Hoe vloog de bal – 17 december 2016

Hoe vloog de bal …… zaterdag 17 december 2016.

Afgelopen zaterdag was de laatste speeldag van het jaar 2016, wat gaat dat toch snel, weer een heel korfbaljaar achter de rug. Er werden deze week liefst 23 wedstrijden gespeeld waarvan er 12 werden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 10 verloren. De grootste overwinning kwam op naam van A2 dat met 22-8 van Dijkvogels A1 won maar ook de overwinningen van F2, 1-14 tegen KCR F4, van A1, 24-12 tegen HKV/Ons Eibernest A2 en van B1, 18-6 tegen VEO B1 zijn een vermelding waard. Topscoorder van de week werd Floortje van Grieken uit F2 die tegen KCR F4 maar liefst 8x wist te scoren, klasse Floortje! De resultaten:

In Hardinxveld-Giessendam stond voor IJsselvogels 1 de zware uitwedstrijd tegen titelkandidaat Vriendenschaar 1 op het programma. Van speelster Manon staat een uitgebreid verslag op de site. Vanaf het begin een iets makkelijker scorend Vriendenschaar dat al snel een 4-1 voorsprong nam om met een 11-8 stand de rust in te gaan. Na de rust werd het gat zelfs 6 punten (15-9 en 19-13) waarna er ondanks 7 doelpunten van Kevin, 4 van Hannah en invaller Dirk en 1 van Karen, Leon, Victor en invaller Stan met 23-19 werd verloren. Door deze nederlaag is er een afscheiding tussen de top 3, de nrs. 4 t/m 7 en de nummer 8. De eerstvolgende thuiswedstrijd op zaterdag 7 januari wordt opnieuw een uiterst belangrijke wedstrijd want zowel ons 1e als tegenstander Valto 1 uit De Lier staan met 5 punten uit 6 wedstrijden in de gevarenzone. Het G-team zal deze wedstrijd “Team van de Week” zijn. Nu maar hopen dat Jary v.d. Sande en Nathan Marck dan weer hersteld zijn van hun blessures zodat zowel IJsselvogels 1, IJsselvogels 2 als IJsselvogels 3 deze dag op volle sterkte kunnen aantreden.

Zaterdag 7 januari 2017  –   aanvang 18.15 uur   –   IJsselvogels 1 – Valto 1   –   in De Zuidplas !!!

IJsselvogels 2 leverde een prima prestatie door eveneens in Hardinxveld-Giessendam met 10-17 het op gelijke hoogte staande Vriendenschaar 2 te verslaan. Door deze overwinning staat het 2e nu met 6 punten uit 6 wedstrijden op een gedeelde 3e plaats. De tegenstander van 7 januari, Valto 2, heeft 1 punt minder maar ook een wedstrijd minder gespeeld zodat ook hier van een belangrijke wedstrijd sprake is. De winnaar eist de 3e plaats op en neemt voorlopig afstand van de onderste regionen. Peter had wel een mailtje naar mij toegestuurd maar helaas zonder bijlage zodat verdere gegevens op dit moment ontbreken.

IJsselvogels 3 speelde donderdagavond in Rotterdam-Zuid de inhaalwedstrijd tegen OZC 2 dat met 13-15 werd verslagen en aangezien WION 3 de week ervoor van het ongenaakbaar geachte Maassluis 3 had gewonnen stonden voor zaterdag 3 teams, waaronder ons 3e, aan kop. Afgelopen zaterdag moest worden aangetreden tegen het op een gedeelde laatste plaats staande KOAG 3 in Krimpen ad IJssel. Dat alles redelijk dichtbij elkaar zit bleek afgelopen zaterdag want de gedeeld koploper moest met 17-14 zijn meerdere erkennen in de gedeeld hekkensluiter. Verder helaas geen scoreverloop en/of wedstrijdverslagen ontvangen.

In Spijkenisse was het nog steeds puntloze IJsselvogels 4 zoals verwacht niet opgewassen tegen ongeslagen koploper Olympia 3 dat met 24-10 duidelijk een maatje te groot was. Ook hier helaas geen scoreverloop en/of wedstrijdverslag ontvangen.

