuut bij de 1ste aanval die we tegen krijgen vliegt de bal al door de mand. Tegelijkertijd was aan dit schot niets te doen, weten we ook. Isa maakt in de eerstvolgende aanval een doorloper. 1-1. Heel erg fijn! Na 5 minuten krijgen we een stip mee in het vak met Ben, Sander, Amber en Anna. Ben verzilvert deze stip. 1-2 voorsprong, wie weet….. Vrij snel maakt Movado de 2-2. Iris, niet helemaal fit, heeft het zwaar. Maar Iris doet wat ze kan. We komen weer achter met 3-2. Om via Iris weer op 3-3 te komen was echt heel terecht. We kunnen eigenlijk alleen nog meer de afvang proberen te pakken. Maar het rondspelen en de passing gaat goed en dat is belangrijk om de bal in de ploeg te houden. In de 15de minuut krijgen we een stip. De mogelijkheid om nog eens op voorsprong te komen. Helaas, hij valt er net niet in. De tegenstander schrok hier zeker van want ( na wat wissels bij Movado) komen ze op gang en maken 4,5 en 6-3. Dat is niet goed, binnen 5 minuten lijken we de wedstrijd weg te geven. Ditmaal de heer tegen Tim die het op zijn heupen krijgt. Terwijl Tim er zo goed in zat, balen dus. Gelukkig maakt Isa zijn 2de net voor rust en staat het 6-4. Even op adem komen en met elkaar kijken en bespreken wat er nog mogelijk is. Jesse geeft nog wat tips en meer duidelijkheid. Na de rust brengen we Wesley in. Met 5 heren die allemaal hard werken lastige keuzes voor de coaches. Helaas, gaat het eerst de verkeerde kant weer op, Movado gaat verder en maakt snel achter elkaar 7-4, 8-4 en 9-4. Echt niet het beeld van de wedstrijd. Wesley ( afstandsschot) brengt ons samen met Ben ( 2 stippen raak) terug in de wedstrijd. Dus staat het zo toch weer 9-7 en kunnen we weer proberen nog dichterbij te komen. Lukt niet echt want de 10-7 wordt gemaakt door alweer zo een zuiver schot van Movado. In de 21ste minuut maakt Tim met een schot de 10-8. Nog 4 minuten te spelen en we hebben nog zeker kansen genoeg gehad op de 10-9 maar hij valt, helaas niet. Dus is de eindstand 10-8. We balen eigenlijk van het verlies maar weten ook dat we het niet verkeerd hebben gedaan met deze uitslag tegen de koploper. Nu even een weekje geen wedstrijd maar 6 januari tegen KCR gaan we er weer voor!! Van Christa

Nieuwerkerk C3 – IJsselvogels C3   4-2   Op 16/12/2017 speelde IJsselvogels C3 uit tegen Nieuwekerk C3. Al vrij snel stond IJsselvogels achter met 0-1. Met een mooi schot van Thirza werd het 1-1, wat een tijdje zo bleef, waarna er weer werd gescoord door Nieuwekerk. Met een stand van 1-2 begint de rust. Na de rust word het 1-3, waarna Nils er 2-3 van maakt. Storm mist een stip, en al snel daarna word het 2-4, de uiteindelijke eindstand. Jesse en Flo heel erg bedankt voor het invallen. Ook Noa, goed gespeeld! Geschreven door Nils.

IJsselvogels D1 – Valto D1   9-8   De wedstrijd tegen de ongeslagen koploper waardoor we bij een overwinning kunnen blijven meedoen om de prijzen of afhaken bij een verlies. En wat was het een spannende wedstrijd. Aan beide kanten kreeg de spanning uiteindelijk de overhand en dat was aan het spel te zien. Zeker geen briljante pot maar de spanning (en uitslag ?) maakte alles goed. De eerste helft begonnen we veel beter en leek Valto moeite te hebben met onze speelwijze. De eerste goal viel toch aan de andere kant (na een gemiste stip van Jesca, na de training oefenen!) en hier werd de kracht van Valto al zichtbaar. Elke kans die men kreeg werd haarzuiver omgezet in een doelpunt. Door Jesca werden we op gelijke hoogte gebracht en ondanks dat we veel meer kansen hebben gecreëerd bleef het tot de aanvalswissel 1-1. De tweede aanval was zeker succesvoller maar onze verdediging had het zwaar. Van 1-2 naar 2-2 door een mooi schot van Finn en 3-2 door Dominique. Lucas zorgde voor de 4-3 en 5-5 en toen was het met de rust toch 6-5 voor Valto. De tweede helft was het Jesca tijd die middels drie goals de stand weer in ons voordeel via 6-6, 7-6 naar 8-7 trok. Wederom maakte Valto gelijk en was het Dominique die middels een stip 7,5 minuut voor het einde de 9-8 op het scorebord zette (hoe cool kan je zijn op zo een moment!). Daarna volgde nog 7,5 minuten bloedstollende spanning met zeer matig korfbal aan beide zijden. Toen scheidsrechter Viktor floot voor het laatste fluitsignaal stond de 9-8 eindstand nog steeds op het bord en zat de overwinning in de tas. Zwaar bevochten maar uiteindelijk wel terecht denk ik.  Sahra hartstikke bedankt voor het reserve zitten. Deze week nog 2 keer trainen en dan ff genieten van een paar weekenden rust. In het nieuwe jaar er weer tegenaan! André.

