Hoe vloog de bal – t/m maandag 17 september 2018

Hoe vloog de bal …… (t/m maandag 18 september 2018).

Achilles 1 – IJsselvogels 1   20-7     Zaterdag stond Achilles 1 op het programma. Bij de start van de wedstrijd was de concentratie en felheid bij de spelers van IJsselvogels niet hoog genoeg. Achilles had wat goed te maken van afgelopen zaterdag en dit was te merken. Op alle terreinen werden we overtroeft en begonnen gelijk met een 2-0 achterstand. Hierna wist Kimberley een stip te veroorzaken en die werd benut door Jesse en dat bracht de stand op 2-1. Hierna werd er gelijk weer gescoord door Achilles, 3-1. Achilles verdedigde met heel veel druk, het was voor de aanval om hiermee om te gaan. Gelukkig scoorde Leon met een schot en maakt de stand 3-2. Hierna werd het duidelijk dat Achilles de betere ploeg was: Door meer schotvermogen, rebound-kracht, tactiek en ervaring en scoorde zij 7x achterelkaar wat de ruststand bracht op 10-2. Het was duidelijk dat we van tactiek moesten veranderen en anders moesten gaan spelen om de schade te beperken. Christiaan scoorde een schot en veroorzaakte daarna een stip die Eva scoorde wat de stand bracht op 11-4. Hierna antwoordde Achilles weer met 5 doelpunten, 17-4. De laatst doelpunten die IJsselvogels kwamen van Christiaan en Mike A. De eindstand 20-7. Een grote teleurstelling voor iedereen, maar ook een wedstrijd om van te leren. Volgende week speelt IJsselvogels tegen Excelsior waar Mark Glissenaar coach is en Kevin Berghout ook deel uitmaakt van de selectie daar. Van Eva.

Vriendenschaar (B) 2 – IJsselvogels 2   8-10     Een belangrijke wedstrijd voor het 2e. Na de nipte nederlaag vorige week tegen OZC 2 moest er vandaag gewonnen worden om de aansluiting te behouden. Vriendenschaar 2 begon vorige juist met een nipte overwinning op Reeuwijk 2. De start was duidelijk voor Vriendenschaar dat al snel een 2-0 voorsprong nam waarna Mike D. na 8 min. de achterstand terug bracht tot 2-1. Na 3-1 was het Mike A. die n de 16e minuut 3-2 scoorde. Opnieuw bracht Vriendenschaar het verschil op 2 door 4-2 te scoren. Met nog 6 minuten te spelen was het Mike D. die met 2 doelpunten de ruststand op 4-4 bepaalde. Inde 2e helft werd er een kwartier lang niet gescoord door het 2e waardoor Vriendenschaar opnieuw een voorsprong kon nemen, 6-4. Hierna brak een goede fase aan voor het 2e, verdedigend werd het goed dicht gehouden en aanvallend vielen de schoten nu wel goed waardoor trainer/coach Wim Korving het 2e de 6-4 achterstand zag ombuigen in een 6-8 voorsprong dankzij doelpunten van Stan, Daan en 2x Mike A. Vriendenschaar gaf zich nog niet gewonnen en scoorde 7-8 gevolgd door de 7-9 van Daan. Na 8-9 in de laatste minuut was het Mike A. die met zijn 4e doelpunt de eindstand op 8-10 bepaalde en zo voor een dure overwinning zorgde. Maassluis 2 is als enige nog ongeslagen terwijl Nieuwerkerk 4 als enige nog puntloos is. De overige 6 teams hebben allemaal 1x gewonnen en 1x verloren en dus 2 punten. Zaterdag komt het geroutineerde WION 3 op bezoek, succes!