IJsselvogels 5 ontving thuis het Rotterdamse OZC 5 dat iets hoger op de ranglijst stond. Van het begin af aan tegen een kleine achterstand aangekeken die in de rust op zijn grootst was, 4-8. Na de rust kwam het 5e steeds beter in haar spel en kroop het  langzaam maar zeker dichterbij en via 3x Remon en 1x Eline en Aniek kwam het 5e bij 9-9 zelfs op gelijke hoogte. Bij 12-11 door Mike leek het 5e zelfs de eerste overwinning in de wacht te slepen maar helaas scoorde OZC 5 alsnog de (wel of niet verdiende) gelijkmaker, eindstand 12-12. Remon 3x, Eline, Tom en Mike 2x en Dennis, Roos en Aniek 1x scoorden de doelpunten voor het 5e dat nu van de onderste plaats af is.

Vandaag moest IJsselvogels A1 thuis spelen tegen HKV/Ons Eibernest A2. Wat een wedstrijd! We hadden ons ingesteld op een zeer fysieke wedstrijd en we zouden ons niet uit de wedstrijd laten halen door het fysieke spel van onze tegenstander. We begonnen goed met een 3-1 voorsprong. Het werd even gelijk (3-3), maar toen bouwde de voorsprong op naar 8-3. HKV begon erg gefrustreerd te raken en waren tegen zichzelf aan het spelen. Dit zorgde voor een 10-5 ruststand. In de tweede helft werd het duwen & trekken aan de kant van HKV steeds erger, maar wij lieten ons niet uit ons spel halen. Het gat tussen IJsselvogels en HKV werd steeds groter, tot het uiteindelijk uit liep tot een 24-12 eindstand. We staan nu 2e in de poule & op naar de 1e plek! Goals: Jesse 7x, Daan 6x, Jeffrey 4x, Karlijn 3x, Merel 2x, Anouk en Wietze 1x.

Zaterdag moest IJsselvogels A2 tegen de nummer 8 van de ranglijst Dijkvogels A1. Op het veld hadden we ook al tegen deze tegenstander gespeeld en toen werd er met 19-8 gewonnen, vandaag zat er dus een overwinning in, we moesten het alleen nog waarmaken. Het begin was geweldig. Na 3 minuten stonden we al 4-0 voor en na 10 minuten spelen stond er 10-1 op het scorebord. Hierna werd het spel iets minder en vielen de doelpunten minder makkelijk maar er stond met rust alsnog een stand van 14-4. Na de rust bleven we scherp spelen en de tegenstander wist maar moeilijk goede aanvallen neer te zetten en zo konden wij nog verder uitlopen. Er werd in de tweede helft nog redelijk wat gescoord en op het einde ging Dijkvogels jammer genoeg nog mee scoren, maar het verschil was al zo groot en dat ze absoluut niet meer dichtbij konden komen. Eindstand 22-8. We hebben gewonnen door een enorm goede start met veel goals maar ook de rest van de wedstrijd hebben we goed staan spelen. We zijn nu in twee weken van plek 7 naar plek 3 gestegen doordat we 2 hele goede wedstrijden achter de rug hebben. We moeten zeker zo doorgaan in 2017! Van Sam. De goals werden gescoord door: Sam en Jelle 5x, Dave en Stefan 4x, Myrthe 3x en Janneke 1x.

Vandaag de wedstrijd tussen koploper KCC / So natural A4 en IJsselvogels A3. We gingen er weer vol tegenaan! In het begin werden we een beetje weggeblazen door het geweld van KCC, maar toen we daar eenmaal aan gewend waren, konden we het spel goed bijhouden. In de rust waren we erg positief: als we zo door zouden gaan, zou er nog eens een stunt in kunnen zitten. Niets bleek minder waar. Hoewel de verdediging het ruim 20 minuten dicht wist te houden, leek de aanval niet meer te weten wat ze moesten doen. De laatste 10 minuten scoorden we nog wel een paar keer, waardoor de eindstand wel redelijk werd, maar echt spannend is het niet meer geweest. Het werd uiteindelijk 8-5 met doelpunten van achtereenvolgens Mick, Casper, Esmee, Frank en Boas. Nu maar even uitrusten tijdens de feestdagen  en in 2017 gaan we nog steeds voor de eerste punten! Van Laura en Lisanne.

