Hoe vloog de bal – 17 januari 2015

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 17 januari 2015).

De zaalcompetitie is net over de helft waardoor de uitslagen steeds belangrijker beginnen te worden. Teams die bovenin meedraaien mogen geen misstap maken terwijl teams die onderin meedraaien juist punten moeten gaan pakken om niet in direct degradatiegevaar te komen. Wat dat betreft was het een uitstekende zaterdag want van de 20 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 14 gewonnen en leden er maar 6 een nederlaag. Naast de nipte overwinningen van zowel het 1e als het 2e waren voor mij ook de overwinningen van het tot dan nog puntloze A3 en C4 van veel betekenis. De grootste overwinning kwam op naam van E5 dat thuis met 12-3 van Olympia E3 won. Topscoorder van de week werd Nils Rijkaart van Cappellen die in E5 maar liefst 8x wist te scoren maar ook de 6 doelpunten van Dirk als invaller in het 1e en de doelpunten van Lotte Verboom die in F1 in haar eerste wedstrijd gelijk 6x scoorde zijn zeker een vermelding waard. De resultaten:

IJsselvogels 1 kroop thuis tegen hekkensluiter VEO 1 uit Voorburg door het oog van de naald. Als je heel de wedstrijd tegen een achterstand aankijkt, soms op gelijke hoogte weet te komen maar geen enkele keer een voorsprong weet te pakken en als je dan in de laatste minuut voor het eerst met 18-17 voorkomt en dat blijkt ook de eindstand te zijn, dan mag je je handen dicht knijpen. Duidelijk was dat VEO 1 zijn huid duur wilde verkopen. IJsselvogels 1 speelde deze wedstrijd zonder Jary en Jasper die beiden geblesseerd vanaf de kant toekeken. Zij bleken echter in Victor Blanken en good-old Dirk Rijneveld goede vervangers te hebben die de helft van de totale productie voor hun rekening namen. Het wedstrijdverslag van Kevin staat elders op de site zodat ik me beperk tot de doelpuntenmakers en dat waren zaterdag Dirk 6x, Victor en Kevin 3x en Eva, Karen en Nathan 2x met de aantekening dat zowel Kevin (bij 17-17) als Dirk (bij 18-17 en dus de winnende) hun hoofd vanaf de stip koel hielden. Leuk om te zien was dat de tribune weer zo goed bevolkt was, aan spanning ontbrak het niet!!!!!
Zaterdag staat de zware uitwedstrijd tegen koploper RWA 1 in Rhoon op het programma, het gat met deze ploeg is 3 punten, thuis werd er redelijk kansloos van deze ploeg verloren na een sterk begin.

A.s. Zaterdag 24 januari 2015 – 15.45 uur – RWA 1 – IJsselvogels 1 – in Rhoon!!

IJsselvogels 2 speelde thuis tegen MIA 3 uit Amersfoort en dat bleek een lastige tegenstander. Uit werd hier onnodig een punt tegen verspeeld, 18-18 na 2 minuten voor tijd nog met 16-18 te hebben voorgestaan. Met een “beetje” betere scheidsrechter had dit een leuke pot kunnen worden, nu had het af en toe meer te maken met een rugbywedstrijd. Ik geef niet snel af op de man in het “zwarte pak” in mijn rubriek maar dit was ECHT slecht. Deborah werd halverwege de 2e helft uit de wedstrijd gebeukt, de man in het zwarte pak stond erbij en keek er naar. Geen rood, geen geel zelfs geen waarschuwing! Gelukkig was de coach (een dame) van MIA zo wijs om de tegenstandster van Deborah gelijk te wisselen, toch nog iemand die de hersens op de juiste plaats had waarvoor hulde! O ja, gekorfbald werd er ook nog. Helaas is er in het regiehokje niets bijgehouden maar tijdens het verkopen van de lootjes heb ik toch nog aardig wat mee kunnen pikken. Ook hier steeds tegen een achterstand aangekeken maar toch nog, mede dankzij de inbreng van Hans Brouwer, met 13-12 de punten thuis kunnen houden. Ook het 2e maakt steeds een wedstrijdverslag op onze site dus …..

IJsselvogels 3 ontving thuis het stugge Phoenix 4 uit Zoetermeer. Het begin was goed want er werd al snel een 5-1 voorsprong genomen. Hierna stokte het echter en Phoenix kroop langzaam maar zeker dichterbij, ruststand 6-4. Ook na de rust wilden de doelpunten maar niet vallen en lang bleef het verschil 2 doelpunten. Ineens kreeg Pieter de smaak te pakken en scoorde 8-5 en 9-5, er viel een last van het 3e af en in no time werd er uitgelopen naar een ruime 14-6 eindstand. Vermeldenswaardig in nog de 100% score die invaller Leon haalde, even invallen en met zijn eerste schot gelijk 13-6 scoren. Coach Dirk noteerde 5 goals van Pieter, 3 van Pascal, 2 van Marina en 1 van Bas, Erwin, Berry en invaller Leon. Jullie staan nu op een keurige 2e plaats, 3 punten achter koploper DES 2 uit Delft.