Nieuwerkerk 5 – IJsselvogels 3   7-19     Het 3e speelde afgelopen zaterdag pas haar eerste competitiewedstrijd. Met een nieuw(e) sponsor(shirt), 2 nieuwe spelers (Jelle & Kirsten) en uitkomend in een nieuwe klasse (reserve 3e) stonden we te popelen om het seizoen af te trappen. Nieuwerkerk 5 stond op het programma. Afgelopen zaalseizoen nog twee ‘zeer beladen’ wedstrijden gespeeld tegen Nieuwerkerk 3. Zo wisten wij niet zo goed wat we dan nu van hun 5e team konden verwachten. Dat maakt op zich niet zoveel uit, aangezien wij altijd eerst van onze eigen kracht uit gaan en als het nodig is in de wedstrijd wel één en ander (tactisch) kunnen aanpassen. Nieuwerkerk stond echter al binnen 15 seconden op voorsprong uit een mooi afstandsschot. Het eerste aanvalsvak had wat moeite met elkaar vinden en afronden, maar nadat de 1-1 viel, konden we toch redelijk eenvoudig een voorsprong pakken van 1-4. Verdedigend stonden we erg sterk en dat gaf ons genoeg mogelijkheden in de aanval. We brachten na een lange doelpuntloze periode Dirk binnen de lijnen, die al snel de 1-5 scoorde. Daarna kregen we het op de heupen. Prachtige (uitgespeelde) aanvallen werden afgerond en de spelers van Nieuwerkerk wisten even niet waar ze het moesten zoeken. Wanhoopspogingen als: achterverdedigen, een time-out nemen en spelers wisselen, werkten allemaal niet. Helaas werden we onderbroken door de scheidsrechter die voor de rustpauze moest fluiten bij een stand van 3-11. Gretig als we waren, probeerden we na de pauze het hoge niveau van de laatste minuten van de eerste helft door te trekken. Toch was het even wennen aan de wind en moet ook zeker gezegd worden dat Nieuwerkerk erg sterk verdedigde. Zo wisten zij in zo’n 10 minuten spelen terug te kruipen tot 6-12. Ondanks dat voelde iedereen wel aan dat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Nieuwerkerk kwam bijna niet meer aan aanvallen toe door onder andere goed voorverdedigen van onze dames. Zo konden wij weer uitlopen en werd er een keurige 7-19 overwinning geboekt. Het was een goede, leuke en sportieve wedstrijd en dat gaf een lekker gevoel. Ondertussen had de sponsor een tafel in de zon geregeld met een koud biertje/wijntje/frisje voor iedereen en die smaakte erg goed, thnx Robert! Gr. Victor.

IJsselvogels 3 – Albatros 4   18-18     Maandagavond speelde het 3e de inhaalwedstrijd tegen Albatros 4, omdat we vorige week te kort aan dames hadden. (Albatros, nog bedankt voor het meewerken aan het verplaatsen van deze wedstrijd!). Albatros begon erg scherp aan de wedstrijd. Met dynamisch korfbal, waar we niet echt een antwoord op wisten en geregeld wat hulp van de scheidsrechter, wisten ze in korte tijd een voorsprong van 1-5 op te bouwen. Gelukkig bleven we rustig en accepteerden we de vele onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter. Zo vochten we ons volledig op eigen kracht terug tot 5-5. Niet Albatros, maar de scheidsrechter werd hier nog ‘onrustiger’ (lees: partijdiger) van dan dat die al was en begon werkelijk cadeautjes te geven aan Albatros. Onterechte vrije ballen en stippen kregen ze mee. Zó onterecht dat zelfs Albatros er soms verbaasd van stond. Toch bleven we rustig, zeiden we niks tegen de scheids en hielden ons bezig met ons eigen spel. We kregen wat overwicht op Albatros en wisten dit ook uit te drukken in doelpunten. Echter konden we niet uitlopen, want steeds als we voorkwamen (7-6, 9-8), kreeg Albatros weer een vrije bal of stip mee, of werden we simpelweg in de aanval afgefloten voor zogenaamde overtredingen die we maakten. Zo gingen we met 9-9 de rust in en voelden we ons al erg benadeeld. We probeerden elkaar scherp te houden en motiveerden elkaar om niks tegen de scheidsrechter te blijven zeggen. Echter merkten we (ook) in de tweede helft dat Albatros een te goede ploeg heeft om van te winnen, als je de scheidsrechter VOLLEDIG tegen je hebt. De frustraties liepen van binnen zo hoog op dat sommige spelers het niet konden laten om per ongeluk af en toe toch iets kritiek (overigens op een zeer nette manier) op de scheidsrechter te uiten. Voorbeelden: “Waarom scheids?” “Ongelofelijk” “Wat doe ik dan fout?”. Het leverde ons, naast nóg meer onterechte vrije ballen en stippen tegen, 3 gele kaarten op. De scheidsrechter schreeuwde op een gegeven moment: “Ik ben helemaal klaar met jullie en met heel IJsselvogels!” Het was diep, diep triest.. Zo voelde de wedstrijd als een strijd waarvan je wist dat je ‘m niet mocht/kon winnen, ondanks dat de stand gelijk op ging en het overigens zeer sportief aan toe ging tussen Albatros en ons. Albatros kwam 1 minuut voor tijd op voorsprong uit een (je raad het al) ZWAAR onterechte strafworp, maar gelukkig kon Anne in de laatste seconden nog gelijkmaken (18-18), waardoor we nog een puntje over hielden aan deze verschrikkelijke avond. Na de wedstrijd dreigde de scheidsrechter om een 4e gele kaart te geven voor het niet kunnen tonen van de strafcodes voor de gele kaarten die hij in de Sportlink-app wilde zetten. Hij wist deze codes niet uit z’n hoofd en had ze niet bij zich(?). Gelukkig hielpen spelers van Albatros ons door het reglement van de KNKV op te zoeken voor deze ‘meneer’. Het is werkelijk een schande dat zo iemand mag fluiten. Net als dit verslag, ging de wedstrijd al snel niet meer over korfbal. Het was een machtsspel van de scheidsrechter. Ik heb er geen woorden voor. Ik hoop dat ik ook zoiets nooit meer hoef mee te maken, anders kunnen we beter stoppen… Om het positief af te sluiten: we staan nu, na 2 wedstrijden gespeeld te hebben, 1e in de poule! We proberen zaterdag deze lijn weer door te trekken! Gr. Victor