IJsselvogels B1 moest afgelopen zaterdag thuis tegen VEO B1. Zij stonden 6e en wij stonden 3e, maar we onderschatten ze niet, vorige week hadden we namelijk van de laatste plek verloren. We begonnen fel en geconcentreerd en het ging gelijk op tot de 2-2. We waren erg goed op schot en liepen uit tot 6-2. Het ging goed! Totdat de concentratie wat slechter werd, er werden een paar slordige foutjes gemaakt. VEO kwam langzaam terug tot 6-5.  In de aanval werd er onrustig gespeeld waardoor er niet meer echt goede kansen uitkwamen. Gelukkig werden er voor de rust nog twee doorloopballen gescoord waardoor de ruststand 8-5 was. In de 2e helft begonnen we weer goed, we wilden deze voorsprong houden. En dat lukte! Ondanks dat er nog steeds wat gehaaste aanvallen tussen zaten, hadden we ook mooie aanvallen en we rondden de kansen goed af! Ook de verdediging was super, want in de hele tweede helft werd er maar 1 doorgelaten. Door een hele goede 2e helft was de eindstand uiteindelijk 18-6! De doelpunten werden gemaakt door Angela 1x, Jelle en Loisanne 2x, Roos, Sam en Lars 3x en Remmert 4x. Groetjes, Loisanne.

Oei, wat maakte IJsselvogels B2 het zichzelf moeilijk. Het nog ongeslagen IJsselvogels B2 ontving thuis “buur” Nieuwerkerk B2 dat ook nog ongeslagen was maar wel één keer gelijk had gespeeld. Een heuse topper dus. Na 1-0 door Douwe kwam Nieuwerkerk weer op gelijke hoogte, 1-1. Hierna liep een veel beter B2 uit naar een 6-1 voorsprong dankzij doelpunten van achtereenvolgens Amber, Thomas, Annelie, Luc en Patrick. Na 6-3 scoorde Lotte 7-3 en leek er geen vuiltje aan de lucht, het werd 7-4, het werd 7-5 en zelfs 7-6 ….. gelukkig klonk toen het eindsignaal. De 100% score taart is voor jullie!!!

Dit is het wedstrijdverslag van IJsselvogels B3. Na een moeilijke maar goede pot tegen Reeuwijk B1 vorige week stond vandaag hekkensluiter Vriendenschaar B3 op het programma in Bodegraven. Een team wat dit zaalseizoen maximaal 3 keer per wedstrijd de korf heeft weten te vinden. Met een training gericht alleen maar op het schieten beloofde dit een wedstrijd te worden om de vang goed te oefenen en lekker te gaan schieten. Eenmaal aan de wedstrijd begonnen kwam IJsselvogels achter (1-0), wist Stan de gelijkmaker te maken (1-1) en kreeg IJsselvogels snel een stip mee. Tijdens het veldseizoen werden alle stippen zowel bij de thuis- als bij de uit wedstrijd gemist en ook deze ging mis. Terwijl IJsselvogels zich wilde herpakken moesten er ineens twee dames gewisseld worden. Gelukkig was daar o.a. Iris uit de C1 om Sanne te vervangen die dit keer door haar ‘goede’ enkel ging. Voor de rust wist Edwin te scoren (2-2) gevold door Kim met twee mooie schoten (2-3 en 2-4). Na de rust scoorde Tom met een mooi schot (2-5), Lisa met een mooi afgemaakte vrije bal waar wij zolang op geoefend hebben (2-6) en wist Kim opnieuw twee keer de korf te vinden, dit keer met een korte kans (2-7 en 2-8). Er werd een raak schot van Tom als verdedigd bevonden, Edo schoot ook nog even binnen (2-9), invaller Iris nam een mooie doorloopbal (2-10), een schot van Sylvia werd ook als verdedigd bevonden, Vriendenschaar wist ook nog mooi binnen te schieten (3-10) en tot slot wist Stan een mooi doelpunt binnen te schieten: 3-11 een mooie eindstand maar hier had echt veel meer kansen echt afgemaakt moeten worden, de 20 had zeker gehaald kunnen worden. Maar goed, gewonnen én de twee opdrachten gingen prima: de rebound hebben én meer schieten. Dit was het voor de B3 alweer voor 2016. Wij trainen pas vrijdag 6 januari weer en onze eerst volgende wedstrijd is zaterdag 14 januari! Hele mooie dagen en tot in het nieuwe jaar! Groet, Wouter.

