Hoe vloog de bal – 16 mei?

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 16 mei 2015).

IJsselvogels A3, C1, E5 en F3 kampioen!!! Nadat E1, E2 en E3 al eerder waren gehuldigd kwamen daar afgelopen zaterdag nog liefst 4 kampioenen bij. A.s. Zaterdag 23 mei is er i.v.m. Pinksteren geen wedstrijdprogramma. Zaterdag 30 mei wordt voor het 1e een cruciale zaterdag want er komen nog liefst 5 teams in aanmerking voor degradatie. A1 speelde zich knap in veiligheid door uit met 13-14 van Vriendenschaar (H) A1 te winnen. Van de 23 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 10 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van F3 dat zijn kampioenswedstrijd met liefst 1-13 wist te winnen van KOAG F4. Topscoorder van de week werd Wesley Starreveld die in E3 8x scoorde. De resultaten:

IJsselvogels 1 kon zijn ongeslagen status van de 2e helft veld, 9 punten uit 5 wedstrijden, geen vervolg geven en moest in Hardinxveld-Giessendam met 17-13 zijn meerdere erkennen in Vriendenschaar 1 dat dankzij deze overwinning kampioen werd. Toch was het 1e lange tijd minimaal gelijkwaardig, na 4-3 achter kwam het 1e met 4-6 voor en kon deze tot 6-8 vasthouden, ruststand 8-8. Na de rust nog 1x op voorsprong, 8-9, daarna met 11-9 achter, tot 13-13 op gelijke hoogte kunnen blijven maar daarna toch met 17-13 verloren. Kevin 5x, Hans 3x, Karen 2x en Jasper, Eva en Lieke 1x scoorden. Met 3 teams op 13 punten (Vitesse, IJsselvogels en Korbatjo) en 2 teams op 12 (DES en Fortis) wordt zaterdag 30 mei beslissend. Vitesse speelt thuis tegen het al gedegradeerde KOAG. Korbatjo en DES ontvangen thuis nr. 2 Valto en kampioen Vriendenschaar, voor beide teams staat niets meer op het spel en dan kan je alleen hopen dat ze hun sportieve plicht zullen vervullen. Blijft over de wedstrijd IJsselvogels 1 – Fortis 1. Een gelijkspel is voldoende voor handhaving maar werd er niet eerder dit seizoen in Oost-Souburg met 20-11 van deze tegenstander verloren! Zaterdag 30 mei om 15.30 uur!!

1e Foto: Wim van der Pijl – Vriendenschaar (nog meer foto’s)

In Zoetermeer moest een gehavend IJsselvogels 2, de prioriteit lag deze dag bij IJsselvogels 1 omdat die nog niet veilig zijn, met 15-10 zijn meerdere erkennen in het al gedegradeerde De Meervogels 3. Verder helaas niets ontvangen maar misschien komt er wel weer een verslag op de site te staan.

IJsselvogels 3 moest vandaag proberen de aanval van Maassluis 3 op de 2e plaats af te slaan. Gelijk op voorsprong gekomen tot 2-3, daarna 1x op achterstand, 4-3, om vervolgens uit te lopen naar een 4-7 tussen- en een 6-9 ruststand. In de 2e helft werd het zelfs 6-10 en 7-11 maar daarna kwam de tegenstander terug tot 10-11, Berry scoorde nog 10-12 maar het was toch Maassluis 3 dat alsnog 1 punt in de wacht wist te slepen, 12-12. Bas scoorde 3x, Wilco, Brenda, Erwin en Berry 2x en Anne 1x.

IJsselvogels 4 kwam deze week 2x binnen de lijnen. Maandagavond kwam HKC 4 uit Hardinxveld-Giessendam op bezoek. Via Wilco en Marieke gelijk op 2-0 gekomen en deze voorsprong heel de wedstrijd vast kunnen houden. Via 4-1 en 7-4 werd het uiteindelijk 9-5 dankzij 3 treffers van Alex, 2 van Marieke en 1 van Wilco, Stef, Erwin en Laura. Zaterdag kwam RWA 4 uit Rhoon op bezoek en dat leek meer op een vrijworstelwedstrijd. De onafhankelijke scheidsrechter Dijkstra van OVVO uit Maarssen stond erbij en keek er naar, wat een drama deze man. Na een 5-4 voorsprong in de rust kwam het 4e in de 2e helft op 6-4 en 7-5 maar daarna ook weer met 7-8 achter. Ernst leek de eindstand op 8-8 te bepalen maar de scheidsrechter gooide roet in het eten door ineens 2 rode kaarten uit te delen. In de consternatie scoorde RWA alsnog het “onverdiende” winnende doelpunt. Rob 3x, Ernst en Alex 2x en Laura 1x scoorden de doelpunten voor het 4e.