IJsselvogels 4 – Nexus 2   10-8     Na jaren van afwezigheid maakte Melvin Kool zijn rentree in het vernieuwde IJsselvogels 4 en zoals Melvin zelf zou zeggen na afloop: “Zo slecht ging het allemaal nog niet hoor coach” met een glimlach. Met Marlinde gaat het weer beter en zal volgende week weer aansluiten bij het team. Na de winst van vorige week kan IJsselvogels 4 een mooi vervolg geven tegen Nexus 2 uit Schiedam. IJsselvogels 4 – Nexus 2 staat garant voor spannende wedstrijden omdat beide ploegen elkaar niet liggen, Nexus met veel lengte in de ploeg en IJsselvogels die verdedigend de heren kunnen uitschakelen en aanvallend weer met baltempo de kansen kunnen afdwingen. Met veel lengte in de eerste aanval was de opdracht om direct een voorsprong te pakken en zelf de wedstrijd te dicteren. De 1-0 (Rob) en 2-0 (Hendrik) vielen binnen 3 minuten en het gaatje was geslagen, het tweede aanvalsvak had moeite om de korf te vinden maar scoorde wel direct na de 2-1 van Nexus, 3-1 (Wilco). Het begon beter te lopen en IJsselvogels 4 drukte goed door met doelpunten van Hendrik (4-1), Rob (5-2), waarna Wilco (6-2) en Hendrik (7-2) de score opvoerden. Doordat Nexus 2 ineens 2x scoorde, stond het net voor de rust 7-4 en deden ons tekort om geen doelpunt meer te maken. Puntjes op de spreekwoordelijke i en de 2e helft tot een goed einde brengen. Deborah zette direct na rust de 8-4 op het scorebord en Hendrik scoorde z’n 4e doelpunt (9-4), maar hoe anders verliep het vervolg van de 2e helft, de korf werd moeizaam gevonden en Nexus 2 kwam terug maar de sterke kracht van IJsselvogels 4 is het kunnen verdedigen. De heren van Nexus 4 werden aan banden gelegd en hierdoor werd het (wederom) een spannende wedstrijd. IJsselvogels scoorde 10 minuten niet en Nexus scoorde onder veel druk wel de 9-5 en 9-6, waarbij men dacht om aan te zetten voor de aansluiting, maakte Deborah een prachtige doorloopbal en besliste hiermee de wedstrijd (10-6). Met nog een paar minuten te spelen was de wedstrijd gedaan en mocht Nexus de stand nog opkrikken tot 10-8. Conclusie, aanvallend kan het 4e nog veel verbeteren, maar als je zo goed kunt verdedigen als IJsselvogels 4 met slechts 13 doelpunten tegen in 2 wedstrijden, dan kun je heel ver komen. De doelpunten houden we voor andere wedstrijden en volgende week zijn wij te bewonderen in Vlaardingen tegen Twist 5. De doelpunten kwamen van: Hendrik (4), Rob (2), Wilco (2) en Deborah (2). Mvrg, Marco.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels G1 was vrij en speelt zaterdag haar eerste wedstrijden in Maasdijk, tegenstanders zijn Vriendenschaar G1 uit Bodegraven en Dijkvogels G3 uit Maasdijk. Succes G1!