IJsselvogels C1 speelde thuis tegen het nog ongeslagen Sporting  Delta C1 uit Dordrecht dat samen met KOAG C1 aan de leiding gaat terwijl onze C1 alleen van KOAG had verloren. Wilde C1 nog een rol van betekenis spelen dan moest deze thuiswedstrijd gewonnen worden. Cécile opende de score met 2 knappe schoten en zette C1 op een 2-0 voorsprong. Na 2-2 was het Annelies die 3-2 scoorde waarna Evi de ruststand op 4-4 bepaalde. Het begin van de 2e helft ging gelijk op en dankzij nog 2 doelpunten van Annelies en 1 van David nam C1 opnieuw een voorsprong, 7-6. Hierna was het helaas over en sluiten, vooral de heren van Sporting Delta kregen teveel ruimte en maakten daar knap gebruik van waardoor er, toch wel terecht, met 7-11 werd verloren.

In Delft was DES C1 de tegenstander van IJsselvogels C2. Deze ploeg stond 3e met 2 punten meer dan onze C2. In de 1e helft lukte er aanvallend niet echt veel en dankzij 2 benutte vrije ballen van zowel Sijmen als Tim bleef de achterstand in de rust beperkt tot 4-2. Het spel was best goed en de inzet was er ook maar het korfbalvernuft ontbrak een beetje om deze tegenstander pijn te doen. In de 2e helft een herboren C2 dat ik nog niet zo goed heb zien spelen. Sander, speelde een uitstekende wedstrijd, scoorde 4-3 en Sijmen opnieuw uit een vrije bal 4-4 en we gingen er eens goed voor zitten. Tim zette C2 voor het eerst op voorsprong, 4-5. Sander (5-6), Tim (6-7) en opnieuw Sander (7-8) zorgden er met hun doelpunten voor dat C2 steeds op voorsprong kwam. Hierna werd Sander bij een vrije kans in de grond geboord maar gelukkig kon hij verder spelen en ….. de gegeven strafworp werd keurig door Lieneke benut en voor het eerst stond C2 twee doelpunten voor, 7-9. En als toen met minder dan 5 minuten op de klok die strafworp was benut ……, bij ons ging hij mis (zonder de mand te raken) waarna DES aan de andere kant wel een strafworp benutte, 8-9. Helaas scoorden zij in de laatste minuut ook nog de gelijkmaker waardoor er een toch wel terechte 9-9 eindstand op het scorebord kwam te staan. Nu dit zelfvertrouwen en deze vorm vasthouden en jullie zijn tot veel meer  in staat dan jullie zelf voor mogelijk houden. Complimenten voor de inzet, Leon was tevreden denk ik en ook nog een compliment voor de scheidsrechter van Excelsior die ik uitstekend vond fluiten.

De C3 heeft haar eerste zaaloverwinning op zak. In het verre Oosterhout (Brabant) startte Rosa, Jens, Nils en invaller Finn (spelend voor de nog geblesseerde Anna)  in de aanval. Vanaf het begin was de aanval gericht op scoren. Er werd goed rondgespeeld waarna er naar binnen werd gegaan en kansen te over waren. Rosa en Jens vingen goed af. 2 goede doelpunten van Finn werden afgekeurd en een stip gemist maar uiteindelijk was het Nils die de 0-1 schoot.  Pas in de 2e helft werd het 2e doelpunt (Finn) gemaakt waardoor de eerste verdediging (Rosanne, Tirza, Duncan en Corné) lang de boel dicht moesten houden. Maar dat ging super en met een felle verdediging werd er goed afgevangen en tussen gezeten. De bal ging daarna vlot naar de aanval. Uiteindelijk scoorde Corné de 0-3. Ik denk dat jullie allemaal vandaag een stapje meer hebben gezet en goed de aanwijzingen opvolgden. Een mooi team resultaat! Verslag via Stefan en Nils.