IJsselvogels 4 liet zich lelijk verrassen door het op leeftijd zijnde ODO 4 uit Maasland waar nog spelers in zaten waar ik jaren geleden (en dat zijn aardig wat jaartjes geleden) tegen gespeeld heb. Van het begin af aan achter gestaan en niet bij machte geweest het tij te doen keren, eindstand 9-11. Helaas heb ik geen wedstrijdgegevens ontvangen omdat dit de laatste thuiswedstrijd was en deze pas om 21.45 uur afgelopen was. De gegevens liggen waarschijnlijk nog in de kast in de sporthal.

In Breda trad IJsselvogels 5 aan tegen Terda 2 dat op een gedeelde laatste plaats staat terwijl ons 5e op een keurige 2e plaats staat. Blijkbaar had het 5e last van de lange reis want Terda wist een 4-0 voorsprong te nemen. Het 5e herstelde zich keurig en kroop steeds dichterbij om bij 7-7 voor het eerst op gelijke hoogte te komen en dankzij 5 doelpunten van Tom, 3 van Mike en Dennis en 1 van Eline, Iris en invaller Jelle zelfs met 10-14 te winnen. Goed hersteld 5e, klasse!

Op vrijdagavond speelde IJsselvogels 6 de zware uitwedstrijd tegen koploper PKC 13 in Papendrecht. Als ik dan zie wie er allemaal ingevallen hebben, Manouk en Bas uit A3, Amber en Esmee uit C2 (?) en er zelfs een dame van PKC (Marja) nodig was op ons 6e compleet te maken dan heeft IJsselvogels zich hier net van zijn beste kant laten zien. Alle invallers uiteraard hartelijk bedankt voor het invallen maar …… waar waren de vaste spelers en speelsters van het 6e? Ondanks 2 doelpunten van Wouter en Bas en 1 van Esmee en PKC-dame Marja werd er met 23-7 verloren, wie scoorde de 6e goal? De inhaalwedstrijd winnen en jullie staan weer gedeeld 3e, zo slecht is het dus allemaal niet.

IJsselvogels G1 was vrij en krijgt a.s. zaterdag thuis in de Zuidplas de 100% taart uitgereikt.

IJsselvogels A1 zit met 4 andere tegenstanders in de gevarenzone. Eén van deze tegenstanders is Vitesse A1 uit Barendrecht waar tegen uit gelijk werd gespeeld. A1 kwam voortreffelijk uit de startblokken en nam een 4-0 en 5-1 voorsprong met zelfs 2 doelpunten van de dames. Hierna stokte het enigszins en wist Vitesse terug te komen tot 7-6. Opnieuw liep A1 uit naar 10-6 maar opnieuw wist Vitesse A1 terug te komen tot 12-11. De 14-11 van invalster Esther en de 15-12 van Tamara waren belangrijk, het verzet was gebroken en A1 kon een dik verdiende 16-12 overwinning gaan vieren. Stan en Leon 3x, Anouk, Else, Christiaan en Noël 2x en Tamara en invalster Esther 1x scoorden de belangrijke doelpunten voor A1 dat de punten hard nodig had en nog steeds heeft. Complimenten voor inval-scheidsrechter Marijn v.d. Hoog die het spel heel kort hield en zeker geen thuisfluiter kon worden genoemd. Opvallend in deze wedstrijd was dat de dames maar liefst 6x scoorden, klasse!

IJsselvogels A2 ontving thuis titelkandidaat Nexus A1 uit Schiedam. Na 1-1 liep Nexus uit naar 1-5 en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Ondanks 3 doelpunten van Jeffrey en Daan en 1`van Mike, Wietze en invalster Noortje werd er met 9-15 verloren waardoor A1 op de laatste plaats blijft staan. Toch kunnen jullie volgens mij nog 2 plaatsen stijgen dus …., zet ‘m op!