OVVO/de Kroon MW1 – IJsselvogels MW1   10-9     Het 2de seizoen van het midweekteam van IJsselvogels is gestart. Trainen en wedstrijden spelen doen we weer op de woensdagavond. Nieuwe aanwinsten zijn er bijgekomen: Patrick vd Ham, Jose Nieuwenhuijsen, Rinske v. Goesije, Marieke Tolhoek en Rieke Alderliesten- v. Vliet. Met 10 dames en 7 heren zijn de dames in de meerderheid. Dat is wel eens anders geweest. Op woensdag 12 september reden we met 3 auto’s naar Maarssen voor de wedstrijd tegen OVVO de Kroon. Een nieuwe tegenstander voor ons. Prima op tijd begonnen we aan de warming up en bepaalden we de wissels en de vak indeling om mee te starten. We begonnen met Hendrik, Patrick, Marieke, Rieke in de verdediging en Matthijs, Ruud, Marloes en Ineke in de aanval. OVVO begon direct met schieten maar de eerste ballen vielen er niet in. Maar de trend was gezet. na een paar minuten kwamen we 1-0 achter ( schot). En ook de 2-0 viel er snel achteraan. IJsselvogels kwam wel meer in spel aan bod en het tempo zat er goed in. Een goed aanval leverde een stip op die Hendrik benutte, 2-1. Het vak ging direct door en Marieke kon door de verdediging heen komen en maakte een doorloopbal, 2-2. Het ging steeds meer gelijk op qua acties en balbezit. OVVO kwam wel op 4-2 maar Hendrik pakte zijn momenten en scoorde de 4-3 en 4-4, beide korte kansen. IJsselvogels zette door en Matthijs maakte de 4-5 vanuit een schot. Na de 5-5 van OVVO kregen we een stip tegen helaas, 6-5. Het werd allemaal wat meer fysiek en de scheids floot vrijwel alles onder de korf af. Doordat het een spannende wedstrijd was nam de scheids lastige beslissingen en vonden wij deze wat veel in het voordeel van OVVO. Daar moeten we dus ook mee om gaan en het maakt dan niet uit of je in midweek speelt of een ander team, het voelt soms gewoon oneerlijk. Natuurlijk heeft de scheids altijd gelijk…:)  Gelukkig voor ons viel voor de rust wel de 6-6, een doorloopbal met 1 hand van Hendrik. In de rust positieve punten benoemd door Erwin en verbeter punten aangereikt gekregen. Bepaalde tactieken zouden we moeten trainen maar ja we spelen nu elke week een wedstrijd. Dus we zullen het in de wedstrijd zelf moeten leren ( als je het nog niet beheerst). Na de rust weer  goed begonnen en vanuit een snelle actie kwam Ineke goed vrij en maakte de 6-7! Yes de voorsprong was een feit, nu doorgaan. De verdediging stond prima en hierdoor kon de aanval lang proberen de voorsprong op 2 te zetten. jammer genoeg duurde het te lang en scoorde OVVO de 7-7. Een benutte strafworp van Erwin betekende wel weer de voorsprong van 7-8. En ook nu stond de verdediging goed. En wederom konden we de 2de niet maken maar maakte OVVO wel weer de gelijkmaker, 8-8. Matthijs was gebrand en kwam tot schot en dat was een mooie 8-9! We hadden zeker kansen op 8-10!! Er werd mooie passen gegeven en kansen gecreëerd maar het mocht niet zo zijn. Het werd 9-9………. met nog een paar minuten spelen probeerde we het nog maar OVVO ook en het viel niet onze kant op. De 10-9 kwam van een dame van OVVO, het schot voel binnen. Balen! Nabesproken met elkaar, douchen en in de auto natuurlijk ook nog:  als dit, dan dat…….. Sylvia bedankt voor het bijhouden van het doelpunten verloop! Uiteindelijk zijn we zeker goed op weg met elkaar. In vergelijking tot vorig seizoen al veel bijgeleerd en steeds meer een team aan het worden. Op naar de thuiswedstrijd van volgende week tegen Tempo. Voor Katja, Rene, Sandra en José:  sterkte met herstel!  En de rest heeft er naar mijn idee al weer zin in!! Christa.