Vitesse D1 – IJsselvogels D1: Deze week begon met een duel op de maandagavond voor de beker tegen de hoofdklasser Vitesse D1. En wat er precies aan de hand is in de D1 is niet duidelijk maar dat we op dit moment onder ons kunnen spelen werd deze wedstrijd ook weer zichtbaar. Veel te weinig variatie in het spel, veel te weinig tempo en verstoppertje spelen in het veld. Dit kwam deze avond allemaal voorbij en tegen een goede tegenstander zoals Vitesse ga je er dan gewoon op. En dat gebeurde ook. Uiteindelijk volkomen verdiend 9-5 verloren met nog wel goals van Benjamin, Finn, Jesca, Wesley en Willem. De mentale weerbaarheid ook laag en dan is er sprake van een kleine crisis lijkt het wel haast in dit toch talentvolle team. Lichtpuntjes zijn dan alleen dat Anne (herstellende van een zware griep/keel ontsteking) weer aansluit en dat de weken geblesseerde Jesca weer voluit een wedstrijd kan spelen.

IJsselvogels D1 – Olympia D1: Tja en dan volgt zaterdag gelijk de tweede wedstrijd tegen de koploper Olympia D1 in eigen huis. Uit 2 weken geleden terecht met 7-6 verloren (wel door een onterechte strafworp in de laatste minuut). Kortom, een belangrijke wedstrijd. Bij verlies wordt de achterstand 4 punten en speel je de rest van het seizoen ‘voor spek en bonen’ om de 2e plaats en bij winst kom je gelijk en kan het kampioenschap nog alle kanten op. Met dat allemaal (en de afgelopen weken) in het achterhoofd komen ze binnendruppelen de spelers en oh oh wat zijn dat allemaal bleke gezichtjes. De spanning in de ogen te lezen. Hoe gaan we deze kinderen weer vertrouwen geven? Praten, praten, praten dus…… positief zijn, appelleren aan het verantwoordelijkheidsgevoel, een nederlaag badineren (tis niet erg als je maar je best doet). Ach je probeert van alles zeg maar als coaches.. (smiley). Dan de wedstijd en laat ik maar eerlijk zijn die wedstrijd was niet goed voor mijn hart. Wat een spanning, maar vooral ook wat een strijd, wat een goed (maar ook slecht) korfbal, wat een mooie goals aan beide kanten maar vooral wat een spanning! De eerste helft een beter IJsselvogels met een prachtige doorloopbal (1-0) en een onmogelijk schot van Willem voor de 2-1. IJsselvogels veel meer kansen maar het vizier niet op scherp. Maar…..ook weer (gelukkig!) meer ons eigen snelle spel. Met de rust toch een onterechte 2-3 achterstand. Na de rust een betere periode van het (vaak te!) fysieke Olympia en ondanks een nog onmogelijker schot van Willem de achterstand opgelopen naar 3-5. Een strafworp voor Rosa en die maakt de 4-5 (je moet het maar doen met die stand), een schot van Wesley (5-5). De druk loopt nog veel verder op, schreeuwende coaches langs de kant, publiek dat zich roert, de scheidsrechter onder vuur vanwege vermeende verkeerde beslissingen, de spanning in plakjes te snijden. En dan breekt de laatste minuut aan en krijgt Finn de bal vrij achter de korf en legt deze er zonder pardon in (6-5) en de zaal explodeert! Nog een laatste aanval van Olympia en was het een strafbal? Ach gerechtigheid is het woord wat bij me opkomt en het meisje was er naar op zoek bij Dominique, net zoals ze de vorige wedstrijd ook al deed en deze keer kreeg ze hem niet. Daarna het laatste fluitsignaal en de ontlading. Geknokt, geknokt, geknokt en uit het vuur gesleept.. hoe gaaf is dat! We doen nog mee voor het kampioenschap. Nu geen steken meer laten vallen!