IJsselvogels 5 ontving thuis Oranje Wit 8 uit Dordrecht. In de 1e helft had het 5e het betere van het spel hetgeen resulteerde in een nipte 5-4 voorsprong in de rust. Na de rust nam Oranje Wit 8 het heft in handen, boog de achterstand om in een 5-6 voorsprong, Claire scoorde nog 6-6 maar daarna liep Oranje Wit uit neer een 6-9 eindstand. Tja, 1 doelpunt in de 2e helft is ook wel erg weinig. Remon en Peter 2x en Iris en Claire 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels 6 maakte thuis korte metten met kampioen De Voltreffers 3 uit Oosterhout. Na 2-3 achter liep het 6e uit naar een 7-3 voorsprong om via 10-4 met 12-6 te winnen. Dankzij deze fraaie overwinning kunnen jullie zelfs nog (gedeeld) kampioen worden maar dan zal er wel zaterdag 30 mei thuis van ADO 6 moeten worden gewonnen. Uit werd met 11-6 verloren, jullie hebben nog wat goed te maken. Tegen Voltreffers 3 kwamen liefst 8 spelers tot scoren en dat is zeker ook een compliment waard. Marc, Mike, Karin en Denise scoorden 2x en Anouk, Cornel, Sylvester en Wietze 1x.

IJsselvogels G1 kwam ook weer eens binnen de lijnen. De eerste wedstrijd tegen Tempo G2 uit Alphen aan den Rijn telde mee voor de competitie. Na een 0-1 achterstand scoorde Paul uit een hele mooie doorloopbal 1-1 waarna Ruuds met 2 fraaie doelpunten 2-1 en 3-1 scoorde. Jammer dat het deze wedstrijd regende maar jullie deden allemaal goed je best en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Helaas scoorde Tempo alsnog de 3-2 en de 3-3 maar een gelijkspel is een prima resultaat. Omdat WION niet genoeg spelers had werd er nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Movado G2 uit Dordrecht. Dit was een goede tegenstander. Na 1-0 voor Movado scoorde Paul de 1-1 maar helaas had Movado toch het laatste woord, 2-1.

IJsselvogels A1 speelde zichzelf in veiligheid en dat ging zeker niet vanzelf. Vriendenschar A1 uit Hardinxveld-Giessendam kon bij winst op gelijke hoogte komen en verkocht zijn huid duur. Thuis werd het eerder dit seizoen 9-9 dus beide teams waren aan elkaar gewaagd. Gelijk een 4-1 achterstand beloofde weinig goeds. Hierna een sterke fase waarin de achterstand werd omgebogen in een 5-6 voorsprong maar deze ook weer werd weggegeven door met 9-6 achter te komen, ruststand 11-8. In de rust de juiste tactiek gevonden om de tegenstander uit te schakelen en via goed verzorgd veldspel puntje voor puntje ingelopen. Bij 12-12 nog één keer achter, 13-12, maar vervolgens door Christiaan (13-13) en uitblinker Stan (13-14) alsnog de punten mee naar Moordrecht genomen. Stan scoorde liefst 7x, Christiaan 3x en Leon en Noël 2x en hoewel ik de dames mis zullen zij zeker opnieuw een groot aandeel in deze overwinning hebben gehad door zich zo voor de heren op te offeren. Marco en Pieter verlangen al naar de volgende wedstrijd, eindelijk één zonder de druk om te “moeten” winnen.

IJsselvogels A2 was vrij.

IJSSELVOGELS A3 KAMPIOEN! Al zullen jullie je deze kampioenswedstrijd wel iets anders hebben voorgesteld. Tegenstander RWA A3 uit Rhoon, zelf al uitgeschakeld voor het kampioenschap, bleek een betere ploeg dan verwacht of was de spanning jullie teveel? Na een 0-3 ruststand liep RWA uit naar 0-8 voor Manouk en Mick eindelijk het gaatje wisten te vinden, 1-8 en 2-8. Dat RWA hierna de eindstand op 2-9 bepaalde deed niet meer ter zake. Met 8 punten uit 5 wedstrijden hebben jullie bewezen de verdiende kampioen te zijn. A3 bestaat dit seizoen uit Kim Kuijpers, Manouk Kreft, Jodie Slappendel, Leonie Koppenaal, Maaike de Rivecourt en Esther Stormbroek bij de dames en Mick van der Weijde, Boas van Voorst, Bas van Klink, Joris Verboom en Maarten Hora bij de heren en als leidsters de gezusters Laura Rijneveld-Bos en Lisanne Bos. Gefeliciteerd A3, klasse!