IJsselvogels A1 – ONDO (G) A1   9-16     A1 moest zaterdag tegen ONDO A1. Het begin was heel slecht van onze kant en erg goed van ONDO en binnen no time stond het 0-9.. Er valt zeker wat te zeggen over het feit dat we niet bij de pakken neer gingen zetten en bleven door korfballen. Bij rust waren we iets terugkomen, 4-10. In de tweede helft liep het stukken beter en waren we zelfs beter dan ONDO. Het gat was echter al te groot om te dichten en naar het einde toe verslapte wij weer en kon ONDO nog iets uitlopen. Eindstand 9-16. Goals door Sam M en Sam K 3x Roos 2x Loisanne 1x. We hebben nu de twee lastigste tegenstanders gehad en ik heb er alle vertrouwen in dat we de komende weken punten gaan pakken, zeker als we spelen zoals we kunnen spelen, namelijk gewoon goed. Volgende week RWA uit, en die moeten we winnen! Sam M.

KCC / SO natural A4 – IJsselvogels A2   6-6     Afgelopen zaterdag mocht de A2 naar KCC in Capelle. Een kwartier eerder dan gepland begon de wedstrijd en kwamen we aan het eind van de eerste helft met 4-3 achter te staan. De doelpunten waren in de eerste helft gemaakt door Edo, Sanne en nog een keer Edo. Angela kreeg de opdracht om in de tweede helft een doelpunt te maken en dit deed ze ook. Binnen een aantal minuten legde zij de eerste bal van de tweede helft erin en maakte hierbij de 4-4. We kwamen nog even op voorsprong door nog een doelpunt van Edo, maar KCC gaf niet op en kwam weer terug met 6-5. In de laatste minuut van de wedstrijd stonden we achter, maar Annelie wilde het daarbij niet laten en gooide de bal er toch nog eventjes in. De einduitslag werd dus 6-6. In Annelie’s eigen woorden; ‘’ik raakte in paniek en gooide de bal gewoon omhoog.’’ Annelie was al met al de redder van de wedstrijd en zorgde ervoor dat de A2 toch nog met een extra puntje erbij naar huis mocht! Van Lotte.

IJsselvogels B1 – OVVO / de Kroon B1   10-13     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. B1 had nog wat goed te maken na de flinke nederlaag van vorige week tegen Achilles B1. Na 4 min. was het Yana (echt waar!!!) die van afstand 1-0 scoorde gevolg door de 1-1 van OVVO. In de zelfde minuut scoorde Cécile uit een fraaie doorloper 2-1 maar een afstandsschot van OVVO zorgde gelijk voor de 2-2 en dat allemaal in 1 minuut (3 doelpunten). Volgens mij was het Dano (weet ik niet zeker) die 3-2 scoorde en B1 had toen de kans om door te drukken. De verdediging hield het 13 minuten goed dicht. Een onderschepping, na een domme uitspeelfout, gaf OVVO de kans om de gelijkmaker te scoren, 3-3 gevolgd door de 3-4. Evi benutte een vrije bal,4-4, Een doorloper tegen in de verdediging betekende 4-5 waarna Annelies in de laatste minuut 5-5 scoorde. Rust. Opvallend dat het eerste aanvalsvak 25 min. en het tweede aanvalsvak maar 5 minuten heeft aangevallen in de 1e helft. In de 2e helft scoorde David van afstand 6-5 en in de zelfde minuut stond het weer gelijk, 6-6. Van halve afstand scoorde Annelies 7-6 gevolgd door de 7-7. Met nog 12 minuten te spelen zette Cécile van afstand B1 voor de laatste keer op voorsprong, 8-7. Hierna werd in 4 minuten tijd de wedstrijd uit handen gegeven, OVVO liep uit naar 8-10 en na 9-10 door Evi liep OVVO in 3 min. uit naar een 9-13 voorsprong, wedstrijd gespeeld. Evi zorgde met haar 3e doelpunt voor de 10-13 eindstand. Er had echt meer ingezeten!