In Sliedrecht behaalde IJsselvogels A3 de eerste overwinning door uit met 8-12 van Merwede A3 te winnen. Na een 1-0 achterstand scoorde A3 liefst vijf maal op rij dankzij 3x Bas en 2x Kim. Zij namen met 9 van de 13 doelpunten dan ook het leeuwendeel van de productie voor hun rekening. Wel wist Merwede af en toe dichterbij te komen maar toen A3 van 6-8 uitliep naar 6-11 was de strijd gestreden en waren de eerste punten in deze zaalcompetitie binnen, proficiat! De leidsters Laura en Lisanne zagen het geleerde op de training prima terug in deze wedstrijd en zagen Bas 5x, Kim 4x en Jodie, Manouk en Mick 1x scoren. Dat smaakt naar meer overwinningen denk ik, succes!

IJsselvogels B1 was vrij.

IJsselvogels B2 speelde thuis tegen NIO B1 dat tot de titelkandidaten mag worden gerekend. De doelpunten waren deze wedstrijd schaars want alleen Anna en Siebe wisten de korf een keer te doorboren en daar stonden 6 doelpunten van NIO B1 tegenover, eindstand 2-6.

IJsselvogels C1 had nog wat goed te maken tegen Vriendenschaar C1 uit Hardinxveld-Giessendam. Uit werd hier nipt en volkomen onnodig met 10-9 van verloren. Nu stelde C1 gelijk orde op zaken door binnen 2 minuten een 2-0 voorsprong te nemen dankzij Lars en Sam. Hierna liep C1 uit naar een 6-0 tussen- en een 7-1 ruststand. In de 2e helft kwam de tegenstander iets beter in hun spel maar C1 bleef, zij het in een iets lager tempo, rustig doorgaan met scoren. Een bijzonder tevreden trainer/coach Hans noteerde 3 doelpunten van Roos en Sam, 2 van Angela en Lars en 1 van Annelies, Stefan en invaller Patrick waardoor er keurig met 13-6 werd gewonnen en C1 nu gedeeld 2e staat.

IJsselvogels C2 was vrij.

In Maassluis speelde IJsselvogels C3 tegen de plaatselijke C3 en dat werd een spannende wedstrijd. Met gelegenheidscoach Karin langs de kant ging het steeds gelijk op al moet wel worden gezegd dat Maassluis C3 steeds als eerste een voorsprong wist te nemen. Na een 3-2 ruststand wist Sylvia zelfs vallend een doorloopbal te scoren (4-4) maar helaas was het toch Maassluis C3 dat deze spannende wedstrijd nipt met 6-5 wist te winnen ondanks doelpunten van achtereenvolgens Clarissa, Remon, Michelle, Sylvia en Edo. Jullie hadden een puntje verdiend! Inval-coach Karin was tevreden.

IJsselvogels C4 behaald eerste overwinning! Wat zullen de leiders Wouter en Bas een fijne dag hebben gehad zaterdag, hun inzet en positieve instelling wordt eindelijk beloond. Toch zag het daar in het begin niet naar uit want Reeuwijk C2 nam een 1-3 en 2-4 voorsprong met voor C4 doelpunten van Thomas en invalster Esmee. Invalster Amber scoorde 3-4 en C4 begon erin te geloven, zeker toen Joep in de laatste minuut 4-4 scoorde, het eerste puntje was (misschien) binnen. Toen Thomas hierna zelfs nog het winnende doelpunt (5-4) wist te scoren was C4 helemaal los, klasse C4 jullie verdienden het. De invallers bedankt! Mooier kan 2015 voor jullie bijna niet beginnen, op naar de volgende ……

IJsselvogels D1 was vrij.

IJsselvogels D2 speelde thuis tegen het een plaats hoger staande Vlaardingen D1. Na een 0-2 achterstand waren het Marije en Tobias die D2 weer op gelijke hoogte brachten, 2-2. Onder toeziend oog van gelegenheidsleidster Liesbeth kwam D2 opnieuw achter, 2-3, maar dankzij het tweede doelpunt van Tobias werd het weer gelijk, 3-3. Groot was de vreugde toen Kirsten het winnende doelpunt wist te scoren waardoor D2 alsnog met 4-3 wist te winnen, netjes gedaan en goed gespeeld!

In Bodegraven nam IJsselvogels D3 revanche op de eerder geleden 2-4 nederlaag thuis tegen Vriendenschaar D4. Dit was een duel om de 2e plaats achter het ongenaakbare Reeuwijk D2. Via Corné en Cars nam D3 een 0-2 voorsprong. Na 1-2 was het opnieuw Corné die 1-3 scoorde waarna Vriendenschaar D4 de eindstand op 2-3 bepaalde. De winst was binnen en jullie staan nu vaster op de 2e plaats met 4 punten achterstand op Reeuwijk D2 en die komen nog naar Moordrecht dus…..

IJsselvogels E1 was vrij.