Vandaag mocht IJsselvogels D2 in Rhoon een wedstrijd tegen koploper RWA D1 spelen. Vandaag moesten we het zonder Olivier en Karin doen. Justin en Jesse hebben allebei een helft gespeeld op de plek van Olivier, waarvoor nog een keer heel erg bedankt ! We begonnen de wedstrijd erg goed! De eerste aanval speelde erg goed en snel rond, waaruit mooie kansen en doelpunten voortkwamen. Isa was erg goed op schot en scoorde er meteen drie achter elkaar. Ook vond ik het erg leuk om te zien dat iedereen in dit vak mee schoot ! Goed gedaan! De eerste verdediging was ook super goed bezig. Allemaal waren we er op tijd voor en zette we ons voor 100% in. Zelfs het uitbrengen van de bal naar het aanvalsvak ging goed. Na het wisselen van functie verloren we dit een beetje. In de aanval verloren we de snelheid en in de verdediging waren we er niet allemaal op tijd voor. Hierdoor gingen we de rust in met een stand van 6-5. Deze laatste twee doelpunten in de eerste helft staan op de naam van Lisa en Tim. In de tweede helft kwam de tegenstander, onder aanmoediging van erg “enthousiast” publiek, fel terug. Maarrrrrr… dit laat de D2 niet zomaar gebeuren natuurlijk. We gingen verder met spelen zoals we de wedstrijd waren begonnen. Alle spelers uit de D2 waren erg fel en gebrand om te winnen. Er werden mooie doelpunten gescoord en dicht er boven op verdedigd. Voor mij als coach was deze tweede helft zenuwslopend, het ging echt gelijk op. Na de rust namen wij een voorsprong met 6-7, door twee doelpunten van Stijn en Amber. Hierna trok de tegenstander het weer gelijk, waarna wij de score weer uitbouwden naar een 7-9 in ons voordeel. Dit door doelpunten van Stijn en Isa. Hierna werd er weer gewisseld van functie. De tegenstander raakte hier nog al van in de stress, waardoor ze erg gehaast en rommelig gingen spelen. Dit spelletje zorgde ervoor dat wij een beetje van slag waren, maar nog wel steeds ons mannetje stonden. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd wel verloren met 11-10, waarbij het laatste doelpunt door Lotte is gemaakt. Ondanks het verlies ben ik blij met het spel dat we vandaag hebben laten zien. Alles wat we kunnen, hebben we vandaag laten zien, en iedereen heeft veel inzet getoond. Ben trots op jullie! Volgende keer pakken we punten! Van Nikki.

IJsselvogels D3 mocht vandaag spelen tegen Olympia D4. De eerste helft verliep best wel stroef met vlak voor rust 2 doelpunten van Jesse. Na rust scoorde Suus en Olympia waardoor het 3-1 stond. De einduitslag is 8-4 met nog 2 doelpunten van Storm en 1 van Lienke, Quinty nog een mooie van Nina. Van Aniek. Ik (Wim) vond jullie ook de 1e helft al vrij goed spelen alleen wat mij opviel is dat jullie niet voor elkaar in de steun kwamen waardoor er geen doorloopballen konden worden genomen terwijl jullie dat al vrij goed kunnen. Even blijven staan voor de korf en proberen aan te geven en dan weer plaats maken voor de volgende, dan krijg iedereen kansen en heb je veel meer kans op een doelpunt. De 2e helft zag ik dat wel terug en toen “regende” het mooie doelpunten. Voorlopig staan jullie op een keurige 3e plaats, klasse en ga zo door!

IJsselvogels E1 leed zijn derde nederlaag in successie na de eerste 2 gewonnen te hebben. Tegen KCR E2 werd nipt met 5-4 verloren. Helaas heb ik (nog) geen scoreverloop en/of wedstrijdverslag van de coaches ontvangen. Het maken van doelpunten is jullie grootste probleem dus trainers …….

IJsselvogels E2 speelde thuis tegen ongeslagen koploper Eureka E1 uit IJsselmonde. Tot de rust ging het redelijk gelijk op maar helaas kon E2 het in de 2e helft niet volhouden waardoor er met 5-11 werd verloren. Bij winst hadden jullie 1 punt achter de koplopers gestaan, nu is het gat helaas 5 punten. Ook hier helaas (nog) niets ontvangen van de leidsters die meestal wel trouw met inleveren zijn.

IJsselvogels E3 was vrij.