IJsselvogels B2 – Korbis B2   12-3     Leuke wedstrijd van de B2, duidelijk merkbaar dat ze beter op elkaar ingespeeld raken. B2 had enorm veel schot kansen. Veel daarvan werden gemist, maar vervolgens werd wel weer erg goed afgevangen. Veel balbezit dus, wat resulteerde in een mooie overwinning van 12-3. Goed gedaan B2! Van Sandra v. Gr. B2 kwam tegen Korbis B2 eerst met 0-1 achter om vervolgens dankzij Isa, 2x Tim, Lisa, Isa en Lieneke met een ruime 6-1 voorsprong de rust in te gaan. Ook in de 2e helft was het Korbis dat als eerste scoorde, 6-2, maar 2 doelpunten van Lisa zorgden voor een 8-2 voorsprong. Korbis deed nog één keer iets terug waarna Tim, 2x Isa en Nils de eindstand op 12-3 bepaalden. Isa 4x, Lisa en Tim 3x en Lieneke en Nils 1x scoorden de doelpunten.

IJsselvogels C1 – VEO C1   3-4     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. C1 speelde thuis de topper tegen VEO C1 uit Voorburg. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd ruim. Bij C1 maakte Anne gelukkig haar rentree waardoor het damesviertal weer compleet is. Helaas was Joran deze belangrijke wedstrijd afwezig maar omdat C1 met 5 heren speelt moesten de anderen maar een stapje harder lopen. De eerste verdediging met Jesca, Anne, Willem en Benjamin deed het super en hield het in de 1e helft 24 van de 25 minuten dicht waarbij vooral Jesca en Benjamin heel veel ballen onderschepten. Na 5 min. was het Tim die van afstand 1-0 scoorde maar daarna lukte er niets meer in de aanval. Er werd niet met scherp geschoten in tegenstelling tot vorige week en het was aan de eerste verdediging te danken dat het na 24 minuten nog steeds 1-0 stond. Helaas werd een foutje in de verdediging afgestraft waardoor de ruststand 1-1 werd. Dacht de eerste verdediging eindelijk te mogen aanvallen stond het binnen 2 minuten al weer 1-3 door 2 benutte doorloopballen van VEO en opnieuw wisselen. Tim zorgde hierna gelijk voor de aansluiting door 2-3 te scoren maar de eerste aanval kwam hierna opnieuw 13 minuten niet tot scoren. Met nog 9 minuten te spelen kreeg de ingevallen Cécile een strafworp mee die helaas werd gemist. Even later kreeg Cécile opnieuw een strafworp mee maar ook deze werd gemist waarna ze zelf in de volgende aanval uit een doorloper de dik verdiende 3-3 scoorde. Met nog 1 minuut te spelen kreeg VEO een strafworp mee die keurig benut werd, 3-4, uit de daaropvolgende aanval kreeg C1 voor de derde keer een strafworp mee maar …… ook deze werd gemist waarna de uitstekend fluitende Matthijs affloot. Helaas, helaas, als er één had verdiend te winnen waren jullie het, het heeft helaas niet zo mogen zijn, jammer!

Korbis C3 – IJsselvogels C2   5-5    C2 moest zaterdag tegen Korbis C3. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang en de doelpunten bleven uit. Nadat Korbis op 1-0 kwam liepen we uit naar 1-4. Wat er in de tweede helft gebeurde was dat de ballen niet meer vielen en er verdedigend net iets teveel foutjes werden gemaakt. Korbis kwam dichterbij en gelukkig floot de scheids af bij 5-5 want het had niet veel gescheeld of Korbis had de 2 punten gepakt. Het spel was goed alleen het afmaken van de kansen bleek nog erg moeilijk, anders hadden we hier makkelijk gewonnen. Nog genoeg om op te trainen komende weken. Sam M.

IJsselvogels C3 – Korbis C4   4-0     Zaterdag moest de C3 tegen Korbis C4. De wedstrijd begon goed met een doorloopbal van Justin. Helaas wist de aanval ondanks de vele goede kansen en geduldig spelen geen punt te scoren tot de rust. Door het goede verdedigingswerk van het andere vak wist de tegenstander geen doelpunt te scoren. Na de rust werd er gelijk met een doelpunt gestart door een korte kans van Lucie, 2-0. Het andere kon eindelijk aanvallen en speelde ook goed samen en zochten ook naar de goede kansen. Uiteindelijk wist Willeke door twee schoten te scoren en werd de eindstand 4-0. Volgende week moet de C3 tegen KCC C2. Van Eva.