IJsselvogels D2 was vrij.

IJsselvogels D3 – Triade D2   8-1  Na een mooie overwinning van vorige week, stond nu Triade op het programma. Het duurde niet heel lang of Willeke had er al 3 in zitten gevolgd met een doelpunt van Sahra, 4-0.De tegenstander scoorde, maar terug komen zat er voor hun niet in. Want Lucie scoorde 2x achter elkaar, 6-1. Om het af te maken scoorde Ties en Flo de 7-1 en de 8-1. Einde eerste helft en einde doelpunten, eindstand 8-1.Prima punten gepakt en op naar KOAG, die 1 plek onder ons staan. Doelpuntenmakers: 3x Willeke, 2x Lucie en 1x Sahra, Ties en Flo. Van Stefan.

IJsselvogels E1 – Fortuna / Delta Logistiek E1   11-20   In de bespreking afgesproken om alles af te vangen, helemaal erop te zitten in de verdediging en goed over te spelen in de aanval. Gelijk een goed en fel begin in het eerste kwart getuige de 4-4 tussenstand. Helaas weten we dit niet vol te houden in het tweede kwart, terwijl dat bij Fortuna wel lukt. Fortuna was net wat scherper en wij waren elke keer net te laat. Ondertussen scoren zij vrolijk door naar 5-11. Derde kwart hebben we het weer goed opgepakt en zijn we steeds beter gaan spelen. Het spel ging gelijk op, maar Fortuna had al wel een gaatje geslagen waardoor de laatste tien minuten begonnen werden met een 10-17 achterstand. Laatste kwart was ook weer goed, maar af en toe veel te onrustig. Uiteindelijk wel terecht verloren, maar zeker een belangrijke leerwedstrijd. Timo scoorde 5x, Sven 4x en Luna 2x. Van Remmert

Futura E3 – IJsselvogels E2   6-2   Helaas (nog) geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Den Haag was E2 niet opgewassen tegen het een plaats lager staande Futura E2 en moest met een 6-2 nederlaag genoegen nemen. Twee keer winnen en jullie staan weer bijna bovenaan.

IJsselvogels E3 – Korbis E2   4-16   Helaas (nog) geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Beide ploegen stonden gelijk en hadden pas 2 punten  maar dat zou je gezien de eindstand, 4-16, niet zeggen.

Excelsior E6 – IJsselvogels E4   6-0   Helaas (nog) geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Ook E4 kon het in Delft niet bolwerken. Excelsior E6 stond 2e met 1 puntje meer dan onze E4. Verdedigend zat het wel goed maar 0x scoren is natuurlijk wel heel erg weinig. Eindstand 6-0.

IJsselvogels F1 – Korbis F1   3-6   Zaterdag moest de F1 tegen de andere koploper Korbis F1. Vanaf het begin was wel duidelijk dat Korbis een maatje te groot was voor ons. Het aanvallen ging heel moeizaam, in 40 minuten tijd maar 1 velddoelpunt gemaakt. Daarnaast hadden we het verdedigend erg lastig tegen de snelle spelers van Korbis. Vooral toen ze doorloopballen gingen nemen in de tweede helft was het over en uit. Het is toch knap dat je op het veld nog met 12-1 verliest en nu maar met 3-6, er zit dus zeker een stijgende lijn in. We gaan in 2018 goed trainen op het verdedigen van doorloopballen, overnemen en goed vrijlopen. Wie weet wat er dan volgende keer mogelijk is. Voor nu helaas 3-6 verloren waardoor Korbis F1 nu alleen aan kop staat en wij genoegen moeten nemen met een 2e plek in de stand. De doelpunten werden alle 3 gemaakt door David, 2 strafworpen en 1 afstandsschot. Door Sam

IJsselvogels F2 – Korbis F2   3-11   Zaterdag de 16de ging de F2 een wedstrijd spelen tegen Korbis F2, alweer een moeilijke wedstrijd. Tegen hele goede heren en dames stond de F2 vandaag. Desondanks heeft de F2 een goede wedstrijd gespeeld. De uitslag van deze wedstrijd was 11-3, maar toch was deze wedstrijd weer beter dan de vorige. De F2 groeit steeds meer in zijn spel en het verschil tussen het aantal doelpunten wordt kleiner. In de eerste helft begon de F2 een beetje moeizaam, vooral het vrijlopen was nog even zoeken. Toen de wedstrijd al een tijdje op gang was begon het aardig op gang te komen en scoorden we dan ook 3 doelpunten, helaas was dit niet genoeg om Korbis te verslaan. Toch heeft IJsselvogels een betere wedstrijd gespeeld dan alle andere wedstrijden. Omdat Lilly moest zwemmen is gelukkig Eline gekomen om voor ons in te vallen, bedankt Eline. Ook Tom bedankt voor het helpen met coachen. Bij het korfschieten hebben we 2-4 verloren. Vrijdag gaan we trainen en hopelijk gaat het de volgende wedstrijd nog beter. Van Lotte.