Na de wedstrijd van IJsselvogels F1 van vorige week waarin de voorsprong in de laatste seconde werd weggegeven en de wedstrijd eindigde in een 8-8 gelijk spel, begonnen we deze week met frisse moed aan de wedstrijd tegen Deetos. De F1 had er weer zin en moest tegen het sterke Deetos, dat bovenaan stond, spelen. Coach Myrthe heeft de ploeg op scherp gezet en coachte vanaf minuut 1 erg goed. De F1 speelde goed samen en kon het eerste doelpunt maken van de wedstrijd. Sven was erg scherp en scoorde de 1- 0. Deetos liet zich niet zomaar aan de kant zetten en liet zien dat ook zij erg zuiver kunnen schieten en maakte snel de 1-1. Dat was wel een teken dat we goed moesten blijven opletten en strak moesten verdedigen. Dat ging hartstikke goed! Sven scoorde de 2-1 en eventjes daarna wist Lara de 3-1 te scoren. Sven was echt op dreef in de beginfase van de wedstrijd en  scoorde ook de 4-1 en de 5-1. Inmiddels was de superspeler van Deetos het veld in gekomen en dat maakt het toch wel lastig. Het verdedigen is dan echt wat moeilijker want er staat altijd iemand vrij. Deetos scoorde vrij snel de 5-2. IJsselvogels bleef vol gas proberen het beste van het spel te laten zien. Luna scoorde de 6-2.  De F1 raakte toch een beetje van slag door de superspeler van Deetos  Er brak een mindere periode in de wedstrijd aan en IJsselvogels was het een beetje kwijt. Lange ballen werden niet zuiver genoeg gegooid, ook onderschepte Deetos een aantal keren de bal. Ze wisten ook goed te scoren en kwamen zelfs voor. IJsselvogels stond 8-9 achter in de rust. Er moest echt weer iets gaan gebeuren, het goede spel moest weer terug komen. Coach Myrthe zette de boel weer op scherp. IJsselvogels speelde weer gedreven en netjes daardoor konden Luna, Sven en Jayden scoren. We liepen weer uit naar een 13-9 voorsprong. Even hadden we wat lucht, maar ja de superspeler mocht weer ingebracht worden door Deetos en dat zorgde wederom voor verwarring. Deetos kwam terug tot 13-10. De spanning steeg, zowel bij de coaches als bij de ouders die heel erg aan het meeleven waren vanaf de tribune. Gelukkig hielden de spelers het hoofd koel en speelden ze met overtuiging samen met elkaar! Uiteindelijk sleepten ze de overwinning eruit en eindigde de wedstrijd in een 14-13 overwinning! Wat waren we allemaal blij en de ouders en coaches heel trots op de spelers! Sven wist 5x te scoren, Luna  7x, Lara 1x en Jayden 1x. Van Manon.

De trainingen van de F1 en F2 komen zowel vrijdag 23 als vrijdag 30 december te vervallen!!!!!

Zaterdag moest IJsselvogels F2 naar Ridderkerk om daar te spelen tegen KCR F4. De eerste 10 minuten waren niet zo best. Er werd niet zo goed overgespeeld en geschoten en ook verdedigend zaten we nog niet zo goed bij de tegenstander. Na 10 minuten stond het nog 0-0. In het tweede kwart ging de F2 echter beter spelen maar de goals vielen nog niet totdat KCR een eigen doelpunt maakte. Ik weet niet of het door dit doelpunt kwam maar de F2 ging beter schieten en zo kwamen er naast het eigen doelpunt ook nog 2 doelpunten van Floortje vG bij. Ruststand 0-3. Na de rust ging de F2 nog beter spelen. Aanvallend kon de tegenstander niks doen doordat er heel goed verdedigd werd. Ook werden er weer wat doelpunten gemaakt en met nog 10 minuten op de klok stond het 0-7 voor de F2. Deze laatste 10 minuten waren bizar. Vrijwel ieder schot van Floortje vG was een doelpunt en ze wist er nog 5 te maken. Ook scoorde Timo V en Sid nog een keer en ook KCR wist toch een keertje te scoren waardoor er met 1-14 werd gewonnen. Doelpunten door Floortje vG 8x, Timo V 3x en Sid en Timo S 1x en natuurlijk het eigen doelpunt van KCR. Het korfschieten werd ook gewonnen, 3-5. Doelpunten van Floortje vG en Sid 2x en Floortje V 1x. Heel goed gedaan F2! Door Sam Meijer.

Bij deze wens ik iedereen bijzonder fijne Kerstdagen en een gelukkig, sportief en vooral gezond 2017 toe,