Nieuwerkerk D2 – IJsselvogels D1   4-9     Op zaterdag 15 september speelde IJsselvogels D1 uit tegen CKV Nieuwerkerk D2. Het begon gelijk goed voor ons, want Lucas scoorde uit de eerste aanval 0-1. En een poosje daarna lag de bal er alweer in: 0-2, opnieuw door Lucas. Toen kreeg FLo een korte kans en die zat er goed in: 0-3. Even later kregen we een strafworp, die door Luna werd gemaakt: 0-4. Nog geen twee minuten later zat er alweer één in door Lucas, die een mooie assist van Marnick kreeg: 0-5. Het leek allemaal goed te gaan, maar toen kregen we een doorloopbal tegen: 1-5. Gelukkig scoorde Luna de 1-6. Toen was het tijd om te wisselen. Na de wissel scoorde Nieuwerkerk de 2-6 en de 3-6, waardoor het weer een beetje spannend werd. Maar gelukkig kwam Flo haar tegenstander goed voorbij en scoorde door een doorloopbal de 3-7. Lucas scoorde de 3-8, waarna we wisselden van vak. Nieuwerkerk scoorde nog de 4-8, maar de eindstand werd op 4-9 gebracht door een doorloopbal van Sven. En zo wonnen we toch nog ruim van Nieuwerkerk. Het was een goede wedstrijd van de D1, waarin we goed samen speelden! Marnick.

IJsselvogels D2 – Korbis D3   12-2     Zaterdagochtend 09:00 mocht de D2 het opnemen tegen Korbis D3. Een aantal spelers van de D2 waren net terug van kamp en dus een beetje moe. De coaches vreesde het ergste, maar dat was nergens voor nodig. Want elke bal die de grond raakten pakte ze en bijna elke bal die was te onderscheppen werd onderschept. Dit resulteerde al gauw in doelpunten, door goed samen te spelen en scherp in de verdediging te blijven konden we met een 5-1 de rust in. De coaches waren een beetje sprakeloos geworden omdat ze dit niet hadden verwacht, daarom duurde de bespreking niet heel lang en kon de D2 doorgaan met waar ze goed in zijn, doelpunten maken. En dat deden ze ook, met gevolg een einduitslag van 12-2. Floortje en Timo bedankt voor het invallen! En op naar volgende week waar Luno D1 op ons staat te wachten. Doelpunten makers: 4x Julian, 3x Sahra en Timo, 1x Maya en Ayoub. Van Stefan.

Good Luck D1 – IJsselvogels D3   27-2     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Moet je helemaal naar Middelharnis rijden om je daar met 27-2 in te laten maken, niet leuk! Bij ons een aantal nieuwe spelers die pas voor het eerst korfballen. Even wennen en dan maar hopen dat het iedere wedstrijd een stukje beter gaat, succes D3. Zaterdag is WION D1 opnieuw een zware tegenstander, de indelingen van de Bond zijn soms (vaak) onbegrijpelijk!

IJsselvogels E1 – Korbis E2   4-4     Afgelopen dinsdag (11-09) heeft E1  gespeeld tegen Korbis. Deze wedstrijd was erg spannend, ze waren goed aan elkaar gewaagd. Ze hebben gelijkgespeeld met 4-4. Van Sanne d. W.

KCC / SO natural E1 – IJsselvogels E1   14-8     Zaterdag (15-09) heeft de E1 tegen KCC E1 gespeeld. Het was prachtig weer om te korfballen en de kids hadden er zin in. KCC was snel in het spel, dit had IJsselvogels snel door en ze verdedigde goed. De eerste helft van de wedstrijd gingen ze gelijk op. Er werd goed samengespeeld. Dat was te zien aan de doorloop ballen. Luc raakte geblesseerd aan zijn duim maar herpakte zich toch weer goed in de wedstrijd. De 2e helft bleven ze goed spelen. Helaas  was KCC net iets sneller, en kwam IJsselvogels achter te staan. De wedstrijd werd met 14-8 gewonnen door KCC. Ondanks dat,  voor iedere speler uit de E1 complimenten, wat zijn jullie een leuk team ! Natuurlijk ook compliment voor Jan-Willem de inval coach van vandaag. Gescoord; David 3x – Sil 3x – Lara 1x en Floortje 1x (stip). Volgende week speelt E1 thuis tegen Gemini. Fijne week ☀ Sanne d. W.