A3b

IJsselvogels B1 is al uitgespeeld.

De wedstrijd KCR B3 – IJsselvogels B2 werd uitgesteld.

IJSSELVOGELS C1 KAMPIOEN! Van de alom aanwezige Moordrechtse verslaggever Matthijs kreeg ik het volgende verslag: C1 speelde op 16 mei bij Dijkvogels C1 om het kampioenschap. Winst of een gelijkspel zou een kampioenschap betekenen, maar bij een nederlaag volgde een driekamp met drie verenigingen om het kampioenschap. Juist tegen Dijkvogels C1 werd thuis de enige nederlaag geleden, dus het ging er echt om vandaag. Behoorlijk gespannen kwam C1 in Maasdijk aan, waar een mooi nieuw complex met 40×20-velden is neergelegd. Binnen de minuut stond C1 1-0 achter door een slimme beginbal van Dijkvogels. Daarna was het moeizaam, maar werd er goed verdedigd. Pas na 18 minuten viel de 1-1 van Loisanne en daarna vielen de doelpunten wat gemakkelijker: 3-3 bij rust. Hans zal in de rust de puntjes op de i hebben gezet om de titel te kunnen binnenslepen. Ook nu was Dijkvogels trefzeker in de 1e minuut, maar daarna speelde C1 (volgens mij) de beste helft van het veldseizoen. Van 4-3 werd uitgelopen naar 4-9 waarbij over meerdere schijven werd gescoord. Jullie zien dan ook dat je niet altijd groter hoeft te zijn om beter te zijn dan je tegenstander. Mooie goals gezien van Sam, Roos en Remmert en dan is het in de slotminuten steeds zekerder dat er een feestje zal volgen. Vaste reserves Patrick en Danita kwamen nog in de ploeg en met 5-9 waren jullie kampioen. Hans was trots op jullie: ontzettend trots. Gaaf om te zien hoe jullie met elkaar dit kampioenschap hebben binnengesleept. En die brede glimlach op het gezicht van Hans, die zal er nog wel even staan. Trainer/coach Hans, alle spelers, speelsters, reserves en meegereisde ouders: gefeliciteerd! Uit wie bestond C1 dit seizoen: Angela Admiraal, Annelies Modderkolk (D-dame), Roos van der Vliet, Loisanne op ’t Land, Lars Molenaar, Remmert de Jonge, Sam Klijn, (PECHVOGEL) Stefan van Nieuwkoop en Luc Belder en trainer/coach van dit succesvolle team is Hans Klijn.

C1m

IJsselvogels C2 deed goede zaken door thuis met ruime cijfers te winnen van het lager geplaatste DSO C1 uit Klundert. Ook al moest het enkele spelers afstaan aan C1, de invallers uit C3 Stan en Remon, stonden hun mannetje en aangezien de dames vandaag makkelijk scoorden liep alles vanzelf. De leidsters Denise en Karin zagen Esmee 3x,. Annelie 2x en Amber en Thirza 1x scoren waardoor er na een 3-1 ruststand keurig met 7-3 werd gewonnen.

IJsselvogels C3 ontving thuis Vitesse C3 uit Barendrecht dat met 1 speelster te weinig aan kwam zetten waardoor er met 8 tegen 7 werd gespeeld. De 1e helft lag het tempo duidelijk te laag waardoor met een nipte 2-1 voorsprong de rust werd ingegaan. In de 2e helft ging het tempo omhoog en werden de kansen veel beter afgemaakt waardoor Nikki en Mike C3 met liefst 8-3 zagen winnen dankzij 2 doelpunten van Edo en invaller Kris en 1 van Clarissa, Remon, Stan en Michelle. Zelf jullie laatste wedstrijd winnen en dan maar hopen dat koploper HKC C2 ergens een misstap maakt dan kunnen jullie zelfs nog (gedeeld) kampioen worden, ga zo door C3!

In Mijnsheerenland, of was het in Westmaas, speelde IJsselvogels C4 de laatste wedstrijd van dit veldseizoen tegen de fusievereniging Oranje Zwart/De Hoekse C2. Alles zat deze dag een beetje tegen, het regende, C4 speelde op gewoon gras, de tegenstander was niet altijd even sportief en een man in het zwart die de spelregels nog moest leren. C4 kwam met 2-0 achter waarbij 2 doelpunten van C4 werden afgekeurd. Daarna scoorden Andrea en Tom de 2-1 en 2-2 en als klap op de vuurpijl gleed Tom met de bal in zijn handen uit in de verdediging, liet de bal los, tegenstander pakt de bal en scoort de 3-2, einde wedstrijd. De leiders Wouter en Bas vonden dat jullie onverdiend hebben verloren maar zijn ook supertrots dat jullie, zeker de 2e helft, zo goed gespeeld hebben.