In Alblasserdam speelden de nummers 1 en 2 van de ranglijst tegen elkaar. Koploper Kinderdijk E1 staat ongeslagen bovenaan terwijl IJsselvogels E2 keurig op de 2e plaats staat in deze sterke afdeling. In de eerste periode waren jullie zeker gelijkwaardig en was het jammer dat zij binnen 10 seconde een (terechte) stip meekregen, 1-0, en in de laatste 5 seconde scoorden, 2-0. In de 2e periode was er geen houden aan en liet Kinderdijk zien de enige en echte kampioen te zijn. Iedere kans betekende een doelpunt en zo stond het in de rust al 8-1 (!). In de 3e periode een herboren IJsselvogels E2 dat deze periode met 1-4 won en zo wist op te halen tot 9-5. En wat als de scheidsrechter na 9-6 Jesca de verdiende strafworp had gegeven en het 9-7 zou zijn geworden ….. Nu liep Kinderdijk uit naar 11-6 waarna Willem de eindstand op 11-7 bepaalde, 2e helft keurig met 3-6 gewonnen, klasse E2! Willem 3x, invalster Lieneke 2x en Jesca en Benjamin 1x scoorden de doelpunten. Het korfschieten eindigde in 7-7 met 2 doelpunten van Lieneke, Willem en Benjamin en 1 van Jesca. Leuk dat grote broer Henk van Willem en Lieneke de moeite had genomen om jullie in Alblasserdam te komen aanmoedigen.

IJsselvogels E3 en E4 waren vrij en zijn allebei nog steeds titelkandidaat!

IJsselvogels E5 deed het thuis uitstekend tegen Olympia E3 uit Spijkenisse dat nog wel met 0-1 voor wist te komen maar daarna door 5 doelpunten van Nils tegen een 5-1 achterstand aankeek. E5 bleef goed spelen en liep uit naar een 10-1 voorsprong om uiteindelijk dankzij maar liefst 8 doelpunten van Nils, 3 van Tim en 1 van Nienke met 12-3 te zegevieren. Jullie doen goed mee om de bovenste plaatsen en wie weet zit er nog wel meer in. Het korfschieten eindigde in 3-3 met als ik het goed gelezen heb 2 doelpunten van Nils en 1 van Tim. Karlijn en Louanne vonden het een mooie wedstrijd.

Ook IJsselvogels E6 deed het vandaag uitstekend door uit met 0-7 van Nieuwerkerk E8 te winnen. De coaches Jelle en Jesse zagen Storm 4x, Quinty 2x en Maudy 1x scoren. Het korfschieten werd met 3-3 gelijk gespeeld met doelpunten van, jawel, opnieuw Storm, Quinty en Maudy. De 4e plaats kan jullie bijna niet meer ontgaan en misschien kunnen jullie nog wel een plaatsje stijgen, doe je best!

IJsselvogels F1 speelde thuis tegen KCR F4 waarvan uit werd verloren in Ridderkerk. Ook nu kwam F1 met 0-1 achter maar F1 herstelde zich nu erg goed. Er werd goed naar elkaar overgespeeld en goed naar elkaar gekeken en dankzij maar liefst 5 doelpunten van Lotte, die haar eerste wedstrijd speelde, kwam F1 keurig met 5-3 voor. F1 ging nog beter samenspelen en via 3 doelpunten van Levi, 2 van Timo en 1 van Esther en Eline kwam F1 met maar liefst 12-3 voor. Lotte scoorde met haar 6e doelpunt 13-3 waarna KCR de eindstand met nog 3 doelpunten op 13-6 bepaalde. Eindelijk weer eens een overwinning voor F1 en nu proberen deze stijgende lijn vast te houden, oké! De leidsters Manouk en Esther waren in ieder geval in hun nopjes met deze fraaie overwinning.

In Capelle ad IJssel speelde IJsselvogels F2 tegen Delta/Logistiek F3 en dat bleek geen gemakkelijke tegenstander. In het begin liep alles op rolletjes en dankzij 3 doelpunten van Mink en 1 van Tiddo en Sahra wist F2 een 1-5 voorsprong te nemen. Hierna vergat F2 af en toe dat ze aan het korfballen waren waardoor de tegenstander steeds dichterbij kon komen. Na 4-5 scoorde Tiddo 4-6 en na 5-6 waren het Sahra en David die 5-7 en 5-8 scoorden. Toch wist KCC het hierna opnieuw spannend te maken door op te halen tot 7-8 waarna het gelukkig tijd was. Zaterdag spelen jullie de belangrijke wedstrijd tegen DVS ’69 F1 waartegen jullie je enige nederlaag hebben geleden. Het korfschieten werd helaas met 6-4 verloren ondanks 2 doelpunten van Tiddo en 1 van Flo en Sahra.

Wim Slingerland.