Nieuwerkerk E5 – IJsselvogels E2   2-3     Lieke opende de wedstrijd met 0-1. Snel daarna werd het 1-1. Spel ging gelijk op. Lieke maakte de 1-2 en nog voor de rust maakte Sid met een mooie doorloopbal de 1-3. Na de rust wist Nieuwerkerk het nog spannend te maken door 2-3 te scoren. Door goede coaching van Roos en Loisanne wist E2 stand te houden en vertrokken met een mooie overwinning terug naar Moordrecht. Groetjes, Sandra v. Gr.

IJsselvogels E3 – Fiducia E4   11-1     Deze week moest de E3 tegen Fiducia E4 spelen. Helaas hadden we niet het complete team dus we hadden een invaller uit de E4, die het hartstikke goed deed. Jeremy had als invaller wel 2x gescoord. maar de kinderen uit de E3 waren ook goed bezig, zo heeft Jael 6x gescoord en Lucas 3x, de eindstand is geworden 11-1. Helaas had Lieke niet in de wedstrijd gescoord, maar Lieke heeft wel als enige bij het korfschieten gescoord! Stan.

IJsselvogels E4 – Weidevogels E3   1-5     Het was een moeilijke wedstrijd voor IJsselvogels E4. Vandaag moesten zij tegen de E3 van Weidevogels. Het eerste doelpunt is gescoord door Jeremy het was een schot. Na de 1-0 gingen we steeds meer achteruit. Het werd 1-1, 1-2, 1-3. De eerste 3 doelpunten die vielen van de tegenstanders konden de E4 niet heel veel aan doen omdat dat doorloopballen waren. Na de 1-3 werd het 1-4 en ook nog 1-5. na de wedstrijd kwamen de schoten daarmee hebben we gelijk gespeeld. met de doelpunten van Tess, Eline, Rosalie en Eline. de E4 heeft er alles aan gedaan om te winnen. Tom.

Meervogels / Fisica E5 – IJsselvogels E5   5-2    Een einduitslag van 5-2 verloren op zaterdag 15-9-2018. Meervogels was voor de E5 deze keer toch echt ietsje te goed. De E5 had voor het eerst een wedstrijd waarbij alle 5 van de spelers aanwezig waren. We begonnen de eerste keer 10 minuten met een 1-0 achterstand, maar door een prachtig doelpunt van Florian werd het toch weer gelijk. In de volgende minuten werd het eerst 2-2, ook weer een doelpunt van Florian! Helaas ging het vanaf daar steeds minder goed en kwamen we bij een einduitslag van 5-2. Wellicht niet de beste wedstrijd van de E5, maar aan de reacties op het einde te zien hebben ze allemaal wel naar hun plezier gehad (en daar gaat het om). We gaan dinsdag en vrijdag weer goed trainen, zodat de E5 de volgende keer gewoon van Meervogels. Van Lotte.

IJsselvogels F1 – Fortuna / Delta Logistiek F1   5-13     Vandaag mocht ik de eerste keer als coach de wedstrijd van de F1 bijwonen. Ik had er super veel zin in en gelukkig alle kinderen ook. De wedstrijd ging super goed van start. De bal werd snel overgegooid en we hebben 3 mooie ballen gescoord (1 van Thijme en 2x van Noortje). Zo stonden we dan ook het eerste kwart met 3-2 voor! Helaas wist de tegenstander daarna wat vaker het gat van de korf te vinden. Ondanks dat blijven wij wel enkele mooie aanvallen neerzetten! Zo hebben Noortje en Daan allebei nog een keer gescoord. Al met al ben ik niet ontevreden over de gespeelde wedstrijd. De tegenstander was gewoon scherper in het afronden van de kansen, waardoor de eindstand 5-13 is geworden. Bij het korfschieten hebben wij laten zien dat wij het gaatje van de korf kunnen vinden, dit hebben we namelijk gewonnen met 5-4! Volgende week gaan we weer fris van start met goede moed en veel plezier.  Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkste dat we het leuk hebben met elkaar! Nikki.