IJsselvogels D1 ontving thuis WION D1 uit Ommoord en dat bleek een min of meer gelijkwaardige tegenstander. Na een onnodige 0-2 achterstand kwam D1 steeds beter in de wedstrijd en vooral de 2e aanval wist enkele mooie doelpunten te maken. Na een 3-4 ruststand met 2 doelpunten van Evi en 1 van Kris begon D1 aan de 2e helft. Invalster Iris scoorde 4-4 maar helaas kwam WION opnieuw op voorsprong, 4-5. Dano en Sijmen (vanaf de stip) bogen de achterstand om in een 6-5 voorsprong en de spanning nam toe. Met nog ruim een minuut te spelen kwam WION helaas opnieuw op gelijke hoogte, 6-6, waarna Evi in de laatste minuut met haar 3e doelpunt D1 alsnog de winst bezorgde, 7-6. De leiders Nathan en Kevin konden tevreden zijn al blijft het tenenkrommend te zien hoeveel moeite jullie hebben om de bal vanuit de verdediging naar de aanval te krijgen. Bij winst op Vriendenschaar D1 in de laatste wedstrijd kunnen jullie zelfs nog op de 4e plaats eindigen.

IJsselvogels D2 was vrij en kan zich gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd op zaterdag 30 mei thuis tegen concurrent Reeuwijk D1, aanvang 11.15 uur!

IJsselvogels D3 moest het thuis opnemen tegen KOAG D4 uit Krimpen ad IJssel. Door de nipte nederlaag van vorige week kon D3 geen kampioen meer worden. Na een wat moeizame 1e helft stond D3 in de rust met 1-2 achter tegen KOAG. In de rust kwam Willem erin voor de geblesseerde Thirza en de stoomlocomotief veranderde plotseling in een sneltrein. Zo zie je maar weer dat lengte makkelijk is maar snelheid veel belangrijker. Er kwam meer diepte in het spel en er ontstonden voor iedereen veel meer kansen. Dankzij 6 doelpunten van invaller Willem en 1 van Rosanne en Kars werd er keurig met 8-4 gewonnen en zijn jullie op de 3e plaats geëindigd met 6 punten uit 6 wedstrijden, 1 punt achter de kampioenen Reeuwijk D2 en Vriendenschaar D4.

IJsselvogels E1 nam het thuis op tegen een “versterkt” KCC/Delta Logistiek E1 dat enkele spelers uit de D had teruggehaald om onze E1 waardig tegenstand te bieden. Omdat Joran niet aanwezig was moest E1 een hele wedstrijd aan de bak en dat deden ze volgens leidster Kirsten erg goed. Jammer dat in de laatste minuut een strafworp werd gemist waardoor er nipt met 5-6 werd verloren ondanks 2 doelpunten van Anne en Lisa en 1 van Tim. Het korfschieten werd met 4-6 verloren waarbij Sander 3x (dus 100%), en Lisa 1x scoorde. Nu wel proberen zaterdag minimaal een punt tegen Nieuwerkerk E1 te pakken dan zijn jullie alleen kampioen, anders gedeeld.

IJsselvogels E2 is al uitgespeeld.

IJsselvogels E3 is ook al kampioen maar moest vandaag nog aantreden tegen Nieuwerkerk E3 en dat bleek zeker in de 1e helft een lastig te bespelen tegenstander. Met Marijn als coach langs de lijn i.p.v. Maaike en Lisa kwam E3 goed uit de startblokken. Het nam een 2-0 voorsprong maar zag net voor de rust Nieuwerkerk weer langszij komen, 3-3. Na de rust scoorde E3 en dan met name Wesley, een stuk makkelijker en via 4 achtereenvolgende doelpunten van Wesley werd uitgelopen naar een beslissende 7-3 voorsprong. E3 bleef het betere van het spel houden en liep uit naar liefst uit naar 12-3 voor Nieuwerkerk weer wat terug kon doen, eindstand 12-5. Wesley was deze wedstrijd loepzuiver en scoorde liefst 8x terwijl Rosa en Stijn beiden 2x scoorden. Het korfschieten werd met 4-6 verloren ondanks (ik dacht) 2 doelpunten van Wesley en 1 van Rosa en Stijn.

IJsselvogels E4 moest in Capelle ad IJssel opnieuw zijn meerdere erkennen in KCC/Delta Logistiek E2 dat dan ook terecht kampioen werd met onze E4 op een uitstekende 2e plaats, klasse E4! Na een 3-0 ruststand liep KCC in de 2e helft uit naar 6-0 voor Finn (6-1) en Olivier (6-2) tegen konden scoren waarna KCC uit een strafworp de eindstand op 7-2 bepaalde. Het korfschieten vond dit keer geen doorgang vanwege het slechte weer en tijdgebrek.

IJSSELVOGELS E5 KAMPIOEN! In Ridderkerk speelde IJsselvogels E5 de kampioenswedstrijd tegen KCR E4. In de 1e helft nam E5 een 0-3 voorsprong waarna KCR de ruststand op 1-3 bepaalde. In de 2e helft ging E5 uitstekend door en liep het uit naar een uiteindelijke ruime 1-9 overwinning dankzij 4 doelpunten van Tim en Nienke en 1 van Nils. Ook het korfschieten werd gewonnen want dankzij 2 doelpunten van Nils en 1 van Tim, Nienke en Suus werd het 2-5 voor E5 dat zo een dubbele zege boekte. Wie speelden er dit seizoen in IJsselvogels E5: Lienke Capelle, Nienke Tessensohn, Suus Jongsma, Tim Senden en Nils Rijkaart van Cappellen met als leidsters Karlijn Prins en Louanne de Jong. Ongeslagen kampioen worden is een knappe prestatie E5, gefeliciteerd!
E5c

IJsselvogels E6 moest het in Krimpen ad IJssel opnemen tegen kampioen KOAG E4 en dat bleek al snel, net als thuis, een erg ongelijke strijd. Eindstand 27-3 met 2 doelpunten van Quinty en 1 van Storm. Het korfschieten eindigde in 5-5 met 2 doelpunten van Storm en 11 van Quinty, Thomas en Jesse. Snel vergeten deze wedstrijd of …… probeer er iets van te leren, zo kan je het ook bekijken.

IJsselvogels F1 was vrij.

IJsselvogels F2 ontving thuis het sterke Maassluis F2 en na een wat aarzelende start werd het zeker in de 2e helft een leuke en doelpuntrijke wedstrijd. Ook zag ik jullie in de 2e helft goed en snel overschakelen van verdediging naar aanval en dan ook nog eens goed de kansen af maken, klasse! Het werd uiteindelijk 12-14 met liefst 7 doelpunten van invalster Lotte, 2 van Sahra en 1 van Eline, David en invaller Levi. Het korfschieten werd met 2-7 verloren ondanks 2 doelpunten van Lotte en dat allemaal onder toeziend oog van gelegenheidsleidster Esther.

IJSSELVOGELS F3 KAMPIOEN! Na vorige week de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Maassluis F3 met 4-3 te hebben gewonnen kon F3 vandaag (gedeeld) kampioen worden. In Krimpen ad IJssel was KOAG F4 de tegenstander en van het begin af aan was al duidelijk dat onze F3 duidelijk de betere partij was. Na de 1e periode met een 0-2 voorsprong te hebben afgesloten liep F3 in de 2e periode uit naar een 0-6 ruststand. Gelijk na de rust scoorde KOAG 1-6 maar daarna was het steeds IJsselvogels wat het gaatje wist te vinden en via 1-10 in de 3e periode uitliep naar een ruime 1-13 overwinning dankzij 6 doelpunten van Mink, 5 van Lieke en 2 van Luna. Het korfschieten werd met 4-7 gewonnen met 2 doelpunten van Lieke en Tiddo en 1 van Flo, Luna en Mink. Wie speelden er deze 2e helft veld allemaal in IJsselvogels F3: Lieke Muilwijk, Flo Heuvelman, Luna Glissenaar, Mink van Zundert en Tiddo de Jonge en als trotse en enthousiaste leidsters Myrthe Belder en Laura van Nieuwkoop. Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie dik verdiende kampioenschap!
F3b

P.S. In de maand juni hoop ik voor alle leeftijdscategorieën (behalve de F) weer een schietcompetitie te organiseren. Voor iedere leeftijdsgroep is 1 avond beschikbaar waarop ook gelijk de bekers (1e, 2e en 3e prijs) worden uitgereikt. Er komt dus geen finaleavond voor alle leeftijdsgroepen. Ook zal er in juni weer een Lageloop worden gehouden, dit is een prestatieloop rond het halve Lage voor alle kinderen van de E t/m de B. Ik zou maar vast beginnen met trainen, ha, ha, ha. I.v.m. de diverse festiviteiten probeer ik de data van bovenstaande activiteiten binnen 2 weken bekend te maken.